שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"
ניר ל כתב:רכישת מיומנות היא הפתרון האולטימטיבי, אין ספק,
אבל אפילו צה"ל התייאש מלנסות וללמד את חייליו לקלוע דרך כוונות ברזל , הלא כן ?
בס"ד
צה"ל לא התייאש מללמד לירות דרך כוונות ברזל. הדרך היחידה לדעת להשתמש בנשק כמו שצריך גם כשנשבר לך הmars היא לעבור את כל הטירונות כשאתה יורה בכוונות ברזל.
חוץ מזה, השיריונרים יורים בכוונות ברזל כל השירות.
ירון
ירון
_ _ _
"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
_ _ _
בכוונה השתמשתי במושג "לקלוע" ולא ב"לירות" ....
טנקיסטים בקושי לומדים לירות(בלי להעליב) , הדבר הכי חשוב בנשק האישי שלהם הוא שיצטודד כמה שפחות ויהיה עמיד לחבטות. לכן די מפתיע אותי שמציידים אותם היום בM-16 שלא עומד באף אחד מהקריטריונים הנ"ל ולמרות קיצורו הוא עדיין ארוך מדי בכדי להיזרק לתוך טנק או על הטנק .
טנקיסטים בקושי לומדים לירות(בלי להעליב) , הדבר הכי חשוב בנשק האישי שלהם הוא שיצטודד כמה שפחות ויהיה עמיד לחבטות. לכן די מפתיע אותי שמציידים אותם היום בM-16 שלא עומד באף אחד מהקריטריונים הנ"ל ולמרות קיצורו הוא עדיין ארוך מדי בכדי להיזרק לתוך טנק או על הטנק .
- סליקאי טיטניום

ניר,
עם כל הכבוד ויש כבוד, איך אדם חצי עיוור יזהה נקודה אדומה צהובה שחורה ירוקה או ורודה על מטרה מ 7 10 15 מטר אם הוא לא יכול לראות בקושי כוונת קידמית?
עם כוונת הולוגרפית הוא מכוון את הנקודה ורואה את התוצאה במסך קרוב יותר לעין ככה שהמטרה תהיה מטושטשת אבל הנקודה עליה ברורה וחדה. ובנוסף לכל אין בעיה אור יום לילה או פלורסנט.
תצליח.
עם כל הכבוד ויש כבוד, איך אדם חצי עיוור יזהה נקודה אדומה צהובה שחורה ירוקה או ורודה על מטרה מ 7 10 15 מטר אם הוא לא יכול לראות בקושי כוונת קידמית?
עם כוונת הולוגרפית הוא מכוון את הנקודה ורואה את התוצאה במסך קרוב יותר לעין ככה שהמטרה תהיה מטושטשת אבל הנקודה עליה ברורה וחדה. ובנוסף לכל אין בעיה אור יום לילה או פלורסנט.
תצליח.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אצל רבים מעל גיל 45-50 מתפתחת בעיית ראיה למרחק קרוב - לא מסוגלים לקרוא ספר , אבל אין להם בעיית ראיה למרחק או שהם נעזרים במשקפיים לקוצר ראיה בשוטף ובזוג נוסף לקריאה. אבא שלי למשל קורא ספר ממרחק של 8 מטר , אבל לא מזהה שזה ספר ממרחק 80 ס״מ....
- סליקאי טיטניום

אם אביך מרכיב משקפיים לרחוק אכן לייזר יכול להיות פיתרון אלטרניבי במקרה שאינו רואה כלום מקרוב כי כוונת הולוגרפית דורשת ריכוז ראיה לקרוב.
אם הוא מרכיב משקפיים לטווח קרוב ברובו של היום המצב בעניין הכוונות מתהפך.
ישנם גם משקפיים (לא מולטיפוקאל) שעדשה אחת היא לרחוק ואחת לקרוב (מקובל מאד בניתוחי לייזר) על פי מה שנאמר לי מתקבלת ראיה ממוצעת ולקריאה עדיין צריך משקפיים אבל ביום ביום אפשר להסתדר.
אני לא אופטומטריסט רק ניזון ממה שנאמר לי מפיהם של אחרים (שווה בדיקה)
יום טוב.
אם הוא מרכיב משקפיים לטווח קרוב ברובו של היום המצב בעניין הכוונות מתהפך.
ישנם גם משקפיים (לא מולטיפוקאל) שעדשה אחת היא לרחוק ואחת לקרוב (מקובל מאד בניתוחי לייזר) על פי מה שנאמר לי מתקבלת ראיה ממוצעת ולקריאה עדיין צריך משקפיים אבל ביום ביום אפשר להסתדר.
אני לא אופטומטריסט רק ניזון ממה שנאמר לי מפיהם של אחרים (שווה בדיקה)
יום טוב.
- סליקאי זהב

ניר ל כתב:בכוונה השתמשתי במושג "לקלוע" ולא ב"לירות" ....
בס"ד
1. תשיג לי m16 מקוצרר ואני אתן לך יופי של מקבץ.
2. כל השיריונרים מחכים ליום שמישהו שמשפיע יבין כבר שאין לנו מה לעשות עם נשק ארוך ויתן לכולנו אקדחים.
3. למישהו עם עדשות מולטיפוקל לא אמורה להיות בעיה עם זיהוי הכוונות.
ירון
_ _ _
_ _ _
ניר ל כתב:אצל רבים מעל גיל 45-50 מתפתחת בעיית ראיה למרחק קרוב - לא מסוגלים לקרוא ספר , אבל אין להם בעיית ראיה למרחק או שהם נעזרים במשקפיים לקוצר ראיה בשוטף ובזוג נוסף לקריאה. אבא שלי למשל קורא ספר ממרחק של 8 מטר , אבל לא מזהה שזה ספר ממרחק 80 ס״מ....
ניר,
אני מרכיב משקפי מולטיפוקל כבר 6 שנים ואין לי שום בעייה לירות, לקרוא, לעבוד על מחשב, לראות מרחוק וכו'. זה הפיתרון הנכון שמחזיר לאנשים בגיל הזה את איכות החיים שלהם ולא 20 זוגות משקפיים לצרכים שונים.
הבעיה היחידה בירי עם המשקפיים האלה מתעוררת במטווחים כמו מאיר רוט שמכריחים אותך לשים משקפי מגן על משקפי הראיה.
זה יוצר איזו תופעה של עיוות שגורמת לפגיעות שלי להיות 10 סמ למטה..נו שויין אפשר בהחלט לחיות עם זה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ירון,
לתת לשריונרים אקדח זו אכן הצעה מעולה ופראקטית לנוכח שהותם במקום צפוף כמו טנק.
אבל בהחלט לא לוותר על רוס"ר. וAR-15 טוב מספיק וקצר מספיק בכדי לספק את צרכייהם של חי"רניקים וטוב גם לשריונרים תותחנים ואם היו מנפקים את גירסאת הפיסטון היה יכול לספק 99% מהצבא כנשק אישי. אולי פשוט שריונרים יתחילו להתנהג לנשק בהתאם.
לתת לשריונרים אקדח זו אכן הצעה מעולה ופראקטית לנוכח שהותם במקום צפוף כמו טנק.
אבל בהחלט לא לוותר על רוס"ר. וAR-15 טוב מספיק וקצר מספיק בכדי לספק את צרכייהם של חי"רניקים וטוב גם לשריונרים תותחנים ואם היו מנפקים את גירסאת הפיסטון היה יכול לספק 99% מהצבא כנשק אישי. אולי פשוט שריונרים יתחילו להתנהג לנשק בהתאם.
- סליקאי זהב

glock34
אקדחים לשריונאים נתנו כבר במלחמת העולם השנייה ואם שם זה היה טוב אז אתה צודק גם עכשיו
אפשר להסתדר עם זה, למרות שהיום אפשר בתאוריה להנפיק PDW כגון הP90 או הMP7 לצוותי טנקים. ומעבר לגודל הקטן שלהם הם גם יכולים לתת מענה בטווחים סבירים גם למיגונים אישיים
אבל בצה"ל אין גרסאות פיסטון לM16 או M4 ההברקה הזאת לא הגיעה עד לישראל הפיסטון הקרוב ביותר לצה"ל מיוצר באור יהודה בצורת גלבוע של חברת סילבר שאדו
http://www.silver-shadow.com/Small%20Ar ... index.html
ברגע שהוחלט שצה"ל עובר לתבור שום חידוש בנושא הפלטפורמה של הM4 לא הגיע ארצה ומי שמכיר קצת את השור האמריקאי יודע שיש כמה הברקות בנושא. את האמת גם בארה"ב הפיסטון לא תפס את הצבא בסערה גדולה, הם עדיין משתמשים ברובי DI ורק יחידות מיוחדות רוכשות כלים שכאלו בתקציבים שלהם
אקדחים לשריונאים נתנו כבר במלחמת העולם השנייה ואם שם זה היה טוב אז אתה צודק גם עכשיו
אפשר להסתדר עם זה, למרות שהיום אפשר בתאוריה להנפיק PDW כגון הP90 או הMP7 לצוותי טנקים. ומעבר לגודל הקטן שלהם הם גם יכולים לתת מענה בטווחים סבירים גם למיגונים אישיים
אבל בצה"ל אין גרסאות פיסטון לM16 או M4 ההברקה הזאת לא הגיעה עד לישראל הפיסטון הקרוב ביותר לצה"ל מיוצר באור יהודה בצורת גלבוע של חברת סילבר שאדו
http://www.silver-shadow.com/Small%20Ar ... index.html
ברגע שהוחלט שצה"ל עובר לתבור שום חידוש בנושא הפלטפורמה של הM4 לא הגיע ארצה ומי שמכיר קצת את השור האמריקאי יודע שיש כמה הברקות בנושא. את האמת גם בארה"ב הפיסטון לא תפס את הצבא בסערה גדולה, הם עדיין משתמשים ברובי DI ורק יחידות מיוחדות רוכשות כלים שכאלו בתקציבים שלהם
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
קודם כל, הסילבר שאדו ניראה איכותי וברמה שלא תבייש את טובי היצרנים בסגה.
קצת יותר מדי תוספות ואופציות לטעמי אבל באופן כללי ניראה נשק פגז.
אני משתמש ב HK MR556A1 כאופצית פיסטון ואני לא חסיד גדול של מקוצררים למינייהם אני מעדיף קצר רגיל עם קוואד רייל וורטיקל גרייפ פנס שורפייר ורצועה של VTAC שתי נקודות חיבור אחת לסטוק והשניה לרייל. כוונות מתקפלות וכוונת EOTECH XPS2 הולוגרפית. חשוב לדעת כי נשקי פיסטון אמנם אמינים ועומדים בתנאים קשים ובקושי מתלכלכים תוך כדי ירי, אבל כבדים יותר מנשקים בעלי מערכת גז רגילה ויכולים להעיק במשקלם על חיילי חי"ר רגילים שצריכים ללכת מרחקים ארוכים ברגל. וכמובן המחיר בהתאם לאיכות וכך גם החלפים.
כאופציה הקלה יותר, אני משתמש ב סיג M400 עם קוואד של יאנקי היל ואותו סטאפ כמו ה HK
הרבה יותר קל, אבל הרבה יותר מתלכלך. אה וגם חצי מחיר.
הייתי שמח לבדוק את הסילבר שאדו (מה שאני אעשה כשאגיע לארץ) ויש מצב ששווה לי להחליף למשהו יותר תוצרת הארץ.
תודה.
קצת יותר מדי תוספות ואופציות לטעמי אבל באופן כללי ניראה נשק פגז.
אני משתמש ב HK MR556A1 כאופצית פיסטון ואני לא חסיד גדול של מקוצררים למינייהם אני מעדיף קצר רגיל עם קוואד רייל וורטיקל גרייפ פנס שורפייר ורצועה של VTAC שתי נקודות חיבור אחת לסטוק והשניה לרייל. כוונות מתקפלות וכוונת EOTECH XPS2 הולוגרפית. חשוב לדעת כי נשקי פיסטון אמנם אמינים ועומדים בתנאים קשים ובקושי מתלכלכים תוך כדי ירי, אבל כבדים יותר מנשקים בעלי מערכת גז רגילה ויכולים להעיק במשקלם על חיילי חי"ר רגילים שצריכים ללכת מרחקים ארוכים ברגל. וכמובן המחיר בהתאם לאיכות וכך גם החלפים.
כאופציה הקלה יותר, אני משתמש ב סיג M400 עם קוואד של יאנקי היל ואותו סטאפ כמו ה HK
הרבה יותר קל, אבל הרבה יותר מתלכלך. אה וגם חצי מחיר.
הייתי שמח לבדוק את הסילבר שאדו (מה שאני אעשה כשאגיע לארץ) ויש מצב ששווה לי להחליף למשהו יותר תוצרת הארץ.
תודה.
- סליקאי זהב

glock34
קודם כל אני מקנא, אני חייב להודות שאתה זורק לי את הMR556A1 וגם את הSIG
כואב לי חבל לך על הזמן ,
עכשיו לעסק
עזוב שטויות כל הזמן מדברים יש הבדל בין רובה DI לפיסטון בערך חצי קילו וזה מעיק על החייל שרגיל לרובה קל יותר
אבל מה האלטרנטיבה שכולם מדברים מה יותר אמין נכון הAK47/74 וכמה הוא שוקל?
ומה היה קורה בעבר שחיילים נשאו עליהם רובי מלחמה בקליבר מלא כמו הG3A3 של HK או הFAL של FN וגם אז היו מתניידים איתם למרחקים ארוכים.
מי שרוצה אמינות גבוהה צריך לשלם את המחיר שם המערכת ואין מה לעשות AK בלי הפיסטון שלו זה לא AK ומשקל זה פונקציה של אימון וסיבולת, הייתי מבין עם האלטרנטיבה של הM4 הייתה מעלה אותו לרמה של מקלע קל אז כן לא שווה אבל החצי קילו הזה לדעתי בשביל האיכות שהוא נותן שווה בריבוע
קודם כל אני מקנא, אני חייב להודות שאתה זורק לי את הMR556A1 וגם את הSIG
כואב לי חבל לך על הזמן ,
עכשיו לעסק
עזוב שטויות כל הזמן מדברים יש הבדל בין רובה DI לפיסטון בערך חצי קילו וזה מעיק על החייל שרגיל לרובה קל יותר
אבל מה האלטרנטיבה שכולם מדברים מה יותר אמין נכון הAK47/74 וכמה הוא שוקל?
ומה היה קורה בעבר שחיילים נשאו עליהם רובי מלחמה בקליבר מלא כמו הG3A3 של HK או הFAL של FN וגם אז היו מתניידים איתם למרחקים ארוכים.
מי שרוצה אמינות גבוהה צריך לשלם את המחיר שם המערכת ואין מה לעשות AK בלי הפיסטון שלו זה לא AK ומשקל זה פונקציה של אימון וסיבולת, הייתי מבין עם האלטרנטיבה של הM4 הייתה מעלה אותו לרמה של מקלע קל אז כן לא שווה אבל החצי קילו הזה לדעתי בשביל האיכות שהוא נותן שווה בריבוע
glockbuster כתב:glock34
השוואה לא נכונה שכן אז הלוחם לא סחב דברים שסוחבים היום- קרמי, אמר"לים, אמצעי שו"ב, אנרגיות לכל האמצעים וכו' וכו'. המשקל מתקזז ואפילו עולה בכמה וכמה קילוגרמים היום.
וכמובן שלא נשכח שמלכתחילה עברו ל5.56 בשביל לקזז דווקא במשקל הזה.
- סליקאי כסף

איתמר , תודה על ההסבר , האם תוכל להרחיב קצת על איך זה עובד בירי ( האם אתה מתמקד בכוונות ואיך נראית המטרה וכו׳ ) ?
שאלתי על ציין ולא על כוונת הולוגרפית בגלל הגודל והאפשרות לשאת על הגוף בנרתיק רגיל .
שריונרים לא יקבלו פטור מנשק ארוך , כי הם משמשים גם(בעיקר) למשימות בט״ש ושמירה , שלא לדבר על שירות מילואים שבו הם כבר שוכחים מה זה טנק לתקופות ארוכות . גלילון היה נשק מצויין לטנקיסטים , לא מבין למה וויתרו עליו (אחידות ?)
לצייד אותם באקדחים ?! בשום אופן לא ! הדבר היחיד שיצליחו להרוג עם זה הוא את אחיהם לנשק.
שאלתי על ציין ולא על כוונת הולוגרפית בגלל הגודל והאפשרות לשאת על הגוף בנרתיק רגיל .
שריונרים לא יקבלו פטור מנשק ארוך , כי הם משמשים גם(בעיקר) למשימות בט״ש ושמירה , שלא לדבר על שירות מילואים שבו הם כבר שוכחים מה זה טנק לתקופות ארוכות . גלילון היה נשק מצויין לטנקיסטים , לא מבין למה וויתרו עליו (אחידות ?)
לצייד אותם באקדחים ?! בשום אופן לא ! הדבר היחיד שיצליחו להרוג עם זה הוא את אחיהם לנשק.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:איתמר , תודה על ההסבר , האם תוכל להרחיב קצת על איך זה עובד בירי ( האם אתה מתמקד בכוונות ואיך נראית המטרה וכו׳ ) ?
1. לגבי מולטי פוקל - חווית המשתמש היא כאילו אין לך משקפים וככה זה גם עובד בפועל. זה בדיוק ההבדל בין מולטי פוקל לבי-פוקל. בי פוקל מחלק לך את העדשה לשני חלקים. התחתון לראיה מקרוב, העליון לראיה מרחוק. מולטי פוקל נותן לך רצף של ראיה לכל הטווחים בלי שום "מדרגות" מקרוב לרחוק. אני אישית השקעתי קצת יותר בעדשות של ZEISS, והלכתי לאופטומטריסט מהשורה הראשונה. אם אתה גר באיזור המרכז מומלץ מאד יורם לוי ברמת גן או בריל בגבעתיים. לא זולים אבל שווים כל שקל!!
2. לגבי כוונת הולוגרפית יש כאלו קטנות וטובות של DOCTER, שמתלבשות על זנב הסנונית של הכוונת האחורית. הרבה יותר טוב מלייזר, והרבה פחות טוב ממשקפי מולטי פוקל שישפרו לך את איכות החיים לא רק בירי.
3. לגבי טנקיסטים. בזמני היו להם עוזים עד שהחליטו להוציא אותם משירות בצבא. אבל כפי שאמרת, היום שיריונרים הם יותר קבלני שמירות ובט"ש מאשר טנקיסטים כך שהסיכוי לנשק שמתאים להגדרת התפקיד שלהם אפסי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

גולנצ'יק
נכון אתה צודק ואני אנסה לתקן את מה שאמרתי עם היו אומרים לך שאתה יכול לקבל אצ הM4 שאתה מאוד אוהב ומכיר עם אמינות שקרובה לזאת של הAK במחיר של בין 300 ל 500 גרם במשקל הכולל של הנשק לא הייתה רוצה?
ואני חושב שעברו ל5.56 בדלל לחץ של נאטו האמריקאים לא ממש חיבבו את הקליבר הזה הם רוצה להשאר עם משהו בערך בקליבר של 0.30 של האינץ' כמו ה30-06 של הM1 בדיוק כמו שהם לא ממש אהבו את הרעיון לעבור ל9MM מה0.45ACP
נכון אתה צודק ואני אנסה לתקן את מה שאמרתי עם היו אומרים לך שאתה יכול לקבל אצ הM4 שאתה מאוד אוהב ומכיר עם אמינות שקרובה לזאת של הAK במחיר של בין 300 ל 500 גרם במשקל הכולל של הנשק לא הייתה רוצה?
ואני חושב שעברו ל5.56 בדלל לחץ של נאטו האמריקאים לא ממש חיבבו את הקליבר הזה הם רוצה להשאר עם משהו בערך בקליבר של 0.30 של האינץ' כמו ה30-06 של הM1 בדיוק כמו שהם לא ממש אהבו את הרעיון לעבור ל9MM מה0.45ACP
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד