הרצח אתמול.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הרצח אתמול.

על ידי itamar » 04 אפריל 2013, 17:07

איתמר מה קרה ביקרת במימונה ואכלת סחוג שנפתח לך השכל?
(או שזה החזרת של הגפילטע?)

השכל שלי פתוח כל הזמן.
הדעות שלי ושלך מאד דומות.
רע מאד מה שעובר על החברה שלנו -מכל הבחינות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 05 אפריל 2013, 17:02

איתמר, כשיש לנו את צבא העם (גם אם הפך מזמן לצבא "חצי עם"), הצבא אינו אלה המראה של החברה. אם החברה שלנו הפכה בעשרים השנים האחרונות מאוד "אנטי נשק" ואנשי הצבא יוצאים מאותה חברה, אז למה שהיחס שלהם לנשק יהיה שונה?
בתחילת שנות ה-90 הייתה עליה משמעותית מברה"מ. עולים רבים ראו את הנשק (שלא יכלו להחזיק "שם") כסמל לחופש ולעצמאות. אז גם מספר נושאי נשק בארץ עלה משמעותית, וגם בצבא. אבל אז החלה גם שטיפת המוח לציבור, שהתחילה עם ועדת כהן והסתיימה עם "האקדח על שולחן המטבח". את התוצאות רואים בכל מקום, גם בצבא, לצערי הרב.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ~Hunter~ » 05 אפריל 2013, 20:04

נו מה, בצוות שלנו בעבודה 3 קצינים במיל' שכולם בדרגה המאפשרת קבלת רישיון גם בתבחינים של היום. לאף אחד מהם אין רישיון ועל הנשק הם וויתרו ברגע שיכלו. אנשי צבא שרואים את הנשק לא כמגן אלא כמאיים. אין מה להוסיף...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 06 אפריל 2013, 07:03

spy כתב:איתמר, כשיש לנו את צבא העם (גם אם הפך מזמן לצבא "חצי עם"), הצבא אינו אלה המראה של החברה. אם החברה שלנו הפכה בעשרים השנים האחרונות מאוד "אנטי נשק" ואנשי הצבא יוצאים מאותה חברה, אז למה שהיחס שלהם לנשק יהיה שונה?
בתחילת שנות ה-90 הייתה עליה משמעותית מברה"מ. עולים רבים ראו את הנשק (שלא יכלו להחזיק "שם") כסמל לחופש ולעצמאות. אז גם מספר נושאי נשק בארץ עלה משמעותית, וגם בצבא. אבל אז החלה גם שטיפת המוח לציבור, שהתחילה עם ועדת כהן והסתיימה עם "האקדח על שולחן המטבח". את התוצאות רואים בכל מקום, גם בצבא, לצערי הרב.

מדיניות הביטחון שלנו חייבת שדרוג משמעותי !!!
1.הגדלת מג"ב שייקח אחריות בשטחים ויורכב רק מבוגרי צבא. (וכן בטחון פנים-כשמשטרה חוזרת ליעודה המקורי) וצבא שיכין עצמו למלחמה הבאה. הצבא הזה חייב להיות מורכב מלוחמים כולל תומכי לחימה, העוברים הכשרה יסודית בנשק.
2. כל אלו שלובשים מדים ביציאה מהבסיס יהיו חמושים מוכנים וראויים להגיב לכל ארוע בכל עת. (לא ראיתי שריבוי השומרים מנע מקשישים להיות מותקפים)
3. כל מי שחייל שאין לו נגיעה ללוחמה או תמיכת לוחמה לא יצא מהצבא על מדים !!! ילבש ויפשוט אותם בעת כניסה לבסיס או משהב"ט או כל מיני גורמים אחרים שמקבלים חיילים/ות מבלי שאבין למה זה לא יכול להעשות בשרות לאומי. (יש מקרים בו שרות לאומי נכון עולה עשרת מונים על האלטרנטיבה הצבאית) זה יוריד מסד"כ המועמדים לחטיפה את כל הדחלילים.
4. חוק התקציב משקף מדיניות בערכים כלכליים - הוא חייב לכלול תיעדוף הלוחמים, ומשרתי המילואים !!! (בשאר הסעיפים חוקי מדינת ישראל תמיד יקראו לזה אפליה- יסלחו לי חברי המשפטנים מערכת המשפט הישראלי כפי שהיא נראית היום תוביל אותנו לדיקטטורה - 50% מהציבור לא מאמין במערכת הזו.).
5. חלק משמירת כשירות חיילי המילואים תהיה להשתתף במינוי חדרי הכושר וחוגי הקליעה שלהם.(ובזה הסדר)

גם אני רוצה לראות כמו איתמר את תכונת הלוחם הגא במדיו ובנשקו. דיין אמר שהוא "מעדיף לעצור סוסים דוהרים מלרדות בפרדות עצלות" .
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלדר » 06 אפריל 2013, 18:46

אילן ב כתב:
spy כתב:5. חלק משמירת כשירות חיילי המילואים תהיה להשתתף במינוי חדרי הכושר וחוגי הקליעה שלהם.(ובזה הסדר)
.

יופי. שיקראו לי כל שבוע למילואים ליום אחד לאימון בחדר כושר וחוג קליעה. או פעמיים בשבוע לחצי יום. אני בעד.
רק חוששני שהדבר אינו מציאותי מסיבות רבות.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 07 אפריל 2013, 02:35

אילן ב כתב:...
2. כל אלו שלובשים מדים ביציאה מהבסיס יהיו חמושים מוכנים וראויים להגיב לכל ארוע בכל עת. (לא ראיתי שריבוי השומרים מנע מקשישים להיות מותקפים)
3. כל מי שחייל שאין לו נגיעה ללוחמה או תמיכת לוחמה לא יצא מהצבא על מדים !!! ילבש ויפשוט אותם בעת כניסה לבסיס או משהב"ט או כל מיני גורמים אחרים שמקבלים חיילים/ות מבלי שאבין למה זה לא יכול להעשות בשרות לאומי. (יש מקרים בו שרות לאומי נכון עולה עשרת מונים על האלטרנטיבה הצבאית) זה יוריד מסד"כ המועמדים לחטיפה את כל הדחלילים.
...

אני חש בזלזול מסוים במי שאינו "לוחם או תומך לחימה" וזה מעט צורם לי.
כשאני התגייסתי, הגישה הייתה שכל חייל, לא חשוב מה תפקידו הצבאי, חייב לקבל הכשרה סבירה בנשק, גם אם הולך להיות פקיד בקריה או טכנאי בצריפין. ראשית, כי הוא צריך לבצע תורנויות שמירה והגנה על מתקנים (תורנויות שרק חיילים "עורפיים" עושים). שנית, כי הוא עלול "לפגוש" מחבל בכל רגע נתון (אולי זה בגלל שאז לא היה סלולרי לכל אחד, ע"מ לקרוא ללוחם/תומך לחימה במקרה שכזה). היו לא מעט חיילים "ג'ובניקים" למהדרין שיצאו עם נשק הביתה, היה גם פיגוע שסוכל ע"י חיילים כאלה (פיקוד דרום סוכל ע"י טכנאים בקבע מבסיס חצרים - לשיטתך לא היה צריך להיות להם נשק ו/או מדים).
בשורה תחתונה - אני מסכים ותומך נלהב בסעיף 2, אני מסתייג מסעיף 3. חייל הוא חייל. לא בעיה גדולה ללמד חייל להתנהל עם נשק ולהשתמש בו ברמת הפרט הסבירה. עשו זאת עד לפני פחות מ-20 שנים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי yuval » 07 אפריל 2013, 21:18

spy כתב:.
בשורה תחתונה - אני מסכים ותומך נלהב בסעיף 2, אני מסתייג מסעיף 3. חייל הוא חייל. לא בעיה גדולה ללמד חייל להתנהל עם נשק ולהשתמש בו ברמת הפרט הסבירה. עשו זאת עד לפני פחות מ-20 שנים.

וכאן בעצם מתחילה הבעיה - כאשר המפקד (בטירונות ובקורסים בהמשך) רואה בנשק נטל - הוא לא יכול להכשיר חייל להתנהל והפעיל נשק באחריות ....

את הגדנ"ע קליעה סגרו,
מועדוני הקליעה האזרחיים - בבעיה ברוב אזורי הארץ (כן גם בתל אביב ולא רק בצפון ובדרום)
הכשרת חייל לשימוש בנשק ..... (...)

וצריך להמשיך?
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 08 אפריל 2013, 04:53

אלדר כתב:
אילן ב כתב:
spy כתב:5. חלק משמירת כשירות חיילי המילואים תהיה להשתתף במינוי חדרי הכושר וחוגי הקליעה שלהם.(ובזה הסדר)
.

יופי. שיקראו לי כל שבוע למילואים ליום אחד לאימון בחדר כושר וחוג קליעה. או פעמיים בשבוע לחצי יום. אני בעד.
רק חוששני שהדבר אינו מציאותי מסיבות רבות.

לא הבנת !!!
אתה עושה כושר נכון? - שיסגרו את מועדון בהצדעה שיושבים בו מועסקים שבחייהם לא עשו יום אחד צבא או מילואים ובאמצע מבצע עמוד ענן יוצאים במבצע מכירת כרטיסים (כל הקודם זוכה). לוקחים את התקציב הזה + זה שיתפנה מסגירת חיל החינוך.... ובזה מסבסדים למי שמעוניין חדר כושר / חוג ספורט ואפילו כן אפילו את הירי מה-השיא?
אתה תרוויח והמדינה לא תפסיד. לא עושה מילואיפ = פתח ארנק.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 08 אפריל 2013, 05:05

spy כתב:
אילן ב כתב:...
...

אני חש בזלזול מסוים במי שאינו "לוחם או תומך לחימה" וזה מעט צורם לי.
כשאני התגייסתי, הגישה הייתה שכל חייל, לא חשוב מה תפקידו הצבאי, חייב לקבל הכשרה סבירה בנשק, גם אם הולך להיות פקיד בקריה או טכנאי בצריפין. ראשית, כי הוא צריך לבצע תורנויות שמירה והגנה על מתקנים (תורנויות שרק חיילים "עורפיים" עושים). שנית, כי הוא עלול "לפגוש" מחבל בכל רגע נתון (אולי זה בגלל שאז לא היה סלולרי לכל אחד, ע"מ לקרוא ללוחם/תומך לחימה במקרה שכזה). היו לא מעט חיילים "ג'ובניקים" למהדרין שיצאו עם נשק הביתה, היה גם פיגוע שסוכל ע"י חיילים כאלה (פיקוד דרום סוכל ע"י טכנאים בקבע מבסיס חצרים - לשיטתך לא היה צריך להיות להם נשק ו/או מדים).

החש בזלזול יקרא שוב!!!
כל חייל במדים הוא רובאי !!! הוא נושא נשק ומוכן לכל.
ברגע שהצבא מנוהל ע"י 40 אלף אמהות. - יתכבדו נא אלו שאינם מנושקים ויעברו למוד שרות לאומי ואו לבישת מדים בתפקיד. לא ראיתי שמץ של זלזול בחתול ההונגרי שבא לעבודתו על אזרחי- לובש חלוק להפחדת ילדים ומסיר אותו בסוף המשמרת. אפילו שייקה לבוש רגיל עד שהו מבקש "שפרהל'ה תוציאי לי את החליפה הסגולה של האיומים מהארון.
למה אתה מחכה שיחטפו חנון מהשלישות הראשית שגר בראש העיין כי הוא נסע לא מנושק על מדים? מה יעזור לראש העין אם יהיה בה מפגע ובאירוע יהיו נוכחים ל"ו לובשי מדים ללא נשק?
גם אני תומך בסעיף 2 ומסתייג מ 3 אלא שאלו שהפריטו את מדינת ישראל לדעת ועיקרו את "רוח צה"ל" שינו את המציאות. הפתרון שלי הוא מיידי הפתרון שלך תהליכי. אין התנגדות לשילוב שניהם - צריך להתחיל (עכשייו ) אתמול.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 08 אפריל 2013, 05:07

yuval כתב:
spy כתב:.

וכאן בעצם מתחילה הבעיה - כאשר המפקד (בטירונות ובקורסים בהמשך) רואה בנשק נטל - הוא לא יכול להכשיר חייל להתנהל והפעיל נשק באחריות ....

את הגדנ"ע קליעה סגרו,
מועדוני הקליעה האזרחיים - בבעיה ברוב אזורי הארץ (כן גם בתל אביב ולא רק בצפון ובדרום)
הכשרת חייל לשימוש בנשק ..... (...)

וצריך להמשיך?

בתל אביב אין בעיה עם מועדוני ירי - יש בעיה עם ועד הורים ומשרד החינוך.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 08 אפריל 2013, 13:42

בכל מקום אפשרי שמים קבלנים במקום חיילים\שוטרים\מג"ב.

נתב"ג.
מחסומים ביו"ש.
מעברי גבול.

פשוט, הולכים הפוך לחוק ההוא שמחייב להעסיק עובדי קבלן בהעסקה ישירה.
במקום להעסיק שוטרים מפרסמים מכרז וזוכה מי שהציע את הסכום הנמוך ביותר.
אם בתנאי המכרז היה סעיף שמחייב לשלם לעובדים לפחות 130% משכר מינימום הכל היה נראה שונה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 08 אפריל 2013, 17:59

hk765 כתב:בכל מקום אפשרי שמים קבלנים במקום חיילים\שוטרים\מג"ב.

נתב"ג.
מחסומים ביו"ש.
מעברי גבול.

אם בתנאי המכרז היה סעיף שמחייב לשלם לעובדים לפחות 130% משכר מינימום הכל היה נראה שונה.

כשהשומרים בכניסה למתקני המשטרה עצמה הם עובדי קבלן אין צורך להוסיף מילה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 אפריל 2013, 08:06

hk765 כתב:בכל מקום אפשרי שמים קבלנים במקום חיילים\שוטרים\מג"ב.

נתב"ג.
מחסומים ביו"ש.
מעברי גבול.

אי אפשר לעשות הכללות
יש עובדי קבלן ויש עובדי קבלן.
כן בתחתית הסולם יש כאלה שמנוצלים עד כדי בושה, אבל אפשר למצוא כאלה שמועסקים בצורה ישירה ונמצאים בדיוק באותו הסטטוס.
אבל בקצה השני של הסקאלה יש כאלה שמשתכרים בכלל לא רע.

יש משימות שבהחלט רצוי וניתן להפריט - כן גם בנושא של אבטחה כדי לחסוך בהוצאות. זו לא מילה גסה.
בסופו של יום הכסף הזה יוצא מכיסנו בתור מיסים וכולנו רואים מה קורה מסביב.
אם רוצים ללכת לקיצון אז אפשר לקחת בתור דוגמא את BLACKWATER שעוסקים במשימות אבטחה בעירק ואפגניסטן.

הבעיה היא לא כל כך עם ההפרטה אלא עם כל השחיתות והקומבינה שמסביב.

מי שחושב שהבעיה תיפסק אם יעסיקו את אותם העובדים בהעסקה ישירה טועה מרה.. בדיוק כמו שטעה מי שחשב שהמצב ישתפר ברגע ברגע שיעבירו את נושא רישוי הנשקים ממשרד הפנים לבט"פ.
המשכורות ישארו אותן משכורות רעב, הניצול יהיה אותו הניצול, והדחלילים ישארו בדיוק אותם דחלילים..
נקבל בדיוק אותה גברת בשינוי אדרת רק עם כפליים הוצאות תפעוליות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 09 אפריל 2013, 11:00

itamar כתב:
hk765 כתב:
יש משימות שבהחלט רצוי וניתן להפריט - כן גם בנושא של אבטחה כדי לחסוך בהוצאות. זו לא מילה גסה.
בסופו של יום הכסף הזה יוצא מכיסנו בתור מיסים וכולנו רואים מה קורה מסביב.
אם רוצים ללכת לקיצון אז אפשר לקחת בתור דוגמא את BLACKWATER שעוסקים במשימות אבטחה בעירק ואפגניסטן.

להשוות את העסקת Blackwater למשימות כאלו ואחרות בעירק לעובדי האבטחה והשמירה בישראל זה כמו להשוות מלפפונים למטוסים. אין שום קשר.

צבא ארה"ב יושב במקום זר ומרוחק, בלתי מוכר ובלתי מובן למרבית אזרחי ארה"ב, לא ברור להם למה בדיוק צבא ארה"ב נמצא שם וקשה לשלטון האמריקני להסביר את הצורך לשפוך דם אמריקני על אדמת עירק ואפגניסטן.

Blackwater היא ה"כסות" להרבה דם שנשפך שם, אבל דם שלא מרבה להגיע לחדשות, בלי לוויות ממלכתיות וצילומי ארונות מכוסים בדגל ארה"ב.

אגב, בעלי Blackwater מושקעים חזק מאד בעירק בכל אורחות החיים, מספקים תשתיות, ציוד רפואי, בניה, הובלות ומזון לצבא ארה"ב וחוזים שמנים עם ממשלת עירק. השחיתות האמריקנית בשיאה אבל לא מענייננו.

הבעיה היא לא כל כך עם ההפרטה אלא עם כל השחיתות והקומבינה שמסביב.

מי שחושב שהבעיה תיפסק אם יעסיקו את אותם העובדים בהעסקה ישירה טועה מרה..

אם אותם סכומים שהמדינה משלמת לקבלנים יעברו ישירות למועסקים אזי ניתן יהיה בהפרש שהקבלן לוקח לעצמו להגדיל את שכר העובדים, להשקיע בהכשרות איכותיות, "למקצע" את העובדים, להגדיל את כוח קניה של העובדים, יותר כסף חוזר למשק, מניע את גלגלי הכלכלה, יותר הכנסות ממס למדינה ושיפור במצב הכלכלי של כולנו.

אל לנו לשכוח שהקבלן המעסיק מחויב ע"פ חוק לכל תשלומי החובה לעובד. אותם תשלומים שבעצם משלם המעסיק הישיר אבל עם תוספת רווח לקבלן. לחתוך את הרווח של הקבלן לטובת העובד זו מצווה.

בדיוק כמו שטעה מי שחשב שהמצב ישתפר ברגע ברגע שיעבירו את נושא רישוי הנשקים ממשרד הפנים לבט"פ.
המשכורות ישארו אותן משכורות רעב, הניצול יהיה אותו הניצול, והדחלילים ישארו בדיוק אותם דחלילים..
נקבל בדיוק אותה גברת בשינוי אדרת רק עם כפליים הוצאות תפעוליות.

א.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 אפריל 2013, 14:34

אם אותם סכומים שהמדינה משלמת לקבלנים יעברו ישירות למועסקים אזי ניתן יהיה בהפרש שהקבלן לוקח לעצמו להגדיל את שכר העובדים, להשקיע בהכשרות איכותיות, "למקצע" את העובדים, להגדיל את כוח קניה של העובדים, יותר כסף חוזר למשק, מניע את גלגלי הכלכלה, יותר הכנסות ממס למדינה ושיפור במצב הכלכלי של כולנו

אם לסבתא היו גלגלים אז היא הייתה סקייט-בורד.
שנינו יודעים שזה לעולם לא יקרה - נקודה.
עובד הקבלן שעכשיו יעבור להיות עובד מדינה יקבל בדיוק אותו שכר רעב.
ההפרש שמגרד הקבלן על שכרו של העובד ישמש על ידי הממשלה כדי לפרנס את המנגנון שצריך לנהל את אותם העובדים, בירוקרטיה וכל מיני ג'ובים מיותרים שכל מיני פעילי מפלגות יקבלו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד