שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

על ידי גולנצ'יק » 22 יוני 2013, 17:22

glockbuster כתב:נכון אתה צודק ואני אנסה לתקן את מה שאמרתי עם היו אומרים לך שאתה יכול לקבל אצ הM4 שאתה מאוד אוהב ומכיר עם אמינות שקרובה לזאת של הAK במחיר של בין 300 ל 500 גרם במשקל הכולל של הנשק לא הייתה רוצה?

אני מצטער להרוס את החגיגה אבל לא נתקלתי בבעיות אמינות בM-4 ויצא לי להשתמש בו לא מעט.
כן יש בעיות אמינות בM16 על הורסיות השונות שצה"ל מחזיק, אבל זה בעיקר כי מדובר בנשק ישן מאוד שמקבל החאיות מדי פעם בדמות חלקים ספציפיים שמוחלפים.
הM4 כנשק מדף אמין מספיק כדי לא להצדיק תוכנית הצטיידות מחדש שלמה על כל המשמעויות הלוגיסטיות והתקציביות שלה.
ואני חושב שעברו ל5.56 בדלל לחץ של נאטו האמריקאים לא ממש חיבבו את הקליבר הזה הם רוצה להשאר עם משהו בערך בקליבר של 0.30 של האינץ' כמו ה30-06 של הM1 בדיוק כמו שהם לא ממש אהבו את הרעיון לעבור ל9MM מה0.45ACP

בהתחשב בכך שהאמריקאים הובילו את המהלך והיו הראשונים (ולאורך זמן היחידים) ב5.56 מבין אומות נאט"ו- אני חושב שזה לא נכון.
אבל לא זה משנה, משנה מבחן התוצאה. אפילו הרוסים הבינו ש7.62X51 כנראה כבר לא מתאים ועברו ל5.45.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yaron_gold » 22 יוני 2013, 20:29

בס"ד

1. שיריונרים יודעים איך להתנהג לנשק שלהם.
2. שיריונרים אכן עסוקים גם בבט"ש (קצת פחות מחצי מהזמן), אבל יכולים להיות עם אקדחים בטנקים ועם נשק ארוך בקווי חי"ר.
3. אני לא מכיר את כל הנשקים שדיברתם עליהם, אבל אם זה לא נשק שיכול לשבת בתוך הווסט אין שום הבדל עם המקוצרר.
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 23 יוני 2013, 06:31

glockbuster כתב:גולנצ'יק

נכון אתה צודק ואני אנסה לתקן את מה שאמרתי עם היו אומרים לך שאתה יכול לקבל אצ הM4 שאתה מאוד אוהב ומכיר עם אמינות שקרובה לזאת של הAK במחיר של בין 300 ל 500 גרם במשקל הכולל של הנשק לא הייתה רוצה?

ואני חושב שעברו ל5.56 בדלל לחץ של נאטו האמריקאים לא ממש חיבבו את הקליבר הזה הם רוצה להשאר עם משהו בערך בקליבר של 0.30 של האינץ' כמו ה30-06 של הM1 בדיוק כמו שהם לא ממש אהבו את הרעיון לעבור ל9MM מה0.45ACP

הכל טוב ויפה רק שהמעבר ל-5.56 היה כולו יוזמה שנולדה והתחילה בצבא ארה"ב ומשם עברה לנאטו.
ודרך אגב עברו עוד הרבה שנים מאז שארה"ב עברה ל-5.56 עד שצבאות אירופאים אימצו את הקליבר הזה. רובם ככולם נשארו ב-7.62 עוד עשור אחרי שצה"ל עבר ל-5.56.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 24 יוני 2013, 17:27

ירון, שבוע טוב.

לגבי היחס לנשק, אם יש בסיס לטענה כי שריונרים נותנים יחס טוב לנישקם, אני שואל (כי אני באמת לא יודע) למה הכוונת הקידמית של כל שריונר (לוחם) שהכרתי היתה מעוכה? יכול להיות כי הנשק נזרק אל הצריח לפני העליה על הטנק? אם זו הסיבה, או דומות לה זו היתה הכוונה יחס לא הולם לנשק אישי. אם לא זהו המצב, אז חל שינויי לטובה מתקופתי בצבא ואני מתנצל אם הטחתי האשמות שווא.

אתה אכן צודק בקשר לאקדחים כאבטחת פנים הטנק או הרדיוס הקרוב לו.

מקוצרר והדומים לו לא תוכננו למטרות בט"ש אלא ללוחמה בשטח בנויי בתוך מבנים חדרי מדרגות או כהכנה לתוספת משתיק. (מקוצרר פלוס משתיק הוא בערך זהה לאורך הקצר הרגיל)
נשקים כמו מקוצרים פיסטוניים יכולים לתת מענה לבעית השיריונר עמידים בתנאים קשים אמינים ולא דורשים 10% מהנקיון שצריך לבצע באחייהם התאומים ללא הפיסטון. למה בכלל שריונר צריך מקוצרר אם יש לו אקדח?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yaron_gold » 24 יוני 2013, 18:13

בס"ד

קורה שכוונת נמעכת או שהנשק נחצה ל 2 (זה טנק. זה גוש מתכת עצום שמסתובב), אבל הו6ם אין דבר כזה שמישהו יישאר עם נשק כזה מעבר ליום יומיים.
הסיבה ששריונרים צריכים אקדח זה לא לאבטוח הקרוב, שריונרים לא מאבטחים את עצמם לקרוב עם נשק האישי. הסיבה ששריונרים צריכים אקדח זה כי נשק שלא נמצא עליך כל הזמן בטנק זה סתם מסורבל ומפריע מאוד ואין שום נשק אחר מלבד אקדח שיכול להכנס בתוך הווסט.
אם זה לא אקדח אין הבדל בין מקוצרר לקצר מלבד נוחות מינימלית בכניסה וביציאה מהטנק (הייתה תקופה שהיה לי נשק קצר רגיל ולא היה שום הבדל אמיתי)
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גולנצ'יק » 24 יוני 2013, 18:32

yaron_gold כתב:בס"ד

קורה שכוונת נמעכת או שהנשק נחצה ל 2 (זה טנק. זה גוש מתכת עצום שמסתובב), אבל הו6ם אין דבר כזה שמישהו יישאר עם נשק כזה מעבר ליום יומיים.
הסיבה ששריונרים צריכים אקדח זה לא לאבטוח הקרוב, שריונרים לא מאבטחים את עצמם לקרוב עם נשק האישי. הסיבה ששריונרים צריכים אקדח זה כי נשק שלא נמצא עליך כל הזמן בטנק זה סתם מסורבל ומפריע מאוד ואין שום נשק אחר מלבד אקדח שיכול להכנס בתוך הווסט.
אם זה לא אקדח אין הבדל בין מקוצרר לקצר מלבד נוחות מינימלית בכניסה וביציאה מהטנק (הייתה תקופה שהיה לי נשק קצר רגיל ולא היה שום הבדל אמיתי)

ומה יקרה אם צריך לנטוש את הטנק?
אין תרגולות חי"ר בשריון? אין לקחת את המאג ולהסתער או לפחות לאבטח את עצמך?
זה לא צירוף מקרים שכל חיילות השריון המערביים מציידים את אנשי הצוות ברוס"רים ולא באקדחים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 24 יוני 2013, 19:32

גולנצ'יק
אתה צודק לפעמים לצערינו צריך לפרוק מהטנק ולכן יש מחלקה של כלי נשק שמתאימה בדיוק למצבים שכאלו הPDW ראה ערך הMP7 והP90 והם עדיפים גם על אקדחים וגם על הרוס"רים
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 24 יוני 2013, 20:08

בס"ד
יש אימרה בשריון: "אם שיריונר פרק מהטנק, הוא הולך למות"
שיריונרים הם חי"רניקים סוג ז'.
המשימה היחידה שלהם כשהם פורקים מהטנק היא למצוא דרך להיחלץ.
לזה מספיקים 2 המא"גים שהם לוקחים איתם כשהם פורקים.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גולנצ'יק » 24 יוני 2013, 20:34

אתה צודק לפעמים לצערינו צריך לפרוק מהטנק ולכן יש מחלקה של כלי נשק שמתאימה בדיוק למצבים שכאלו הPDW ראה ערך הMP7 והP90 והם עדיפים גם על אקדחים וגם על הרוס"רים

נכון, אבל תבין מה נדרש מבחינה לוגיסטית, אימונית ותו"לית לעשות כדי לצייד שריונרים בתמ"קים, במיוחד בתקופה של צמצום באימונים ובתקציבים.

שוב- המדד הכי טוב הוא הכוחות המזוינים האמריקאים שתמיד סובלים הכי פחות מבעיות תקציב ואימונים. אם אפילו שם מציידים ברוס"ר כנראה שזה הפתרון המתאים ביותר.

מוזר, חשבתי ששריונרים פורקים מטנק בשביל לא למות.

אין כוונה שהם יפרקו מהטנק בשביל להילחם אלא בשביל לשרוד. תחת אש אתה לא תגיד מספיק מאג אחד על ארבעתנו ותדליק סיגריה בזמן שהטען מחפה עלייך, אלא אתה תחפש כל דבר שיכול לפגוע באויב. כל עוד לא פרקת מהטנק במצב חירום אתה תקדש את האקדח וכמה הוא קטן ונוח עד שבכלל שוכחים שהוא שם. במצב אמת אתה תבכה שאין מספיק מאגים חיר על הטנק כדי שיהיה אחד לכל איש צוות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yaron_gold » 24 יוני 2013, 23:29

גולנצ'יק כתב:

נכון, אבל תבין מה נדרש מבחינה לוגיסטית, אימונית ותו"לית לעשות כדי לצייד שריונרים בתמ"קים, במיוחד בתקופה של צמצום באימונים ובתקציבים.

שוב- המדד הכי טוב הוא הכוחות המזוינים האמריקאים שתמיד סובלים הכי פחות מבעיות תקציב ואימונים. אם אפילו שם מציידים ברוס"ר כנראה שזה הפתרון המתאים ביותר.

מוזר, חשבתי ששריונרים פורקים מטנק בשביל לא למות.

אין כוונה שהם יפרקו מהטנק בשביל להילחם אלא בשביל לשרוד. תחת אש אתה לא תגיד מספיק מאג אחד על ארבעתנו ותדליק סיגריה בזמן שהטען מחפה עלייך, אלא אתה תחפש כל דבר שיכול לפגוע באויב. כל עוד לא פרקת מהטנק במצב חירום אתה תקדש את האקדח וכמה הוא קטן ונוח עד שבכלל שוכחים שהוא שם. במצב אמת אתה תבכה שאין מספיק מאגים חיר על הטנק כדי שיהיה אחד לכל איש צוות.

בס"ד
אם אתה באמת רוצה להיכנס לזה אז ככה.

1. שיריונרים פורקים מהטנק כדי לא למות, בדרך כלל זה לא עוזר להם.
2. אם כבר פרקנו מהטנק אז כנראה יש לפחות איש צוות אחד פצוע, אז: 1 פצוע, 1 מטפל בו, 2 הנותרים עם המא"ג.
3. טנקים לא נלחמים לבד! תמיד יש שם חי"ר שמחפה ולפחות עוד טנק אחד שאליו השריונרים שפרקו רצים.
4. גם במצב אמת שיריונר ממוצע לא יכול לסחוב את המא"ג לאורך הרבה זמן ואל תשכח שאנחנו צריכים גם לקחת תחמושת.
5. לסיכומו של עניין. שריונר שפרק מהטנק ירוץ מהר לטנק הקרוב אליו תוך כדי חיפוי של הטנקים האחרים ושל החי"ר, הוא יסחב איתו את הפצוע, וכנראה שאפילו לא יירה כדור אחד.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גולנצ'יק » 24 יוני 2013, 23:35

אני לא מסכים אתך וכל שנותר לי לעשות הוא לאחל לך שלא תגלה את זה במצב אמת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yaron_gold » 24 יוני 2013, 23:41

בס"ד

אמן ואמן!
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 25 יוני 2013, 15:57

ירון,
מצער אותי לקרוא ששיריונר בימיינו דינו מוות באם פרק מן הטנק. (כניעה לא ברורה)
נתחיל באקדח, זוכר את גלעד שליט? אם היה אקדח על אנשי הצוות יש סיכויי גדול שיכלו להתמודד אחרת עם המצב. (סתם דוגמא) אקדח יעיל לטווח של 25 מטר ליורה טוב ו 7-10 מטר ליורה ממוצע לי זה נשמע כמו טווח אבטחה עצמי ולא לחימת שדה שדורשת מיומנויות חי"ר.
אקדח הוא כלי לא מסורבל ולכן אין חשש לחיות איתו בכל תנאי. (גם בצריח) הרבה שנים אני חי עם התוספת הזו עלי כמעט בכל זמן ובכל מצב.
גם אבירים והאמרים כבדים מספיק בכדי לשבור נשקים ולעקם כוונות, וזה עדיין קורה יותר לשיריונרים.
לקלוע את הנשק לצריח לפני העליה לטנק יכול לגרום לאיזה שבר קטן לא ככה?תראה, אני לא בא עכשיו להתחרות בשתו לי אכלו לי אלה הן העובדות וצריך להתמודד ולתקן. (תמיד אפשר)
ועל מקוצרר מול קצר רגיל כבר הסכמנו.

אז שיהיה לך רק בהצלחה ותחשוב חיובי.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גולנצ'יק » 25 יוני 2013, 16:22

glock34 כתב:ירון,
נתחיל באקדח, זוכר את גלעד שליט? אם היה אקדח על אנשי הצוות יש סיכויי גדול שיכלו להתמודד אחרת עם המצב. (סתם דוגמא) אקדח יעיל לטווח של 25 מטר ליורה טוב ו 7-10 מטר ליורה ממוצע לי זה נשמע כמו טווח אבטחה עצמי ולא לחימת שדה שדורשת מיומנויות חי"ר.

לגלעד שליט לא היה עוזר גם פייזר ולייטסייבר. הכשל באירוע שם היה פסיכולוגי-מנטלי נטו ולא לוגיסטי-מבצעי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yaron_gold » 25 יוני 2013, 17:57

בס"ד

[/quote]
לגלעד שליט לא היה עוזר גם פייזר ולייטסייבר. הכשל באירוע שם היה פסיכולוגי-מנטלי נטו ולא לוגיסטי-מבצעי.[/quote]

צודק.

glock34 כתב:ירון,
אקדח הוא כלי לא מסורבל ולכן אין חשש לחיות איתו בכל תנאי. (גם בצריח) הרבה שנים אני חי עם התוספת הזו עלי כמעט בכל זמן ובכל מצב.
גם אבירים והאמרים כבדים מספיק בכדי לשבור נשקים ולעקם כוונות, וזה עדיין קורה יותר לשיריונרים.
לקלוע את הנשק לצריח לפני העליה לטנק יכול לגרום לאיזה שבר קטן לא ככה?תראה, אני לא בא עכשיו להתחרות בשתו לי אכלו לי אלה הן העובדות וצריך להתמודד ולתקן. (תמיד אפשר)
ועל מקוצרר מול קצר רגיל כבר הסכמנו.

אז שיהיה לך רק בהצלחה ותחשוב חיובי.

אם באבטחה עצמית אתה מדבר על אחרי הפריקה מהטנק אז וודאי שאקדח מועיל לזה ולכן אני חושב שיש בו צורך ולא ברוס"ר שלא יתן שום יתרון לשריונר שרק מחפש לשרוד.
אם אתה מדבר על אבטחה עצמית של הטנק אז אין שום נשק אישי שתיתן לשריונרים שיעזור להם לאבטח את הטנק יותר טוב מאשר הטנק עצמו.
האמרים ואבירים לא מסתובבים בתוך אצמם ואין להם תותח שעולה ויורד ואין להם מערכות שמסתובבות / עולות ויורדות בצורה עצמאית כמו בטנק.
אני לא יודע מה היה בתקופתכם, היום כששריונר זורק את הנשק שלו לטנק או על הטנק הוא מסתכן בשבת, וכתוצאה מכך זה קורה הרבה פחות.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד