אקדחי משטרה בישראל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדחי משטרה בישראל

על ידי shlomz » 03 פברואר 2013, 11:15

שלום חברים,

אני מחפש פרטים לגבי האקדחים ששימשו את משטרת ישראל ואת משטרת המנדט שלפניה במהלך השנים.

עד כה, ידוע לי על כלי הנשק הבאים:
1. אקדח תופי Webley & Scott (בעיקר דגם VI).
2. אקדח תופי Smith & Wesson(דגם לא ידוע) ששימש את חלק מהשוטרים המנדטוריים.
3. אקדח תופי Enfield (דגם לא ידוע).
4. ברטה 1934/1937.
5. ברטה 51.
6. ברטה 71 (0.22)
7. אקדח תופי Smith & Wesson .38 SP
8.FN Highpower.
9. יריחו 941.
10. גלוק 19.

ייתכן יש טעויות ברשימה.
כן נמסר לי על אקדח תופי בקוטר 0.45" ששימש את בלשי "המדור המרכזי", אך ללא פירוט הדגם או היצרן.

אודה מאוד לאישור/תיקון/הרחבה/הערות לגבי הנ"ל!
יום מצוין,
שלומי
דברים טובים באים באריזות קטנות. של 9 מ"מ.
http://www.baking.co.il
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדחי משטרה בישראל

על ידי higt-power » 03 פברואר 2013, 14:54

אתה יכול לכוון קצת יותר לאיזה סוג מידע בדיוק אתה מחפש לגבי הכלים הללו ?

בנתיים
הגלוקים -הדגם העיקרי הקיים במשטרה וגם זה רק במספר יחידות הוא דווקא דגם 17 בנוסף המשטרה חולטת כל גלוק מכל דגם שהוא שמגיע למחסניה ואלו מנופקים בעיקר לכל מיני יחידות יוקרה
למנהן ולמפקדים בכירים נכון להיום מרבית שוטרי השטח חמושים ביריחו FL כסוף המיעוט בכל מיני דגמים אחרים שבאים גם כן מחליטות מאזרחים ומי שנשאר חמוש בFN .

לגבי 2 כנראה מדובר בדגם s&w hand ejector שסופק לממלכה המאוחד במסגרת הסיוע במלחמת העולם הראשונה ע"י ארה"ב יש גם דגם דומה של קולט לא מין הנמנע שחלק הגיעו גם לכאן .

לגבי 3 לאינפילד יש 2 דגמים עיקרים הדגם הבסיס ודגם 2 שיועד לכחות שיריון וחרמ"ש ההבדל הבולט ביותר בנהם הוא בצורת הפטיש בדגם הראשון יש פטיש רגיל שמאפשר דריכה ידנית למצב SA בדגם השני מותקן פטיש מעוגל שהופך את האקדח לDAO למעשה שני הדגמים היגיעו לארצנו הקטנה .
דגם שלישי הוא דגם אזרחי שיוצר ע"י וואבלי שפיתחו את האקדח במקור בלחץ הימים של מלחמת העולם השניה גם דגם זה "גויס" ונופק ליחידות משטרה בעיקר אבל לא רק .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shlomz » 03 פברואר 2013, 15:47

תודה רבה!

אני מחפש מידע כללי: שנת כניסה לשירות, שנת הוצאה משירות, ייעוד, יחידות שהפעילו וכד'. המטרה היא להכין סקירה היסטורית של התפתחות תחום זה במשטרה.

המעניין לגבי ה-S&W המנדטוריים, שהם נופקו כנראה לבעלי תפקידים מיוחדים - אלחוטנים וכד', כשקצינים חומשו בוובלי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי afss » 04 פברואר 2013, 08:52

אני ממליץ לך לפנות למוזיאון המשטרה, הממוקם בבית הספר לשוטרים ליד שפרעם. (למעשה קרית אתא אבל ככה כולם קוראים לו).
שם תוכל למצוא מידע רב, כולל תמונות, ואם תבטיח להם שתשתף אותם בממצאיך, הם בוודאי ישמחו לשתף פעולה. מקור נוסף הוא מוזיאון האוסף של צה"ל. יש שם אוצר לכלי נשק קלים ויש לו ידע רב בנושא.
הכלים העיקריים במשטרה היום הם:
יריחו PS, דגם מיוחד שפותח עבור המשטרה והיה לי הכבוד לבחון אותו ולהכניסו לשירות.
FN HP-35
וללוחמי היחידות המיוחדות במשטרה (ימ"מ, גדעונים וכו') מותר להשתמש באיזה אקדח שהם רוצים, בהתאם למשימה שהם יוצאים אליה. מסיבות מובנות לא ניתן להרחיב בנושא.
אולי אם תפנה לראש מדור חימוש במשטרה, שנמצא בבסיס בית דגן, הוא יוכל להרחיב בנושא.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 פברואר 2013, 10:30

מספר פרטים שמצאתי בספר "תותח כיס" מאת יוסף בן אריה :
לגבי הFN -נכנסו לשירות בשנים 1986 עד 1987 בעיקבות הפעלה מוצלחת שלהם בימ"מ וליחידה זאת נבחרו כי בתקופתו כלים אלו היו כלי שרות בהרבה יחידות לוט"ר בעולם .

אקדחי תוף 38 ספישל (דגם VICTORY שהוא למעשה יצור של תקופת מלחמת העולם השניה לכלי הפופולרי בכל הזמנים שהוא דגם 10 אוו בשם הישן שלו M&P ) נקנו מגרמניה המערבית בראשית שנות החמישים במחיר סמלי אחרי שאלו קיבלו אותם משילטונות הכיבוש האמריקאים ולא רצו בהם הכלים לא שרדו הרבה שנים בשרות מכיוון שהיה חוסר בתחמושת 38 ספישל שלא פופולרית בארץ והיתה יקרא לרכישה מחו"ל כמו כן לא היו מספיק כלים לחמש בהם את כלל השוטרים ובימים ההם רכש של כלים נוספים מארה"ב לא היתה אופציה ראלית עבור המשטרה של ישראל הצעירה ועל כן הוחלט להעביר את הכלים לשב"ס ולארגונים נוספים .

את הוובלי רכשו במשטרה בזמן הרומן הקצר של ישראל עם בריטניה בסמוך למבצע קדש ב1956 בדיוק באותו זמן הוציאו את הכלים הללו משירות בצבא הבריטי ואלו הוציאו אותם למכירה במכירים זולים ובכמויות גדולות הבעיה היתה שכבר בזמן רכישתם הם היו סוס מת למעשה והיה קשה מאד להשיג עבורם תחמושת וגם ככה מדובר באקדח שמעולם לא זכה בהרבה פרסים בשל יעילות מבצעית של התחמושת שלו ......

לבסוף אחרי מלחמת ששת הימים רכשו במשטרה מחברת ברטה אקדחים חדשים משני סוגים
דגם 70 שהוא למעשה זהה לדגם 71 אבל בקוטר 7.65 ואת דגם 71 שאמור לשמש כאקדח אימון לנ"ל (כנראה שאקדחים הללו בולבלו ע"י איזה מקור עם דגמי 34 שאותם הם החליפו בלייןהמוצרים של החברה) דגם 70 הוצא מהשירות בעקבות רכישת הFN ודגם 71 נשאר עד היום (השד יודע מה עמד מאחורי ההחלטות האלו ...)

מקווה שזה עוזר ....
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 04 פברואר 2013, 13:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shlomz » 04 פברואר 2013, 11:13

תודה על התגובות.
לצערי, לא בבית המורשת של המשטרה ולא בבתי האוסף יודעים אפילו חלק ממה שנכתב כאן... אני בהחלט אנסה את מדור חימוש בבית-דגן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BROADAXE » 04 פברואר 2013, 18:45

תוספת: בתקופה מסויימת נוצר חוסר באקדחים - לדעתי במעבר לFN, או-אז נשלפו ממחסן אפל כלשהו אקדחי הסמית ווסון התופיים הישנים, ראיתי שוטרים חמושים בהם במו עיני, כולל כאלה שבאו לחנות נשק לרכוש תחמושת באופן אישי.
לגבי אקדח תופי בקליבר 45 אני חושב על שתי אפשרויות: 1. וובלי MK1, פחות סבירה.
2. סמית ווסון 1917, יותר סבירה. אקדח טוב בקליבר 45 ACP שדרש שימוש בשושנות FOOL MOON מפח (טריוויה אנקדוטלית - זה האקדח שליווה את אינדיאנה ג'ונס בארבעת סרטיו, עם קנה מנוסר לאורך 4").
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 פברואר 2013, 19:41

אני גם נזכר שבתחילת דרכם של הפרשים במשטרה הם צוידו באקדח תופי אין לי מושג איזה .

לענין מודל 1917 הרעיון כנראה היה ממש לא רע כי היום החברה מציעהליין די נרחב שעובד על הקונץ הנ"ל
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 05 פברואר 2013, 12:29

BROADAXE כתב:תוספת: בתקופה מסויימת נוצר חוסר באקדחים - לדעתי במעבר לFN, או-אז נשלפו ממחסן אפל כלשהו אקדחי הסמית ווסון התופיים הישנים, ראיתי שוטרים חמושים בהם במו עיני, כולל כאלה שבאו לחנות נשק לרכוש תחמושת באופן אישי.
.

החוסר נוצר עקב פקודה של המפכ"ל דאז שכל השוטרים ילכו עם כלי נשק (היו "קצת" מחבלים שהסתובבו ברחובותינו).
היו כאלה שלא ידעו איך להסתדר עם התופים הנושנים והם קיבלו עוזי עם קת מתקפלת!
לגבי אקדחי ברטה:
כן היו דגמי 1934 ו-1935 במשטרה (קליבר 9X17 ו-7.65 מ"מ בהתאמה) אם כי במספר מועט.
לגבי דגמי 71 בקליבר 22LR, הם שימשו לאימון ראשוני בירי מאקדחים וכאקדחי שירות של נשים. כאשר הוחלט לעבור מה-FN לאקדח אחר, הומלץ תחילה לרכוש "משפחה" של אקדחים, בגדלים וקליברים שונים, כגון GLOCK ו- SIG SAUER ואז המשטרה מכרה את האקדחים האלה בזיל הזול.
יותר מאוחר, כאשר נבחר היריחו והתברר כי חלופה של אקדח נוסף בקליבר 9X17 מ"מ היא יקרה, האקדחים האלה (ונוספים) נרכשו בחזרה....
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shlomz » 10 פברואר 2013, 09:35

שוב תודה.
ביקרתי במדור חימוש - מסתבר שהייתה להם תצוגה מפוארת של כלי נשק, ובכלל זה כל דגמי הנשק המשטרתיים - ואינה עוד %%$0099
בכל מקרה, מסתבר שגם הקולט 1911 שירת נאמנה את שוטרי ישראל - ואני לא ידעתי...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי afss » 10 פברואר 2013, 09:44

shlomz כתב:שוב תודה.
ביקרתי במדור חימוש - מסתבר שהייתה להם תצוגה מפוארת של כלי נשק, ובכלל זה כל דגמי הנשק המשטרתיים - ואינה עוד %%$0099

כן, המשטרה חלשה מאד בכל הקשור לשמירת היסטוריה, שלה עצמה ובכלל...
כך לדוגמה במעבדת נשק היה לנו אוסף קלצ'ים השני בהיקפו בעולם! עד שקם "ראש" מעבדה ושאל: למה אנחנו צריכים כל כך הרבה קלצ'ים? מספיק אחד או שניים....

לגבי אקדחים ששימשו את המשטרה, אני מניח שבתחילת הדרך היו לה ערב רב של כלים ולא אתפלא אם תמצא עוד כמה דגמים לאורך הדרך במחקרך.

עוד מקור שחשבתי עליו הוא פניה דרך אתרים משטרתיים לוותיקי המשטרה. דף הפייסבוק של המשטרה, אתר "חשופים בניידת", ארגון גמלאי המשטרה ועוד.
לדעתי תמצא שם אוצר בלום של ידע.
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 10 פברואר 2013, 11:23

shlomz כתב:שוב תודה.

אני יודע שה-1911 0.45 היה בשימוש על ידי הימ"מ לצרכים מסויימים.
כמו כן רוגר או סמית מגנום 0.44 קנה 8 אינצ' עם טלסקופ ודורגלים.
דגמים נוספים:
ראיתי יריחו פולימרי, יריחו בייבי (קטן).
כל מה שנזרק וניתן להשתמש בו מיחידות צה"ל והשב"כ.
מכאן זלגו כנראה גם אקדחי סמית 38 ספיישל שהיו בזמנו נשק סטנדרטי של יחידת אבטחת האישים (אלה שבמעגל הקרוב ביותר למאובטח).

לגבי ברטה 71 קוטר 0.22
הם נכנסו בסוף שנות ה-70 כדי להחליף את אקדחי הוובלי התופיים הסטנדרטיים של משטרת ישראל (אלה שהיו קשורים בשרוך לכתף של השוטר כמו בשוטר אזולאי), ובתקופה שברטה 0.22 היה "האקדח של המדינה".
זו הייתה תקופת הפריחה של מאבטחי המטוסים והשגרירויות ומרדכי רחמים שחיסל מחבלים בציריך עם ברטה 0.22.
השב"כ בזמנו בחר למטרה זו ב-0.22 מתוך פשרה ועוד כל מיני אילוצים וכל עם ישראל ואחותו הלכו אחריהם כמו עדר.
אחר כך כשהשירות החליט לעבור ל-FN במערך האבטחה, החליטה כל המדינה כולל משטרת ישראל לעבור גם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 10 פברואר 2013, 12:34

איתמר ידידי במקרא זה אתה טועה ומטעה בכל מה שכתבתה ראה תגובות שלי ושל AFSS .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 10 פברואר 2013, 12:42

higt-power כתב:איתמר ידידי במקרא זה אתה טועה ומטעה בכל מה שכתבתה ראה תגובות שלי ושל AFSS .

אתה בטוח שבכל בלי יוצא מהכלל?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 10 פברואר 2013, 13:56

למעט היריחו ביבי שקיים פה ושם מחליטות אצל קצינים שלא מספיק מקובנים כדי לקבל גלוק .
אקדח תופי ביממ ,לא יודע אולי יכול להיות
ה1911 הוא לא היה בדיוק 1911 אלה כלי אחר שהיה בתהליך ניסוי (אני לא יודע אם מותר להרחיב על זה אוו לא )ה38 הסברתי בתגובתי מאלה איך ומאיפה הגיעו וברטה נמצאת בשרות המשטרה מ67-68 לפני גלי הטרור ומרדכי רחמים .
(למעשה מאשימים שהשב"כ הטירון העתיק מהמשטרה את רעיון הברטה )
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד