פיגוע טרור בביתה"ס בקונטיקט

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: פיגוע טרור בביתה"ס בקונטיקט

על ידי ~Hunter~ » 30 דצמבר 2012, 14:40

ראה, אינני פילוסוף או בעל מקצוע בתחום שנותן לי זכות לשפוט את האנושות או את טבע האדם לפי היסוד העמוק שבו. מה שאני יכול לעשות הוא לשפוט לפי הניסיון שלי.

אני נולדתי וגדלתי במדינה, בה, באותה התקופה, לא היו משחקי מחשב. לא אלימים ולא לא אלימים. מה שראינו בקולנוע היו סרטים "מאושרים ע"י המפלגה" ומה שראינו בטלוויזיה היו תוכניות על עוד שיא שנשבר בייצור הפלדה או איסוף כותנה. מכאן שהגורם אותו אתה מחשיב למשמעותי לא היה קיים.
אבל, כשהמפלגהף המשטר וכל מה שהם יצגו נפל (אי שם בשנות ה90 של המאוה הקודמת) האלימות נשפכה אל הרחובות.
רציחות, אונס, סגירת חשבונות בין עבריינים (תאמין לי, טילי לאו בנתניה וירי מAK במשולש זה כלום), זלזול טוטאלי בחיי אדם וכו' ורכוש של "חלשים יותר". זקנים נרצחו כדי לקחת להם דירה בת חדר במרכז העיר.
כל זה נעשה ע"י דורות שלא ידעו מה זה משחקי מחשב אלימים ולא ראו בילדותם סרטי זומבים למינהם. כי לא זה מה שגורם לאלימות, אלא ההרגשה של "מותר לי", "למה מה יעשו לי", "לא ימצאו/יתפסו אותי" וכו'.

אם כל דגנראט, שחושב על להיכנס לבית הספר עם רובה, היה יודע שבסיכוי של 90% היריה הראשונה שלו תהיה גם האחרונה, הוא לא היה הולך לשם. הזבלים האלה אינם לוחמי קומנדו, אין להם לא יכולת ולא רצון לבצע פעולות "גבורה" למיהן. הם מחפשים קורבן חסר יכולת להיתגונן. ואם הקורבן מתגלה כלא כזה אז פתאום הנוסחה שלהם "אני ארצח 10 אנשים / ג'ק לנון ויזכרו אותי" כבר לא תופסת. מי היה זוכר את הזבל הזה בקונטיקט אם הוא היה נוראה בפתח בית הספר ע"י שומר חמוש?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 דצמבר 2012, 16:39

glock34 כתב:אתה לא יורד לסוף דעתי.
משחקי הקונסולות השונות כיום מומחשות כמעט ברמת מציאות ומשמשות כסימולציות ברמה גבוה.
עם סרטים יש לי פחות בעיה. למרות שרעיונות שם בשפע.
וכן ידידי אכן בעשור האחרון קרו כל המיקרים הניזכרים בתגובתי. ובככלל העולם התפתח לכיוון יותר אלים. רמת אלימות נמוכה יותר בכלי נשק חמים בישראל היא תוצאה של שירות בצבא. יש לילד ישראלי ממוצע מוסר נשק גבוה יותר מלילד אמריקאי.
לכן ניתוב האלימות שונה והתוצאה הסופית ניראית כמו שהיא כיום.
ובבקשה ממך, אל תנסה להוציא אותי כמו אחד שנטפל למדיה ותנסה להבין מה אני באמת מנסה לומר.
תקרא טוב טוב את החתימה שלך ותבין לבד.

אתה יכול להאשים את כל מי שאתה רוצה.
האדם הוא חיה אלימה שהורגת את בני מינה עוד משחר האנושות ועוד הרבה לפני הולדת המחשב הטלוויזיה והקולנוע.
מספיק שתהיה חלש, פגיע וחסר ישע כדי שתשמש כמטרה ראויה למישהו אחר.
אני מסכים עם האנטר ששומר חמוש במקום ובשאר המקומות שבהם היה טבח היה יכול לשנות את התמונה מקצה לקצה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 30 דצמבר 2012, 17:17

אני רוצה לחזק את חברי היקרים כאן
אני פריק של משחקי מחשב סופר אלימים ובחיי לא העלתי על דעתי לעשות רע לאדם אחר
כמו הרוב המוחלט שיודע להבדיל בין מציאות לפנטזיה אין שום בעיה.
ראיתי בתוכנית בדיסקברי ניסוי שערכו עם גיימר נחמד בין 13 שמתמחה בכל משחקי המלחמה
לקחו אותו למטווח ונתנו לו לירות באותם כלי נשק שאיתם הוא משחק רק על אמת. התגובה הייתה מאוד מעניינת הוא כל כך נרתע מירי אמיתי קרי הדף, רעש והיה בדיוק ההפך ממה שהוא רגיל לעשות כלוחם קומנדו מקלדתי מקצועי. עצבו אין שום קשר בין משחקי מחשב לאותם פסיכיים.

לGLOCK34 הייתי רוצה להסב את צומת ליבך לכך שאין שום מוסר נשק לשום ילד ישראלי (אל תדליק את הרפתן הוא כבר יאמר לך למה) ההפך הוא הנכון הילדים האמריקאים לפחות רובם גדלים מגיל צעיר עם נשק ורובם הגדול שמקבל הכשרה נאותה בנושא יתנהגו בו בבטיחות לכל חייהם.

פעם הייתה תרבות נשק גם כאן אבל מדינת ישראל עשתה ועושה הכל כדי להרוג את אותו נכס לאומי
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 30 דצמבר 2012, 17:42

ארצות הברית היא מקום גדול וכל אזור יש תרבות משלה (it takes diff'rent strokes). חוקים מתירניים לגבי כלי ירייה לא יועילו לאנשים שאין להם שום עניין בקליעה או בתיקון השני ולא חסרים אזורים בהם אנשים לא נגעו מעולם ברובה ורואים כלי ירייה רק בנרתיקים של שוטרים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 31 דצמבר 2012, 07:41

ליאור45 כתב:ארצות הברית היא מקום גדול וכל אזור יש תרבות משלה (it takes diff'rent strokes). חוקים מתירניים לגבי כלי ירייה לא יועילו לאנשים שאין להם שום עניין בקליעה או בתיקון השני ולא חסרים אזורים בהם אנשים לא נגעו מעולם ברובה ורואים כלי ירייה רק בנרתיקים של שוטרים.

צודק ב-100%.
אי אפשר להתייחס לארה"ב כאל מקשה אחת.
אין דין סן-פרנסיסקו וסקרמנטו כדין לוס אנג'לס ואין דין לוס אנג'לס כדין יוסטון טקסס.. ואין דין יוסטון טקסס כדין אוסטין (עיר הבירה).
את הרבה אמריקאים, ביחוד אלה שגרים באיזורים יותר יוקרתיים התיקון ה-2 לא מעניין והם אפילו נגדו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 31 דצמבר 2012, 19:00

גם החוקים שונים ממדינה למדינה.
לדוגמא במדינת ניו יורק או וושינגטון DC אחזקת נשק לאדם פרטי נחשבת לעבירה פדרלית.
אז ברור שאי אפשר לראות את אמריקה כגוש אחיד בנושא.
כי גם החוק לא מאפשר את זה.
ודרך אגב אנשים בעלי מעמד גבוה מאד בארה"ב וגרים באיזורים מעולים נושאים אקדחים ולדעתי איכפת להם מהתיקון ואכן ישנם שנגדו.
הוויכוח בנושא הנשק יהיה תמיד בכותרות רק ש בארה"ב יש את ה NRA והם מחזיקים את בממשל קצר .
קדימה לעבודה LOL
שיהיה לכולם יום טוב עם טוויסט בחצות.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Hungarfield » 02 ינואר 2013, 10:14

חברים, אני רוצה להסב את תשומת לבכם לשני דברים, בעקבות מה שעלה בשירשור:
1. ההשוואה בין חייל שנושא נשק לאדם פרטי שנושא נשק אינה נכונה. חייל פועל ברובו המכריע של הזמן במסגרת, תחת פיקוח מתמיד, וגם כאשר הוא יוצא הביתה עם הנשק - מנטלית הוא עדיין חייל, כך שהוא מודע הרבה יותר למה מותר ומה אסור לו לעשות עם הנשק. אזרח עם נשק לא מפוקח ע"י מפקד, לא חי במסגרת של נשק, שני דברים שונים לחלוטין.
2. משחקי מחשב - יש מחקרים שמראים שמשחקי מחשב אלימים משנים התנהגות: הם מפחיתים ברמת האמפתיה של המשחק בהם ומורידים את הרגישות לאלימות ולסבל של אחרים, היות והם מפחיתים את האחר לרמה של "דמות" במשחק. העובדה שדווקא אצל גלוקבאסטר זה לא עשה זאת ולא אצל הגיימר הנחמד בדיסקברי לא אומר דבר: גם אני מכיר מישהו שלא חגר חגורת בטיחות ולא מת בתאונה, ועדיין לא הייתי ממליץ על התנהגות שכזאת.
כמובן שהיתה התנהגות אלימה לפני משחקי המחשב, בכך הנטר צודק, אך היות ואיש לא טען שזה הגורם היחיד - הטיעון הזה הוא דמגוגיה בלבד.
כמה סימוכין:
1. http://www.psychology.iastate.edu/facul ... isbsrs.pdf
2. http://www.psychology.iastate.edu/facul ... isbsrs.pdf
3. http://pss.sagepub.com/content/20/3/273.abstract
אנחנו צריכים מאוד להיזהר בטיעונים שלנו, שלא לרמות את עצמנו ולא ליפות את המציאות, והכי חשוב לא לערבב דיעות ואנקדוטות עם עובדות.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי hk765 » 02 ינואר 2013, 17:17

~Hunter~ כתב:
אם כל דגנראט, שחושב על להיכנס לבית הספר עם רובה, היה יודע שבסיכוי של 90% היריה הראשונה שלו תהיה גם האחרונה, הוא לא היה הולך לשם ....

אפילו יגאל עמיר יצא חי, והיו שם כמה וכמה נושאי נשק מאומנים להפליא ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 02 ינואר 2013, 17:33

תודה לך Hungarfield,
זו היתה כוונתי. ברור שלא כל גיימר או צופה בסרטי פעולה יהפוך בין רגע לטרוריסט או רוצח סדרתי.
אצל אנשים נורמטיביים קיימת דחיה להרג אבל אצל אנשים שאינם נומטיביים (לא בצורה שאפשר להבחין בכך) סוגי פעילות כגון משחקי מחשב הכוללים רציחות הם מצע לתרבית.
לא כולם חייבים להסכים וזה ברור לי.
שתהיה לכולם שנה טובה ובטוחה.
נ.ב
לגבי יגאל אמיר, עולם האבטחה שינה את פניו לחלוטין לאחר המקרה המצער.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 02 ינואר 2013, 19:30

glock34 כתב: מצע לתרבית.

נ.ב
לגבי יגאל אמיר, עולם האבטחה שינה את פניו לחלוטין לאחר המקרה המצער.

מסכים איתך לחלוטין לגבי התרבית. זה בוודאות מולד ואם בחור הגיע לגיל 20 מבלי שכל המערכות ננעלו על הבעיה, שלא נדבר על טיפלו בה, זה הכשל הגדול של המערכת, כל מערכת. כמובן שחייבת להיות מערכת רישוי, כמובן חובה שיתקיימו סייגים גם לתיקון השני לחוקה אבל הם חייבים להיות ברורים, הגיוניים ומובנים גם לרפובליקני הכי קיצוני שיש.

ולגבי שינוי נוהלי האבטחה, לצערנו הרב כך חשבו גם קודם וכולי תקווה שלא תטפח הקונספציה החדשה על פנינו.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 02 ינואר 2013, 21:40

hk765 כתב:
~Hunter~ כתב:
אם כל דגנראט, שחושב על להיכנס לבית הספר עם רובה, היה יודע שבסיכוי של 90% היריה הראשונה שלו תהיה גם האחרונה, הוא לא היה הולך לשם ....

אפילו יגאל עמיר יצא חי, והיו שם כמה וכמה נושאי נשק מאומנים להפליא ...

או קיי. קיבלתי את הטיעון שלך. בואו נאסוף נשק מאנשי המשטרה, השב"ק וכו' הרי הנשק הזה לא משנה דבר, הנה, עובדה שאמיר הצליח לרצוח וגם יצא מזה חי.

נ.ב. וברגע של רצינון, האם חשבת פעם למה כל מקרי הרצחהמוניים האחרונים אשר הצליחו, בלי יוצא מן הכלל היו ב GUN FREE ZONE? הידעת שרוצח-ג'וקר בחר, מכל בתי הקולנו באיזור את אותו האחד שהיה GUN FREE?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 02 ינואר 2013, 22:12

גדול אתה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 ינואר 2013, 23:27

נ.ב. וברגע של רצינון, האם חשבת פעם למה כל מקרי הרצחהמוניים האחרונים אשר הצליחו, בלי יוצא מן הכלל היו ב GUN FREE ZONE? הידעת שרוצח-ג'וקר בחר, מכל בתי הקולנו באיזור את אותו האחד שהיה GUN FREE?

הכשל שלך הוא בזה כדי ששטח יהיה סטרילי, מישהו צריך לדאוג לכך שהוא ישאר כזה. זו גם התשובה שלך למקרה של יגאל עמיר. ברור שללא שום אכיפה מתאימה שטח כזה הופך להיות למטווח ברווזים כי רק לאותו מפגע יש נשק.

לא מספיק לשים שלטים של GUN FREE ZONE, צריך גם לדאוג לאבטחה היקפית. לגדר מתאימה עם שערים מגלי מתכות. לשומרים חמושים שיאבטחו את אותו הבניין. למערכת של לחצני מצוקה שתקפיץ את כוחות הביטחון במקרה חרום ותמנע ממפגע לטבוח במשך זמן רב באין מפריע. מה שטוב לבתי הספר שלנו, מספיק טוב בשבילם.

ולהזכירך גם את 11/09/2001. לפני כן, היית עולה לטיסה פנימית בארהב כמו שאתה עולה לאוטובוס. ללא שום בדיקות ביטחוניות. לפי התקנות של אז יכולת לעלות עם סכין למטוס וזה היה חוקי לגמרי.
קרה מה שקרה, אנשים הבינו פתאום באיזה עולם הם חיים, השתנו התקנות, נוספו אמצעים והיום הרבה יותר קשה להוציא פיגוע כזה לפועל.

כנראה שאותו דבר צריך לקרות גם באבטחה של בתי ספר ומקומות הומי אדם בארה"ב.
א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 03 ינואר 2013, 05:57

GUN FREE ZONE זו כנראה ההמצאה הכי מטומטמת שהצליחו להוציא האמריקנים בעשור האחרון. את ההוראה הזו כמו רבות אחרות מקיימים ממילא רק אלו שמצייתים לחוק.

זה כמו :

CRIME FREE HOUSE ואז לא יכנסו פורצים, אנסים וגנבים.

DEATH FREE HOSPITAL ובבית החולים הזה לא ימותו חולים.

LIE FREE LAYERS FIRM ואז עורכי הדין לא ישקרו

BRIBE FREE PARLIAMENT ואז כל חברי הכנסת יהיו ישרים.

IDIOT FREE CONVENTION ואז לא תתקיים ועידת הליכוד.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 03 ינואר 2013, 07:42

לאחר מכן תיוותר השאלה: ומי ישמור על השומרים? משכורת יציבה אינה מבטיחה יציבות למי שלא אכפת לו מהעתיד.
באתר האינטרנט keepandbeararms.com ניתן לקרוא כל יום על עבירות שביצעו שוטרים ועוד לא דיברתי על rentacops (המונח האמריקני למעבכרס).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד