הירי החופשי במטווח נגמר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הירי החופשי במטווח נגמר

על ידי ~Hunter~ » 08 מרץ 2013, 22:16

הבאתם פעם את החבר שלכם או את האשה לירות במטווח? אם הבאתם זה יפה לכם, כי זה לא יתאפשר יותר. משלישום ה"ירי החופשי" מותר רק מאקדח/רובה אויר ורובה כדוריות. זאת אחרי ההתאבדות האחרונה במטווח של מלון באמבסדור באילת. לאט לאט היחידים שיהיו מורשים לירות במטווח יהיו עובדי חברות שמירה,שהם, כידוע, להבדיל מכל השאר לא יורים בעצמם או אחרים...

אני,כמובן יכול לשאול, האם אסרו על מכירת דלק בבקבוקים או נוזל להדלקת המנגל מאז שאותו האדון הצית את עצמו בהפגנה של קיץ שעבר, אבל לא אעשה זאת. במקום זה אתן לכם להנות מהחוזר של משרד לחוסר בטחון הפנים:
http://waronline.org/fora/index.php?att ... 0-jpg.3533
http://waronline.org/fora/index.php?att ... 1-jpg.3534
http://waronline.org/fora/index.php?att ... 2-jpg.3535
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: הירי החופשי במטווח נגמר

על ידי דוד69 » 08 מרץ 2013, 23:03

:shock:
עם אני קורא נכון- זה גם סוף קורסי ירי מעשי- וסוף ענף הירי המעשי
אדם לא יכול לירות באקדח ללא רשיון, ולא יכול לעשות קורס ירי מעשי ולהצתרף למועדון בכדי לקבל רשיון...
סליקאי כסף

על ידי simon » 08 מרץ 2013, 23:06

לא, לא כך העניין- הרי גם שומרים מגיעים לקורס ( 9 שעות או כל קורס אחר) ללא רשיון נשק ( ארגוני לצורך העניין) ולכן הם במסגרת הקורס יורים. מה שכן זה הורג- זה השכרת אקדח כלשהיא לירי חופשי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 08 מרץ 2013, 23:20

מעניין מה יעשו בנידון בעלי מטווחים. האם זה פוגע בפרנסתם? או שגם ככה הם בונים על בעלי רישיון וחברות שמירה?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 08 מרץ 2013, 23:21

simon כתב:לא, לא כך העניין- הרי גם שומרים מגיעים לקורס ( 9 שעות או כל קורס אחר) ללא רשיון נשק ( ארגוני לצורך העניין) ולכן הם במסגרת הקורס יורים. מה שכן זה הורג- זה השכרת אקדח כלשהיא לירי חופשי.

ואם זה לאחר סיום קורס, אך לפני תום השנתיים הראשונות?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 09 מרץ 2013, 09:21

ואתם באמת חושבים שהגאונים מהמשרד לבט"פ מסוגלים לחשוב על כל האפשרויות? לא הגזמתם קצת?
אחרי שלא הצליחו למנוע מאדם לא שפוי הלך להיות מאבטח רק על מנת לשים יד על נשק, ואח"כ רצח בעזרתו שלשה אנשים (את חברתו רצח בסכין על מנת לא לגרום לרעש, שעלול היה לשבש את יתר תובניות הרצח שלו) הם לא עשו מאומה, כי כל צעד כאן עלול לפגוע בהכנסות של המקורבים (מנהלי חברות האבטחה, שרובם קציני משטרה לשעבר), מה אתם מצפים מהגאונים הללו? (מתנצל על המשפט הארוך).
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 09 מרץ 2013, 09:42

באמת מעניין מה זה יעשה לכל הענף של הירי המעשי. אם לא יהיו יורים חדשים, לאט לאט הליגה "תזדכן" ותעלם. אולי זאת אחת המטרות? מה שעשו לאגודת הצלפים, שללא רישיונות חדשים ודם חדש היא הולכת ונעלמת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 09 מרץ 2013, 10:18

ramdishon כתב:ואתם באמת חושבים שהגאונים מהמשרד לבט"פ מסוגלים לחשוב על כל האפשרויות? לא הגזמתם קצת?
אחרי שלא הצליחו למנוע מאדם לא שפוי הלך להיות מאבטח רק על מנת לשים יד על נשק, ואח"כ רצח בעזרתו שלשה אנשים (את חברתו רצח בסכין על מנת לא לגרום לרעש, שעלול היה לשבש את יתר תובניות הרצח שלו) הם לא עשו מאומה, כי כל צעד כאן עלול לפגוע בהכנסות של המקורבים (מנהלי חברות האבטחה, שרובם קציני משטרה לשעבר), מה אתם מצפים מהגאונים הללו? (מתנצל על המשפט הארוך).

לצערי אני חושב שהעסק די גמור בלי התערבות של המטווחים. אם המטווחים חושבים שהם חסינים לעד בגלל שהם נותנים שרות לחברות האבטחה ולגופים מוסדיים, אני חושש שהם טומנים את ראשם באדמה ולא רואים את מה שהעתיד צופן.

בהנחה (די מבוססת) שלובי חברות האבטחה עומד ומושך בחוטים מאחורי הקלעים מי יוכל למנוע מהם בעתיד לקנות/להשתלט/להקים מטווחים בבעלותם ולהרוס את פרנסת המטווחים הקיימים או לכל הפחות לאלץ אותם לישר קו עם רצונם.

חייבים לפעול כמו בארה"ב שם התגייסו ספקי נשק ומסרבים לשרת את המדינה כל עוד לא יוסרו האיומים בנושא הנשק. יש לדרוש דיון פתוח, פומבי וענייני.

http://www.theblaze.com/stories/2013/02/23/gaining-momentum-now-42-gun-companies-have-stopped-selling-to-law-enforcement-in-anti-2nd-amendment-states/
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 מרץ 2013, 12:18

אני יכול להגיד רק דבר אחד - מגיע להם (לבעלי המטווחים), ומצידי שיסגרו כולם.
שיתאגדו ויגישו בג"ץ על הנושא הזה. היו להם מספיק הזדמנויות להגיש בג"ץ על נושאים אחרים והם העדיפו לשבת על הגדר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 09 מרץ 2013, 17:37

itamar כתב:אני יכול להגיד רק דבר אחד - מגיע להם (לבעלי המטווחים), ומצידי שיסגרו כולם.
שיתאגדו ויגישו בג"ץ על הנושא הזה. היו להם מספיק הזדמנויות להגיש בג"ץ על נושאים אחרים והם העדיפו לשבת על הגדר.

א.

לעולם לא אאחל למישהו לאבד את מקום עבודתו, אבל בהחלט שההתנהגות של בעלי המטווחים חוזרת אליהם כמו בומרנג.... משבחרו לא להגיב פעם אחר פעם כשלקוחותיהם נפגעו וכך גם פרנסתם שלהם הם נתנו לממסד להבין ש"עונת הציד נפתחה" אבל הם יעמדו מן הצד ולא ינקטו עמדה. התנהגות זו מצביעה על תופעה שפשה לה בחברה הישראלית.... להוריד את הראש ולקוות שהפעם המכה לא תפגע......

חלק מהחברים כאן זעמו עלי בעבר בגלל ביטויים קשים יותר וקשים פחות בהם השתמשתי, חלקם אמרו שאני פוליטי מדי ואחרים טענו שאני לא מחובר למציאות....

אז הנה עוד אחד " במדינה בריאה עובדי ציבור משרתים את הציבור בכבוד ובמסירות הראויה למי שמשלם את פרנסתם, במדינה חולה עובדי הציבור רודים בציבור, מתייחסים אליהם כנתינים ובתגובה הציבור חושש מהפקידות הממסדית".
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 09 מרץ 2013, 18:35

שבוע טוב
קחו הרבה אויר. התהליך ייקח זמן.
זה לא הזמן לנקמות בסוחרים.
בכלל במסחר לא לוקחים דברים אישית.
הולכת וקמה עמותה.
היא תאבק בתהליכים מסכני החיים שהמשרד לביטחון פנים גוזר עלינו.

האויב הוא לא הסוחרים אלא בלון שרותי השמירה. משלמים שכר רעב. שוכרים אוכלוסיה לא מתאימה.
שם הכסף הגדול ושם מוכרים לרוב אויר - וסליחה ומחילה מאלו שהם שומרים מצוינים.
את רוב הנזק על העוסקים בענף הביאו שומרים בחברות שהשתמשו שימוש לא ראוי בנשק,- שהם חלק ממערך האבטחה שהופרט בצורה כושלת עם רגולציה דפוקה. הגורם השני הוא הצפת הארץ בנשק ע"י עבריינים שרובו המכריע בא - נכון מכוחות הביטחון.
רק אם המשבט"פ וחברות שרותי השמירה יהיו במגננה ניתן יהיה לפעול. צריך לחבור לארגוני הנשים וללכת איתן יד ביד. לפירוק שרותי השמירה והחזרת הביטחון לאזרח, תוך כדי מתן אפשרות לאנשים הגונים להישאר מאומנים לעת פקודה ולעסוק בספורט הקליעה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Lactose » 09 מרץ 2013, 19:47

אילן ומי אמר בכלל שאותם ארגוני הנשים בכלל ירצו שלגבר יהיה אפשר להחזיק בבעלות על נשק פרטי?
לפי איך שזה נראה מעולם לא נבדק לעומק כמה מכרים של רצח היו ע"י אדם המחזיק בנשק פרטי לעומת נשק אזרחי ואף אחד גם לא כזה בדק מה דומה ומה שונה באותם מכרים.
נח להן עם העובדות שלהם ומתבססות על עובדות שהחליטו שהן טובות בשבילן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 09 מרץ 2013, 19:58

אני מעוניין לתרגל את יכולות הבנת הנקרא שלי יחד עם שאר קוראי הפורום.
בסעיף 7. נכתב:"אדם שאינו עומד באחד מהתנאים בסעיפים 1-6..." ושם מפורט מה שמפורט.
סעיף 8. כלל לא קשור לסעיף 7. ולכן אני מבין שתייר/שוהה זר לא נכנס תחת ההגדרה של עמידה בתנאים 1-6.

אם הבנתי נכון אז בעצם, תייר או שוהה זר שבא לו לירות במטווח, יכול לירות באקדח, ררנ"ט והוביצר, אבל הישראלי שהביא אותו לשם יוכל לירות רק באקדח אויר. הגיוני ...

מעניין כמה ישראלים יתחילו לגשת למטווח לירי חופשי ... על בסיס דרכון זר שלהם ... ומעניין איזו הכשרה יעברו מנהלי מטווח כדי להחליט מי נחשב תייר או שוהה זר. ישראלי יורד בחופשה ייחשב תייר? בעל דרכון זר עם כתובת בישראל נחשב שוהה זר? ואת כל זה צריכים להחליט במטווח?! הנה דרך לסדר ג'ובים - בכל מטווח תהיה עמדה של משרד הבט"פ.

מילא החוקים הדרקונים, אבל באיזה מדינה אנשים עם הגיון של חכמי חלם מגיעים לנהל משרד נפיץ כ"כ (תרתי משמע) שנותן בידי אזרחים כלי נשק?

ואם אני חוזר למקרה התייר שהתאבד, המלון לא ישלח פקיד קבלה שיצטרף לתייר קומה אחת למטה כדי לאפשר לו לירות? מה בעצם השגנו כאן?!

נ.ב. אילן, הסכמתי ל99% ממה שכתבת. אבל לא הזכרת ולו במילה, את מדריכי הירי הלא מאוגדים שסרים למרות הסוחרים ואם הם לא יעבירו 95% מהמאבטחים בפעם הראשונה ו 100% בפעם השניה - הם יוכלו לחפש לעצמם מקום עבודה חדש, כי אחרת חברת השמירה תחפש לה מטווח שכן יעביר באותם מספרים. התאגדות של הסוחרים בהחלט היתה מונעת את זה.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 09 מרץ 2013, 21:14

אילן ב כתב:שבוע טוב
קחו הרבה אויר. התהליך ייקח זמן.
זה לא הזמן לנקמות בסוחרים.
בכלל במסחר לא לוקחים דברים אישית.
הולכת וקמה עמותה.
היא תאבק בתהליכים מסכני החיים שהמשרד לביטחון פנים גוזר עלינו.

האויב הוא לא הסוחרים אלא בלון שרותי השמירה. משלמים שכר רעב. שוכרים אוכלוסיה לא מתאימה.
שם הכסף הגדול ושם מוכרים לרוב אויר - וסליחה ומחילה מאלו שהם שומרים מצוינים.
את רוב הנזק על העוסקים בענף הביאו שומרים בחברות שהשתמשו שימוש לא ראוי בנשק,- שהם חלק ממערך האבטחה שהופרט בצורה כושלת עם רגולציה דפוקה. הגורם השני הוא הצפת הארץ בנשק ע"י עבריינים שרובו המכריע בא - נכון מכוחות הביטחון.
רק אם המשבט"פ וחברות שרותי השמירה יהיו במגננה ניתן יהיה לפעול. צריך לחבור לארגוני הנשים וללכת איתן יד ביד. לפירוק שרותי השמירה והחזרת הביטחון לאזרח, תוך כדי מתן אפשרות לאנשים הגונים להישאר מאומנים לעת פקודה ולעסוק בספורט הקליעה.

אילן,
אף אחד לא נוקם בסוחרים, הם עושים את זה יפה מאד לעצמם.
את הנזק על העוסקים בענף לא הביאו שומרים, אלא אנחנו עצמינו בכך שעמדנו מנגד והרשינו שזה מה שיקרה.

לגבי ארגוני נשים.. תשכח מזה.
אף ארגון נשים לא יחבור לעמותה הקשורה באיזשהי צורה לקידום נושא נשק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 09 מרץ 2013, 21:20

ציבור מדריכי הירי בישראל קטן מאשר אנשים חושבים, רוב רובו בנוי מאנשים שזו לא הפרנסה היחידה שלהם.
נכון שחלק מהמדריכים עובדים רק בזה.
אבל רובם בנויים מכל מיני מאבטחים לשעבר, שהיו מנהלי חדר נשק עשו קורס מפקחי מטווח וכעבור שנה מדריכים, והם סוג של עובדי חברה, אז אתה מצפה מהם שיעשו משהו נגד החברה שמשלמת להם?
זה מה יש... אני לא הסמכתי יותר מאבטחים מאשר הסמכתי...
ואני מדבר על חידושים... מצידי שירה 1000 כדור, עד שהוא יעבור את הרמה שאני חושב שהוא צריך להיות בא
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד