האם מפצה הסטיה שווה את הכסף ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי שרקן » 23 אפריל 2003, 09:40

אויי לא!!!

(זהו, עכשיו באמת זה לעולם לא יגמר!!!)

:shock: :? :shock: :?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Cybrosh » 23 אפריל 2003, 15:33

אוקיי....

ברור שיש דגמים יותר טובים, כמו ה-Expert הנכסף...או ה-Match - קיבולת של 18 כדור ל-9mm. אבל החבר'ה מסתמכים על העובדה שמדובר באקדחים סטנדרטים, אחרת היו יורים בבול, STI ואחרים.

אותו אדון, Donduck, ולא נזכיר את שמו :) שירה ב-squad שלך, בעצמו הצהיר שהוא מחליף ל-P7M13 שלו בשלושה תרגילים האחרונים בגלל הכיף ולא התחרותיות.

*ועל Bruce Gray גם נדבר באשכול שאני אפתח עוד מעט.....וקולונל, גם אתה מוזמן :) ככה יהיו לנו...4 אנשים? :lol:
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אביG19 » 23 אפריל 2003, 15:54

cybrosh
ברור שיש דגמים יותר טובים, כמו ה-Expert הנכסף...או ה-Match - קיבולת של 18 כדור ל-9mm. אבל החבר'ה מסתמכים על העובדה שמדובר באקדחים סטנדרטים, אחרת היו יורים בבול, STI ואחרים.

מה כוונתך, הבול אינו אקדח סטנדרטי ? מה ? הוא לא מתאים לנשיאה יום יומית ולהגנה עצמית ? :?
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 23 אפריל 2003, 16:10

אבי,

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד מעריך את בול. אני חושב שאקדחי בול, מהדגמים שמתאימים לתחרויות עולים פי כמה וכמה בביצועים על אקדחים סטנדרטיים. דגמים של בול כמו Racer או Modified עולים על מודלים של Glock 17/19 עם קומפנסטור או Aimpoint ו-Tasco(ואם לא הבנתם, דיברתי על open ו-Modified) וזה אם אני לא טועה גם Webart אמר לאיזשהו גלוקיסט באחד מהאשכולות לא מזמן.

לא כל האנשים רוצים בול או יריחו, אלא גלוק והקלר, אפילו ראיתי בתחרות HS2000 ו-Cz. לא כולם באים בשביל לנצח, ולא כולם גם יכולים להרשות לעצמם "אקדחי תחרויות".

אני מתכוון לתחרותיות מול כיף. יש כאלה שמשלבים בין השניים, יש כאלה שבאים לירות רק בשביל הכיף. בכל אופן, כשמדובר בתחרויות, אין לי שום שמץ של ספק, שדגמי בול מיוחדים עולים אקדחים סטנדרטיים.

*ורק בשביל שתבין כמה אני מעריך את בול, בתחרות האחרונה יריתי בדגם IPSC.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אביG19 » 23 אפריל 2003, 16:29

cybrosh
דבר ראשון, כוונתי לא הייתה לתקוף אותך ואם זה מה שהבנת אז לא לזה התכוונתי וסליחה.
כוונתי הייתה שלפי מה שהבנתי ממך, בול הוא אקדח לתחרויות ולא יכול לשמש כאקדח סטנדרטי לכל דבר ודבר.
אני מסכים איתך שלא כולם באים על מנת להתחרות בלבד, אלא בעיקר על מנת להנות (ואני אחד מהם :wink: ) אבל זה לא קשור לעובדה שהם כן יירו בבול וזאת בגלל שיכול להיות שהוא מה שנוח וטוב להם.
דרך אגב, אני מדבר רק על קטגוריית STANDART ולא הקטגוריות האחרות ומה שאני התכוונתי שהרצון להיות בקטגורייה מסויימת לא צריכה להשפיע על סוג האקדח הנבחר ,אלא לבחור נשק לפי מה שמתאים ונוח לבעליו.
שוב פעם, אני לא פוסל שום אקדח, כל עוד הוא נוח לבעליו ואני לא בא להמליץ על אף אקדח כאקדח היחיד שאיתו מומלץ להתחרות.
דבר אחרון, לגבי כך שלא כולם יכולים להרשות לעצמם אקדח בול, לא נראה לי שHK יותר זול :wink:
בכל מקרה מקווה שנהנת בתחרות, באמת הייתה תחרות עם תרגילים טובים והאווירה הכללית הייתה מצויינת.
להת' :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 23 אפריל 2003, 16:39

עדיין מדברים על תרומת הקומפנסטור ?

סיפרתי בזמנו את הסיפור הזה לנועם:
בינואר בצענו (אני ועוד 4 קולגות) את מטווח ההכשרה למשרד הפנים אצל מאיר רוט, שניים טווחו ב C, שניים בגלוק רגיל והחמישי בקולט 45 (אל תשאלו ...).
השניים שטווחו ב C השיגו מקבצים טובים ועברו בקלות את הרף הנדרש, השניים שטווחו בגלוק ללא מפצה לא הצליחו לעבור את המינימום הנדרש (!). כמובן שמדובר ב-4 יורים טריים מאוד.
(את הבחור שירה בקולט עדיין מגרדים עם שפכטל מהזכוכית.)

זה לא מדעי אבל לדעתי היורה הטרי (וכזה שמתאמן לעיתים נדירות) ימצא במפצה ברכה.

אני זוכר את הבקורת שנכתבה על אקדחי C באתר האמריקאי שהוזכר:
1. מסנוור בחושך
2. עלול לגרום לכוויות בטווח קרוב מאוד
3. חושף את מיקומך

על הסעיף הראשון והשלישי כבר דובר כאן - הסעיף השני פחות רלוונטי בארץ בגלל מתאר האיומים השונה.

מה שעניין אותי זה מדוע יש ריכוז פיח בקטע הקנה מעבר למפצה ? האם מדובר בשריפה חלקית של אבש"ר ?

יאללה ביי (מעניין כמה נושאים חדשים יפתחו בתוך האשכול עד שאציץ בו בפעם הבאה ...)

גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 23 אפריל 2003, 17:49

תיקון טעות קטן, סייברוש:

היו שני יורים אשר התחרו תוך ירי ב P7, אחד ביצע את 3 התרגילים האחרונים בלבד בשביל הכיף עם ה- P7, השני ירה את כל התרגילים עם P7.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי THE SNIPER » 23 אפריל 2003, 18:29

בהמשך לנושא הקומפנסטור...
אני נושא עלי מעל 11 שנה צמוד כל הזמן CZ-75 מהדגם שהגיע במחזור הייבוא השני-לא הצבוע..
לאחר מספר שיפורים של דני מ " ירי מבצעי" והתאמתו לקורס ירי מעשי ,הוספתי לאקדח קומפנסטור שנוצר על ידי ידיד יקר -שלמה פלד ז"ל מכרמיאל .
הקומפנסטור עשוי מסגסוגת אלומינים שאת מקורו לא חקרתי....,וחובר לאקדח בעזרת בורג פנימי.
לאחר שיריתי כמה עשרות כדורים ,ואכן יש שיפור מהותי ב"קפיצה" של האקדח, החל הבורג להשתחרר.
ביצעתי מחקר מעמיק והגעתי לחנות בתל אביב של יבואן של דבקים למתכות.
האדון הנחמד חקר אותי לפשר השימוש במתכת אותה אני רוצה להדביק, לאחר שאמרתי לבסוף שאני רוצה להדביק סגסוגת אלומיניום לפלדה של אקדח, נתן לי את הדבק המתאים , הסביר איך להדביק ,והשביע אותי לשמור את האריזה ,וזאת מכייון שאחרת לא ניתן להתאים חומר לפרוק הדבק.
הייתי מאוד ספקן לגבי חוזקו של החומר ,אבל ביצעתי את ההוראות במדוייק.
היום לאחר 10 שנים עדיין זה דבוק ומחזיק,לאחר ירי של עשרות כדורים וגרימת חימום רבה של כל אזור הקנה והקומפנסטור.
אז אמנם זה CZ 75 או כפי שהוגדר בזמנו -הסובארו של האקדחים, אבל עדיין נותן את מיטבו וממלא את תפקידו נאמנה. :wink:
לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 23 אפריל 2003, 18:35

תוכל לתת פרטים של חנות הדבקים ?

CZ75 מעולם לא היה אקדח שזלזלו בו (לפחות מביני דבר), אני החזקתי CZ85 במשך תקופה לא קצרה ומאוד נהניתי מהאקדח בתצורתו המקורית, אף הוא היה מהדגמים המושחמים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי fiveseven » 23 אפריל 2003, 18:37

פגשתי בתחרות את היורה שהחליף ל P7 באמצע ואם הוא לא הגיע למקום גבוה אז יש לו מזל כיוון שהוא היה מתאכזב לגלות שתקנות התחרות אוסרות להחליף אקדח באמצע ללא אישור ותקלה באקדח המקורי, התוצאה שלו היתה נפסלת...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי THE SNIPER » 23 אפריל 2003, 18:41

לידידי הצעדן
זו היתה חנות קטנה ברחוב בוגרשוב בתל אביב ממש על הפינה של בוגרשוב ובן יהודה
ליד החנות מצד שמאל היה מגרש חנייה מעבר לזה לא זוכר הרבה פרטים...הסקלרוזה חוגגת :lol:
אבל עדיף סקלרוזה בראש מקורוזיה באקדח :wink: ...לא???????
לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 23 אפריל 2003, 18:54

הקומפ' לאקדחים מסוג CZ טרנפוליו ודומיהם מתוכננים להיות מוברגים על קצה הקנה שבולט כ1" מעבר לצינה. הם מוחזקים במקומם ע"י סרן קפיץ המחזיר וניתנים לפירוק ע"י המשתמש ללא כל צורך בהדבקות.

קומפ' אחרים ניתנים להדבקה לאחר שהוברגו למקומם ע"י מוצרי לוק טייט. יש במה סוגים של דבק כל צבע מתאים ללחצים אחרים. האדום הוא המתאים ביותר תצורך זה. המוצר ניתן לקנייה בכל חנות כלי עבודה טובה.

הפירוק של דבק כזה מתבצע בקלות ע"י חימום עד לשיחרור.
למי שתוהה, לא, החימום בירי אינו מספיק ע"מ לפרק את הדבק.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ציון לשבח

על ידי אמי » 23 אפריל 2003, 19:19

שלום לכולם !!!

חייב לצין לשבח את האשכול המהנה מלמד ומועיל הזה .
הוסיפו לנו ידע וחוכמה.

כמו שמישהו כאן אמר אני שאיני יודע הכל .

עלו והצליחו !!!!

אמנון שרעבי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 23 אפריל 2003, 21:09

צעדן,

לא היה לי שום מושג :) ספר לי פעם הבאה שניפגש, מיהו האיש.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ברק » 23 אפריל 2003, 21:39

מה דעתכם על קומפנסטורים מהסוג הלא קבוע אלה

שיושבים על דגמי 1911 למיניהם במקום הבושינג בריל

וניתנים להסרה בכל רגע מה היתרונות שלהם ומה החסרונות

אשמח לתשובה בפי יודעי דבר

תודה ברק
"כי לא בקשתי אבטח וחרבי לא תושיעני"
סמל אישי של המשתמש