תירגול

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תירגול

על ידי glock34 » 30 דצמבר 2012, 08:15

אז יש לנו נשק תחמושת והגענו למטווח, מה עושים אז?
זה קורה להמון יורים שמגיעים למטווח ולא יודעים ממש איך להתאמן. התוצאה הסופית היא בזבוז של זמן ששווה כסף ועם כסף קונים כדורים המאפשרים לנו עבודה ברטוב.
חשוב לדעת לפני היציאה למטווח על אופי האימון: דיוק, שליפה, החלפות, מהירות, מרחק וכו...
אפשר כמובן גם לשלב. אפילו רצויי.
אני עצמי יורה תחרותי וגם משתמש בנשק בעבודה היום יומית שלי. סוג התחרויות מאופיין עם אופי עבודתי, אם אינני טועה שמו בישראל ירי מבצעי או כמו בשאר העולם IDPA, מאד דומה לירי מעשי.
ב IDPA יש חשיבות רבה לטקטיקה ופתרון מצבים מבלי תכנון מראש עד (כמה שאפשר) כמו כן השימוש יתבצע לרוב באקדחים אותם אפשר לשאת להגנה עצמית או לעבודה. אני אשמח להרחיב בנושא אם יש עניין, אבל לעסק...
בסופו של יום כולנו רוצים להגיע ליכולת שליפה ומטח מהיר ומדוייק אל עבר מטרה במרחק נורמטיבי של עד 15 מטר. לדעתי האישית ביצוע ירי מעל טווח זה הוא לקיחת אחריות גדולה וכדי שתהיה סיבה ממש טובה לכך.
היורה הבא מדגים תירגולת בסידרה חשבונית (שליפה כדור, שליפה 2 כדורים, שליפה 3 כדורים וכו...) באופן הזה הוא ממשיך עד 10 כדורים, החלק הקשה יותר הוא שיש לו 3 שניות בכל פעם להכליל שליפה וביצוע ירי לעבר מטרה במרחק 10 מטרים בערך. נשמע דמיוני? לא לרוב לייטום, יורה בדרגת מאסטר 5 פעמים אלוף עולם ועוד עשרות תארים בעולם הירי כולו.
חשוב מאד להקשיב ולהבין טוב טוב את ההסברים ולא רק לצפות ביכולות שלו (מה שבטוח יקרה בכמה צפיות הראשונות).
אם יש עניין אני אפרסם אימונים שונים בכל כמה זמן. אפשר לשלוח לי לפרטי שאלות אני אשמח לעזור בכל פעם. לצורך העניין גם אני יורה בדרגת מאסטר, הוא ברמה גבוה ממני פשוט זו הדרגה הגבוה ביותר בירי ועם זה אני צריך להתמודד בתחרויות גדולות. דרך אגב, בעקבות הסרטון הזה שיפרתי את היכולת שלי עד להצלחה בתרגיל. חשוב לי לציין שכדאי לא להתחיל מכל התרגיל כולו, אלא לפי הרמה הנתונה ולשפר. כמו שנאמר "תתחיל הכי מהר שלך ולאט לאט תגביר".
https://www.youtube.com/watch?v=YLRxohRdIys
קדימה למטווח.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תירגול

על ידי higt-power » 30 דצמבר 2012, 16:11

קודם כל כל הכבוד על היוזמה הברוכה להחזיר לחיינו נושא שלדעתי היה צריך להיות אבן יסוד בשיח בסליק .
אבי מנייח שאינך מתגורר בארץ אוו לפחות לא ביקרתה כבר זמן רב במטווח מסחרי פה.
בארץ ירי הIDPA פשוט לא קיים ככה שאופציה היחידה שלמעשה קימת היא הIPSC על כל המגבלות שלה .
בנוסף בניגוד למקובל במקומות אחרים אצלנו הירי הוא עינין של מחויבות עמוקה למדי הכניסה מחייבת קורס אינטנסיבי הפעילות מחייבת שייוך למועדון ולהתאחדות ויש דרישות מינימום לכמות תחריות ועוד מה שהופך את הענין ללא אטרקטיבי לאותם אלו שבסך הכל רוצים קצת אימון להגנה עצמית .
במסגרת הזאת רוב היורים יורים במסגרת מועדון מסודר ויורים את מה שהמאמן חושב לנכון לתרגל
(אורנטציה ספורטיבית ,אם לא אמרנו ) ,כמובן שיש מקום ל"בקשות מהקהל " אבל עדין 90% זה שיקול מאמן .
כאשר אתה הולך למטווח מסחרי אתה נכנס לקטגוריה הנדירה של "יורה חופשי" ופה אתה עושה את מה שהמטווח מרשה לך לעשות .
לא פעם אתה בכלל משובץ ביחד עם אימון חידוש רשיון ובמקרא הזה הירי שלך מוגבל ל6-8 מטר ממצב סטטי ,לא במטווח אחד ולא בשתים אוסרים על שליפה ולפעמים על כל תנועה שהיא עם הנשק שאינה אחיזה של הנשק מכוון למטרה וסחיטת הדק .
אופציה אחרת היא לשכור מאמן ומטווח לא תמיד זה אפשרי בשעות שאתה רוצה וזה ממש לא בצד הזול הכי זול שאני מכיר זה 100 שקלים לשעה לא כולל תחמושת ...

לגבי טווחים וכ"ו -לדעתי כל ענין ה"אחראי" הוא דיון פילוסופי לקפיטריה במציאות אתה לא בוחר את הסטוציה שלתוכה אתה נכנס לפחות ,לא בטור אזרח, מבחינתך תקרית מתחילה במצב שיש מישהוא שמאיים עילך כרגע וזה אומר שאם אתה לא דוחף לו כדור עכשו מישהוא הולך להיפגע בצורה חמורה .
זה יכול להיות מחבל שצולף עלך מגבעה במרחק 70+ מטר זה יכול להיות רכב לידך שפותח עלך באש זה יכול להיות מחבל עם בקט"ב ב25-30 מטר וכל מה שבאמצע גם .
מצד שני איך אומרים הסטטסטיקה על צידנו ולפי מחקרי הFBI לרוב ב90% מהמיקראים טווח המגע הוא פחות מ15 מטר .
הבעיה שאותם מחקרים אומרים גם ש90% מהמיקראים יגמרו בעד 3 כדורים ואני מנייח שגם אתה נושא אקדח רב כדורי ביום יום ....
לגבי ישראל אגב צה"לפרסם שהמרחק הוא 25 מטר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 30 דצמבר 2012, 17:15

glock34, ברוך הבא לסליק. בהמשך לדבריו של higt-power, נדמה כי אתה אכן מפיח רוח חיים בפורום ומוסיף תכנים מפרספקטיבה שונה. כל אחד שקורא כאן צריך לקחת את מה שטוב ומתאים לו באופן אישית ואני רוצה לעודד אותך שתמשיך לכתוב. (הלוואי והיו כאן תחרוית IDPA/GSSF).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 30 דצמבר 2012, 23:05

אכן אינני גר בארץ כרגע ולא ממש יודע בנוגע לחוקי הירי במטווחים פרטיים. פעם אחרונה שיריתי בארץ לא הייתה לי בעיה מסוג זה מאחר שהמטווח ואופיו היו קצת שונים.
אני ממש מאוכזב לשמוע כי במדינה בה צריכים אנשי הגנה בעלי יכולות ישנן מיגבלות אימונים ברמה כל כך קשה. להיפך ספורט כמו IDPA יכול לתת תנופה אדירה לכל נושא הירי (הרבה יותר מירי מעשי) בארץ. נשיאת נשק במדינת ישראל היא אחריות גדולה וצריך לעודד את החולקים בנטל זה.
למרות הכל אפשר לבצע אימונים יבשים בכל רמות הירי כגון: שליפה, דריכה, החלפות, מעבר מטרות, מעבר בין מרחקים, ירי מחיפויי, ירי בתנועה וכו...
אם יהיה ביקוש אני אשמח לכתוב ואפילו להעלות סירטונים בנושא איך להתאמן ביבש. אני עצמי עדיין עושה אימונים יבשים של 10 דקות בסביבות פעמיים בשבוע. (גם פה העלו את מחירי התחמושת)
בנוגע לטווחים, לפי מה שהוזכר למעלה אימונים בארץ מתאפשרים רק לטווח של 6-8 מטרים. על פי הנחה זו ברור כי אם יש אפשרות צימצום טווח לפני ביצוע ירי לעבר מטרה ב 25 מטר כדאי לקחת את הסיכון. ירי ל 10 מטרים ול 25 מטרים הוא שונה וזוית הסטייה גדולה פי כמה כך שמבחינה אחוזית עדיף לצמצם טווח. הכל נאמר כמובן מתוך הנחה שקיימת אפשרות כזו ומקום ההיתקלות הומה אדם. (החטאה של המטרה יכולה לגבות חיים של ידידים)
ברור לי שאם אין ברירה אז צריך לעשות מה שצריך בכדי לנטרל את המפגע.
שיהיה לכולם שבוע טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 30 דצמבר 2012, 23:18

כדרך אגב את חיי הירי שלי התחלתי בקורס ירי מעשי במטווח בהרצליה.
מהר מאד הבנתי שירי מעשי הוא יותר אתגר ספורטיבי ולא טאקטי ולכן החלטתי לעזוב.
לפעמים כשבא לי להתפרע אני הולך לאיזו תחרות ירי מעשי רק בשביל הכיף. אין לי ממש את הציוד המתאים. יש לי גלוק 34 ו 19 1911 9MM ל SSP ו ESP ו 45ACP 1911 ל CDP כולם רגילים ללא הרבה שינויים.
אני מחכה לאקדח נדיר שהזמנתי ספרינגפילד EMP 1911 מיקרו גם לשימוש ב SSP סינגל סטאק.
שבוע טוב ובטוח לכולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 31 דצמבר 2012, 00:37

לא דורכים למרבה רגליים על היבלות !!!
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glock34 » 31 דצמבר 2012, 04:25

אין כוונה להכעיס רק לעזור.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 31 דצמבר 2012, 07:51

אכן הבעיה העיקרית במטווחים מסחריים, הינה ההגבלה על "פעילות חריגה"כמו שציין higt-power.
באחד המטווחים ,ציין המדריך כי ישנה מצלמה המצלמת את הפעילות,והותקנה לפי דרישת חברת הביטוח.
לכן אם אין קבוצה של אנשים הרוצים להתאמן יחד באותו טונל ,הדבר לא אפשרי.
ולך תארגן קבוצה..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי glock34 » 31 דצמבר 2012, 17:07

חבל חבל חבל. לא לוותר!
אני לא גר בארץ ולא ממש מכיר את החוקיות, אבל אתם אומרים לי שאין אפשרות להתאמן כמו שצריך בגלל בעיות ביטוח???
אין בעיה תנסו לדחוף את ה IDPA לארץ. למה ירי מעשי כן ו IDPA לא?
שהרי IDPA הוא מועדון ירי בדיוק כמו IPSC (ירי מעשי) רק שונה טאקטית. זה ספורט וזה ספורט.
אם יש משהו שאוכל לעזור על מנת לפתוח מועדון IDPA בארץ אני פה בשמחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 03 ינואר 2013, 16:25

כפי שציינו כאן, אכן קיימת בעייה להתאמן במטווח מורשה וגם אי שם בחיק הטבע זה לא חוקי, אפילו כדי לירות ממרחק של 12 מ' אני צריך לקוות שהמטווח יהיה ריק כשאני מגיע ...

בסוג של יאוש רכשתי אקדח איירסופט דומה לאקדח אותו אני מחזיק (גלוק 19) ובעל תחושת הדק קרובה ככל האפשר למקור. מטווח של כ 10 מ' הוא די מדוייק ומאפשר להתאמן על שליפה וירי כדור ראשון, בתנאי כמובן של נשיאה במצב של כדור בקנה . (אתה נראה מגוחך כאשר אחרי אימון אינטנסיבי באיירסופט , אתה לא מצליח לדרוך את האמיתי בנסיון ראשון ... :shock: )
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Cybrosh » 03 ינואר 2013, 16:49

הנושא נידון כבר לפני מספר שנים והיו ניסיונות להקים IDPA וגם חלופות אחרות.

אך אחת המהחלופות לא יכולה להתקיים כל עוד אין מטרייה/רשות שתחתיה הענף יפעל(כגון ירי מעשי).

לדוגמה - משרד הספורט או התאחדות הקליעה.

בזה מתחיל/נגמר הסיפור.

ומי שרוצה להקים עמותה מוזמן :)
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 03 ינואר 2013, 17:32

ניר,
רעיון גדול לא ידעתי שזה חוקי בארץ. מצאת חלופה מבלי להתייאש רק תוודא שלא תיתרגל לריקוייל של האירסופט ואז תופיע בעיית פליצג'ינג (ניסיון המח לתזמן את הירי ולהילחם בריקוייל ואז יורים למטה) מעצבנת.
או ג'רקינג/סלפינג טריגר (נניח שאתה ימני אתה מכה/לוחץ חזק מדי על ההדק עם האצבע היורה ומזיז את הפגיעה שמאלה)
או שניהם יחד = פגיעות למטה ושמאלה.
אם זה קורה תכתוב לי ואני אכתוב לך אימון עם פיתרון. במקרה הזה באמת "הכל בראש", אבל יש אימונים שעוזרים להיפתר מזה.
יום טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 03 ינואר 2013, 18:17

נו לאמריקאים יש NRA שמישהו ירים את הכפפה בארץ.
אין אפשרות למעיין איחוד של IDPA עם IPSC?
אז תיראו בתחרויות אנשים שניראים כמו בסרט בידיוני עם אקדחים מוזרים ואנשים שניראים כאילו הם חיים בסרט מבית היוצר של 5.11 אז מה העיקר הכוונה והספורט לא?
אם זה קורה, אני מבקש מאנשי ה IDPA לא להילחץ מאנשי ה IPSC הם באים בשלום. :mrgreen:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 03 ינואר 2013, 18:27

לגבי ה-NRA, כבר קרוב ל-20 שנה שמנסים ולא מצליחים. אולי עכשיו בניסיון האחרון יצליחו לעשות משהו, כי בגלגולים הקודמים לא זז כלום.

לא, אין אפשרות. מי שמעוניין היום ב-IDPA ייאלץ להסתפק ב-IPSC.

הכוונות שלך טובות, אבל המציאות בארץ שונה לחלוטין ולצערנו, כל מה שכתבת נכתב פה כבר עשרות אם לא מאות פעמים. דברים לא זזים.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 03 ינואר 2013, 21:47

טוב אז מה שנישאר זה לירות IDPA במסבה של IPSC.
פרודקשן?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד