האם יש בפורום עוד בעלים של CZ-2075 RAMI?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם יש בפורום עוד בעלים של CZ-2075 RAMI?

על ידי AviGibly » 16 יוני 2013, 11:55

יש לי את גרסת הפולימר (9X19 מ"מ) מזה כחודש וחצי, ואני מוצא אותו מאד נוח לנשיאה יומיומית מוסלקת (ב"נרתיק" של VersaCarry). יריתי בו כ-100 כדורים (2 ביקורים במטווח, לצערי לא היה לי זמן ליותר עד כה) ואני ממתין (בהמלצת חברי הפורום) לקורס ירי מעשי שיפתח אצל מאיר רוט, כדי להרגיש מיומן איתו.

אם יש כאן בעלים נוספים של כלי דומה, הייתי שמח לשמוע האם עברו אתו קורס ירי מעשי ובאיזו מידת הצלחה (חברי הפורום נחלקו בין כאלה שכתבו לי ש"זה לא כלי מתאים לשימוש בקורס כזה" וכאלה שכתבו ש"קורס כזה עושים עם הכלי שנושאים, נו מטר וואט"). חוצמזה, הייתי שמח לשמוע על בעיות שנתקלו בהן איתו (אם בכלל) או מודיפיקציות שנעשו בעקבותיהן (אם צריך היה).

חוצמזה, שאלה בענייני חוק - כשאני נכנס למקום ציבורי ובו מוצב שומר בכניסה (מסעדה/קניון/מוזיאון וכו') שלא שואל אותי דבר, לא מעביר עלי נפנוף במגנומטר ובכלל מסתפק רק בהנהון ושאלת "מה שלומך?" האם אני מחויב להצהיר על היותי נושא נשק + להציג תעודה או שמא זה נופל תחת "טו מאצ' אינפורמיישן"? ניסיתי למצוא הנחיות לכך בחוברת הקטנה שהגיעה עם הרישיון ובאתר של משרד הפנים, אך ללא הצלחה.

המון תודה,

אבי
"The strong take from the weak, but the smart take from the strong"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: האם יש בפורום עוד בעלים של CZ-2075 RAMI?

על ידי higt-power » 16 יוני 2013, 21:12

לענין האחרון אין שום הוראה בשום מקום שמטילה עלך חובה להצהיר שאתה חמוש .
השומר (שים לב אילן לא מאבטח :lol: ) מצד שני חייב לבצע את תפקידו כפי שהוגדר לו .
פעם עוד הינו תמימים וחשבנו לתומנו שאים נהיה אקסטרה בסדר נקבל יחס של חצי בסדר לפחות חזרה הסתבר שאין טעות גדולה מזאת .
לכן מנסיון (לפחות שלי ב12 שנה האחרונות ) עדיף בלי שאלות קיטבג .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pildus2 » 16 יוני 2013, 22:44

לפני שנתיים נכנסתי חמוש לסניף בנק, השומר נפנף עלי מגנומטר (כנראה ללא סוללה) ולפני שפציתי פה שלח אותי לדרכי פנימה אל תוך הסניף...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 16 יוני 2013, 23:06

pildus2 כתב:לפני שנתיים נכנסתי חמוש לסניף בנק, השומר נפנף עלי מגנומטר (כנראה ללא סוללה) ולפני שפציתי פה שלח אותי לדרכי פנימה אל תוך הסניף...

אני אף פעם לא מצהיר אם לא שואלים אותי.
אולי בעשרה אחוז מהכניסות מזהים שיש לי נשק.

גם השאלה "יש לך נשק" היא די דבילית, שהרי המחבל לא יאמר שיש לו נשק ...
אבל אם שואלים אני עונה שיש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חדש » 17 יוני 2013, 11:03

פעם אחת בסופרמרקט השומר שאל אותי אם יש נשק, כשעניתי לו שכן הוא היה בשוק ולא ידע מה לעשות הלאה. אחרי מספר שניות של מחשבה הוא פשוט אמר לי "תכנס".
אני חושב שהווראות שלהם אומרות לשאול אם יש נשק ואז לתת להכנס, אין שום קשר לתשובה שלך. יש מקומות ששואלים אותך אם יש נשק, ואח"כ בודקים לך את התיק במכונת השיקוף למרות שאתה מצהיר שיש עליך נשק ועוד מחסניות בתיק. הם מחפשים את התומ"ת שהחבאת שם.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 17 יוני 2013, 13:41

על ציר הקיטבג: כל אימת שאין תקנה / חוק / הוראה / פקודה / דבר המלך המחייב התנהגות מסוימת, אין חובת דיווח, אין חובת נידוב מידע ואין חובת ירידה למצב. מאידך כיום אם בעל תפקיד אותו אתה חייב לעבור שואל אותך אם אתה חמוש, רצוי לומר את האמת ורצוי לציית לשלטים האוסרים עליך לעבור אותם אם אתה חמוש.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי AviGibly » 18 יוני 2013, 11:37

לכל העונים - המון תודה. הלקחים יופנמו ואשמע בעצתכם.

מהיעדר התגובות לשאלה הראשונה, אני מסיק שאני היחיד בארץ שמחזיק RAMI (בהנחה שכל נושאי הנשק בארץ נכנסים לפורום ומגיבים, מה שלא נראה לי רחוק מהאמת...). נו מילא, גם זה סוג של ייחוד %3
"The strong take from the weak, but the smart take from the strong"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviqq » 18 יוני 2013, 14:43

איפה בודקים בכניסה עם מכונת שיקוף? %%$0066
בדרל כלל אם אתה אומר שיש לך נשק, מבקשים ממך להראות רשיון תקף.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אקדוחן » 18 יוני 2013, 23:43

אני חושב על סיבה אחת מספיק טובה להצהיר על היותי חמוש, עיזבו עכשיו נידוב מידע שאלות קיטבג ושו'ת, קחו לכם מצב טיאורתי שנקלעתם לאירוע בבנק, בסניף הדואר או בקניון הקרוב לביתכם, ניסיתם רציתם הצלחתם להגיב לאותו מפגע, מה עדיף שומר שיודע עליכם כחמושים או אחד שלא ותוך כדי נסיון ניטרול של אותו מפגע שומר הכניסה טועה בזיהוי ומבצע עליכם הרי הוא לא יודע מי נגד מי, או שאולי הצהרתם ד'ק קודם לכן ואותו שומר פיקח אומר וואלה הפלוני הזה הציג לי תעודה לפני דקות מספר, בכל אופן זה הצעד שלי קדימה לגבי הנושא, יצלח או לא רק מבחן האמת יקבע שלא נדע מצרות חלילה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 19 יוני 2013, 00:56

אבי שלום,

לשאלתך המקצועית -

1. צריך לבדוק האם הכלי מייצר פקטור מינימלי לירי מעשי, בשל הקנה הקצר.

2. קח בחשבון כי לכלי יש רתע חזק יחסית, בשל הקנה הקצר, יקשה עליך לירות מהר ומדוייק כנדרש בירי המעשי. (בסטנדרטים של ירי מעשי, לא בסטנדרטים של "מטווח" רגיל)

3. מכוון - בהמשך לאורך הקנה, המרחק בין הכוונות קצר, יקשה על הדיוק בירי לטווחים רחוקים, הכלי לא מיועד לזה.

יש עוד הרבה לכתוב, אבל בשורה התחתונה -

הכלי מיועד להגנה עצמית בטווחים קצרים מאוד, ולנשיאה מוסלקת. לא מעבר לכך.

אגב, אתה לא היחיד שנושא כלי כזה, מכרתי פעם כמה כאלו, גם פולימריים וגם מתכתיים.

אישית אני לא אוהב אותו, לא התחברנו.

בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 19 יוני 2013, 04:32

אקדוחן כתב:אני חושב על סיבה אחת מספיק טובה להצהיר על היותי חמוש, עיזבו עכשיו נידוב מידע שאלות קיטבג ושו'ת, קחו לכם מצב טיאורתי שנקלעתם לאירוע בבנק, בסניף הדואר או בקניון הקרוב לביתכם, ניסיתם רציתם הצלחתם להגיב לאותו מפגע, מה עדיף שומר שיודע עליכם כחמושים או אחד שלא ותוך כדי נסיון ניטרול של אותו מפגע שומר הכניסה טועה בזיהוי ומבצע עליכם הרי הוא לא יודע מי נגד מי, או שאולי הצהרתם ד'ק קודם לכן ואותו שומר פיקח אומר וואלה הפלוני הזה הציג לי תעודה לפני דקות מספר, בכל אופן זה הצעד שלי קדימה לגבי הנושא, יצלח או לא רק מבחן האמת יקבע שלא נדע מצרות חלילה.

1. השומר ישכח מקיומך וקיום הנשק שלך 4 שניות אחרי שעברת אותו. מצד שני, אם יש באותו מקום מפגע פוטנציאלי, אז הוא עלול להבין שאני חמוש ולהפוך אותי למטרה מועדפת.
2. שומר מהשורה לא יגיב ולא יירה, יהיה אשר יהיה.שומר מהשורה לא רואה באזרח חמוש "אח לנשק", אלא מטרד מסוכן.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 19 יוני 2013, 08:23

אקדוחן כתב:אני חושב על סיבה אחת מספיק טובה להצהיר על היותי חמוש, עיזבו עכשיו נידוב מידע שאלות קיטבג ושו'ת, קחו לכם מצב טיאורתי שנקלעתם לאירוע בבנק, בסניף הדואר או בקניון הקרוב לביתכם, ניסיתם רציתם הצלחתם להגיב לאותו מפגע, מה עדיף שומר שיודע עליכם כחמושים או אחד שלא ותוך כדי נסיון ניטרול של אותו מפגע שומר הכניסה טועה בזיהוי ומבצע עליכם הרי הוא לא יודע מי נגד מי, או שאולי הצהרתם ד'ק קודם לכן ואותו שומר פיקח אומר וואלה הפלוני הזה הציג לי תעודה לפני דקות מספר, בכל אופן זה הצעד שלי קדימה לגבי הנושא, יצלח או לא רק מבחן האמת יקבע שלא נדע מצרות חלילה.

אתה מתכוון לאותו שומר שאם הצגתה לו רשיון נכנסתה ונזכרתה ששכתה משהוא ברכב שאתה חוזר הוא רוצה לראות שוב את הרשיון שלך ,כי "אני לא יכול לזכור את כולם ".
(את כל 1000 חמושים שנכנסו ב3 דקות האחרונות בשער שעוברים בו 4 אנשים בשעה )
אוו לאחד אחר ?

SPY
אתה טועה השומר רואה בך רק מתרד לקריאת הספר אוו לקישקושים הסופר חשובים שהוא עסוק בהם כרגע .

חברים תבינו במתקן הממוצע הדבר היחיד שהשומרים הללו שומרים עלו זה על התחת של שרשרת המזון מעלהם .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 19 יוני 2013, 17:28

אבי,
בהקשר למה שאמר נועם, לפני שאתה נירשם לקורס קח בחשבון שהאקדח שברשותך לא עונה על הצרכים בירי מעשי. ירי מעשי הוא ספורט המשלב מהירות טכניקה ויכולת לפתור מצבי לחימה (לרוב מוגזמים במיוחד) בעזרת אקדח. אסור לשכוח כי זהו ענף ספורט ואינו יכול לתת לך מענה ויכולת טקטית בזמן אמת, אלא להקנות לך אכויות ירי וטכניקה שיעזרו לך במקרה הצורך. אני בעד לעשות את הקורס, רק להבין ולהפנים את המטרה בעשיית הקורס. במקרה שלך ממש לא למטרת תחרויות.
תהנה בקורס.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד