אהרונוביץ': מי שירצה רישיון לנשק יחויב בבדיקת רופא ופסיכולוג
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אהרונוביץ': מי שירצה רישיון לנשק יחויב בבדיקת רופא ופסיכ
yaron_gold כתב:בס"ד
חיילים עוברים איבחון בצו הראשון ובנוסף המפקדים שלהם אמורים לזהות חריגות ולדבר עם הקב"ן במקרה הצורך. לא אידאלי אבל מספיק בשביל כסת"ח.
אם האישור לתת אישור יהיה למספר מצומצם של אנשים זה יצור בעיה רצינית של שחיתות ובלגן (חשבתם שזה מסובך לקבוע תור ללשכה בתל אביב) תנסו לקבוע תור לפסיכולוג ביחד עם 200,000 אנשים אחרים שרוצים לשמור על הרישיון).
אם זה יהיה אישור מכל אדם המחזיק תעודת פסיכולוג (כמו בנושא הבריאותי) כל אחד יקמבן לעצמו פסיכולוג שהוא מכיר או שמישהו שהוא מכיר יסדר לו.
ירון
איזה 200 אלף ?
הרבה פחות ... (רשיונות ליותר מכלי + רישיונות אולימפיים ואויר שזו בדיחה עצובה...+ העובדה שיש יותר כלים משומרים ! )
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אני לא מכיר הרבה פסיכולוגים שיהיו מוכנים לתת אישור שאדם מסויים כשיר לתת נשק. כמו כן, יתכן ויש כאן הפרה של חיסיון מטפל-מטופל, אז רעיון לחוד וביצוע לחוד.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
afss כתב:אני לא מכיר הרבה פסיכולוגים שיהיו מוכנים לתת אישור שאדם מסויים כשיר לתת נשק. כמו כן, יתכן ויש כאן הפרה של חיסיון מטפל-מטופל, אז רעיון לחוד וביצוע לחוד.
להזכירך, בבקשה לרשיון אתה חותם ממילא על טופס של ויתור סודיות רפואית.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

afss כתב:אז רעיון לחוד וביצוע לחוד.
זה גן מה שאמרו על נשקים של מתנדבי משא"ז "בחיים לא יבטלו את הקיטריון כי זה יחסל את המש"ז - הם לא ירו לעצמם ברגל" אבל הפלא ופלא. ביטלו גם ביטלו.
ברור מעל כל ספק שאת הגזרה הזאת יפילו רק על האנשים הפררטיים. כי לחייב בדיקה זאת את כל חייל צהל, שוטרי משטרה ושומרי שב"ס + אבטחת הכנסת וכו יעלה למדינה הרבה כסף, אז ימצאו איזה הסבר מצוץ מאצבע למה הם לא צריכים את הבדיקה הזאת. גם את חברות האבטחה לא יחייבו, כי אין לארונוביץ' וחבריו ביציםלהילחם נגד אותן החברות בבית המשפט. ולכן זה יפול עלינו.
מה שמתריד אותי יותר הוא הרוח הגבית שהרעיון מהמפגר הזה מקבל מהתקשורת כבר היום. הפוליטיקאים, כידוע לכם, מונעים מפופוליזם זול וכל ה "היגיע זמן, כל הכבוד לשר" יכול ללהאיץ את הרעיון הפגום הזה עוד יותר.
ירון,
עם כל הכבוד למערכת הסינון הצבאית, היא נעשית על ידי ילדות בנות 18-20 שעברו דרך אותה מערכת סינון לפני גיוסן לצה"ל.
את אותו כנ"ל אפשר להגיד על יחידות קרביות למינייהן, מי הם המפקדים האמונים על קביעה הנורמליזציה? ילדים בני 19 שהתגייסו לצבא כמה חודשים מוקדם מפקודיהם.
לדעתי מנהל המשרד מבוהל וממהר לשים פלאסטר על מה שצריך לנתח. בכך הוא יוצר בהלה בקרב בעלי הנשקים ומרגיע את שאר העדר. (יש לזה שם: פופוליזם!)
יום טוב.
עם כל הכבוד למערכת הסינון הצבאית, היא נעשית על ידי ילדות בנות 18-20 שעברו דרך אותה מערכת סינון לפני גיוסן לצה"ל.
את אותו כנ"ל אפשר להגיד על יחידות קרביות למינייהן, מי הם המפקדים האמונים על קביעה הנורמליזציה? ילדים בני 19 שהתגייסו לצבא כמה חודשים מוקדם מפקודיהם.
לדעתי מנהל המשרד מבוהל וממהר לשים פלאסטר על מה שצריך לנתח. בכך הוא יוצר בהלה בקרב בעלי הנשקים ומרגיע את שאר העדר. (יש לזה שם: פופוליזם!)
יום טוב.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

בס"ד
כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך.
הכוונה שלי היא שהחוק לא יפול על חיילים כי יש דרך לכסת"ח את זה ולומר שהם עוברים איבחון פסיכולוגי.
אני מניח שגם המשטרה תכנס לאותו כסת"ח ואז היחידים שיצטרכו לעבור את זה זה מאבטחים ואזרחים.
נבר נוסף, שהוא הצד ה"חיובי" הוא שאם זה יהיה ככה יהיה אפשר להגיש בג"צ בבקשה לפתור את כל מי שעשה צבא בטענה שבוא עבר איבחון.
כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך.
הכוונה שלי היא שהחוק לא יפול על חיילים כי יש דרך לכסת"ח את זה ולומר שהם עוברים איבחון פסיכולוגי.
אני מניח שגם המשטרה תכנס לאותו כסת"ח ואז היחידים שיצטרכו לעבור את זה זה מאבטחים ואזרחים.
נבר נוסף, שהוא הצד ה"חיובי" הוא שאם זה יהיה ככה יהיה אפשר להגיש בג"צ בבקשה לפתור את כל מי שעשה צבא בטענה שבוא עבר איבחון.
ירון
_ _ _
"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
_ _ _
"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
אם במשטרה וכסת"ח עסקינן, המשטרה שלנו כן נוטה לפטור את עצמה מהגזירות שהיא מטילה על זולתה וללכת יחפה.
דוגמה רלוונטית: היום המשטרה מנחה חברות אבטחה להשתמש באקדחים בקוטר 9 מ"מ (כלומר אקדח בקוטר .22LR אינו מאושר בהנחיה), אך מציידת את מיטב השוטרים של עצמה באקדחים בקוטר .22LR
למה? כי היא יכולה. לכשתספיק לגנוב מספיק אקדחי גלוק מאזרחים, היא תיאלץ לרכוש גם כדורי 9 מ"מ עבור אותם האקדחים.
אם הליך הנידוב / הגיוס של מתנדבי משא"ז (אוכלוסייה שרשאית לשאת אקדחים בפומבי אחרי הכשרה בת 12 כדורים) יכלול "הערכה פסיכולוגית", אזי לא תהיינה פגרות יותר לשוטרים.
דוגמה רלוונטית: היום המשטרה מנחה חברות אבטחה להשתמש באקדחים בקוטר 9 מ"מ (כלומר אקדח בקוטר .22LR אינו מאושר בהנחיה), אך מציידת את מיטב השוטרים של עצמה באקדחים בקוטר .22LR
למה? כי היא יכולה. לכשתספיק לגנוב מספיק אקדחי גלוק מאזרחים, היא תיאלץ לרכוש גם כדורי 9 מ"מ עבור אותם האקדחים.
אם הליך הנידוב / הגיוס של מתנדבי משא"ז (אוכלוסייה שרשאית לשאת אקדחים בפומבי אחרי הכשרה בת 12 כדורים) יכלול "הערכה פסיכולוגית", אזי לא תהיינה פגרות יותר לשוטרים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
itamar כתב:afss כתב:אני לא מכיר הרבה פסיכולוגים שיהיו מוכנים לתת אישור שאדם מסויים כשיר לתת נשק. כמו כן, יתכן ויש כאן הפרה של חיסיון מטפל-מטופל, אז רעיון לחוד וביצוע לחוד.
א.
הויתור על סודיות רפואית מאפשר למדינה לקבל עליך פרטים לגבי מחלות, הפרעות, נכויות וכד'.
מניסיון אישי, רוב הפסיכולוגים לא מוכנים לתת אישור לנשיאת נשק.
במידה והם יתנו אישור כזה ואחד ה"מאושרים" יבצע רצח, הם יהיו חשופים לתביעת נזיקין. לכן יש הבדל בין לדווח על מישהו לא כשיר/מסוכן לבין דיווח על מישהו ככשיר לשאת נשק.
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
אם קראתי נכון לפי דף העמותה , נציגות מטעמה הייתה אמורה להיות נוכחת בישיבה הזאת? ואם כן
מה הם אמרו שם ? הרי הם אמורים להיות השופר שלנו .
- סליקאי ארד

אילן ב כתב:אדם נורמלי לא מבקש רישיון לנשק !!!
לכן מרגע שישלח לפסיכולוג / פסיכיאטר הוא יוכרז כלא נורמלי.
ובא סוף לרשיונות הנשק.
אילן אתה רציני או סתם ציני לנוכח הטמטום החדש של השר? מי בדיוק אמור להחליט אם אני נורמלי ? לדעתי יהיו כתגובה ים של תביעות משפטיות שלא לדבר על פוטנציאל לשוחד ושחיתות . יש נהלים ברורים למתן נשק ארגוני הקשורים באדם שמבקש אותו , וראיתי כמדריך ירי לא מעט אנשים שאני אישית פסלתי כי לא היו מתאימים לחלוטין ואני כבר לא מדבר על מקצועיות ובטיחות אלא על תנאי בסיסי כמו דיבור והבנה של השפה העברית ובכל זאת הלך למטווח אחר וחזר לנפנף לי עם הרישיון שקיבל .ימצאו דרך לעקוף גם את זה ואז ..עוד הנחתה ,אם הנהלים הקיימים היו נשמרים וחברות האבטחה לא היו תאבות בצע ומודעות למה שהמאבטח מקבל לידיו (נשק ותחמושת) ומקפידות גם על איכות המועמדים אולי המצב היה שונה.
ומעבר לכך : חלק מהאנשים שמגיעים לאבטחה חמושה הם אנשים שאין להם מוצא אחר והם נואשים, אז הפסיכולוג ייתן לו תקן "נורמלי" והנ"ל יעבור הכשרה ויקבל נשק ואז סתם קטע עם הבנק או עם כל מישהו אחר והנה האקדח נשלף ואז מה ?
- סליקאי ארד

shay-a כתב:אם קראתי נכון לפי דף העמותה , נציגות מטעמה הייתה אמורה להיות נוכחת בישיבה הזאת? ואם כן
אני הייתי בכנסת, אך לא בישיבה הזאת אלא בזאת שאחריה שדנה באפשרות להדפסת אקדחים.
"תפסתי" את הסוף של הישיבה הראשונה, היא הייתה באולם ישיבות גדול, מלא קהל וצולמה במלואה לערוץ הכנסת.
ההתבטאויות היו בהתאם והמבין יבין.
לדעתי, משרד הבט"פ מקסימום יוכל לחייב מי שרוצה רישיון אירגוני לעבור בדיקה אצל פסיכולוג, הם לא יוכלו לעשות זאת לאנשים פרטיים.
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
גם אנשי תקשורת אתם התיעצתי אתמול היו בדעה של "והמשכיל בעת ההיא יידום".
האם השר יודע מהו ההבדל בין פסיכולוג ופסיכיאטר? תמיהני.
בואו ננסה לתאר את התסריט הבא:
המשרד יתחיל לחייב כל בעל רישיון לעבור בדיקה אצל פסיכולוג.
על מנת ליצור אחידות, המשרד יוציא הנחיות לפסיכולוגים מה לשאול, אילו תשובות קבילות, אילו מכשילות וכו'.
תוך שבועיים ההנחיות עולות לרשת וגלויות לעין כל.
כעת כל אחד יודע בדיוק איך ומה לענות.
אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
ואולי אין הם כה חכמים?
האם השר יודע מהו ההבדל בין פסיכולוג ופסיכיאטר? תמיהני.
בואו ננסה לתאר את התסריט הבא:
המשרד יתחיל לחייב כל בעל רישיון לעבור בדיקה אצל פסיכולוג.
על מנת ליצור אחידות, המשרד יוציא הנחיות לפסיכולוגים מה לשאול, אילו תשובות קבילות, אילו מכשילות וכו'.
תוך שבועיים ההנחיות עולות לרשת וגלויות לעין כל.
כעת כל אחד יודע בדיוק איך ומה לענות.
אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
ואולי אין הם כה חכמים?
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
afss כתב:itamar כתב:afss כתב:אני לא מכיר הרבה פסיכולוגים שיהיו מוכנים לתת אישור שאדם מסויים כשיר לתת נשק. כמו כן, יתכן ויש כאן הפרה של חיסיון מטפל-מטופל, אז רעיון לחוד וביצוע לחוד.
א.
הויתור על סודיות רפואית מאפשר למדינה לקבל עליך פרטים לגבי מחלות, הפרעות, נכויות וכד'.
מניסיון אישי, רוב הפסיכולוגים לא מוכנים לתת אישור לנשיאת נשק.
במידה והם יתנו אישור כזה ואחד ה"מאושרים" יבצע רצח, הם יהיו חשופים לתביעת נזיקין. לכן יש הבדל בין לדווח על מישהו לא כשיר/מסוכן לבין דיווח על מישהו ככשיר לשאת נשק.
ליאור, גם רופא המשפחה שלך שחותם על טופס הבדיקה הרפואית בנוסחו המקורי חשוף היום לתביעת נזיקין.
מהסיבה הזו עורכי הדין של קופות החולים הנחו את הרופאים (בהסכמת משרד הפנים) למחוק איזה סעיף בטופס הבדיקה ולכתוב במקומו בעט איזה נוסח אחר שמכסה את ישבנם. רופא שלא עושה את זה חושף את עצמו לתביעת נזיקין.
ובאופן כללי אף בעל מקצוע רופא, פסיכולוג, פסיכיאטר לא יכול לחתום על כך שאדם מסויים כשיר לשאת נשק. מאיפה הם יודעים?
בתור גורם מקצועי, המקסימום שהם יכולים לעשות זה להעריך שנכון לזמן הבדיקה, הם לא הצליחו לאבחן איזה הפרעה נפשית/אישיותית שיכול להיות בה סיכון לאותו אדם ו/או לסביבה.
בכל מקרה הגורם שמאשר ומנפיק את הרשיון הוא המשרד לבט"פ, תוך הסתייעות בהערכות האלה ונתונים נוספים כך שהאחריות נופלת עליהם ולא על אותו רופא.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ramdishon כתב:אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
ואולי אין הם כה חכמים?
מה הועילו?
- עוד שכבה של כסת"ח
- עוד אפשרות לגלגל את האחריות לכתפיים של מישהו אחר
- עוד פרנסה לכל מיני מקורבים לצלחת
- עוד דרך לדפוק אותנו ולמרר לנו את החיים
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני יוצא מתוך הנחה שהם באמת ובתמים רוצים למנוע את המקרה הפלילי הבא. אני מאמין שכולם יחד אינם כה חסרי בינה, ושהשכל הישר יגבר לבסוף. בואו נמתין ונראה.
להשלמת התמונה: מתחילת השבוע מתקבלים לתפקידי אבטחה חמושה אך ורק יוצאי צבא.
להשלמת התמונה: מתחילת השבוע מתקבלים לתפקידי אבטחה חמושה אך ורק יוצאי צבא.
רם
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד