כניסה עם נשק למוזיאון חיל האוויר בחצרים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כניסה עם נשק למוזיאון חיל האוויר בחצרים
ביום העצמאות אני שוקל לקחת את הילדים למוזיאון חיל האוויר בחצרים.
מישהו יודע מה קורה שם בעניין כניסה עם נשק? אם מונעים כניסה עם נשק, האם יש הפקדה?
מישהו יודע מה קורה שם בעניין כניסה עם נשק? אם מונעים כניסה עם נשק, האם יש הפקדה?
Re: כניסה עם נשק למוזיאון חיל האוויר בחצרים
בעבר -
viewtopic.php?f=1&t=12443&p=103822&hilit=%D7%97%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D#p103822
לא היתה הפקדה - אלא הפקרה ..
אני לא היתי מנסה להגיע לשם עם נשק -
אלא עם ראיתם שהם עברו להפקדה מסודרת.
viewtopic.php?f=1&t=12443&p=103822&hilit=%D7%97%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D#p103822
לא היתה הפקדה - אלא הפקרה ..
אני לא היתי מנסה להגיע לשם עם נשק -
אלא עם ראיתם שהם עברו להפקדה מסודרת.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
שווה להתקשר, לברר ולפרסם: 08-9906888
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
עד שנה הבאה, מכסימום שנתיים, הבעיה תפתר.
לא יהיה יותר נשק פרטי ...
לא יהיה יותר נשק פרטי ...
- סליקאי זהב

אני לא רוצה להישמע כאחד שלא מבין את חשיבות החוקים, אבל צריך לזכור משהו פשוט מאוד: לאף אחד לא חשוב שנהיה עם נשק. בשום מקום, בשום זמן.
לכן, יש לך שלוש אפשרויות:
1. להגיע לשם, להפקיד אותו על פי הכללים הנהוגים במקום ולהודות על כך שהמקום עדיין מכבד את זכותך להסתובב עם נשקך בארץ. אחרי הכל, כמה מקרים אתם יכולים לציין, בהם הייתה בעיה כלשהי שמקורה בהפקדה לזמן קצר ללא תא נפרד/מפתח כפול כשיש אישור הפקדה מסודר? אגב, הפקדת נשק בנתב"ג מתבצעת באותה שיטה בדיוק...
2. להשאיר את הנשק בבית. בכך תעשה שרות לכל מי שרוצה שלא יהיה לך נשק וגם תסתכן בפריצה וגניבת הנשק מהבית.
3. לא להגיע כלל לשום מקום שסידורי ההפקדה לא עומדים בסטנדרטים המחמירים שלנו. כך נהפוף את המקומות האלה לנחלתם של אותם האנשים שנשק מבחינתם זה פויה.
אני בוחר (מתוך ניהול הסיכון המחושב) להגיע למקומות שכאלה, להפקיד את הנשק ולהיכנס. אם אני ארצה להחמיר, אני אוסיף מנעול הדק משלי.
עד שהמצב כאן ישתנה, אנו לא בדיוק קובעים את כללי ההתנהלות במרחב הציבורי. נעשה יותר מידיי רעש - המקום פשוט יכריז שאין כניסה עם נשק וזהו. לא זאת המטרה שלנו.
לכן, יש לך שלוש אפשרויות:
1. להגיע לשם, להפקיד אותו על פי הכללים הנהוגים במקום ולהודות על כך שהמקום עדיין מכבד את זכותך להסתובב עם נשקך בארץ. אחרי הכל, כמה מקרים אתם יכולים לציין, בהם הייתה בעיה כלשהי שמקורה בהפקדה לזמן קצר ללא תא נפרד/מפתח כפול כשיש אישור הפקדה מסודר? אגב, הפקדת נשק בנתב"ג מתבצעת באותה שיטה בדיוק...
2. להשאיר את הנשק בבית. בכך תעשה שרות לכל מי שרוצה שלא יהיה לך נשק וגם תסתכן בפריצה וגניבת הנשק מהבית.
3. לא להגיע כלל לשום מקום שסידורי ההפקדה לא עומדים בסטנדרטים המחמירים שלנו. כך נהפוף את המקומות האלה לנחלתם של אותם האנשים שנשק מבחינתם זה פויה.
אני בוחר (מתוך ניהול הסיכון המחושב) להגיע למקומות שכאלה, להפקיד את הנשק ולהיכנס. אם אני ארצה להחמיר, אני אוסיף מנעול הדק משלי.
עד שהמצב כאן ישתנה, אנו לא בדיוק קובעים את כללי ההתנהלות במרחב הציבורי. נעשה יותר מידיי רעש - המקום פשוט יכריז שאין כניסה עם נשק וזהו. לא זאת המטרה שלנו.
- סליקאי טיטניום

אמש הוזמנו על ידי חברים להצטרף לחגיגות יום העצמאות ביישוב שלהם. אף על פי שאנחנו גרים בצמידות למתחם חגיגת יום העצמאות של יישובנו, הסכמנו בשמחה להצעה על מנת להימנע מצפיפות ותופעות נלוות. חרף גודלו הקטן יחסית של היישוב של חברינו היה שם מערך אבטחה מסודר הכולל איסור כניסה חמושה. אחרי שיחה ארוכה עם האחראים לאבטחה שם והידיינות בינם לבין עצמם, נכנסתי חמוש עם ברכתם ותדרוכם למתחם וביליתי עם שאר המשפחה והחברים. החוויה רק ממחישה לי כמה חשוב להחזיק קלפי מיקוח נגד בריונים מכל סוג בעולם השלישי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אז נסענו היום למוזיאון חיל האוויר בחצרים.
בשום אופן לא הייתי מוכן להשאיר את הנשק בבית. ויתור על נשק זה אחד הדברים האחרונים שמתקשרים אצלי למושג "עצמאות".
בכניסה נדרשתי להפקיד נשק.
כמובן שלא הייתה עמדת הפקדה, אלא הפקרה בלבד, אבל משהו שהחלטתי לחיות איתו ולא לאכזב את הילדים שנסעו שעתיים כדי לראות מטוסים.
החיילים בעמדת ההפקרה פעלו במקצועיות - דרשו תעודה מזהה, רשמו פרטי נשק, הדביקו על הנשק ועל המחסנית הנוספת מספרי זיהוי התואמים את מספר אישור ההפקרה.
נכון, כספת אישית עם שני מפתחות לא הייתה שם ולכן אני ממשיך לקרוא לזה הפקרה, אבל זה לא היה מזעזע כמו למשל במקרה שעליו סיפרתי כאן לפני כמה שנים - הפקדה ללא שום כספת בחנות צילום במצפה התת-ימי באילת (אינני יודע אם הנוהל המטורף ההוא עוד קיים).
הביקור עצמו היה מהנה מאוד - אמנם היו הרבה מאוד אנשים, אבל הכל היה מאורגן ומסודר והילדים (וגם אני) נהנו מאוד.
בשום אופן לא הייתי מוכן להשאיר את הנשק בבית. ויתור על נשק זה אחד הדברים האחרונים שמתקשרים אצלי למושג "עצמאות".
בכניסה נדרשתי להפקיד נשק.
כמובן שלא הייתה עמדת הפקדה, אלא הפקרה בלבד, אבל משהו שהחלטתי לחיות איתו ולא לאכזב את הילדים שנסעו שעתיים כדי לראות מטוסים.
החיילים בעמדת ההפקרה פעלו במקצועיות - דרשו תעודה מזהה, רשמו פרטי נשק, הדביקו על הנשק ועל המחסנית הנוספת מספרי זיהוי התואמים את מספר אישור ההפקרה.
נכון, כספת אישית עם שני מפתחות לא הייתה שם ולכן אני ממשיך לקרוא לזה הפקרה, אבל זה לא היה מזעזע כמו למשל במקרה שעליו סיפרתי כאן לפני כמה שנים - הפקדה ללא שום כספת בחנות צילום במצפה התת-ימי באילת (אינני יודע אם הנוהל המטורף ההוא עוד קיים).
הביקור עצמו היה מהנה מאוד - אמנם היו הרבה מאוד אנשים, אבל הכל היה מאורגן ומסודר והילדים (וגם אני) נהנו מאוד.
היום. מוזאון האצ"ל ביפו,
כניסה מותרת רק אחרי הפקדה, לא ניתן מפתח בידי, ורק הבטחה "יש מאבטח צמוד ללוקר"
הסברתי לו שזה נחמד אך לא תקין ולא חוקי,
נענתי כי אלו הנחיות משרד הבטחון, הודתי לו ולא נכנסתי,
חציתי את הכביש והגעתי למוזיאון צהל ,
להפתעתי לא נשאלתי,לא נבדקתי לא לגבי נשק ולא לגבי תרמיל גב ,
נדרשה רק תעודה מדהה , לא ,לא שלי,של בת זוגי,,,קיבלתי דף הנחיות בטיחות ,וכניסה חופשית,,
לך תבין,,
כניסה מותרת רק אחרי הפקדה, לא ניתן מפתח בידי, ורק הבטחה "יש מאבטח צמוד ללוקר"
הסברתי לו שזה נחמד אך לא תקין ולא חוקי,
נענתי כי אלו הנחיות משרד הבטחון, הודתי לו ולא נכנסתי,
חציתי את הכביש והגעתי למוזיאון צהל ,
להפתעתי לא נשאלתי,לא נבדקתי לא לגבי נשק ולא לגבי תרמיל גב ,
נדרשה רק תעודה מדהה , לא ,לא שלי,של בת זוגי,,,קיבלתי דף הנחיות בטיחות ,וכניסה חופשית,,
לך תבין,,
פחות -לרוב זה יותר,,
מדהים שזה המצב כמעט בכל מקום:
1. המצפה התת ימי באילת, הפקדה בחנות הצילום עדיין בתוקף.
2. תחנת המשטרה בתלפיות, חובה להפקיד את הנשק לפני שנכנסים בעמדת הכניסה עומד מאבטח, ישנה כספת אחת עם קוד שכולם מכניסים את הנשק לתוכה.
3. בית המשפט העליון, קימות כספות עם שני מפתחות כאשר מפתח אחד הולך עם השומר והשני נשאר תלוי מעל לכספת (סירבו לתת לי אותו).
4. מערת המכפלה, עמדת הפקדה בתוך קראוון (הדלת תמיד פתוחה) שוטר יושב מאחורי סורגים ולוקח את הנשק ומכניס למגירות פתוחות, בעל הנשק מקבל פתק עם מספר שמספר דומה מוצמד לנשק.
5. הכנסת, המקום היחיד שמסתבר שפועלים בו לפי החוק (עד כמה שזה מפתיע), קיימת כספת עם שני מפתחות אחד נשאר אצל השומר ואחד הולך עם בעל הנשק.
אז אם המשטרה ובית המשפט העליון לא מקפידים על לשון החוק, למה שמישהו אחר כן?
2. תחנת המשטרה בתלפיות, חובה להפקיד את הנשק לפני שנכנסים בעמדת הכניסה עומד מאבטח, ישנה כספת אחת עם קוד שכולם מכניסים את הנשק לתוכה.
3. בית המשפט העליון, קימות כספות עם שני מפתחות כאשר מפתח אחד הולך עם השומר והשני נשאר תלוי מעל לכספת (סירבו לתת לי אותו).
4. מערת המכפלה, עמדת הפקדה בתוך קראוון (הדלת תמיד פתוחה) שוטר יושב מאחורי סורגים ולוקח את הנשק ומכניס למגירות פתוחות, בעל הנשק מקבל פתק עם מספר שמספר דומה מוצמד לנשק.
5. הכנסת, המקום היחיד שמסתבר שפועלים בו לפי החוק (עד כמה שזה מפתיע), קיימת כספת עם שני מפתחות אחד נשאר אצל השומר ואחד הולך עם בעל הנשק.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
- סליקאי כסף

daon כתב:מדהים שזה המצב כמעט בכל מקום:
תשאל את חכמי חלם להם בטוח יש תשובה
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
לעניין המצפה התת ימי באילת : נכון לחודש מרץ 2013 :
1. אין להם אישור להפקיד נשק. לא מהמשטרה ולא מהמשרד לבט"פ.
2. הדרישה להפקיד הנשק בכניסה מגובה ב"פקודה" של מפקד מרחב אילת מתחילת שנות ה 80. איננה תופסת יותר לגבי אזרחים כיוון שהאחראית כיום על הבט"פ באיזור אילת היא מ"י ולא צה"ל.
(להבדיל לדוגמה מהאיזור שלי - הצבא אחראי על הבט"פ והמשטרה על הפלילי) ולכן דרישה זו איננה חוקית.
3. מי שמפקיר את הנשק בכספת של המקום (אנשים מקסימים, אבל ללא הכשרה, רשות או כל דבר אחר שקשור לנשק) עובר עבירה, קחו בחשבון. הכספת פתוחה, המוכרים עשויים להיות עסוקים, והדרך לגניבת הנשק קצרה.
4. הנכנס עם הנשק מתבקש לפרוק אותו בעמדת פריקה הנמצאת בחוץ - סיכוי רב מאוד לפליטת כדורים בעת הפריקה, הרי עמחא ישראל בקיא למיטב הכרתי בתהליכי הפריקה...
בקיצו, שכל אחד יעשה את מה שהוא צריך לעשות על מנת לשמור על כלי הירייה שלו כחוק ויקבל את ההחלטות הנכונות מבחינתו בכניסה.
המקום מרהיב, שובה לב, מעניק עניין רב לילדים. כמו כן, לבעלי תעודת "משרת מילואים פעיל" יש הנחה ניכרת דרך אתר "בהצדעה".
1. אין להם אישור להפקיד נשק. לא מהמשטרה ולא מהמשרד לבט"פ.
2. הדרישה להפקיד הנשק בכניסה מגובה ב"פקודה" של מפקד מרחב אילת מתחילת שנות ה 80. איננה תופסת יותר לגבי אזרחים כיוון שהאחראית כיום על הבט"פ באיזור אילת היא מ"י ולא צה"ל.
(להבדיל לדוגמה מהאיזור שלי - הצבא אחראי על הבט"פ והמשטרה על הפלילי) ולכן דרישה זו איננה חוקית.
3. מי שמפקיר את הנשק בכספת של המקום (אנשים מקסימים, אבל ללא הכשרה, רשות או כל דבר אחר שקשור לנשק) עובר עבירה, קחו בחשבון. הכספת פתוחה, המוכרים עשויים להיות עסוקים, והדרך לגניבת הנשק קצרה.
4. הנכנס עם הנשק מתבקש לפרוק אותו בעמדת פריקה הנמצאת בחוץ - סיכוי רב מאוד לפליטת כדורים בעת הפריקה, הרי עמחא ישראל בקיא למיטב הכרתי בתהליכי הפריקה...
בקיצו, שכל אחד יעשה את מה שהוא צריך לעשות על מנת לשמור על כלי הירייה שלו כחוק ויקבל את ההחלטות הנכונות מבחינתו בכניסה.
המקום מרהיב, שובה לב, מעניק עניין רב לילדים. כמו כן, לבעלי תעודת "משרת מילואים פעיל" יש הנחה ניכרת דרך אתר "בהצדעה".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מה המצב עם הפקדת נשק במוזיאון ישראל?
לפי האתר אין כניסה עם נשק ואין הפקדה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

אלדר כתב:מה המצב עם הפקדת נשק במוזיאון ישראל?
כל השנים היתה עמדת הפקדה מסודרת, כך גם לפני שנה, פעם אחרונה שהייתי (כבר לאחר השיפוץ והפתיחה מחדש).
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
למוזיאון ישראל נכנסתי חמוש לפני שבועיים. בלי הפקדות ובלי כלום.
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד