חידוש רשיון - ויה דלרוזה או קלי קלות ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חידוש רשיון - ויה דלרוזה או קלי קלות ?
קבלתי היום הודעה שתוקף הרישיון עומד לפוג ושעליי לסור לאחד מפקידי הרישוי להסדיר את הנושא בתנאי שאני עומד באחד התבחינים או להפיק/למכור את הכלי בחלוף המועד הכתוב ברישיון.
בחיוג הראשון למס' המופיע במכתב - 5 דקות על הקו, מענה וניתוק.
בחיוג השני - מענה תוך מספר שניות - נעניתי ע"י גב' מאד נחמדה וקבעתי תור לתחילת אפריל בסניף עפולה.
תהייה.... מדוע גם כאשר התבחין קיים במחשבי המשרד לבט"פ ( משמר- מעל 10 שנים) צריך להטריח את האזרח ללשכה?
עדכונים בהמשך....
חג שמח לכווווולם
בחיוג הראשון למס' המופיע במכתב - 5 דקות על הקו, מענה וניתוק.
בחיוג השני - מענה תוך מספר שניות - נעניתי ע"י גב' מאד נחמדה וקבעתי תור לתחילת אפריל בסניף עפולה.
תהייה.... מדוע גם כאשר התבחין קיים במחשבי המשרד לבט"פ ( משמר- מעל 10 שנים) צריך להטריח את האזרח ללשכה?
עדכונים בהמשך....
חג שמח לכווווולם
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
Re: חידוש רשיון - ויה דלרוזה או קלי קלות ?
דווקא בתקופת פסח צריך לקבוע תור במערכת הממוחשבת בערך שלושה שבועות מראש :(
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ברוך הבא.
אני קיבלתי מכתב דומה, פניתי לפקיד רישוי, נאלצתי להגיש בקשה כתובה לחידוש רישיון, הבקשה נדחתה, פניתי לועדת ערר ורק שם הטרטור הזה נעצר, ובדרך עקומה מאוד, הם החזירו לי את הרישיון.
אני לא מתכוון לפרט יותר מדי כי הכל נעשה שם בצורה של קוזה נוסטרה ואני לא רוצה להסתכסך איתם שוב (תחושה שמלווה כל אזרח במדינה דמוקרטית בחשבו על משרד ממשלתי... לא?), אבל כדאי לך לעשות שיעורי בית ולהגיע לפקיד הרישוי כשאתה מוכן להתמודד עם הפתעות.
בהצלחה.
אני קיבלתי מכתב דומה, פניתי לפקיד רישוי, נאלצתי להגיש בקשה כתובה לחידוש רישיון, הבקשה נדחתה, פניתי לועדת ערר ורק שם הטרטור הזה נעצר, ובדרך עקומה מאוד, הם החזירו לי את הרישיון.
אני לא מתכוון לפרט יותר מדי כי הכל נעשה שם בצורה של קוזה נוסטרה ואני לא רוצה להסתכסך איתם שוב (תחושה שמלווה כל אזרח במדינה דמוקרטית בחשבו על משרד ממשלתי... לא?), אבל כדאי לך לעשות שיעורי בית ולהגיע לפקיד הרישוי כשאתה מוכן להתמודד עם הפתעות.
בהצלחה.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

ובכן,
היום הייתי בשלוחת המשרד לביטחון פנים בעפולה.
1) ה WAZE שלח אותי לקצה השני של רחוב חנקין למרות שהוכנסה כתובת מדויקת.
2) עפולה היא באמת חור בקצה הסרגל.
שלוחת המשרד לביטחון פנים נמצאת בתוך משרד הפנים בעפולה. רק את השלטים החליפו.
הוזמנתי לשעה 9:00, התקבלתי ב9:45. ישבתי מול גברת מקסימה ומסבירת פנים, הגברת שולה י', היחס היה ענייני וחביב. הגב' שולה הסבירה לי את שני המסלולים האפשריים לי, האחד זה המלצה לנשק מקצין מתנדבים ואז הרישיון ישאר על תבחין מתנדב עם אפשרות להחליף כלים או מעבר לתבחין משמר ואז ,כרגע, אין אפשרות להחליף כלי. עוד הוסיפה גב' שולה שיש מצב שיעשו שינויים בהחמרה הזו מפאת הפגיעה הקשה בפרנסת יבואנים ובעלי חנויות נשק בגלל ההגבלה הנ"ל.
בחרתי ב"ציפור ביד" והלכתי על תבחין "משמר" לנשיאה.
כנראה שיש בעיה במערכת המחשוב של המב"פ כי הגב' שולה התפלאה על כך שלמרות שהמחשב ידע לזהות שיש לי רישיון תקף ברצף של 10 שנים ויותר לא נשלחה הודעה אוטומטית על בסיס העילה הזו.
סה"כ, יחס ענייני ונחמד. רצון לעזור, הסבר ממצה של אפשרויות. מפתיע לטובה.
היום הייתי בשלוחת המשרד לביטחון פנים בעפולה.
1) ה WAZE שלח אותי לקצה השני של רחוב חנקין למרות שהוכנסה כתובת מדויקת.
2) עפולה היא באמת חור בקצה הסרגל.
שלוחת המשרד לביטחון פנים נמצאת בתוך משרד הפנים בעפולה. רק את השלטים החליפו.
הוזמנתי לשעה 9:00, התקבלתי ב9:45. ישבתי מול גברת מקסימה ומסבירת פנים, הגברת שולה י', היחס היה ענייני וחביב. הגב' שולה הסבירה לי את שני המסלולים האפשריים לי, האחד זה המלצה לנשק מקצין מתנדבים ואז הרישיון ישאר על תבחין מתנדב עם אפשרות להחליף כלים או מעבר לתבחין משמר ואז ,כרגע, אין אפשרות להחליף כלי. עוד הוסיפה גב' שולה שיש מצב שיעשו שינויים בהחמרה הזו מפאת הפגיעה הקשה בפרנסת יבואנים ובעלי חנויות נשק בגלל ההגבלה הנ"ל.
בחרתי ב"ציפור ביד" והלכתי על תבחין "משמר" לנשיאה.
כנראה שיש בעיה במערכת המחשוב של המב"פ כי הגב' שולה התפלאה על כך שלמרות שהמחשב ידע לזהות שיש לי רישיון תקף ברצף של 10 שנים ויותר לא נשלחה הודעה אוטומטית על בסיס העילה הזו.
סה"כ, יחס ענייני ונחמד. רצון לעזור, הסבר ממצה של אפשרויות. מפתיע לטובה.
שלום,
כמה שאלות בנושא תבחין משמר:
1. בזמנו היה תבחין של נושאי נשק מלפני שנת 1996, האם הוא עדיין קיים או שהוא הוחלף בתבחון משמר? (באתר לבט"פ לא מופיע תבחין 96 אבל עדיף לשמוע מבעלי נסיון...)
2. אם אני מחליף נשק כשאני תחת תבחין כוחות הבטחון , עדיין צריך להשיג אישור סא"ל, מקמצ"ר וכו' או שאפשר להסתפק בחוגר?
3. במידה ואני מחליף נשק כעת , האם עשר השנים נספרות מחדש?
תודה,
שי
1. בזמנו היה תבחין של נושאי נשק מלפני שנת 1996, האם הוא עדיין קיים או שהוא הוחלף בתבחון משמר? (באתר לבט"פ לא מופיע תבחין 96 אבל עדיף לשמוע מבעלי נסיון...)
2. אם אני מחליף נשק כשאני תחת תבחין כוחות הבטחון , עדיין צריך להשיג אישור סא"ל, מקמצ"ר וכו' או שאפשר להסתפק בחוגר?
תודה,
שי
- סליקאי ארד

shybs כתב:שלום,
1. בזמנו היה תבחין של נושאי נשק מלפני שנת 1996, האם הוא עדיין קיים או שהוא הוחלף בתבחון משמר? (באתר לבט"פ לא מופיע תבחין 96 אבל עדיף לשמוע מבעלי נסיון...) כן, הוחלף
2. אם אני מחליף נשק כשאני תחת תבחין כוחות הבטחון , עדיין צריך להשיג אישור סא"ל, מקמצ"ר וכו' או שאפשר להסתפק בחוגר? בכל החלפה פקיד הרישוי יכול לדרוש הוכחת עילה מחדש. מה יניח את דעתו....
3. במידה ואני מחליף נשק כעת , האם עשר השנים נספרות מחדש? כן. זה מה שאומרים במשרד הבט"פ
תודה,
שי
shybs כתב:שלום,
אין יותר תבחין 96, כולם עוברים ל"משמר", מאד בעייתי מבחינת העתיד, התבחין ריק מתוכן ולכן פגיע מאד. אין אפשרות כרגע להחליף כלי תחת תבחין זה.
כל זמן שאתה תחת תבחין כוחות בטחון אתה יכול להחליף נשק. רק תבחין משמר לא מאשר זאת.
לא.
תודה,
שי
תבחין "משמר" מהווה שינוי דרמתי בערך "החזקת נשק" למיטב הבנתי והסברים משפטיים שקיבלנו, תבחין "משמר" מצמיד את הרישיון לכלי בניגוד לכל תבחין אחר בעבר שהצמיד את הרישיון לבעל הכלי.
בעבר - האזרח קיבל את הרישיון לשאת כלי נשק ויכל להחליף ככל העולה על רוחו.
משמר - הכלי מקבל רישיון "להתקיים" ברשות בעליו. "יתכלה" הכלי תתכלה עמו הזכות לשאתו.
הגיוני, הרי לימדו אותי שנשק = צל"מ.....
החיים אינם נמדדים בכמות הנשימות שלקחת אלא בכמות הרגעים שבהם נעתקה נשמתך
שלום לכולם,
בהמשך להתכבותכם , ועקב החוסר בידע שלי בנושא הלרוונטי שנקרא המשרד לבטחון הפנים ומדיניות הרישוי , אשמח אם אחד מכם יודעי הדבר יכול לענות לי על שאלה או שתיים
1. אני מדריך לחימה פעיל ומחזיק ברישיון פרטי בעילת תבחין אחר , האם במצב הנוכחי אני יכול לבצע החלפה של האקדח שברשותי ?
2. לפני כחודש פג מועד הרישיון שלי , לא נשלחה לי הודעת חידוש ולכן משהו התפספס שם :)
חידשתי כיומיים לאחר מהפספוס את הרישיון באינטרנט וקיבלתי רישיון זמני ..
האם מדובר שעבירה ? (להגדרות המשרד לביטחון פנים)
אודה לכל מי שידע לענות לי, ובכלל .
בהמשך להתכבותכם , ועקב החוסר בידע שלי בנושא הלרוונטי שנקרא המשרד לבטחון הפנים ומדיניות הרישוי , אשמח אם אחד מכם יודעי הדבר יכול לענות לי על שאלה או שתיים
1. אני מדריך לחימה פעיל ומחזיק ברישיון פרטי בעילת תבחין אחר , האם במצב הנוכחי אני יכול לבצע החלפה של האקדח שברשותי ?
2. לפני כחודש פג מועד הרישיון שלי , לא נשלחה לי הודעת חידוש ולכן משהו התפספס שם :)
חידשתי כיומיים לאחר מהפספוס את הרישיון באינטרנט וקיבלתי רישיון זמני ..
האם מדובר שעבירה ? (להגדרות המשרד לביטחון פנים)
אודה לכל מי שידע לענות לי, ובכלל .
- סליקאי ארד

1)כן
2) חוקית לא -אבל עולם הפקידונים לך תדע ....
2) חוקית לא -אבל עולם הפקידונים לך תדע ....
תודה רבה על התגובה הסופר מהירה
אם אתה יורה במהירות שאתה מגיב ... אז ... %%$0066
ושוב .. תודה !
אגב .. במקרה של החלפה אצטרך להוכיח עילה מהתחלה ? שוב כל מיני אישורים על מקום העבודה וכאלה ?
אם אתה יורה במהירות שאתה מגיב ... אז ... %%$0066
ושוב .. תודה !
אגב .. במקרה של החלפה אצטרך להוכיח עילה מהתחלה ? שוב כל מיני אישורים על מקום העבודה וכאלה ?
- סליקאי ארד

ככלל, פקיד הרישוי יכול לדרוש ממך בכל רגע נתון להוכיח עילה מחדש .
לאחרונה אני קורא פה ושומע מסביב שהם נוטים לעשות את זה היום יותר מבעבר .
לאחרונה אני קורא פה ושומע מסביב שהם נוטים לעשות את זה היום יותר מבעבר .
אולי פספסתי,
אצלי התבחין "אחר" מה דינו?
אצלי התבחין "אחר" מה דינו?
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
ושוב ... תודה רבה
כנראה שאצטרך לבדוק , בתקווה שיעבור חלק
תודה !
כנראה שאצטרך לבדוק , בתקווה שיעבור חלק
תודה !
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד