שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"
תודה על המידע, אברר שוב, ואם צריך - אגיב לגופו של עניין.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אחד במטרה כתב: הכלל הזה מאד מאפיין את נשות "האקדח על שולחן המטבח". אי אפשר לבלבל אותן עם עובדות ולא עם תפישות אחרות.
זו בדיוק אחת הסיבות מדוע צריך נציגות נשית בהנהלה של העמותה.
לדעתי האישית זו צריכה להיות אחת המטרות הראשונות. אפשר לנסות לגייס לטובת העניין כמה מהיורות הבולטות בתחום של קליעה אולימפית/ירי מעשי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

גם אני חושב שאין למהר לחבור לקבוצת אנשים כזאת (אקדח מטבח ומה שזה לא יהיה )
הן שמו לעצמן כמטרה הוצאת כל נשק מהרחוב (גם כזה שהציל לא מעט אזרחים) והדרך שהן עושות את זה היא דרך שמגובה בהאשמות שווא , ללא כל נתונים אמפירים ובעיקר ממניעים אישיים שלא כל כך מובנים לי .
מה שכן אני בהחלט מסכים ותומך בדעתו של איתמר , אני באמת חושב שהרעיון הזה של לצרף גברת שעוסקת בתחום שמחזיקה בידע ותצליח להסביר .. שאף אחד מאיתנו הוא לא רוצח ולא בנאדם רע ..
הן שמו לעצמן כמטרה הוצאת כל נשק מהרחוב (גם כזה שהציל לא מעט אזרחים) והדרך שהן עושות את זה היא דרך שמגובה בהאשמות שווא , ללא כל נתונים אמפירים ובעיקר ממניעים אישיים שלא כל כך מובנים לי .
מה שכן אני בהחלט מסכים ותומך בדעתו של איתמר , אני באמת חושב שהרעיון הזה של לצרף גברת שעוסקת בתחום שמחזיקה בידע ותצליח להסביר .. שאף אחד מאיתנו הוא לא רוצח ולא בנאדם רע ..
- סליקאי ארד

מקשיב מהצד כתב:ובעיקר ממניעים אישיים שלא כל כך מובנים לי .
את המניעים האישיים אני דווקא מאד מבין.
אף אחד לא אוהב להרגיש את עצמו בתור מטרת דמות פוטנציאלית.
העולם שלנו הפך קר ומנוכר, אנשים כולל בני זוג לא בוטחים אחד בשני והקלות בה אדם מחליט לגזול חיים של אדם אחר היא ממש בלתי נסבלת.
כולנו יכולים להגיד שאפשר לרצוח עם סכין, פטיש או ידיים חשופות. העובדות מראות שכמעט כל שבוע שומעים על מקרה בו בעל רצח את אשתו על ידי שימוש בנשק חם שמוחזק ברשיון.
עם זה קצת קשה להתווכח.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

חברה אל לנו לשכוח שקבוצת הנשים הזו ועוד גורמים מפעילים בסופו של דבר לחץ על המשרד לבטחון פנים והוא בתגובה מערים עלנו קשיים ותקנות חדשות כל כמה חודשים....נכון שהבנות מהאקדח על שולחן המטבח יורות לכל הכיוונים מבלי לברר את העובדות אבל אין זה משנה שאת הלחץ הן מפעילות בסופו של דבר על המשרד לבטחון פנים והוא זה שמקצץ לנו את הכנפיים...ולכן אני טוען שוב שעלנו לרתום את נשותינו למאבק ע"מ שהמשרד לבטחון פנים יקבל לחץ גם מהצד שלנו כי ביינתיים הפסדנו בכל הקרבות מולן מבלי להילחם....
יום טוב
יוני
יום טוב
יוני
מפקח מטווח
- סליקאי ארד

itamar כתב:מקשיב מהצד כתב:ובעיקר ממניעים אישיים שלא כל כך מובנים לי .
את המניעים האישיים אני דווקא מאד מבין.
אף אחד לא אוהב להרגיש את עצמו בתור מטרת דמות פוטנציאלית.
העולם שלנו הפך קר ומנוכר, אנשים כולל בני זוג לא בוטחים אחד בשני והקלות בה אדם מחליט לגזול חיים של אדם אחר היא ממש בלתי נסבלת.
כולנו יכולים להגיד שאפשר לרצוח עם סכין, פטיש או ידיים חשופות. העובדות מראות שכמעט כל שבוע שומעים על מקרה בו בעל רצח את אשתו על ידי שימוש בנשק חם שמוחזק ברשיון.
עם זה קצת קשה להתווכח.
א.
איתמר, תירשום מדויק ולא כפי שהבנות אומרות, תירשום מקרי רצח בנשק עם רשיון אירגוני
כדי שלא נחשוב שיש לידך מישהי ש" מכוונת " אקדח לרקתך ואומרת לך מה כן לרשום
- סליקאי כסף

אהלן איתמר ..
מניעים אישים לא מובנים לי וימשיכו להיות לא מובנים לי .. מהטעם הפשוט
שנשות הקפה הסוכר והשולחן יכנסו לעובי הקורה וינסו להבין מהו המצב באמת ומה הגורמים לו , אני אנסה להבין אותן , הגישה שלי אומרת שקין היה גבר אבל בהחלט לא כל הגברים מתנהגים כמו קין . מבחינתי המצב כמו שהיום לא תקין לא מדובשו ולא מעוקצו , אני בעד לחשוב להבין ולפתור , אני ממש לא בעד להבין את מה שהן עושות , כנקמות כאלה ואחרות עושות לי להפוך אחרי 32 שנה לשובייניסט.
אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
מניעים אישים לא מובנים לי וימשיכו להיות לא מובנים לי .. מהטעם הפשוט
שנשות הקפה הסוכר והשולחן יכנסו לעובי הקורה וינסו להבין מהו המצב באמת ומה הגורמים לו , אני אנסה להבין אותן , הגישה שלי אומרת שקין היה גבר אבל בהחלט לא כל הגברים מתנהגים כמו קין . מבחינתי המצב כמו שהיום לא תקין לא מדובשו ולא מעוקצו , אני בעד לחשוב להבין ולפתור , אני ממש לא בעד להבין את מה שהן עושות , כנקמות כאלה ואחרות עושות לי להפוך אחרי 32 שנה לשובייניסט.
אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
- סליקאי ארד

אין שום סיבה ש"האקדח על שולחן המטבח", בפרפרזה כמובן, לא יהיה של אשה, של אישה מאבטחת, של אשה שומרת, של אשה שחייה בישוב זכאי, של אשה שזכותה להגן על חייה וגופה.
מישהו פה לימד/חינך שטף את הראש לכל האוכלוסייה ולנשים בפרט שתפקידנו להיות קורבנות, קורבנות לפח"ע, קורבנות לעבירות פליליות והנשים קורבנות לפשיעה מינית.
הגיע הזמן להחליף דיסקט, לאף אחד אין זכות לדרוש מאף אדם לקבל בהכנעה את תפקיד הקורבן, בימים שבין יום השואה לבין יום הזכרון לחללי צה"ל ראוי שניזכר, בצער רב, שאילולי הנשק ביד לוחמים ואזרחים מאז קום המדינה גורלנו ללא ספק היה כגורל ששת המליונים שקבורים בעפרה של אירופה, אין מקום בטוח בעולם ליהודי או ישראלי וזכותנו להגנה עצמית אינדיבידואלית נרכשה בדם.
מישהו פה לימד/חינך שטף את הראש לכל האוכלוסייה ולנשים בפרט שתפקידנו להיות קורבנות, קורבנות לפח"ע, קורבנות לעבירות פליליות והנשים קורבנות לפשיעה מינית.
הגיע הזמן להחליף דיסקט, לאף אחד אין זכות לדרוש מאף אדם לקבל בהכנעה את תפקיד הקורבן, בימים שבין יום השואה לבין יום הזכרון לחללי צה"ל ראוי שניזכר, בצער רב, שאילולי הנשק ביד לוחמים ואזרחים מאז קום המדינה גורלנו ללא ספק היה כגורל ששת המליונים שקבורים בעפרה של אירופה, אין מקום בטוח בעולם ליהודי או ישראלי וזכותנו להגנה עצמית אינדיבידואלית נרכשה בדם.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
trooperglock כתב:אין שום סיבה ש"האקדח על שולחן המטבח", בפרפרזה כמובן, לא יהיה של אשה, של אישה מאבטחת, של אשה שומרת, של אשה שחייה בישוב זכאי, של אשה שזכותה להגן על חייה וגופה.
הזכרת לי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3220515,00.html
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מכתב לשר? נו באמת ...
השרים מתחלפים והפקידים נשארים.
מה שקורה בפועל זה יישום מלא של הסידרה האנגלית המשובחת Yes Minister.
השר מכתיב מדיניות והפקידים עושים מה שבראש שלהם.
הנה, מר עמית יעקב נמצא במערכת כבר עשרות שנים.
בזמן הזה התחלפו בטח איזה 10 שרים ...
מי יכול עליו??
השרים מתחלפים והפקידים נשארים.
מה שקורה בפועל זה יישום מלא של הסידרה האנגלית המשובחת Yes Minister.
השר מכתיב מדיניות והפקידים עושים מה שבראש שלהם.
הנה, מר עמית יעקב נמצא במערכת כבר עשרות שנים.
בזמן הזה התחלפו בטח איזה 10 שרים ...
מי יכול עליו??
- סליקאי זהב

כמה תגובות למה שנאמר כאן...
1. גם אני חידשתי לאחרונה רשיון , תבחין אחר הפך למשמר ואין בכך הפתעה.
2. נוכחתי שכלל מחזיקי הנשק הוותיקים אינם מודעים לגזירות החדשות או בכלל למדיניות , גם אני מן הסתם לא הייתי יודע אם לא הייתי גולש כאן.
3. בהיותי מבקר די קבוע במטווח , אני יורה בכל פעם עם קבוצת מחדשי רשיון אחרת . מעטים מאד מיומנים בצורה סבירה ורבים מכלי הנשק הם מיושנים ומייצרים לא מעט מעצורים, תקלות הזנה ופליטה בד״כ . אז באימון הוא מרים את היד והמדריך מתפעל לו...
לעניות דעתי זה מתכון בסבירות גבוהה לתאונת נשק. כשאדם כזה מבקש להחליף נשק הוא כמובן מסורב ונשאר עם הגרוטאה כי עדיף בעיניו להחזיק נשק דפוק מלא להחזיק כלל נשק.
גם אני סבור שהפקידות היא שלמעשה עומדת מאחורי המדיניות הזו , ממציאה עוד ועוד סנקציות, ידוע לי שהפקידות הבכירה במשרד לבט״פ מתנגדת לאחזקת נשק ותעשה ככל שביכולתה להכחדתו - שמעתי את זה מחבר עיתונאי שראיין את הנוגעים בדבר לאחרונה וניסה להבין למה ... כמובן שמקרי הרצח ודעת הקהל מעניקים להם יופי של לגיטימציה.
יש משהו שאני לא מבין - הרי הכחדת מחזיקי הנשק תביא בהכרח לצמצום אגף כלי היריה - הם כורתים את הענף עליו הם יושבים , אלא אם המלחמה בנו היא סוג של מס שפתיים ואילו בעיקר מחזיקי הנשק ( אנשי חברות השמירה) הם אינם מתכוונים באמת לפגוע .
לצערי חזרנו לתקופות חשוכות בהן לציבור היהודי בארץ לא היתה זכות להגנה עצמית והוא נאלץ להסתפק בחסדיו של שלטון זר ועוין - בדיוק כמו בגולה ... המצב היום גרוע יותר כי אז לפחות היה ברור לכולם ולגיטימי לאסוף נשק במחתרת כמו שמקובל היום בקרב האוכלוסיה הערבית.
בנימה אופטימית זאת , אני יכול לסיים בכך שלא רחוק היום בו נחזה בעוד התפוצצות של חבית אבק השריפה מעבר לקו הירוק ובחזרה לפיגועים ולטרור . הדי הפיצוצים והיריות ישכיחו במהרה את קולות הנשים מהמטבח...
1. גם אני חידשתי לאחרונה רשיון , תבחין אחר הפך למשמר ואין בכך הפתעה.
2. נוכחתי שכלל מחזיקי הנשק הוותיקים אינם מודעים לגזירות החדשות או בכלל למדיניות , גם אני מן הסתם לא הייתי יודע אם לא הייתי גולש כאן.
3. בהיותי מבקר די קבוע במטווח , אני יורה בכל פעם עם קבוצת מחדשי רשיון אחרת . מעטים מאד מיומנים בצורה סבירה ורבים מכלי הנשק הם מיושנים ומייצרים לא מעט מעצורים, תקלות הזנה ופליטה בד״כ . אז באימון הוא מרים את היד והמדריך מתפעל לו...
לעניות דעתי זה מתכון בסבירות גבוהה לתאונת נשק. כשאדם כזה מבקש להחליף נשק הוא כמובן מסורב ונשאר עם הגרוטאה כי עדיף בעיניו להחזיק נשק דפוק מלא להחזיק כלל נשק.
גם אני סבור שהפקידות היא שלמעשה עומדת מאחורי המדיניות הזו , ממציאה עוד ועוד סנקציות, ידוע לי שהפקידות הבכירה במשרד לבט״פ מתנגדת לאחזקת נשק ותעשה ככל שביכולתה להכחדתו - שמעתי את זה מחבר עיתונאי שראיין את הנוגעים בדבר לאחרונה וניסה להבין למה ... כמובן שמקרי הרצח ודעת הקהל מעניקים להם יופי של לגיטימציה.
יש משהו שאני לא מבין - הרי הכחדת מחזיקי הנשק תביא בהכרח לצמצום אגף כלי היריה - הם כורתים את הענף עליו הם יושבים , אלא אם המלחמה בנו היא סוג של מס שפתיים ואילו בעיקר מחזיקי הנשק ( אנשי חברות השמירה) הם אינם מתכוונים באמת לפגוע .
לצערי חזרנו לתקופות חשוכות בהן לציבור היהודי בארץ לא היתה זכות להגנה עצמית והוא נאלץ להסתפק בחסדיו של שלטון זר ועוין - בדיוק כמו בגולה ... המצב היום גרוע יותר כי אז לפחות היה ברור לכולם ולגיטימי לאסוף נשק במחתרת כמו שמקובל היום בקרב האוכלוסיה הערבית.
בנימה אופטימית זאת , אני יכול לסיים בכך שלא רחוק היום בו נחזה בעוד התפוצצות של חבית אבק השריפה מעבר לקו הירוק ובחזרה לפיגועים ולטרור . הדי הפיצוצים והיריות ישכיחו במהרה את קולות הנשים מהמטבח...
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:יש משהו שאני לא מבין - הרי הכחדת מחזיקי הנשק תביא בהכרח לצמצום אגף כלי היריה - הם כורתים את הענף עליו הם יושבים , אלא אם המלחמה בנו היא סוג של מס שפתיים ואילו בעיקר מחזיקי הנשק ( אנשי חברות השמירה) הם אינם מתכוונים באמת לפגוע .
זה רק מה שמוכיח לך שהעניין ממש לא בשליטתם של הפקידים במשרד לבט"פ. תאמין לי שממש לא מעניין אותם אם יהיה לך נשק או שלא.
מבחינתם הם רוצים לשמור על מקום עבודתם. הם רוצים שלא יסגרו את לשכות הרשוי ושיהיה להם לאן ללכת כשהם קמים בבוקר לעבודה.
לצערם הם חייבים לבצע מדיניות שמוכתבת להם מלמעלה, שכן בסופו של דבר כורתת את הענף עליהם הם יושבים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שלטון הפקידים והעובדה שאנחנו לא באמת ״עם חפשי בארצנו״ לא מתבטא לצערי רק בתחום כלי הירייה.
המנגנונים הבירוקרטיים הם לחלוטין הגולם שקם על יוצרו . על הנתינים במדינת ישראל לא מוטלת שום אחריות אישית - הם בסה״כ צריכים לציית לרשימה ארוכה של נהלים שחוסר ציות להם יוביל לסנקציה ( כמובן שגם אי ידיעת הנוהל איננה פותרת מאחריות) .
הפקידים עסוקים בלהמציא עוד ועוד נהלים / תקנות ע״מ לא להשאיר שום פירצה שתאפשר חופש פעולה כלשהו...
בעוונותי אני גם חובב טיולי שטח ומחזיק ברכב 4x4 שזה מוקצה הרבה יותר מנשק אישי... קשה להחביא אותו, גם לענף הזה יש קהילה של משתמשים המוציאה לו שם רע - היא מרעישה, מלכלכת , דורסת ומשחיתה , הם נקראים בקיצור ״ערסים״
מי שקונה היום רכב שטח חדש , מתקשה מאד לעשות בו שימוש . למה ? כי כלי הרכב האלה מיובאים עם צמיגים בחתך נמוך שמאפשרים נסיעה במהירות 200 קמ״ש ומעלה , אך ירידה מהכביש משמעותה תקר/ קריעה של דופן הצמיג באופן כמעט מיידי.
אם בעבר יכולת פשוט להחליף מידת צמיג לכזו שתאפשר שימוש מחוץ לכביש - כיום זה אסור בשום אופן ! הצמיג חייב להיות בעל אותו דרוג מהירות אותו אישר היבואן . צמיג שטח הרי יתפרק במהירות של מעל 200 קמ״ש ואחיזת הכביש של הרכב תהיה גרועה בהרבה - זהו הצידוק. אם משרד התחבורע (הטעות במקור) יאשר החלפת צמיגים ונהג הרכב יעשה תאונה כי איבד שליטה - את מי יאשימו ?!
אחריות אישית היא הרי לא לגיטימית .... ואם אני מעוניין לנסוע בשטח ובתמורה לכך להסתפק במהירויות כביש נמוכות יותר שממילא אף הן אינן חוקיות בארץ ( צמיג שטח מאפשר נניח נסיעה במהירויות של עד 160 קמ״ש) - למי איכפת. שלא לדבר על הגבהות מרכב וכו׳ ...או שאר ״שינויי מבנה״ האסורים בתכלית.
המנגנונים הבירוקרטיים הם לחלוטין הגולם שקם על יוצרו . על הנתינים במדינת ישראל לא מוטלת שום אחריות אישית - הם בסה״כ צריכים לציית לרשימה ארוכה של נהלים שחוסר ציות להם יוביל לסנקציה ( כמובן שגם אי ידיעת הנוהל איננה פותרת מאחריות) .
הפקידים עסוקים בלהמציא עוד ועוד נהלים / תקנות ע״מ לא להשאיר שום פירצה שתאפשר חופש פעולה כלשהו...
בעוונותי אני גם חובב טיולי שטח ומחזיק ברכב 4x4 שזה מוקצה הרבה יותר מנשק אישי... קשה להחביא אותו, גם לענף הזה יש קהילה של משתמשים המוציאה לו שם רע - היא מרעישה, מלכלכת , דורסת ומשחיתה , הם נקראים בקיצור ״ערסים״
מי שקונה היום רכב שטח חדש , מתקשה מאד לעשות בו שימוש . למה ? כי כלי הרכב האלה מיובאים עם צמיגים בחתך נמוך שמאפשרים נסיעה במהירות 200 קמ״ש ומעלה , אך ירידה מהכביש משמעותה תקר/ קריעה של דופן הצמיג באופן כמעט מיידי.
אם בעבר יכולת פשוט להחליף מידת צמיג לכזו שתאפשר שימוש מחוץ לכביש - כיום זה אסור בשום אופן ! הצמיג חייב להיות בעל אותו דרוג מהירות אותו אישר היבואן . צמיג שטח הרי יתפרק במהירות של מעל 200 קמ״ש ואחיזת הכביש של הרכב תהיה גרועה בהרבה - זהו הצידוק. אם משרד התחבורע (הטעות במקור) יאשר החלפת צמיגים ונהג הרכב יעשה תאונה כי איבד שליטה - את מי יאשימו ?!
אחריות אישית היא הרי לא לגיטימית .... ואם אני מעוניין לנסוע בשטח ובתמורה לכך להסתפק במהירויות כביש נמוכות יותר שממילא אף הן אינן חוקיות בארץ ( צמיג שטח מאפשר נניח נסיעה במהירויות של עד 160 קמ״ש) - למי איכפת. שלא לדבר על הגבהות מרכב וכו׳ ...או שאר ״שינויי מבנה״ האסורים בתכלית.
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:ניר ל כתב:יש משהו שאני לא מבין - הרי הכחדת מחזיקי הנשק תביא בהכרח לצמצום אגף כלי היריה - הם כורתים את הענף עליו הם יושבים , אלא אם המלחמה בנו היא סוג של מס שפתיים ואילו בעיקר מחזיקי הנשק ( אנשי חברות השמירה) הם אינם מתכוונים באמת לפגוע .
זה רק מה שמוכיח לך שהעניין ממש לא בשליטתם של הפקידים במשרד לבט"פ. תאמין לי שממש לא מעניין אותם אם יהיה לך נשק או שלא.
מבחינתם הם רוצים לשמור על מקום עבודתם. הם רוצים שלא יסגרו את לשכות הרשוי ושיהיה להם לאן ללכת כשהם קמים בבוקר לעבודה.
לצערם הם חייבים לבצע מדיניות שמוכתבת להם מלמעלה, שכן בסופו של דבר כורתת את הענף עליהם הם יושבים.
א.
איתמר,
כשאני אומר פקידים , אני לא מתכוון לאלו שיושבים על הדלפק ומקבלים קהל . לאלו אני בטוח שיש קביעות , אף אחד לא יפטר אותם גם אם ישאר רק מחזיק נשק אחד - מקסימום ימצאו להם עוד משהו לעשות ובינתיים הם רק יהנו מהצמצום במספר הפניות ויעשו יותר הפסקות קפה.
הפקידים הם אנשים כמו עמית יעקב - המייעצים לשר ולוועדה ומכינים תכניות ונהלים עבורם .
היה פעם מנהל אגף בשם אבי אלימלך שמאד הזדהה עם הנושא . הסיפור האישי הנורא שלו הוא כנראה עוד אחת מהסיבות שהגענו למצב הזה .
- סליקאי טיטניום

בהתאם לתקנה החדשה, מטרידה אותי השאלה הבאה, נניח שבצינה של האקדח מתגלה סדק, האם החלפת צינה נחשבת כתיקון או כהחלפת אקדח, שלמיטב הבנתי אינה אופציה? כנ"ל לגבי קנה.
נניח שהיה מדובר באקדח תוצרת הארץ, כמו בול, הרי ניתן היה לייצר חלק חליפי ולהטביע עליו אותו מספר סידורי כמו של המקורי. אם כך, מדוע אסור לבצע זאת עם אקדח המיובא מחו"ל?
נניח שהיה מדובר באקדח תוצרת הארץ, כמו בול, הרי ניתן היה לייצר חלק חליפי ולהטביע עליו אותו מספר סידורי כמו של המקורי. אם כך, מדוע אסור לבצע זאת עם אקדח המיובא מחו"ל?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד