עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עוד גזירה חדשה מבית אהרונוביץ

על ידי pichinan » 18 דצמבר 2013, 22:56

itamar כתב:
pichinan כתב:
donduck כתב:חברים,
אין פה שום עניין של שמועות העניין כתוב בבירור:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLicense/PersonalLicense/Pages/FirearmLicensingCriterion.aspx
תבחין 15 כולל הסבר .
הכל נכון לרגע זה בלבד, וגם זה לא בטוח :shock:

מקווה שהם לא מתכוונים להפוך את העילה לאחזקה במקום נשיאה.

גם אני מקווה כך, אבל תחושת הבטן שלי זהה.
במקרה כזה, אני לא מתכוון לחכות לשום עמותה שתילחם עבורי, אלא להלחם ברוע הגזרה בעצמי.

א.

לדעתי הם נתלים בסיבתיות של התבחין. הרי התבחין המשמר לא קיים מאהבת מרדכי. זו גם הסיבה שהם מצאו בפסילת האפשרות להחליף נשק (אז כבר כאילו אין זכות קנין). יכול להיות שזו הסיבה גם למהלך הנוכחי, שוב - אם הוא באמת קיים. אני מקווה שלא. הרי ההגיון נותן שבמדינה כמו שלנו אם כבר יש אנשים חמושים, אז שישאו את הנשק עליהם. But who knows. אולי נתבדה, ובינואר אף נתבשר שניתן להחליף נשקים, למרות שאני לא חושב שלאף אחד יהיה כדאי לעשות זאת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 18 דצמבר 2013, 22:58

pichinan כתב:
riko כתב:
ramdishon כתב: אם הרשיון שלך הוא מלפני 2011 (מועד מדויק אינני יודע)- קרוב לוודאי שבחידוש הבא יופיע אצלך המשמר.

רם, להבנתי את ההנחיות המעודכנות - זה לא נכון, החל מ 1.1.14 לא יתנו תבחין ״משמר״ לאף אחד, מלבד אלו שהיה להם תבחין ״משמר״ לפני תאריך זה. מה יקרה בחידוש הבא עם אלו שתחת תבחין ״אחר״ - שאלה טובה, הגיוני להניח שהם ידרשו לוותר על הנשק כי אינם עומדים בשום תבחין ועילת ה״ותק״ (משמר) כבר לא תהיה קיימת...

שחר

לא בטוח שאתה צודק כאן.
יש להבדיל בין מי שהתבחין שלו אחר, מכיוון שלא עולה בקנה אחד עם אף תבחין אחר (למשל אח"מים ועוד כהנה וכהנה אנשי שלומנו, שממילא אף אחד לא ידרוש מהם לעולם להפקיד את נשקם) לבין התעודות עליהן רשום תבחין אחר כי הן ישנות יותר, אבל מדובר בעילה המשמרת.

לדעתי לא היתה כאן לעולם החלפת תבחין מ"אחר" ל"משמר". בעבר משרד הפנים הכניס להגדרה של "אחר" גם את הרשיונות עם ותק, ואז החליטו לעשות את ההפרדה המתבקשת ולתת לתבחין הותק שם משלו (איזה כיף). אז ברשיונות של השנים האחרונות רשום "משמר", אבל העילה בשני המקרים היתה זהה: ותק של הרשיון יותר מעשר שנים.

זו דעתי הצנועה, אבל כבר ידוע שלא תמיד ההגיוני הוא גם הקיים.

אכן נשמע הגיוני ועולה בקנה אחד עם מה שכתבתי, אבל לך תדע...
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 18 דצמבר 2013, 23:40

ומה עם החלפת כלים ברישיון בתבחין "משמר" - האם תחודש מה- 01.01.2014?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 דצמבר 2013, 23:54

GUSS כתב:משנת 1983 החליפו לי שמות של תבחינים, כבר לא זוכר כמה,
היום אני בתבחין "אחר"
מי יודע לאשורו מה הדין?

אני חושב שהדין היה צריך להיות ערעור/עתירה על עצם ההעזה של המשרד לבט"פ להעביר בעל רשיון מתבחין לתבחין או לבטל אותו בצורה שרירותית.

מה שאני הולך להגיד ישמע קצת הזוי כי התרגלנו לחשוב שאין לנו שום זכויות, אבל...
אם מסתכלים על תקדימים של עירעורים של אנשים פרטיים שעתרו נגד החלטות שרירותיות של משרד הפנים, אז אפשר למצוא בהם קו מנחה.
בכל מקרה כזה התבקש המשרד להביא סיבות טובות מדוע יש לשלול מאדם מסוים את הרשיון.
בדיוק מאותו הטעם שהמדינה אינה יכולה לקחת מאדם סתם ככה בצורה שרירותית את רשיון הנהיגה שלו, או כל רשיון אחר - ככה הם לא יכולים לקחת מאדם סתם ככה את רשיון הנשיאה שלו (ביחוד בתבחין משמר שהוא הנצחה של המצב מלפני 1996).

בשורה התחתונה, רובינו נושאים נשק 10-20, ללא שום דופי, עבר פלילי וללא שום רבב בהתנהגות.
רובינו גם שירתנו את המדינה נאמנה בשירות צבאי סדיר ומילואים.

משנתנה לנו המדינה רשיון נשיאה, אין להם שום סיבה/סמכות לקחת אותו מאיתנו בצורה שרירותית. לדעתי יש פה קייס מאד טוב לעתירה במידה ויהיה צורך וסיכוי מאד טוב גם לזכות, למרות שבתי המשפט הם לא בדיוק חובבי נשק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 דצמבר 2013, 23:56

c425x כתב:ומה עם החלפת כלים ברישיון בתבחין "משמר" - האם תחודש מה- 01.01.2014?

כן תוכל להחליף את הנשק שלך באקדח קפצונים...
באמת נראה לך שזה הולך לקרות?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 19 דצמבר 2013, 00:31

כל הניתוחים וההסברים שהועלו כאן, הגיוניים ככל ישמעו הם בגדר של ספקולציה על גבול הנבואה. אף אחד לא באמת יודע מה יהיה, לדעתי גם לא אנשי האגף לרישוי כלי יריה או הממונים עליהם.
בשליש הראשון של השנה הבאה עומד לצאת חוק כלי יריה חדש. הזוכה במכרז לכתיבתו התיעץ ומתיעץ עם הרבה אנשים מהתחום, למיטב הבנתי גם עם העמותה לקידום תרבות הנשק. לדעתי, אין מה לרוץ עכשיו ולשנות תבחינים שכן בחוק החדש יהיו כל מיני תבחינים, וכי השמות שלהם באמת לא חשובים, להוכחה, המעברים השרירותיים בין התבחינים, ובין "תעודות" ל"רשיונות".
מה שצריך לזכור הוא שהמדיניות המוצהרת היא מדיניות מצמצמת, ולהבנתו של המשרד לבטחון פנים ישומה בנוי על צמצום הרישוי הפרטי אל מול הרחבת הרישוי הארגוני, והסיבות לתפיסת עולם זו רבות.
לכן, כל עוד אחזקה של כלי יריה אינה זכות מוקנת, חוקתית, ולפקידי הרישוי ניתן שיקול דעת במתן רשיונות המצב לא ישתנה מהותית.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 19 דצמבר 2013, 07:37

donduck כתב:לכן, כל עוד אחזקה של כלי יריה אינה זכות מוקנת, חוקתית, ולפקידי הרישוי ניתן שיקול דעת במתן רשיונות המצב לא ישתנה מהותית.

גם רשיון נהיגה אינו זכות מוקנית חוקתית, אלא פריבילגיה שהממשלה נותנת לאזרח שעמד בהצלחה במבחנים, בריאותו תקינה, ועברו התחבורתי ללא דופי.
משניתן כבר הרשיון, המדינה אינה יכולה לבוא ולשלול מאדם רשיון נשק בצורה שרירותית, באותה דרך שאינה יכולה לשלול מאדם רשיון נהיגה בצורה שרירותית.

לגבי החוק החדש, והעתיד הצפוי, לא צריך להיות נביא כדי לדעת שהולך להיות רק יותר רע.
ותסלח לי, אבל אני ממש לא מבין מה השאננות שלך.
צריך לעצור את הסחף בכל דרך **עכשיו** ולכשיגיע החוק אם יגיע, אז נתמודד איתו.
3 חודשים במדינת ישראל זה המווווןןןןן זמן. הרבה דברים יכולים לקרות. יקח לפחות שנה אם לא יותר עד שהחוק יעבור את כל הועדות, יאושר בממשלה ובכנסת ב-3 קריאות. בדרך גם יכולה להתפרק הממשלה ונלך לבחירות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 19 דצמבר 2013, 15:43

itamar כתב:ביחוד בתבחין משמר שהוא הנצחה של המצב מלפני 1996

לצערנו הוא לא הנצחה של מצב. התבחין המשמר מקורו בחשש לפניה לבג"ץ על בסיס זכות קנין ושפסיקה לטובת העותרים תביא לגל ענק של עתירות בנושא נשק, וכמובן שמשרד הפנים דאז ממש לא היה מעונין לפתוח את תיבת פנדורה הזאת. הרעיון המקורי היה לשמר את הנשק שהינו קנין בעליו, ולאו דווקא לשמר זכויות הקשורות בו, אף כי עד עכשיו אף אחד לא שינה זכויות אלה. לצערי זה כך, וכל הענין של מניעת החלפת נשק מקורו בכך.

כל מי שחושב שמדובר ברעיון חדש, שלמישהו פתאום קפץ הפיוז במשרד לבטחון פנים, אז ממש לא. המשרד השתנה, האחראים על התחום הם אותם אחראים. בראשית 2010 פרסמתי כאן את הפוסט הבא. רוב התגובות לפוסט היו של אי אמון (למשל של קראון):

http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic ... 7%93%D7%AA

כרגע לדעתי יש להלחם בשני מישורים: האחד המשך מתן רשיונות משמרים למי שהחזיק בנשק במשך זמן כה רב בהיותו אזרח למופת (למה שאחרי 10 או 15 שנה זה ישתנה?), והשני - למרות שעוד חזון למועד - המשך זכות נשיאה לבעלי רשיונות משמרים בהווה (שלא יהפוך לאחזקה על-סמך העובדה שבכך זכות הקנין אינה נשללת). את המגמה לעשות זאת ניתן לראות בטבלה שצורפה.

בענין של החלפת הנשק, כמו שאמרו קודמיי, הייתי נזהר. אם אכן מתכוונים להחזיר את האפשרות הזאת, הייתי מבקש לדעת מדוע. למה כשהכל הופך לקשה יותר, בעיקר בתחום המשמר, את זה הם מוכנים להשיב. האם בגלל לחצים כלכליים (מכיוון הסוחרים בעיקרׁ)? או האם יש סיבה אחרת? כי בגדול, אם זכות הקניין שלי על הנשק היא הסיבה לרשיון המשמר, האם החלפתו עלולה בשלב כלשהו לגרום לאיבוד קניין בעיני החוק?
נערך לאחרונה על ידי guyweisz בתאריך 19 דצמבר 2013, 19:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bmanor » 19 דצמבר 2013, 16:33

רשיון הנשק שלי היה עד היום בתבחין אחר (לפני 1996). אתמול קבלתי הודעת חידוש רגילה לשלוש שנים בתבחין משמר. זה עונה על השאלה מה קורה החל מ2014 עם תבחין אחר שמקורו בוותק. הוא הופך למשמר. בסך הכל המשרד מבצע את מה שהודיע שיעשה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pichinan » 19 דצמבר 2013, 18:05

bmanor כתב:רשיון הנשק שלי היה עד היום בתבחין אחר (לפני 1996). אתמול קבלתי הודעת חידוש רגילה לשלוש שנים בתבחין משמר. זה עונה על השאלה מה קורה החל מ2014 עם תבחין אחר שמקורו בוותק. הוא הופך למשמר. בסך הכל המשרד מבצע את מה שהודיע שיעשה.

אתה בפאזה אחת אחורה. אנחנו לא מדברים על התבחין "משמר" - זה דבר שקיים כבר בשנה וחצי האחרונות. מדובר על מה שקורה החל מינואר 2014. כל הדיון על אחר-משמר הוא דיון סרק, (כל עוד ה"אחר" מקורו בותק ולא במשהו אחר). האחר הוא משמר. מה שמדאיג הוא לא מה שקורה עד ל 31 לדצמבר, אלא החל מהיום שלמחרת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 19 דצמבר 2013, 19:53

donduck כתב:כל הניתוחים וההסברים שהועלו כאן, הגיוניים ככל ישמעו הם בגדר של ספקולציה על גבול הנבואה. אף אחד לא באמת יודע מה יהיה, לדעתי גם לא אנשי האגף לרישוי כלי יריה או הממונים עליהם.
בשליש הראשון של השנה הבאה עומד לצאת חוק כלי יריה חדש. הזוכה במכרז לכתיבתו התיעץ ומתיעץ עם הרבה אנשים מהתחום, למיטב הבנתי גם עם העמותה לקידום תרבות הנשק. לדעתי, אין מה לרוץ עכשיו ולשנות תבחינים שכן בחוק החדש יהיו כל מיני תבחינים, וכי השמות שלהם באמת לא חשובים, להוכחה, המעברים השרירותיים בין התבחינים, ובין "תעודות" ל"רשיונות".
מה שצריך לזכור הוא שהמדיניות המוצהרת היא מדיניות מצמצמת, ולהבנתו של המשרד לבטחון פנים ישומה בנוי על צמצום הרישוי הפרטי אל מול הרחבת הרישוי הארגוני, והסיבות לתפיסת עולם זו רבות.
לכן, כל עוד אחזקה של כלי יריה אינה זכות מוקנת, חוקתית, ולפקידי הרישוי ניתן שיקול דעת במתן רשיונות המצב לא ישתנה מהותית.

1. אם לא ננתח ונעשה ספקולציות, איך נוכל להכין את עצמנו? גם לספקולציות יכול להיות בסיס חזק יותר או פחות על-סמך נסיון העבר. מדוע בטבלה המצוינת, בעמודה של הנשק שניתן להחזיק, לא מצויינת תחמושת? השמטה תמימה, או שיש משהו מאחורי זה?

2. טוב לדעת שלראשונה מאז 1949 עומד לצאת במדינת ישראל חוק חדש. מה זה אומר? האם מדובר בחוק קשיח שלא יאפשר יותר הוצאת תקנות כל שני וחמישי? או שמדובר בחוק שיהווה בסיס קשוח יותר לחוק הקיים, ושתקנות עתידיות ימצאו צידוק בבסיס קשוח יותר?

3. אני לא מבין גדול בחוק הישראלי (לא כך בחוק של מדינות אחרות). אשמח אם תאיר את עיניי: מה זאת אומרת "הזוכה במכרז לכתיבת חוק"? חוק לא אמור להיות מגובש בבית המחוקקים, להיות מוצג ע"י חבר הכנסת / הועדה שעמלה עליו בצמוד למומחים בתחום, ולאחר מכן לעבור הצבעות ואישור או דחיה?

4. נחמד שאותו "זוכה במכרז" מתייעץ עם "מומחים בתחום" (מיהם אותם מומחים? God knows). למיטב הבנתך גם עם העמותה? אני שמח שכך, אבל האם היחס הוא אותו יחס כמו לאותם "החבר'ה מהעמותה לקידום הנשק", כפי שהגדירה בלשון צחה חברת הכנסת בועדה האחרונה? האם באותה ועדה התייחסו לעמדת העמותה? האם ה"זוכה במכרז" יתייחס אליה? העמותה היא גוף שנמצא בחיתוליו, ללא כח פוליטי או כלכלי, שהוקם מאוחר מדי - בעת שבה החוק כבר עומד בפני אתגרים מהחשובים ביותר. אני שמח שהעמותה שם, אבל מי עוד? מיהם המומחים שעתיד התחום מונח בידם? מה הם מציעים? מה הם מקריבים במו"מ, במידה וקיים (במשא ומתן נושאים, אך גם נותנים)?
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 19 דצמבר 2013, 20:53

אתה תאלץ לחכות, כמו כולנו, ולראות מה יקרה.
כמובן שאתה רשאי להמשיך ולהתפלסף בזמן שאתה מחכה. זה מעביר יופי את הזמן.
אגב, אתה לא באמת מאמין שראש הממשלה או שרים אחרים כותב את הנאומים של עצמם, נכון? כך גם בעניין חוקים. הם רק לוקחים את קרדיט.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יריב11 » 20 דצמבר 2013, 13:30

אני חושב שמתפספת כאן נקודה מאד חשובה, אף תבחין לא מוגן, ומה שכן מוגן היום יותקף מחר ולהפך.
אם לא נתאגש כולנו כאן והיום, מחר לא יהיה כלום לאף אחד
ולכן כמו שאמרתי חשוב לתמוך בעמותה החדשה גם אם היא קטנה ובראשית דרכה, כך מתחיל כל אירגון
ושבת שלום
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 דצמבר 2013, 16:27

מפה זה התחיל והייתי שמח עם פה זה היה נשאר.
http://mops.gov.il/Documents/Publications/Firearms/Reports/CohenReport.pdf
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pichinan » 20 דצמבר 2013, 17:57

argra11 כתב:מפה זה התחיל והייתי שמח עם פה זה היה נשאר.
http://mops.gov.il/Documents/Publications/Firearms/Reports/CohenReport.pdf

אם הייתי יודע אז, הייתי קונה יאכטה, עכשיו אין לי סיבה %3
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד