לחצים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
לחצים
שלום לכולם : הייתי מעורב במעט בויכוח נוקב (אני לא שחקן ראשי), מי מכם יוכל לפתור לנו את הבעיה, מבחינת לחצים מיהו הכדור החזק יותר מבין השניים +P+ לסוגיו או כדור עוזי תיקני, מי מהם עוצמתי יותר? בעל כושר עצירה גבוה יותר? וכן גם מזיק לאקדח יותר לאורך זמן, במידה והאקדח הוא גלוק אם הם מזיקים לו בכלל, תודה לעונים.
- סליקאי זהב

Re: לחצים
ה+P+ הוא החזק מבין שניהם, וגם מכיוון שאין לא תקינה כך שכל יצרן יכול לרקוח אותו לרצונו,
כדור העוזי הוא כדור +P נאטו ורק בכדי לגרום לסדן הכבד של העוזי לזוז. הבעיה בכדורי עוזי לא הייתה עוצמתו שכן אקדחים מודרניים נבנים כדי לעמוד בלחצי +P, אלא הפיקה הקורוזיבית שלו.
כדור העוזי הוא כדור +P נאטו ורק בכדי לגרום לסדן הכבד של העוזי לזוז. הבעיה בכדורי עוזי לא הייתה עוצמתו שכן אקדחים מודרניים נבנים כדי לעמוד בלחצי +P, אלא הפיקה הקורוזיבית שלו.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
גלוק לא יכול לירות כדורי עוזי בגלל הפיקה הקשה של כדורי העוזי. (אני מדבר על התחמושת הישנה עם הפיקות העגולות)
אתה יכול לנסות, זה יעלה לך בהרבה תיסכול ואפילו בנוקרים שבורים.
מעבר לזה, פרט לכדורי PRESSURE PROOFING, אני לא מכיר שום תחמושת 9ממ בלחצים גבוהים יותר מאשר +P+.
א.
אתה יכול לנסות, זה יעלה לך בהרבה תיסכול ואפילו בנוקרים שבורים.
מעבר לזה, פרט לכדורי PRESSURE PROOFING, אני לא מכיר שום תחמושת 9ממ בלחצים גבוהים יותר מאשר +P+.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

+P+ מאפשר לחץ גבוהה יותר ולכן מבחינת מהירות וחדירות (אם מדובר ב-FMJ) הוא המנצח.
מבחינת לעצור מטרה, לא מחייב. הכל תלויי באיזה בוליט מדובר. (FMJ, FTJ, JHP, THP)
אחד הדברים שצריך להיזהר מהם הוא, חדירות יתר. ולכך ישנן אין סוף נוסחאות איזון. לדוגמא: ווינצ'סטר SXT 147 גריין (LOAD רגיל) או ווינצ'סטר SXT 127 גריין +P+ שניהם JHP
כדור לא חייב להיות עוצמתי (מבחינת לחצים) בכדי להיות בעל כוח עצירה גבוהה. כדורי 9ממ FMJ נשארים באותו קוטר מזמן הירי עד לעצירה, כדורי FMJ מגדילים את קוטרם והופכים מידית פחות חדירים אבל בעלי כוח עצירה גבוהה יותר.
מבחינת לעצור מטרה, לא מחייב. הכל תלויי באיזה בוליט מדובר. (FMJ, FTJ, JHP, THP)
אחד הדברים שצריך להיזהר מהם הוא, חדירות יתר. ולכך ישנן אין סוף נוסחאות איזון. לדוגמא: ווינצ'סטר SXT 147 גריין (LOAD רגיל) או ווינצ'סטר SXT 127 גריין +P+ שניהם JHP
כדור לא חייב להיות עוצמתי (מבחינת לחצים) בכדי להיות בעל כוח עצירה גבוהה. כדורי 9ממ FMJ נשארים באותו קוטר מזמן הירי עד לעצירה, כדורי FMJ מגדילים את קוטרם והופכים מידית פחות חדירים אבל בעלי כוח עצירה גבוהה יותר.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

תהליך פרופינג מתבצע בלחצים של 315 מגה פסקל (גם לפי NATO וגם לפי CIP). התקן לכדור 9 מ"מ נאט"ו שהזכיר גלוקבסטר הוא 252 מגה פסקל (עד כאן מויקיפדיה - מגובה ע"י מקורות נוספים). תחמושת ה +P+ החזקה ביותר שמצאתי היא סדרה מוגבלת של Hirtenberger מהשנים 1990-1992 בשם L7A1 עם לחצים שהגיעו עד 345 מגה פסקל (שהם בערך 50 אלף PSI) וכן היו חבר'ה שירו תחמושת כזו בגלוק וגם הם וגם האקדח שרדו לספר על זה...
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
Neon Golden כתב:תהליך פרופינג מתבצע בלחצים של 315 מגה פסקל (גם לפי NATO וגם לפי CIP). התקן לכדור 9 מ"מ נאט"ו שהזכיר גלוקבסטר הוא 252 מגה פסקל (עד כאן מויקיפדיה - מגובה ע"י מקורות נוספים). תחמושת ה +P+ החזקה ביותר שמצאתי היא סדרה מוגבלת של Hirtenberger מהשנים 1990-1992 בשם L7A1 עם לחצים שהגיעו עד 345 מגה פסקל (שהם בערך 50 אלף PSI) וכן היו חבר'ה שירו תחמושת כזו בגלוק וגם הם וגם האקדח שרדו לספר על זה...
אני רוצה להאמין שאקדחים בנויים לעמוד בסטית תקן של קצת יותר מ-10% מעל הלחצים של ה-PROOFING LOAD.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:גלוק לא יכול לירות כדורי עוזי בגלל הפיקה הקשה של כדורי העוזי. (אני מדבר על התחמושת הישנה עם הפיקות העגולות)
א.
גם פיקות ברדן שיש בכדורי עוזי, גלוק עם קפיץ נוקר מקורי אוכל ללא בעיה.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

השאלה היא, הקפיץ יספק אולי מספיק כוח אבל, האם הנוקר המקורי של גלוק יעמוד במשימה לאורך זמן או שכדאי להחליף לנוקר טיטניום?
- סליקאי זהב

אלדר כתב:itamar כתב:גלוק לא יכול לירות כדורי עוזי בגלל הפיקה הקשה של כדורי העוזי. (אני מדבר על התחמושת הישנה עם הפיקות העגולות)
א.
גם פיקות ברדן שיש בכדורי עוזי, גלוק עם קפיץ נוקר מקורי אוכל ללא בעיה.
יכול להיות שאצלך זה עובד, אצלי זה לוקח בין 3-4 נקירות על אותו כדור כדי לבצע ירי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מצד אחד, אני שומע על כמה כולם מנסים לשמר את הנשק שלהם, לא לירות בו כמויות גדולות של כדורים, מדברים על שחיקה ואי אפשרות לתיקון וכו'.
מהצד השני, מתעללים פה בגלוקים, נוקרים עפים באויר, הפריימים חוטפים פגזים של +P מה נהיה?

מהצד השני, מתעללים פה בגלוקים, נוקרים עפים באויר, הפריימים חוטפים פגזים של +P מה נהיה?
- סליקאי זהב

glock34 כתב:מצד אחד, אני שומע על כמה כולם מנסים לשמר את הנשק שלהם, לא לירות בו כמויות גדולות של כדורים, מדברים על שחיקה ואי אפשרות לתיקון וכו'.
![]()
![]()
זה היה לפני ההנפצה החדשה של יעקב עמית.
תבחין משמר/אחר היה אחד התבחינים היחידים שאפשר לך בימים הטובים להחליף את הנשק שלך בכל מה שאתה רק רוצה ומבלי להוכיח מחדש שאין לך אחות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

11 הודעות