שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

על ידי ניר ל » 22 מאי 2013, 12:47

רכשתי ציין מ DX בעבור סכום מגוחך עבור האיירסופט ובהזדמנות אבדוק את עמידותו ע"ג האקדח. בכל אופן לא מצאתי הבדל בירי ל 10 מ' מבחינת מקבץ, אני משער שיש יתרון ברכישת מטרה במהירות אבל את זה אני משאיר למטווח החי.
אני באופן אישי לא אעשה בזה שימוש , אבל תהיתי איפה יכול להיות ללייזר בתחום הנראה ייתרון מוחץ ואז נזכרתי במבוגרים בעלי ראייה רחוקה / מולטיפוקל , שלא מסוגלים לראות את כוונות האקדח ללא המשקפיים המתאימים ולפיכך לא פוגעים במטרה אפילו באופן סטטיסטי... , אז במטווח המדריך מזהה את הבעיה ומבקש מהם להחליף משקפיים לקרוב, אבל במציאות הרי אין סיכוי שיזכרו להחליף ויסתפקו בלראות מטרה מטושטשת שגם עשויה לנוע...

האם ציין לייזר זה לא MUST עבורם (ועבורנו מן הסתם בעתיד) ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

על ידי higt-power » 22 מאי 2013, 14:03

לטעמי היתרון הגדול בליזר הוא שהוא הולך עם האינסטינקט הטבעי של כולנו להתרכז במה שמנסה לפגוע בך ,אם תרצה שיפור של שיטת ה"ירי האנסטינקטיבי" אוו "ירי הצבעות " שלמדנו פעם שהינו קטנים %3 .
המינוס הגדול הוא ובטח לא היחיד של הליזרים הוא שנכון להיום יש מעט מאד כאלו שזמינים אזרחית שמתבססים על משהוא שונה מהותית מLED ליזר אדום כמו בחנות 2 שקל (גם אם תג המחיר הוא 200 דולר) .
אז כן בחישכה אוו בתאורה חלשה מאד הם יעילים למדי אבל ברגע שאתה יוצא לאור החלש שבחלשים קשה מאד לתפוס את הנקודה .
רק לאחרונה ערכתי ניסוי קטן בלתי מחייב וניסיתי גם אני וגם בעל הליזר לתפוס את הנקודה על דף לבן במרחק של 8 מטר ביום מעונן במיוחד במטווח פתוח ,המסכנה ?
לא היה קל ,למעשה לשנינו לקח מעל 3 שניות להוציא כדור ממצב שבו האקדח "בהכן " .
שזה כמובן נכשל גדול !
אז מה יש לך למעשה?
צעצוע יקר שיעיל אולי ב50% מהזמן ומחייב אותך לרכוש שני טכניקות ירי שונות .
אז בקיצור ,עד שיהיה ליזר "ירוק" אוו "כתום" יעיל במחיר שפוי היתי ממליץ מאד לותר ,וגם אז אני ישקול שוב .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 23 מאי 2013, 17:10

ניר,
אם יש משהו שאני שלא יקבל את הקול שלי בירי, זה לייזר. הלייזר גורם לך לאבד את כל יכולות הירי שלך מידית ומחזיר לך את כל הרגלי הירי השגויי.
דוגמאות:
זמן- במקום להתרכז בכוונת הקידמית שלך במרחק של חצי מטר מהעין אתה מחפש נקודה קטנטנה על מטרה הרבה יותר רחוקה. הכי גרוע אם צבע המטרה קרוב לצבע הנקודה או כמובן באור יום בהיר. מה שמאריך משמעותית את זמן ביצוע הירי.
יכולת- הרבה פעמים יצא לי לפגוש אנשים חסרי כל ידע בירי שקנו אקדח עם ציין לייזר ואומרים לי מה הבעיה, אני יורה על הנקודה וזה פוגע בול! זה הזמן הנכון להציע התערבות קטנה. כי אין סיכויי בעולם שיורה שאינו בעל נסיון יצליח בכך. (פלינץ', ג'רק, אחיזה שגוייה, עמידה שגוייה וכו...)
והכי מעניין, מי איפס???
קל יותר ללמד ירי מכוונות רגילות מאשר מציניי לייזר.

אמינות- כל מה שעובד על בטריות מועד להיכשל לכן חשוב לא להסתמך עליו במאת האחוזים.
אופציה:
http://www.sportsmanswarehouse.com/spor ... /cat100737
לא יודע עד כמה נוח לנשיאה (לא רע לנשיאה בפאווץ'), אבל ממש קטן ומשאיר את האקדח באותו רוחב, מותקן במקום כוונת אחורית ומאפשר ירי גם ככוונת רגילה במקרה של כשל, די עמיד (לפחות ממה שסיפרו לי)
בכל מקרה, עדיף בהרבה על ציין ואוסיף שגם על כוונת רגילה.
מותקן: http://cdn.glockforum.com/forum/attachm ... 998470.jpg
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 25 מאי 2013, 11:37

אם כבר מתקינים כוונת השלכה על אקדח
אז לפחות לא לוותר על הכוונת הברזל

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 3389_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8936_n.jpg
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי haimzeevi » 27 מאי 2013, 10:11

אינני מומחה, אבל החלפתי ב"גלוק 17" שלי את הכוונות לטריטיום בשני צבעים, אחוריות ירוקות וקדמית כתומה.
נראה לי שזה עונה על הטיעונים שהושמעו לפני...
הכוונות הן ממתכת כמובן, עם כל היתרונות שבכך.
בהצלחה,
חיים זאבי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 17 יוני 2013, 20:35

חיים,
אני באופן אישי לא ממליץ על שילוב צבעים. (מבלבל את העין) ואם כבר צבע, אז לא ירוק.(קיים כמעט בכל תוואי שטח כגון עצים שיחים מדשאות וכיוב'...) ופחות בולט מהצבע האדום.
ולצערי זה לא פותר את עניין העומקים בגלל שעדיין צריך לייצב את הקדמית ביחס לאחורית ביחס למטרה, שלא כמו בכוונת הולוגרפית נקודה על המטרה בלבד.
יום טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yuval » 18 יוני 2013, 11:11

היתרון של צבע אחד לנקודות (כוונת קדמית ואחורית) הוא חסרון גדול מאוד בתנאי לחץ.

כאשר שתי הכוונות באותו צבע ניתן בטעות בתנאי לחץ לכוון את הקידמית מימין לאחורית או משמאל באותו מרחק של הנקודות באחורית.
בתנאי לחץ מרימים את האקדח מכוונים ויורים ולא בודקים אולי האקדח בכלל באלכסון ימינה או שמאלה.

כאשר הקדמית שונה מהאחורית אתה לומד ומתרגל לתמונת כוונות קבועה (כתום בין שתי נקודות אדומות ....)
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 יוני 2013, 12:14

yuval כתב:היתרון של צבע אחד לנקודות (כוונת קדמית ואחורית) הוא חסרון גדול מאוד בתנאי לחץ.

כאשר שתי הכוונות באותו צבע ניתן בטעות בתנאי לחץ לכוון את הקידמית מימין לאחורית או משמאל באותו מרחק של הנקודות באחורית.
בתנאי לחץ מרימים את האקדח מכוונים ויורים ולא בודקים אולי האקדח בכלל באלכסון ימינה או שמאלה.

כאשר הקדמית שונה מהאחורית אתה לומד ומתרגל לתמונת כוונות קבועה (כתום בין שתי נקודות אדומות ....)

אין לי שום דבר בעד או נגד כוונות טריטיום בצבעים זהים או שונים. הכוונות שיש לי בנשק כרגע הן בנות 9 שנים. כשהתקנתי אותן, צבעים נוספים לא היו כל כך נפוצים בארץ, כשלא הייתה לי הרבה בחירה.
כוונות בצבעים שונים זה יכול להיות נחמד, אבל אני לא כל כך מסכים עם הטיעונים שהעלית.

20 שנה אני נושא נשק עם כוונות זוהרות באותו הצבע (ירוק) ולא קרה לי פעם אחת שבו האקדח נטה הצידה בצורה שגרמה לבלבול כל כך קיצוני במיקומו של הלהב יחסית לאתנח.

תאמין לי שעשיתי הרבה מאד נסיונות לאחוז את האקדח בצורה שתגרום לכזו טעות כדי לראות איך זה מרגיש, ובכל מקרה האקדח ישב ביד בצורה מאד מאד לא נוחה.
במקרה כזה יכולות להיות שתי אפשרויות:
- או שהאקדח לא מתאים לכף היד מלכתחילה שזו בעיה בפני עצמה
- או שהאחיזה באקדח לא טובה.
בשני המקרים האלה כל מי שיש לו קצת שכל וטיפה אחריות לא ילחץ על ההדק כי הוא אחראי לתוצאות של כל כדור שיוצא מהנשק שלו.

בנוסף כוונות זוהרות הן לא תחליף לאמר"ל או פנס.
אם תנאי התאורה במקום הם כל כך קשים שאתה לא מסוגל לראות את צללית האקדח והכוונות שנמצא בטווח היד שלך, בטח ובוודאי לא תהיה מסוגל לזהות בבירור מטרות/חפים מפשע רחוקים כמה מטרים ממך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 יוני 2013, 20:18

השאלה שלי התייחסה ליורים בעלי מגבלת ראייה לקרוב ולא לכלל היורים .... אבל תמשיכו :roll:
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נועם » 19 יוני 2013, 01:00

ניר הפתרון לבעלי המגבלה הזו הוא ללמוד לאט לאט את המגבלה ועבוד בהצבעה כאשר העין מרחפת דרך הכוונות אל המטרה.

הפתרון של החלפת המשקפיים במטווח טוב לשני דברים - הראשון ללמידה, אבל חייבת להיות מגובה בהמון עשייה ותעייה, כי דרך התעייה והטעייה לומדים. השני, בשביל שמחזיק הנשק יוכל לצלוח עוד 3 שנים של רישיון...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glock34 » 19 יוני 2013, 05:40

אני מסכים עם נועם לגבי השיטה, רק בשילוב כוונת הולוגרפית (קל יותר לרחף דרך הכוונת כאשר היא נותנת נקודת ציון על המטרה בנקודה אחת במקום בשתי נקודות)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 יוני 2013, 07:23

ניר ל כתב:השאלה שלי התייחסה ליורים בעלי מגבלת ראייה לקרוב ולא לכלל היורים .... אבל תמשיכו :roll:

לייזר יכול לתת לך מענה בתנאי תאורה פחות טובים כאשר אתה יכול להבחין בקלות בנקודה עעל המטרה.

בתנאי אור יום קשה מאד למצוא את הנקודה על המטרה בתנאים של לחץ, אפילו אם תשתמש בלייזר ירוק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 19 יוני 2013, 11:36

רכישת מיומנות היא הפתרון האולטימטיבי, אין ספק,
אבל אפילו צה"ל התייאש מלנסות וללמד את חייליו לקלוע דרך כוונות ברזל , הלא כן ?

מותר אגב לעבור חידוש רשיון עם לייזר?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 19 יוני 2013, 11:41

itamar כתב:
ניר ל כתב:השאלה שלי התייחסה ליורים בעלי מגבלת ראייה לקרוב ולא לכלל היורים .... אבל תמשיכו :roll:

לייזר יכול לתת לך מענה בתנאי תאורה פחות טובים כאשר אתה יכול להבחין בקלות בנקודה עעל המטרה.

בתנאי אור יום קשה מאד למצוא את הנקודה על המטרה בתנאים של לחץ, אפילו אם תשתמש בלייזר ירוק.

א.

אז לפחות שיפגעו בלילה ... מכל המצבים ההזויים שראיתי אצל מחדשי רשיון , עניין החלפת המשקפיים נראה לי עד היום הכי מגוחך ... זה גם מן טכס כזה שרק הוא עצמו לוקח חצי דקה ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 19 יוני 2013, 14:33

חכה עוד נגיע למצב של "התאוריה" במשרד הרישוי,
יגיע אדם שירה במקום הנבחן המקורי וכל זאת תמורת 2500 זוזים,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3011371,00.html
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הבא