אקדחי טאורוס

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדחי טאורוס

על ידי Igalah » 01 יולי 2013, 20:00

שלום חברים,

רציתי לדעת האם למישהו מכם יש\היה נסיון עם טאורוסים למינהם?
מי היצרן (לא ממש הצלחת להבין), אמינות, האם יש חלקי חילוף ואביזרים וכ'ו...
אם לדייק, אני די מתעניין ב בדגם ה 609 שלהם
Everything is always okay at the end. If it's not, then it's not the end
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדחי טאורוס

על ידי spy » 01 יולי 2013, 20:22

שלום יגאל,
החברה שמייצרת את האקדח נמצאת בברזיל, הנה קישור לאתר האמריקאי שלה.
המוצרים של החברה מיובאים בישראל ע"י "הגברים של רתע" בבאר שבע קישור לאתר.
האקדח שאתה מתעניין בו קל וקומפקטי מאוד. הדגמים הישנים יותר מגיעים עם מנגנון ההדק "פעולה כפולה בלבד", מה שלא כולם אוהבים בגלל מהלך הדק ארוך וקשה יחסית. זה מנגנון פופולרי יחסית בארה"ב כי הוא דומה מאוד לאקדחים תופיים. הדגמים החדשים יותר מגיעים עם הדק "רגיל", הרבה יותר מוצלח בעיניי.
האקדח הינו אקדח טוב. מקבל שרות מיבואן רשמי ומסודר. לגבי חלקים ואביזרים - ממליץ לבדוק עם היבואן.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Igalah » 01 יולי 2013, 20:53

תודה רבה על המידע.
אני רואה שרוב שהאקדחים החדשים הם SA/DA, וחלק לא מצויין...
בגדול אני מבין שאתה ממליץ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי negev.support » 01 יולי 2013, 22:26

היי יגאל, מצטרף לנאמר מקודם!

נתחיל בשירות, שזה הדבר החשוב בעיני יותר מכל: "הגברים של רתע" הוא שם דבר בבאר שבע ולו רק בגלל שעופר ואמיר (וכמובן המדריכים המעולים שלהם ובמיוחד עירא) יעשו הכל כדי להוציא אותך מרוצה עם הכלי המתאים ביותר עבורך. יצויין לטובה שהם אפילו לא ניסו "לדחוף" לי טאורוס ליד בהתחלה. הייתי ילד קטן שלא מבין כלום, נכנסתי ואמרתי "גלוק!". רק אחרי שראו שהגלוק, עליו הייתי נעול בהתחלה, קצת לא "חבר שלי", הציעו בעדינות לבדוק יריחו, טאורוס וזיג :lol:
טאורוס לקח בהליכה.

אגב, אל תתן לכינוי להטעות, אינני גר בדרום, זה השם :)

לגבי טאורוס ספציפית.
טאורוס היא חברה ברזיאלית שמייצרת נשק עם הססמא אחריות לכל החיים. אישית, אני יכול להעיד על כך לאור העובדה שנזקקתי פעם או פעמיים לשירות התיקונים (באחריותי, מודה, התעללתי יותר מדי בכלי :roll: בחנתי גבולות). תיקנו בלי לשאול, עם חיוך והמון רצון טוב! אפילו הייתי עד לכמות החלפים אותה הם מחזיקים "רק על כל מקרה" לכלים אותם הם מייבאים. השלוחה האמריקאית נובעת מרגולציה של ארה"ב בנוגע ליצרני נשק ולעובדה ששם השוק היותר גדול (ע"ע זיג זאואר, גלוק, ואפילו IWI הישראלית). כמעט כל הנשקים שמיוצרים בברזיל מיוצרים גם בארה"ב. "הגברים של רתע" מיבאים את הכלים שמיוצרים בברזיל.

מבחינת כלים שעברו אצלי ביד:
PT809c - הכי מתאים למתחילים (נוחות נשיאה וקלות ירי) ולמתקדמים (הדק נעים ומדוייק, חידוש קשר איכותי ואסרטיבי, מהירות ירי, רכישת תמונת כוונות, זווית ראיה, קיבולת מחסנית משתנה, ועוד).
PT709 Slim - חד טורי, הסלקה טובה, אך בועט מאוד בירי. מצריך יד מיומנת.
PT609 - אני מכיר שני סוגים. יש את ה"רגיל" ויש את הסגסוגת טיטניום. הטיטניום יותר קל. פחות בועט בירי, אך יש להקפיד על סוגי תחמושת (למשל, לא מחוזקת P+).
מכולם, ללא יוצא מן הכלל, הייתי מרוצה, הן מבחינת ההרגשה של הכלי ביד והן מבחינת המטרה אליה הם ייעדו את הכלי. כפי שציינתי מעלה, אפילו טרחתי להתעלל באינטנסיביות באחד מהם ויש לציין שהוא החזיק מעמד יפה מאוד. מבחינתי שווה ניקוד נוסף. הכלים הוצגו למהנדס חומרים במסגרת פרוייקט מסויים. לטענתו, מדובר בכלים בעלי איכות ייצור גבוהה מאוד, הן מבחינת הפולימר והן מבחינת המתכת, נקודות ההטבעה, נקודות האינטגרציה, חלוקת העומס ופיזור הלחצים שהתפעל שהן בכלל קיימות בתחום ייצור הנשק. לדעתו, הכלים יעמדו בציפיות ואפילו מעבר.

ספציפית לכלי בו אתה מתעניין.
למיטב ידיעתי, הסדרה הזו כבר לא נמכרת מאחר והיא נחשבת "ישנה". יש כמה שמסתובבים בשוק, וסביר להניח שאלו הכלים שבדרך כלל ירו בחידוש רשיון בלבד. למה נראה לי? כי אני מכיר אישית כמה חבר'ה מהיחידות בהן שירתי בצבא שלא נכנעו לעדר הגלוק וטרחו להגיע עד לבאר שבע כדי להחזיק דווקא את ה-609. הכלים נמצאים עליהם עד היום. מבצעים איתם את האימון השגרתי שלהם (ולא כל שלוש שנים, כן? %3 ). לא מוכנים להיפרד. אחד מהם מחזיק את גרסאת הטיטניום, היותר קלה, ומעיד שבניגוד לכל מיני טענות, המתכת לא התפוררה לו כשירה כדור מחוזק של תע"ש. לא שחשבתי שזה אפשרי :mrgreen:
בכל מקרה, שווה לך להתקשר ולבדוק האם טעיתי או לא (כלומר, האם הכלי במלאי או לא). %%$0066

אז מבחינתי, ממליץ ואפילו בחום. אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות :)

כמובן שאזכיר בהקשר זה שמדובר בנסיון אישי ולא קולקטיבי. מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח יתאים לשני.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי negev.support » 01 יולי 2013, 22:43

אגב, לגבי מה שאמר spy, חדש לי. אשמח לדעת מהיכן לקחת את זה ולהחכים!

הנה כמה קישורים שיכולים להיות רלוונטיים:
http://whichgun.com/pistols/view/taurus-pt-609-titanium
באתר הזה גם תוכל להשוות מול כלים אחרים.

http://www.taurususa.com/product-details.cfm?id=252&category=Pistol
זה האתר הרשמי. שים לב שהמוצא נמצא תחת תווית ARCHIVE ולמטה מופיע שהוא discontinued

לצערי, לא מצאתי מדריך למשתמש.

בבדיקה נוספת של האתר הרשמי, כנראה שהסדרה הוחלפה ע"י הסדרה Millenium G2, המאפיינים של הכלים מאוד דומים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Igalah » 02 יולי 2013, 12:37

תודה על המידע נגב!
פישפשתי קצת באתר עם ההשוואות ונראה שה Taurus 24/7 G2 Compact נראה נחמד %3
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 02 יולי 2013, 18:27

אני אחסוך לי במילים ולך בהוצאות,
עזוב!!!
אין לי חלילה כלום נגד המפיץ בארץ ואני בטוח שהשירות מעולה. פשוט האקדח ממש לא.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי negev.support » 02 יולי 2013, 19:44

glock34 כתב:עזוב!!!

נו, באמת! זה כמו שאגיד, עזוב אותך גלוק, סתם אקדח גרוע, ולא כך הוא הדבר!
אקדח הוא כלי סובייקטיבי ולא אובייקטיבי!

בוא נגיד ככה:
אני לא עובד ב"גברים של רתע", אני לא גר באזור המרכז, גם חברים שלי לא, יש לי נסיון עם כמה מהדגמים, הביקורות והפידבקים שאני מקבל / קיבלתי מאנשים שהצעתי להם לטעום מהכלי גם כן לא מותירות לי ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה. אין לי שום אינטרס למכור ליגאל עצה רעה, אלא רק את התרשמותי הכנה.

אני בטוח שיש לך נסיון רב (מאוד) בעולם הירי, וניתן ללמוד זאת מההודעות שלך בפורום. אבל סתם ככה, עזוב, בלי לנמק, בלי לאתגר בעובדות את החברים בפורום שכן מחזיקים בכלי הזה? באמת שציפיתי ליותר..

אני לא נעלב בשם טאורוס, כי החברה הזו לא מעניינת אותי כמו שגלוק/זיג/יריחו/CZ/FN לא מעניינות אותי. אותי מעניין המוצר קצה, הכלי. ולכן אני נעלב בשם ההגינות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי negev.support » 02 יולי 2013, 20:19

spy כתב:הדגמים הישנים יותר מגיעים עם מנגנון ההדק "פעולה כפולה בלבד"

בדקתי, אתה צודק, החכמתי! %2 הנה הלינק:
http://en.wikipedia.org/wiki/Taurus_Millennium_series

החלטתי לחפור קצת ברחבי הרשת, לבדוק עם יודעי דבר ולהביא את המידע לפניכם, בתקווה שלא טעיתי ושהבנתי נכון את הכל:

טאורוס הוציאה את סדרת מילניום, שייעודה העיקרי הוא נשיאה מוסלקת (מוגדר כסאב-קומפקט, בניגוד לשאר הקומפקטים שייעודם העיקרי הוא דווקא נוחות נשיאה עם יתרונות של full size). הסדרה כוללת את מה שאנחנו מכירים כ-PT609, PT111, PT145 ועוד.
בנוסף, טאורוס הוציאה גם את סדרת מילניום פרו. אם כך, מה ההבדל ביניהם?

למיטב הבנתי, מילניום פרו היא למעשה סדרה של "דור 2" או "דור 3" של המילניום. טאורוס למעשה ליקטה את התכונות שלקוחות העלו כחסרונות / מגרעות / פגמים בייצור / מחלות ילדות / תכונות שהיו רוצים לראות באקדח מסוג זה והכניסו לסדרת הפרו.
למשל: מנגנון DA/SA (כאשר המקורי הוא אכן DAO כפי שציין spy), ציין בית בליעה ויזואלי / מוחשי, מחסנית מוגדלת, ארגונומיה שונה, כוונות בעלות ניגודיות גבוהה או כוונות לילה אופציונאליות.

לגבי מה שמשווק בארץ, הבנתי שמדובר בדור 3 (PT609). היבואן עדיין לא החליט אם יש כדאיות או הצדקה כלכלית ליבא את הסדרה החדשה Millenium G2.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Igalah » 02 יולי 2013, 22:24

Glock34,
בכל זאת תן כמה מילים למה לא. שים לב בבקשה למה לא טאורוס - לא למה כן גלוק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pistokoski » 03 יולי 2013, 12:54

לי יש את הטארוס PT 24\7 בקוטר 40S&W. מדור ראשון עם הדק DA בלבד. מבחינת איכות, הקנה החליד לי קצת, אבל זה היה בגלל טעות שלי והפלסטיק שמחזיק את הנוקר בצינה מרגיש קצת שביר בפירוק משני אבל לא נשבר לי עד כה (8 שנים וכ2000 כדור) מבחינת הנוחות למשתמש, הוא יושב ממש טוב ביד (בגלל הקת גומי המובנה) והוא קל משקל אבל אני ממש לא אוהב את ההדק ואת זה שהכוונות יושבים גבוה. אבל זה עניין של טעם. לדעתי האקדח מתאים רק להגנה עצמית בטווח קצר. בגלל ההדק הקשה והארוך, מטרות מעל 10 מטר כבר קשים למקבץ הגון. אין לי נסיון עם הדורות האחרונים או עם המילניום.
אני מתגורר בחו"ל אז לגבי השירות אני לא יכול להגיב.

זה היה השתי סנט שלי...

חיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 03 יולי 2013, 16:08

אתם צודקים 100%,
למען האמת אני די נוקשה עם חברות אחרי שראיתי כלי נשק שלהם מתפרקים לי מול העניים.
במקרה המדובר 1911 (התחמושת היתה בסדר היה סדק בפריים).
על פי מה שאני שואב מהסביבה, אמינות האקדח עומדת על הפרק החל מאיכות החומרים מעצורים ועד להתפרקות כלי הנשק תוך כדי ירי.
ממה שהבנתי, החברה מייצרת דגמים חדשניים שעדיין אינני יכול להביע דיעה עליהם מהסיבה שלא ראיתי או שמעתי. (באופן די עמום אני מבין שחל שינויי לטובה)
מה שמוביל אותי למסקנות, אני לא מכיר הרבה יורים שבשימושם אקדח טאורוס בתחרויות IDPA או IPSC בעולם הלחימה הטאקטי אין איזכור לחברה המדוברת ובתוספת הסיבות הקודמות עמדתי האישית בלבד! גובשה.
אז אני אתן איזה שנה שנתיים לדגמים החדשים להוכיח את אמינותם (מבלי להיות שפן הניסיונות של החברה) ואולי אשנה את דעתי.
כל מה שנכתב פה הוא דעתי האישית בלבד ואין ליחס לה כל חשיבות מקצועית. הסיבות שהבאתי כאן בפניכם הן הסיבה לכך שאין ברשותי כלי נשק מהחברה המדוברת.
1911 ממוצע נע בין 800 ל 1000 דולר לפני מס ומשלוח טאורוס אפשר גם ב 500 ל 600 ולכך יש סיבה. (ולא אין להם כנפיים או בייגל'ה מעל הראש)
שיהיה לכולם בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי negev.support » 06 יולי 2013, 23:38

Glock34
תודה רבה על התגובה! :mrgreen: זה בדיוק מה שאני מצפה לו! ולא, אינני ציני...
לדעתי, זו צורה הרבה יותר ראויה לדיון פורה %%$0088 וגם מחכים %2

בכל מקרה, כמה לינקים שימושיים שיכולים לשפוך אור:
סקירה שאבי מור כתב לפני כמה שנים על טאורוס - החברה כאן
עוד סקירה של אבי מור - הפעם על המילניום כאן
סקירה על אקדחי טיטניום באופן כללי כאן

וכמובן, כמה מנועי חיפוש והשוואה בין כלים (אתרים לא מישראל)
כאן וכאן
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glockbuster » 07 יולי 2013, 07:27

צודק glock34 כשהוא כותב שאקדחי החברה אינם נראים בסצנה הטאקטית, בסצנה התחרותית Jessie Duff הוחתמה על ידי טאורוס והיא הקפטנית של קבוצת הירי שלהם וכבר גביע בייאנקי אחד
אצלם, אבל זה לא ממש אומר על איכות האקדחים שלהם מיכוון שהיא יורה ב1911 (והם לא ממש אחראים על התכנון של הדגם הזה).

אתחיל ואומר שטאורוס חלוצים בשימוש בחומרים אקזוטיים ובמנגנונים מורכבים לראיה הPT92 הותיק מתהדר במנגנון סלקטיב אקשן מלא ומושלם שעונה על כל מצבי הנשיאה. ומאז הם לא נחים וממשיכים לפתח ולחדש. אבל מה יש לזה גם מחיר טכנולוגיה חדשה לוקח זמן עם שמוציאים ממנה את כל המחלות הקטנות.
יצא לי לעזור לבחון כמה וכמה דגמים של אקדחי טאורוס למגזין קליבר קרבי (מנוחתו עדן). ואני יכול לומר שאמינותם של אקדחי טאורוס לא רעה והיורה הישראלי הממוצע יהנה מהם שנים רבות.
מכיוון שיורים כבדים כגון יורי ירי מעשי וכאלו שיורים אלפי כדורים בשנה ועוד תחמושות עתירות לחצים
לא ממש נוטים לכיוון טאורוס קשה לקבוע חד משמעית עם אפשר לקבוע אם האקדחים אמינים בצורה קיצונית כמו גלוק ודומיו. בואו לא נשכח שככל שהאקדח מסובך יותר כך הוא פגיע יותר לכשל לעומת אקדחים פשוטים כמו גלוק שיש לו 34 חלקים אם אני לא טועה והרקורד השירות שלו מאוד מכובד.

אקדחי טאורוס מאופיינים בהנדסת אנוש מעולה והם נוחים מאוד לירי ולא נשכח שיש להם אבא ואמא בארץ כך שאם פלוני נתקל בבעיה כל שהיא יש לו לאן לפנות כדי לקבל שירות ותמיכה טכנית
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 07 יולי 2013, 08:13

glock34 כתב:...
1911 ממוצע נע בין 800 ל 1000 דולר לפני מס ומשלוח טאורוס אפשר גם ב 500 ל 600 ולכך יש סיבה. (ולא אין להם כנפיים או בייגל'ה מעל הראש)
...

האמת, שהסיבה המרכזית למחירים הגבוהים של 1911 בארה"ב היא אחת יחיחדה - מדובר בכלי שהוא ICON. נכון, כלי איכותי מאוד, אבל יש כלים איכותיים לא פחות במחירים יותר נמוכים.
וכמובן שעלות העבודה בברזיל מנוכה משמעותית מזאת שבארה"ב
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד