נשיאת נשק ארגוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נשיאת נשק ארגוני
לילה טוב לכולם
יש לי מס' שאלות:
פלוני אלמונית קיבל נשק אירגוני-
1.באישור שהוא קיבל מהמעסיק מסומן הריבוע:
"השומר ישמש ככוח כונן בסיום המשמרת ויורשה לשאת את הנשק כולל הפקדה בביתו (ההמשך זו הוראת בטיחות)"
מה יקרה לפלוני במידה וישא את הנשק מעבר לשעות העבודה?
2.לגבי האזור רשום "מרחב צפון"
מה יקרה באם פלוני "ייתפס/יבדק" בת"א?
תודה ושבת שלום
כפירניק
יש לי מס' שאלות:
פלוני אלמונית קיבל נשק אירגוני-
1.באישור שהוא קיבל מהמעסיק מסומן הריבוע:
"השומר ישמש ככוח כונן בסיום המשמרת ויורשה לשאת את הנשק כולל הפקדה בביתו (ההמשך זו הוראת בטיחות)"
מה יקרה לפלוני במידה וישא את הנשק מעבר לשעות העבודה?
2.לגבי האזור רשום "מרחב צפון"
מה יקרה באם פלוני "ייתפס/יבדק" בת"א?
תודה ושבת שלום
כפירניק
- סליקאי ארד

Re: נשיאת נשק ארגוני
אולי תפנה לקב"ט של הארגון שלך ותבקש ממנו הבהרות (רצוי בכתב)?
אחרת, אם אתה, או מישהו כאן בפורום, יפרש את ההנחיות בצורה לא נכונה, אתה עלול להסתבך.
אחרת, אם אתה, או מישהו כאן בפורום, יפרש את ההנחיות בצורה לא נכונה, אתה עלול להסתבך.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
בשני המקראים הנושא הפר את תנאי הרשיון שלו ,פשוט מאד.
אסור בתכלית האיסור לשאת נשק אירגוני מחוץ לשעות העבודה, למעט מקרים ממש בודדים אך לא נדמה לי כי "פלוני אלמונית" משתייך למקרה כזה.
אישור נשיאה ניתן ע"י המשרד לבטחון פנים ולא ע"י אותו ארגון שמירה או ארגון אחר שבגגלו ניתן הרשיון, אותו אירגון רק מאשר כי פלוני אלמונית עובד/ת בחברה.
בהתאם לכך הוראות משרד הפנים ברורות וחד משמעיות לגבי נשיאת נשק אירגוני ומגבלותיו.
רק כדי לחדד, נשיאת נשק אירגוני היא אך ורק בשעות העבודה, ברגע שאותו נושא נשק אירגוני סיים את עבודתו עליו להפקיד מיד את הנשק אצל הקב"ט או כל אחראי ממונה אחר ולא ישא אותו לביתו ולא ידחה את החזרת כלי הנשק.
במידה והנ"ל יתפס ע"י הרשויות שהוא נושא נשק אירגוני מחוץ לשעות העבודה, לא רק שהוא עלול לאבד את רשיונו אלא גם יוכל לעמוד לדין פלילי של אחזקת אמל"ח ללא רשיון שדינו 7 שנות מאסר בפועל. כי מחוץ לשעות העבודה רשיונו אינו תקף.
אני רק מצטט את החוק (חלקית), קשה לי להאמין שמישהו יקבל מאסר בפועל אם יש לו רשיון אירגוני אבל מה שבטוח שהוא יעבור דרך ממש לא נעימה ויאבד את רשיונו. כמו כן החברה שחתמה לו על אישור כזה תועמד לדין על שידול לעברה על החוק.
בכל אופן החובה לדעת ולקיים את החוק חלה בראש ובראשונה על אותו מחזיק רשיון ובית המשפט או המשרד לבטחון פנים לא יקבלו תירוצים כגון" אבל הם אמרו לי" או "הם נתנו לי אישור בכתב". הרי אם מישהו אומר לך לנסוע באדום ושוטר תופס אותך האחריות היא אצל הנהג ולא זה "שאמר לו".
בכל אופן אני ממליץ לך לבדוק את הנושא לעומק מול המשרד לבטחון פנים במידה והמקרה הזה הוא אחד מהמקרים שכן מותר, ובכל מקרה בתור מחזיק נשק שאלות כאלה חשוב לבדוק מול הרשויות ולא בפורום כי שוב "קראתי בפורום" זה לא תירוץ. ואי ידיעת החוק, אינה פוטרת מעונש.
בהצלחה !
נ.ב. אני לא עו"ד רק משתף את ידיעותיי בנושא.
אישור נשיאה ניתן ע"י המשרד לבטחון פנים ולא ע"י אותו ארגון שמירה או ארגון אחר שבגגלו ניתן הרשיון, אותו אירגון רק מאשר כי פלוני אלמונית עובד/ת בחברה.
בהתאם לכך הוראות משרד הפנים ברורות וחד משמעיות לגבי נשיאת נשק אירגוני ומגבלותיו.
רק כדי לחדד, נשיאת נשק אירגוני היא אך ורק בשעות העבודה, ברגע שאותו נושא נשק אירגוני סיים את עבודתו עליו להפקיד מיד את הנשק אצל הקב"ט או כל אחראי ממונה אחר ולא ישא אותו לביתו ולא ידחה את החזרת כלי הנשק.
במידה והנ"ל יתפס ע"י הרשויות שהוא נושא נשק אירגוני מחוץ לשעות העבודה, לא רק שהוא עלול לאבד את רשיונו אלא גם יוכל לעמוד לדין פלילי של אחזקת אמל"ח ללא רשיון שדינו 7 שנות מאסר בפועל. כי מחוץ לשעות העבודה רשיונו אינו תקף.
אני רק מצטט את החוק (חלקית), קשה לי להאמין שמישהו יקבל מאסר בפועל אם יש לו רשיון אירגוני אבל מה שבטוח שהוא יעבור דרך ממש לא נעימה ויאבד את רשיונו. כמו כן החברה שחתמה לו על אישור כזה תועמד לדין על שידול לעברה על החוק.
בכל אופן החובה לדעת ולקיים את החוק חלה בראש ובראשונה על אותו מחזיק רשיון ובית המשפט או המשרד לבטחון פנים לא יקבלו תירוצים כגון" אבל הם אמרו לי" או "הם נתנו לי אישור בכתב". הרי אם מישהו אומר לך לנסוע באדום ושוטר תופס אותך האחריות היא אצל הנהג ולא זה "שאמר לו".
בכל אופן אני ממליץ לך לבדוק את הנושא לעומק מול המשרד לבטחון פנים במידה והמקרה הזה הוא אחד מהמקרים שכן מותר, ובכל מקרה בתור מחזיק נשק שאלות כאלה חשוב לבדוק מול הרשויות ולא בפורום כי שוב "קראתי בפורום" זה לא תירוץ. ואי ידיעת החוק, אינה פוטרת מעונש.
בהצלחה !
Russian roulette is not the same without a gun
and baby when it's love if it's not rough it isn't fun
Better to have it and not need it than
To need it and not have it
- סליקאי ארד

taurus609 כתב:אסור בתכלית האיסור לשאת נשק אירגוני מחוץ לשעות העבודה, למעט מקרים ממש בודדים אך לא נדמה לי כי "פלוני אלמונית" משתייך למקרה כזה.
אישור נשיאה **אישור-הכוונה הייתה למסמך שמקבלים במעמד החתימה על הנשק** ניתן ע"י המשרד לבטחון פנים ולא ע"י אותו ארגון שמירה או ארגון אחר שבגגלו ניתן הרשיון, אותו אירגון רק מאשר כי פלוני אלמונית עובד/ת בחברה.
רק כדי לחדד, נשיאת נשק אירגוני היא אך ורק בשעות העבודה, ברגע שאותו נושא נשק אירגוני סיים את עבודתו עליו להפקיד מיד את הנשק אצל הקב"ט או כל אחראי ממונה **באותו ה"אישור" מסומן כי בסוף המשמרת הנשק לא יופקד אלא "השומר ישמש ככוח כונן ויורשה לשאת אותו ולהפקיד בביתו"**אחר ולא ישא אותו לביתו ולא ידחה את החזרת כלי הנשק.
בהצלחה !
עכשיו רק כדי שנבהיר את הדברים
הכוונה הייתה לכך שפלוני סיים את המשמרת אך צריך בדרך לעבור בסופר או משהו בסיגנון
(כשפלוני שאל את המעסיק הוא אמר שזה לא נורא אם הגעת הביתה לאחר כמה סידורים כשהנשק עלייך)
לגבי החלק השני
הכוונה לכך שלצורך העניין המעסיק מבקש מהעובד לעבוד באזור המרכז לצורך העניין באופן חד פעמי- האם המעסיק צריך להמציא מסמך חדש?
בברכה
כפירניק
- סליקאי ארד

1. חבל שלא מלמדים בקורס תיאוריה לרשיון כלי ירייה את "מדרג הציותים" בנושא של החזקה, נשיאה, קליעה ושימוש.
2. חבל גם שהרצון של מחוקק המשנה לעשות סדר בבלאגן לכאורי הופך אנשים נורמטיביים לפושעים בהנף עט.
2. חבל גם שהרצון של מחוקק המשנה לעשות סדר בבלאגן לכאורי הופך אנשים נורמטיביים לפושעים בהנף עט.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
חוק צריך הגדרות חדות.
יותר מדי יוצאים מן הכלל מטשטשים את הכלל.
- סליקאי זהב

hk765 כתב:חוק צריך הגדרות חדות.
זהו שאין בדיוק חוק.
מדובר בחוק שגילו כמעט כגיל המדינה (1949), שנותן מסגרת מאד כללית ורחבה לכל הנושא הזה, ואת כל התכלס משאיר לשרירות ליבם של פקידי הרישוי.
לפי סעיף 12 של החוק הם רשאים לעשות כל העולה על רוחם ואין דין ואין דיין.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

תומס אתה טועה ומטעה .
בעל רשיון מיוחד במפעל ראוי רשאי לאשר נשיאת נשק ל"מוצע" באילו תנאים והגבלות שהוא מוצא לנכון עיין סעיף 10 בחוק רשוי כלי יריה .
גם ענין ה7 שנים לא קשור לעינין פה והמקור שלו הוא סעיף 144 לחוק העונשין והוא מתיחס לאחזקת נשק ללא רשות כלומר ללא רשיון כלל (טוב שלא הלכתה ל15 שנה מהתת סעיף שמתחת ).
לענין פה רלוונטי סעיף 16 (2) לחוק רשוי כלי יריה ופה העונש הוא 6 חודשים ובמבחן המציאות בד"כ קנס אוו שללית הרשיון .
כפירניק
בוא לא ניתמם אף אחד לא עובד בצפון הארץ ונוסע למכולת בת"א .
אז ביקצור ובפשטות הנייר הוא הקובע מה שלא נאמר שם שמותר אסור מה שנאמר שמותר מותר!
רוצה הקב"ט לשנות את התנאים ברשיון יועיל נע לתת רשיון חדש ומעודכן !
בעל רשיון מיוחד במפעל ראוי רשאי לאשר נשיאת נשק ל"מוצע" באילו תנאים והגבלות שהוא מוצא לנכון עיין סעיף 10 בחוק רשוי כלי יריה .
גם ענין ה7 שנים לא קשור לעינין פה והמקור שלו הוא סעיף 144 לחוק העונשין והוא מתיחס לאחזקת נשק ללא רשות כלומר ללא רשיון כלל (טוב שלא הלכתה ל15 שנה מהתת סעיף שמתחת ).
לענין פה רלוונטי סעיף 16 (2) לחוק רשוי כלי יריה ופה העונש הוא 6 חודשים ובמבחן המציאות בד"כ קנס אוו שללית הרשיון .
כפירניק
בוא לא ניתמם אף אחד לא עובד בצפון הארץ ונוסע למכולת בת"א .
אז ביקצור ובפשטות הנייר הוא הקובע מה שלא נאמר שם שמותר אסור מה שנאמר שמותר מותר!
higt-power כתב:תומס אתה טועה ומטעה .
כפירניק
בוא לא ניתמם אף אחד לא עובד בצפון הארץ ונוסע למכולת בת"א .**או שלא רשמתי כמו שצריך או שפשוט לא הבנת
1.סידורים אני מתכוון למכולת ליד הבית על הדרך
2.אם בד"כ פלוני עובד בצפון ושלחו אותו לתגבר במרכז**
לכן על תוציא לי מילים מהפה
- סליקאי ארד

כפירניק ידידי,
כפי שכתבתי בפוסט הקודם שלי אני ממליץ לך לבדוק שאלות מדויקות מול המשרד לבטחון פנים או מול עו"ד שמאוד מתמצא בנושא. אנחנו לא מכירים את מצבך ובאיזה מקום אתה עובד ומה ההיתרים וההגבלות של מקום עבודתך על פי המשרד לבטחון פנים.
אני יודע שזה לא קל להתמודד עם השאלות האלה אבל למען שלא להסתבך שווה להשקיע קצת מעמץ כדי שתידע איפה אתה עומד בדיוק. כי כל מה שנכתב כאן בפורום הוא על בסיס נסיון אישי של כל אחד מאיתנו, ואין מצב אחד שדומה למצב אחר, כל אחד והמצב המיוחד שלו.
בהצלחה!
כפי שכתבתי בפוסט הקודם שלי אני ממליץ לך לבדוק שאלות מדויקות מול המשרד לבטחון פנים או מול עו"ד שמאוד מתמצא בנושא. אנחנו לא מכירים את מצבך ובאיזה מקום אתה עובד ומה ההיתרים וההגבלות של מקום עבודתך על פי המשרד לבטחון פנים.
אני יודע שזה לא קל להתמודד עם השאלות האלה אבל למען שלא להסתבך שווה להשקיע קצת מעמץ כדי שתידע איפה אתה עומד בדיוק. כי כל מה שנכתב כאן בפורום הוא על בסיס נסיון אישי של כל אחד מאיתנו, ואין מצב אחד שדומה למצב אחר, כל אחד והמצב המיוחד שלו.
בהצלחה!
- סליקאי ארד

hight power ידידי,
לגבי עונש 7 שנים החוק אמנם קובע כי זה ללא רשות וזה אומר ללא רשיון בכלל.
לצורך הדוגמה אם אדם שיש לו רשיון לנהוג ברכב פרטי ותופסים אותו נוהג על משאית או על אופנוע הוא יועמד לדין על נהיגה ללא רשיון על אף שהתיאוריה וגז וברקס בכל כלי הרכב כמעט זהה.
כמו כן כאן, אם אדם שיש לו רשיון נשק אירגוני והוא יוצא מגדר המותר לו ונושא את נישקו מחוץ להיתר הרשיון שופט יכול לשפוט אותו כאילו לא היה לו רשיון כלל כי באותו רגע רשיונו אינו תקף ועל כן אין לו רשיון לאותו רגע, ועל כן אמרתי 7 שנים. אני מודע לכך שרוב הסיכויים שזה לא יקרה אבל מבחינת החוק זה אפשרי בהחלט.
ואני לא מנסה להטעות חס וחלילה רק מדבר מידיעותיי האישיות בנושא, אני אשמח ללמוד במידה ואני טועה.
תודה.
לגבי עונש 7 שנים החוק אמנם קובע כי זה ללא רשות וזה אומר ללא רשיון בכלל.
לצורך הדוגמה אם אדם שיש לו רשיון לנהוג ברכב פרטי ותופסים אותו נוהג על משאית או על אופנוע הוא יועמד לדין על נהיגה ללא רשיון על אף שהתיאוריה וגז וברקס בכל כלי הרכב כמעט זהה.
כמו כן כאן, אם אדם שיש לו רשיון נשק אירגוני והוא יוצא מגדר המותר לו ונושא את נישקו מחוץ להיתר הרשיון שופט יכול לשפוט אותו כאילו לא היה לו רשיון כלל כי באותו רגע רשיונו אינו תקף ועל כן אין לו רשיון לאותו רגע, ועל כן אמרתי 7 שנים. אני מודע לכך שרוב הסיכויים שזה לא יקרה אבל מבחינת החוק זה אפשרי בהחלט.
ואני לא מנסה להטעות חס וחלילה רק מדבר מידיעותיי האישיות בנושא, אני אשמח ללמוד במידה ואני טועה.
תודה.
- סליקאי ארד

תודה על כל התגובות
השכלתי פה ושם