[שאלה] לגבי החלפת חלק תחתון של אקדח גלוק 19
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
[שאלה] לגבי החלפת חלק תחתון של אקדח גלוק 19
שלום,
רציתי לשאול לגבי החלפה רק של החלק פלסטיק התחתון בגלוק 19 (מהדור השני המוקדם, בלי מסילה לדגם עם מסילה).
1. מה טווח העלות של חלק כזה?
2. מה הפרוצדורה מבחינת רישוי במשרד הפנים וכו'?
תודה רבה!
רציתי לשאול לגבי החלפה רק של החלק פלסטיק התחתון בגלוק 19 (מהדור השני המוקדם, בלי מסילה לדגם עם מסילה).
1. מה טווח העלות של חלק כזה?
2. מה הפרוצדורה מבחינת רישוי במשרד הפנים וכו'?
תודה רבה!
- סליקאי ארד

Re: [שאלה] לגבי החלפת חלק תחתון של אקדח גלוק 19
מבחינת הרשויות גוף האקדח זה החלק הקובע לכן התהליך לדעתי יהיה זהה לרכישת אקדח חדש...
וזה מה שאני ממליץ לך לעשות אם אתה רוצה להחליף רק גוף.
או שעדיף שתשאיר את זה ככה? אפשר לחבר מסילה לחלק הזה...
וזה מה שאני ממליץ לך לעשות אם אתה רוצה להחליף רק גוף.
או שעדיף שתשאיר את זה ככה? אפשר לחבר מסילה לחלק הזה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אולי תבדוק אפשרות להחליף אקדח שלם לדור 3 (מה ההבדל במחיר?)
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

בקשר להחליף אקדח, אף אחד לא ייתן לי מחיר מציאה על האקדח שיש ברשותי ולקנות אקדח חדש\משומש יקר לי וחורג לי מהתקציב בשלב הזה....
הבעיה היא שחלקים מהפלסטיק מתחילים להישבר - בחלק התחתון של הידית (איפה שנכנסת המחסנית) ובחלק האחורי של הידית (איפה שיש עיגול-חור קטן כזה) יש סדק קטן מהעיגול הקטן כלפי חוץ.
מה גם שאני מעוניין ברכישת K.P.O.S G2 או RONI G2 שמחייבים מסילה (שלל השחזות הן של החלק התחתון של הגלוק והן של המתאמים הנ"ל לא באות בחשבון)
אני בכל אופן מעולם לא שמעתי על מישהו שיש לו את התופעות האלה (האקדח צמוד אליי אפשר להגיד 24 שעות ביממה כבר במשך שנים, והוא גם ככה יחסית מיושן) ואני לא רוצה לקחת סיכון שפתאום תתפרק\תישבר לי הידית (ששם בעצם הבעיות שבר) , בגלל זה האופציה הזאת עלתה...
גם באתר של משרד הרישוי (באגף של כלי ירייה) נראה חובבני ואין אפילו איזכור על שום דבר בנושא החלפת חלק של אקדח...
הרי יש 'מעבדות' שיש להם רישוי ומתעסקות עם החלפת חלקים, פשוט אין לי מושג מה העלות בד"כ של חלק כזה ומה התהליך שצריך לעשות בשביל זה....
הבעיה היא שחלקים מהפלסטיק מתחילים להישבר - בחלק התחתון של הידית (איפה שנכנסת המחסנית) ובחלק האחורי של הידית (איפה שיש עיגול-חור קטן כזה) יש סדק קטן מהעיגול הקטן כלפי חוץ.
מה גם שאני מעוניין ברכישת K.P.O.S G2 או RONI G2 שמחייבים מסילה (שלל השחזות הן של החלק התחתון של הגלוק והן של המתאמים הנ"ל לא באות בחשבון)
אני בכל אופן מעולם לא שמעתי על מישהו שיש לו את התופעות האלה (האקדח צמוד אליי אפשר להגיד 24 שעות ביממה כבר במשך שנים, והוא גם ככה יחסית מיושן) ואני לא רוצה לקחת סיכון שפתאום תתפרק\תישבר לי הידית (ששם בעצם הבעיות שבר) , בגלל זה האופציה הזאת עלתה...
גם באתר של משרד הרישוי (באגף של כלי ירייה) נראה חובבני ואין אפילו איזכור על שום דבר בנושא החלפת חלק של אקדח...
הרי יש 'מעבדות' שיש להם רישוי ומתעסקות עם החלפת חלקים, פשוט אין לי מושג מה העלות בד"כ של חלק כזה ומה התהליך שצריך לעשות בשביל זה....
- סליקאי ארד

גוף של כלי נשק מבחינת החוק בארץ = כלי נשק לכל דבר ועניין וכזה הוא התהליך מול משרד הפנים.
אתה יכול להתעניין אצל סוחרי נשק למיניהם למי יש במקרה גוף של גלוק שהצינה שלו הושחתה ולנסות לקנות.
אם תשיג אחד כזה תצטרך ללכת למשרד הפנים ולבצע תהליך החלפת נשק (כולל שטרי מכר וכו). בנוסף יצטרך הסוחר להטביע את מספר הגוף החדש על הקנה והצינה הקודמים שלך.
אפשרות שניה (קצת יותר ישימה). תחפש באינטרנט מתאמי מסילות אביזרים עבור גלוק דור 2. יש כאלה שמתלבשים על שמורת ההדק עם שני ברגים. אתה לא צריך לחרוט שום דבר ולא להרוס.
http://www.monstermarketplace.com/firea ... nt-pis-glo
http://www.mossycreekcustom.com/glock-m ... d-2nd-gen/
לרוני/KPOS זה לא יתאים אבל תוכל לשים פנס או לייזר.
ביננו הייתי מציע לך לוותר על הרעיון של רוני/KPOS. למעט כמה רגעי סיפוק של אפקט "הוואסח", מהר מאוד תגלה שבידך גאדג'ט לא זול בכלל וברוב המקרים חסר שימוש לחלוטין...
אלו השני סנט שלי..
א.
אתה יכול להתעניין אצל סוחרי נשק למיניהם למי יש במקרה גוף של גלוק שהצינה שלו הושחתה ולנסות לקנות.
אם תשיג אחד כזה תצטרך ללכת למשרד הפנים ולבצע תהליך החלפת נשק (כולל שטרי מכר וכו). בנוסף יצטרך הסוחר להטביע את מספר הגוף החדש על הקנה והצינה הקודמים שלך.
אפשרות שניה (קצת יותר ישימה). תחפש באינטרנט מתאמי מסילות אביזרים עבור גלוק דור 2. יש כאלה שמתלבשים על שמורת ההדק עם שני ברגים. אתה לא צריך לחרוט שום דבר ולא להרוס.
http://www.monstermarketplace.com/firea ... nt-pis-glo
http://www.mossycreekcustom.com/glock-m ... d-2nd-gen/
לרוני/KPOS זה לא יתאים אבל תוכל לשים פנס או לייזר.
ביננו הייתי מציע לך לוותר על הרעיון של רוני/KPOS. למעט כמה רגעי סיפוק של אפקט "הוואסח", מהר מאוד תגלה שבידך גאדג'ט לא זול בכלל וברוב המקרים חסר שימוש לחלוטין...
אלו השני סנט שלי..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, כל אימת שאנחנו בני חורין, אל לנו לשפוט מה עושה אדם עם כספו. אני אישית מפיק יותר סיפוק מערכת רוני וכיום גם KPOS דור שני מאשר מרכב 4X4 אקזוטי שעולה קצת יותר. עם זאת, לא אתפלא אם בארץ יש יותר האמרים בבעלות פרטית מאשר ערכות KPOS = sport utility carbine.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 09 ינואר 2013, 21:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
קודם כל מודה לכולכם על העצות והתשובות המהירות!
בקשר להטבעת המספר - הוא לא יכול פשוט להחליף בין הפסי מתכת (עם המספר) של הגופים? ואז להוציא איזה טופס או משהו על החלפת חלק? (או שזה עובד רק עם קנה לדוג')
במידה וזה לא אפשרי, האם ההטבעה החדשה באה ליד ההטבעה הישנה או עליה, יהיו 2 מס"דים לכל חלק?
בעניין האפשרות להוסיף מסילה, חשבתי על הרעיון אבל כמו שאמרת זה לא יתאים לroni\kpos ובכלל מצד שני אני מעוניין להחליף את החלק התחתון (הגוף) בשל זה שהוא מתחיל לאט לאט 'להתפרק' לי (בחלקים התחתונים של הידית אחיזה וכניסת המחסנית) ואני קצת חושש מהעניין הזה...
רוני\KPOS, קראתי לא מעט מאמרים והתרשמויות (בעיקר מאמריקאים), אני יודע מה השימושים - אצלי לפחות (יחסית כנראה להרבה אנשים אחרים) יהיה לזה לרוב שימוש בנסיעות (איזורים מעבר לקו הירוק) ותוסף כזה רק מוסיף יותר ביטחון.
התנסיתי כבר ב-2 הכלים הנ"ל, הKPOS G2 החדש (עם הידית דריכה כמו של הM16 המוכר) זה דבר גאוני, ורמת הדיוק (ב-2 הכלים) לטווחים ארוכים היא משמעותית.
כל עניין ה"וואסח" זה ממש לא מדבר אליי, להיפך, הכלים האלה אמורים להיות מוסלקים ורק בזמן אמת להשתמש בהם. אין לי עניין להסתובב איתו ברחוב ו\או שמישהו בכלל יראה אותי וילטוש עיניים כשאני מסתובב עם דבר כזה. כל העניין של להוציא את האקדח מ'הכלי' לתוך הנרתיק בתוך שניות זה בעצם אחת המשמעויות של זה.
בכל מקרה, אשמח לשמוע עוד המלצות\תובנות - בקשר למה אני יכול לעשות עם ה'גלוק המתפרק' שלי... אם בכלל אפשר לתקן דברים כאלה אז בכלל טוב.
ובכלל אם יש המלצה או אם מישהו יכול להפנות אותי לאיזה חנות או עסק שמתמחה\מתעסק בחלקים לאקדחים ויכול לתת לי אינפורמציה לגבי מה העלויות של גוף כזה (פרוצדורה אני חושב שדי הבנתי שאין מנוס מ'יעני' להוציא רישיון חדש) ומה הלאה משם...
יכול מאוד להיות שכבר עדיף לעשות 'טרייד-אין' ולקחת אקדח אחר, אבל קשה לי להאמין שמישהו יעשה לי את זה בפחות מ1500-1700 שקל (של תוספת שלי)
תודה!
בקשר להטבעת המספר - הוא לא יכול פשוט להחליף בין הפסי מתכת (עם המספר) של הגופים? ואז להוציא איזה טופס או משהו על החלפת חלק? (או שזה עובד רק עם קנה לדוג')
במידה וזה לא אפשרי, האם ההטבעה החדשה באה ליד ההטבעה הישנה או עליה, יהיו 2 מס"דים לכל חלק?
בעניין האפשרות להוסיף מסילה, חשבתי על הרעיון אבל כמו שאמרת זה לא יתאים לroni\kpos ובכלל מצד שני אני מעוניין להחליף את החלק התחתון (הגוף) בשל זה שהוא מתחיל לאט לאט 'להתפרק' לי (בחלקים התחתונים של הידית אחיזה וכניסת המחסנית) ואני קצת חושש מהעניין הזה...
רוני\KPOS, קראתי לא מעט מאמרים והתרשמויות (בעיקר מאמריקאים), אני יודע מה השימושים - אצלי לפחות (יחסית כנראה להרבה אנשים אחרים) יהיה לזה לרוב שימוש בנסיעות (איזורים מעבר לקו הירוק) ותוסף כזה רק מוסיף יותר ביטחון.
התנסיתי כבר ב-2 הכלים הנ"ל, הKPOS G2 החדש (עם הידית דריכה כמו של הM16 המוכר) זה דבר גאוני, ורמת הדיוק (ב-2 הכלים) לטווחים ארוכים היא משמעותית.
כל עניין ה"וואסח" זה ממש לא מדבר אליי, להיפך, הכלים האלה אמורים להיות מוסלקים ורק בזמן אמת להשתמש בהם. אין לי עניין להסתובב איתו ברחוב ו\או שמישהו בכלל יראה אותי וילטוש עיניים כשאני מסתובב עם דבר כזה. כל העניין של להוציא את האקדח מ'הכלי' לתוך הנרתיק בתוך שניות זה בעצם אחת המשמעויות של זה.
בכל מקרה, אשמח לשמוע עוד המלצות\תובנות - בקשר למה אני יכול לעשות עם ה'גלוק המתפרק' שלי... אם בכלל אפשר לתקן דברים כאלה אז בכלל טוב.
ובכלל אם יש המלצה או אם מישהו יכול להפנות אותי לאיזה חנות או עסק שמתמחה\מתעסק בחלקים לאקדחים ויכול לתת לי אינפורמציה לגבי מה העלויות של גוף כזה (פרוצדורה אני חושב שדי הבנתי שאין מנוס מ'יעני' להוציא רישיון חדש) ומה הלאה משם...
יכול מאוד להיות שכבר עדיף לעשות 'טרייד-אין' ולקחת אקדח אחר, אבל קשה לי להאמין שמישהו יעשה לי את זה בפחות מ1500-1700 שקל (של תוספת שלי)
תודה!
- סליקאי ארד

אני ההית הולך מהסוף להתחלה,,
ראשית מצא חלק תחתון [חוקי], ואטרקטיבי במחירו,
ורק אז תדע ,מה נדרש ממך מבחינת הרישוי.
ראשית מצא חלק תחתון [חוקי], ואטרקטיבי במחירו,
ורק אז תדע ,מה נדרש ממך מבחינת הרישוי.
פחות -לרוב זה יותר,,
אוקיי ממה שביררתי (עד כה) אם בכלל ניתן להשיג גוף כזה (בארץ) הפרוצדורה היא בכל מקרה כמו להחליף רישיון לנשק לכל דבר.
ברוב המקרים (עדיין לא חזרו אליי כולם) ממליצים כבר להחליף אקדח.
לא כל כך יודע איך זה עובד, הרי לסוחר נשק\בעל חנות לנשק לא יהיה הרבה מה לעשות עם האקדח שלי ואני מניח שהוא ינסה למכור אותו.
איך הולך לרוב התהליך של 'טרייד אין' ? (בעצם מתחלפים באקדחים? כמובן שלפני זה יש את פרוצדורת השטר מכר וכו')
ברוב המקומות ניתן לבצע עסקה כזאת ? (אשמח להמלצה על מקומות כאלה)
ומניסיונכם - עד כמה אפשר להוריד במחיר את האקדח שאני רוצה לקנות מאותו סוחר, ע"י זה שאני משאיר אצלו את האקדח שלי? שמעתי גם על משהו של לשלם על אחסון או משהו כזה, איך זה באמת הולך?
לא כל כך יודע איך זה עובד, הרי לסוחר נשק\בעל חנות לנשק לא יהיה הרבה מה לעשות עם האקדח שלי ואני מניח שהוא ינסה למכור אותו.
איך הולך לרוב התהליך של 'טרייד אין' ? (בעצם מתחלפים באקדחים? כמובן שלפני זה יש את פרוצדורת השטר מכר וכו')
ומניסיונכם - עד כמה אפשר להוריד במחיר את האקדח שאני רוצה לקנות מאותו סוחר, ע"י זה שאני משאיר אצלו את האקדח שלי? שמעתי גם על משהו של לשלם על אחסון או משהו כזה, איך זה באמת הולך?
- סליקאי ארד

ליאור45 כתב:איתמר, כל אימת שאנחנו בני חורין, אל לנו לשפוט מה עושה אדם עם כספו. אני אישית מפיק יותר סיפוק מערכת רוני וכיום גם KPOS דור שני מאשר מרכב 4X4 אקזוטי שעולה קצת יותר. עם זאת, לא אתפלא אם בארץ יש יותר האמרים בבעלות פרטית מאשר ערכות KPOS = sport utility carbine.
אני לא שופט, רק מביע את דעתי.
בסופו של יום כל אחד עושה מה שנראה לו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Psy כתב:אוקיי ממה שביררתי (עד כה) אם בכלל ניתן להשיג גוף כזה (בארץ) הפרוצדורה היא בכל מקרה כמו להחליף רישיון לנשק לכל דבר.
לאקדח שלך יש עדיין צינה וקנה ששווים משהו בתור חלקי חילוף שאתה יכול לקבל עליהם כסף (לא הרבה). תתחיל ללכת לחנויות עם הכלי שלך ותראה כמה אתה יכול לקבל עליו.
אם את מוכר/נותן את הנשק לסוחר ולא משאיר אותו בחזקתך לא תצטרך לשלם דמי הפקדה.
במידה והסוחר לא יכול למכור את האקדח שלך כי הוא מתפרק, הוא ישלח אותו לגריסה והשמדה.
לגבי הפרוצדורה - אל תדאג, כל סוחר ידריך אותך לגבי התהליך ויצייד אותך בכל הניירת הדרושה להחלפת הנשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

בעולם האינטרנט הייתי כותב לגלוק ארה"ב, מסביר להם את הבעיה, שואל מי הסוכן (או לחלופין סוחר נשק) בארץ ומבקש לקבל חלק תחתון בעל אותו מספר סידורי. משיגיע החלק התחתון החדש יימסר הישן להשמדה (הייתי מבקש מפקיד הרישוי לשרוף את הפלסטיק ושייחנק עם הריח).
אילו היה לי גלוק זה מה שהייתי עושה - יכול להיות שהתוצאות אפילו יפתיעו אותך !!!
חברה צאו מהקופסה - עולם יצרני הנשק חביב יותר מפקידי הרישוי - באחריות.
איפה שרקן כשלא צריך אותו ?
אילו היה לי גלוק זה מה שהייתי עושה - יכול להיות שהתוצאות אפילו יפתיעו אותך !!!
חברה צאו מהקופסה - עולם יצרני הנשק חביב יותר מפקידי הרישוי - באחריות.
איפה שרקן כשלא צריך אותו ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אין בעיה, שווה באמת לנסות....האמת שלא חשבתי על זה בכלל כי זה לא היה נראה לי ישים.
הגלוק שלי הוא אוסטרי, זה משנה?
ויש לך מייל\קישור למי שם אני צריך לפנות?
תודה!
הגלוק שלי הוא אוסטרי, זה משנה?
ויש לך מייל\קישור למי שם אני צריך לפנות?
תודה!
- סליקאי ארד

על פניו אכן נראה הזוי עניין המסת"ב על הגוף , בטח בגלוק שבו מדובר בלוחית שאיננה חלק מהגוף .
שאלה לGLOCK34 - האם אצלכם ניתן לרכוש גוף ערום ללא מספר כחלק בפני עצמו ?
לפותח השרשור - קח בחשבון שהחלפת האקדח משמעותה - וויתור על סטטוס "משמר" .
שאלה לGLOCK34 - האם אצלכם ניתן לרכוש גוף ערום ללא מספר כחלק בפני עצמו ?
לפותח השרשור - קח בחשבון שהחלפת האקדח משמעותה - וויתור על סטטוס "משמר" .
- סליקאי טיטניום

מה זאת אומרת וויתור על סטטוס משמר?
אם הרישיון הוא נשיאה לתושב ישוב זכאי, יהיה שינוי כלשהו?
אם הרישיון הוא נשיאה לתושב ישוב זכאי, יהיה שינוי כלשהו?
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד