שאלה שצריכה להישאל ולקבל תשובה ברורה, אחת ולתמיד...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני לא מסכים עם רוב הכותבים (מה חדש בזה ? )
אקדח הוא בשום אופן לא מפתח שוודי, בהאנשה, קיים הסכם חוזי בין האקדח לבין בעליו (המחזיקים בו לצורך הצלת החיים). ע"פ הסכם זה מתחייב נושא האקדח להכיר אותו על תכונותיו, יכולותיו, ומוגבלויותיו. להתאמן איתו על מנת למקסם ולהפיק את המירב מאותו אקדח מסויים. להתרגל לאופיין הפעולה של אותו אקדח על הניואנסים הדקים כגון הדק ארוך, קצר, רך, קשה, תפס מחסנית כזה או אחר, אופן הדריכה, רתע, קפיצת קנה, ועוד. מן הצד השני, "מתחייב" האקדח כי אם יקיים הבעלים את חלקו ב-"הסכם", הרי ברגע האמת יפעל ללא דופי ע"פ מיטב היכולות המוקנות לו ע"י היצרן במיגבלות המפעיל .
אם מר Pilot השווה את האקדח למקדחה או פטיש, אני משווה את האקדח לכינור או פסנתר, תתחבר אליו, "תנגן" צ'ייקובסקי, לא תעשה זאת, יצא לך פסטופלסקי.
אני בהחלט מסכים עם האימרה "כל אקדח הורג", אם "תנגן" צ'ייקובסקי עם האקדח שלך, אתה תהרוג את היריב, ואם פסטופלסקי, הוא יעשה זאת לך.
עכשיו, תגידו אתם אם יש נשמה בינכם לבין האקדח המיועד להציל את חייכם, או שהוא סתם חתיכת ברזל/פלסטיק הצמודה לעכוזכם.
להשתמע.
אקדח הוא בשום אופן לא מפתח שוודי, בהאנשה, קיים הסכם חוזי בין האקדח לבין בעליו (המחזיקים בו לצורך הצלת החיים). ע"פ הסכם זה מתחייב נושא האקדח להכיר אותו על תכונותיו, יכולותיו, ומוגבלויותיו. להתאמן איתו על מנת למקסם ולהפיק את המירב מאותו אקדח מסויים. להתרגל לאופיין הפעולה של אותו אקדח על הניואנסים הדקים כגון הדק ארוך, קצר, רך, קשה, תפס מחסנית כזה או אחר, אופן הדריכה, רתע, קפיצת קנה, ועוד. מן הצד השני, "מתחייב" האקדח כי אם יקיים הבעלים את חלקו ב-"הסכם", הרי ברגע האמת יפעל ללא דופי ע"פ מיטב היכולות המוקנות לו ע"י היצרן במיגבלות המפעיל .
אם מר Pilot השווה את האקדח למקדחה או פטיש, אני משווה את האקדח לכינור או פסנתר, תתחבר אליו, "תנגן" צ'ייקובסקי, לא תעשה זאת, יצא לך פסטופלסקי.
אני בהחלט מסכים עם האימרה "כל אקדח הורג", אם "תנגן" צ'ייקובסקי עם האקדח שלך, אתה תהרוג את היריב, ואם פסטופלסקי, הוא יעשה זאת לך.
עכשיו, תגידו אתם אם יש נשמה בינכם לבין האקדח המיועד להציל את חייכם, או שהוא סתם חתיכת ברזל/פלסטיק הצמודה לעכוזכם.
להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
HOLD IT
הכוונה בהשוואת האקדח למקדחה או לכלי עבודה אחר, לא היה בה כל נסיון להסיק חלילה שאם אני יודע להשתמש בכלי X אני גם יודע להשתמש בכלי Y !!!
אני אמרתי ש:
אם כלי X וכלי Y עושים את אותה עבודה בדיוק (קודחים חורים...
), ושניהם נוחים לי, שניהם בעלי מאפייני אמינות זהים וכדומה, אזי מה ההעדה לרכוש X על פני Y ???
בלי כל קשר, אם העדפת X או Y, אתה בכל מצב צריך להשקיע שעות על גבי שעות באימור והכרת המגבלות הטכניות/תפעוליות של אותו כלי ויודע להשתמש בו בצורה השואפת למושלמת...

אני אמרתי ש:
אם כלי X וכלי Y עושים את אותה עבודה בדיוק (קודחים חורים...

בלי כל קשר, אם העדפת X או Y, אתה בכל מצב צריך להשקיע שעות על גבי שעות באימור והכרת המגבלות הטכניות/תפעוליות של אותו כלי ויודע להשתמש בו בצורה השואפת למושלמת...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
תשובה נוספת.....
H&K.......יפה דיברת!
וזה בדיוק מה שהתכוונתי בהאנשה.
אנו עושים זאת למכונית, לאקדח, למקדחה, למחשב ובקיצור לכל כלי בו השליטה שלנו אינה מובנת מאליו או שדרך פעולתו נשגב מבינתנו.
חפצים אלו (כן....אלו רק חפצים למרות שאני אחד מאותם מאנישים....) הם גם כאלו שאנו תלויים בהם ע"ע - אקדח.מחשב. וכו'.
ונקודה לסיום -
אחרי 3 שנים בהן לא הייתה לי חברה מלבד ה-M-16 .....פלא שאני לא אקשר לדברים אחרים ?
וזה בדיוק מה שהתכוונתי בהאנשה.
אנו עושים זאת למכונית, לאקדח, למקדחה, למחשב ובקיצור לכל כלי בו השליטה שלנו אינה מובנת מאליו או שדרך פעולתו נשגב מבינתנו.
חפצים אלו (כן....אלו רק חפצים למרות שאני אחד מאותם מאנישים....) הם גם כאלו שאנו תלויים בהם ע"ע - אקדח.מחשב. וכו'.
ונקודה לסיום -
אחרי 3 שנים בהן לא הייתה לי חברה מלבד ה-M-16 .....פלא שאני לא אקשר לדברים אחרים ?

רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
חוששני שהמשפט הבא שלי יעשה ללמתנדב רע על הנשמה . אבל "בנושא ההסכם החוזי אני מסכים איתו בהחלט ."
אם זאת הפרמטרים לבחירת "השותף להסכם החוזי" אמורים לכלול גם צרכי האדם ותפיסת עולמו. אי ההתאמה עלולה לגרום לזיווג נלעג ואולי אף מסוכן . אם נשליך את הרעיון לכיוון המכוניות אזי זיווג של אזרחית ותיקה בת 75 לפורשה יגרום , מין הסתם, לזיווג דומה.
יעקב
אם זאת הפרמטרים לבחירת "השותף להסכם החוזי" אמורים לכלול גם צרכי האדם ותפיסת עולמו. אי ההתאמה עלולה לגרום לזיווג נלעג ואולי אף מסוכן . אם נשליך את הרעיון לכיוון המכוניות אזי זיווג של אזרחית ותיקה בת 75 לפורשה יגרום , מין הסתם, לזיווג דומה.
יעקב
- סליקאי כסף
אני מסכים עם המתנדב ו webart,
את הגלוק שלי קניתי בלמעלה מ 3000 זוזים בזמן שמצבי הכספי לא היה הכי הכי (לא שעכשיו אני מיליונר ...
) אבל ידעתי שזה האקדח שאני רוצה ואני מוכן לשלם עליו
אותו דבר בדיוק שנינג'ה 7 לדעתי הוא יצירת מופת ואילו R750 הוא אה...
בדיוק כמו שהמק (מקינטוש לא ביג-מק) לאחרים הוא הוא ולא ה PC...
במה דברים אמורים ?
כאשר מדובר בתחביב או במשהו שאמור להסב לך הנאה או אפילו עובדה שאתה ממש נהנה לעשות כזו או אחרת אתה תבחר בכלי שעושה לך את זה
נכון, זה כלי אבל לא כלי עבודה נטו, עובדה שאנו חברים באתר וכותבים ונפגשים ולא מאחסנים
את האקדח אחר כבוד בארון ליד המקדחה.
כך webart שעובד עם תוכנות גרפיות מפיק הנאה רבה יותר מהמק
כך חובב קולנוע יקנה מערכות של Denon או Bang & Olufsen
וחובב בישול ישקיע יותר מ 2000 ש"ח ב KitchenAid ולא ב Kenwood
למה ?
כי זה מסב אושר והנאה ואתה רוצה להנות עד הסוף עם הכלי שאתה אוהב, שלדעתך הוא הכי טוב, שמבחינה פסיכולוגית אתה בטוח שאיתו תצליח יותר ותהנה יותר ושאתה מוכן להשקיע בו מעט יותר גם במחיר ויתור על דברים אחרים.
עכשיו נותר רק לבדוק אם המתנדב יתפשר על פפסי או שגם קוקה קולה צריך להכנס לרשימה.
את הגלוק שלי קניתי בלמעלה מ 3000 זוזים בזמן שמצבי הכספי לא היה הכי הכי (לא שעכשיו אני מיליונר ...

אותו דבר בדיוק שנינג'ה 7 לדעתי הוא יצירת מופת ואילו R750 הוא אה...
בדיוק כמו שהמק (מקינטוש לא ביג-מק) לאחרים הוא הוא ולא ה PC...
במה דברים אמורים ?
כאשר מדובר בתחביב או במשהו שאמור להסב לך הנאה או אפילו עובדה שאתה ממש נהנה לעשות כזו או אחרת אתה תבחר בכלי שעושה לך את זה
נכון, זה כלי אבל לא כלי עבודה נטו, עובדה שאנו חברים באתר וכותבים ונפגשים ולא מאחסנים
את האקדח אחר כבוד בארון ליד המקדחה.
כך webart שעובד עם תוכנות גרפיות מפיק הנאה רבה יותר מהמק
כך חובב קולנוע יקנה מערכות של Denon או Bang & Olufsen
וחובב בישול ישקיע יותר מ 2000 ש"ח ב KitchenAid ולא ב Kenwood
למה ?
כי זה מסב אושר והנאה ואתה רוצה להנות עד הסוף עם הכלי שאתה אוהב, שלדעתך הוא הכי טוב, שמבחינה פסיכולוגית אתה בטוח שאיתו תצליח יותר ותהנה יותר ושאתה מוכן להשקיע בו מעט יותר גם במחיר ויתור על דברים אחרים.
עכשיו נותר רק לבדוק אם המתנדב יתפשר על פפסי או שגם קוקה קולה צריך להכנס לרשימה.

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
כל אקדח הורג. אין בעיני שום יתרון אובייקיבי של אקדח מסוג אחד על אקדח מסוג אחר, למעט כמובן אקדחי זבל למינהם. מתוך אקדחי ה- 9 מ"מ הבאים כולם טובים כל השאר זו שאלה של התאמה (התאמה אישית. התאמה לצרכים והתאמה תקציבית): CZ, HK, FN ZIG, GLOK,SW ,BULL, BARETTA, קולט, שטיר, HS, וולטר ועוד. כולם אקדחים טובים ואמינים. לכל אקדח יש מאפיינים מיוחדים שמתאימים אותו לקהל מסוים.
יתכן ומי שנושאים אקדח בשביל הספורט (תחביב שכזה...) מפתחים אהבה לנשק כמו שתיאר וובי. עבורי נשיאת האקדח היא הכרח ויחסינו רחוקים מאוד מאהבה...
יתכן ומי שנושאים אקדח בשביל הספורט (תחביב שכזה...) מפתחים אהבה לנשק כמו שתיאר וובי. עבורי נשיאת האקדח היא הכרח ויחסינו רחוקים מאוד מאהבה...
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
טייסליק, בתור אחד שמקברנט (מלשון קברניט) מטוסי ג'מבו בעולם, תחתוך ימינה שם ברמזור השלישי ותנחת בטוקיו (אבל טוקיו שלפני 100 שנים), תלמד שאצל היפנים - גם המודרניים- מושרש משהו מהגישה הגורסת "..חשוב מה תעשה, יותר חשוב איך.." וזה נוגע גם לנושא האסטטיקה שהעליתי.
יש משהו מאוד מספק בדרך שבה אתה (או בא כוחך, לצורך העניין HK, מק..) מבצע את המטלה. לפעמים אנחנו יכולים להשתמש באיכותו של כלי כלשהוא כקטליזטור לשיפור עצמי, לעמוד בסטנדרט המחייב את מי שמשתמש בו.
יש משהו מאוד מספק בדרך שבה אתה (או בא כוחך, לצורך העניין HK, מק..) מבצע את המטלה. לפעמים אנחנו יכולים להשתמש באיכותו של כלי כלשהוא כקטליזטור לשיפור עצמי, לעמוד בסטנדרט המחייב את מי שמשתמש בו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
או קיי, זהו, אני כבר לא יכול לשא להתערב.
מתנדב, יעקב, אתם לא פוגעים במטרה
( מקווה שרק כאן
).
כוונותו של הטייס הייתה , למה החלטתם לקנות דווקא סיג או הקלר או גלוק או... ולא דגם אחר.
כלומר לדוגמא, למה אתה מתנדב ,קנית הקלר ולמה אתה, יעקב ,קנית סיג ?
זו כוונת המשורר ( או הטייס) .
ובכן טייס, הסיבה שכל אחד מגן על חיית המחמד שלו היא בגלל
שהוא קנה אותה . לכל אדם יש את האינטרס לשמור על שם וערך רכושו וחלילה לא להודות בטעות, במידה ונעשתה.
לכל אחד יש את האקדח שהכי נוח ומתאים לו ולכן האדם תמיד יחשוב שזה זה הנשק הטוב ביותר שקיים.
דרך אגב, קנייתאקדח לא שונה מקניית בגד מיצרן זה או אחר, הבחירה תתבצע לפי איך שהבגד נראה , איך הוא נראה על האדם והאם הוא נוח (הבגד
).
(נכון, יש הבדל קטן, לבגד לא צריך רשיון
).
לסיום ,
מתנדב
לא מסכים איתך (אךךךךךך איזה כיף להגיד זאת
).
גם בציוד עבודה יש את הכלים המועדפים לשימוש וגם כלים שכמעט ולא תגע בהם, לדוגמא קטר קטן ונוח ליד שתמיד תרצה להשתמש רק בו ולא במה שיהיה לך באותו רגע מתחת ליד וכו'.
להת'
מתנדב, יעקב, אתם לא פוגעים במטרה

כוונותו של הטייס הייתה , למה החלטתם לקנות דווקא סיג או הקלר או גלוק או... ולא דגם אחר.
כלומר לדוגמא, למה אתה מתנדב ,קנית הקלר ולמה אתה, יעקב ,קנית סיג ?
זו כוונת המשורר ( או הטייס) .
ובכן טייס, הסיבה שכל אחד מגן על חיית המחמד שלו היא בגלל
שהוא קנה אותה . לכל אדם יש את האינטרס לשמור על שם וערך רכושו וחלילה לא להודות בטעות, במידה ונעשתה.
לכל אחד יש את האקדח שהכי נוח ומתאים לו ולכן האדם תמיד יחשוב שזה זה הנשק הטוב ביותר שקיים.
דרך אגב, קנייתאקדח לא שונה מקניית בגד מיצרן זה או אחר, הבחירה תתבצע לפי איך שהבגד נראה , איך הוא נראה על האדם והאם הוא נוח (הבגד

(נכון, יש הבדל קטן, לבגד לא צריך רשיון

לסיום ,
מתנדב
אקדח הוא בשום אופן לא מפתח שוודי
לא מסכים איתך (אךךךךךך איזה כיף להגיד זאת

גם בציוד עבודה יש את הכלים המועדפים לשימוש וגם כלים שכמעט ולא תגע בהם, לדוגמא קטר קטן ונוח ליד שתמיד תרצה להשתמש רק בו ולא במה שיהיה לך באותו רגע מתחת ליד וכו'.
להת'

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד