הירי בבנק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הירי בבנק
לדעתי, אכן כדאי לפנות גם לח"כ חסון ואולי לחפש עוד ח"כים שתומכים בנושא חברה מגויסת ונשיאת נשק.
בנוסף, כדאי לפנות לקלמן ליבסקינד, שגם הוא נושא נשק וחווה על בשרו את יחסה של המשטרה לשכאלו, בכל הקשור לטיפול בתקשורת.
אני אמור לגשת למטווח לחדש את הרשיון בשישי שבוע הבא, שוקל להקדים לחמישי הזה. לך תדע, מה ילד יום.
בנוסף, כדאי לפנות לקלמן ליבסקינד, שגם הוא נושא נשק וחווה על בשרו את יחסה של המשטרה לשכאלו, בכל הקשור לטיפול בתקשורת.
אני אמור לגשת למטווח לחדש את הרשיון בשישי שבוע הבא, שוקל להקדים לחמישי הזה. לך תדע, מה ילד יום.
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/256299
גרשון אקשטיין, ראש ענף אבטחת פנים בצה"ל לשעבר, דוחה את הדרישות הפומביות למנוע או לפחות לצמצם את אחזקת כלי הנשק בידי אזרחים, לנוכח הרצח בבנק בבאר שבע.
"אני לא מציע להתלהם ולבוא עם הצעות לצמצם ולאסוף את הנשק שבידי הציבור בעקבות הרצח המזעזע בסניף בנק הפועלים בבאר שבע", אומר אקשטיין ומוסיף:
"תארו בדמיונכם, שהרוצח, היה כן יציב בנפשו והיה בין לקוחות הבנק שהמתינו לשירות, והיה אדם אחר מתחיל וקוטל אזרחים, הדבר הראשון שהיה עושה, מנטרל את הרוצח באמצעות נישקו הצמוד ומיומנותו, ובכך מציל חיים".
אקשטיין מזכיר כי "רק לפני 3 שנים הרחובות בערינו היו ספוגי טרור, ולא מעט מקרים של פיגועים סוכלו באמצעות תגובה מידית על ידי אזרחים שהיה ברשותם נשק אישי".
"עדיין לא נגמלנו מהטרור והוא יכול לחזור לרחובותינו. אירוע טרור ללא תגובה מידית יכול להתגלגל ולגרום להרבה קורבנות והמשטרה לא יכולה להיות בכל עת בכל מקום".
לדבריו יש לזכור כי "המצאות נשק אישי ברישיון בידי הציבור במדינת ישראל הינו הקו האחרון בהתגוננות והתגובה המידית, וצריך להשתמש בו למקרים של הצלת חיים, אחרת זה מאוחר מדיי".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
המשרד לבט"פ כבר עושה מזה זמן את מירב המאמצים למנוע אחזקת נשק אזרחי, יתר הלגיטימציה שהוא מקבל כרגע הוא לא פקטור מסייע.
משום מה לכל רוצח מייחסים מחלת נפש או "התקף פסיכוטי" כזה או אחר , אינני פסיכיאטר , אבל לא סביר בעיניי שאדם אחוז אמוק עושה כ"כ הרבה פעולות מתוכננות במשך זמן כה ממושך . מדובר פשוט בבן אדם אלים שביצע פשע מתוכנן ולא בפגוע נפש.
אנשים שאלימות היא דרך החיים שלהם ממילא משתייכים לסוג אוכלוסייה שלא מבקש רשיון לנשק. אנשים עם נטייה לאלימות שמשתדלים לחיות חיים נורמטיבים, ספק אם אם יכולים להיות מוגדרים כחולי נפש או להיות מאובחנים ע"י פסיכיאטר ככאלו. לא יעזרו שום בדיקות יזומות והדרך להגיע אליהם ולמנוע מהם נשק (צבאי/ מוסדי/פרטי) היא רק ע"י תלונות של הסובבים אותם בשוטף. משום מה הציבור חושש להתלונן או שפשוט לא סומך ולא מאמין במשטרה.
משום מה לכל רוצח מייחסים מחלת נפש או "התקף פסיכוטי" כזה או אחר , אינני פסיכיאטר , אבל לא סביר בעיניי שאדם אחוז אמוק עושה כ"כ הרבה פעולות מתוכננות במשך זמן כה ממושך . מדובר פשוט בבן אדם אלים שביצע פשע מתוכנן ולא בפגוע נפש.
אנשים שאלימות היא דרך החיים שלהם ממילא משתייכים לסוג אוכלוסייה שלא מבקש רשיון לנשק. אנשים עם נטייה לאלימות שמשתדלים לחיות חיים נורמטיבים, ספק אם אם יכולים להיות מוגדרים כחולי נפש או להיות מאובחנים ע"י פסיכיאטר ככאלו. לא יעזרו שום בדיקות יזומות והדרך להגיע אליהם ולמנוע מהם נשק (צבאי/ מוסדי/פרטי) היא רק ע"י תלונות של הסובבים אותם בשוטף. משום מה הציבור חושש להתלונן או שפשוט לא סומך ולא מאמין במשטרה.
- סליקאי טיטניום

שורה תחתונה ,יש עובדה שכולם צריכים להכיר בה , כולל בטפ , משטרה וכל הגורמים האחרים : אחרי כל הגזרות , צמצומים וביטולים של רשיונות : אדם שבאמת ירצה נשק ישיג נשק , חלק למתן הרגשה של ביטחון אישי וחלק לביצוע פשעים. הביקוש לנשק בלתי חוקי יגבר ואיתו גם ההיצע.
זה קורה היום . נשק זה לא יהיה רשום בשום מקום ולא יהיה ניתן "לצמצמם" אותו
זה קורה היום . נשק זה לא יהיה רשום בשום מקום ולא יהיה ניתן "לצמצמם" אותו
- סליקאי ארד

הדיון מתנהל במקום הלא נכון :-(
שגוי, בעיני, לנסות למצוא את הצידוק (לדוגמא : ביטחוני) שכן הדבר מונע דיון בשאלת היסוד : האם מותר לאדם בריא ושאינו מסכן את החברה, לשאת נשק (בדומה לתיקון השני של החוקה האמריקאית) ?
למה "אני רוצה" (בהנחיית שפיות, בריאות וחוסר צביעות) אינו תנאי מספיק ?
כל מערכת התבחינים לוקחת אותנו לדיון סביב העץ הלא נכון :-(
מרחיקה אותנו מהדיון בעקרון אל המחוזות הפקידותיים.
שגוי, בעיני, לנסות למצוא את הצידוק (לדוגמא : ביטחוני) שכן הדבר מונע דיון בשאלת היסוד : האם מותר לאדם בריא ושאינו מסכן את החברה, לשאת נשק (בדומה לתיקון השני של החוקה האמריקאית) ?
למה "אני רוצה" (בהנחיית שפיות, בריאות וחוסר צביעות) אינו תנאי מספיק ?
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
Neon Golden כתב:c425x כתב:נושא נשק מיומן היה יכול לסיים את האירוע בכדור אחד מדויק ולהציל לפחות חלק מהקורבנות.
איתמר אלון היה אותו נושא נשק מיומן שסיים את האירוע בפיקוד דרום. בהעדר כל פיקוח על מצבו הנפשי הוא גם זה שהיום רצח 4 אנשים. מה שהיה הוא שיהיה?
בזמן האירוע בפד"מ איתמר אלון היה מועסק כשומר חמוש בבית ספר.
אין לא שום קשר לסיום האירוע חוץ מזה שהוא היה באזור, רץ לכיוון וירה בכיוון.
מי שניטל את המחבלים היו אנשי קבע מבסיס חצרים שהיו בארוחת צהריים "בחוץ" באחת המסעדות באזור. זה שאיתמר אלון קיבל מדליה על האירוע מעיריית ב"ש, מעיד בעיקר על כך שעיריית ב"ש רצתה ללטף את עצמה על הראש ולהראות לכולם כמה אנשיה טובים ונחושים.
- סליקאי טיטניום

SPY
יתר על זה התעודה המזוייפת הזאת היא במרכז הנושא, הרי איתמר תירץ את החזרת הנשק שלו לאחר שהוחרם בטוענה שקרית שהוא היה מעורב בחיסול המחבלים ואם נשקו לא יוחזר אילו הוא יהפוך למטרה בטוחה.
בושה לעריית ב"ש ובושה גדולה יותר למשטרת ישראל שבגלל חוסר הפעולה שלה היה למטורף הזה
סיבה לגיטימית לכאורה לבקש את נשקו בחזרה.
יתר על זה התעודה המזוייפת הזאת היא במרכז הנושא, הרי איתמר תירץ את החזרת הנשק שלו לאחר שהוחרם בטוענה שקרית שהוא היה מעורב בחיסול המחבלים ואם נשקו לא יוחזר אילו הוא יהפוך למטרה בטוחה.
בושה לעריית ב"ש ובושה גדולה יותר למשטרת ישראל שבגלל חוסר הפעולה שלה היה למטורף הזה
סיבה לגיטימית לכאורה לבקש את נשקו בחזרה.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
AmirM כתב:למה "אני רוצה" (בהנחיית שפיות, בריאות וחוסר צביעות) אינו תנאי מספיק ?
אפשר לנסות ללכת בגישה של "מגיע לי", פה זה אמריקה, כולנו היינו בצבא ותסמכו עלינו יהיה בסדר.
אבל תרשה לי לשאול אותך בכיוון ההפוך, מה אתה מוכן לעשות כדי לשאת נשק?
- קורס הכשרה בסיסי של 40 שעות בעלות של כשלושת אלפים שקלים ומבחן בסופו?
- אבחון פסיכולוגי במכון כמו קינן שפי (נפוץ מאוד בתנאי קבלה למקומות עבודה) במחיר של מאות שקלים ויום עבודה פעם בשנה?
- התחייבות לאימון של 100 כדור במתארים שונים כל שלושה חודשים (ללא מבחן)?
- מבחן כשירות פעם בשנה - במקום פעם בשלוש?
- הכשרה לרמת "אקדוחאי" גבוהה יותר פעם בשלוש שנים?
אני מוכן לעבור את כל זה, ואני מוכן להקצות לכך את התקציב בחישוב השנתי. גופים פרטיים וציבוריים ירצו לסבסד זאת - בבקשה.
היה לנו את הדיון הזה ב"סליק" יותר מפעם אחת ומפעמיים, ותתפלא כמה נושאי נשק מאמינים ש"מגיע להם" לשאת נשק עם אפס התחייבות מצידם, 200 שקל בשנה (פעם בשלוש שנים) וזהו!
כמה אנשים שחושבים שזה בסדר גמור לשלם הון על רשיון נהיגה, וביטוחים שנתיים ותחזוקה שוטפת, אבל חושבים שהם הולכים להציל את העולם עם 50 כדור סטאטי מ 10 מטר פעם בשלוש שנים ושזו ה god given right שלהם...
אני מאמין שבדרך הזו, ללא הגבלות, ללא תבחינים, לא יהיו בארץ יותר מ 10,000 נושאי נשק בארץ. אבל תוכל לסמוך על כל אחד ואחד מהם שברגע האמת הכדור יגיע למקום הנכון. וזה עדיף בהרבה על 160 אלף נושאי נשק בתיאוריה שחצי מהם שומרים את האקדח בכספת, עוד 10 אחוז איבדו אותו, והשאר (בהערכה מאוד מאוד אופטימית) לא ידעו מה לעשות באירוע בנק כזה, או יותר גרוע, ינסו לתת מענה ויפגעו בחף מפשע. מדוע בפורום הזה נלחמים בשיניים להגן על הזכות של אנשים לשאת נשק כשמה שהם רואים בחידושי רשיון גורם להם פיזית לעשות במכנסיים?!
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
Neon Golden, חשיבה מעניינת, מסכים עם הרוב.
אבל למה אבחון פסיכולוגי כל שנה? פסיכולוגיה של האדם לא עד כדי כך גמישה.
ומה זה "הכשרה לרמת "אקדוחאי" גבוהה יותר פעם בשלוש שנים?" מה הכוונה?
אבל למה אבחון פסיכולוגי כל שנה? פסיכולוגיה של האדם לא עד כדי כך גמישה.
ומה זה "הכשרה לרמת "אקדוחאי" גבוהה יותר פעם בשלוש שנים?" מה הכוונה?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

Neon Golden צודק ב1000 אחוז
וזה צריך להיות הכיון החדש לבטל את שיטת התבחינים המטופשת וללכת על איכות
אני מבטיח לכם שכל אלו שרק מחזיקים נשק כי כבר יש ורואים את זיו פניהם רק בחידושי רשיון פעם בשלוש שנים, יוותרו מרצון על הרשיון בידם
ואולי בסוף נשאר רק אם חברה איכותיים שבאמת יודעים איך וכיצד להתנהג עם נשק
הרי לא תהיה מגפת בקשות לרשיונות מי שבאמת יהיה מוכן להשקיע יקבל ואלו שלא, לא יתחילו בתהליך שכזה
וזה צריך להיות הכיון החדש לבטל את שיטת התבחינים המטופשת וללכת על איכות
אני מבטיח לכם שכל אלו שרק מחזיקים נשק כי כבר יש ורואים את זיו פניהם רק בחידושי רשיון פעם בשלוש שנים, יוותרו מרצון על הרשיון בידם
ואולי בסוף נשאר רק אם חברה איכותיים שבאמת יודעים איך וכיצד להתנהג עם נשק
הרי לא תהיה מגפת בקשות לרשיונות מי שבאמת יהיה מוכן להשקיע יקבל ואלו שלא, לא יתחילו בתהליך שכזה
"Si Vis Pacem Para bellum"
הרעיון של NEON GOLDEN, בשינויים קלים, הוא בדיוק קו המחשבה של העמותה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
עם כל הכבוד להצעתו של גולדן, היא נכונה אולי לעולם אוטופי אבל לא ממש הוגנת כאשר עלות ההצעה מגיעה לאלפי ש"ח בשנה ליורה.
אין סיבה שבעולם שאנשים טובים והגונים לא יכלו לשאת נשק רק כי יצטרכו להחליט בין מטווח/הכשרה לבין חשבון חשמל או מים.
מה זה בדיוק "אקדוחאי" ?
ואגב, שוטר סיור/בלש שנושא נשק בתפקיד ואמור להיות שפוי/אקדוחאי עומד בקריטריונים שגולדן הציע?
הנא משהו יותר סביר, לדעתי:
לרשיון חדש - הכשרה של 10 שעות - לפחות שעתיים מהם רק בטיחות, 5 שעות אימון ירי ו3 שעות לטיפול בתקלות ומעצורים, פירוק והרכבה. = 600ש"ח, חד פעמי.
אישור מרופא משפחה אחת לשנה. 136ש"ח בקופה, חד שנתי.
100 כדור פעם בשנה. 250ש"ח חד שנתי.
חידוש רשיון פעם בשלש שנים - מטווח100 כדור, חזרה על כללי בטיחות והוראות פתיחה באש. 400ש"ח תלת שנתי.
לעניות דעתי הסכומים הללו וה"טרטור" הקשורים בחידוש ותחזוקה יסננו אלפים אם לא עשרות אלפים באופן וולונטרי.
אין סיבה שבעולם שאנשים טובים והגונים לא יכלו לשאת נשק רק כי יצטרכו להחליט בין מטווח/הכשרה לבין חשבון חשמל או מים.
מה זה בדיוק "אקדוחאי" ?
ואגב, שוטר סיור/בלש שנושא נשק בתפקיד ואמור להיות שפוי/אקדוחאי עומד בקריטריונים שגולדן הציע?
הנא משהו יותר סביר, לדעתי:
לרשיון חדש - הכשרה של 10 שעות - לפחות שעתיים מהם רק בטיחות, 5 שעות אימון ירי ו3 שעות לטיפול בתקלות ומעצורים, פירוק והרכבה. = 600ש"ח, חד פעמי.
אישור מרופא משפחה אחת לשנה. 136ש"ח בקופה, חד שנתי.
100 כדור פעם בשנה. 250ש"ח חד שנתי.
חידוש רשיון פעם בשלש שנים - מטווח100 כדור, חזרה על כללי בטיחות והוראות פתיחה באש. 400ש"ח תלת שנתי.
לעניות דעתי הסכומים הללו וה"טרטור" הקשורים בחידוש ותחזוקה יסננו אלפים אם לא עשרות אלפים באופן וולונטרי.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לכן כתבתי "בשינויים קלים". אני מציע שאת המשא ומתן על הכמויות והתדירויות נשאיר לשלב הבא. הרעיון המרכזי הוא לדרוש רמה מקצועית גבוהה יותר מכל מי שמבקש רישיון, להקל בתבחינים ולהקשות בדרישות.
אחת התוצאות תהיה ויתור על הנשק של אלו שלא מוכנים להשקיע ולהתמקצע. זהו מצב של WIN-WIN ולכן לדעתי יש לו סיכוי טוב להתקבל.
אחת התוצאות תהיה ויתור על הנשק של אלו שלא מוכנים להשקיע ולהתמקצע. זהו מצב של WIN-WIN ולכן לדעתי יש לו סיכוי טוב להתקבל.
רם
היתי חותם על ההצעה של trooperglock בשינוים הבאים :
1)הכשרה ראשונית של 20-25 שעות במסגרת קורס של עד 15 חניכים אוו לחילופין 15 שעות בהדרכה יחידנית ,מעבר מבחן עיוני ומעשי הגיוני שמשקף את הנדרש מהחניך בעולם האמיתי ע"י בוחן חיצוני נקי משיקול כספי אוו זיכה לכזה .
2)חידוש רשיון אחת ל3 שנים 6-9 שעות רענון תאורטי ומעשי +מבחן באותה מתכונת של הקורס המסמיך .
3)חובת אימון אני לא חושב שהרגולטור צריך להיכנס לזה ביותר מהמלצה -מי שצריך שיתאמן אוו יסתכן בעובדן הרשיון וחזרה לקורס הבסיסי (עלויות גבוההות בהרבה) מי שרמתו מספקת גם אחרי 3 שנים שיהיה בריא ..
אבל שמתם לב לחלק חשוב פה ?
אותנו אף אחד לא שואל !
1)הכשרה ראשונית של 20-25 שעות במסגרת קורס של עד 15 חניכים אוו לחילופין 15 שעות בהדרכה יחידנית ,מעבר מבחן עיוני ומעשי הגיוני שמשקף את הנדרש מהחניך בעולם האמיתי ע"י בוחן חיצוני נקי משיקול כספי אוו זיכה לכזה .
2)חידוש רשיון אחת ל3 שנים 6-9 שעות רענון תאורטי ומעשי +מבחן באותה מתכונת של הקורס המסמיך .
3)חובת אימון אני לא חושב שהרגולטור צריך להיכנס לזה ביותר מהמלצה -מי שצריך שיתאמן אוו יסתכן בעובדן הרשיון וחזרה לקורס הבסיסי (עלויות גבוההות בהרבה) מי שרמתו מספקת גם אחרי 3 שנים שיהיה בריא ..
אבל שמתם לב לחלק חשוב פה ?
אותנו אף אחד לא שואל !
אולי אותנו ככלל, אבל יש בינינו מספר דמויות מפתח שיש בכוחם להזיז דברים.
תאמין לי (מניסיון) הדבר לא בשמיים.
תאמין לי (מניסיון) הדבר לא בשמיים.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד