אקדחי בול והשיפורים שהוכנסו בהם
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אקדחי בול והשיפורים שהוכנסו בהם
שלום לכולם!!
חזרתי לארץ לאחר מספר חודשים בארה״ב (ארץ הנשק והכיף %%$0066 )
ודווקא שם נחשפתי לאקחי בול הישראלים (אירוני ממש שיריתי בהם לראשונה על אדמת נכר)
האקדח (m5) פשוט מצויין, ישב לי ביד פיקס,מקבצים מדהימים,פשוט תענוג. פה מגיע ה״אבל״- חקרתי קצת את עיניין האמינות של אקדחים אלה והבנתי שאין תמימות דעים לגבי אמינותם out of the box של כלים אלו.
האם מישהו יודע האם השיפורים והשינויים שהוכנסו באקדחי בול מאפשרים לי להיות שקט לגבי הרכישה?
אני מודע לכך שיש יתרון גדול שהיצרן שוכן בת״א וזה אכן גולת הכותרת מבחינתי ברכישה, אבל אין לי כוונה להיות לא שקט לגבי הנשק שלי, ואני ממש לא רוצה מצב שבו אני לא אהיה בטוח שבמצב אמת חס וחילה האקדח ישמיע קליק ולא בום...
אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיניי,
שיהיה לכולם סוף שבוע רגוע ושקט!!
חזרתי לארץ לאחר מספר חודשים בארה״ב (ארץ הנשק והכיף %%$0066 )
ודווקא שם נחשפתי לאקחי בול הישראלים (אירוני ממש שיריתי בהם לראשונה על אדמת נכר)
האקדח (m5) פשוט מצויין, ישב לי ביד פיקס,מקבצים מדהימים,פשוט תענוג. פה מגיע ה״אבל״- חקרתי קצת את עיניין האמינות של אקדחים אלה והבנתי שאין תמימות דעים לגבי אמינותם out of the box של כלים אלו.
האם מישהו יודע האם השיפורים והשינויים שהוכנסו באקדחי בול מאפשרים לי להיות שקט לגבי הרכישה?
אני מודע לכך שיש יתרון גדול שהיצרן שוכן בת״א וזה אכן גולת הכותרת מבחינתי ברכישה, אבל אין לי כוונה להיות לא שקט לגבי הנשק שלי, ואני ממש לא רוצה מצב שבו אני לא אהיה בטוח שבמצב אמת חס וחילה האקדח ישמיע קליק ולא בום...
אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיניי,
שיהיה לכולם סוף שבוע רגוע ושקט!!
- סליקאי ארד

Re: אקדחי בול והשיפורים שהוכנסו בהם
תבדיל בין "שיפורים" לבין "שינויים" שמטרתם בהבטחת אמינות.
לרוב מדובר בהתאמה פרטנית ומדויקת יותר של חלקים וקפיצים.
למה? כי כמה שהחלקים מתוכננים מדויק יותר, כך הירי נעים יותר והדיוק טוב יותר, מצד שני כל טעות ייצור קלה תגרום לבעיות ומעצורים. התאמה פרטנית פותרת את העניין.
אגב, גם בגלוק שלי חלקי מנגנון הירי עברו תהליך של התאמה פרטנית, איכות הירי השתפרה פלאים.
לרוב מדובר בהתאמה פרטנית ומדויקת יותר של חלקים וקפיצים.
למה? כי כמה שהחלקים מתוכננים מדויק יותר, כך הירי נעים יותר והדיוק טוב יותר, מצד שני כל טעות ייצור קלה תגרום לבעיות ומעצורים. התאמה פרטנית פותרת את העניין.
אגב, גם בגלוק שלי חלקי מנגנון הירי עברו תהליך של התאמה פרטנית, איכות הירי השתפרה פלאים.
- סליקאי טיטניום

אני אפשט קצת את העיניין-כמובן שכל אקדח ניתן לשינויים ושיפורים מכל מיני סוגים -אני מדבר פה על מצב שבו אני מוציא אקדח מהקופסא, שם בנרתיק, והולך ברחוב.כמובן אימונים שוטפים וכד׳-אבל ברמה העקרונית אקדח נשיאה לכל דבר ועיניין. כשאני מוציא גלוק מהקופסא השינויים הם לטובת עידון הירי,הדיוק שלו-אבל בבול הבנתי שהשינויים הם כדי שהאקדח ירה בכלל..אלו השינויים שאני מדבר עליהם. הבנתי שהיצרן הכניס כסטנדרט שינויים שפתרו מחלות ילדות כלשהן,השאלה אם הבעיות נפתרו והאקדחים מיגדרים כאקדחים אמינים או שהם מצריכים טיפול קבוע.(בעית הזנה,בעיות במחסנית,רגישות לתחמושת מסויימת וכ׳ו)
אני מדגיש שאני לא מדבר כרגע על התאמות לתחרויות ושלל שיפצורים אלא על מצב שבו האקדח יורה בכל לחיצה על ההדק.
מאוד התרשמתי מהבול כפי שהוא, אבל רכישה של אקדח שלא מגיע מתוצרת מוכרת מעט מפחידה אותי,פה בארץ כל החלפת נשק הופכת למסכת ייסורים ואני מעדיף שהכלי שלי ישרת אותי שנים רבות באמינות...
וכמובן אם מדובר על שינויים/טיפולים קלים שגורמים לאקדח לעבוד כמו מכונה משומנת- מבחינתי זה שווה כי האקדח פנטסטי! שורה תחתונה- אני צריך לדעת אם אני יכול ״לישון בשקט״ כשזה האקדח שאני נושא.
אני מדגיש שאני לא מדבר כרגע על התאמות לתחרויות ושלל שיפצורים אלא על מצב שבו האקדח יורה בכל לחיצה על ההדק.
מאוד התרשמתי מהבול כפי שהוא, אבל רכישה של אקדח שלא מגיע מתוצרת מוכרת מעט מפחידה אותי,פה בארץ כל החלפת נשק הופכת למסכת ייסורים ואני מעדיף שהכלי שלי ישרת אותי שנים רבות באמינות...
וכמובן אם מדובר על שינויים/טיפולים קלים שגורמים לאקדח לעבוד כמו מכונה משומנת- מבחינתי זה שווה כי האקדח פנטסטי! שורה תחתונה- אני צריך לדעת אם אני יכול ״לישון בשקט״ כשזה האקדח שאני נושא.
- סליקאי ארד

yossiro7
אם צריך לפתור מחלות ילדות במנגנון שקיים כבר יותר ממאה שנים אז חבל על הזמן.
ל1911 כבר מזמן אין מחלות ילדות, נשק שמבין את המנגנון הזה יכול תוך שעת עבודה לדאוג שהאקדח יזין, יחלוץ ויפלוט בצורה אמינה.
נכון שאפשר להמשיך ולשפר את כל העסק ולהגיע לרמות דיוק גבוהות ולחיצות הדק איכותיות מאוד
אבל זה לא ממש נחוץ לאקדח שיעוד ולחימה והגנה עצמית.
האקדח הראשון שרכשתי היה BUL M5 לירי מעשי והוא היה סוס מרוצים ולא סבל מבעיות אמינות
אבל שוב זה הכל תלוי באיך שבנו ואיך שסידרו אותו
היתרון הגדול של האקדח הזה שיש לו אבא ואמא בארץ ואם יש בעיה יש למי לפנות
אם צריך לפתור מחלות ילדות במנגנון שקיים כבר יותר ממאה שנים אז חבל על הזמן.
ל1911 כבר מזמן אין מחלות ילדות, נשק שמבין את המנגנון הזה יכול תוך שעת עבודה לדאוג שהאקדח יזין, יחלוץ ויפלוט בצורה אמינה.
נכון שאפשר להמשיך ולשפר את כל העסק ולהגיע לרמות דיוק גבוהות ולחיצות הדק איכותיות מאוד
אבל זה לא ממש נחוץ לאקדח שיעוד ולחימה והגנה עצמית.
האקדח הראשון שרכשתי היה BUL M5 לירי מעשי והוא היה סוס מרוצים ולא סבל מבעיות אמינות
אבל שוב זה הכל תלוי באיך שבנו ואיך שסידרו אותו
היתרון הגדול של האקדח הזה שיש לו אבא ואמא בארץ ואם יש בעיה יש למי לפנות
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
תשמע,
שיפורים ושינויים כדי שהאקדח יעבוד בצורה אמינה זה חלק מההוויה והחוויה של פלפורמה המבוססת על קולט 1911.
היה לי פארה אורדננס שנבנה על ידי איציק אריאל. סכום הכסף שהוצאתי על "שיפורים" כדי שהכלי יעבוד בצורה אמינה הגיע למחיר האקדח.
- הזנה של כדורי הולופוינט? פתיחה של בית הבליעה ורמפת ההזנה
- שהנשק יפליט בצורה אמינה? הנמכה של פתח ההפלטה
- עצר מחלק שלא ננעל אחרי כדור אחרון - החלפה של עצר מחלק
- כוונות נורמליות
- הרכבה של BEAVER TAIL
- החלפה של השן הפולטת כדי שהתרמילים יעופו קדימה
- כיוון וליטוש של השן החולצת
אני לא זוכר עוד מה היה שם אבל היו די הרבה ריצות מהחנות שלו למטווח וחזרה עד שהנשק תפקד כמו שצריך.
בסופו של דבר, זה היה כדאי כי אחרי הכל זה היה אחד האקדחים הנוחים, אמינים ומדוייקים שהיו לי אי פעם.
היה לו הדק חלומי, הוא הזין כל דבר שהכנסתי למחסנית, וממרחק של 10 מ' יכולתי לפגוע במטרות בגודל של אטמי אזניים בצורה עקבית.
אם הייתי עושה את זה שוב? סביר שכן אבל לא בבית ספרינו ולא במציאות שכל קפיץ ובורג שאתה רוצה להחליף דורשים אישור של משרד הבט"פ שרק מייחל להזדמנות לשים את הידיים שלו על הרשיון שלך.
א.
שיפורים ושינויים כדי שהאקדח יעבוד בצורה אמינה זה חלק מההוויה והחוויה של פלפורמה המבוססת על קולט 1911.
היה לי פארה אורדננס שנבנה על ידי איציק אריאל. סכום הכסף שהוצאתי על "שיפורים" כדי שהכלי יעבוד בצורה אמינה הגיע למחיר האקדח.
- הזנה של כדורי הולופוינט? פתיחה של בית הבליעה ורמפת ההזנה
- שהנשק יפליט בצורה אמינה? הנמכה של פתח ההפלטה
- עצר מחלק שלא ננעל אחרי כדור אחרון - החלפה של עצר מחלק
- כוונות נורמליות
- הרכבה של BEAVER TAIL
- החלפה של השן הפולטת כדי שהתרמילים יעופו קדימה
- כיוון וליטוש של השן החולצת
אני לא זוכר עוד מה היה שם אבל היו די הרבה ריצות מהחנות שלו למטווח וחזרה עד שהנשק תפקד כמו שצריך.
בסופו של דבר, זה היה כדאי כי אחרי הכל זה היה אחד האקדחים הנוחים, אמינים ומדוייקים שהיו לי אי פעם.
היה לו הדק חלומי, הוא הזין כל דבר שהכנסתי למחסנית, וממרחק של 10 מ' יכולתי לפגוע במטרות בגודל של אטמי אזניים בצורה עקבית.
אם הייתי עושה את זה שוב? סביר שכן אבל לא בבית ספרינו ולא במציאות שכל קפיץ ובורג שאתה רוצה להחליף דורשים אישור של משרד הבט"פ שרק מייחל להזדמנות לשים את הידיים שלו על הרשיון שלך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני יגש ישר לענין -אקדחי הנשיאה של בול אמינים ישר מהקופסא לפחות כמו אלו של כל יצרן גדול ומוכר .
כמו שאמרו פה לפני כאשר מיצרים כלים בהתאמה אישית עושים את זה עם טולרנסים קטנים בהרבה מאלו שמקובלים בכלים סדרתים ובעבודת יד מדויקת ,פה יכול להיות לעיתים שיהיה צורך ב"כיוונים" ,זה המצב בבול כמו אצל כל יצרן אחר שמיצר כלים כאלו כולל היוקרתים והיקרים שבהם .
כמו שכבר נאמר פה אם כל מה שאתה רוצה זה כלי להגנה עצמית אין שום צורך הגיוני אוו מעשי ובטח לא כלכלי ללכת דווקא לכיוון של כלי מותאם אישית .
נכון להיום יש ברשותי מזה שנתים לערך אקדח M5 IPSC רכשתי את הכלי משומש אחרי כ6000 כדורים מחבר אחר פה באתר מאז העברתי דרכו עוד 4000 כדורים לערך (לרבות מחסנית הידרה שוק HP לבדיקת אמינות הזנה ) והבעיות היחידות שהיו לי עם הכלי היו בחיבור בין האקדח לריצפה (אוו בפשטות אצלי ולא באקדח) .
לפני כן היה ברשותי אקדח כזה מהדור הישן יותר (עם בושינג קנה וכבש טעינה בגוף ולא אינטגרלי) ושם במהלך ה1000 כדורים שהעברתי דרכו היה לי מעצור אחד כתוצאה מגוש פיך קשה על כבש הטעינה ,יכול לקרוא בכל אקדח בעולם .
בקיצור אתה בהחלט יכול לרכוש אקדח כזה ולישון בשקט .
אני אישית יושן הרבה יותר בשקט אחרי שהרצתי 50 אוו 100 כדור בכל אקדח שאני מתכונן לשאת להגנה עצמית לפני שהוא נכנס לנרתיק שלי ללא קשר למוניטין של האקדח, אבל זה אני .
כמו שאמרו פה לפני כאשר מיצרים כלים בהתאמה אישית עושים את זה עם טולרנסים קטנים בהרבה מאלו שמקובלים בכלים סדרתים ובעבודת יד מדויקת ,פה יכול להיות לעיתים שיהיה צורך ב"כיוונים" ,זה המצב בבול כמו אצל כל יצרן אחר שמיצר כלים כאלו כולל היוקרתים והיקרים שבהם .
כמו שכבר נאמר פה אם כל מה שאתה רוצה זה כלי להגנה עצמית אין שום צורך הגיוני אוו מעשי ובטח לא כלכלי ללכת דווקא לכיוון של כלי מותאם אישית .
נכון להיום יש ברשותי מזה שנתים לערך אקדח M5 IPSC רכשתי את הכלי משומש אחרי כ6000 כדורים מחבר אחר פה באתר מאז העברתי דרכו עוד 4000 כדורים לערך (לרבות מחסנית הידרה שוק HP לבדיקת אמינות הזנה ) והבעיות היחידות שהיו לי עם הכלי היו בחיבור בין האקדח לריצפה (אוו בפשטות אצלי ולא באקדח) .
לפני כן היה ברשותי אקדח כזה מהדור הישן יותר (עם בושינג קנה וכבש טעינה בגוף ולא אינטגרלי) ושם במהלך ה1000 כדורים שהעברתי דרכו היה לי מעצור אחד כתוצאה מגוש פיך קשה על כבש הטעינה ,יכול לקרוא בכל אקדח בעולם .
בקיצור אתה בהחלט יכול לרכוש אקדח כזה ולישון בשקט .
אני אישית יושן הרבה יותר בשקט אחרי שהרצתי 50 אוו 100 כדור בכל אקדח שאני מתכונן לשאת להגנה עצמית לפני שהוא נכנס לנרתיק שלי ללא קשר למוניטין של האקדח, אבל זה אני .
הM5 הוא החדשות של שלשום.
החברה החלה מזה כשנתיים לייצר ולשווק את הדגם החדש - SAS
הSAS בנו כולו על פלטפורמת 2011, עם הרבה קונפיגורציות , קטרים ואביזרים.
הM5 הזכור לטוב עדין נמכר, אבל, אם כבר להתחדש באקדח בול - הייתי הולך על הSAS למרות רשימת ההמתנה הקיימת לדגמים מסוימים.
אגב, גם בM5 ובטח שבSAS קיימים כל השיפורים והתוספות שניתן להעלות על הדעת, שפעם היה צריך נשק שמבין בסוג זה של כלים כדי להוסיף אותם.
הSAS בנו כולו על פלטפורמת 2011, עם הרבה קונפיגורציות , קטרים ואביזרים.
הM5 הזכור לטוב עדין נמכר, אבל, אם כבר להתחדש באקדח בול - הייתי הולך על הSAS למרות רשימת ההמתנה הקיימת לדגמים מסוימים.
אגב, גם בM5 ובטח שבSAS קיימים כל השיפורים והתוספות שניתן להעלות על הדעת, שפעם היה צריך נשק שמבין בסוג זה של כלים כדי להוסיף אותם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
איתמר
ההנמכה של פתח ההפלטה אין לה שום דבר כדי לשפר את ההפלטה של האקדח
היא כדי לעזור להוציא כדורים חיים מהאקדח וכדי לא לפגוע בתרמילים כשהם נפלטים אחרי הירי
הם מקבלים כיפוף מעצבן שמפריע אחר כך בתהליך הRELOADING
היא כדי לעזור להוציא כדורים חיים מהאקדח וכדי לא לפגוע בתרמילים כשהם נפלטים אחרי הירי
higt-power כתב:אני אישית יושן הרבה יותר בשקט אחרי שהרצתי 50 אוו 100 כדור בכל אקדח שאני מתכונן לשאת להגנה עצמית לפני שהוא נכנס לנרתיק שלי ללא קשר למוניטין של האקדח, אבל זה אני .
מחזק . אישית אני ישן טוב אחרי כ-300 או יותר ... עניין של "תחושה סטטיסטית". אני מקפיד לירות אותם עם הפיח ... , שוב עניין של תחושה.
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
אפשר קצת פרטים על הsas ..? לא הצלחתי למצוא עליו יותר מידי מידע..
זה בעצם הגרסא המשופרת של הm5..?
- סליקאי ארד

donduck כתב :
ובאתר שלהם הם לא נגעו שנים רבות
http://bultransmark.net/
עצוב
( נראה לי קצת מוזר שחברה רוצה למכור מוצר ולא דואגת שהוא יופיע באתר החברה , עדיף היה שהאתר ירד מאשר ימשיך להופיע במתכונתו הנוכחית )
הM5 הוא החדשות של שלשום.
ובאתר שלהם הם לא נגעו שנים רבות
http://bultransmark.net/
עצוב
( נראה לי קצת מוזר שחברה רוצה למכור מוצר ולא דואגת שהוא יופיע באתר החברה , עדיף היה שהאתר ירד מאשר ימשיך להופיע במתכונתו הנוכחית )
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
yossiro7 כתב:אפשר קצת פרטים על הsas ..? לא הצלחתי למצוא עליו יותר מידי מידע..
זאת משפחת כלים חדשה לגמרי שעדין משמרת חלק מעולם ה1911 אבל בו זמנית לוקחת אותו 10 צעדים קדימה .
משהוא דומה לזה
http://www.stiguns.com/products/guns/pi ... 1-pistols/
ממכר יותר מפורנו,,,
ממכר יותר מפורנו,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
glockbuster כתב:איתמר
יש ועוד איך קשר, כי גם אחרי ההנמכה תרמילים פגעו באחורי פתח ההפלטה. רק אחרי החלפת השן הפולטת וכיוון השן החולצת תרמילים התחילו לעוף בכיוון הנכון. ואם כבר מדברים על זה, תרמיל שפוגע בפתח ההפלטה זה לא רק עניין קוסמי או RELOAD. לתרמיל שפוגע בפתח ההפלטה יש הרבה מאד סיכויים להסתחרר במקום לעוף החוצה וליצור מעצורי ארובה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

למרות שזה באמת לא נוגע לשרשור הזה
הנמכת פתח ההפלטה התחילה בשנות החמישים שהתחילו לתחרות בתחריות הbullseye ומאוחר יותר גם בירי המעשי, שם היה ועדיין נהוג למלא מחדש את התרמילים באופן עצמי קרי Reloading
לצבא אין שום עיניין בנוגע לתרמילים מכופפים הם לא מתעסקים במילוי חוזר והתרמילים המשומשים שלהם פשוט נמכרים כחומר גלם.
עד אותה התקופה ה1911 שהיה אקדח השירות כבר כמעט 4 עשורים, מעולם באקדח תקין עם קפיצים טובים ושן חולצת מכווונת לא היו בעיות הפלטה (בשני האקדחי ה1911 שלי שהחלו את דרכם עם מחלקים סטנדרטיים לא היו בעיות והם ירו אלפי כדורים ללא כל בעיה, נכון גם אני הנמכתי את הפתח כי זה ממש באופנה ולא בגלל בעיות הפלטה) האקדחים הצבאיים מעולם ועד שהם יצאו מהשירות בשנות השמונים תמיד היו עם פתחי הפלטה סטנדרטיים ואם היה מתגלה שזה מפריע להפלטה עקבית ובכל מוריד מאמינות האקדחים הדבר היה מטופל מערכתית בכל האקדחים ולראיה מעולם לא היו בעיות באלו באקדחים תקינים.
הנמכת פתח ההפלטה התחילה בשנות החמישים שהתחילו לתחרות בתחריות הbullseye ומאוחר יותר גם בירי המעשי, שם היה ועדיין נהוג למלא מחדש את התרמילים באופן עצמי קרי Reloading
לצבא אין שום עיניין בנוגע לתרמילים מכופפים הם לא מתעסקים במילוי חוזר והתרמילים המשומשים שלהם פשוט נמכרים כחומר גלם.
עד אותה התקופה ה1911 שהיה אקדח השירות כבר כמעט 4 עשורים, מעולם באקדח תקין עם קפיצים טובים ושן חולצת מכווונת לא היו בעיות הפלטה (בשני האקדחי ה1911 שלי שהחלו את דרכם עם מחלקים סטנדרטיים לא היו בעיות והם ירו אלפי כדורים ללא כל בעיה, נכון גם אני הנמכתי את הפתח כי זה ממש באופנה ולא בגלל בעיות הפלטה) האקדחים הצבאיים מעולם ועד שהם יצאו מהשירות בשנות השמונים תמיד היו עם פתחי הפלטה סטנדרטיים ואם היה מתגלה שזה מפריע להפלטה עקבית ובכל מוריד מאמינות האקדחים הדבר היה מטופל מערכתית בכל האקדחים ולראיה מעולם לא היו בעיות באלו באקדחים תקינים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד