עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ
ממש לאחרונה התפרסם הפוסט של Tal.Sony לגבי מפעל ראוי
האם יודעי דבר (נועם לדוגמה) יכול להסביר מה בדיוק המשמעויות של מעבר למצב מפעל ראוי? מהפוסט של טל סוני ניכר שמפעל ראוי מחזיק גם נשקים פרטיים זה מתנגש לי עם הדברים שאמר C425X
בקישור הזה אני קורא ש"בעל רישיון מיוחד כאמור רשאי... להרשות ... [ל]אדם מעובדי המפעל לשאת ... את כלי הירייה שעליו ניתן הרישיון".
מזה אני קורא שנניח ראש המועדון יכול להחליט שאני נושא את הנשק כל הזמן מתי שאני רוצה ולאן שבא לי. לאור הבאזז שהיה לגבי מאבטחי מוסדות חינוך ומה שהזכיר טל סוני האם שינו את ההוראה הזו?
שלא יובן לא נכון, אני חושב שזו החלטה גרועה ומיותרת שתגרום נזק כלכלי (במקרה הטוב) לענף, ותהרוג אותו כליל (במקרה הרע). יתרה מזאת היא מוציאה מהרחוב את קבוצת האזרחים היחידה שתבחין הנשיאה שלהם קשור במידה עקיפה לרמת המיומנות והבטיחות שלהם. כל אזרח במדינה מפסיד מזה. כמה נושאי נשק מעבירים על חשבונם 100 ויותר כדור בקנה בשבוע? 6000 כדור בשנה? כמה יורים עוברים "מבחן מיומנות ובטיחות" פעם בשלושה שבועות?
למה עוד כמה חודשים נצטרך לשמוע ראיון בטלויזיה איך נמנע מיורה מהתחום להציל חיים באירוע פלילי או לאומני בגלל שהנשק שלו כרגע "מופקד במועדון"? רק אז יבינו את החלמאות?
בכל מקרה - הייתי ממליץ להתאחדות הקליעה לחדד את ההנחיות - אלו מהן מיועדות לכלל היורים - ואלו ליורים המחזיקים בנשק בתבחין מתאמן פעיל. אני לא רואה שום סיבה שנושא נשק בתבחין בעל עבר בטחוני יחתום על טופס ערטילאי של ויתור סודיות.
מדובר, כמובן, בנשקים שאנשים קנו במיטב כספם, אשר עוברים ביקורות שנתיות ומחזיקיהם עוברים מטווחים לפי הנדרש.
האם יודעי דבר (נועם לדוגמה) יכול להסביר מה בדיוק המשמעויות של מעבר למצב מפעל ראוי? מהפוסט של טל סוני ניכר שמפעל ראוי מחזיק גם נשקים פרטיים זה מתנגש לי עם הדברים שאמר C425X
זכות הקניין, כי רשמית הנשקים כבר יהיו שייכים למועדונים ולא לנו.
בקישור הזה אני קורא ש"בעל רישיון מיוחד כאמור רשאי... להרשות ... [ל]אדם מעובדי המפעל לשאת ... את כלי הירייה שעליו ניתן הרישיון".
מזה אני קורא שנניח ראש המועדון יכול להחליט שאני נושא את הנשק כל הזמן מתי שאני רוצה ולאן שבא לי. לאור הבאזז שהיה לגבי מאבטחי מוסדות חינוך ומה שהזכיר טל סוני האם שינו את ההוראה הזו?
שלא יובן לא נכון, אני חושב שזו החלטה גרועה ומיותרת שתגרום נזק כלכלי (במקרה הטוב) לענף, ותהרוג אותו כליל (במקרה הרע). יתרה מזאת היא מוציאה מהרחוב את קבוצת האזרחים היחידה שתבחין הנשיאה שלהם קשור במידה עקיפה לרמת המיומנות והבטיחות שלהם. כל אזרח במדינה מפסיד מזה. כמה נושאי נשק מעבירים על חשבונם 100 ויותר כדור בקנה בשבוע? 6000 כדור בשנה? כמה יורים עוברים "מבחן מיומנות ובטיחות" פעם בשלושה שבועות?
למה עוד כמה חודשים נצטרך לשמוע ראיון בטלויזיה איך נמנע מיורה מהתחום להציל חיים באירוע פלילי או לאומני בגלל שהנשק שלו כרגע "מופקד במועדון"? רק אז יבינו את החלמאות?
בכל מקרה - הייתי ממליץ להתאחדות הקליעה לחדד את ההנחיות - אלו מהן מיועדות לכלל היורים - ואלו ליורים המחזיקים בנשק בתבחין מתאמן פעיל. אני לא רואה שום סיבה שנושא נשק בתבחין בעל עבר בטחוני יחתום על טופס ערטילאי של ויתור סודיות.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
אלדר אני לא הבנתי את תשובתך
אנא נמק
אנא נמק
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
jluzer1 כתב:אלדר אני לא הבנתי את תשובתך
אנא נמק
סעיף 4 של כללי כתיבה בפורם אוסר לדבר על פוליטיקה. וכן אוסר לפרסם הודעות שיכולות לפגוע באדם כל הוא. תשובה על שאלות ששאלתה יכולה לפגוע באהרונוביץ' ושותפיו ובטח קשורה לפוליטיקה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

itamar כתב:מה שמטריד אותי יותר מהכל זה הדממה מכיוון של העמותה.
בשביל מה הקימו אותה אם לא כדי להלחם בגזירות כאלו?
א.
זה לא בדיוק כך. או ליתר דיוק בדיוק לא כך. אם תכנס לקבוצות רלוונטיות בפייסבוק תראה שנציגי העמותה משתתפים בדיונים.
מצד שני עדיין יש אנשים בענף ירי מעשי שלא מוכנים לשמוע מהעמותה ובוודאי לא לשתף איתה פעולה.
בנוסף: בנתיים פרט למכתב מיאיר דודוביץ' אין שום מסמך חתום שאפשר לקבול עליו משפטית. והמכתב הזה גם לא משהו- אינה הוראת חוק מחייבת.
העמותה הציע שיתוף פעולה להתאחדות, אך לא היה עניין מצד ההתאחדות.
- סליקאי זהב

אני רק שאלה...
האם מר דוידוביץ ,פירסם כתב ,הודיע, משהו על העיניין?
או שהוא רק צינור להעברת פוסטים של השר.
יש להתאחדות דעה,עמדה.כיוון?
ולא אל תפנו אותי לאיגוד,
האם מר דוידוביץ ,פירסם כתב ,הודיע, משהו על העיניין?
או שהוא רק צינור להעברת פוסטים של השר.
יש להתאחדות דעה,עמדה.כיוון?
ולא אל תפנו אותי לאיגוד,
פחות -לרוב זה יותר,,
אני אתחיל מהסוף להתחלה
1. אין ולא צריך לקשור בין ירי ספורטיבי/מעשי לבין ביטחון הציבור והגנה עצמית.
לדעתי ספורט הקליעה כמו ספורט הירי המעשי הם ענפי ספורט לכל דבר ועניין, וככה זה צריך להשאר.
2. מפעל ראוי ונשק ארגוני זה גרוע. ברגע שינסו להפוך את המועדונים למכבסה שמנפקת "בשחור" רשיונות נשיאה יסגרו מהר גם את הפירצה הזו ויקשו על חיי המתאמנים עוד יותר. צריך להלחם נגד זה.
3. אם נשארים בתחום הספורט בלבד, אז יש הרבה מנופים שאפשר להפעיל. על חוק זכות הקניין כבר דיברנו. חוק חופש העיסוק וכו וכו'. אני מאמין שבמקרה זה בג"ץ באמת יעזור, אבל כמו שאני יודע גם הגזירה הזו תעבור בשקט והרכנת ראש כמו אלו שקדמו ואלה שיבואו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הבעיה העיקרית היא שיותר ויותר מדינות בעולם מעמידות בסימן שאלה את הערך הספורטיבי של ירי מעשי. לאחר ההצלחה ההולנדית בחקיקה נגד הירי המעשי, וחוסר החשק שניכר בתגובה של IPSC, מספר נוסף של מדינות אירופאיות + מדינות אוסטרלאסיה התחילו לרחרח לגבי איך הושגה החקיקה, תגובת הציבור וכו'. אני רק יכול לשער לעצמי שישראל - אחת המדינות המערביות שהכי מגבילה את אזרחיה ועוקבת אחריהם (לא ייאמן שלרוב מדובר בממשלות ימין, נשמע כמו קומוניזם), גם כן עשתה את הברורים שלה.
במדינות רבות נשמעת הטענה שירי מעשי הוא ענף שהופך אנשים למכונות הרג, וזה מה שמוצג לציבור. אין כמעט מידע לגבי שיפור יכולות ריכוז, קואורדינציה וערכו של הענף כספורט. העובדה שאינו משמש כענף אולימפי ושתחרויות בינלאומיות אינן מוכרות מחוץ למסגרת IPSC, גם כן אינה תורמת.
וכאן אנחנו מגיעים לנושא האיגודים וההתאחדויות. קיימות עדויות בכל העולם, שאיגודי הירי לא ששים להושיט יד לספורטאי הירי המעשי. להפך. בהולנד, ברגע שהממשלה הציעה מימון חלקי שיכסה על ההפסדים מחברים שינטשו, ועוד כהנה וכהנה סוכריות בדמות חיזוק הירי האולימפי על כל ענפיו (אויר, 22", כדוריות, נשקים קצרים, ארוכים, וכו'), עזרה מימונית בהקמת מטווחים אולימפיים ברמה גבוהה וכו', כשהחלופה היא מלחמה בממשלה וממילא הפסד בסופו של דבר, האיגודים בחרו בטפיחה על השכם. בכלל, ישנן מדינות בהן האיגודים לא ששים ממילא להיות אחראים גם על התחום הנ"ל ועושים זאת בלית ברירה.
גם במסמך להלן ניתן לראות את ההפרדה הברורה שמנסים לעשות בין השניים. מצד אחד: ביטול הרישוי הפרטי עבור ירי מעשי, ומצד שני סוכריה ליורים האולימפיים: אי צורך בכספות (האמת היא שברוב מדינות העולם אין צורך בכספת עבור נשקים רמה D ומטה, כולל Rimfire ו Shotguns). אני משוכנע שזו אינה המתנה היחידה שתוצע להתאחדות לאורך המהלך הנוכחי.
אולי הארגונים הבודדים שניתן לסמוך עליהם הן העמותות, שבמקרים רבים אף מוצאות עצמן כאויבות של האיגודים וההתאחדויות (עדות לכך המלחמה של העמותה הספרדית בהתאחדויות האיזוריות). מבחינה זאת, NRA היא עמותה, אף כי התרגום הרשמי הוא איגוד. הבעיה היא שמרבית העמותות קטנות, וממילא ההצטרפות אליהן אינה מחייבת (בעוד שההצטרפות להתאחדויות הירי הן חובה עבור מי שרוצה להתאמן בתחום). רבים או שלא רוצים לשלם לשני ארגונים, או שפשוט מאמינים שבהיותם חברי איגוד, הוא יגן עליהם עם בוא הגזרות, וממש לא אכפת להם מי נפגע מהגזרות הנוכחיות. זה עד כדי כך פשוט.
במדינות רבות נשמעת הטענה שירי מעשי הוא ענף שהופך אנשים למכונות הרג, וזה מה שמוצג לציבור. אין כמעט מידע לגבי שיפור יכולות ריכוז, קואורדינציה וערכו של הענף כספורט. העובדה שאינו משמש כענף אולימפי ושתחרויות בינלאומיות אינן מוכרות מחוץ למסגרת IPSC, גם כן אינה תורמת.
וכאן אנחנו מגיעים לנושא האיגודים וההתאחדויות. קיימות עדויות בכל העולם, שאיגודי הירי לא ששים להושיט יד לספורטאי הירי המעשי. להפך. בהולנד, ברגע שהממשלה הציעה מימון חלקי שיכסה על ההפסדים מחברים שינטשו, ועוד כהנה וכהנה סוכריות בדמות חיזוק הירי האולימפי על כל ענפיו (אויר, 22", כדוריות, נשקים קצרים, ארוכים, וכו'), עזרה מימונית בהקמת מטווחים אולימפיים ברמה גבוהה וכו', כשהחלופה היא מלחמה בממשלה וממילא הפסד בסופו של דבר, האיגודים בחרו בטפיחה על השכם. בכלל, ישנן מדינות בהן האיגודים לא ששים ממילא להיות אחראים גם על התחום הנ"ל ועושים זאת בלית ברירה.
גם במסמך להלן ניתן לראות את ההפרדה הברורה שמנסים לעשות בין השניים. מצד אחד: ביטול הרישוי הפרטי עבור ירי מעשי, ומצד שני סוכריה ליורים האולימפיים: אי צורך בכספות (האמת היא שברוב מדינות העולם אין צורך בכספת עבור נשקים רמה D ומטה, כולל Rimfire ו Shotguns). אני משוכנע שזו אינה המתנה היחידה שתוצע להתאחדות לאורך המהלך הנוכחי.
אולי הארגונים הבודדים שניתן לסמוך עליהם הן העמותות, שבמקרים רבים אף מוצאות עצמן כאויבות של האיגודים וההתאחדויות (עדות לכך המלחמה של העמותה הספרדית בהתאחדויות האיזוריות). מבחינה זאת, NRA היא עמותה, אף כי התרגום הרשמי הוא איגוד. הבעיה היא שמרבית העמותות קטנות, וממילא ההצטרפות אליהן אינה מחייבת (בעוד שההצטרפות להתאחדויות הירי הן חובה עבור מי שרוצה להתאמן בתחום). רבים או שלא רוצים לשלם לשני ארגונים, או שפשוט מאמינים שבהיותם חברי איגוד, הוא יגן עליהם עם בוא הגזרות, וממש לא אכפת להם מי נפגע מהגזרות הנוכחיות. זה עד כדי כך פשוט.
נערך לאחרונה על ידי guyweisz בתאריך 08 דצמבר 2013, 16:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
רק כמה עובדות למען הדיוק:
בהולנד המהלך כנגד הירי המעשי נכשל. הכל חזר לקדמותו, כולל טעינת תחמושת.
לא מכיר אף מדינה אירופאית שמגבילה את הענף כענף. ההיפך הוא הנכון ברומניה ירי מעשי תופס תאוצה בשנה האחרונה לאחר שהיה די רדום.
מעולם לא שמעתי את הטענה ש "ירי מעשי הופך אנשים למכונת הרג" ממש כמו שלא שמעתי את זה לגבי עוסקים באמנויות לחימה למיניהן.
לא מכיר אף מדינה אירופאית שמגבילה את הענף כענף. ההיפך הוא הנכון ברומניה ירי מעשי תופס תאוצה בשנה האחרונה לאחר שהיה די רדום.
מעולם לא שמעתי את הטענה ש "ירי מעשי הופך אנשים למכונת הרג" ממש כמו שלא שמעתי את זה לגבי עוסקים באמנויות לחימה למיניהן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:רק כמה עובדות למען הדיוק:
בהולנד מתכוננים למהלך נוסף על-בסיס הסעיפים שכן עברו במרץ השנה, אתם תתוודעו לכך בקרוב. השינוי בחקיקה עצמה הוא המסוכן. לגבי הטענה, אני שמעתי אותה פעמים רבות בשנתיים האחרונות, כולל בכתב, וזו אחת מטענות הבסיס שהוצגו. כל מה שרשמתי כאן הן עובדות (עם כל הכבוד לרומניה). במדינה מסוימת דנים כבר מזה שנה למקד את הירי המעשי רק ברובי כדוריות, ולא לתמוך בירי המעשי בנשק קצר. לידיעתך.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
itamar כתב:מה שמטריד אותי יותר מהכל זה הדממה מכיוון של העמותה.
בשביל מה הקימו אותה אם לא כדי להלחם בגזירות כאלו?
א.
איתמר שלום,
איך אתה טוען שיש "דממה" מכיוון העמותה, כאשר נעשה פירסום רחב להנחייה הזאת והתקבלו לגביה כבר תגובות?
יש לנו דף פייסבוק ואתר רישמי ושם אנו מפרסמים את ההתייחסויות שלנו, אתה מוזמן להתחבר לשניהם.
ובאופן פרקטי, נתנו ליועצים המשפטיים שלנו לבחון את הנושא אבל כל עוד לא יצאה הנחיה כתובה, אין כל כך מה לבחון. אפשרי שזה רק בלון ניסוי לראות מה תהיה תגובת היורים המעשיים והמועדונים שלהם.
ביום שני יש ישיבת חירום בנושא ומספר חברי ועד ישתתפו בה. מעבר לכך צריך לזכור כי חוקית היורים מיוצגים ע"י התאחדות הקליעה ולנו אין אפשרות להחליף אותה אלא רק להציע לה את תמיכתנו ועזרתנו וזאת עשינו.
ככל שהמידע לגבי המהלך הזה יתגלה, נוכל לבחון צעדים נוספים או אחרים להתייחס אליו, אבל בינתיים הכדור נמצא במגרשם של היורים המעשיים, המועדונים שלהם והתאחדות הקליעה.
ליאור נדיבי
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
כמו שליאור כבר ענה:
את העמותה תראה מחר בשעה 9:00 בבוקר בדיון בועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת בנושא ״כשירות מאבטח״- דיון בהצעת החוק של דוד צור בנושא אישור כשירות ע״י פסיכולוג.
ובשעה 19:00 בבערב תראה אותה בפגישת החירום של יורי הירי המעשי במטווח בול בתל אביב.
את העמותה תראה מחר בשעה 9:00 בבוקר בדיון בועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת בנושא ״כשירות מאבטח״- דיון בהצעת החוק של דוד צור בנושא אישור כשירות ע״י פסיכולוג.
ובשעה 19:00 בבערב תראה אותה בפגישת החירום של יורי הירי המעשי במטווח בול בתל אביב.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
איתמר: אפילו השרשור הזה נפתח ע"י חבר הועד בעמותה
. אז כאן אתה טועה
- סליקאי זהב

פה בארץ אף אחד לא יסבסד את התאחדות הקליעה עבור אבדן הכנסות מצד ספורטאי הירי המעשי.
גם הטענה שהספורט הזה הופך אנשים למכונות הרג במדינה שבה מכריחים כל אזרח בריא לשירות קרבי בצבא היא הזויה ...
תגובת הספורטאים חייבת להיות נחרצת - ולא מגומגמת , לא לתת ביכלל פתח לאפשרות הזאת .
העובדה שבהיעדר עילה בתוקף ( היינו הפסקת פעילות ולו זמנית) מחולט הנשק כבר מהווה קו אדום מבחינתי ולא הייתי משקיע סכומי עתק ברכוש שאני עלול לאבד , אבל זה כבר באמת סוף הסיפור מבחינתי ... אם זה המצב , אגיד יפה שלום אחרי הקורס ואשאר עד הגזירה הבאה עם הרשיון המשמר , אשא נשק שאמנע מלהתאמן איתו ואקווה לטוב.
ד״א אם ההתאחדות לא יוצאת נגד הגזירה - אותה צריך לתבוע לפני המשהב״ט על כך שאיננה מייצגת את מרבית חבריה נאמנה.
גם הטענה שהספורט הזה הופך אנשים למכונות הרג במדינה שבה מכריחים כל אזרח בריא לשירות קרבי בצבא היא הזויה ...
תגובת הספורטאים חייבת להיות נחרצת - ולא מגומגמת , לא לתת ביכלל פתח לאפשרות הזאת .
העובדה שבהיעדר עילה בתוקף ( היינו הפסקת פעילות ולו זמנית) מחולט הנשק כבר מהווה קו אדום מבחינתי ולא הייתי משקיע סכומי עתק ברכוש שאני עלול לאבד , אבל זה כבר באמת סוף הסיפור מבחינתי ... אם זה המצב , אגיד יפה שלום אחרי הקורס ואשאר עד הגזירה הבאה עם הרשיון המשמר , אשא נשק שאמנע מלהתאמן איתו ואקווה לטוב.
ד״א אם ההתאחדות לא יוצאת נגד הגזירה - אותה צריך לתבוע לפני המשהב״ט על כך שאיננה מייצגת את מרבית חבריה נאמנה.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 08 דצמבר 2013, 18:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום

נ.ב .
אינני בא בשום טענה לעמותה . הפעילים בה לפחות מנסים לעשות משהו למרות שספק אם הם זוכים לתמיכה של אחוז בודד מהספורטאים או מחזיקי הנשק .
למרות שאני נמנע מלהצטרף אל העמותה , אשמח לתרום כסף לכל מהלך משפטי שהיא תיזום .
אינני בא בשום טענה לעמותה . הפעילים בה לפחות מנסים לעשות משהו למרות שספק אם הם זוכים לתמיכה של אחוז בודד מהספורטאים או מחזיקי הנשק .
למרות שאני נמנע מלהצטרף אל העמותה , אשמח לתרום כסף לכל מהלך משפטי שהיא תיזום .
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב: אם זה המצב , אגיד יפה שלום אחרי הקורס ואשאר עד הגזירה הבאה עם הרשיון המשמר , אשא נשק שאמנע מלהתאמן איתו ואקווה לטוב.
אחד לא קשור בשני.
אתה יכול להשאר עם הרשיון המשמר שלך ולהתאמן בנתיים עם נשק שכור של המטווח.
אני במקומך לא הייתי שש בנתיים להמיר את הרשיון המשמר שיש לך במשהו אחר, כי בסופו של דבר לא יהיה לך לא זה ולא זה.
אם כבר הייתי עושה משהו, זה ללחוץ לקבלת רשיון על נשק נוסף בתבחין של מתאמן פעיל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר