החלפת SIG לGLOCK

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת SIG לGLOCK

על ידי sliksig » 02 יוני 2013, 06:39

שלום לכל החברים,
אומנם אינני חדש כאן אבל זמן רב לא נכנסתי לאתר כלל, סורי...
יש לי שאלה, בימים אלו אני עומד להחליף את האקדח שלי מSIG228 לGLOCK17 דור 2.
לטובת השתתפות פעילה בספורט ירי מעשי.
כיוון שהSIG ואנוכי חברים מזה קרוב ל15 שנה ואני נוהג לטווח בו לפחות אחד לחצי שנה וגם יריתי בו לא מעט כדורים במסגרת הקורס ללא שום בעיות ומעצורים אני די חושש מהמהלך, מה גם שבגלל ריבוי הכלים המשומשים וזמינותם ומחירם הנח החלטתי ללכת הפעם על כלי משומש.
יריתי בו כ50 כדור במסגרת הניסיון ולמעט ההדק הרגיל של גלוק שלא התחברתי עליו בכלל וניסיתי גם כלי עם הדק מינוס שלא ממש פותר את הבעיה, הכל ניראה כשורה.
מה דעתכם על המהלך האם אני עלול להצטער בעתיד?
אגב המספר הסידורי של הכלי המועמד מתחיל ב YL ומסתיים בUS תוצרת אוסטריה, מה ניתן ללמוד מהנתונים הללו?
תודה לכל המשיבים.
______________________________________הכלי הכי טוב הוא - זה התקוע בחגורתך בשעת הצורך!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: החלפת SIG לGLOCK

על ידי higt-power » 02 יוני 2013, 13:03

לפי מה שאתה אומר אתה די מרוצה מהכלי אז למה להחליף ?
למה לא להשתתף בקטגוריה של "פרודקשן" לשנתים הראשונות ואז לרכוש כלי נוסף שישמש לירי מעשי נטו ?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אקדוחן » 02 יוני 2013, 17:47

אם נתייחס בנוסף לירי התחרותי גם לנשיאה היום יומית, קשה להאמין שאפשר להתחרט בנוגע לגלוק ביחס לסיג ובכלל, למרות שאני מאוד מעריך כלים מהתוצרת הגרמנית ואת סיג בפרט הגלוק עדיף על פניו בנוחות נשיאה ובהסלקה יותר קל יותר פרקטי יותר פשוט במובן החיובי של המילה המון הצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 יוני 2013, 17:53

למה גלוק דור2 ולא דור 3?
לדור 3 יש כמה שיפורים משמעותיים כמו 2 פינים שמחזיקים את בלוק הנעילה במקום 1 בדור 2, ומסילת אביזרים (אם אתה רוצה להרכיב פנס או לייזר).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 02 יוני 2013, 20:03

אקדוחן כתב:אם נתייחס בנוסף לירי התחרותי גם לנשיאה היום יומית, קשה להאמין שאפשר להתחרט בנוגע לגלוק ביחס לסיג ובכלל, למרות שאני מאוד מעריך כלים מהתוצרת הגרמנית ואת סיג בפרט הגלוק עדיף על פניו בנוחות נשיאה ובהסלקה יותר קל יותר פרקטי יותר פשוט במובן החיובי של המילה המון הצלחה.

פעם היה בארץ ירחון נשק שנקרא "מטרה" ושם כתב אלכס זוהר במאמר בשם "האקדח הכי טוב"
בטור סוג של ספוילר שלמעשה הכותרת היא אגדה אורבנית כי האקדח הזה לא קיים ,אם הוא היה קיים היו סוגרים מזמן את כל שאר המפעלים .
ומה לעשות גם לגלוק לא כולם מתחברים .....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי sliksig » 03 יוני 2013, 06:09

תודה למגיבים,
אכן גם אני לא ממש התחברתי לכלי, אבל יש בו מספר יתרונות בולטים ורק הזמן יוכיח האם הצעד היה נכון...
היתרון הבולט ביותר, למעשה שניים,
שעל אף ההדק הזוועתי הכדור הראשון יוצא מדויק יותר מהזיג, וכמובן שהבא אחריו נשאר מדויק כיוון שרתע כלפי מעלה קטן משמעותית, מה שמקנה יכולת ירי מהיר ומדויק יותר.

אגב ללכת לתחרות עם זיג זה מראש להתחיל בחוסר ולתת פור משמעותי לשאר המתחרים, כאקדח להגנה עצמית הוא נהדר לירי מעשי הוא ממש לא מתאים...

אגב פירקתי את הכלי על מנת להציץ פנימה, מה אגיד לכם, פלסטיק אוסטרי שאם לפני שני עשורים היו אומרים לדרומי מאמריקה שזה יהיה אחד האקדחים הפופולריים בתבל הוא היה פשוט צוחק לך בפנים.
______________________________________הכלי הכי טוב הוא - זה התקוע בחגורתך בשעת הצורך!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי sliksig » 04 יוני 2013, 06:18

זהו אתמול הושלמה ההחלפה, אין דרך חזרה... :!:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 04 יוני 2013, 17:24

אני לא מומחה גדול לזיג, אני באופן אישי מתחבר לרובים שלהם אבל לא לאקדחים. לי נשמע שאתה מאוד מרוצה מהזיג, והאופציה של גלוק 17 דור 2 רק ירחיק אותך מגלוקים לנצח. אם כבר לך על דור 3.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 05 יוני 2013, 10:07

הוא כבר החליף
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 05 יוני 2013, 16:26

ברוך הבא לעולם שכולו גלוק :cool:
עכשיו נשאר לך רק לפתוח דיון על מה אפשר לשפר ואיך.
בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי sliksig » 05 יוני 2013, 19:35

תודה לכל המפרגנים ולכאלו שלא...
אכן כבר בצעתי החלפה ואפילו שיפרתי שני דברים לעת עתה, הדק מינוס וכוונות מפרו.
לגבי עצר המחלק אז לא סגור האם אצטרך את השיפור כיוון שכפי שהובהר לי עדיף לשחררו ביד שמאל לאחר השחלת המחסנית החלופית ולא כפי שהייתי רגיל קודם לעשות את כל הפעולה ביד ימין.
יום שישי ניסוי כלים חוזר, יום ראשון אימון אולי אחרי חודש של שימוש אינטנסיבי יבוא בראשי שיפור נוסף שארצה לעשות.
אגב איזה אפשרויות עוד על הפרק?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 06 יוני 2013, 09:00

sliksig כתב:תודה לכל המפרגנים ולכאלו שלא...
אכן כבר בצעתי החלפה ואפילו שיפרתי שני דברים לעת עתה, הדק מינוס וכוונות מפרו.
לגבי עצר המחלק אז לא סגור האם אצטרך את השיפור כיוון שכפי שהובהר לי עדיף לשחררו ביד שמאל לאחר השחלת המחסנית החלופית ולא כפי שהייתי רגיל קודם לעשות את כל הפעולה ביד ימין.
יום שישי ניסוי כלים חוזר, יום ראשון אימון אולי אחרי חודש של שימוש אינטנסיבי יבוא בראשי שיפור נוסף שארצה לעשות.
אגב איזה אפשרויות עוד על הפרק?

אני מוצא את עצר המחלק המוגדל שימושי ביותר. הוא לא כל כך גדול, בכלל לא מפריע אבל מאפשר לך גם לשחרר את המחלק ביד אחת, וגם לנעול את המחלק לאחור בצורה נוחה כדי להציג נשק לפריקה.

עוד שיפורים שהייתי מציע לך:
1. החלפת קפיץ ההדק בקפיץ חזק יותר. זה משפר במידה מסויימת את לחיצת ההדק

2. החלפת בית ההדקים באחד כזה עם בורג שמקצר לך מהלך סרק אחורי או התקנת קונקטור GHOST ROCKET. חידוש הקשר נעשה הרבה יותר קצר ונעים.

3. תבנה לך בהדרגה מלאי קטן של חלפים. קפיצים, פינים, בלוק נעילה, שן חולצת, קסוות פלסטיק של הנוקר, שרוול פלסטיק של הנוקר וכו.. אתה אף פעם לא יודע מתי תזדקק להם.

לא הייתי מציע לך:
1. תפס מחסנית מוגדל או כזה ממתכת. תפס מחסנית ממתכת אוכל את הפלסטיק של המחסניות. תפס מחסנית מוגדל נוטה להלחץ ולהפיל מחסנית בצורה אקראית.

2. לעשות כל מיני כיפופים, ליטושים ושינויים במערכת ההדק. השיפור שתשיג אם תעשה את זה בצורה נכונה יהיה שולי ביותר ועל חשבון האמינות והבטיחות של הנשק.

3. להחליף את קפיץ הנוקר בקפיץ חזק יותר. ב-99.99% של המקרים הוא עובד אחלה אבל אחת לכמה אתה יכול להתקל בתחמושת עם פיקה קצת קשה מהרגיל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 06 יוני 2013, 18:12

קודם כל תתחדש. ולעניין,
אם בכוונתך לשאת את הנשק ולהשתמש בו לתחרויות, אני מציע לא לעשות הרבה שינויים שיתנו מקום לטעויות בזמן חירום.
אני ממליץ (ואולי את חלקם כבר עשית):
1. החלפה דחופה של סט כוונות מפרו או טיריג'קון (לנשיאה) או ווארן טקטיקאל סביגני, דילון עם פייבר אופטיק בקידמית (לתחרויות ולנשיאה בקומות מוארים)

2. החלפת קונקטור ההדק ל 3.5 מקורי של גלוק עדיף פי 100 על כל חברה אחרת. אם אין ברירה גואוסט רוקט עובד בסדר.

3. בלוק הדקים עם בורג להקטנת חידוש קשר.

4. שחרור מחסנית מוארך חלקית ויקארס

5. שחרור מחלק מוארך (בתנאי שלא יפריע בזמן ירי ויעצור את המחלק לאחור) אם אתה ימני שחרור עם אגודל ימין (זה גלוק לא 1911)

6. סקייטבורד טייפ לשיפור אחיזה (לא חייב להיות יפה רק מספיק מכל צד ומאחורי ידית האחיזה)
אם אתה נושא פנימי תוודא שלא שמת בחלק הנוגע בעור (אלא אם אתה בונה על דיאטה חד צדדית)

7. אך ורק למי שיודע איך לעשות את זה!!! החלקה של כל חלקי בית ההדקים, פלאנג'ר והנוקר איפה שצריך. נותן אחידות וקריספיות שלא ניתן להשיג ללא.

8. החלפת קפיץ הפלאנג'ר לרך יותר (ישפר משמעותית את התנגדות ההדק)

9. פקק בתחתית ידית האחיזה והורדת שבבים עד להתאמה מושלמת (יעשה פלאים בהחלפות)

10. החלפת מנוף ההדק ממדורג לחלק. (שניה אני מסביר) אני לא יודע איך שלך הגיע אבל לדוגמא גלוק 19 מגיעים עם הדק מדורג לא אחיד למגע ומעיק בזמן ירי לאומת גלוק 34 שמגיע עם הדק אחיד וחלק עם תחושה נעימה המאפשר סחיטת הדק עם יותר רגש. (ויהיו אלה שיגידו אוי באמת...) מקובל עלי.

לא לעשות!!!:

כל הקטנת קפיצים על ידי חיתוך והורדת טבעות.

שינויי בקפיץ הנוקר יותר או פחות (יותר יכול לגרום לנוקר לסדקים ופחות יגרום לכדורים עקרים)

שחרור מחסנית מוארך מבלי להוריד שבבים יגרום בזמן חירום להפלת המחסנית בזמן ירי (בחירום השרירים קפוצים אדרנלין זורם והאחיזה חזקה מהרגיל ולא תמיד אחידה)

לא לשחרר מחלק עם האגודל הנגדית בגלוק (אם לא עם אגודל ימין אז עדיף משיכה לאחור של המחלק)

לא לשמן יותר מדי. במיוחד באיזור השן החולצת (גלוק זה לא פלאפל באוסטריה)

כירסום וחיתוך של חלקי האקדח להתאמת חלקים (סקופים קומפנצטורים קירור קנה שיפור אחיזה הגדלת איזור מגן ההדק וכו...) אלא על ידי מומחה בלבד! האקדח תוכנן על ירי שורת מהנדסים ומיועד ללחצים ועמידות כל עוד לא פוגעים בחוזק החומרים.

אני מאחל לך הרבה הצלחה עם האקדח החדש, ושתשתמש בו רק לספורט ואימונים ב"ה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 06 יוני 2013, 18:18

אני מוסיף כי אם קנית אותו משומש, עדיף להחליף את כל הקפיצים לחדשים ולרשום את תאריך ההחלפה כטיפול מונע.
נכון לגבי כל כלי ירי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 06 יוני 2013, 19:57

השפן,גם תאכיל אותו באנטריקוט,וסינטה כל החיים ,עדין ישאר צימחוני,,,, %%$0066

תתחדש ותהנה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי