אירגון יוצאי חלם
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אירגון יוצאי חלם
אני חייב להבין פה משהו,
האם בפורום הזה קיימים אנשים שחושבים שכלי נשק הוא צעצוע שעושה פיו פיו?
מה הבעיה עם להעמיד תנאים מחמירים לאנשים שרוצים לשמור על זכותם לשאת נשק ברישיון?
הוא לא אמר שצריך דם כחול רק לעמוד במבחן ירי נפשי וגופני
גופני?- סוג של פרופיל צבאי, לוודא כי יש כשירות מבצעית.(שזהו שם התבחין לא)
נפשי?- שנדע כי לנושא הנשק לידנו באוטובוס לא יקפוץ הפיוז מכל סיבה שלא תהיה.
ורמת ירי?- שאם כבר צריך לפעול אז זה מהאוטובוס לא יהרוג חפים מפשע.
וחוץ מזה, ככה העמותה בונה אמון עם המשרד לבטחון פנים. מה חשבתם? שכאשר תהיה עמותה אפשר יהיה לפתוח באסטות בשוק ולמכור גלוקים?
אני בטוח/מקווה שלא זאת היתה הכוונה בשאלתכם.
שיהיה סופ"ש רגוע.
נפשי?- שנדע כי לנושא הנשק לידנו באוטובוס לא יקפוץ הפיוז מכל סיבה שלא תהיה.
ורמת ירי?- שאם כבר צריך לפעול אז זה מהאוטובוס לא יהרוג חפים מפשע.
וחוץ מזה, ככה העמותה בונה אמון עם המשרד לבטחון פנים. מה חשבתם? שכאשר תהיה עמותה אפשר יהיה לפתוח באסטות בשוק ולמכור גלוקים?
שיהיה סופ"ש רגוע.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

סליחה, אדונים נכבדים! לי יש תבחין משמר. האם אתם מתכוונים לבטל אותו? כי אם זה הענין, אז העמותה שלכם הופכת מידיד לאויב. נודה לכם אם לפחות תכינו אותנו לכך, כי הפגישות שלכם עם משרדי ממשלה הם דבר חדש בשבילי. חשבתי שהעמותה היא רק בשלבי הקמה. אודה לתשובתכם, שנדע כיצד לנהוג.
- סליקאי ארד

להזכירכם חברים!
אנו נושאים נשק מתוקף תחביבינו ולא מתוקף תפקידנו.
העיסוק בנשק הוא חלק מתרבות פנאי וזה מה שיפה בו.
בירי מעשי נוטלים חלק יורים מעולים,טובים ופחות טובים וזה מה שיפה בו,
ענף ספורט עממי.
אינני חייב בכשרות מבצעית בכדי להינות מירי, לשם כך יש את הימ"מ והם מסתדרים מצויין
בלעדיי!!!
ולכל "המתערבים" בירי מחלונות האוטובוס תקראו בהוראות השימוש:
כדורי ויאגרה נועדו לשימוש אחר ולא לצורך כתיבה בסליק או בכל אתר דומה.
שבת שלום
במבי
העיסוק בנשק הוא חלק מתרבות פנאי וזה מה שיפה בו.
בירי מעשי נוטלים חלק יורים מעולים,טובים ופחות טובים וזה מה שיפה בו,
ענף ספורט עממי.
אינני חייב בכשרות מבצעית בכדי להינות מירי, לשם כך יש את הימ"מ והם מסתדרים מצויין
בלעדיי!!!
ולכל "המתערבים" בירי מחלונות האוטובוס תקראו בהוראות השימוש:
כדורי ויאגרה נועדו לשימוש אחר ולא לצורך כתיבה בסליק או בכל אתר דומה.
שבת שלום
במבי
- סליקאי כסף

אם הבנתי נכון ,ישנם עוד כמה אנשים שנושאים נשק לא כתחביב ולא מתוקף תפקידם,,
יש כאלו שנשק הוא לא תרבות פנאי שלהם,
אולי כדאי לברר זאת לפני הכרזות כמו זו?
ציטוט,,
[ להזכירכם חברים!
העיסוק בנשק הוא חלק מתרבות פנאי וזה מה שיפה בו.]
יש כאלו שנשק הוא לא תרבות פנאי שלהם,
אולי כדאי לברר זאת לפני הכרזות כמו זו?
ציטוט,,
[ להזכירכם חברים!
העיסוק בנשק הוא חלק מתרבות פנאי וזה מה שיפה בו.]
פחות -לרוב זה יותר,,
קידום תרבות הנשק יכול להיות רק כתחביב עממי, אני מקווה שמי שנושא נשק מתוקף תפקידו זוכה גם להכשרה המתאימה לכך.
מטרתנו היא לקדם את תרבות הנשק כתחביב ואולי גם לקדם את נושא נשיאת הנשק למטרות הגנה עצמית, בכל מקרה לי לפחות לא זכור מקרה מעולם מקרה שבו אזרח נושא נשק פתח באש ופגע בעוברי אורח חפים מפשע וגם אם אירע מקרע כזה אז הוא ממש יוצא דופן ואיננו מקרה נפוץ.
אני באמת חושב שטוב תעשה העמותה אם תתמקד בקידום תרבות הנשק ולא בצימצומה מתוך כל מיני שיקולי יצירת אמון עם משרד הבט"פ שכך או כך לא ירחיב בגללה את התבחינים.
ואשר לכל מי שכתב אם אתה לא איתנו ולא עוה כלום אז אל תפריע, התבקשתי להצטרף לעמותה אז הצטרפתי ואם אתבקש לסייע בעוד כסף או באופן פעיל גם את זה אהיה מוכן לשקול, אבל כל עוד עשיתי את מה שביקשה העמותה והצטרפתי, אין מה לבוא אליי בטענות.
ואשר לך מר גלוק 34 היקר דברים שרואים מכאן לא רואים מארה"ב, שם נשיאת כל סוג נשק, צייד או סתם רילואדינג הם חוקיים ופשוטים (כן אני מכיר את המגבלות האיזוריות ועדיין הייתי חותם על פיקוח הכלי -יריה המחמיר ביותר כולל מה שעובר שם במדינות כמו קליפורניה, קולרדו ואחרות).
שבת שלום
מטרתנו היא לקדם את תרבות הנשק כתחביב ואולי גם לקדם את נושא נשיאת הנשק למטרות הגנה עצמית, בכל מקרה לי לפחות לא זכור מקרה מעולם מקרה שבו אזרח נושא נשק פתח באש ופגע בעוברי אורח חפים מפשע וגם אם אירע מקרע כזה אז הוא ממש יוצא דופן ואיננו מקרה נפוץ.
אני באמת חושב שטוב תעשה העמותה אם תתמקד בקידום תרבות הנשק ולא בצימצומה מתוך כל מיני שיקולי יצירת אמון עם משרד הבט"פ שכך או כך לא ירחיב בגללה את התבחינים.
ואשר לכל מי שכתב אם אתה לא איתנו ולא עוה כלום אז אל תפריע, התבקשתי להצטרף לעמותה אז הצטרפתי ואם אתבקש לסייע בעוד כסף או באופן פעיל גם את זה אהיה מוכן לשקול, אבל כל עוד עשיתי את מה שביקשה העמותה והצטרפתי, אין מה לבוא אליי בטענות.
ואשר לך מר גלוק 34 היקר דברים שרואים מכאן לא רואים מארה"ב, שם נשיאת כל סוג נשק, צייד או סתם רילואדינג הם חוקיים ופשוטים (כן אני מכיר את המגבלות האיזוריות ועדיין הייתי חותם על פיקוח הכלי -יריה המחמיר ביותר כולל מה שעובר שם במדינות כמו קליפורניה, קולרדו ואחרות).
שבת שלום
- סליקאי כסף

חברה תחשבו שנית, או שאני רק מרגיש שהעמותה קמה כדי לייצר פרנסה למדריכי הירי
- סליקאי כסף

אני מציע שבמקום לכתוב דברים לא מבוססים, תיכנסו לאתר העמותה ותקראו מהן מטרות העמותה.
אם יש איזו אי-בהירות, תוכלו לשאול או בדף הפייסבוק או בהודעה פרטית.
אם יש איזו אי-בהירות, תוכלו לשאול או בדף הפייסבוק או בהודעה פרטית.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ברשימת הועד הזמני של העמותה יש למיטב ידיעתי, רק מדריך ירי אחד, אין אף אחד שעוסק בירי מעשי, ולא יודע אם יש יורים בענפים האולימפיים.
לפני שאתם לוקחים על עצמכם להמליץ בפניי גופים ממשלתיים כאלו או אחרים בנושאים שאין לכם שום הכשרה פורמלית, הייתי מציע שתערכו בחירות.
לפני שאתם לוקחים על עצמכם להמליץ בפניי גופים ממשלתיים כאלו או אחרים בנושאים שאין לכם שום הכשרה פורמלית, הייתי מציע שתערכו בחירות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:ברשימת הועד הזמני של העמותה יש למיטב ידיעתי, רק מדריך ירי אחד, אין אף אחד שעוסק בירי מעשי, ולא יודע אם יש יורים בענפים האולימפיים.
למה אתה חושב שאנו ממליצים בנושאים שאין לנו שום הכשרה פורמלית? ראית משהו בנושא?
ירי מעשי וירי אולימפי מטופלים ע"י איגודים מיקצועיים משלהם ואנו לא נכנסים לנושאים אלה.
לגבי נושאים אחרים, אין לנו שום בעיה להתייעץ עם אנשי מקצוע, כגון מדריכי ירי בכירים.
ודרך אגב, מי לידך נותן שבבחירות הכלליות שיהיו, ייבחרו אנשים יותר מקצועיים מאיתנו?
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
יריב11 כתב:מאחר ואני מבין שהתבחין הנ"ל נועד להחליף את התבחין המשמר ובעצם לא יקנה זכות לרשיונות חדשים אלא רק לשמירת רשיונות קיימים ע"י בעלי רשיון קיים, אני מבין שהעמותה הצטרפה למשרד הבט"פ בייעוץ כיצד להפוך את השמירה על הרישיון לקשה יותר ע"י הגברת הטרטורים, העלויות והדרישות הכרוכות בשמירה על הרישיון, אם פעם היה תבחין משמר וזהו היום לשיטתכם לך תוכיח שאתה יורה ירי מעשי מיומן השומר על כשירות מבצעית גבוהה וגם משלם לא רק על בדיקת רופא רגיל אלא גם על בדיקה פסיכולוגית/פסיכיאטרית.
מקווה שלא הבנתי טוב, אחרת נראה שצריך להקים עמותה נגד העמותה.
שבת שלום
במקום להעלות תרחישי בלהה, למה אתה לא מרים טלפון ושואל שאלה פשוטה?
אז בוא נעשה סדר.
כיום יש תנאים, או "תבחינים", לשם קבלת רישיון, הם מפורטים באתר של משרד הבט"פ.
תבחין אחד חריג הוא התבחין "המשמר", המשמעות שלו היא כזאת:
'פעם' קיבלת רישיון ע"פ תבחין (מקום מגורים, סוג עבודה וכד'), התבחין הזה לא קיים יותר אבל היות שאתה "בחור טוב", לא ניקח ממך את האקדח והוא יישאר עמך עד יום מותך או יום מותו, הקודם מן השניים.
תבחין זה יצר בעיה הן לבעלי התבחין והן לאגף הרישוי ולכן גם הוגשו עתירות לבג"ץ בגינו, אנחנו ממתינים לראות מה ייפסק בהן.
מצד שני, לדעתנו חלק ניכר משאר התבחינים הוא מלאכותי. האם אדם שגר בישוב מסויים (ישוב זכאי) אבל לא יודע לירות למטרה צריך לקבל נשק בזמן שתושב ת"א שהוא יורה מיומן לא יקבל?
אם נחליף תבחינים אלה (ואף אחד לא מבטיח לנו שנצליח בכך) ב"תבחין" של כשירות מבצעית, נגיע למצב בו מי שאוחז בנשק הוא אדם מאומן, מיומן שיידע להשתמש בנשקו בעת הצורך.
אין בין זה לבין "ירי מעשי" דבר וחצי דבר, מי שירצה, ימשיך ויתאמן בירי מעשי.
לגבי הבדיקות הרפואיות הנדרשות, אלה לא דרישות שלנו אלא דרישות (חלקן עתידיות) של משרד הבט"פ וזאת לאור כל מקרי הרצח שאירעו. אז אם מחפשים להאשים מישהו, תאשימו את אלה שנתנו נשק למי שלא ראוי לכך.
אנו מנסים ליצור שינוי במדיניות שדרדרה את ענף הנשק למצב קטסרופאלי:
כמות כל הנשק הפרטיים ירדה לחצי
יותר ויותר בעלי נשק נפלטים ממעגל בעלי הרשיונות.
תחמושת מתייקרת כי היא מיובאת בכמויות קטנות וכד'.
לכן, כמו בכל קרב בו ידך על התחתונה, אנו קודם כל עסוקים בקרב בלימה, אח"כ, אם נצליח, ננסה לשנות את כיוון המגמה.
ההצלחה תלויה במידה רבה מאד שרוב ציבור האוחזים בנשק, פרטיים, יורים מעשיים, יורים אולימפיים וכולי, יעמדו מאחורינו ויצטרפו כחברים לעמותה.
לשבת על הגדר ולחכות שנעשה נס, זה לא יקרה, אבל אם נבוא עם חמשת אלפים חברים מאחורינו, יקשיבו לנו ולו רק בגלל הכוח האלקטורלי שאנו נייצג.
אז הצטרפו לעמותה, הפיצו את המידע לגביה לחבריכם ועזרו לנו להגיע לאלפי חברים רשומים.
נערך לאחרונה על ידי afss בתאריך 20 יולי 2013, 19:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
glock34 כתב:אני חייב להבין פה משהו,
נפשי?- שנדע כי לנושא הנשק לידנו באוטובוס לא יקפוץ הפיוז מכל סיבה שלא תהיה.LIKE
ורמת ירי?- שאם כבר צריך לפעול אז זה מהאוטובוס לא יהרוג חפים מפשע. LIKE
וחוץ מזה, ככה העמותה בונה אמון עם המשרד לבטחון פנים. מה חשבתם? שכאשר תהיה עמותה אפשר יהיה לפתוח באסטות בשוק ולמכור גלוקים? LIKE
שיהיה סופ"ש רגוע.
הוצאת לי את המילים מהמקלדת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
pichinan כתב:סליחה, אדונים נכבדים! לי יש תבחין משמר. האם אתם מתכוונים לבטל אותו? כי אם זה הענין, אז העמותה שלכם הופכת מידיד לאויב. נודה לכם אם לפחות תכינו אותנו לכך, כי הפגישות שלכם עם משרדי ממשלה הם דבר חדש בשבילי. חשבתי שהעמותה היא רק בשלבי הקמה. אודה לתשובתכם, שנדע כיצד לנהוג.
כן, אנחנו רוצים לבטל אותו כי הוא תבחין "רע". המשמעות המשפטית שלו היא שמשרד הבט"פ יכול לבטל את רשיונך בכל רגע, ללא שום עילה מצידם.
המשמעות המעשית שלו היא שאינך יכול להחליף אותו ואפילו לא לתקן אותו!
אתה עדיין חושב שאנחנו אויבים שלך?
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
pichinan כתב:סליחה, אדונים נכבדים! לי יש תבחין משמר. האם אתם מתכוונים לבטל אותו? כי אם זה הענין, אז העמותה שלכם הופכת מידיד לאויב. נודה לכם אם לפחות תכינו אותנו לכך, כי הפגישות שלכם עם משרדי ממשלה הם דבר חדש בשבילי. חשבתי שהעמותה היא רק בשלבי הקמה. אודה לתשובתכם, שנדע כיצד לנהוג.
ומה גורם לך, אדוני הנכבד, להיות כה בטוח שתבחינך הנוכחי יבטיח לך שהרישיון שלך יישאר שלך?
אם אתה מחזיק את האקדח "סתם ככה, שיהיה בבית", ואין לך כל כוונה להתאמן ולשמר את מיומנותך (בהנחה והייתה כזאת פעם), אז אתה האויב מס' 1 של עצמך, היות ואתה ואנשים כמוך נותנים למשרד לבטחון פנים לגיטימציה כל הזמן לחזור ולומר שיש יותר סיכון לסביבה מהאקדחים של האזרחים (כמוך) מאשר תועלת פוטנציאלית.
אם העמותה תצליח לגרום לכך שלא יהיו עוד "תבחינים מתירים", אלא "תבחינם פוסלים" בתוספת של דרישות כשירות רפואית, נפשית ומקצועית - נגיע לחזון אחרית הימים!
והתבחין המשמר, אם תהית, דינו מוות בייסורים, עם העמותה או בלעדיה. אני מכיר כבר לא אדם אחד ולא שניים שפשוט הפסיקו להתאמן כלל מחשש לשחוק את האקדח ולאבד את הרישיון שלהם (כי ברגע שהאקדח מושבת - הלך הרישיון). זה מצב רע, רע מאוד. עוד אירוע אחד, בו מחזיק רישיון משמר יורה במישהו אחר כי הוא ירד מהפסים/רעדו לו הידיים/לא יודע לירות - יבטלו את התבחין לפני שתוכל להגיד "הנשקפרוקבדוקונצורהמפקדת"
- סליקאי טיטניום

afss כתב:donduck כתב:ברשימת הועד הזמני של העמותה יש למיטב ידיעתי, רק מדריך ירי אחד, אין אף אחד שעוסק בירי מעשי, ולא יודע אם יש יורים בענפים האולימפיים.
למה אתה חושב שאנו ממליצים בנושאים שאין לנו שום הכשרה פורמלית? ראית משהו בנושא?
ירי מעשי וירי אולימפי מטופלים ע"י איגודים מיקצועיים משלהם ואנו לא נכנסים לנושאים אלה.
לגבי נושאים אחרים, אין לנו שום בעיה להתייעץ עם אנשי מקצוע, כגון מדריכי ירי בכירים.
ודרך אגב, מי לידך נותן שבבחירות הכלליות שיהיו, ייבחרו אנשים יותר מקצועיים מאיתנו?
afss כתב:במידה ותוכניתנו תתקבל וכל הגורמים יקבלו אותנו כגוף מיקצועי מנחה (שזאת אחת ממטרות העל שאנו שואפים להשיג), נציע להם גם תוכנית אימונים תקופתית ותוכנית "מבחן" שנתית.
הכוונה שלנו, שאין כל הבטחה שהיא תתקבל, היא להעמיד דורות חדשים של בעלי נשק עם רמת מיומנות גבוהה מהמינימום הנדרש עכשיו.
כבר אני יכול לומר שמי שעוסק בירי מעשי, מי שמתאמן לעיתים קרובות, מי שמתרגל ירי לא רק בעמידה סטטית, יוכל להתמודד עם הדרישות החדשות ללא שום בעיות.
האחרים? ובכן הם יצטרכו להשקיע זמן, כסף ומאמץ בכדי לשמור על רישיונם או לקבל אחד בכלל.
לנוחויתך, אני מצרף את דבריך שנאמרו באשכול, ומדגיש את הרלונטי לנושא המדובר.
"גוף מקצועי מנחה" "נציע תכנית אימונים ומבחן" "ירי מעשי, ירי לא רק בעמדה סטטית * " ועוד כהנה וכהנה.
אף אחד לא יודע מי יבחר, אבל מי שיבחר בבחירות דמוקרטיות יציג מצע, יציג כישורים והחברים יחליטו.
עד אז, חבל לשחרר הצהרות בפורומים, ליצור אנטגוניזם והתנגדויות.
שבוע טוב
* אגב, ירי בתנועה אינו אפשרי כיום בשום מסגרת אזרחית למעט בירי מעשי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
spy כתב:pichinan כתב:סליחה, אדונים נכבדים! לי יש תבחין משמר. האם אתם מתכוונים לבטל אותו? כי אם זה הענין, אז העמותה שלכם הופכת מידיד לאויב. נודה לכם אם לפחות תכינו אותנו לכך, כי הפגישות שלכם עם משרדי ממשלה הם דבר חדש בשבילי. חשבתי שהעמותה היא רק בשלבי הקמה. אודה לתשובתכם, שנדע כיצד לנהוג.
ומה גורם לך, אדוני הנכבד, להיות כה בטוח שתבחינך הנוכחי יבטיח לך שהרישיון שלך יישאר שלך?
אם אתה מחזיק את האקדח "סתם ככה, שיהיה בבית", ואין לך כל כוונה להתאמן ולשמר את מיומנותך (בהנחה והייתה כזאת פעם), אז אתה האויב מס' 1 של עצמך, היות ואתה ואנשים כמוך נותנים למשרד לבטחון פנים לגיטימציה כל הזמן לחזור ולומר שיש יותר סיכון לסביבה מהאקדחים של האזרחים (כמוך) מאשר תועלת פוטנציאלית.
אם העמותה תצליח לגרום לכך שלא יהיו עוד "תבחינים מתירים", אלא "תבחינם פוסלים" בתוספת של דרישות כשירות רפואית, נפשית ומקצועית - נגיע לחזון אחרית הימים!
והתבחין המשמר, אם תהית, דינו מוות בייסורים, עם העמותה או בלעדיה. אני מכיר כבר לא אדם אחד ולא שניים שפשוט הפסיקו להתאמן כלל מחשש לשחוק את האקדח ולאבד את הרישיון שלהם (כי ברגע שהאקדח מושבת - הלך הרישיון). זה מצב רע, רע מאוד. עוד אירוע אחד, בו מחזיק רישיון משמר יורה במישהו אחר כי הוא ירד מהפסים/רעדו לו הידיים/לא יודע לירות - יבטלו את התבחין לפני שתוכל להגיד "הנשקפרוקבדוקונצורהמפקדת"
נכבדי. דבר ראשון, כל ארוע, לא משנה באיזה תבחין, דינו לחזק את ההשקפות של מגבילי הנשק. וארועים כאלו יהיו תמיד, בטח לבטח ככל שיהיו יותר בעלי נשקים (שזו מטרת העמותה - שאני תומך בה), אין מה לעשות. תאונות רבות קורות לאנשים מיומנים, אפילו מאוד. אם אתם מעונינים לעשות מעשה, אל תקשו את החיים של מי ש(בינתיים) יש לו רשיון לנשק. אם בא לי להחזיק אותו בבית שלוש שנים, זו זכותי, אף אחד לא אמר שאני צריך ללכת איתו עליי. האם זה לא יוריד דווקא את "תרחיש האוטובוס"? ככה אני מבטיח לך שאני לא אירה בך. לפני זמן קצר חידשתי אם הרשיון. הכנסתי מקבץ יפה למצח בירי עם יד תומכת, מקבץ יפה מאוד לחזה עם יד משוחררת, ועוד אוסף לא רע עם היד החלשה (לא יודע אם זו החלטה של המדריך או לא, אבל זה היה התרגיל). למה אתם רוצים לחייב אותי במינימום מטווחים לשנה? אני מבין שאם מדובר באנשים שלא יורים טוב, אז מעבירים את פרטיהם לצורך אימון מורחב של מיומנות. מקובל. אבל אני ושכמוני על שם מה? מי יממן לי את המטווחים האלה? האיגוד שלכם? אני לא אומר כלום בכל מה שקשור בסעיף הנפשי, זה מובן ולא ברור לי למה זה לא היה עד עכשיו. אבל היתר? אני לא חושב שדין תבחין משמר הוא מוות בייסורים, כי אני יודע מהיכן הוא בא (כן, לא רק לחברי העמותה יש ידע וקשרים). מי שרשם למעלה, "המשמעות המשפטית שלו היא שמשרד הבט"פ יכול לבטל את רשיונך בכל רגע", אני יכול להבטיח לו שהמשרד יכול לבטל כל דבר שהוא רוצה בכל רגע. כמו שביטלו את תבחין המשמר האזרחי. אם הייתם באים ואומרים, אוקיי, בואו ננסה לפתוח את קבלת הרשיונות ע"ב שינויים כאלה או אחרים, אבל שהשינויים הנ"ל לא יפגעו באלו שהם כבר בעלי רשיון שנים רבות וטובות, ניחא. מדיניות הממשלה היא מצמצמת, זה דבר שלא ישתנה (בטח שלא בקרוב - את זה גם אתם אומרים, לדעתי אף פעם). מדיניות שכזו, כמו ברוב מדינות העולם המפותח (לא מדבר על ארה"ב או שוויץ) משמעותה שצריכה להיות סיבה להחזקת נשק. מלבד ישראל, ברוב אותן מדינות מדובר בעיקר בנשקים לציד או ירי ספורטיבי, כך שאלו ה"תבחינים" וע"מ שימולאו יש להיות בעל רשיון ציד או מתאמן פעיל (רשום באיגוד). אוקיי, בישראל הירי הספורטיבי מצומצם יחסית וציד כבר לא קיים (חוקית). אז התבחינים הם אחרים. מי שחושב שממשלת ישראל תהיה הראשונה להפוך את הקערה על פיה, בעיקר בזמנים בהם העולם באופן כללי מושך לכיוון צמצום נשקים קלים, ותאשר לכל מבקש להיות בעל נשק (כל עוד הוא בוגר צבא, מאומן טוב, לא חולה לב, לא חולה נפש וכו' וכו'), ללא סיבה מסוימת (ר"ע תבחין), אז לדעתי הוא חולם בהקיץ. בינתיים, הרעיונות של מנהלי העמותה, שאני משוכנע שכוונתם טובה, נותנים רוח גבית למי שירצה להקשות עוד יותר על בעלי הנשקים, ואף אחד לא ערב שתהיה "תמורה" להקשחות הללו, למשל בצורת ביטול המדיניות המצמצמת. זו דעתי, היא לא צריכה להיות מקובלת על כולם, אבל אם העמותה הזאת באה ומקשה עליי במקום להקל עליי, מן הסתם אני אתנגד לה במתכונתה הנוכחית. אם העמותה, שלא ערכה עדין General Assembly, לא פרסמה את דרכי פעולתה, כבר עורכת פגישות עם משרדי ממשלה בנושאים היקרים לכולנו, מן הסתם אני מתנגד לה. זה הכל. לא מדובר באנגוניזם, לאנשים זכות להביע דעתם גם אם היא נגד מה שהרוב חושב לנכון ואילו הם מרגישים שיכולים להפגע מכך.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד