אירגון יוצאי חלם
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אירגון יוצאי חלם
מר במבי היקר,
קודם כל תרגיע את עצמך עם איזה בקבוק מים צוננים.
ותקרא שוב ושוב עד להבנה מלאה לפני שאתה פולט...
מה שבא לך לעשות בזמנך הפנויי הוא לא עיסוקו של אף אחד. כל עוד אתה לא מערב את שאר הציבור בזה.
לשאת נשק בציבור הוא לא תחביב לשעות הפנאי!!! ולאנשים שחושבים כך כדאי מאוד לשלול את רישיון אחזקת האקדח שלהם.
אם ברצונך לעסוק בספורט הקשור בירי, הפקד נישקך (את הצעצוע) במטווח. אני לא רואה לנכון למה לתת רישיון נשיאה למי שחושב שנשק הוא צעצוע.
ואם מחר תפתח חיבה עזה לחומרי נפץ ותהפוך את זה לתחביב אז הכל בסדר? או אולי תהיה יותר יצירתי ותלך על תחביב אחר אני לא יודע השמים הם הגבול לא?
תעשה לי טובה, אנשים כמוך רק נותנים דלק והצדקה לתקשורת ולמשרדים ממשלתיים להמשיך במדיניותם הקיימת.
נשיאת נשק בציבור, תחביב עאלק
קודם כל תרגיע את עצמך עם איזה בקבוק מים צוננים.
ותקרא שוב ושוב עד להבנה מלאה לפני שאתה פולט...
מה שבא לך לעשות בזמנך הפנויי הוא לא עיסוקו של אף אחד. כל עוד אתה לא מערב את שאר הציבור בזה.
לשאת נשק בציבור הוא לא תחביב לשעות הפנאי!!! ולאנשים שחושבים כך כדאי מאוד לשלול את רישיון אחזקת האקדח שלהם.
אם ברצונך לעסוק בספורט הקשור בירי, הפקד נישקך (את הצעצוע) במטווח. אני לא רואה לנכון למה לתת רישיון נשיאה למי שחושב שנשק הוא צעצוע.
ואם מחר תפתח חיבה עזה לחומרי נפץ ותהפוך את זה לתחביב אז הכל בסדר? או אולי תהיה יותר יצירתי ותלך על תחביב אחר אני לא יודע השמים הם הגבול לא?
תעשה לי טובה, אנשים כמוך רק נותנים דלק והצדקה לתקשורת ולמשרדים ממשלתיים להמשיך במדיניותם הקיימת.
נשיאת נשק בציבור, תחביב עאלק
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

ולך מר יריב היקר,
אל תשפוט מי אני או מה מיקומי או מקומי.
אם רק היית יודע ממתי היה לי אקדח במדינת ישראל לא היית פותח תמקלדת שלך ומעיז להתפלסף עלי.
אם עדיין לא קלטת אז תנסה להבין שאני באופן אישי וכניראה גם אחרים פה מאוד מעונינים שתהיה מדיניות נשק חופשית. ברור לך שבכדי לקיים זאת חייבים לעמוד בנהלים ותקנים ותנאים לפני שאיזה משרד ממשלתי יאשר דבר כזה.
ובנוגע לירי בחפים מפשע, כיום אין כמות נשקים גדולה מספיק בכדי לגרום לציבור המחזיקים בהם להיות מעורבים בתקריות ירי בלתי מתוכננות ולפגוע כתוצאה מכך בחפים מפשע. כאשר יגדל אחוז המחזיקים איתו יגדל אחוז הסיכונים.
לעניות דעתי העמותה לא נוסדה בכדי לענות על רצון יחידים אלא על מנת לקדם תהליכים גדולים ומשמעותיים בכל הנוגע לכלי נשק. וניראה לי מגוחך שאתה חושב שבגלל שנרשמת לעמותה הם חייבים לעמוד על כל רצונותיך.
תהיה בריא.
ותתחיל להתאמן כי אם או בלי העמותה תבחין משמר ז"ל.
אל תשפוט מי אני או מה מיקומי או מקומי.
אם רק היית יודע ממתי היה לי אקדח במדינת ישראל לא היית פותח תמקלדת שלך ומעיז להתפלסף עלי.
אם עדיין לא קלטת אז תנסה להבין שאני באופן אישי וכניראה גם אחרים פה מאוד מעונינים שתהיה מדיניות נשק חופשית. ברור לך שבכדי לקיים זאת חייבים לעמוד בנהלים ותקנים ותנאים לפני שאיזה משרד ממשלתי יאשר דבר כזה.
ובנוגע לירי בחפים מפשע, כיום אין כמות נשקים גדולה מספיק בכדי לגרום לציבור המחזיקים בהם להיות מעורבים בתקריות ירי בלתי מתוכננות ולפגוע כתוצאה מכך בחפים מפשע. כאשר יגדל אחוז המחזיקים איתו יגדל אחוז הסיכונים.
לעניות דעתי העמותה לא נוסדה בכדי לענות על רצון יחידים אלא על מנת לקדם תהליכים גדולים ומשמעותיים בכל הנוגע לכלי נשק. וניראה לי מגוחך שאתה חושב שבגלל שנרשמת לעמותה הם חייבים לעמוד על כל רצונותיך.
תהיה בריא.
ותתחיל להתאמן כי אם או בלי העמותה תבחין משמר ז"ל.
- סליקאי זהב

איזה באסה לקרוא כאן התנצחויות אישיות במקום למצוא דרכים ורעיונות לבסס את שוק הנשק.
ואם כבר, אז אולי שימירו את המשמר ל"החזקה בבית" ותמורת זה יאפשרו לירות בחצר האחורית כמו בטקסס :)
ואם כבר, אז אולי שימירו את המשמר ל"החזקה בבית" ותמורת זה יאפשרו לירות בחצר האחורית כמו בטקסס :)
- סליקאי זהב

glock34 כתב:ואם מחר תפתח חיבה עזה לחומרי נפץ ותהפוך את זה לתחביב אז הכל בסדר?
יש כאלה שעשו את זה
- תרמתי למען הסליק

גלוק 34 מכובדי!
בעלי חב' האוטובוסים במדינת ישראל נושמים לרווחה כל עוד אתה חי בנכר!!!
במבי
בעלי חב' האוטובוסים במדינת ישראל נושמים לרווחה כל עוד אתה חי בנכר!!!
במבי
- סליקאי כסף

עם כל הכבוד שאני רוכש לבעלי חב' האוטובוסים במדינת ישראל, איך בדיוק הם קשורים?
וכאשר אחזור לארץ בהזדמנות הראשונה אביא להם בקבוקי חמצן שיהיה להם מה לנשום בינתיים.
עכשיו קח אויר דרך האף ושחרר דרך הפה לאט לאט. זה יעזור לך להרגיע את עצמך ולחשוב על מי ולמה אתה כותב את מה שאתה כותב.
שיהיה לך יום טוב.
וכאשר אחזור לארץ בהזדמנות הראשונה אביא להם בקבוקי חמצן שיהיה להם מה לנשום בינתיים.
עכשיו קח אויר דרך האף ושחרר דרך הפה לאט לאט. זה יעזור לך להרגיע את עצמך ולחשוב על מי ולמה אתה כותב את מה שאתה כותב.
שיהיה לך יום טוב.
- סליקאי זהב

כל הבנים מניאקים.
(סליחה, הייתי צריך לכתוב את זה על מנת להרגיע את הרוחות).
לגבי גזירות וחלמאות, אני מזהה כאן שני סוגים של גזירות שליליות מבחינתנו:
1. גזירות שמיועדות להצדיק את קיומו של האגף, כולל מצבת כוח האדם שלו - כאלה שמוסיפות דברים ומעשים נוספים שיש לפקח עליהם.
2. גזירות שמיועדות לנפנף אנשים שאינם בקיאים ברזי החוק או שזמם הפנוי יקר להם (מכשולים בירוקרטיים שמימושם אינו עולה לאגף ישירות אך כן עולה למדינה אובדן הכנסות על ידי השבתת משלמי מס הכנסה).
ואני מסיר את הכובע בפני כל מי שהוא בעל תפקיד בענף שמתמודד עם הבירוקרטיה ביומיום, כמו יו"ר המועדון בו אני חבר.
(סליחה, הייתי צריך לכתוב את זה על מנת להרגיע את הרוחות).
לגבי גזירות וחלמאות, אני מזהה כאן שני סוגים של גזירות שליליות מבחינתנו:
1. גזירות שמיועדות להצדיק את קיומו של האגף, כולל מצבת כוח האדם שלו - כאלה שמוסיפות דברים ומעשים נוספים שיש לפקח עליהם.
2. גזירות שמיועדות לנפנף אנשים שאינם בקיאים ברזי החוק או שזמם הפנוי יקר להם (מכשולים בירוקרטיים שמימושם אינו עולה לאגף ישירות אך כן עולה למדינה אובדן הכנסות על ידי השבתת משלמי מס הכנסה).
ואני מסיר את הכובע בפני כל מי שהוא בעל תפקיד בענף שמתמודד עם הבירוקרטיה ביומיום, כמו יו"ר המועדון בו אני חבר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אם עד עכשיו ישבתי על הגדר בקשר לעמותה, אחרי שקראתי את האשכול הזה אני כבר בטוח ב-100% שאני בחוץ.
לא כי אני נאחז בקרנות המזבח של התבחין המשמר - גם אני חושב שבמתכונתו הנוכחים הוא גרוע.
לא כי אני לא רוצה להעלות את מיומנות הציבור בנושא נשק - להיפך אני מעוניין מאד.
אלא בגלל חוסר הנסיון של חברי העמותה במשא ומתן עם משרדי ממשלה. אני לא מתכוון להניח את הצוואר שלי מתחת לסכינו של השוחט מרצוני הטוב. מי שחושב שישיג משהו מפקידי הרישוי על ידי כך שיתנדב להטיל על עצמו עוד כל מיני גזירות - טועה ומטעה!
את הגזירות החדשות הם יאמצו בשתי ידיים - שינוי במדיניות לא יהיה !
א.
לא כי אני נאחז בקרנות המזבח של התבחין המשמר - גם אני חושב שבמתכונתו הנוכחים הוא גרוע.
לא כי אני לא רוצה להעלות את מיומנות הציבור בנושא נשק - להיפך אני מעוניין מאד.
אלא בגלל חוסר הנסיון של חברי העמותה במשא ומתן עם משרדי ממשלה. אני לא מתכוון להניח את הצוואר שלי מתחת לסכינו של השוחט מרצוני הטוב. מי שחושב שישיג משהו מפקידי הרישוי על ידי כך שיתנדב להטיל על עצמו עוד כל מיני גזירות - טועה ומטעה!
את הגזירות החדשות הם יאמצו בשתי ידיים - שינוי במדיניות לא יהיה !
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רק למען הפרוטוקול, איתמר, העמותה היא לא איזה שלטון טוטאליטארי שנגזר עליך מהשמיים. העמותה היא ארגון דמוקרטי שמתנהל בהתאם לטובת רוב החברים בו. אתה חושב שצריך להיות אחרת? תביעה את דעתך. אתה חושב שאתה, או מישהו אחר שאתה מכיר, יכולים לנהל את הדברים טוב יותר - אהלן וסהלן, בסתיו יש אסיפה כללית ובחירות - תציעה את עצמך או כל אדם אחר ראוי בעינך לכל תפקיד בועד העמותה ותן לחברים להחליט.
להזכירך, לפני שהעמותה הוקמה הייתה פגישה בקיסריה, אליה הוזמנו כל חברי הסליק כולל אותך, באותה הפגישה הוחלט על הקמת העמותה וכל מי שהיה שם היה יכול להיות בועד המייסד ולא היה שם תור ארוך של מתנדבים המבקשים להיות באותו הועד.
או שאתה יכול לשבת על הגדר ולחכות מה יוליד יום שזו, כמובן אופציה קיימת. רק שלא נראה שהישיבה הזאת על הגדר עשתה יותר מדי טוב לענף שלנו בעשור וחצי אחרונים, למעשה, נראה שהישיבה על הגדר היא התגובה הרמצויה והצפויה מבחינת אותו אגף כלי הירי במשרד הבט"פ.
להזכירך, לפני שהעמותה הוקמה הייתה פגישה בקיסריה, אליה הוזמנו כל חברי הסליק כולל אותך, באותה הפגישה הוחלט על הקמת העמותה וכל מי שהיה שם היה יכול להיות בועד המייסד ולא היה שם תור ארוך של מתנדבים המבקשים להיות באותו הועד.
או שאתה יכול לשבת על הגדר ולחכות מה יוליד יום שזו, כמובן אופציה קיימת. רק שלא נראה שהישיבה הזאת על הגדר עשתה יותר מדי טוב לענף שלנו בעשור וחצי אחרונים, למעשה, נראה שהישיבה על הגדר היא התגובה הרמצויה והצפויה מבחינת אותו אגף כלי הירי במשרד הבט"פ.
נערך לאחרונה על ידי ~Hunter~ בתאריך 23 יולי 2013, 19:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
יריב11 כתב:מאחר ואני מבין שהתבחין הנ"ל נועד להחליף את התבחין המשמר ובעצם לא יקנה זכות לרשיונות חדשים אלא רק לשמירת רשיונות קיימים ע"י בעלי רשיון קיים, אני מבין שהעמותה הצטרפה למשרד הבט"פ בייעוץ כיצד להפוך את השמירה על הרישיון לקשה יותר ע"י הגברת הטרטורים, העלויות והדרישות הכרוכות בשמירה על הרישיון, אם פעם היה תבחין משמר וזהו היום לשיטתכם לך תוכיח שאתה יורה ירי מעשי מיומן השומר על כשירות מבצעית גבוהה וגם משלם לא רק על בדיקת רופא רגיל אלא גם על בדיקה פסיכולוגית/פסיכיאטרית.
מקווה שלא הבנתי טוב, אחרת נראה שצריך להקים עמותה נגד העמותה.
שבת שלום
חברים יקרים, הרבה זמן נמנעתי מלכתוב ולהגיב, אולם החלטתי שמספיק.
מצטרף לתחושה שהכוונה היא להקשות על בעלי רשיון משמר לשמור על הרשיון שיש להם. דומה הדבר לכך שנבוא לכל אלו שלמדו נהיגה על אופנוע בשנות השמונים, התאמנו על גאווה מקרטעת וקיבלו רשיון על אופנוע כבד, רוכבים כבר עשרות שנים על אופנוע, ונדרוש מהם לעבור שוב הכשרה ומבחנים לפי התנאים החדשים ( תחילה יעברו מבחן רישוי ויקבלו רשיון עד 500 סמ"ק, ואחרי תקופה שוב יעברו הכשרה ומבחן על נפח מעל 500\...). נראה לכם שמישהו היה מוכן לעבור תהליך כזה רטרואקטיבית ?. או אולי נפנה לכל מי שלמד נהיגה על כרמל דוכס בשנות השישים ונחייב במעבר בחינה על רכב חדיש היום ( הרי היום רכבים מהירים יותר,...) ... ???? . בעיה שניה ב"רעיון המבריק" הזה היא שהרבה בעלי רשיון משמר יוותרו על הרשיון, ובמקום שלעמותה יהיה גב רחב של כמה עשרות אלפי אנשים ( גם אם חלקם בפוטנציה כי לא נרשמו לעמותה אולם בעקיפין היא מייצגת אותם) , יהיה לה גב הרבה יותר רזה. ( ולמי שחושב שכמות בעלי הרשיונות החדשים תגדל באופן משמעותי ...תחשבו שוב, סטודנט צעיר/חייל משוחרר/... - יוכלו לעמוד בדרישות הכספיות של ההכשרה/רכישת כלי/...??? )
לגבי רשיונות חדשים, ניתן לדרוש שינוי תבחינים, כזה שיאפשר למי שמעוניין לקבל רשיון לקבל בתנאי שעומד בתנאי בריאות/.../הכשרה .
לגבי העניין שהועלה שבעלי תבחין משמר לא יכולים להחליף כלי. ראשית יש להלחם בעצם הרעיון הזה ( מה, אם רכשתי ב1990 סובארו חדשה ודווקא היום בא לי להחליף אותה למרצדס, אני צריך לעבור שוב מבחן רישוי ? ) . שנית, במקרה הגרוע יותר, החליט פלוני שמעוניין להחליף כלי שמוחזק בתבחין "משמר", דינו יהיה כשל מבקש רשיון חדש
( בדיוק כפי שהמצב היום) - וזה אני אומר - במקרה הגרוע ביותר. אז מה יש להפסיד אם ה"משמר" ישאר "משמר" ?
לכן אני מציע לועד העמותה לשקול טוב על מה נלחמים, ולא להגיש את בעלי ה"משמר" על מגש של כסף למשרד לבטחון פנים.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

afss כתב:argra11 כתב:ללא שום קשר, במידה ומטרתנו תתמלא, התבחין הזה שנקרא "משמר", ייעלם מן העולם.
ומה ימלא את מקומו ?
השאיפה שלנו היא שה"תבחין" המחליף יהיה כשירות מבצעית (יכולת ירי נדרשת מסוימת) + בריאות גופנית ונפשית והיעדר רישום פלילי.
זה לא יהיה קל ולא יהיה קצר, אבל לשם אנו שואפים.
נכון להיום ועד כמה שידוע לי, אין יותר "משמר" חדש .( מי שבפנים בפנים, ומי שלא לא יהיה)
אם היום למדינה קצת יותר קשה לגעת ב"משמר", הרי אם יבוטל גם למי ש"במועדון", יהיה הרבה יותר קל לבטל בעתיד את כל הרשיונות....
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

~Hunter~ כתב:רק למען הפרוטוקול, איתמר, העמותה היא לא איזה שלטון טוטאליטארי שנגזר עליך מהשמיים. העמותה היא ארגון דמוקרטי שמתנהל בהתאם לטובת רוב החברים בו. אתה חושב שצריך להיות אחרת? תביעה את דעתך. אתה חושב שאתה, או מישהו אחר שאתה מכיר, יכולים לנהל את הדברים טוב יותר - אהלן וסהלן, בסתיו יש אסיפה כללית ובחירות - תציעה את עצמך או כל אדם אחר ראוי בעינך לכל תפקיד בועד העמותה ותן לחברים להחליט.
האנטר,
אני אכן מביע את דעתי בכל הזדמנות אפשרית וזו אחת מהן.
בתור ארגון שמתיימר לייצג את כלל ציבור בעלי כלי הנשק בארץ (לא רק חברי העמותה), שווה שתשקלו לנהל את העניינים עם קצת יותר שקיפות ביחוד בנושאים שיש להם השלכות על החיים של כולנו.
שווה גם שתשקלו להעלות נושאים כאלו פה לדיון בפורום זה רק יכול לעזור ולקדם את המטרות שלכם:
- זה לא רע להיות פתוחים לביקורת, יש פה אנשים שאפשר להנות מנסיון החיים שלהם גם אם הם לא חברים בעמותה
- תמיכה וחברים מגייסים על ידי יצירת קונצנזוס רחב עד כמה שאפשר ולא על ידי כל מיני מהלכים חד צדדיים שנויים במחלוקת. אולי בצורה כזו לא תשיג את כל החלומות הרטובים שלך, אבל לפחות למה שתצליח להשיג תהיה תמיכה רחבה בקרב ציבור המטרה שלך + סיכוי גדול לגייס עוד חברים.
לגבי כל שאר הדברים שאמרת.
נכון שהישיבה על הגדר הביאה אותנו עד הלום - עדיין לא אומר שכל מיני מהלכים שיכניסו אותנו לבוץ עוד יותר עמוק הם הפיתרון.
אחת הסיבות שאני לא רוצה להיות בועד המייסד היא בדיוק זו.
אין לי שום נסיון בניהול עמותה, אותו כנ"ל לגבי ניהול מו"מ ומאבקים מול משרדי ממשלה.
מצד שני עם ההגיון הפשוט שלי אני בהחלט יכול לזהות מהלך שהוא רע (גם אם הכוונה טובה).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:~Hunter~ כתב:רק למען הפרוטוקול, איתמר, העמותה היא לא איזה שלטון טוטאליטארי שנגזר עליך מהשמיים. העמותה היא ארגון דמוקרטי שמתנהל בהתאם לטובת רוב החברים בו. אתה חושב שצריך להיות אחרת? תביעה את דעתך. אתה חושב שאתה, או מישהו אחר שאתה מכיר, יכולים לנהל את הדברים טוב יותר - אהלן וסהלן, בסתיו יש אסיפה כללית ובחירות - תציעה את עצמך או כל אדם אחר ראוי בעינך לכל תפקיד בועד העמותה ותן לחברים להחליט.
האנטר,
אני אכן מביע את דעתי בכל הזדמנות אפשרית וזו אחת מהן.
בתור ארגון שמתיימר לייצג את כלל ציבור בעלי כלי הנשק בארץ (לא רק חברי העמותה), שווה שתשקלו לנהל את העניינים עם קצת יותר שקיפות ביחוד בנושאים שיש להם השלכות על החיים של כולנו.
שווה גם שתשקלו להעלות נושאים כאלו פה לדיון בפורום זה רק יכול לעזור ולקדם את המטרות שלכם:
- זה לא רע להיות פתוחים לביקורת, יש פה אנשים שאפשר להנות מנסיון החיים שלהם גם אם הם לא חברים בעמותה
- תמיכה וחברים מגייסים על ידי יצירת קונצנזוס רחב עד כמה שאפשר ולא על ידי כל מיני מהלכים חד צדדיים שנויים במחלוקת. אולי בצורה כזו לא תשיג את כל החלומות הרטובים שלך, אבל לפחות למה שתצליח להשיג תהיה תמיכה רחבה בקרב ציבור המטרה שלך + סיכוי גדול לגייס עוד חברים.
לגבי כל שאר הדברים שאמרת.
נכון שהישיבה על הגדר הביאה אותנו עד הלום - עדיין לא אומר שכל מיני מהלכים שיכניסו אותנו לבוץ עוד יותר עמוק הם הפיתרון.
אחת הסיבות שאני לא רוצה להיות בועד המייסד היא בדיוק זו.
אין לי שום נסיון בניהול עמותה, אותו כנ"ל לגבי ניהול מו"מ ומאבקים מול משרדי ממשלה.
מצד שני עם ההגיון הפשוט שלי אני בהחלט יכול לזהות מהלך שהוא רע (גם אם הכוונה טובה).
א.
+1
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

ליאור, רם -
להשתמש במונח/הגדרה "כשירות מבצעית" זו שגיאה שכולנו נבכה עליה שנים רבות
זה ישמש כחרב פיפיות כלפינו.
לטרמינולוגיה ולשימוש היומיומי שנעשה במונח כלשהו יש משמעות כבדה, גם ברמה המשפטית, כך ניתן לפרש "כשירות מבצעית" על דרך המקובל בגופי ביטחון וזה לא יפעל לטובתנו, בשום אופן.
הקו שכולנו צריכים, לדעתי, להוביל ולהילחם עליו הינו קו של
1. ביטול שיטת התבחינים הקיימת (לא רק ה"משמר" - כולם!)
2. מתן רשיונות לפי הגדרה, קבועה מראש ומעוגנת בחקיקה, של "תועלת מול מסוכנות"
איך מגדירים - ראו את החתימה שלי, ככה.. (פתוח לדיון על הפרטים, אבל כעיקרון זו הדרך)
ולמי שכבר יש רישיון, לא ידרש לעבור קורס או כדומה, אלא להיכנס לתוך מעגל האימונים התקופתיים מתוך הנחה פשוטה שעצם האימון התדיר יחסית ישפר את המיומנות, הבטיחות וה- "תועלת מול מסוכנות"
שחר
להשתמש במונח/הגדרה "כשירות מבצעית" זו שגיאה שכולנו נבכה עליה שנים רבות
זה ישמש כחרב פיפיות כלפינו.
לטרמינולוגיה ולשימוש היומיומי שנעשה במונח כלשהו יש משמעות כבדה, גם ברמה המשפטית, כך ניתן לפרש "כשירות מבצעית" על דרך המקובל בגופי ביטחון וזה לא יפעל לטובתנו, בשום אופן.
הקו שכולנו צריכים, לדעתי, להוביל ולהילחם עליו הינו קו של
1. ביטול שיטת התבחינים הקיימת (לא רק ה"משמר" - כולם!)
2. מתן רשיונות לפי הגדרה, קבועה מראש ומעוגנת בחקיקה, של "תועלת מול מסוכנות"
איך מגדירים - ראו את החתימה שלי, ככה.. (פתוח לדיון על הפרטים, אבל כעיקרון זו הדרך)
ולמי שכבר יש רישיון, לא ידרש לעבור קורס או כדומה, אלא להיכנס לתוך מעגל האימונים התקופתיים מתוך הנחה פשוטה שעצם האימון התדיר יחסית ישפר את המיומנות, הבטיחות וה- "תועלת מול מסוכנות"
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
בגדול, זה אכן הקו שלנו.
ליאור ואני מוכנים לשמוע ביקורת ורעיונות, אך בדוא"ל פרטי, לא בפומבי. גם אנחנו לא תמיד מסיכימים אחד עם השני, ומוצאים לבסוף את הדרך הנכונה. הדוא"ל שלי הוא ramdishon12@walla.com.
ליאור ואני מוכנים לשמוע ביקורת ורעיונות, אך בדוא"ל פרטי, לא בפומבי. גם אנחנו לא תמיד מסיכימים אחד עם השני, ומוצאים לבסוף את הדרך הנכונה. הדוא"ל שלי הוא ramdishon12@walla.com.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד