רוצה לשתף אתכם בחוויה שעברתי או אימונים, אימונים, אימונים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רוצה לשתף אתכם בחוויה שעברתי או אימונים, אימונים, אימוני
אני לא מבין אתכם, אנשים. בשביל מה אתם צריכים נשק?
אם זה כי ירי זה התחביב שלכם, אז לא צריכה להיות לכם כל בעיה עם דרישות כשירות ותדירות אימון, כי אתם עושים זאת גם היום (לא צפויה להגיע דרישה של מטווח פעם בשבוע...)
אם זה כי אתם זקוקים לנשק ככלי הגנה עצמית, אז על אחת כמה וכמה אתם זקוקים לאימונים תדירים ומסודרים, אחרת באירוע אמיתי אתם תעשו יותר נזק מתועלת.
אבל אם זה כי אתם אוהבים את התחושה של גבר-גבר, ואתם לא זקוקים לאימונים כי אתם טייסים בשייטת מטכל, אז טוב עושה המשרד לבט"פ שרוצה לקחת לכם את הרישיונות, עם כל הצער שבעניין.
אם זה כי ירי זה התחביב שלכם, אז לא צריכה להיות לכם כל בעיה עם דרישות כשירות ותדירות אימון, כי אתם עושים זאת גם היום (לא צפויה להגיע דרישה של מטווח פעם בשבוע...)
אם זה כי אתם זקוקים לנשק ככלי הגנה עצמית, אז על אחת כמה וכמה אתם זקוקים לאימונים תדירים ומסודרים, אחרת באירוע אמיתי אתם תעשו יותר נזק מתועלת.
אבל אם זה כי אתם אוהבים את התחושה של גבר-גבר, ואתם לא זקוקים לאימונים כי אתם טייסים בשייטת מטכל, אז טוב עושה המשרד לבט"פ שרוצה לקחת לכם את הרישיונות, עם כל הצער שבעניין.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אבל אם זה כי אתם אוהבים את התחושה של גבר-גבר, ואתם לא זקוקים לאימונים כי אתם טייסים בשייטת מטכל, אז טוב עושה המשרד לבט"פ שרוצה לקחת לכם את הרישיונות, עם כל הצער שבעניין.
"לכם"
אני שמח שהעמותה המליצה על הוספת מבחנים פסיכולגיים כך גם אתה על הכוונת ואם אתה לא מבין את זה אז אולי באמת רצוי שמשרד הפנים ייקח לך את הרישיון עקב רמה קוגניטיבית לא מספקת!
- סליקאי כסף

spy כתב:אני לא מבין אתכם, אנשים. בשביל מה אתם צריכים נשק?
עלית על הבעיה במדוייק.
עצם השאלה, היא כמובן הבעיה.
מישהו שואל אותך למה אתה צריך רשיון נהיגה? רשיון טייס?
רכב עם 350כ"ס כשמותר לנסוע רק 110 קמ"ש? בטח שלא!
אף אחד לא צריך לענות על השאלה הזו. כל מה שהוא צריך זה לעמוד בדרישות, ממש כמו בשאר ההרשאות שמדינה דמוקרטית נותנת לאזרחיה.
זה השינוי ששוה להאבק עבורו. התשובה נמצאת רק בבית המחוקקים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
המלחמות הפנימיות הללו מזכירות את התבוסה שעומדת מאחורי ט' באב או את המריבות של ה-Peoples Front of Judea.
הסינונים המוצעים על ידי העמותה אמורים להחליף את התבחינים המוכרים לנו שפוגעים בשוויון בפי החוק. ימים יגידו אם הדבר יגרום להוספת רשיונות או להקטנת המספר.
ותכל'ס כמו שאף אחד לא צריך מטף כיבוי אש כל אימת שאין שריפה, אף אחד לא צריך ערכת עזרה ראשונה אם אין פצועים ואף אחד לא צריך חגורת בטיחות אם הוא לא סופג כעת תאונת דרכים, אף אחד לא "צריך" אקדח אלא אם שוחטים אותו באותו הרגע. דא עקא ש"צורך" הוא לא מספיק וצריך להתכונן, להתחמש ולהתאמן מראש. המבחן של "צורך" במתכונתו הנוכחית (התבחינים) מתנשא ומעליב.
הסינונים המוצעים על ידי העמותה אמורים להחליף את התבחינים המוכרים לנו שפוגעים בשוויון בפי החוק. ימים יגידו אם הדבר יגרום להוספת רשיונות או להקטנת המספר.
ותכל'ס כמו שאף אחד לא צריך מטף כיבוי אש כל אימת שאין שריפה, אף אחד לא צריך ערכת עזרה ראשונה אם אין פצועים ואף אחד לא צריך חגורת בטיחות אם הוא לא סופג כעת תאונת דרכים, אף אחד לא "צריך" אקדח אלא אם שוחטים אותו באותו הרגע. דא עקא ש"צורך" הוא לא מספיק וצריך להתכונן, להתחמש ולהתאמן מראש. המבחן של "צורך" במתכונתו הנוכחית (התבחינים) מתנשא ומעליב.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יריב11 כתב:אני שמח שהעמותה המליצה על הוספת מבחנים פסיכולגיים כך גם אתה על הכוונת ואם אתה לא מבין את זה אז אולי באמת רצוי שמשרד הפנים ייקח לך את הרישיון עקב רמה קוגניטיבית לא מספקת!
היכן כתוב שהעמותה המליצה על הוספת מבחנים פסיכולוגיים? העמותה מעולם לא המליצה על כך, ומבחנים כאלו (המנבאים אפשרות לירי לא מבוקר) הם בלתי אפשריים בעליל.
אני מבקש להדגיש:
-העמותה מעולם לא המליצה על מבחנים נפשיים כתנאי למתן רישיון נשק.
-שמענו על יוזמת חקיקה בכנסת שתחייב דיווח של כל הרשויות על בעיה נפשית של אזרח, על מנת למנוע מקרים כמו בבאר שבע. זה לא פשוט ועוד חזון למועד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
שבוע טוב,
כפי שהזכיר ליאור45 לפני, לא השתנה דבר מאז חורבן בית שני לפני 1948 שנה.
כולם בכו שצריך גוף מייצג את נושאי הנשק.
ליאור נדיבי, רם דישון ועוד רבים וטובים משקיעים מכספם ומזמנם ומקבלים:
"למה מי אתה שתגיד לי מה לעשות?
"
ידוע שבכל מחתרת, עוסקים הקיצונים ב-"חיסול בוגדים" במקום להילחם נגד האויב המשותף...
לכן: אם כבר יש אגודה, למה לא למצוא מכנה משותף (כולנו באותו בוץ, יש מספיק בוץ לכולם...) ולהבין שהאנשים הטובים האלה רוצים לייצג אותנו ולפעול לטובתנו, הם אינם "רצים" לתפקיד ציבורי לטובות הנאה אישיות!!
בתפילה לעתיד טוב יותר ולמעט אחדות,
שבוע טוב,
חיים זאבי
כפי שהזכיר ליאור45 לפני, לא השתנה דבר מאז חורבן בית שני לפני 1948 שנה.
כולם בכו שצריך גוף מייצג את נושאי הנשק.
ליאור נדיבי, רם דישון ועוד רבים וטובים משקיעים מכספם ומזמנם ומקבלים:
"למה מי אתה שתגיד לי מה לעשות?
ידוע שבכל מחתרת, עוסקים הקיצונים ב-"חיסול בוגדים" במקום להילחם נגד האויב המשותף...
לכן: אם כבר יש אגודה, למה לא למצוא מכנה משותף (כולנו באותו בוץ, יש מספיק בוץ לכולם...) ולהבין שהאנשים הטובים האלה רוצים לייצג אותנו ולפעול לטובתנו, הם אינם "רצים" לתפקיד ציבורי לטובות הנאה אישיות!!
בתפילה לעתיד טוב יותר ולמעט אחדות,
שבוע טוב,
חיים זאבי
- תרמתי למען הסליק

הממממ...
אם אדם בעל עבר נקי, שמועניין להחזיק כלי נשק להגנה על עצמו ו/או משפחתו ידרש לאימון של פעם בחצי שנה, ובתמורה יוכל לקבל את הנשק הזה, שהיום הוא מחוץ לגבולות היכולת שלו רק מפני שהוא גר בכפר סבא ולא באורנית - אז אני בעד.
האם זה יביא לעליית כמות הרישיונות? אולי. האם זה יביא לעליית כמות הרישיונות בידי אזרחים שומרי חוק שבאמת רוצים את אותו רישיון הנשק? בוודאי. ואם כך יהיה, אז מבחינתי זוהי תוצאה חיובית ביותר.
הקריטריונים הנוכחים הם בדיחה עצובה ויש לי הרגשה מוזרה, שאותם האנשים ש"מעדיפים את שיטת הצימצום הנוכחית" מעדיפים אותה בעיקר מפני ש (בינתיים) היא לא פוגעת בהם אישית.
נ.ב. אגב, בנושא הזקנה והעיוור. לדעתי אם אנשים לא יכולים לפגוע במטרת דמות ממרחק של 3-5 מטרים, אז אולי עדיף להמיר את רישיון ה"נשיאה" שלהם ברישיון "אחזקה", ממילא הם צריכים אותו בעיקר בתחום ביתם, לא? הרי היום אותם הזקנה והעיוור בכלל לא יכולים להגיעה לרישיון נשק אלא אם כן הם גרים באיזורי הקו הירוק ומעבר לו.
אז קחו לכם פתרון, 2 קריטריונים בלבד, אחד לנשיאה ושני לאחזקה. עבר נקי מעבירות פלילות ומחלות נפש + תקבעו רמה מסויימת למבחן קשירות סביר. לדוגמא,
1) נשיאה: 8 פגיעות מתוך 10 בדף A3 במרחק של 10 מטרים, יכולת תפעול סבירה (הבנת מנגנוני הבטיחות וחוקי הבטיחות בנשק, יכולת להחליף מחסנית ולהמשיך ירי בזמן של... נגיד 3 שניות, יכולת לפרק את האקדח והבנה יך מטפלים בו) מבחן פעם בחצי שנה.
2) אחזקה: 3 פגיות מתוך 5 במטרת דמות במרחק של 5 מטרים, יכולת תפעול בסיסית של האקדח, הבנה של חוקי בטיחות בנשק מבחן פעם בשנתיים.
בלי איזור מגורים, בלי עבר בטחוני, בלי כל הבולשיט הלא רלוונטי הזה.
וזהו, יש לכם יותר אנשים שיכולים להגיע לרישון חוקי אם רצונם בכך שהם גם מיומנים ברמה סבירה לעומק הצרכים שלטובתם הם מבקשים את אותו הרישיון.
תנו לי את זה ואני חותם עכשיו.
אם אדם בעל עבר נקי, שמועניין להחזיק כלי נשק להגנה על עצמו ו/או משפחתו ידרש לאימון של פעם בחצי שנה, ובתמורה יוכל לקבל את הנשק הזה, שהיום הוא מחוץ לגבולות היכולת שלו רק מפני שהוא גר בכפר סבא ולא באורנית - אז אני בעד.
האם זה יביא לעליית כמות הרישיונות? אולי. האם זה יביא לעליית כמות הרישיונות בידי אזרחים שומרי חוק שבאמת רוצים את אותו רישיון הנשק? בוודאי. ואם כך יהיה, אז מבחינתי זוהי תוצאה חיובית ביותר.
הקריטריונים הנוכחים הם בדיחה עצובה ויש לי הרגשה מוזרה, שאותם האנשים ש"מעדיפים את שיטת הצימצום הנוכחית" מעדיפים אותה בעיקר מפני ש (בינתיים) היא לא פוגעת בהם אישית.
נ.ב. אגב, בנושא הזקנה והעיוור. לדעתי אם אנשים לא יכולים לפגוע במטרת דמות ממרחק של 3-5 מטרים, אז אולי עדיף להמיר את רישיון ה"נשיאה" שלהם ברישיון "אחזקה", ממילא הם צריכים אותו בעיקר בתחום ביתם, לא? הרי היום אותם הזקנה והעיוור בכלל לא יכולים להגיעה לרישיון נשק אלא אם כן הם גרים באיזורי הקו הירוק ומעבר לו.
אז קחו לכם פתרון, 2 קריטריונים בלבד, אחד לנשיאה ושני לאחזקה. עבר נקי מעבירות פלילות ומחלות נפש + תקבעו רמה מסויימת למבחן קשירות סביר. לדוגמא,
1) נשיאה: 8 פגיעות מתוך 10 בדף A3 במרחק של 10 מטרים, יכולת תפעול סבירה (הבנת מנגנוני הבטיחות וחוקי הבטיחות בנשק, יכולת להחליף מחסנית ולהמשיך ירי בזמן של... נגיד 3 שניות, יכולת לפרק את האקדח והבנה יך מטפלים בו) מבחן פעם בחצי שנה.
2) אחזקה: 3 פגיות מתוך 5 במטרת דמות במרחק של 5 מטרים, יכולת תפעול בסיסית של האקדח, הבנה של חוקי בטיחות בנשק מבחן פעם בשנתיים.
בלי איזור מגורים, בלי עבר בטחוני, בלי כל הבולשיט הלא רלוונטי הזה.
וזהו, יש לכם יותר אנשים שיכולים להגיע לרישון חוקי אם רצונם בכך שהם גם מיומנים ברמה סבירה לעומק הצרכים שלטובתם הם מבקשים את אותו הרישיון.
תנו לי את זה ואני חותם עכשיו.
מה הבעיה? תנו הסבר לא רק +1
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

donduck כתב:spy כתב:אני לא מבין אתכם, אנשים. בשביל מה אתם צריכים נשק?
עלית על הבעיה במדוייק.
עצם השאלה, היא כמובן הבעיה.
מישהו שואל אותך למה אתה צריך רשיון נהיגה? רשיון טייס?
רכב עם 350כ"ס כשמותר לנסוע רק 110 קמ"ש? בטח שלא!
אף אחד לא צריך לענות על השאלה הזו. כל מה שהוא צריך זה לעמוד בדרישות, ממש כמו בשאר ההרשאות שמדינה דמוקרטית נותנת לאזרחיה.
זה השינוי ששוה להאבק עבורו. התשובה נמצאת רק בבית המחוקקים.
אתה צודק, אבל לדעתי גם (קצת) מיתמם. אנו לא ארה"ב. אין לנו חוקה שמקנה זכות לשאת נשק ותהיה הסיבה אשר תהיה. אגב, גם בארה"ב זה לא חד משמעי בכל המקומות.
אנו חיים במדינה, בה המדינה נותנת רישיון ולא מאפשרת לממש זכות חוקתית ולמען האמת, אני לא מאמין שזה ישתנה בתקופה הנראית לעין. לכן במקום לספר לכולם שיש לנו זכות לשאת נשק (למרות שבפועל אין ואף פעם לא הייתה) ובכך להעביר את הדיון הציבורי מהשאלה "מי נושא נשק בארץ ולמה" לשאלה "האם יש להגביל את הזהות לשאת נשק", צריך לפעול לכך שבשביל התחלה הקריטריונים יהיו סבירים, ולא הזוים.
והשאלה "לאיזה צורך פלוני זקוק לנשק" צריכה להישאל ולו רק ע"מ לקבוע רף כשירות מתאים.
- סליקאי טיטניום

שיחקת אותה ספיי, צריך לעזור לעמותה ליצור אמון על ידי הצעת חוקים מבוססים ומחוברים למציאות. כי בנינו ממש לא היינו רוצים את חוקי ארה"ב שכל מחבל טרם רכש עבר פלילי יוכל לאגור נשק ותחמושת מעומק כיסו.
נשיאת נשק בציבור דינו אחריות אישית וכללית. לו רק היה מי שיכל לתת מענה בבנק באותו יום אולי מניין ההרוגים היה שונה. מופחת (אם המגיב/נושא הנשק לתקרית ביקר יותר מפעם בשנה במטווח)(או שיש לו אלרגיה לקריפטונייט)
או מוגבר (אם לא)
וחבל לי לקרוא תגובות כנגד עמותה בעלת יוזמה מבורכת להעלות את המודעות כלי הנשק בישראל כבר מהשבועות הראשוניים שלה ולהתעסק במניפולציות לצורך אישי בלבד.
נשיאת נשק בציבור דינו אחריות אישית וכללית. לו רק היה מי שיכל לתת מענה בבנק באותו יום אולי מניין ההרוגים היה שונה. מופחת (אם המגיב/נושא הנשק לתקרית ביקר יותר מפעם בשנה במטווח)(או שיש לו אלרגיה לקריפטונייט)
או מוגבר (אם לא)
וחבל לי לקרוא תגובות כנגד עמותה בעלת יוזמה מבורכת להעלות את המודעות כלי הנשק בישראל כבר מהשבועות הראשוניים שלה ולהתעסק במניפולציות לצורך אישי בלבד.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד