שאלה שצריכה להישאל ולקבל תשובה ברורה, אחת ולתמיד...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה שצריכה להישאל ולקבל תשובה ברורה, אחת ולתמיד...

על ידי pilot » 23 אפריל 2003, 22:37

לכל חובבי הפלסטיק וההקלר שלום.

האקדח הוא רק כלי, והוא משמש למטרה אחת (בעצם שתיים) מסויימת.
1 - הגנה עצמית - בתקווה שלא יעשה בו שימוש
2 - הנאה - תחביב - ספורט וכו...

אני מרכז כרגע את השאלה במי שקיבל את העילה בגין מטרה 1 והנשק שלו משמש למטרה זו.

למה כל חובבי ההקלר כלכך מגינים ומשבחים את מחמל נפשם, ומנגד מהללים ומשבחים חובבי הגלוק את האקדח שלהם...הכוונה היא לא מבחינה טכנית/איבזורים וכדומה אלה יותר מבחינה רגשית...ישנם הקלריסטים ומנגד גלוקאים שמעריצים את האקדח מהדגם הספציפי שהם נושאים, וכל אימרה או הגיג רק על מחמל נפשם פוגע בהם כאילו שחטו פרה קדושה (בהגזמה כמובן...)

הלא האקדח הינו....(ולא להתנפל, כן ?), כלי עבודה לכל דבר...כמו פטיש או מקדחה...מה ההגיון ללכת עם כלי כזה או אחר ???, אני אישית נושא את הגלוק כי הוא קל ונוח...באותה מידה, יכלתי לבחור בוולטר פלסטיק החדש, החיקוי של סמיט&ווסון או פלסטיק אחר ללא פטיש !!!

מלבד הבדלי נוחות באחיזה ותפעול שונים, אם היו X דגמים שמתפקדים/נוחים זהה, הייתי יכול לבחור בכל אחד מהם בצורה אקראית...

כמו לדוגמה: אקדחי CZ, יריחו, טנפוליו, מוסד...אותו הדבר...מה זה משנה במה בוחרים ?

מה שאני שואל, הוא למה בדיוק הקלר..?

ולא, אני לא מעוניין להעלות דיון סוער מימים עברו, אני מחפש הסבר, פעם אחת, ולתמיד.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 23 אפריל 2003, 22:53

אני אוהב הקלר כי:
- זה יצרן המתכנן ומייצר באופן קפדני ביותר.
- האקדחים וכלי הנשק מתוצרתם פשוט גורמים להזיל ריר מרמת הדיוק.
- אני סומך עליהם.
- אני מוכן להתאמץ מאוד ולעמוד במחיר היקר שיש לשלם עבורם.
- עד עכשיו לא התאכזבתי מהם.
- זוהי גם בחירה אמוציונלית (מודה ומתוודה) ואסטטית.

כל זה לא מפריע לי להמליץ על גלוק בפני חברים, אני חושב שזה אקדח מצויין (לטעמי - ובתנאי שמותקן הדק מינוס) שיספק את מרבית הדרישות של מרבית בעלי הנשק ואף מעבר לכך.

אקדח הוא בחירה אישית, נקודה .

(ואצרף תפילה קטנה שתצילני מחמת זעמו של המתנדב :wink: )
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי HKpro » 23 אפריל 2003, 22:57

אני יכול לומר לך, שבתור אחד שלא נושא נשק, שבשבילי הקלר זה רק מותג מועדף, כמו ג'ינס, קולה ועוזי חיטמן.
משחר ילדותי, אהבתי נשק. החברה הראשונה שהכרתי באמת הייתה הקלר, ואני מניח שבגלל תמ"ק ה-MP5 (במיוחד ה-K) יש לי חיבה יתרה לה.
אני מאוד אוהב ומעריך חברות אחרות, כמו בול, גלוק, סמית', CZ ועוד רבים ואחרים, וההקלר מייצג עבורי רק השראה לחברה, שטבעה בה את החותם הכי חזק...

מבחינתי, נשק הוא תחביב נהדר ומעניין (לא במובן חלילה של הרג), וכשאהיה בגיל המתאים לרישיון, הוא יהפך בשבילי חוץ מלתחביב, גם לכלי עבודה... :roll:

מקווה שהסברתי לפחות את עצמי בעניין.

לילה טוב וחלומות פז, סונול ודלק,
עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי trail_g19c » 23 אפריל 2003, 23:09

פיילוט, יש כמה בפורום שנכנסים לשדות מוקשים, ואני ביניהם, לא ממש מתרגש מזה ולא ממש מרוצה מזה אבל זה מה יש.

אני אנסה לענות בהפוך, ולא מתוך התייחסות למה שיש לי (המילים בהמשך יגידו).

רבים רוצים רולס רוייס אבל נוהגים ב....

רבים רוצים האמר אבל נוהגים ב...

רבים רוצים רולקס אבל יש לנו על היד ...

רבים רוצים ווילה על הים אבל גרים ב...

אין ספק שהקלר מעניין רבים בדיוק מאותן הסיבות. זה לא אומר שיש להם או שהם יכולים להרשות לעצמם או שהם רואים בכך צורך מידי (מי בדיוק רואה צורך מיידי ברולקס, מלבד אנשי עסקים לצורך תדמית?). אני משתדל לקנות את הטוב ביותר שיש שעדיין בטווח מחירים שפוי. אני חושב שלהקלר יש הרבה מה להגיד, חבל שפוליטיקה ועוד צימצמו א המבחר של הציוד שלהם בארץ.

בנושאים של הצלת חיים אין הזדמנות שנייה ! אין מקום לנסות ולפתור בעייה בנשק שנובעת מאמינות לקוייה או תכנון לקוי. לפי הרקורד שלהם הקלר פתרו הרבה נעלמים בתחום זה ולכן במקרים של שלוף ושחרר יש להקלר יתרון לא מבוטל. זה בהחלט אומר משהו לאלו שחיים את הצורך הזה יום יום ושעה שעה.

אולי יום אחד, אולי באם יתאפשר חוקית וכספית אז איזה USP מקוצר יהיה נחמד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

שאלה

על ידי מיכאל מס » 24 אפריל 2003, 00:03

טייסליק
אתה אוהב סיכונים ?
זה עושה לך את זה ? (!)
מה זו ההיתגרות עם האשכולות המזילים דמעות של הערכה עצמית (איך הסליק ? טוב ? אה?)
והאשכול הזה העוסק בליטוף הנשק (לא מה שאתם חושבים) מתחת לחולצה?
מה קרה נהייתם רכרוכיים?

טוב , אז פעם אחת ולתמיד !
הסליק זה אחלה פורום ודביר אחלה בן אדם ואיזה מזל שהיגעתי לפורום
ועוד..
כן, הצורך בנשק משולב עם תחביב (ENTHUSIASM) זו לא בושה

וברצינות, טובים הנושאים שהעלית טייסליק, זה רק קצת גבוה לעומת הגבהים בהם טסים נושאי נשק מהשורה והויכוחים הטיפשיים בין גלוק להקלר, פלסטיק ו-1911 רק מוסיפים נופך, כל עוד הינם במסגרת ההומור המאופק (מנומס)
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 24 אפריל 2003, 00:12

מנסיוני עם אנשים נושאי נשק, כל אחד חושב שהנשק שלו הוא הכי טוב שקיים בעולם (גם אם זה בזנ"ט חלוד משנת תרפפ"ו...).

הבעיה לא טמונה בנושאי הנשק, אלא במצ'ואיזם הישראלי, שכל אחד חושב שמה שהוא עושה, זה הכי טוב והכי יעיל והכי שווה (או לפחות, רוצה לחשוב ככה...)

אין באמור לעיל השתלחות כנגד הגלוקים וההקלריסטים בפורום, אלא התייחסות לסוג אנשים מאוד מסוים!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 24 אפריל 2003, 00:16

מיכאל, אני מנסה להבין, מה גורם לבן אדם להתאהב בחתיכת ברזל/פלסטיק....
אני עברתי בחיים משהו כמו....5 או 6 סוגים שונים של אקדחים...אף אחד מהם לא גרם לי ממש לאהוב אותו יותר מידי...כמו שנניח ילד בן 17 מוציא רשיון והולך כל שעתיים לרחוץ ידנית את הפורד קורטינה 74 שלו עם פוליש ווקס....

אני רוצה באמת, אבל באמת להבין למה אנשים מעדיפים כלי X על פני Y, מעבר להבדלים טכנייים או אגרונומיים שהם מובנים !!!

לגבי השאלה על האתר, ישנם עוד כ 10 פורומים שונים בנושאי נשק. חלקם ותיקים יותר מהסליק.
מה מיחד את הסליק אני יודע, השאלה היא מה משך אנשים לכאן ולא לפורומים אחרים היא המעניינת.
ואת זה שהחברה כאן על-הכיפק, אין צורך להגיד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 24 אפריל 2003, 06:36

טייס
הרשה לי לצטט

אם אני צריך להסביר..................

מסכים עם הצעדן גלוק מצוין אבל הבחירה האישית שלי אחרת. (גם שלו)

היי סלבו יש לך נשק עתידי סודי שאנחנו לא יודעים עליו?
(שנת תרפפ"ו זה עוד 3 שנים - תבדוק)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יעקב » 24 אפריל 2003, 07:55

בוקר טוב

זה לא נכון שכל אחד משוכנע שהנשק שלו הוא הטוב ביותר ...

יש כאן לפחות אדם אחד שמחזיק אדח מסוג X וממליץ על אקדח מסוג Y למרות שהוא עצמו לא מוכן לשאת את Y .

ועוד משהוא , כשמדובר באקדח להגנה עצמית המחיר ממש לא משחק . 3,000 שקל או50,000 שקל . הרי ההשקעה הגדולה נמצאת בתחמושת לאימונים ולא באקדח עצמו.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ArSh » 24 אפריל 2003, 13:28

לכל הסליקאים:
אקדח הוא בסה"כ כלי שיגור של קליעים למטרה. בסיטואציה של הגנה עצמית הגורם האנושי הוא הרבה יותר משמעותי וקריטי בתיקול האירוע מאשר סוג האקדח.
* הדרישות העיקריות מאקדח להגנה עצמית הן:
1. אמינות (כל לחיצה על ההדק=> יריה בטוחה)
2. התאמה למפעיל הנשק (אחיזה בקת, דריכה, שליטה ברתע, תפעול ההדק,
נצרה ועצר המחלק)
3. מתאים לנשיאה קבועה ולהסלקה נוחה.

*לעומת זאת בעל האקדח:
1. צריך להיות מסוגל לזהות את האיום (סכנת מוות או פגיעה קשה בגופו)
2. להחליט על שימוש בנשק לניטרול האיום
3. לתפעל את האקדח במהירות ובמיומנות ע"מ לפגוע עם הקליע\ים במרכז
המסה עד לניטרול התוקף ובטקטיקה נכונה (שינוי עמדות, תפיסת מחסה וכו').

העלות של האימון הנדרש והתחמושת הנחוצה ע"מ להגיע למיומנות ושליטה עצמית הנדרשת בהגנה עצמית הרבה יותר יקרה מהאקדח.

האקדח אינו קמע והוא לא יגן עלייך כשהוא בכספת. הוא גם לא פוגע בעצמו בתוקף ואפילו אם הוא גלוק\HK או שטייר. האפקט של אקדחי עילית על רמת הירי הכוללת מורגשת רק על ידי אקדוחני עילית שכבר הגיעו ליכולת ירי גבוהה. בעלות על H/K_USP למשל, ללא הכשרה ואימון רק תגרום לבעל הנשק אשלייה של ביטחון ואולי אף תביא אותו לביטחון עצמי מופרז ולא ריאלי ולכן גם לסיכון עצמי.

לכן לדעתי עדיף לקנות אקדח אמין ללא דאווין ולשמור את רוב הכסף לקורס ירי מעשי ולאימונים תקופתיים, לשם שמירה על רמת המיומנות והמוכנות. כסף שמושקע באימון לא הולך לאיבוד, המיומנות תעבור מאקדח לאקדח. לא צריך להקשר לאקדח באופן רגשי. כולו פלדה (או פלסטיק).

רב האקדחים הספורטיביים לקליעה תחרותית וירי מעשי אינם מתאימים\נוחים לנשיאה יום-יומית ולהסלקה סבירה. גם רגישות ההדק ואבזור נוסף שונים מאד. מכיוון שבישראל יש הגבלה לאקדח אחד ויחיד לנשיאה, צריך להתפשר בסוג האקדח בהתאם לסדרי העדיפות של בעל הנשק (הגנה\ספורט).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אקדחים ונפש האדם......

על ידי ori » 24 אפריל 2003, 14:02

PILOT ידידי,
בא ואענה לך מכיוון קצת שונה.
1.אקדחים מיוצרים בייצור סדרתי.
2.אין פריט בייצור הסידרתי הדומה למישנהו.
3.הרבה אנשים יש בעולם.
4.כל אדם הוא שונה.
מסקנה.....
* גם אם כל האקדחים היו מיוצרים ע"י אותה חברה והיו מאותו דגם עדיין היית רואה את התופעות שציינת.
אנשים אולי לא יודו בכך אבל מקננת בנו התכונה להאניש (לייחס תכונות של אנשים) חפצים מה שגורם לנו להקשר אליהם ולייחס לפעמים תכונות לא רציונליות!!!

*פן נוסף הוא השלמה עצמית. כל אדם שהשקיע משהו רוצה להאמין שהוא השקיע מינימום וקיבל מקסימום......ריאלי ?....לא ממש ולכן אנו בעצם מנסים לשכנע את עצמנו בדברים שלא בהכרח קיימים.

ולא...אין לי MA בפסיכולוגיה.......
:lol:
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובל » 24 אפריל 2003, 14:18

יפה דיברת,פיילוט.האקדח הוא כלי ולא יותר.לי אישית קשה להתחבר לאנשים שמפתחים כלפי הכלי הזה רגשות ותחושות,וכבר היה לנו אשכול עקוב מדם אודות איסוף רפליקות של אקדחים.
לגבי השאלה איזהו האקדח הכי טוב-לדעתי זה האקדח שמאחוריו עומד היורה המיומן ביותר.הססמה "האדם שבטנק ינצח" רלוונטית גם לכאן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 24 אפריל 2003, 18:43

יובל,
למזלנו, מעולם לא היו כאן אשכולות עקובים מדם, ואני מניח שגם לעולם לא יהיו.
כשעוסקים בנשק, צריך להשמר מביטויים כגון אלו.

ולשאר העולם,
אין לי כוונה להכנס לדיון הזה, החוזר על עצמו מדי פעם, אך אנסה לבצע השלכה על תחום עיסוק אחר שלי, מלבד הירי.
נסו פעם לשאול אדם שעבד על מחשב מקינטוש האם הוא מוכן לעבור ל-PC, שאלו אותו מה גורם לו לשלם יותר כסף על מחשב, הרי בסה"כ, אם אוכל להקביל זאת לדברים שנאמרו כאן, זאת בסה"כ מכונה לביצוע חישובים, מחשב וזהו, ולכאורה עבודה על תוכנות זהות בשני סוגי המחשבים השונים אמורה להיות זהה.

אבל לא, כל מי שעובד/עבד על מקינטוש, בשניה בה ישמע שאלה כגון זו, מייד ימרח על פניו מבט מאוהב, ללא הסבר הגיוני, והנה לפניכם... מישהו שמאוהב במכונה.

(אולי עכשיו אני צריך להסביר למה יש לי מק ו-HK :? )
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 24 אפריל 2003, 19:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי GUSS » 24 אפריל 2003, 19:01

מישהו שהיה היום איקוגניטו במפגש אמר פעם אם איני טועה שהו "אוט סיידר" מקצועי,,,
כלומר אם כולם יגדלו חתול או כלב כחיית מחמד הוא יגדל ג'ירף או קיפוד ,,,,
וטעונוו עימו :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי pilot » 24 אפריל 2003, 20:52

וובי הצלחתה להגיע לכיוון....אבל עדיין לא ענית על השאלה...

לזה בדיוק התכוון המשורר, מחשב הוא סתם מכונת חישוב.....מה זה משנה במה עובדים ???
עבדתי ב PC, UNIX, LINUX, קומודור, אפל, מק AIX וכמעט כל צרוף אותיות קיים, בכל מיני מקומות...

לדעתי האישית, כולם, אבל כולם עושים את אותו הדבר.
מה גורם לך אישית להעדיף לעבוד עם המק, ולחבב אותו יותר מהPC ??

ורק בכדי לחדד את הנושא (ARSH הזכיר זאת קודם), כתב מי שכתב בספר "האקדח"
"כל אקדח הורג" !!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד