סכין קראמביט

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סכין קראמביט

על ידי glock34 » 24 פברואר 2014, 00:27

הייתי מעוניין לדעת האם מתאפשר בארץ (במסגרת החוק) להסתובב עם סכין מתקפלת (לא קפיצית) באורך 3 אינץ' (פחות מארבע אצבעות)
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: סכין קראמביט

על ידי itamar » 24 פברואר 2014, 07:20

לא.
הדבר היחידי שאתה יכול להסתובב איתו בארץ זה אולר (להב לא מתקבע) בעל אורך של פחות מ-4 אצבעות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 24 פברואר 2014, 10:49

למיטב ידיעתי זה לא הולך לפי כמות אצבעות אלא לפי אורך בסנטימטרים: 7 ס"מ.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 24 פברואר 2014, 11:13

~Hunter~ כתב:למיטב ידיעתי זה לא הולך לפי כמות אצבעות אלא לפי אורך בסנטימטרים: 7 ס"מ.

http://www.youtube.com/watch?v=Ykft-ImaMo0
https://www.knife.co.il/index.php/%D7%A ... 7%99%D7%9F

גם סכין עם באורך 1 ס"מ עם להב ננעל נחשב לסכין ואסור בנשיאה.
מאידך, אולר שלהבו לא ננעל ואורכו לא עולה על 10 ס"מ מותר בנשיאה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 24 פברואר 2014, 16:10

מה הכוונה ננעל?
עם אורך הלהב, אין כל בעיה הקראמביט הוא להב קצרה מאוד.
עם נושא הנעילה אני מבולבל. גם בלדרמן יש סכין והיא ננעלת כאמצעי אבטחה למשתמש או באולר שוויצרי הדבר דומה.
גם לסכינים יפניות לפתיחת קופסאות או חיתוך שטיחים מקיר לקיר יש נעילת אבטחה.
האם כל אלו הנ״ל אינם חוקיים לנשיאה? (אני לא אתפלא אם התשובה היא כן)
אני מפחד לשאול אבל... מה לגבי סכינים קבועות להב? (מצחיק הא?)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 24 פברואר 2014, 17:13

glock34 כתב:מה הכוונה ננעל?
עם אורך הלהב, אין כל בעיה הקראמביט הוא להב קצרה מאוד.
עם נושא הנעילה אני מבולבל. גם בלדרמן יש סכין והיא ננעלת כאמצעי אבטחה למשתמש או באולר שוויצרי הדבר דומה.
גם לסכינים יפניות לפתיחת קופסאות או חיתוך שטיחים מקיר לקיר יש נעילת אבטחה.
האם כל אלו הנ״ל אינם חוקיים לנשיאה? (אני לא אתפלא אם התשובה היא כן)
אני מפחד לשאול אבל... מה לגבי סכינים קבועות להב? (מצחיק הא?)

הבנת נכון.
גם סכינים יפניות לפתיחת קופסאות, סכיני מטבח, חיתוך שטיחים, סכינים קבועות להב וכל מה שלא עונה על הדרישה של "אולר שאורך להבו לא עולה על 10סמ" - נטל ההוכחה שאתה נושא אותם למטרות ראויות מוטל על כתפיך, שאחרת "חזקה היא" שאתה נושא את זה למטרה פלילית.

ז"א:
- אם אתה שף/קצב שלוקח את הסכינים שלו בתיק להשחזה אצל לובלינסקי - אתה חוקי לחלוטין.
- אם אתה חשמלאי/מתקין טפטים/שטיחים מקיר לקיר ושוטר ימצא בכליך סכין לחיתוך שטיחים אתה חוקי לחלוטין.
- אם אתה נתפס ביום שישי ב-2 בלילה באיזור המועדונים בנמל ת"א לבוש במיטב בגדיך, כשבכיסך סכין יפנית - תהיה לך בעייה גדולה ובצדק!!! כי איזה הסבר הגיוני אתה יכול לספק לזה?

אותו כנ"ל לגבי לדרמן. העובדה שהוא MULTI TOOL יכולה לתת לך הרבה "הנחות" על זה שהלהב שלו מתקבע. מצד שני, אני מאד לא ממליץ לך להתפס עם אחד כזה בכיס במקום שלא תוכל לספק הסבר מניח את הדעת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 24 פברואר 2014, 18:10

אם הבנתי נכון,
כל עוד אני יכול להצדיק את קיום הסכין/אולר/מולטיטול למקום בו אני נמצא, אני בסדר עם החוק.
דוגמא: אני בטיול שטח ברמה"ג עם המשפחה, בתיק בכיס יש לי אולר מתקפל שלא עולה על 7ס"מ אבל בהחלט ננעל. עוצר אותי איש חוק (כי ראה שמע או דמיין) ואני מסביר לו שמדובר באולר המשמש ככלי עזר בשטח. (חיתוך חבלים, עשבי תיבול/תה, יש גם להב חיתוך חגורת הבטיחות (שלא נזדקק), חיתוך בשר וכיו"ב. בקיצור, הוא מבין שלא מדובר בכותרת הבאה בעיתון אלא באיזה חובב טבע שהמשפחה הפסידו לו בהתערבות על לילה בשטח (והם הפסידו) הוא יתן לי ללכת או לפחות יאפשר לי להיפתר מהסכין?

אני מגיע לארץ לא מעט, לפחות פעם בשנה ואני מטייל מהערבה עד רמה"ג עם קבוצה של בערך 20 חבר'ה. מעולם לא עלתה בי המחשבה, שהאולר כיס שלי יכניס אותי לבעיה. מכוון שידעתי על מגבלות אורך הלהב עצמו (כמעט בכל העולם) קניתי לי אולר קרמביט (סכין קצרה ומעוגלת בסגנון ציפורני חתול) נוחה בהרבה מכל להב ישר למעט אכילת סטייקים. בקצה הידית יש טבעת שמאפשרת פתיחה של כף היד למטרות אחרות ללא נפילה של הסכין. (מעולה לעבודות גיזום. האמת שזה המקור, גיזום שושנים) אותי היא משמשת לפתיחת מכתבים, קופסאות, חיתוך חבלים, גיזום/קטיף, חלק מערכת עזרה ראשונה וכיו"ב.
האם זה יכול ליצור לי בעיה פלילית?
תודה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 24 פברואר 2014, 18:28

בואו נבהיר את העניין:
אולר, על פי חוק, הוא סכין מתקפלת שאורך הלהב שלה הוא לא יותר מ - 10 ס"מ (לא שבעה כמו שנכתב פה בטעות), ובנוסף הלהב אינו מתקבע. משמעות: אם הלהב מתקבע (=ננעל), זה נחשב סכין גם אם אורך הלהב 4ס"מ.
החוק מגדיר שחזקה שנשיאת אולר היא כשרה - כלומר, אם שוטר תופס אותך עם אולר - הוא צריך להוכיח שזה למטרה לא כשרה. לעומת זאת במקרה של נשיאת סכין - מי שנושא את הסכין צריך להוכיח שזה למטרה כשרה.
שאלת כשרות המטרה נתונה לשיקול דעת, כמו שפירט פה איתמר.
לעניים כותרת השרשור - אני חייב לציין שלטעמי סכין קרמביט היא לא בדיוק האביזר המתאים לחתוך את הסלט, יש לי הרגשה מוזרה שנסיון לשייך סכין כזו למטרה "כשרה" יהיה קצת בעייתי... :lol:
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 24 פברואר 2014, 21:05

לשייך סכין כזו למטרה "כשרה" יהיה קצת בעייתי... :lol:
-------------------------------------------------------
אלא אם אתה מוהל מדופלם, בקטגורית open ...
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי afss » 24 פברואר 2014, 21:53

glock34 כתב:אם הבנתי נכון,
כבתיק בכיס יש לי אולר מתקפל שלא עולה על 7ס"מ אבל בהחלט ננעל. עוצר אותי איש חוק (כי ראה שמע או דמיין) ואני מסביר לו שמדובר באולר המשמש ככלי עזר בשטח. (חיתוך חבלים, עשבי תיבול/תה, יש גם להב חיתוך חגורת הבטיחות (שלא נזדקק), חיתוך בשר וכיו"ב. בקיצור, הוא מבין שלא מדובר בכותרת הבאה בעיתון אלא באיזה חובב טבע שהמשפחה הפסידו לו בהתערבות על לילה בשטח (והם הפסידו) הוא יתן לי ללכת או לפחות יאפשר לי להיפתר מהסכין?

הבנת לא נכון!
הוא יעכב אותך וידרוש ממך לוותר על הסכין/אולר/ווטאבר. אם תתעקש, הוא ידרוש ממך להתלוות עמו לתחנת המשטרה ואולי אף יעצור אותך.
ואז, כשתגיע לבית המשפט, תתפלל שהשופט יחליט שאכן נשאת את הכלי למטרה כשרה.
רק לסבר את האוזן, לי היה ווטרמן, של לדרמן, בבגאז' של הרכב והוצאתי אותו. לא לוקח סיכונים.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 24 פברואר 2014, 22:14

הכוונה שלי היא לא להסתובב עם קראמביט בפאבים, כמו שהזכרתי קודם, למעט מטרות אוכל, הקראביט נוח (לי) יותר מלהב ישר. בעיקר אם מדובר בחיתוך שרוכי נעליים, ג'ינסים או כל מכנסיים ארוכות, חבלים, חגורת בטיחות וכו'.
לא עם כל סכין אוכלים, יש לסכינים שימושים רבים חוץ מאוכל והרג. וחוץ מזה, אם יחליט לקחת לי אותו, שיקח. (מזכרת ממני)
תודה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 24 פברואר 2014, 22:51

פסק דין לגבי היכן מותר להחזיק סכין.
לפי זכרוני ,מותר בביתו ובחצריו.
אחת הפרשנויות, גם רכבך נכלל בחצריו,,

http://www.ruling.co.il/%D7%AA%22%D7%A4 ... 8d5cbaca5e
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 25 פברואר 2014, 00:32

GUSS כתב:פסק דין לגבי היכן מותר להחזיק סכין.
לפי זכרוני ,מותר בביתו ובחצריו.
אחת הפרשנויות, גם רכבך נכלל בחצריו,,

http://www.ruling.co.il/%D7%AA%22%D7%A4 ... 8d5cbaca5e

הפרשנות הזו לא כל כך מחזיקה מים, כיוון שהפסיקה הזו עוד לא הגיעה לעליון. זה פס"ד של בית משפט השלום שיש מעליו עוד 3 ערכאות לערעור.

בכל מקרה, להוסיף על מה שליאור אמר:

1. לגבי עבירה של "נשיאת פגיון", לפי הוראת מפכ"ל לשוטר בשטח אין שום שיקול דעת. הוא מחוייב בתפיסת הפגיון + עיכוב החשוד לתחנה לשם חקירה.

2. היבט נוסף לאותו עניין הוא "הילכת בן חיים". http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1657603
"מתנה" לעבריינים שהשאירה דורית בייניש נשיאת בית המשפט העליון לפני פרישתה, שמצמצמת את סמכויות החיפוש על גופו/כליו של אדם למינימום מגוחך.
בשורה התחתונה, כל חיפוש על גוף/רכב/כליו של אדם צריך להיות בהסכמה מפורשת פרט לכמה חריגים.
שוטר צריך לבקש את רשותך המפורשת כדי לבצע חיפוש וזכותך לסרב. במידה ונתפס משהו, הראיה הזו תיפסל על ידי בית המשפט.

במילים אחרות, כל עוד אתה "מתנהג יפה" אתה יכול לשאת גופך סכין, אקדח, מטען חבלה, טיל לאו והשוטר רק יכול לעמוד על הרגליים האחוריות ולכשכש בזנב...ואם בכל זאת יעשו עליך חיפוש, אתה תצא זכאי והשוטר ילך למח"ש.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 25 פברואר 2014, 04:33

תודה רבה לכולם, יש לי הרבה יותר ידע עכשיו ואעשה את ההחלטות בהתאם.
דרך אגב, הקראמביט היא סכין עם להב די קטן, וכמו שאמרתי קודם, לא מתאים לחיתוך סלטים ובשר אבל בהחלט כלי מצוין ונוח בהרבה מסכינים אחרות כשמדובר בעזרה ראשונה (חיתוך שרוכי הנעל, ג'ינס, חגורת בטיחות) הישרדות ואיסוף שושנים.
שוב תודה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אחד במטרה » 03 מרץ 2014, 07:21

בנוסף לכל מה שנכתב (אולר - להב פחות מ 10 ס"מ, לא ננעל. סכין - מותר רק בשטח הפרטי של המחזיק - מחוץ לזה צריך סיבה כשרה). חשוב לדעת שיש שורה ארוכה של מקומות שבהם ההתייחסות לאולר היא כמו לסכין:

1. מוסדות חינוך: גן ילדים, בית ספר יסודי, תלמוד תורה, חטיבת ביניים, בית ספר על-יסודי, מוסד חינוך משלים, מפעל קיט לילדים, מרכז תרבות נוער וספורט, פנימיה, מוסד להשכלה גבוהה וכל מוסד אחר שבו ניתן חינוך.
2. בית אוכל: מסעדה, בית קפה, פאב וכל מקום כיוצא באלה.
3. מועדון או דיסקוטק.
4. מקום שבו נערכים משחקים באמצעות מכונות, משחקי ביליארד, קלפים, קוביות וכיוצא באלה.
5. מגרשי ספורט, אצטדיונים וכל מקום אחר שבו נערכות תחרויות ספורט.
6. מקום שבו נערכים מופעי תאטרון, קולנוע, מוסיקה, מחול וכיוצא באלה.

בנוסף - יבוא של סכין קרמביט הוא עבירה על החוק שענשה עד 7 שנות מאסר.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד