רישוי כלי יריה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רישוי כלי יריה?

על ידי יריב11 » 03 יולי 2013, 19:42

אני חושב שלפחות אגף אחד במשרד הבט"פ יכול להסגר במסגרת ההתייעלות והחסכון בתקציבים
למה?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4400483,00.html

במחשבה שניה, בטח מעכשיו נצטרך רשיון למדפסת
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: רישוי כלי יריה?

על ידי simon » 03 יולי 2013, 20:48

הרבה שאלות על הכתבה הזאת. מכווה שיש להם עורכי דין.
יצור נשק
החזקת נשק בלי רשיון
נשיאת נשק לא ברשיון
שימוש בנשק ללא רשיון
שכחתי משהו?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יריב11 » 03 יולי 2013, 20:51

simon כתב:הרבה שאלות על הכתבה הזאת. מכווה שיש להם עורכי דין.
יצור נשק
החזקת נשק בלי רשיון
נשיאת נשק לא ברשיון
שימוש בנשק ללא רשיון
שכחתי משהו?

כן הם הדפיסו לעצמם רישיון
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 03 יולי 2013, 21:20

לגבי כל העבירות לכאורה אני בטוח שצי העו"דים של ערוץ 10 /2 כיסה יפה מאד את העכוז .
לענין של הכלי עצמו העסק הזה ממוחזר חדשות לבקרים ע"י העיתונות המגויסת לצד "השולחן" בסך הכל מהומה גדולה על כלום דבר כולה כלי חד פעמי שסביר להניח שעיקר פגיעתו תיהיה דווקא ביורה שמחזיק את פצצה המתקתקת ביד .
כמו שאמרו בכתבה בסוף היום המדפסות הללו שיכולות להדפיס בפוליקרבונט הם שונות מהותית יקרות וגדולות בהרבה ממדפסת התלת מימד "המשרדית" שגם היא לא בדיוק זמינה באופיס דיפו הקרוב למקום מגורכם .....
החומר הרבה יותר קשה להשגה ......
ומצד שני כל כמה חודשים אנחנו נחשפים לכלים אוטומטים מתוצרת "המגזר" שנבנים במסגריה הכפרית והם רחוקים מלהיות חד"פ ואפילו עומדים בירי אוטומט בקצב וכמות שלא היה מביש שום כלי סטנדרטי .
אז מה הסיפור הגדול פה ??
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 04 יולי 2013, 08:43

higt-power כתב:לגבי כל העבירות לכאורה אני בטוח שצי העו"דים של ערוץ 10 /2 כיסה יפה מאד את העכוז .

עם כל הכבוד, שום "צי" או "להק" או סתם קבוצה של עורכי דין לא יכולים להכשיר את הטריפה. העבירות שצויינו לעיל, שהן מסוג פשע דרך אגב, אכן בוצעו:
ייצור כלי ירייה ללא רישיון.
נשיאת כלי ירייה ללא רישיון.
החדרת כלי ירייה למתקן מאובטח בו חלה חובת דיווח והפקדה של כלי ירייה, ע"פ חוק.

אני העליתי את הקישור לכתבה בדף הפייסבוק של המשטרה מתוך כוונה לראות מה הם יעשו עם המידע. במידה והם לא יפעלו נגד "היצרן" ו"נושא הנשק", יהיו הרבה עורכי דין שיוכלו "לחגוג" על כך והפעם מבלי צורף לכסות עכוז כזה או אחר.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 04 יולי 2013, 08:57

afss

עזוב הכתב לא טיפש, והוא הכניס לכנסת חתיכת פלסטיק תמימה לחלוטין בדקה 7:00 בסרטון תראה רק גוף בלי קנה, כדור, קפיצים,פטיש והכי חשוב נוקר מתכת כך שהוא סתם הכניס קופסא ריקה מפלסטיק (אף אחד לא יעשה סיפור מקופסת טאפרוור גם עם היא באה ם ידית אחיזה

אני בטוח שהוא לא מטומטם והוא לא רוצה לעמוד בפני אישומים שכאלו כך שכמו תמיד המדיה עושה הר מעכבר לא אקדח ולא כדורים סתם כדי לעשות חדשות ואין כמו חדשות רעות.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 יולי 2013, 10:10

אמאם....
בוא נעשה תרגיל מחשבתי קטן ......
אי ניגש למפעל יצור חלקי פלסטיק ומבקש ליצר לי גליל פוליקרבונט תיבה קטומה בלוק נוסף לצורך יצור של מוצר נסיוני ,נאמר מקדחה ,איזה עברה ע"פ איזה חוק עברתי ?
איזה עברה עבר היצרן שיצר?

משם אני מחבר את החלקים ביחד ללא מנגנון הירי כלומר כלי שנראה כמו משהוא שמזכיר ספק מקדחה ספק אקדח ספק מד מהירות ליזר ..... ,אבל הוא פחות מסוכן מאקדח הצעצוע של הבן שלי בן ה 4שעוד מסוגל לירות חיצי גומי רך ,כי הוא לא מסוגל לירות כלום .
אוו במילים פשוטות לא עומד ב
כלי יריה" – פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע;

עכשו אני הולך עם זה לכנסת לכינרת ולירושלים איפה העברה פה ?
חלקים של נשק ?
איזה נשק ? נשק שלא קיים אלא בתאוריה ?!
ועכשו אחרי כל הצילומים והחתימות אני מעביר את הפלסטיקה לבעל רשיון ליצור כלי יריה שמרכיב עוד כמה חלקים נעים ויוצר כלי ניסיוני ע"פ כל כללי הטקס ואף מבצע ירי ניסוי ע"פ כל פרוטוקול הניסוי .
הניסוי נכשל והכלי נשמד כתוצאה מהניסוי כל מה שנשאר כאת הוא לגרוט את הכלי באופן רשמי ולערוך את הסרט בצורה מגמתית.
שזה יראה כאילו שהיתה עם כלי יריה בכנסת בשביל הריטינג אבל בפועל יש לך תסקיר של חתום נוטוריון שליווה את התהליך מאחורי הקלעים ותיעד את התאריך והשעה של כל שלב ואף יש בידו סרטים מקורים עם התבעת זמן שמוכחים שבפועל בכנסת היתה עם חתיכת פלסטיק ותו לא.

עכשו סתם בשביל הביטחון הנוסף נשקיעה איזה 20 אלף שקל ,מכספי משלם המיסים שעוד מקימים את הערוץ הזה ,על שכר לשעתים רביצה וזריקה של אבחנה חדה ומדויקת(אבל לא מבוימת חס וחתולה) כמו "עם אקדח אפשר להרוג אנשים " לניצב בדימוס שעדין מקורב לצלחת ונראה את החוקר האמיץ שיפתח חקירה בנושא .........
לא מאמין ?תנסה אותי ,עזוב פיסבוק גש לתחנה הקרובה למקום מגורך עם תעודת זהות ותנסה להגיש תלונה ונראה מה יקרה ,אולי אפילו תספיק לצאת התחנה עד שתקבל את הSMS מהשרות החדש של משטרת ישראל שיבשר לך שהתיק נסגר "מחוסר ענין לציבור " .
איך חוסר ענין לציבור ?
אהה פשוט החוקר הוא חלק מהציבור והתלונה שלך מענינת לו את הת_ _!

נ"ב
החדרת כלי ירייה למתקן מאובטח בו חלה חובת דיווח והפקדה של כלי ירייה, ע"פ חוק.

ע"פ איזה חוק בדיוק ?

נ"ב 2
אם היתי עוסק במקצוע שלך היתי גם תוהה לגבי הבליסטיקה של הכדור הזה בשים לב למצב שבו נמצא הקנה ,ניחוש פרוע מאחד שלא ממש מבין בנשק רוב האנרגיה הלכה לפיצוץ הקנה וסביר להנייח שנייר זה בערך הדבר היחיד שהדבר הזה יכול לנקב ,עיין ערך http://www.youtube.com/watch?v=3SlOXowwC4c
מה שמעמיד בספק סביר את
כלי יריה" – פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 04 יולי 2013, 12:50

ל-Hight power
אתה מוזמן לקרוא את חוק "משכן הכנסת והרחבתו" ובמיוחד סעיף 5. בו נאמר:
לא יכניס אדם חפץ אסור ולא יחזיקנו בתוך משכן הכנסת או ברחבה אלא בהיתר מאת יושב-ראש הכנסת.
ולפני שאתה שואל, "חפץ אסור" הוא כל מה שיו"ר הכנסת מחליט שהוא כזה, כי אם אינך יודע, הכנסת היא שטח אקס טריטוריאלי והיא קובעת את החוקים לעצמה.
לעניין ייצור חלקים "תמימים", האם אתה תהיה מוכן להתמודד עם חוות דעת של מומחה שתקבע שהחלקים ה"תמימים" שייצרת זהים לחלקים של אקדח מייצור, או הדפסה, עצמי ושניתן לייצר מהם חפץ העונה להגדרת "נשק"?
לידיעתך, שופט מסתכל לא רק על תוצאת מבחן הירי אלא גם על הכוונה שעמדה מאחורי היצור ואם הייתה כוונה לייצר נשק, אז הוא ירשיע.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 יולי 2013, 13:47

afss כתב:ל-Hight power
אתה מוזמן לקרוא את חוק "משכן הכנסת והרחבתו" ובמיוחד סעיף 5. בו נאמר:
לא יכניס אדם חפץ אסור ולא יחזיקנו בתוך משכן הכנסת או ברחבה אלא בהיתר מאת יושב-ראש הכנסת.
ולפני שאתה שואל, "חפץ אסור" הוא כל מה שיו"ר הכנסת מחליט שהוא כזה, כי אם אינך יודע, הכנסת היא שטח אקס טריטוריאלי והיא קובעת את החוקים לעצמה.

אז זהוא שקראתי את החוק ויש שם בתיקון 11 לסעיף1 הגדרה מדויקת של מה הוא "חפץ אסור"
"חפץ אסור" – כל אחד מאלה:
(1) כלי יריה – כהגדרתו בחוק כלי היריה, התש"ט-1949;
(2) חומר נפץ – כהגדרתו בחוק חומרי נפץ, התשי"ד-1954;
(3) סכין או אולר – כהגדרתם בסעיף 184 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, וכל נשק קר אחר;
(4) חומר מסוכן – כהגדרתו בחוק החומרים המסוכנים, התשנ"ג-1993;
(5) חפץ שהחזקתו או השימוש בו מהווה עבירה;
(6) כל חפץ, לרבות בעל חיים, למעט כלב נחיה אשר לדעת קצין הכנסת או מי שהוא הסמיכו לכך, יש בו או בשימוש בו כדי לפגוע בשלום הציבור, בבטיחות או בסדר במשכן הכנסת, ברחבה או במתחם נוסף, והודעה על כך נמסרה למחזיק בו;

אבל אני עדין מחפש את הסעיף שמחייב את האזרח המבקר להצהיר על משהוא בכלל!
אני גם מנייח שאתה מכיר את סעיף 26 לאותו חוק
לא תוגש תביעה פלילית נגד אדם בשל עבירה על חוק זה, ולא יהא היועץ המשפטי לממשלה רשאי לצוות על הפסקת הליכים שנפתחו – אלא על דעת יושב-ראש הכנסת.

afss כתב:לעניין ייצור חלקים "תמימים", האם אתה תהיה מוכן להתמודד עם חוות דעת של מומחה שתקבע שהחלקים ה"תמימים" שייצרת זהים לחלקים של אקדח מייצור, או הדפסה, עצמי ושניתן לייצר מהם חפץ העונה להגדרת "נשק"?

כשמאחורי סוללה של יועצים משפטים וכמה ניצבים בדימוס שמוכנים לעלות לדוכן ולהסביר שהמומחה לא מבין מה הוא מדבר, ועל זה אני יוסיף עוד כמה וכמה מומחים משלי שיעידו על רמתו המיקצועית של המומחה בנוסף לכמה לחישות על אוזן הפרקליט בזמן הנכון עם שאלות מביכות למומחה .........
עם אופציה לעתירה לעליון על חשבון המעסיק ......
גם אני יקח את הסיכון .........
[/quote]
afss כתב:לידיעתך, שופט מסתכל לא רק על תוצאת מבחן הירי אלא גם על הכוונה שעמדה מאחורי היצור ואם הייתה כוונה לייצר נשק, אז הוא ירשיע.

לידעתך ,בשונה ממה שנהוג לחשוב שופט לא חיי במגדל שן הוא חיי עם אישה שרואה ערוץ 2 ו10 בבית -והמבין יבין ....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 04 יולי 2013, 15:12

HIGH POWER
נתחיל בדבר פשוט
משטרה שולחת לך הביתה מכתב ובו הזמנה לחקירה. הסיבה- חקירה בהזהרה " חשד ליצור חלקי נשק, שימוש בנשק שלא ברשיון, נשיאת נשק לא ברשיון, שימוש בתחמושת שלא כחוק ", אתה מופיע לחקירה בזמן\מקום מצוין? אם אתה לא מופיע- שיבוש הליכים, אם אתה מופיע - חקירה + תיק פלילי עד החלטת פרקליטות. לא יכול לקרות? בטוח שלא יכול לקרות? תתפלא, אפילו 50 עורכי דין לא ימנעו ממך תיק פלילי.
נמשיך:
אתה מופיע במקום וזמן מצוין וחוקר שואל אותך " האם יצרת אקדח פלסטיק\חלקי אקדח במכונה מדפסת תלת מימד המסוגל לירות כדור אמיתי"?
אתה אומר מה שאתה אומר ( הסבר יפה ומכובד" ואז חוקר אומר לך- " יופי יצרת חלקי נשק", משאם הוא מודיע לך על זה שאתה עצור, מיד לוקחים אותך להצתלם תמונת פספורט עם מספרים ( לתיק פלילי) , אתה גם מוזמן " לנגן על הפסנטר " ( מי שלא יודע FINGER PRINTS ) וגם לוקחים ממך DNA
זהו- מזל טוב יש לך תיק שיסגר במקרה הטוב בעוד שנה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 04 יולי 2013, 15:19

[quote="higt-power"]אמאם....
בוא נעשה תרגיל מחשבתי קטן ......
אי ניגש למפעל יצור חלקי פלסטיק ומבקש ליצר לי גליל פוליקרבונט תיבה קטומה בלוק נוסף לצורך יצור של מוצר נסיוני ,נאמר מקדחה ,איזה עברה ע"פ איזה חוק עברתי ?
איזה עברה עבר היצרן שיצר?
quote][/qte]

אם החלק פלסטיק זה קנה של אקדח- יצור חלקי נשק שלא כחוק, ללא אישורים
המפעל (אם מוכיחים ) לא עבר עבירה- בסרט רואים שהבן אדם יצר אקדל וידע מה הוא מייצר. דרך הגב אתה יכול להתכתב איתי בפורום בכייף- בתחנת משטרה לא יהיה לך כזה כיף, בכלל כיף לא יהיה.
כל דבר שתכתוב - יצרת אקדח וירתה בו - תוכיח בבית משפט ע"י עורך דין שלא
בהצלחה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 04 יולי 2013, 15:23

סימון גם אתה מוזמן להוכיח כמה אני טועה -לך תגיש תלונה ונראה !
פלוסופיה יש בשפע ........
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 04 יולי 2013, 16:09

בס"ד
simon כתב:HIGH POWER
נתחיל בדבר פשוט
משטרה שולחת לך הביתה מכתב ובו הזמנה לחקירה. הסיבה- חקירה בהזהרה " חשד ליצור חלקי נשק, שימוש בנשק שלא ברשיון, נשיאת נשק לא ברשיון, שימוש בתחמושת שלא כחוק ", אתה מופיע לחקירה בזמן\מקום מצוין? אם אתה לא מופיע- שיבוש הליכים, אם אתה מופיע - חקירה + תיק פלילי עד החלטת פרקליטות. לא יכול לקרות? בטוח שלא יכול לקרות? תתפלא, אפילו 50 עורכי דין לא ימנעו ממך תיק פלילי.
נמשיך:
אתה מופיע במקום וזמן מצוין וחוקר שואל אותך " האם יצרת אקדח פלסטיק\חלקי אקדח במכונה מדפסת תלת מימד המסוגל לירות כדור אמיתי"?
אתה אומר מה שאתה אומר ( הסבר יפה ומכובד" ואז חוקר אומר לך- " יופי יצרת חלקי נשק", משאם הוא מודיע לך על זה שאתה עצור, מיד לוקחים אותך להצתלם תמונת פספורט עם מספרים ( לתיק פלילי) , אתה גם מוזמן " לנגן על הפסנטר " ( מי שלא יודע FINGER PRINTS ) וגם לוקחים ממך DNA
זהו- מזל טוב יש לך תיק שיסגר במקרה הטוב בעוד שנה

סימון, כנראה שלא יצא לך להתחכך בשוטרים במדינה.
גם אם נכנסת לתחנת משטרה ועונה לשוטר על מה שהוא רוצה (אחרי שהתייעצת עם עורך דין, כמובן) הוא יכול לומר לך שאתה עצור, אבל עד שיפתח תיק פלילי הדרך עוד ארוכה.

לעניין הכתבה, אני מאמין שאין על מה להגיש תלונה כי הוא נכנס לכנסת בלי הקנה (ששם שמים את הכדור) והוא יכול להרוג עם מה שהיה לו ביד כמו שהוא יכול עם קופסא של טאפרוור.
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 04 יולי 2013, 16:45

במניין העבירות שכחתם את מטווח גבעת זאב שאיפשר ניסוי כלים במה שנראה ככלי יריה לא רשום, ללא מסת"ב שניתן לרשום ביומן.

האם נעברו פה עבירות? אין ספק.
האם הייתה כוונה לייצר כלי יריה? זה מוצהר כבל עם ועדה
האם ליצרן יש רשיון יצרן? אולי לכתבות בטלויזיה.
האם הייתה כונה להכניס חומר פוגעני ואסור למשכן הכנסת? בטח שכן. שאם לא כך למה מצלמה נסתרת? למה לא לשים אותו סתם בכיס או בתיק?

האם מותר לעבור עבירות כאלו בשם העיתונות? כנראה שהם חושבים שכן.

ועכשיו שאלת מליון ה$$$$$$$$$$$$
מה תעשה עם זה המשטרה?
כלום.
יש להם דגים גדולים יתר לצלות, אתם בטח יודעים איזה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 04 יולי 2013, 17:14

אם נכנסת עם חלקי נשק בכיס לכנסת - חייב לדווח
יצרת חלקי נשק- חייב לדווח
http://www.nadel-law.co.il/Index.asp?Ar ... goryID=231

לא יעשה אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון ובהזמנת הממשלה או על פי אישור הממשלה.

. לא ישא ולא יוביל אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון, או על פי תעודת הרשאה לפי הסעיפים 9, 10 או 10א, או לפי רשות על פי סעיף 10ב(ג).

5. (א) לא יחזיק אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון.

) לא ימכור אדם כלי יריה, לא יעבירנו לאחר בדרך אחרת ולא ימסור כלי יריה לאחר אלא לאחר שנוכח כי יש בידי הקונה או המקבל רשיון לאותו כלי יריה, או שמותר לו להחזיק בכלי היריה לפי הוראות חוק זה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד