רוצה לשתף אתכם בחוויה שעברתי או אימונים, אימונים, אימונים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רוצה לשתף אתכם בחוויה שעברתי או אימונים, אימונים, אימוני

על ידי aviqq » 30 מאי 2013, 00:45

רק קחו בחשבון שאם תיהיה חובת אימון כל תקופה מסויימת , בעלי המטווחים יעלו את מחירי התחמושת (כי הרי זו חובה לעבור אימון ואי אפשר לחמוק מכך) אלא אם יהיה פיקוח על מחירי התחמושת.
למרות שהצטרפתי כחבר לעמותה אני מחזק את דברי יריב11, לא צריך להתלהב יותר מידי ולהיות יותר אפיפיור מהאפיפיור.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 30 מאי 2013, 05:51

aviqq כתב:רק קחו בחשבון שאם תיהיה חובת אימון כל תקופה מסויימת , בעלי המטווחים יעלו את מחירי התחמושת (כי הרי זו חובה לעבור אימון ואי אפשר לחמוק מכך)

ההיפך הגמור....ראה כדוגמא מחירי תחמושת בעבר כיחס הפוך למספר בעלי הרשיונות ותדירות הירי במטווחים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 מאי 2013, 10:52

pildus2

בתור מדריך בוודאי שלא צריכה להיות לך שום אחריות אישית ואין לך כלים להעריך מי עומד מולך. טכנית - אתה אחראי רק לכך שאדם עמד בקריטריונים המוכתבים ועל זה אתה חותם. אם נראה לך שעומד מולך פסיכי מסוכן לציבור , אתה יכול לגלות אזרחות טובה ולדווח את חשדותיך לרשויות .

למה אני חותר ?

לכך שרשויות מדינת ישראל יתחילו להתייחס לאזרחי ישראל בתור בני אדם אחראים למעשיהם ולא יעסקו בלי סוף בחקיקת חוקים ותקנות שברגע שאזרח מציית להם הוא פטור מאחריות אישית.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 30 מאי 2013, 11:43

אגב - מה הדבר הנכון לעשות בבוא העת - זה בדיוק מסוג הדברים שאין להם פתרון בית ספר ובחיים לא יצליחו לכתוב נהלים שיכסו אפילו חלק קטן מהמצבים האפשריים.

אדם צריך להפעיל שיקול דעת ולשאת באחריות למעשיו.
כל גיבוב החוקים והתקנות שרוב הציבור מתייחס אליהם באופן שלילי (בעיקר משום שהוא יודע שאין לו דרך להכיר את כולם ומשום כך אין לו דרך לציית להם) - הם למעשה כיסוי תחת לא רע עבור האזרח (אני כאמור מתנגד לזה) .

אתן דוגמה - (היפוטטית)

נהגתי ברכב ודרסתי ילד שהתפרץ לכביש , הילד נותר נכה לצמיתות , הטיפול הישיר בו עד סוף ימיו יעלה 5 מ' ש"ח , הנזקים העקיפים - שלא נדע.

עפ"י השיטה הישראלית - יש לי רשיון/טסט/ ביטוח בתוקף , צייתתי לחוקי הדרך, לא שיכור - אני יכול ללכת לדרכי ולישון בשקט (אם המצפון לא מייסר אותי) . יהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי להאשים אותי באחריות לתאונה ולהטיל עלי עונש.

לעומת זאת - נניח שלא היו מחייבים אותי , לא ברשיון נהיגה, לא בטסט לרכב , לא בביטוח וגם חוקי תנועה - אין. אני בכוונה קיצוני.

באיזה מן המצבים הנ"ל מצבי טוב יותר ? איפה אני נדרש לגלות יותר אחריות אישית ולנהוג בצורה זהירה יותר ?

אם התשובה היא ב' , אז תגידו בוודאי שבאופן אישי לכל אחד מכם זה נכון, כי אתם אנשים נורמטיבים ואחראיים, אבל מה לגבי כל השאר - במצב כזה אתם תפחדו ולא תעיזו לצאת מהבית מחשש לאנרכיה .

טעות !
אותם חסרי אחריות שמהם אתם חוששים , ממילא לא מצייתים לחוקים הקיימים. הם לא נוהגים ברשיון, אין להם טסט וביטוח לרכב (סביר שהוא גם לא שלהם) והדבר האחרון שמעניין אותם הוא חוקי התנועה .
לא מאמינים ? - אז אתם חיים בסרט טוב .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 30 מאי 2013, 21:34

ניר ל כתב:רוצה לתאר את זה מעוד זווית -

נניח שהיית מגיע לחידוש רשיון עם קבוצה של 10 אנשים, האימון היה נמשך 3 שעות במטווח פתוח וכולל :
1. הוצאת כדור ראשון ממצב מוסלק תוך מקסימום 2 שניות ופגיעה במטרה נייחת ממרחק 10 מ', בלפחות 6 מתוך 10 פעמים.
2. ריצת 100 מ' וירי של 2 מחסניות למטרת חצי דמות ממרחק 10 מ' ברצף בזמן מקסימום של 30 שניות , מינימום 20 פגיעות מתוך 30 כד' .
3. לסיום - מעבר מסלול 10 מטרות קופצות בשטח בנוי, זמן הופעה 3 שניות , מטרות עוינות/ידידותיות באופן רנדומלי, אסור להוריד אזרח ומותר לפספס רק 2 מ 5 .
4. מי שלא עומד בתנאי הסף - חוזר על האימון ביום אחר , תשלום לכל אימון כזה 1500 ₪ .

ועכשיו נניח שהיית עובר על הקצה בשעה שכל האחרים השיגו תוצאה מקסימאלית - האם היית מוותר על הנשק ?

הלכתה קצת רחוק ....
בוא נתחיל בקטן
מבעלי נשק שמנסים לירות עם נשק נצור ולא מבינים למה הנשק לא יורה ,גם שאומרים להם לשחרר ניצרה הם לא מבינים מה אתה לכל הרוחות רוצה מהם .....
מבעלי נשק שאין להם מושג מה לעשות אחרי ירי שנשאר כדור בקנה אפילו בתנאים סטרלים של מטווח עם מדריך שמדריך אותם צעד צעד זה מסובך .
אתה חושב שהם יצליחו יותר אחרי ארוע אמת עם דופק 200 + לא 180 ושחור בעיניים מרוב התפרקות האדרנלין ?
אתה חושב שאותו אחד שלא מסוגל לתפעל ברמה הבסיסיסית ביותר את הנשק שלו במטווח מואר היטב מול חומת מפגע עם מטרות קרטון שלא זורקות כלום ולא יורות חזרה יצליח לטפעל את האקדח בלילה חשוך בכביש חוצ"ש מול מחבל עם סכין לא יותר ?
אוו שהוא יהפוך למקור לנשק חם לאותו מחבל עיין ערך מיקרא אביתר בורובסקי ואז נתמודד עם מחבל חמוש בנשק חם ?!

אבל אני יודע מה תגיד :"זה לא יקרא כי האקדח יהיה ממילא בבית "
ואני שואל אותך מה בדיוק עושה אותו אקדח בבית ?,איך ואיפה הוא מאוחסן ?
בכספת סגורה אוו במיגרת התחתונים שם הנכדה תוכל למצוא אותו ולקחת אותו לבית הספר להראות לחברה אוו
גרוע מכך?
אז כן !
כל אותם "מחדשי אנרציה" שלא יודעים אפילו ברמה הבסיסית לתפעל את נשקם ,שלא יודעים איך להתנהג כנושא נשק באופן כללי ובטח בארוע ושלא יודעים את הסיכון הכרוך בנשק שלהם הם מסוכנים לעצמם לי ולך .
וכן צריך אוו להכריח אותם ללמוד אוו שלא יחזיקו נשק !

ניר ל כתב:אגב - מה הדבר הנכון לעשות בבוא העת - זה בדיוק מסוג הדברים שאין להם פתרון בית ספר ובחיים לא יצליחו לכתוב נהלים שיכסו אפילו חלק קטן מהמצבים האפשריים.

נכון אי אפשר לכסות את מכלול המצבים אבל תהיה בטוח שמי שלא מצליח בתנאי מעבדה של מטווח בטח לא יצליח במקרא אמת בדיוק כמו שמי שלא מסוגל לנהוג בכביש עירוני לא יזכה בדטונה 500 ומי שנופל עם גלגלי עזר לא יזכה בטור דא פראנס ,מה לעשות יש בחיים דברים שצריך ללמוד בשטח בעשיה ולא ניתן ללמוד בהתכתבות וירי הוא אחד מהם .

ניר ל כתב:נהגתי ברכב ודרסתי ילד שהתפרץ לכביש , הילד נותר נכה לצמיתות , הטיפול הישיר בו עד סוף ימיו יעלה 5 מ' ש"ח , הנזקים העקיפים - שלא נדע.

עפ"י השיטה הישראלית - יש לי רשיון/טסט/ ביטוח בתוקף , צייתתי לחוקי הדרך, לא שיכור - אני יכול ללכת לדרכי ולישון בשקט (אם המצפון לא מייסר אותי) . יהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי להאשים אותי באחריות לתאונה ולהטיל עלי עונש.

אז זהוא שלא !
יש סעיף 21 לתקנות התעבורה שמטיל על משתמש הדרך חובת זהירות ומכיוון שלך יש רשיון אתה מחויב בתאוריה לדעת זאת בניגוד לרוכב האופנים אוו לילד שלא מחזיקים ברשיון .
על כן אתה נהג הרכב אשם עד שהוכחה חפותך !
וכן אני מכיר כאלו שנענשו בצורה חמורה בנסיבות כאלו !
ולמה אני מרחיב על זה ואיך זה מתקשר לעינינו ?
זה שיש לך רשיון בן אם רשיון מהנדס אוו רשיון נהיגה אוו רשיון לנשק מטיל עלך חובה גדולה מאד ואם מהנדס עובר מבחנים מכאן להודע חדשה ונהג עובר טסט ותאוריה גם מחזיק רשיון האקדח צריך להוכיח את כשירותו לאחזקה בנשק .
ונכון להיום הדרישות לא מתישבות עם גודל הסיכון שהאקדח מהווה.

ולמען הסר ספק לכל המודאגים אנימדבר רק בשם עצמי וע"פ דעתי האישית ואנני מיצג שום התאגרות ושם גוף אחר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 מאי 2013, 22:22

מחדשי הרשיון מתוך אינרציה עושים זאת בעיקר משום שהם יודעים שוויתור על הנשק יהיה לצמיתות .

לא תהיה במדינת ישראל חובת הכשרה שמביאה אדם למיומנות אמיתית באקדח , כי זה דורש שעות אימון רבות וירי מאות רבות של כדורים , עלות של אלפי ₪ ומנגד קבוצה גדולה של אנשים שהם מה שנקרא ח״ל כלומר ״חייב לעבור״ או חייב לקבל רשיון , כי למדינה אין פתרון חליפי להגנתם.

העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לאדם שנקלע לאירוע ויש לו ספק אם להתערב או לא היא שלא יתערב.
מי שמאוים באופן אישי ובאמת חושש לחייו - ממילא לא יקשיב לי או יחשוש באותו רגע מהתוצאה -ייצר ההישרדות חזק יותר מכל מחשבה או חשש אחר.

העניין של נשק שנחטף או נגנב הוא שולי לחלוטין . לא ניתן למנוע מעבריינים להשיג נשק ובטח שלא ממחבלים . כלי נשק נגנבים מכוחות הבטחון ומוברחים ממחוץ למדינה בדיוק כמו סמים , נערות ליווי וסודאנים . אקדחים זה כסף קטן , הלוואי והעולם התחתון היה מעדיף אקדחים על חמרי נפץ ואצל המחבלים זה אפילו לא נשק משני - גם הם מבינים כבר מזמן את היכולת המוגבלת של אקדח לגרום נזק חמור .

סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 30 מאי 2013, 22:48

ניר ל כתב:מחדשי הרשיון מתוך אינרציה עושים זאת בעיקר משום שהם יודעים שוויתור על הנשק יהיה לצמיתות .

אוו בדיוק עכשו אתה מתחיל להבין את הנקודה ,הסיבה היחידה שכל אותם מחדשי רשיון ממשיכים להחזיק בכלים הוא תחושת אליטה מהולה בתסביך פאלי .
תוציא את מרכיב האליטה מהעינין ותאפשר לכל אזרח נורמטיבי להחזיק בנשק בתנאי שיעמוד בתנאי סף מינימלים ותקבל מעט יותר מחזיקי נשק עם הרבה יותר ידע וכישורים שיתנו מענה הרבה יותר טוב ברחוב אם וכאשר ......
ועל כן אני חושב שיטת התבחינים הנהוגה כיום היא שיטה מטומטמת ששמה נשק בידים הלא נכונות ומונעת אותו מאלו הנכונות .

ניר ל כתב:לא תהיה במדינת ישראל חובת הכשרה שמביאה אדם למיומנות אמיתית באקדח , כי זה דורש שעות אימון רבות וירי מאות רבות של כדורים , עלות של אלפי ₪ ומנגד קבוצה גדולה של אנשים שהם מה שנקרא ח״ל כלומר ״חייב לעבור״ או חייב לקבל רשיון , כי למדינה אין פתרון חליפי להגנתם.

קודם כל אתה טועה בגדול ,תתפלא עד כמה אפשר להכשיר אדם ממוצע ב15-20 שעות ועם 300 -400 כדור .
וכמו שאמרתי לך באשכול קודם אין שום סיבה שמדינה שיודעת לתת רשיונות נהיגה ולדרוש 29 שעות לימוד לא פחות ויודעת להעמיד טסטרים ומבחני תאוריה לנהיגה לא תדע לעשות אותו דבר עם נשק .
וכמו שאין "ח"ל" ברשיון נהיגה לא צריך להיות ברשיון נשק תהה הסיבה מוצדקת ככל שתהה .

ניר ל כתב:העניין של נשק שנחטף או נגנב הוא שולי לחלוטין . לא ניתן למנוע מעבריינים להשיג נשק ובטח שלא ממחבלים . כלי נשק נגנבים מכוחות הבטחון ומוברחים ממחוץ למדינה בדיוק כמו סמים , נערות ליווי וסודאנים . אקדחים זה כסף קטן , הלוואי והעולם התחתון היה מעדיף אקדחים על חמרי נפץ ואצל המחבלים זה אפילו לא נשק משני - גם הם מבינים כבר מזמן את היכולת המוגבלת של אקדח לגרום נזק חמור .

נכון ,אתה צודק העברינים לא תלוים בנשק הקטן שנגנב מהאזרח הפשוט .
אבל ילדים בני 14 לא קונים נשק בשוק השחור בעשרות אלפי שקלים ,הם הולכים למגירת התחתונים של סבא/אבא ולוקחים את הנשק שמופקר שם .
וזה קורא הרבה יותר מידי פעמים !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 מאי 2013, 23:23

אני זוכר שכבר בגיל 9 ידענו אני וכל אחד מחבריי לשכונה , איפה מוחבא כל כדור בבית של כ״א מאיתנו .
אני חושב שרק כספת עם מפתח שנמצא כל הזמן עליך יכולה לעצור ילדים (לא קוד של 4 ספרות) כי לאייפד הם פורצים לי חפשי...
כספת זה כבר חובה קיימת.

הפתרון האולטימטיבי לדעתי ולדעת מומחים ממדינה לא מפותחת שהיינו מתים להיות אזרחיה , הוא לספק את יצר הסקרנות שלהם ולקרב אותם לתחום בצורה מתודולוגית ומסודרת לא הרבה אחרי שהם לומדים ללכת.
בגיל 14 הצטרפתי למועדון קליעה , קיבלתי חינוך מסודר לבטיחות בנשק, יריתי כל שבוע ורכשתי נשק משלי. בלי להגזים - שבועיים מהיום שהצטרפתי למועדון רוקנתי את הסליק שלי ושל החבר׳ה מעשרות הכדורים , המחסניות , אצבעות הטן, הנפצים החשמליים, פתילי ההשהייה והעברתי אותם לידיים מוסמכות ובטוחות .
נשמע למישהו שזה הזוי ?
בסה״כ היינו ילדים עירוניים , בני טובים , מצטיינים בלימודים וחנונים , שיום אחד נתקלו בכדור 5.56 שנפל ממחסנית ברחוב - הוא היה נוצץ ומצא חן בעיננו - אז רצנו איתו לאחד ההורים שמיד נכנס לאטרף וקרא לכל שאר ההורים - קיבלנו עונש !
אז למדנו שלא משתלם לשתף את ההורים בעניין החדש שלנו ופשוט להסליק את הכדור הבא שמצאנו.... הייתי אז בן 8. 
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 31 מאי 2013, 06:04

עדי,

איזה קריטריונים, מבחנים או אימונים נדרש אזרח אמריקאי להפגין בשביל לרכוש נשק? אפס מאופס!! כל אדם יכול להכנס לחנות ולקנות נשק ובלבד שהר"פ נקי.

אתה מדבר על אומה בת 300 מליון איש שאזרחיה מחזיקים לא אקדח אחד ו-50 כדורים בדחילו ורחימו אלא ארסנלים שלמים של כל הבא ליד.
אתה מדבר על אומה שבה ילדים בני 16 יוצאים לצוד עם הוריהם ויורים בנשק צלפים ששייטת מטכ"ל היו מאד רוצים שיהיה להם כאלה.

מרוב פאניקה והיסטריה אתה שוכח דבר אחד - את הגורם האנושי ואת שיקול הדעת שיש לכל אחד מאיתנו.
רובינו ככולנו אנשים נורמטיביים ובעלי שיקול דעת. אנחנו גם מועדים למגבלות שלנו בכל דבר. גם בנהיגה, גם בספורט, גם בעבודה וכן גם בשימוש בנשק.
העובדות מדברות בעד עצמן.
כן מלבד כמה תפוחים רקובים שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת (מוציא מהדיון חברות שמירה), נושאי נשק ברשיון הם ציבור למופת!
אף אחד לא הופך את עצמו לרמבו שמנסה להציל את העולם, מס' התאונות הוא אפסי וגם שימוש בנשק לצרכים פליליים אפסי.

אז באמת ממש לא איכפת לי אם בעל נשק ברשיון לא פוגע ממטר כל עוד הוא מודע לכל כללי הבטיחות ולזה שהוא אחראי שהנשק לא יגיע לידיים לא רצויות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יריב11 » 31 מאי 2013, 14:36

itamar כתב:עדי,

איזה קריטריונים, מבחנים או אימונים נדרש אזרח אמריקאי להפגין בשביל לרכוש נשק? אפס מאופס!! כל אדם יכול להכנס לחנות ולקנות נשק ובלבד שהר"פ נקי.

אתה מדבר על אומה בת 300 מליון איש שאזרחיה מחזיקים לא אקדח אחד ו-50 כדורים בדחילו ורחימו אלא ארסנלים שלמים של כל הבא ליד.
אתה מדבר על אומה שבה ילדים בני 16 יוצאים לצוד עם הוריהם ויורים בנשק צלפים ששייטת מטכ"ל היו מאד רוצים שיהיה להם כאלה.

מרוב פאניקה והיסטריה אתה שוכח דבר אחד - את הגורם האנושי ואת שיקול הדעת שיש לכל אחד מאיתנו.
רובינו ככולנו אנשים נורמטיביים ובעלי שיקול דעת. אנחנו גם מועדים למגבלות שלנו בכל דבר. גם בנהיגה, גם בספורט, גם בעבודה וכן גם בשימוש בנשק.
העובדות מדברות בעד עצמן.
כן מלבד כמה תפוחים רקובים שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת (מוציא מהדיון חברות שמירה), נושאי נשק ברשיון הם ציבור למופת!
אף אחד לא הופך את עצמו לרמבו שמנסה להציל את העולם, מס' התאונות הוא אפסי וגם שימוש בנשק לצרכים פליליים אפסי.

אז באמת ממש לא איכפת לי אם בעל נשק ברשיון לא פוגע ממטר כל עוד הוא מודע לכל כללי הבטיחות ולזה שהוא אחראי שהנשק לא יגיע לידיים לא רצויות.

א.

מסכים עם כל מילה ומילה שנאמרה כאן
פשוט קולע
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 31 מאי 2013, 16:07

בטיחות זה חשוב מאד (הכי חשוב)
שמירה על עקרונות נשיאת נשק בשגרה זה חשוב מאד
הבנה של שיקול דעת והוראות פתיחה באש זה חשוב מאד

רק שבד"כ החטאה של מטרה מ7 מטר = פגיעה בחף מפשע...

מבולבלים? גם אנחנו....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 31 מאי 2013, 18:05

pildus2 כתב:רק שבד"כ החטאה של מטרה מ7 מטר = פגיעה בחף מפשע...

מבולבלים? גם אנחנו....

רק אם המטרה מעורבת בקהל מקובץ שעומד על הרגליים.

מה הייתה הסטטיסטיקה במלחמת ויאטנם ? הרוג וייטקונג אחד לכל 50 אלף כדורים שנורו ? ובמי פגעו שאר הכדורים ?

זוכרים את הפיגוע האחרון בכביש 12 לפני פחות משנתיים ? מחבל מבצע ווידוא הריגה מחצי מטר בנוסעי רכב , הורג את ארבעתם, לעיניי אח של אחד מהם שנמצא ברכב נוסף וצופה חסר אונים במתרחש.
היה יכול להסתיים טוב יותר אם למישהו מנוסעי אחד מכלי הרכב היה נשק , גם אם היה מחטיא 14 מ 15.

אני לפחות, לא מבולבל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי טמבלול » 31 מאי 2013, 18:55

כרגיל כל הרעיונות של משרד לרישוי כלי נשק ישבו וצפו באתר וקיבלו רעיונות . חברים לפגוע במחבל מעשר מטר לא צריך להיות גאון גדול . הנשק האישי מטרה שלו הגנתי ורעיונות שעולים פה התקפים .לצערי המצב שלפעמים אנשי חוק שאמורים להיות בעלי יכולות התקפיות הם בעלי יכולת הגנתי מינוס .ולכן אימון אחד לשלוש שנים מספק .מי שחובב נשק מוזמן בזמנו החופשי לירות במטווח כמו שאני עושה כל חודש חודשים . ואני לא מרגיש צורך לגרור את מחזיקי הנשק להפוך ללוחמי על . מה שכן הייתי מחזיר למסגרות הלימוד בתיכון פרויקטים של נשק בשילוב משטרה וצבא מועדוני קליע וכ"ו . ברגע שאנשים היו מחוברים לענף הם יפסיקו לפחד ממנו ותתפתח פה תרבות נשק בראיה .לגבי כל הגזרות במוקדם או מאוחר יחזור הטרור לרחובות ומשטרה שאינה מסוגלת לבלום אותו לבד תרוץ שוב לבקש מתנדבים ותקל על קבלת רישיונות נשק .הרי הם אלופים לגלגל את האחריות מהם . לשר לביטחון פנים יש לי מילה אחת פשוט איש קטן פחדן פופוליסט קטן .דרדר את המשטרה שהייתה גם כך בשפל לשפל חסר תקדים משקרים בנתוני הפשיעה ובסטטיסטיקות למיניהם כדי לצייר את המשטרה כמסכלת פשע למעשה רוב הציבור מרגיש חוסר ביטחון . הפשע משתלם לעבריינים . בדרום בדואים משפחות פשע במרכז משפחות פשע ובני מעוטים בצפון בכפרים הערבים זה כמו לבנון פלנגות עם נשק ללא הגבלה שוטרים שלא נכנסים לכפרים רק בכוחות גדולים .עברות כלכליות אזורים שלמים לא משלמים מס לפי החוק כי אין איש חוק שיכול להיכנס ולעקוף את החוק . טוב מה נשאר לשר הטיפש לטפל בנו אנשים שומרי חוק . כן מתנדבים למתיד עושים מיי"ל משלמים מס לאחרונה יותר . שר יקר כך לנו את הנשק זה יפטור את הבעיות .לא היו תאונות דרכים הרוגים פצועים משפחות הפשע יפסיקו לעשות עברות . הגנבים לא יפרצו בתים המחבלים יחליטו שאין להם עניין להגיע לפגע הרי בלי נשק זה לא משתלם ומעניין . ועוד קוריוז חיילים נוסעים גם מאזורים בעייתיים ללא נשק הצלחתה לשכנע את הרמטכ"ל שחייל אין צורך בנשק כי גונבים אותם והמשטרה לא אייתה מסוגלת לעצור את התופעה . טוב חברים תהיו חזקים השר ודנינו ישמרו עלינו .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 31 מאי 2013, 19:08

אני כבר מעדיף את מדיניות הצמצום של המשרד לביטחון פנים על פני רוב הרעיונות שהעלו כאן
(חלקם ע"י חברי העמותה)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 31 מאי 2013, 22:34

pildus2 כתב:בטיחות זה חשוב מאד (הכי חשוב)
שמירה על עקרונות נשיאת נשק בשגרה זה חשוב מאד
הבנה של שיקול דעת והוראות פתיחה באש זה חשוב מאד

רק שבד"כ החטאה של מטרה מ7 מטר = פגיעה בחף מפשע...

מבולבלים? גם אנחנו....

שוב...

אני מגלגל את הסרט 20-35 שנה אחורה בזמן.
לתקופה שבה רשיונות הנשק היו "להגנה עצמית" ולא "לנשיאה".
שאם היית נראה אזרח נורמטיבי לפקיד הרישוי אז אחרי שיכנוע קל היית מקבל רשיון. לא תבחינים לא עילות ולא בטיח.
לתקופה שבה הקצבת התחמושת הייתה 100 כדור לשנה, ואם רצית יותר הייתה פשוט מבקש.
לתקופה שבה יכולת לקבל רשיון לרובה אויר, או רובה 0.22 (אפילו הורנט).
שהיו במדינה שלנו רשיונות ציד.
שהרשיון היה לכל החיים ולא היית מחוייב במטווח אחת ל-3 וכל מיני בדיקות או טפסים כדי לכסות את התחת.

כן גם אז אנשים קנו אקדחים וזרקו אותם במגירה "אולי פעם נצטרך" או "כדי להרגיש בטוח בטיולים"

ולהזכירך באותם ימים הטרור היכה במדינה כמו שלא הכה אף פעם.
זו הייתה תקופת השיא של חטיפות מטוסים, פיגויע מיקוח וחדירות מחבלים.

אף אחד לא שיחק אותה "רמבו". מי שהיה מיומן בנשק ויכול היה לסייע - סייע. כמו אותו בחור שחיסל מחבל בפיגוע בנהריה. מי שלא, המשיך לשמור את הנשק במגירה כמו שעשה כל הזמן.
כן ובאותה תקופה ספורט הירי המעשי התחיל לשגשג.
הכל נראה סבבה ואת אף אחד כל נושא הנשק לא עניין...

באיזה מקום אנחנו אפשרנו לתקשורת לערער את הביטחון העצמי שלנו בתור אנשים ובתור חברה.
הם התלבשו על הנושא הזה כי זה הטרנד גם בארה"ב וחופרים לכולנו בשכל.
זה לא אומר שכל אחד צריך להיות צדיק יותר מהאפיפיור ולכסות את התחת שלו יותר מאשר יעקב עמית.
למה שלא נכניס תנאי נוסף לחידוש הרשיון? לא מספיק לירות 50 כדור.
כל אחד צריך לדעת לעשות "תרגיל קופים"
כל מי שלא מסוגל לגלוש על חבל מגג של בניין עד לקומה ה-3, לעצור בדיוק מוחלט מול החלון,
להכנס לתוך החדר דרך השמשה, לשחרר את החבל תוך כדי גילגול ולחסל 10 מטרות חלקן מוסתרות על ידי בני ערובה - לא יוסמך. זהו גמרנו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד