שאלות בנושא טיפול במספר כלים של נפטר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלות בנושא טיפול במספר כלים של נפטר

על ידי Davidavid6 » 24 ספטמבר 2013, 10:06

שלום רב,

שמי דוד. כבר כתבתי כאן לפני מספר שנים (שאלה טפשית למען האמת) וכיום אני אני חוזר, אך בנסיבות לא אידאליות.
לצערי פקד את משפחתי אירוע פתאומי של פטירת סב יקר.
סבא היה מפקד של שתי טייסות מסוקים (125, 123), השתתף במלחמות ישראל והשתחרר מקבע בדרגת סא"ל.
במסגרת שירותו חזר ארצה מספר פעמים עם נשק שלל, כאשר אחד הכלים, קלשניקוב, החליף לימים את נשקו האישי ושימש אותו עד לשחרורו. הכלים (חמישה אקדחים ורובה) מהווים כיום אוסף קטן, ברישיון כמובן - האקדחים ברישיון נשיאה והקלשניקוב ברישיון להחזקה - והכלים פעילים כולם.

עפ"י הידוע לי על אפוטרופוס / יורש להעביר כלים לידי המשטרה לא יאוחר מ-30 יום לאחר פטירת בעליהם. לאחר הליך זה - כיצד ניתן לשחרר את הכלים?
בנוסף, אם זכרוני אינו מטעני, הליך השבתת כלים הוקפא כבר לפני מספר שנים עקב החזרה לשימוש כלים שעברו השבתה פיקטיבית / חלקית ע"י נשק בודד.

לכלים ערך סנטימנטלי רב - אחד מהם קיבל סבא בירושה מאביו, אחד במתנה מחבר טוב של המשפחה, אחד נקנה מסוחר נשק בשנות השבעים עבור השתתפות בתחרויות ירי, ושלושה נוספים נלקחו שלל, ואחריהם היסטוריה וסיפורים מימי הטייס הצבאיים של סבא.

היות וקלשניקוב מוגדר כיום מבחינה חוקית כ"רובה צבאי", אני מודע לכך שהסיכוי להעברת הרישיון כפי שהוא (החזקה וללא השבתה, משמע - כלי פעיל) קלושה עד בלתי אפשרית, אך אשמח לשמוע חוות דעת בנושא ו/או טיפים.
בנוגע לאקדחים, בעיקר משום שלא מדובר בכלי בודד, גם כאן קיימת בעייתיות להעברת רישיונות רבים כ"כ ע"ש אדם בודד, בוודאי במידה ולא קיימת עילה (כידוע לי כיום נדיר למצוא מקרים בהם ניתן רישיון ליותר מאקדח בודד, במידה ולא מדובר בכלי נוסף למיגור נזקי חקלאות / ירי ספורטיבי).

האם קיימת האפשרות של השארת הכלים במצבם הנוכחי, מבלי להשחיתם? ראיתי לא מעט כלים מושבתים בארץ ומדובר בהשחתה טוטאלית של הכלי עד כדי ריתוך (שלאו דווקא מושקעת בו מחשבה ע"מ לשמור על מצב קוסמטי...) כל חלק נע, גם אם אינו לוקח חלק במנגנון בית ההדקים, מכלול, או כל חלק אחר הממלא תפקיד בפעולת הירי (למשל, קת מתקפלת).

במידה ולא קיימת אפשרות כזו - מהו הליך השבתת הכלים במצב הקיים כיום? האם ניתן בכל זאת להשבית עבור שמירה למזכרת במקרים פרטניים הנבחנים לגופם, כמו במקרה של פטירת איש צבא ומפקד טייסות?

אודה לעזרה,
דוד.
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלות בנושא טיפול במספר כלים של נפטר

על ידי afss » 24 ספטמבר 2013, 15:08

היות שהבנת שלך לא יתנו רישיון לכל הכלים והיות שאינך רוצה בהשבתתם, להלן העצה שלי:
את הקלצ'ניקוב ושאר נשקי השלל, תרום לטייסת של סבך או למוזיאון צה"ל, עם הסיפור הצמוד של כל כלי. הם יכולים לשמור את הכלים במצב תקין.
את שאר האקדחים חלק במשפחה בין כאלה שזכאים לרישיון, כמובן לאחר שיוציאו רישיון כחוק. גם להם הצמד את הסיפור שלהם.
כך לפחות הם יישמרו במשפחה, אם כי לא בתור אוסף אחד.
השבתה היום כולל ניסור של הנשק לאורכו לשני חלקים. לא נראה לי שתרצה זאת עבורם.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יריב11 » 24 ספטמבר 2013, 15:56

לא הייתי רץ למסור או להשבית את הכלים, במידה ואתה מוכן לקרב קטן, אני חושב שעם צו ירושה ועו"ד טוב תופתע ממה שתוכל להשיג.
בהצלחה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גלוקי » 24 ספטמבר 2013, 17:21

כמה שאני זוכר היה תקדים כזה
אני פשוט לא זוכר אותו .
אם אחד מעורכי הדין שכאן זוכר
אז לדעתי בהחלט אפשר לעזור
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 24 ספטמבר 2013, 17:45

גלוקי כתב:כמה שאני זוכר היה תקדים כזה
אני פשוט לא זוכר אותו .
אם אחד מעורכי הדין שכאן זוכר
אז לדעתי בהחלט אפשר לעזור

אתה חי??? אני בשוק!!!
תתקשר, בפקודה!
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Davidavid6 » 24 ספטמבר 2013, 17:47

ההעדפה כללית היא להשאיר את כל הכלים במשפחה - אם כי במידה ולא תהיה אפשרות כזו, כמובן שייתרמו לטייסת.

גלוקי ויריב, אשמח אם תוכלו לפרט מעט בנוגע לתקדים ולעו"ד, ובמידת האפשר, אם מישהו מכם זוכר את שמו - להפנות אותי אליו.

אגב, בנוגע לניסור הכלי לשניים והפקדת חצי ממנו במשטרה - ראיתי כלים רבים שלא נוסרו (למען האמת כולם למעט שניים היו כאלה). אני מניח שמדובר בנוהל השבתה ישן? האם עדיין קיים (שאלה לידע כללי) ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 24 ספטמבר 2013, 19:25

אם עדין לא עברו ה30 יום המוקצים לא חובה להפקיד במשטרה אפשר להעביר לסוחר .
יעלה כמה גרושים אבל בטוח לכלים בהרבה מאשר העברה למשטרה .
לגבי השבתה כעיקרון אין אלה כמו שצוין ניסור הכלי ל2 והשמדת חציו אבל אפשר בהחלט לפנות ולבקש אישור מיוחד חריג בשל הנסיבות המיוחדות .
לגבי תרומה לטייסת לא היתי ממהר לכיוון הזה בכלל ,הערך שיש למורשת בצה"ל ואורך חיים של מסורת אין צורך להרחיב ......
בקיצור סביר להנייח שהכלים יזרקו אחר כבוד באיזה חור בבונקר נק"ל ויעלו שם חלודה עד שתבוא ביום מן הימם ביקורת ואז בבולמוס ההכנות יעברו הכלים לגריטה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 25 ספטמבר 2013, 07:08

ראשית, משתתף בצערך על אבדן סבא.
יצא לי לטוס הרבה עם ה123 בזמן שירותי בסדיר. מעולם לא אכזבו.
באשר לכלים,
גם סוחר נשק חייב להפקיד במשטרה כלים של אדם שנפטר.
אם כל הצער שבדבר, הצעתי היא להפקיד את הכלים במשטרה. במידה ותחזיק בהם מעבר למועד החוקי - הדבר רק יפגע בטיפול העתידי.
בתנאים השוררים כיום, הסיכוי לקבל את הכלים בכלל ולא מושבתים בפרט - שואף ל0
תודיע שאתה לא מותר עליהם. בשלב ראשון זה יעכב את החליטה שלהם ב18 חודשים, מה שיתן לך קצת זמן לפעולה.
תתיעץ עם עו"ד שיודעים לפעול מול המשרד לבטחון פנים ותראה במה הדבר כרוך ואם זה מתאים לך.

בהצלחה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 25 ספטמבר 2013, 12:54

1. תתאסלם
2. תעבור לגור בכפר ערבי
3. תעביר לשם את הנשק. לשם המשטרה בחיים לא תגיע לערוך חיפוש.
סליחה על הציניות בחלם זה כרגע הפתרון היחידי
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Davidavid6 » 26 ספטמבר 2013, 22:15

אני מקבל המון תשובות סותרות מאנשים שונים.
רפתן - האם אתה מכוון בדבריך גם לקבלת הכלים במצב מושבת אך לא חצוי לאורכו?

ובאופן כללי - מה לגבי פנייה אישית לשר לבט"פ המגוללת את סיפורו של סבא ועברו הצבאי, בצירוף מסמכים רלוונטיים ?
האם כדאי להשקיע כסף בעו"ד ולרוץ עם העניין? מהם סיכויי ההצלחה והערכתכם לגבי הוצאה נלווית (ברור לי שאלו שאליות מאוד כלליות, אך גם טווח כללי מאוד יעזור).
תודה!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יריב11 » 27 ספטמבר 2013, 07:01

שלום
בהמשך לשאלתך, ישנם מקרים בהם בני משפחה של נפטרים זכו לקבל את כלי הנשק של קרוביהם, משרד הבט"פ יעשה הכל ע"מ להשמיד הכלים (אין סנטימנטים שם, רק סטטיסטיקות מעוותות) אבל אם אתה נחוש מספיק ומוכן לשלם אז ייתכן ותוכל להציל את הכלים.
דבר ראשון הייתי כותב מכתב בקשה משתפך לראשי האגף המבקש להשאיר את הכלים ברשותך לאור ההיסטוריה המשפחתית והמשמעות הסנטימנטלית שלהם עבורך ועבור משפחתך (אגב אם ישנה אמא שתבקש לשמור הכלים אפילו עוד יותר טוב) ממליץ לנסח את המכתב בליווי עו"ד ובהסתמך על סעיף 7 המפורט כיום בתבחינים למתן רישיון לכלי יריה באתר האינטרנט.
עדיף לקחת עו"ד מהדרג הגבוהה ביותר כך הסיכוי שלך גובר.
שיהיה בהצלחה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pistokoski » 28 ספטמבר 2013, 09:02

שבת שלום.
אני אינני מומחה ואף לא גר בארץ אז אנני מכיר את החוקים הרלוונטיים. אצלנו את הנשקים. משביתים ע"י חריטה של 45 מעלות בפני הבריח, ריתוך של מוט ברזל בבית הבליעה וקדיחת שש. חורים לאורך הקנה. הגיון (ואני יודע שהגיון הוא מושג נדיר בארץ בנושאים אלו) אומר שייתכן שאת הקלצ' ניתן להשבית בצורה כזאת ע"י צו בית משפט. יהיה יותר קל לשכנע שופט לעשות השבתה יותר קוסמטית מאשר לא השבתה בכלל. ההשבתה הנ"ל היא הסטנדרטית באירופה הנשק נשמר בצורתו המקורית וכל חלקיו נעים אך ההשבתה היא קבועה וחזקה ואין מצב אפילו להטעין כדור בקנה. מה גם שהייתי ממליץ לעשות הכל בשושו מול בית המשפט והמשטרה. עם המקרה יהפוך לציבורי/ייצוגי המערכת תיכנס למגננה ושום דבר לא יאושר. אני מקווה שזה יסתדר לך...
חיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Davidavid6 » 28 ספטמבר 2013, 20:29

חיים, תודה לך על ההערות. אקח לתשומת ליבי את נושא ניהול העניין בשקט, נשמע מוצלח בהרבה.
בנוסף, ברצוני להעיר הערה בנוגע להשבתה בארץ ובחו"ל:
את נוהל ההשבתה שפירטת אני מכיר, אך בארץ, שים לב - השבתה תיעשה עפ"י ההליך המפורט מטה. עד כאן טוב ויפה - אך שים לב למשפט האחרון... חלם זה כאן.
(מתוך חוברת הדרכה שמצאתי באתר המשרד לבט"פ, "חוברת הדרכה – סוחרים/יצרנים מהוצאת האגף לרישוי כלי ירייה, נוב' 12").
השבתת כלי יריה מתאפשרת רק כהשבתה זמנית ומחייבת:
*הוצאת הנוקר, השמדתו וריתוך קצה תעלת הנוקר.
*חסימת הקנה ע"י מוט פלדה ("פקק") באורך של לפחות כשליש מאורך הקנה, אשר
ירותך בתוך (ואל תוך) הקנה, בצורה שתחסום אותו לחלוטין.
*תפיסת החלקים העיקריים ע"י ריתוך מיוחד (צינה, מכלול, קנה וכד').
*ריתוך המחסנית בתוך כלי הנשק בכדי לחסום אפשרות של הוצאתה ושל הכנסת
תחמושת. בכלי יריה צבאי יידרש גם חיתוך חלקו הקדמי של הסדן, לפני ריתוכו.

כלי יריה המושבת זמנית חייב ברישוי, בעל כלי היריה מחויב להתייצב
אצל הסוחר לוודא שלא נעשתה פעולה כלשהי לביטול אחת מפעולות
ההשבתה הנ"ל.

משמע, אחרי כל הפעולות האלה, שבעצם הפכו את הכלי לגוש מתכת שכאמצעי להגנה עצמית ההבדל בינו לבין מוט ברזל הוא היינו הך - עליך להתייצב אחת לשלוש שנים ל"חידוש רישיון".
נגמרו לי המילים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 29 ספטמבר 2013, 09:12

Davidavid6 כתב:חיים, תודה לך על ההערות. אקח לתשומת ליבי את נושא ניהול העניין בשקט, נשמע מוצלח בהרבה.
בנוסף, ברצוני להעיר הערה בנוגע להשבתה בארץ ובחו"ל:
את נוהל ההשבתה שפירטת אני מכיר, אך בארץ, שים לב - השבתה תיעשה עפ"י ההליך המפורט מטה. עד כאן טוב ויפה - אך שים לב למשפט האחרון... חלם זה כאן.
(מתוך חוברת הדרכה שמצאתי באתר המשרד לבט"פ, "חוברת הדרכה – סוחרים/יצרנים מהוצאת האגף לרישוי כלי ירייה, נוב' 12").
השבתת כלי יריה מתאפשרת רק כהשבתה זמנית ומחייבת:
*הוצאת הנוקר, השמדתו וריתוך קצה תעלת הנוקר.
*חסימת הקנה ע"י מוט פלדה ("פקק") באורך של לפחות כשליש מאורך הקנה, אשר
ירותך בתוך (ואל תוך) הקנה, בצורה שתחסום אותו לחלוטין.
*תפיסת החלקים העיקריים ע"י ריתוך מיוחד (צינה, מכלול, קנה וכד').
*ריתוך המחסנית בתוך כלי הנשק בכדי לחסום אפשרות של הוצאתה ושל הכנסת
תחמושת. בכלי יריה צבאי יידרש גם חיתוך חלקו הקדמי של הסדן, לפני ריתוכו.

כלי יריה המושבת זמנית חייב ברישוי, בעל כלי היריה מחויב להתייצב
אצל הסוחר לוודא שלא נעשתה פעולה כלשהי לביטול אחת מפעולות
ההשבתה הנ"ל.

משמע, אחרי כל הפעולות האלה, שבעצם הפכו את הכלי לגוש מתכת שכאמצעי להגנה עצמית ההבדל בינו לבין מוט ברזל הוא היינו הך - עליך להתייצב אחת לשלוש שנים ל"חידוש רישיון".
נגמרו לי המילים.

ברוך הבא - למה חשבת שאתה לא חי בחלם ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 29 ספטמבר 2013, 20:28

ובכן, נשאלת השאלה:
אם התיכו את הנשק ועשו ממנו כסא מנהלים, עדיין צריך לבא עם הכסא לחידוש רשיון אחת לשלוש שנים?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד