שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שימו לב , בעיקר אתם תבחין "אחר"
קראון כתב:בהתאם לתקנה החדשה, מטרידה אותי השאלה הבאה, נניח שבצינה של האקדח מתגלה סדק, האם החלפת צינה נחשבת כתיקון או כהחלפת אקדח, שלמיטב הבנתי אינה אופציה? כנ"ל לגבי קנה.
זו בדיוק הנקודה הקריטית בתבחין החדש, עד עתה הנשק "היה שלך" כלומר אתה היית בעל הרישיון להחזיק בנשק, אולם בתבחין משמר הרשיון הוא של הנשק להיות משויך לך, כלומר "הלך" הנשק מסיבה כל שהיא, נזק, אבדן, גנבה וכו' אתה לא תקבל רישיון לנשק אחר.
נניח שהיה מדובר באקדח תוצרת הארץ, כמו בול, הרי ניתן היה לייצר חלק חליפי ולהטביע עליו אותו מספר סידורי כמו של המקורי. אם כך, מדוע אסור לבצע זאת עם אקדח המיובא מחו"ל?
גם אם מדובר "רק" ביצור מקומי, הלך הנשק ואיתו הלכה הסיבה/עילה להחזיק בו.
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 23 מאי 2013, 13:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
שלום אחים לנשק !
כמדריך ירי ביום יום באחד מבתי בספר למאבטחים נתקלתי ביום שישי האחרון באדם מצד אחינו שהחליף את אקדחו מ... "ב" ועבר ל - "ג"... חדש ואני לא מבין למה מפלים אותנו ? דבר נוסף בקשר למכתב אפשר לנסח מכתב אחד לכולם ולשלוח אותו באימייל לכולם, כל משפחה תחתום ותשלח לכתובת אחת שתצרף לחבילה גדולה לרשות הנכונה. תודה יורם שטיינר
כמדריך ירי ביום יום באחד מבתי בספר למאבטחים נתקלתי ביום שישי האחרון באדם מצד אחינו שהחליף את אקדחו מ... "ב" ועבר ל - "ג"... חדש ואני לא מבין למה מפלים אותנו ? דבר נוסף בקשר למכתב אפשר לנסח מכתב אחד לכולם ולשלוח אותו באימייל לכולם, כל משפחה תחתום ותשלח לכתובת אחת שתצרף לחבילה גדולה לרשות הנכונה. תודה יורם שטיינר
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

בעקבות הרצח בב"ש || המדינה תחמיר את תנאי החזקת הנשק
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.2026246
במקביל, במשרד לביטחון פנים מתכננים לבטל את החידוש האוטומטי של רישיונות למחזיקי נשק ותיקים ("תבחין משמר")
ווזלין אמרנו?
במקביל, במשרד לביטחון פנים מתכננים לבטל את החידוש האוטומטי של רישיונות למחזיקי נשק ותיקים ("תבחין משמר")
ווזלין אמרנו?
- סליקאי זהב

simon כתב:בעקבות הרצח בב"ש || המדינה תחמיר את תנאי החזקת הנשק
ווזלין אמרנו?
הציטוט מלמד כי יש כוונה לבטל את עילת הוותק אבל לא רטרואקטיבית, אלא רק לכאלו שעדיין לא נכללים בה.
זה אומר למשל שאם אבחר להיות יורה פעיל בהתאחדות למשל ולרכוש נשק נוסף לירי תחרותי - אצטרך לוותר עליו ללא תמורה גם אם ארצה לצאת להפסקה קלה בעוד יותר מ 10 שנים ... נהדר ,
זכות הקניין איננה קיימת
- סליקאי טיטניום

שאלה שאולי נאיבי לחשוב שמישהו ידע לענות (ואולי לא):
בכתבה נאמר משהו על אי פגיעה בתבחין משמר ששומר על רשיונות שקיימים 10 שנים לאקדח ו-15 שנים לרובה אויר.
את הרשיון הראשון שלי לאקדח קיבלתי לפני למעלה מ-25 שנה. מאז נוספו בהדרגה עוד אקדחים, ולפני שנים בודדות גם רובה אויר. האקדחים הוחלפו במשך השנים.
כך שהותק הכולל שלי הוא 25 שנה, אבל כל אחד מהכלים עשוי להיות חדש. מה דיני מבחינת "משמר"? ובפרט רובה האויר?
בכתבה נאמר משהו על אי פגיעה בתבחין משמר ששומר על רשיונות שקיימים 10 שנים לאקדח ו-15 שנים לרובה אויר.
את הרשיון הראשון שלי לאקדח קיבלתי לפני למעלה מ-25 שנה. מאז נוספו בהדרגה עוד אקדחים, ולפני שנים בודדות גם רובה אויר. האקדחים הוחלפו במשך השנים.
כך שהותק הכולל שלי הוא 25 שנה, אבל כל אחד מהכלים עשוי להיות חדש. מה דיני מבחינת "משמר"? ובפרט רובה האויר?
- סליקאי ארד

אם החלפת נשק בנשק הוותק נשמר (גם ברשיון של הנשק החדש יופיע תבחין "משמר" ) כמובן שכיום לא ניתן לבצע החלפה בתבחין משמר אז זה כבר לא רלבנטי , אבל אם הוצאת רשיון חדש - אתה מתחיל לספור וותק לכלי הזה מאותו יום והוא יופיע בתבחין הרלבנטי . זה לא כמו רשיון נהיגה שתופס לכל רכב בדרגת הרשיון.
- סליקאי טיטניום

הקונץ של אי תיקון נשק פגום או החלפתו כיוון שלא ניתן לתקנו אינה עולה בקנה אחד עם הוראות חוק כלי הירייה - שם נדרש בעל הרישיון להחזיק את הכלי במצב תקין ושמיש.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
הצימצום נובע מקטנות האנשים המחליטים.
יותר קל להם לעמוד מול מקרה שבו נשק היה יכול להציל, מאשר מול מקרה רצח (כמו זה בבאר שבע) ולהסביר מדוע לא לקחו לו את הנשק.
אדם (קטן) שמקבל תפקיד בחברה, ישתדל לא לשנות כלום.
במקרה כשל יותר קל לו לאמר "זה היה כך" מאשר להסביר למה השינוי שעשה גרם לבעיה.
"כשאנשים קטנים מטילים צל ארוך, זה סימן שהשמש עומדת לשקוע" ...
יותר קל להם לעמוד מול מקרה שבו נשק היה יכול להציל, מאשר מול מקרה רצח (כמו זה בבאר שבע) ולהסביר מדוע לא לקחו לו את הנשק.
אדם (קטן) שמקבל תפקיד בחברה, ישתדל לא לשנות כלום.
במקרה כשל יותר קל לו לאמר "זה היה כך" מאשר להסביר למה השינוי שעשה גרם לבעיה.
"כשאנשים קטנים מטילים צל ארוך, זה סימן שהשמש עומדת לשקוע" ...
- סליקאי זהב

נועם כתב:הקונץ של אי תיקון נשק פגום או החלפתו כיוון שלא ניתן לתקנו אינה עולה בקנה אחד עם הוראות חוק כלי הירייה - שם נדרש בעל הרישיון להחזיק את הכלי במצב תקין ושמיש.
מדובר בחלקים המוטבעים בלבד.
וזה בדיוק העוקץ, אם תיקח את הנשק הלקוי למטווח/חנות כדי לתת לנשק לתקן אותו יפסלו את הכלי אבל לא תקבל אישור לחלק חליפי או להחלפת הכלי, אם לא תתקן אותו ולא תספר לאף אחד האמת תתגלה בחידוש הרישיון, כך או אחרת הכלי יגמור את "חייו" ויחד אתו ילך הרישיון.
אז אני מבין נכון, יש לי רישיון מעל 5 שנים
שנה הבאה בחידוש אני צריך לעמוד במבחן התבחין שלי? וכך כול 3 שנים? לעולם לא הגיע ל״משמר״ ?!?!
שנה הבאה בחידוש אני צריך לעמוד במבחן התבחין שלי? וכך כול 3 שנים? לעולם לא הגיע ל״משמר״ ?!?!
- סליקאי ארד

אחד במטרה כתב:1. כנראה לא קראת היטב את דבריי. הבהרתי שדין תבחין משמר כדין תבחין "אחר" ולכן אין שום הפתעה בכך שלא אישרו לך החלפה.
2. על סמך מה אתה קובע את זה?
3. בשום שלב לא אמרתי שמדריך ירי פעיל זכאי לנשק.
אינך חושב שמדריך ירי פעיל כן זכאי לנשק?
האם שמעת על מורה לנהיגה ללא רכב ללימוד והדגמה ?
- סליקאי ארד

shay-a כתב:אחד במטרה כתב:1. כנראה לא קראת היטב את דבריי. הבהרתי שדין תבחין משמר כדין תבחין "אחר" ולכן אין שום הפתעה בכך שלא אישרו לך החלפה.
2. על סמך מה אתה קובע את זה?
3. בשום שלב לא אמרתי שמדריך ירי פעיל זכאי לנשק.
אינך חושב שמדריך ירי פעיל כן זכאי לנשק?
האם שמעת על מורה לנהיגה ללא רכב ללימוד והדגמה ?
ברמת ההגיון אתה צודק. אבל אתה לא בוחן את ההיגיון שלך בסביבה הנכונה.
ה"סביבה הנכונה" היא מדיניות הצמצום. מורה לנהיגה חולק את רכבו עם תלמידיו, האם מדריך ירי חולק את אקדחו עם תלמידיו? נהיגה נלמדת בשטח הציבורי במגוון מצבים שלא ניתן לשחזרם בסביבה סגורה או סימולטור, לימוד ירי נעשה במקום מוגדר שלכאורה ניתן לאחסן בו את הכלי כאשר אין בו שימוש.
אני לא אומר שזה בסדר, אני רק אומר שזה ההיגיון של פקידי הרישוי.
trooperglock כתב:נועם כתב:הקונץ של אי תיקון נשק פגום או החלפתו כיוון שלא ניתן לתקנו אינה עולה בקנה אחד עם הוראות חוק כלי הירייה - שם נדרש בעל הרישיון להחזיק את הכלי במצב תקין ושמיש.
מדובר בחלקים המוטבעים בלבד.
וזה בדיוק העוקץ, אם תיקח את הנשק הלקוי למטווח/חנות כדי לתת לנשק לתקן אותו יפסלו את הכלי אבל לא תקבל אישור לחלק חליפי או להחלפת הכלי, אם לא תתקן אותו ולא תספר לאף אחד האמת תתגלה בחידוש הרישיון, כך או אחרת הכלי יגמור את "חייו" ויחד אתו ילך הרישיון.
בקיצור...
לשמן הייטב את הנשק, לעטוף אותו בהרבה ניילון בועות שחס וחלילה לא יפגע במקרה שיפול ולהכניס אותו לכספת עד לחידוש הבא.
ובפועל גם לפני פרסום התקנה הזו, כמעט ברוב המקרים החלפת אחד מהחלקים המוטבעים גררה החלפה של הנשק כולו.
- הגוף של האקדח = נשק מבחינת החוק
- קנה/צינה: מעט מאד סוחרים מחזיקים חלפים כאלה זמינים במלאי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

trooperglock כתב:קראון כתב:בהתאם לתקנה החדשה, מטרידה אותי השאלה הבאה, נניח שבצינה של האקדח מתגלה סדק, האם החלפת צינה נחשבת כתיקון או כהחלפת אקדח, שלמיטב הבנתי אינה אופציה? כנ"ל לגבי קנה.
זו בדיוק הנקודה הקריטית בתבחין החדש, עד אתה הנשק "היה שלך" כלומר אתה היית בעל הרישיון להחזיק בנשק, אולם בתבחין משמר הרשיון הוא של הנשק להיות משויך לך, כלומר "הלך" הנשק מסיבה כל שהיא, נזק, אבדן, גנבה וכו' אתה לא תקבל רישיון לנשק אחר.
נניח שהיה מדובר באקדח תוצרת הארץ, כמו בול, הרי ניתן היה לייצר חלק חליפי ולהטביע עליו אותו מספר סידורי כמו של המקורי. אם כך, מדוע אסור לבצע זאת עם אקדח המיובא מחו"ל?
גם אם מדובר "רק" ביצור מקומי, הלך הנשק ואיתו הלכה הסיבה/עילה להחזיק בו.
הענין הוא שלא מדובר ב"תקנה חדשה" וגם לא ב"תבחין חדש". וכאן בדיוק הבעיה. כדאי להבין את הסיבה לקיומו של התבחין, ע"מ שבעת מאבק משפטי עם הרשויות או מאבק פוליטי בבית המחוקקים, לא תעשה הטעות של "אבל התבחין היה כזה וכזה, ושונה". מה ששונה זה פירוש התבחין והדרך שבה הרשויות מתמודדות אתו בפועל. חשוב להבין שבמדינתנו, לצערנו, ולא רק בענין נשק, אף אחד לא ימציא תבחין סתם לשם כיף, אם הוא קיים אז יש סיבה. הסיבה ההסטורית לקיומה של עילה זו היא חשש שביהמ"ש העליון יצהיר על הוצאת נשקים מידי נושאיהם כלא חוקית שכן מדובר בקנין שבעת רכישתו לא היה ידוע לרוכש שבתנאים מסוימים (לא פליליים) יהיה עליו להחזיר/למכור/להפקיד את הנשק. לכן לאחר שנת החלת שיטת שתבחינים, 1996, לא משנה היה אם הנשק היה בידי בעליו שנה או תשע שנים, התבחין המשמר חל עליו במידה ורכש את הנשק לפני שנה זו (ומכאן שם התבחין באותה עת) שכן לא היה ידוע לו שיהיה עליו להחזיר את הנשק בעתיד, מידע שאולי היה גורם לו לא להשקיע את כספו ברכוש שעלול לא להשאר בידיו (אני יודע שהמילה "להחזיר" מקוממת, אבל כך זה מוגדר). יש סיבה למה התבחין נקרא "משמר" ולא תבחין "ותק", למשל. עכשיו, כל עוד הרישוי היה בידי משרד הפנים, הבאלגן חגג, הכניסו את הכל תחת תבחין אחר, אף כי מדובר בתבחין הכי נפוץ שלפחות מגיע לו "תואר משלו". עם המעבר למשרד לבטחון פנים החלו להערך שינויים. וכמו שניתן היה לשער, רובם לרעת הציבור שאותם הם אמורים לשרת (קראתי בעבר את טענות ומענות חברי הפורום: "מתי סוף סוף יעבור הליך הרישוי לידי המשרד לבטחון פנים?") אז הנה, הוא עבר. אמנם היו עדכון או שניים חיוביים, כמו החלת התבחין המשמר על נשקים ארוכים, אמנם לאחר 15 שנה במקום עשר, אבל להזכירכם בקדנציה האחרונה של משרד הפנים כאחראי על רישוי הנשק אזרחים נדרשו להפקיד את הנשקים האלה אילולא היתה בידם עילה "תקפה". אחד מהשינויים (לא טוב ולא רע, פשוט מנהלי) היה להגדיר את התבחין כמשמר, ובכך להוציאו מהתבחין האחר. בניגוד למה שקראתי כאן, לא מדובר בשינוי השם "תבחין אחר" ל"תבחין משמר" (ניר, שים לב), שכן התבחין האחר עדין קיים, רק שעכשיו הוא באמת "אחר", ז"א שחל על כל אלה שלא עומדים בתבחין נפוץ אך ממשלתנו חפצה בשלומם (יעני אנצ'ופדוס, כמו שאומרים בספרדית, או לשם הקורקטיות נקרא להם אח"מים). וזהו. עכשיו הענין הוא כזה: יש לשחק על הנקודה של הבטחון האישי אם רוצים להביא לשינוי בפרוש התבחין. יש להסביר למחוקק שהדבר יגרום לכך שאנשים יישארו עם נשקים לא תקינים כאשר קיימת בעיה טכנית שאינה ניתנת לפתרון באמצעות תיקון. והם יעשו זאת רק ע"מ להשאר עם הרשיון, ואולי בתקווה (לאו דווקא בלתי סבירה) שבעתיד יחזרו לשנות את התקנות או לפרשן בצורה שתאפשר החלפת הנשק. וזה סיכון שממש לא כדאי לקחת. אמנם אי תקינות הנשקים תתגלה בעת חידוש הרשיון, אולם חידוש נעשה אחת לשלוש שנים - לא אחת לחצי שנה. האם זה סיכון שיש לקחת? לדעתי לא.
- סליקאי ארד

למיטב הבנתכם, האם המעבר מתבחין טעון עילה, למשל מתנדב משא"ז, שהרישיון מותנה בהתנדבות פעילה, לתבחין "משמר" מייתר את העילה, כל עילה ולמעשה הופך את התבחין ל"מתחדש אוטומטי" כל עוד הנשק תקין והעילה לא בוטלה, או שגם תבחין זה יכול להפוך לטעון עילה בעתיד למרות שניתן בעילה - במקרה הנ"ל - של "מעל 10 שנים רצופות?
כל זה כמובן בהתייחסות לטעון "זכות הקניין" עליה מדובר בפוסט מעליי.
כל זה כמובן בהתייחסות לטעון "זכות הקניין" עליה מדובר בפוסט מעליי.
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 24 מאי 2013, 13:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד