AR-15 או תבור?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

AR-15 או תבור?

על ידי glock34 » 28 אוגוסט 2013, 20:27

מאז התערוכה המפורסמת של הנשקים בווגאס, קיים עניין גדול בכל הנוגע לתבור הישראלי.
האם זה הולך להיות הדבר הבא? במה הוא שונה משאר הבולפאפים הקיימים בשוק כרגע? האם הוא יצליח להוריד את שמיכת הנגטיביות שיש לבולפאפים ויוכיח עד כמה הרעיון גאוני?, עד כמה הוא עמיד? והנשאלת ביותר, האם יצליח לשחוט פרות קדושות כמו ה M-16 ודומיו?

את כל השאלות האלו אני נשאל כמעט כל יום, במיוחד אחרי שפרץ לשוק האמריקאי במחיר כפול מזה של ה AR-15. (בדגמיו הזולים יותר)
תשובתי בנושא היא, אין לי מושג. כששירתתי בצבא היה לי קצר או מקוצרר ממשפחת ה M-16
והטבור אפילו לא ניראה באופק. ולכן המידע שלי לגביו מוגבל ביותר ושווה לשואל עצמו.
אז ברור ששאלתי בני משפחה צעירים המשרתים כלוחמים בצה"ל "נו איך?" אבל בעצם מה הם יודעים על עולם הנשקים, רק לפני מספר חודשים החזיקו את הנשק היחידי שהם מכירים בפעם הראשונה וברוב הסיכויים ככה זה גם ישאר. הכי קרוב להסבר השוואתי מאחד מהם יכול להיות, בין התבור לנגב או MAG. (לא ממש)
מה שכן, מבדיקות שנערכו על ידי אנשי מקצוע די משמעותיים בתחום, שבעברם פסלו נחרצות את משפחת הבולפאפ, עולה כי התבור הוא המיצויי האמיתי לרעיון הבולפאפ ואין להשוות בינו לבין שאר חבריו למשפחה.
הכל מוסבר לפרטים כמו: גודל, ארגונומיקה, נוחות, חלוקת משקל, פיסטון, דיוק ורמת הנדסה גבוהה ביותר.
לאומתם, אני יכול להעלות דיון בנושא פה בסליק ולקבל מידע מחברי הפורום בעלי הניסיון עם התבור כנשק אישי, ובמיוחד אלו שיש בידייהם ניסיון עם נשקים אחרים בנוסף.
מנסיון קצר מאוד קשה היה לי להביע תובנות, בעלי ניסיון מצאו עצמם מתמודדים עם התבור בסוגי סביבה שונים ובתנאים שונים ורוב הסיכויי ירו בו כמות תחמושת גדולה ממני בחלק מהתנאים הללו באימוני לוחמה או בשטח עצמו.

הדבר היחידי שאני מבין הוא ששינויים לתבור ובכלל למשפחה זו כמעט ובלתי אפשריים. בעצם אתה די תקוע עם מה שיש. ב M-16 ודומיו שינויים כמו ידית אחיזה, שיפורי הדק, שינויי הקת וכו' הם בגדר נורמה ומתאפשרים לביצוע ללא ידי נשק.
וכמובן,מניסיון די קצר אי אפשר להתעלם מהעובדה שההדק של התבור כבד עד כבד מאוד, אני לא מצפה שיהיה 3.5 פאונד אבל גם לא 25 פאונד. ולאומת זאת אין הרגשת ספוגיות ותגובת הדק מידית וחדה (אה כן וכבדה).

לסיכום,
האם אפשר למצוא תשובה כוללת של מי עדיף כנשק אישי AR-15 או התבור? או שעדיף לתת במה נפרדת לכל אחד מהם.
לדוגמא (שהיא די ברורה): התבור עדיף על ה AR בלש"ב וה AR עדיף על תבור בכל הנוגע לתוספות ושינויים.
אבל בסופו של יום, האם הפורמולה של התבור היא הפורמולה המנצחת?

תודה לכל המשיבים.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: AR-15 או תבור?

על ידי itamar » 29 אוגוסט 2013, 09:43

הרעיון של בולפאפ הוא לא רעיון חדש.
את התבור הקדים ב-35 שנה טובות ה-שטייר AUG האוסטרי שהוא בערך בעל אותן תכונות.
פולימר, כוונות אופטיות, קנים מתחלפים וכו וכו וכו..
מבחינת נוחות שימוש ודיוק השטייר משאיר את התבור הרבה מאחורה. גם מבחינת ותק מבצעי ונוכחות בשטח.

עובדה שפרט לצבא אוסטריה ועוד כמה צבאות קטנים אף אחד לא רץ בדיוק להצטייד בנשק הזה, מה שלדוגמא אתה לא יכול להגיד על גלוק. קולט וקלצ'ניקוב יכולים להמשיך לישון טוב בלילה כי העסקים אצלם כרגיל.

יכול להיות שהרעיון של בולפאפ הוא רעיון נהדר, אבל הוא לא תפס את השטח בדיוק כמו שהרעיון של הקלר P7 לא תפס. אנשים לא רגילים שמזיזים להם את הגבינה ומשנים להם הרגלים.
בכל כלי הנשק מתחילת המאה שעברה המחסנית נמצאת לפני שמורת ההדק ולזה אנשים רגילים.
שינית להם את זה, זה כאילו שלחת אותם לנהוג באנגליה בצד השני של הכביש.
אני לא אומר שזה לא בלתי אפשרי, לכל דבר בסופו של יום מתרגלים.
אבל למה להתרגל למשהו חריג אם בשוק יש מלא אופציות אחרות שלא פחות טובות?
M16/M4 בגירסאות המתקדמות שלהם נשקים מעולים. את בעיה של צינורית הגזים שמתפוצצת בסביבות רטובות פתרו כל מיני חברות על ידי החלפת הצינורית בבוכנה.
קלצניקוב לא עומדים במקום גם כן ועל איכות הנשקים שלהם אין עוררין...

ולגבי התבור..בשביל לייצר הדק כזה מחורבן צריך באמת להתאמץ קשה. יש בתבור מנוף הדק באורך של איזה חצי מטר שמעביר את הכח מההדק למנגנון. הוא זה שגורם לבעייה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 29 אוגוסט 2013, 22:01

איתמר,
לא יצא לי לירות בשטייר AUG אבל למיטב הבנתי מכמה מדריכי ירי מכובדים, התבור אמנם צעיר ב 35 שנה מהשטייר אבל לאחר זמן אימון קצר מקבלים יכולות ירי ברמות גבוהות מאוד. כרגע, על פי הבנתי התבור מוביל את דירוג משפחתו ולא ההיפך. (שוב, בהתיחס לכתבות ומאמרים בנושא)
הרעיון של הבולפאפ הוא די גאוני, אתה מקבל רובה עם קנה באורך מלא במארז של מקוצרר.
אבל אני בהחלט מסכים עם תאורית הגבינה, אני לא אשקר, בפעם הראשונה שהתקשרו אלי ואמרו לי שיש תבור בנמצא, רצתי למטווח רק בכדי לראות את הגירסא האזרחית לנשק החדש בצה"ל, רק כי אני ישראלי. ולא ממש כי בולפאפ חדש הגיע לשוק.
העובדה היא שנשק שעובד באותה פלטפורמה היה כבר במטווח מעל לשנה, וממש לא הבעתי עניין בו, במיוחד אחרי הסבר קצר על טיבו המוגבל מאחד העובדים שם, שאני בספק אם הוא עצמו יודע מניסיון או שמע מאחרים.(כל נושא הבולפאפים בארה"ב הוא נושא כאוב)
כרגע יש הרבה דיבורים וניסיונות להבין את התבור בארה"ב, ועד עכשיו חוץ מאיכות ההדק אני לא שומע תלונה שחוזרת על עצמה באופן קבוע. יש שאומרים שהמשקל כבד מדי אבל מפוצה בחילוק נכון של מרכז הכובד.
אני באמת רואה היענות לתבור במגוון רבדים מהתחרותי ועד הטאקטי. אם התבור יקבל פינה חמה בליבם של מדריכי ירי כמו קייל לאם או טראביס היילי יש לו סיכויי ממש טוב להיכנס ל AR בין הגלגלים.
ושכחתי, מה זה המחיר המצחיק הזה? זה כמו שגלוק יעלה פי 2 מזיג או 1911 בסיסי. מינימום חלקים מפלסטיק במקסימום כסף. IWI חייבים להוריד קצת מהמחיר או לתת איזה פרומושן רק בכדי להיכנס לשוק. הדגם בסיס עומד על 2000$ לא כולל מיסים. במחיר כזה אפשר לקנות AR-15 עם איימפויינט או איוטאק פנס של שורפייר (מהיקרים) להחליף ריילינג וקת ועוד ישאר עודף לרצועה וקצת תחמושת.
האם אתה מכיר את התבור מספיק טוב או בתע"מ או באימונים לאומת ה M4 ותוכל לעזור לי לקבל מידע שכרגע לא קיים קיים פה בגלל היותו של התבור נשק חדש ולא מוכר יחסית?
תודה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 29 אוגוסט 2013, 23:30

glock34 כתב:איתמר,
לא יצא לי לירות בשטייר AUG אבל למיטב הבנתי מכמה מדריכי ירי מכובדים, התבור אמנם צעיר ב 35 שנה מהשטייר אבל לאחר זמן אימון קצר מקבלים יכולות ירי ברמות גבוהות מאוד. כרגע, על פי הבנתי התבור מוביל את דירוג משפחתו ולא ההיפך. (שוב, בהתיחס לכתבות ומאמרים בנושא)
הרעיון של הבולפאפ הוא די גאוני, אתה מקבל רובה עם קנה באורך מלא במארז של מקוצרר.
אבל אני בהחלט מסכים עם תאורית הגבינה, אני לא אשקר, בפעם הראשונה שהתקשרו אלי ואמרו לי שיש תבור בנמצא, רצתי למטווח רק בכדי לראות את הגירסא האזרחית לנשק החדש בצה"ל, רק כי אני ישראלי. ולא ממש כי בולפאפ חדש הגיע לשוק.
העובדה היא שנשק שעובד באותה פלטפורמה היה כבר במטווח מעל לשנה, וממש לא הבעתי עניין בו, במיוחד אחרי הסבר קצר על טיבו המוגבל מאחד העובדים שם, שאני בספק אם הוא עצמו יודע מניסיון או שמע מאחרים.(כל נושא הבולפאפים בארה"ב הוא נושא כאוב)
כרגע יש הרבה דיבורים וניסיונות להבין את התבור בארה"ב, ועד עכשיו חוץ מאיכות ההדק אני לא שומע תלונה שחוזרת על עצמה באופן קבוע. יש שאומרים שהמשקל כבד מדי אבל מפוצה בחילוק נכון של מרכז הכובד.
אני באמת רואה היענות לתבור במגוון רבדים מהתחרותי ועד הטאקטי. אם התבור יקבל פינה חמה בליבם של מדריכי ירי כמו קייל לאם או טראביס היילי יש לו סיכויי ממש טוב להיכנס ל AR בין הגלגלים.
ושכחתי, מה זה המחיר המצחיק הזה? זה כמו שגלוק יעלה פי 2 מזיג או 1911 בסיסי. מינימום חלקים מפלסטיק במקסימום כסף. IWI חייבים להוריד קצת מהמחיר או לתת איזה פרומושן רק בכדי להיכנס לשוק. הדגם בסיס עומד על 2000$ לא כולל מיסים. במחיר כזה אפשר לקנות AR-15 עם איימפויינט או איוטאק פנס של שורפייר (מהיקרים) להחליף ריילינג וקת ועוד ישאר עודף לרצועה וקצת תחמושת.
האם אתה מכיר את התבור מספיק טוב או בתע"מ או באימונים לאומת ה M4 ותוכל לעזור לי לקבל מידע שכרגע לא קיים קיים פה בגלל היותו של התבור נשק חדש ולא מוכר יחסית?
תודה.

העיקרון של הבולפאפ ברור ולא צריך להרחיב עליו. אני לא מתפלא שהתבור עולה $2000 דולר בשוק האזרחי, זה נשק יבוא, יש עליו מיסים, הוא דורש אישורים של ה-BATF וחל עליו עיקרון ה-COOLNESS של מוצרים שלא מתוצרת ארה"ב. אם היית יודע כמה עלה CZ75 לפני נפילת מסך הברזל בארה"ב היית מתפחלץ.

לגבי התבור בארץ, קיבלו אותו מס' מצומצם של חטיבות וגם הן לא בדיוק מהעפרונות המחודדים שבקלמר של כוחותינו. כנראה שהם קיבלו את זה בדיל טוב כמו שהמשטרה קיבלה את היריחו. אני לא רואה את המערך הלוחם היותר מובחר והיחידות המיוחדות נוטשות את ה-M16/M4 לטובת התבור בעתיד הנראה לעין.

לגבי האיכות שלו, הנשק בסדר למעט המשקל וההדק. יש לו את כל מה שנשק ואאסח צריך (כוונת אופטית, לייזר, מסילות וכו').. רק מה, לי הוא ממש לא נח לתפעול.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 30 אוגוסט 2013, 01:40

בס"ד
לפי מה שאני מכיר. רוב חטיבות החי"ר (מלבד כפיר ואולי צנחנים) קיבלו את התבור (כולל הסיירות שלהן ודומיהן).
התבור שהגיע לארה"ב הוא הרגיל או המיקרו?
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 30 אוגוסט 2013, 05:43

שניה איתמר, הגלוק הוא גם נשק מחוץ לארה"ב וגם עליו חלים כל המיסים והאגרות לא?
אז למה הוא יותר זול מדומיו האמריקאים בשוק או לפחות באזור אותו המחיר?

אני מבין למה אתה מתכוון מבחינת הקלמר (כל היחידות המיוחדות), אבל בוא נרד מהכוחות אליהם התכוונת, עדיין, אגוז, יעל ושאר ירקות לא יבחרו סתם ככה בנשק. בכל זאת הם יחידות מבצעיות שמצטרפות לרזומה של התבור.

התבור שהגיע לארה"ב הוא מדגם 16, 18 אינץ' בקליבר 223, 556 NATO, ו9ממ'
החוק בארה"ב לקניה רגילה של נשק עם קת מחייב אורך קנה ואורך כללי שהתבור המקוצרר לא עומד בתקן הזה.
אולי בהמשך אנשים בעלי טראסט וחותמת מיוחדת בעלות של 200$ נוספים כאגרת החותמת ובערך 300-400$ לטראסט יוכלו ליבא את המקוצרר באוטומטי (אם בכלל ישראל תאפשר את זה)
או רק החלפת קנה ל 14 עם התאמת חותמת לגוף הקיים או קיצור של הקנה הקיים במפעל מיוחד שגם מצריך הערה בחותמת.
רק לידע כללי, באותה שיטה קונים SBR (מקוצרר) או כל נשק אוטומטי וכמובן משתיקי קול (סופרסור) ועל כל חלק שאינו עומד בתקן הקבוע צריך חותמת מיוחדת שנרשמת על אותו הטראסט.
דהיינו, AR-15 מקוצרר עם משתיק מצריך 2 חותמות בעלות התאמה למספר סידורי של אותו הנשק. אם האפר והלוואר לא מסומנים באותו מספר, העסק לא יעבוד.
ולא אי אפשר להפוך AR-15 לאוטומטי (לא מבחינה מעשית אלא חוקית) אלא חובה לקנות אחד שהגיע אוטומטי מבית היוצר שלו.

יום טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 30 אוגוסט 2013, 07:31

תמ"ק עוזי מבוסס על ה-סמובל הצ'כי
אקדח יריחו מבוסס על ה-CZ75 הצ'כי
ה"תבור" דומה מאד ל-AUG האוסטרי
אתם רואים כאן את המגמה?

ואפרופו, הערכת ביצועים. יש ב-יוטיוב בחור קנדי שקנה וביצע הערכה והוא מלא התפעלות. לדעתי, חלק מה"הילה" של ה"תבור" נובע מעצם זה שהוא בשירות צה"ל.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 30 אוגוסט 2013, 08:12

glock34 כתב:שניה איתמר, הגלוק הוא גם נשק מחוץ לארה"ב וגם עליו חלים כל המיסים והאגרות לא?
אז למה הוא יותר זול מדומיו האמריקאים בשוק או לפחות באזור אותו המחיר?

אני מבין למה אתה מתכוון מבחינת הקלמר (כל היחידות המיוחדות), אבל בוא נרד מהכוחות אליהם התכוונת, עדיין, אגוז, יעל ושאר ירקות לא יבחרו סתם ככה בנשק. בכל זאת הם יחידות מבצעיות שמצטרפות לרזומה של התבור.

התבור שהגיע לארה"ב הוא מדגם 16, 18 אינץ' בקליבר 223, 556 NATO, ו9ממ'
החוק בארה"ב לקניה רגילה של נשק עם קת מחייב אורך קנה ואורך כללי שהתבור המקוצרר לא עומד בתקן הזה.
אולי בהמשך אנשים בעלי טראסט וחותמת מיוחדת בעלות של 200$ נוספים כאגרת החותמת ובערך 300-400$ לטראסט יוכלו ליבא את המקוצרר באוטומטי (אם בכלל ישראל תאפשר את זה)
או רק החלפת קנה ל 14 עם התאמת חותמת לגוף הקיים או קיצור של הקנה הקיים במפעל מיוחד שגם מצריך הערה בחותמת.
רק לידע כללי, באותה שיטה קונים SBR (מקוצרר) או כל נשק אוטומטי וכמובן משתיקי קול (סופרסור) ועל כל חלק שאינו עומד בתקן הקבוע צריך חותמת מיוחדת שנרשמת על אותו הטראסט.
דהיינו, AR-15 מקוצרר עם משתיק מצריך 2 חותמות בעלות התאמה למספר סידורי של אותו הנשק. אם האפר והלוואר לא מסומנים באותו מספר, העסק לא יעבוד.
ולא אי אפשר להפוך AR-15 לאוטומטי (לא מבחינה מעשית אלא חוקית) אלא חובה לקנות אחד שהגיע אוטומטי מבית היוצר שלו.

יום טוב.

בקיצור... ענית על השאלות בעצמך.
הצע וביקוש.
כמה אנשים קונים גלוק וכמה תבור?
גלוק זה אקדח - זמין לכולם.
תבור זה רוס"ר שבצורתו הנוכחית דורש רשיון CLASS-3, זמין רק במספר מצומצם של מדינות ועולה כסף.

ודרך אגב, לא ניתן לייבא לארה"ב גלוק 25 ו-28 כי הם לא עובדים את מבחן הדירוג של ה-ATF ליבוא כלי נשק (ATF IMPORT POINTS).
ודרך אגב גם הגלוקים הרגילים עוברים את זה על הקשקש..
ולכן הוסיפו להם את כל השקעים המעצבנים האלה לאצבעות בקת ולגלוקים הקומפקטיים הדק מחורץ שנותנים להם תוספת נקודות בתור "נשק לקליעה למטרה".
ודרך אגב אחרון, יש מדינות בארה"ב בהן גלוק אסור למכירה כיוון שחסרים לו כל מיני מנגנוני אבטחה כמו נצרת מחסנית (אללה יוסטור).

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 30 אוגוסט 2013, 09:47

itamar

התבור האמריקאי אינו דורש רשיון CLASS 3 הוא חצי אוטומטי לחלוטין ועם קנה של 16 אינץ'
הוא נמכר כמו כל רובה חצי אוטומטי אחר, והוא מורכב בארה"ב בדיוק כמו שהגלוק היה שנים מורכב במפעל האמריקאי מחלקים שיובאו לארה"ב מאוסטריה.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 30 אוגוסט 2013, 10:42

בס"ד
מהיכרות אישית שלי ושל אנשים שאני מכיר. המיקרו הרבה יותר נוח, אמין, ובאופן כללי יותר טוב מהרגיל. אם מתלהבים כל כך מהרגיל שווה להם לבדוק את המיקרו
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 30 אוגוסט 2013, 14:09

השאלה הזאת כל כך לא חכמה
שבא לי להשוות אותה לשאלה - מה יותר טוב הקלר או גלוק ?
מה לא ברור שהקלר & גלוק.
או פשוט הקלר 416 (כי אין גלוק 416)
http://www.guns.co.il/rifles/hk416.html

שבת שלום.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glock34 » 30 אוגוסט 2013, 15:29

איתמר, גלוק באסטר אכן צודק התבור שמגיע לארה"ב הוא בעל קנה 16 ולכן גם באורך קנה וגם באורך הכללי שלו הוא עונה על תקן. הסיבה ש AR-15 SBR לא עומד בתקן היא רק כי אורך הקנה קצר מהמינימום המותר אבל אין לו בעיה באורך כללי.

ירון, לא היה לי ניסיון עם המקוצרר (כבר קוראים לו תבורון?) אבל אני די בטוח שהכל אותו הדבר למעט אורך הקנה לא?

אני לא יודע מה עם הקנדי אבל, התבור בהחלט נותן מענה לכל החושק בנשק באורך מקוצרר מבלי להיכנס לכל מיני אישורים מיוחדים שלוקחים במקרה הטוב 6 חודשים ועל הרע לא צריך להרחיב...
זה שהוא צה"לי אכן נותן לו קרדיט, למה לא? נשק שהוא בשימוש צבא נחשב באיזור סיכסוך תמידי נמצא בתע"מ באופן קבוע ועדיין שורד מבלי לקרוס נשמע טוב לא?

אתמול השתעשעתי עם H&K (AR-15) MR556A והתבור בניסיון להשוות או לתת תשובה לשאלה, מי יותר טוב.
ניראה לי שאת התשובה ניסח רפתן לא רע בכלל. חיבור של השניים יכול להוות נשק קרוב למושלם אבל זה בלתי אפשרי מבלי לפגוע בפלטפורמה הקיימת של כל אחד מהם.
מה שכן אפשר בהחלט לענות על, מה יותר משתלם.

מסקנות שלי עד כה:
לכל אחד מהשניים יתרונות וחסרונות, נוחות במצבי ירי שונים, התאמה אישית, משקל, אורך וכיוב'.
בתור צעצועים שנייהם עושים את העבודה נאמנה וגורמים לחווית ירי מהנה כל אחד בדרכו שלו.
תחרותית, כרגע שווה להישאר עם ה H&K (http://s199.photobucket.com/user/rvanbu ... 6.jpg.html)
מבצעית, אם אין לך חווה או שטח ענק להגן עליו ואתה גם לא מתכנן להקים צבא משלך כדאי מאוד להשאיר את שנייהם בגדר צעצועים (וישנם המתבלבלים). "למרות שהתבור מתאים לי בול לאוטו..." ובלי צחוק, כבר שמעתי את השורה הזאת. או "ניראה מעולה להגנה על הבית". מה קורה לאנשים? מי צריך את כל הארטילריה הזאת כשיש אקדח קטן יעיל שיעשה את העבודה נאמנה ויגן על יושבי ביתך במקרה חירום בו אתה נזקק לו.
צורך: אין בשנייהם
רצון: יש לשנייהם
שורה תחתונה: טובים השניים מן האחד"

סופ"ש פרוע (במטווח) שיהיה לכולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 אוגוסט 2013, 17:15

glock34 כתב: מי צריך את כל הארטילריה הזאת כשיש אקדח קטן יעיל שיעשה את העבודה נאמנה ויגן על יושבי ביתך במקרה חירום בו אתה נזקק לו.
צורך: אין בשנייהם
רצון: יש לשנייהם
שורה תחתונה: טובים השניים מן האחד"

סופ"ש פרוע (במטווח) שיהיה לכולם.

אחי אתה חי במקום הנכון..כשחשבון הבנק שלך והפרצוף החמוץ של אשתך הם הדבר היחידי שעוצר אותך מלקנות נשקים אז..
אתה יכול להרשות לעצמך לקנות אחד בשביל - HOME DEFENSE
אחד בשביל ה-NIGHT STAND
אחד FULL SIZE מתחת למעיל בחורף
אחד SLIM ומחסנית חד טורית בשביל הקיץ
איזה מוסברג עם כל הוואסח שחסר למישהו שרק ידרוך בחצר שלך..
להמשיך?
אתה יודע בטקסס אתה עדיין רואה את החבר'ה נוסעים עם רובה ציד בכנה בחלון האחורי של הטנדר...OPEN CARRY זה מותר...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 30 אוגוסט 2013, 18:16

נו ולא כל יום שומעים על איזה רצח למרות כל זה. אבל גם בישראל זה אותו הדבר, יש חיילים כמעט בכל מקום אופן קארי ועוד של נשקים אוטמטיים.

לא יודע, לא יושב לי טוב הגנה בייתית עם AR ניראה לי מוגזם מדיי. ועוד הכי מצחיק שהרבה מהם שמים תחמושת מחוזקת (ירוקה) ככה שאם לא פגעת במטרה אליה כיוונת לא חשוב מישהו מאחורי הקיר כבר ימות.
גלוק 19 עם פנס שורפייר X300 סט כוונות של וורן טקטיקאל כדורי ווינצ'אסטר SXT ריינג'ר (בלאק טאלון) לא צריך יותר מזה בכדי להגן על הבית. ואם כן צריך יותר מזה כניראה שגם MAG ליד המיטה לא ממש יעזור.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 31 אוגוסט 2013, 12:23

glock34 כתב:לא צריך יותר מזה בכדי להגן על הבית. ואם כן צריך יותר מזה כניראה שגם MAG ליד המיטה לא ממש יעזור.

כמה שנים אתה חי כבר בארה"ב? נראה לי שלא הרבה....
אנשים מזמן כבר לא קונים שם כי הם צריכים - אנשים קונים שם דברים כי הם י-כ-ו-ל-י-ם!!

אין דבר עוד כמה שנים שם בגלות ואני מבטיח לך שתדבר אחרת לגמרי..
Wow.. it is soooo coool... I got to have this gun חחחח

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד