9*17 HP או 9*19 רגיל?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
9*17 HP או 9*19 רגיל?
יש לי CZ83 פרטי, ואני מסתובב עם תחמושת חלולה בכדי לחזק את כח העצירה.
יש לי אפשרות להחליף ליריחו פולימרי ארגוני, אבל אז אקבל תחמושת רגילה.
מי הקוסם שיכול לשלוף נתונים על כח עצירה של 9 מ״מ קצר HP מול 9 ארוך רגיל?
בנוסף, לגבי האקדח עצמו, כדאי לעבור ליריחו פולימרי? אני מתאר לעצמי שהיריחו יותר אמין ויותר מדוייק. איך הוא מבחינת הסלקה ומשקל, לנשיאה באופן קבוע?
המטרה היא ליצור זמינות מיידית בכל אירוע, כך שהנשק צריך לעודד נשיאה נוחה. את ה-CZ אני כמעט לא מרגיש, ועם נרתיק הסלקה של רמורה אני יכול אפילו לרקוד בלי להרגיש אותו.
מה דעתכם?
יש לי אפשרות להחליף ליריחו פולימרי ארגוני, אבל אז אקבל תחמושת רגילה.
מי הקוסם שיכול לשלוף נתונים על כח עצירה של 9 מ״מ קצר HP מול 9 ארוך רגיל?
בנוסף, לגבי האקדח עצמו, כדאי לעבור ליריחו פולימרי? אני מתאר לעצמי שהיריחו יותר אמין ויותר מדוייק. איך הוא מבחינת הסלקה ומשקל, לנשיאה באופן קבוע?
המטרה היא ליצור זמינות מיידית בכל אירוע, כך שהנשק צריך לעודד נשיאה נוחה. את ה-CZ אני כמעט לא מרגיש, ועם נרתיק הסלקה של רמורה אני יכול אפילו לרקוד בלי להרגיש אותו.
מה דעתכם?
- סליקאי ארד

Re: 9*17 HP או 9*19 רגיל?
תסלחו לי על הבורות, אבל למה להחליף לארגוני?
למה לא להחליף לפרטי 9X19?
אם אתה רגיל לCZ, אזי ישנם דגמים קומפקטיים 9X19 יש DUTY יש גם אחרים ולא רק CZ.
לגבי כח עצירה: היו כבר די HOLYWARS בפורום הזה. מה שאני מציע - פשוט להשוות אנרגיה בJOULES של כל קליע. בוויקי יש לא מעט נתונים.
וביוטיוב יש לא מעט סרטונים עם פגיעה בג'לי בליסטי כדי להתרשם מפתיחת הקליע.
למה לא להחליף לפרטי 9X19?
אם אתה רגיל לCZ, אזי ישנם דגמים קומפקטיים 9X19 יש DUTY יש גם אחרים ולא רק CZ.
לגבי כח עצירה: היו כבר די HOLYWARS בפורום הזה. מה שאני מציע - פשוט להשוות אנרגיה בJOULES של כל קליע. בוויקי יש לא מעט נתונים.
וביוטיוב יש לא מעט סרטונים עם פגיעה בג'לי בליסטי כדי להתרשם מפתיחת הקליע.
נערך לאחרונה על ידי אלדר בתאריך 05 מרץ 2013, 13:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

קודם כל דינו של נשק פרטי אינו ולא יהיה כדינו של נשק אירגוני שהוא למעשה לא שלך אלא של הארגון וחלות עליו הנחיות אחרות מאשר נשק פרטי שלך.
היריחו הפולימרי הוא הזוועתי מבין כל אקדחי היריחו (המתכתיים מעולים) הוא מגושם וממש לא ידידותי למשתמש במיוחד בבליטות בצורת ריבוע בצידיו שמפריעים גם בנשיאה וגם בירי, יותר מדוייק בCZ 83 הוא לא יכול להיות, מכאנית הCZ יותר מדיוק הוא בעל קנה קבוע.
לגבי כושר עצירה התשע הקצר נחות יותר מאחיו הארוך, אבל אם אתה הולך עם התחמושת האיכותית ביותר שאתה יכול למצוא עשית את שלך, והCZ שלך ניתן להסלקה עמוקה ואיכותית שהיריחו יכול לחלום וגם אחרי דיאטה לא יגיע לCZ
היריחו הפולימרי הוא הזוועתי מבין כל אקדחי היריחו (המתכתיים מעולים) הוא מגושם וממש לא ידידותי למשתמש במיוחד בבליטות בצורת ריבוע בצידיו שמפריעים גם בנשיאה וגם בירי, יותר מדוייק בCZ 83 הוא לא יכול להיות, מכאנית הCZ יותר מדיוק הוא בעל קנה קבוע.
לגבי כושר עצירה התשע הקצר נחות יותר מאחיו הארוך, אבל אם אתה הולך עם התחמושת האיכותית ביותר שאתה יכול למצוא עשית את שלך, והCZ שלך ניתן להסלקה עמוקה ואיכותית שהיריחו יכול לחלום וגם אחרי דיאטה לא יגיע לCZ
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
להחליף לאירגוני?
רשיון לנשק אירגוני הוא בנוסף לרשיון הפרטי שלך. אחד לא קשור בשני, אז חס ושלום אל תעשה את הטעות ותוותר על הרשיון הפרטי שלך. יש לך את הפריבילגיה להיות הבעלים של שני כלים ולהנות מכל העולמות.
לגבי כח עצירה, ברור ש-9X19 כדור יותר חזק, אבל טוב אקדח אחד בכיס מאשר שניים בכספת בבית.
אם נח לך ה-CZ83 תישאר איתו, אם אתה רוצה ואתה נמצא בתבחין מתאים תחליף אותו למשהו אחר. רק קח בחשבון כמה דברים:
1. שאם אתה בתבחין משמר אז יתכן שיערימו עליך קשיים
2. במידה ואתה עומד בתבחין אחר, החלפת נשק היא ארוע שגורר יחד איתו בדיקה מחדש של עמידתך בעילה וזכאותך לרשיון.
א.
רשיון לנשק אירגוני הוא בנוסף לרשיון הפרטי שלך. אחד לא קשור בשני, אז חס ושלום אל תעשה את הטעות ותוותר על הרשיון הפרטי שלך. יש לך את הפריבילגיה להיות הבעלים של שני כלים ולהנות מכל העולמות.
לגבי כח עצירה, ברור ש-9X19 כדור יותר חזק, אבל טוב אקדח אחד בכיס מאשר שניים בכספת בבית.
אם נח לך ה-CZ83 תישאר איתו, אם אתה רוצה ואתה נמצא בתבחין מתאים תחליף אותו למשהו אחר. רק קח בחשבון כמה דברים:
1. שאם אתה בתבחין משמר אז יתכן שיערימו עליך קשיים
2. במידה ואתה עומד בתבחין אחר, החלפת נשק היא ארוע שגורר יחד איתו בדיקה מחדש של עמידתך בעילה וזכאותך לרשיון.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אני בפירוש לא מתכוון להיפטר מה-cz לחלוטין, אבל אני לא מתכוון להסתובב עם שני אקדחים, ואני לא בטוח שיעזור לי אקדח נוסף שישכב בבית. להיפך, זה רק סיכון נוסף לגניבה.
רק אם יש לי יתרון ביריחו (אגב, אף אחד לא הגיב על המשקל) שווה לי לטרוח בשביל כל העסק.
אני מבין שמבחינת הסלקה אין טעם, אבל מה עם שאר הבחינות? אשמח לעוד התייחסות גם לגבי התחמושת, למרות שזה אחד הנושאים הנידונים ביותר.
רק אם יש לי יתרון ביריחו (אגב, אף אחד לא הגיב על המשקל) שווה לי לטרוח בשביל כל העסק.
אני מבין שמבחינת הסלקה אין טעם, אבל מה עם שאר הבחינות? אשמח לעוד התייחסות גם לגבי התחמושת, למרות שזה אחד הנושאים הנידונים ביותר.
- סליקאי ארד

b100
CZ83 שוקל 920 גרם עם מחסנית מלאה
יריחו פולימרי שוקל 1070 גרם עם מחסנית מלאה
יתרון לאקדח שלך, הצורה המגושמת של היריחו נוראית לנשיאה מוסלקת והתחושה בירי די מחורבנת
קח בחשבון שהחוק אומר שנשק אירגוני ניתן לאדם למטרת ביצוע משימה מוגדרת ומה שמשתמע מזה
שאסור לך להסתובב איתו מחוץ למקום או לשעות שבו אתה אמור להשתמש איתו וכל אלו שכן הולכים איתו לקניות ובסופי שבוע לטיולים למעשה עוברים על החוק (העיניין שהחוק הזה אינו נאכף כמו שצריך כרגע אינו רלוונטי לדיון, זאת עדין עבירה על החוק גם אם לא תפסו).
אינך יכול לשנות את הנשק האירגוני או אפילו לירות בו תחמושת אחרת ממה שנתנה לך.
עם אינך מרוצה מהאקדח הפרטי שלך אתה יכול להחליפו לאחד שיענה על צרכים שלך, אבל ללכת אם אקדח שלמעשה אסור לך ללכת איתו ואת האמת לא בחרת אותו בעצמך הוא מעשה לא ממש נחוץ
CZ83 שוקל 920 גרם עם מחסנית מלאה
יריחו פולימרי שוקל 1070 גרם עם מחסנית מלאה
יתרון לאקדח שלך, הצורה המגושמת של היריחו נוראית לנשיאה מוסלקת והתחושה בירי די מחורבנת
קח בחשבון שהחוק אומר שנשק אירגוני ניתן לאדם למטרת ביצוע משימה מוגדרת ומה שמשתמע מזה
שאסור לך להסתובב איתו מחוץ למקום או לשעות שבו אתה אמור להשתמש איתו וכל אלו שכן הולכים איתו לקניות ובסופי שבוע לטיולים למעשה עוברים על החוק (העיניין שהחוק הזה אינו נאכף כמו שצריך כרגע אינו רלוונטי לדיון, זאת עדין עבירה על החוק גם אם לא תפסו).
אינך יכול לשנות את הנשק האירגוני או אפילו לירות בו תחמושת אחרת ממה שנתנה לך.
עם אינך מרוצה מהאקדח הפרטי שלך אתה יכול להחליפו לאחד שיענה על צרכים שלך, אבל ללכת אם אקדח שלמעשה אסור לך ללכת איתו ואת האמת לא בחרת אותו בעצמך הוא מעשה לא ממש נחוץ
"Si Vis Pacem Para bellum"
את ההחלטה, לגבי פרטי או ארגוני אתה עושה, ונתנו לך לא מעט חומר למחשבה.
בין סוגי האקדחים, נאמר כבר לפני, כי היריחו הפולימרי הוא הגרוע מבין הפולימרים (ואני מסכים).
בין 380 ל 9MM עדיף ה 9MM מבחינת כוח עצירה בתחומשת זהה. מבחינת הסלקה יותר קל עם נשקים קטנים יותר שמיוצרים בעיקר ל 380. יש גם 9MM קטנים כמו http://www.kahr.com/Reviews2009/combat-handguns-2.asp
אני לא יודע אם יש אותם בארץ, רק יכול להגיד לך שהאקדח קטן מאד, צר, נוח לשאת ובעל תחושת הדף חזקה. (מגלוק 26 לדוגמא)
תראה, לי ניראה שהייתי נשאר עם פרטי. קונה אקדח שטוב ומתאים לי (CZ גלוק H&K וכו...) והולך לכיוון ה 9MM.
שיהיה בהצלחה.
בין סוגי האקדחים, נאמר כבר לפני, כי היריחו הפולימרי הוא הגרוע מבין הפולימרים (ואני מסכים).
בין 380 ל 9MM עדיף ה 9MM מבחינת כוח עצירה בתחומשת זהה. מבחינת הסלקה יותר קל עם נשקים קטנים יותר שמיוצרים בעיקר ל 380. יש גם 9MM קטנים כמו http://www.kahr.com/Reviews2009/combat-handguns-2.asp
אני לא יודע אם יש אותם בארץ, רק יכול להגיד לך שהאקדח קטן מאד, צר, נוח לשאת ובעל תחושת הדף חזקה. (מגלוק 26 לדוגמא)
תראה, לי ניראה שהייתי נשאר עם פרטי. קונה אקדח שטוב ומתאים לי (CZ גלוק H&K וכו...) והולך לכיוון ה 9MM.
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אין בארץ את הKahr, אבל יש מעט אקדחים קטנים מאוד ב9 מ"מ.
יש טאורוס סלים ויש זיג P290.
יש גם טיפה יותר גדולים כמו M&P סאבקומפקט.
יש טאורוס סלים ויש זיג P290.
יש גם טיפה יותר גדולים כמו M&P סאבקומפקט.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

ישנם מספר חברי סליק שנגועים במחלה של רצון עז להחליף אקדחים. חרף ניסיונות השלטונות, היא חשוכת מרפא בשלב מסוים. פיתחו נגדה חיסון פעיל שנקרא "תבחין משמר", אבל ההצלחה שלו חלקית בלבד.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ואני רק קסם בבקשה
ע"פ האדונים מראשל וסנו כושר העצירה של הטובים ב9 קצר שקול לזה של FMJ ב9 מ"מ פרבלום.
בענין העקרוני מסכים עם כולם ,למה להכניס ראש בריא למיתה חולה ?!
ע"פ האדונים מראשל וסנו כושר העצירה של הטובים ב9 קצר שקול לזה של FMJ ב9 מ"מ פרבלום.
בענין העקרוני מסכים עם כולם ,למה להכניס ראש בריא למיתה חולה ?!
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד