שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"

על ידי מקשיב מהצד » 09 אפריל 2013, 14:39

הגיע היום המיוחל והגעתי ללשכה ברמלה , בסה"כ רציתי לעשות החלפה ... ממש לא יותר מידי \, לא חלילה רישיון חדש (למען הסר ספק).

אז רבותי .. אין החלפות גם לתבחין אחר ...לא רק משמר ! אני חוזר , לא רק משמר, גם תבחין אחר כבר לא יכול להחליף כלי ירייה ..ששאלתי את הפקידה הנחמדה ממתי למה כמה ואיך ? היא פשוט ענתה לי אילו ההנחיות החדשות .. ולא שכחה לציין שזאת רק ההתחלה.. והעיקר עוד לפנינו .

אז זהו, רציתי לשתף ..

יש למשהו רעיון למקצוע ? אני מחפש מקצוע חדש ..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"

על ידי itamar » 09 אפריל 2013, 14:57

אני חושב שזה אחד הנושאים הראשונים שהעמותה צריכה לטפל בהם ויש סיכוי גדול מאד גם להצליח:
- ההחלטה הזו מעודדת אנשים שלא להתאמן כדי להוריד את הבלאי של כלי הנשק.
- ההחלטה הזו תגרום לאנשים ללכת עם נשקים שחוקים ולא תקינים מה שמוריד את רמת הבטיחות ומעלה את רמת הסיכון גם ליורה וגם לסביבה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מקשיב מהצד » 09 אפריל 2013, 15:02

ישבנו מספר חברים למקצוע היום, מדריכי ירי, וחשבנו בדיוק על זה.. צריך להיות מאוד זהירים עכשיו .. כמות האימונים , כמות התחמושת , ובכלל .. מה שיש לנו בנרתיק היום .. כנראה יהיה האחרון

פשוט מתסכל ...
אני באמת לא חושב שמשהו יכול להעלות על דעתו לאן זה הולך ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נוריקה » 09 אפריל 2013, 15:56

מקשיב מהצד כתב:ישבנו מספר חברים למקצוע היום, מדריכי ירי, וחשבנו בדיוק על זה.. צריך להיות מאוד זהירים עכשיו .. כמות האימונים , כמות התחמושת , ובכלל .. מה שיש לנו בנרתיק היום .. כנראה יהיה האחרון

פשוט מתסכל ...
אני באמת לא חושב שמשהו יכול להעלות על דעתו לאן זה הולך ...

פעם אמרנו "עוד מסמר לארון הקבורה של הנשק בארץ"
רק שזה לא מסמר רגיל של פטיש זה כבר אקדח מסמרים מקצועי .
וכשהנשק יושבת, ימצא בעליו מפקידו בתחנת המשטרה הקרובה, ועוד אחד יוסר מהרשימה,
שכך או כך מתקצרת
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אחד במטרה » 09 אפריל 2013, 17:55

תרשו לי שני תיקונים:
1. תבחין משמר הוא השם הנוכחי של תבחין "אחר". לכן, אין שום הפתעה בסירוב לאפשר החלפה.
2. אין צורך להפחית אימונים ולא לדאוג לבלאי. הגזירה מונעת החלפת נשק, אבל לא תיקון נשק או החלפת חלק בו.

גם כך מדובר במדיניות אווילית, אז בואו לא ניצור רושם כאילו אין לנו מושג מה באמת קורה....
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מקשיב מהצד » 09 אפריל 2013, 18:36

שלום לך אחד במטרה .

1. התבחין המופיע ברישיון שלי הוא "אחר" , ולא משמר (לפחות עד החידוש הבא)
ועדיין לא התאפשרה לי החלפה , גם על פי פקידת הרישוי מדובר גזירה (אני בחרתי את המילה) חדשה .
ככה שבאמת מדובק בעוד מסמר .

2. בחישוב פשוט - אימון גורם לבלאי , בלאי דורש החלפה ותיקון , אז נכון שדברים מסוימים ניתן להחליף , אבל , חלילה במידה ועולה צורך להחליף קנה או צינה , איך אני אגיד את זה ... פשוט לא ילך !

מעבר לכך שבשיחה נחמדה שהתבצעה ביני לבין פקידת הרישוי נאמרו במפורש שני דברים
א. מדריך ירי פעיל אינו זכאי יותר לרישיון , גם לא בתהליך הערעור ובלא בשום צורה ואופן, פשוט לא.
ב. ... זוהי רק ההתחלה ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אחד במטרה » 09 אפריל 2013, 18:45

1. כנראה לא קראת היטב את דבריי. הבהרתי שדין תבחין משמר כדין תבחין "אחר" ולכן אין שום הפתעה בכך שלא אישרו לך החלפה.
2. על סמך מה אתה קובע את זה?
3. בשום שלב לא אמרתי שמדריך ירי פעיל זכאי לנשק.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מקשיב מהצד » 09 אפריל 2013, 18:53

אין כעס, הכל בסדר :)

לגבי זכאותו של מדריך ירי, תוספת שלי מהשיחה שהייתה לי היום , אכן לא נאמר על ידך .

ולגבי נושא החלפות (כל החלפה) הדורשות רישום של המשרד , הן לא יאושרו, במטרה להשבית את כלי היריה הנמצאים בידי הציבור. אזרחים שומרי חוק הנושאים כלי ירייה סומנו כמטרה, כל דרך לפגוע להשיג את המטרה הפך להיות כשר .

מאזרחים שומרי חוק , משרתים בצבא, ועושים מילואים ולא מעט , מחזיקים בנשק בשם המדינה ולמען המדינה , הפכנו להיות מטרה . עצוב ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Eli9mm » 09 אפריל 2013, 19:02

אין מה לעשות, ברגע שהוחלט על מדיניות מסויימת כל האמצעים להתיישר על פיה יהיו כשרים.
לא משנה אם אתה מדריך פעיל, איש מילואים או כל סיפור שלא נספר (לתחושתי לא משנה מה עשינו, השגנו, למשרד לביטחון פנים מדובר רק בסיפור).
למזלי הצלחתי להחליף נשק כי התבחין שלי מאפשר, אבל לא לפני שנשאלתי חמש או שש פעמים "למה?" ע"י אותו פקיד.
ברגע שהבוס החליט שלא, יעשו הכל כדי לערום קשיים, למרות שלא זכור לי שהיה כל כך קל להוציא רישיון בשנים האחרונות.
מה כן? עמותה? לחץ ציבורי? העלאת המודעות בקרב הזכאים לנשק?
אני מוכן להשתתף בניסוי כי ביטחון הפנים כבר מזמן הפך לביטחון על הפנים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מקשיב מהצד » 09 אפריל 2013, 19:11

אהלן אלי

זה באמת לא משנה מה עשינו , זה לא משנה כי כנראה נמשיך לעשות, ולא באמת משנה כמה XXX לנו על הראש , למה ? כי אנחנו כאלה .

שקמים ארגונים קיקיוניים המלווים באג'נדות מצוצות מהאצבע שלא נתמכות על ידי חומר עובדתי מקצועי ומפעילים לחץ אדיר באמצעות לובי חזק אז גם משרדי ממשלה מתחילים להתקפל ... אחרי הכל עכשיו שאני חושב על זה ... אולי אני אלך להניח לי "כוס קפה על שולחן המטבח" , אכתוב קצת מלל שמבוסס על גחמות ושנאה ללא כל סיבה .. אולי ככה באמת משהו יתחיל להקשיב .. פשוט עצוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoniaa » 09 אפריל 2013, 19:54

לצערי קראתי קצת חומר כתוב על ההזויות מ"האקדח על שולחן המטבח..." ואני חושב שבמאמץ לא גדול אפשר לתת להן קונטרה דיי חזקה...ואני מתכוון לכך שהנשים שלנו ינסחו (ב 30 ד' כל אחת ) מכתב לשר לבטחון פנים ובאתר העמותה "קידום תרבות הנשק בישראל" שבו יהיו דעות וחיזוקים מצד הנשים שלנו על כך שאנו נושאים נשק ביום יום...ולא חסרות דוגמאות לכך...אני יכול לציין שבמספר פעמים כשאשתי ואני היינו בדרום ת"א (אפריקה.. ) אישתי חשה תחושה של חוסר בטחון ופחד (בגלל ריבוי סודנים שתויים וכו'...) היא נצמדה אלי ואמרה לי "איזה מזל שאתה עם אקדח" ואני מדבר על מרכז הארץ...."להיות עם חופשי בארצנו" כבר אמרתי....וכמובן כשיוצאים לטייל במסלולי טיול רבים בארצנו אותה אנו כל כך אוהבים היא תמיד מוודאת שאני לוקח את האקדח...

ובקיצור אנו כ 140,000 נושאי נשק חוקי בישראל ואם רק 50,000 מנשותינו תכתוב מכתב שמחזק את תחושת הביטחון אצלן בכך שאנו נושאים נשק להגנה על המשפחה והסובבים אותנו..
אולי בסופו של יום ה"גזרות שעתידות לבוא" ימותנו או אף יבלמו....

ומי שמפחדת לישון עם בעל נושא נשק...כנראה חיה עם האדם הלא נכון...וזו לא הסיבה לקחת לאוכלוסיה שומרת חוק את הנשקים....מי שמפחדת מבעל כזה צריכה לעזוב אותו ולא להפציץ במכתבים וכתבות בשם כל הנשים בארץ עד כמה הנשק של הבעל מאיים עליהן כי אם נשאל את הנשים של 140,000 נושאי הנשק החוקי בארץ מה דעתן על הנשק של הבעלים שלהן אני יכול לומר לפחות מהחוג החברתי שלי (שכולם אגב נושאי נשק...) שהן מרגישות תחושת בטחון שבעליהן נושאי נשק ולא להפך......

אני יותר מאשמח לרכז את הנושא מול משרד לבטחון פנים ולא רק לרשום הודעה בפורום ולקוות לטוב....

בברכה,

יוני
מפקח מטווח
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 09 אפריל 2013, 20:02

הדף "האקדח על שולחן המטבח" הדוגל בשלום בית על ידי פירוז וחוסר אונים הדדי מצטייר בצורה קיצונית מדי שחוטאת למטרותיו של עצמו. אין מילה על איך לא להיכנס למערכת יחסים שיש בה אלימות או כיצד לצאת ממנה - רק השלכה דרך גינוי אקדחים חוקיים (נמנעתי מהשימוש במונח "פמיניזם" כי הוא טעון מדי וקל לחטוא בשימוש בו). חוץ מ"הרגשה טובה", אינני חושב שלדף יש יותר מדי השפעה באופן בו הוא מנוהל כעת. ולגבי אנשים שאינם סומכים על בן/בת זוג חמוש - אשאיר לכם לנחש מה אני חושב על זה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 10 אפריל 2013, 07:58

הדף של "אקדח על שולחן המטבח" מתייחס ספציפית לנושא אחד בלבד - נשקים של חברות אבטחה, שנשארים אצל המאבטחים בניגוד לחוק בשעות שלאחר העבודה.
בדיון שניהלתי איתן בטוויטר הן הבהירו שאין להן דבר וחצי דבר נגד אוכלוסיית הנשקים ברשיון "רגיל" (אין כאן התחייבות גורפת כמובן, אבל זו הצהרת עמדה).
לא פעם ולא מאה דובר הוסבר ושורשר כאן הנושא של ההכשרה הבלתי מספקת, החומר האנושי הבעייתי ורמת המיומנות הלקויה של מאבטחים בשימוש נשק, ואנו עושים מאמצים מרובים לבדל אותנו - קהל נושאי הנשק ברשיון - מנושאי הרשיון האירגוני. בנוסף, הועלתה כאן הטענה שמעשי הרצח והאלימות בנשקים "חוקיים" נעשים כמעט אבסולוטית בידי אנשים המחזיקים נשקים "ארגוניים", בין אם חברות אבטחה, סוהרים, שוטרים או חיילים, ושיש צורך לפקח על אוכלוסייה זו בצורה אחרת.
לעניות דעתי אלינו דווקא לתמוך בעניין הזה, ראשית - משום שהוא די מוצדק, ושנית - כדי לבדל את עצמנו מאוכלוסיה זו.
מה דעתכם?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי ליאור45 » 10 אפריל 2013, 08:13

הדף שלהם/ן מלא בתעמולה נגד "כלי ירייה בבית באשר הם", בין אם חוקי או לא חוקי, ארגוני או לא ארגוני. לא הייתי ממהר להמליץ לחבור כוחות עם קבוצה כזו שגם אינה מצטיינת בידע ועובדות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 10 אפריל 2013, 08:46

Hungarfield כתב:הדף של "אקדח על שולחן המטבח" מתייחס ספציפית לנושא אחד בלבד - נשקים של חברות אבטחה, שנשארים אצל המאבטחים בניגוד לחוק בשעות שלאחר העבודה.
בדיון שניהלתי איתן בטוויטר הן הבהירו שאין להן דבר וחצי דבר נגד אוכלוסיית הנשקים ברשיון "רגיל" (אין כאן התחייבות גורפת כמובן, אבל זו הצהרת עמדה).

אם תסתכל בדף שלהם מתחת לציור האקדח, תראה שלאחר השורה העוסקת במאבטחים כתוב "לצמצום תפוצת הנשק הקל במרחב האזרחי בישראל". גם בראיון שהיה עם נציגותיהן בטלויזיה, הן הצהירו על עניין המאבטחים כ"מטורה מיידית", אבל התייחסו לכלל נושא הנשק האזרחי.

יש לי כלל אצבע - כשאדם משתמש בשפה גבוהה ובמשפטים מפותלים כדי להגיד משהו פשוט, זה סימן שהוא חושב בעיקר על עצמו ואין הרבה סיכוי לשכנע אותו. הכלל הזה מאד מאפיין את נשות "האקדח על שולחן המטבח". אי אפשר לבלבל אותן עם עובדות ולא עם תפישות אחרות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד