שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שימוש בציין לייזר כפתרון ליורה "עיוור"

על ידי ניר ל » 25 יוני 2013, 21:42

בתקופתנו היה לטנקיסטים נשק שלא נשבר , לא מתעקם ויורה תמיד כשצריך . הוא כן היה מצטודד וכן היה נמחץ מתחת לזחל אבל אלו היו הדברים היחידים שפגעו בתפקודו.

כל הדיון על חימוש ילדים בני 19 באקדחים הוא קשקוש , בקושי מכשירים לשימוש ברוס״ר אז בטח שלא יכשירו לאקדח .
בנוסף - אנשי צוות לבושים סרבל חסין אש ולא מדים עם חגורה וכל דבר שבולט ממנו ויכול להיתפס במשהו הוא סכנת נפשות.
ילדים גם נוטים לשחק בנשק ... 
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 26 יוני 2013, 02:51

אני לא רואה שום בעיה לכשיר חייל לשימוש הגנתי באקדח. 12 שעות לימוד שמחולקות ליומיים, הכוללות חלק עיוני ומעשי וזה כל הסיפור. יש רק תנאי אחד - מי שעושה את ההכשרה צריך להיוץ מדריך מוסמך ולדעת מה הוא עושה.
בקושי מצליחים להכשיר לרוס"ר כי מי שעוסק בהכשרה היום בקושה כשיר בעצמו. מה שבטחו, מעולם לא עבר שום הכשרה פורמלית אמיתית לנושא.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 26 יוני 2013, 08:54

חלק מהידידות הכי טובות שלי היו פעם בנות 19 שנשאו אקדחים. באורגינל אני אומר לך.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 26 יוני 2013, 10:27

ליאור45 כתב:חלק מהידידות הכי טובות שלי היו פעם בנות 19 שנשאו אקדחים. באורגינל אני אומר לך.

בנות הן יותר בוגרות מבנים ... כך נהוג היה לחשוב... אבל לאור התמונות והסרטונים שרצים היום ברשת ובהן מככבות חיילות צה"ל + נשקן האישי - האם הייתם ממליצים לחמשן גם באקדחים ?

ולאנשי חיל השריון, הפעם האחרונה שראיתי טנק מבפנים הייתה לפני די הרבה שנים , אז תקנו אותי אם אני טועה או שמשהו השתנה -
הנשק של המפקד והטען היה זרוק מחוץ לצריח יחד עם אפוד חזייה ומאובטח באמצעות הרצועה מסביב לאיזו אנטנה או מדף , חשוף לאבק/גשם/ג'יפה אחרת ונחבט מכל טלטול. של התותחן והנהג היה זרוק בתוך הטנק ולעיתים נכנס למסלול הצידוד של הצריח.
לעומת זאת - לראות טנקים דרך כוונות של טיל כזה או אחר, ראיתי גם ראיתי והתוצאה של מפגש בינהם מטגנת יפה יפה את כל מה שנמצא בפנים , ככה שלא ממש רצוי שמשהו מתכתי או פלסטי, בוודאי שלא טעון בכדורים יהיה צמוד לגוף .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 26 יוני 2013, 11:27

1. מרבית הטנקים נושאים תחמושת שמטענה עולה במקצת על תחמושת הנק"ל הצמודה לאנשי הצוות.
2. לא ניתן להסיק על סמך תמונות באינטרנט את רמת ההתאמה של כלל בנות ישראל להצטייד בכלי ירייה הניתנים להסלקה בגיל 19. מעולם לא חשתי מאויים על ידי אף שח"מ או שח"מית או סיבה לחשוש מהם בהיבט הבליסטי בשנים שבהן אני מתנדב לסייע להם לתת שירות לציבור.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 26 יוני 2013, 13:39

בס"ד

ליאור45 כתב:1. מרבית הטנקים נושאים תחמושת שמטענה עולה במקצת על תחמושת הנק"ל הצמודה לאנשי הצוות.

מרבית הטנקים נושאים תחמושת ברמה של לפחות 2 מחלקות ואולי אפילו פלוגת חי"ר.

היום, כל הנשקים במקומות מיועדים בתוך הטנק, אבל זה סתם מסרבל את הכניסה ויציאה (כי צריך להתעכב לקחת אותם), אם הם היו בתוך הווסט לא היה שום סרבול.
לא רואה שום בעיה להכשיר ילדים בני 18 על אקדחים, להכשיר על נשק אישי / טנק / מטוס / ספינת טילים זה לא פחות מסובך.
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 26 יוני 2013, 16:02

ליאור45 כתב:חלק מהידידות הכי טובות שלי היו פעם בנות 19 שנשאו אקדחים. באורגינל אני אומר לך.

ליאור,
צה"ל זה צבא "אנטי אקדחים" עוד מקום המדינה. לא יודע בדיוק מה הסיבה, אבל זה נטוע איפשהו עמוק ב-DNA של הארגון הזה.
תראה לי עוד צבא מערבי מודרני שבו הרמטכ"ל והגנרלים מסתובבים כבדרך קבע עם נשק ארוך?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 26 יוני 2013, 18:36

זה בגלל שהם לא רוצים לגרום לבילבול ,מישהו עוד יחשוב שהם רס"רים בקבע,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 27 יוני 2013, 06:16

yaron_gold כתב:בס"ד

לא רואה שום בעיה להכשיר ילדים בני 18 על אקדחים, להכשיר על נשק אישי / טנק / מטוס / ספינת טילים זה לא פחות מסובך.
[/quote]

כן, רק שאותם לא לוקחים לחדר / אוהל ולא מנקים בבית , גם לא מנפנפים איתם לכל הכוונים כשחוטפים תרמיל לתוך המחשוף במטווח . כמובן שהגיל הוא לא הגורם היחיד , אבל מה לעשות - הפזיזות/ קלות הדעת יורדת עם השנים.
ומה היה אחוז האקדחים שהיה נעלם ?
נראה לי שיש כאן סוג של היתממות כי לא עולה על דעתי שהמשתתפים כאן שכחו שצה״ל זה עדיין צבא העם , הוא לא ממש בורר את לוחמיו עדיין , בטח לא ליחידות השריון ... אני מעדיף לא להרחיב . ירון, ברור מצורת ההתנסחות שלך שאתה לא מדגם מייצג וזה כמובן לזכותך. 
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 27 יוני 2013, 10:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 27 יוני 2013, 09:00

ניר ל כתב:
yaron_gold כתב:בס"ד

ליאור45 כתב:לא רואה שום בעיה להכשיר ילדים בני 18 על אקדחים, להכשיר על נשק אישי / טנק / מטוס / ספינת טילים זה לא פחות מסובך.

כן, רק שאותם לא לוקחים לחדר / אוהל ולא מנקים בבית , גם לא מנפנפים איתם לכל הכוונים כשחוטפים תרמיל לתוך המחשוף במטווח . כמובן שהגיל הוא לא הגורם היחיד , אבל מה לעשות - הפזיזות/ קלות הדעת יורדת עם השנים.
ומה היה אחוז האקדחים שהיה נעלם ?
נראה לי שיש כאן סוג של היתממות כי לא עולה על דעתי שהמשתתפים כאן שכחו שצה״ל זה עדיין צבא העם , הוא לא ממש בורר את לוחמיו עדיין , בטח לא ליחידות השריון ... אני מעדיף לא להרחיב . ירון, ברור מצורת ההתנסחות שלך שאתה לא מדגם מייצג וזה כמובן לזכותך. 

ניר,

חתך האוכלוסיה שהולך לשרת בצבא ארה"ב לא שונה בהרבה מזה של החייל הישראלי. להיפך, בהרבה מקרים החיילים שמשרתים שם באים מחתך סוציו-אקונומי הרבה יותר נמוך בגלל שיטת הגיוס.

ובכל זאת..
אקדח הוא נשק אישי סטנדרטי לכל חייל בצבא ארה"ב
פק"ל הנשיאה של האקדח (וכל שאר כלי הנשק) הוא כדור בקנה

בסופו של יום חייל או כל אדם אחר יהיה מה שאתה תעשה ממנו.
תתיחס אליו בתור מפגר - זה מה שתקבל בסופו של דבר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גולנצ'יק » 27 יוני 2013, 09:03

itamar כתב:אקדח הוא נשק אישי סטנדרטי לכל חייל בצבא ארה"ב

לא מדויק.
כל לוחם עובר qualification על אקדח ולכל יחידה יש X הקצאות לאקדחים (לא כמות גדולה) כאשר היא בוחרת איך להקצות אותם. בחלק מהמקומות מעדיפים לתת אותם לקצינים, בחלק מהמקומות לאנשי מפקדה כדי לפטור אותם מהצורך לשאת נשק ארוך כל הזמן ובחלק מהמקומות נותנים אותם כגיבוי לצלפים/מקלענים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 27 יוני 2013, 10:42

בארה"ב לא עושים עניין מחיילים שנהרגים מפליטות כדור וגם לא מכאלו שנחטפים ,שם חייל זה חייל וסכנת חיים זה משהו שבא עם התפקיד.

גולנצ'יק, איזה מחזור גיוס אתה ? - יצא לך לראות לאחרונה את התיעוד של טירונות גולני בערוץ 10 ? שאלוהים יעזור לנו ....
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי גולנצ'יק » 27 יוני 2013, 13:27

ניר ל כתב:בארה"ב לא עושים עניין מחיילים שנהרגים מפליטות כדור וגם לא מכאלו שנחטפים ,שם חייל זה חייל וסכנת חיים זה משהו שבא עם התפקיד.

זה אמירה מאוד שגורה בישראל אבל גם מאוד שגויה. אני לא מבין את הדחף הקבוע הזה של להתנהג כאילו אנחנו טובים יותר מהאמריקאים ואם אנחנו לא אז זה בגלל שאנחנו אנושיים יותר.

הדיסונס שקיים בין העם האמריקאי והצבא האמריקאי הוא לא בריא. הסיבה העיקרית שלו היא העובדה כי מדובר בצבא מקצועי קטן וברוב המקומות אף אחד לא מכיר מישהו אפילו רחוק שמשרת, לעומת קהילות אחרות שבהן קשה למצוא בית אחד שאין בו לפחות איש שירות אחד.

העובדה שיש נתק בין העם לצבא באה לידי ביטוי בכך שהם פחות רגישים לאבידות מאתנו, אבל הם עדיין רגישים מאוד לאבידות. מלחמת וייטנאם כמו גם OIF ועכשיו OEF תחת לחץ ציבורי תמידי של "להחזיר את הבנים הבייתה" ו"אני לא אשלח ילדים אמריקאים לההרג 15,000 מייל מכאן" וכו'.

כנ"ל לגבי הצבא עצמו- הרגישות שם אולי באה לידי ביטוי באופן שונה אבל הצבא האמריקאי מקפיד על בטיחות יותר מאתנו (לפעמים בצורה חולנית שבה יחידות לא מבצעות אימונים באש תקופות ארוכות מאוד בגלל הסיכון הבטיחותי) ואיכפת לו מאוד מי נהרג מפליטת כדור. גם כי הוא נהרג וגם כי הוא נהרג מכשל מקצועי חמור.
תראה תמונות של חיילים אמריקאים- ההקפדה על לאן הקנה מכוון- אפילו כשהנשק פרוק ברורה לכל עין. חיילים אשכרה יעירו לחיילים אחרים אם הם מניחים את הנשק על הרצפה והוא בטעות מכוון על מישהו.
עכשיו תשווה את זה לצה"ל.
גולנצ'יק, איזה מחזור גיוס אתה ? - יצא לך לראות לאחרונה את התיעוד של טירונות גולני בערוץ 10 ? שאלוהים יעזור לנו ....

נוב' 05 ולא.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 27 יוני 2013, 16:07

טוב אז ככה, אין שום נתק בין העם האמריקאי לחייליו.
לבל נשכח כי המלחמה האחרונה על אדמת ארה"ב היתה די מזמן, לכן לא קיימת הירואיות כמו בצה"ל והצבא לא נמצא תמיד בראש החדשות דבר שעלול להתפרש כניתוק. בואו לא נשכח שאין גיוס חובה וחייל אמריקאי מרוויח כסף לא רע בעבור שירותיו. כבר מזמן שלא מקבלים כל אחד לצבא ארה"ב ובטח לא מהסלאמז, אלא לפרוגרם שיקומי מיוחד (נערי רפול סטייל). ככה שחיילים אמריקאים מנסים לשמור עצמם מתקלות מיותרות שיכולות להרוס להם את הקרירה הצבאית או שיעיפו אותם מהצבא על סעיף Misconduct וככה יהרסו להם גם החיים האזרחיים. (אם שוחררת מהצבא מסיבה זו נמק והסבר כמעט בכל טופס)
ואקדחים הם כן פיתרון מעולה לאבטחה אישית של חייל ואם הוא לא יכול לעמוד בפני פיתויי המשחק בנשק הוא אינו חייל ואינו ראויי לשרת ביחידה קרבית.
כמובן שלא צריך לנפק אקדחים לכל החפץ בהם, אלא להעביר בחינה תיאורתית ומעשית (קשה)(סליחה קשה מאוד) ולתת ללוחם את האפשרות להוכיח את עצמו.

אני זוכר את עצמי בטירונות ובאימון מתקדם תופס טרמפים עם עם M16 ומדמיין מה הייתי יכול לעשות כנגד חטיפה? כלום. הסטארשף שלי היה לרוב תקוע במושב שלפני ורק אקדח היה מאפשר לי שליפה מהירה והגנה. או נסיעה באוטובוס כאשר סביבי חיילים ללא נשקים, מי יגן עליהם? רובים לא בנויים ללחימה במצבים כאלה גם אם הם קצרים וכאן מגיעה שאלת מיליון הדולר האם לדעתכם אקדח כן היה מועיל להגנה עצמית או קהל קרוב טווח?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 27 יוני 2013, 16:15

יש רובים ויש רובים. ערב אחד לפני 20+ שנים תפסתי טרמפ בדרך הביתה. אחרי שעליתי וישבתי מאחור עם עוד שלושה אנשים, קלטתי שהם, הבה נאמר, לא מהחבר'ה שלנו. שוחחנו קלות בעברית והנהג אומר שהוא מרגיש צורך לקחת חיילים בטרמפים ואמרתי שזה נחמד מצדו. המשכנו לפטפט קצת - מאיפה, במה עובדים וכו'. אחרי כמה קילומטרים אמרתי להם תודה, ירדתי ונכנסתי ליישוב שלי.

אלמנט אחד שככל הנראה תרם לנימוסים ולאדיבות ביני לבין מסיעיי הליליים באותה הנסיעה הקצרה היה שהגלילון שהונח על חיקי במצב טעון, אצבע על ההדק ונצרה במצב "א".

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד