קצת מביך אבל...האם גלוק הוא דאבל או סינגל אקשן?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
קצת מביך אבל...האם גלוק הוא דאבל או סינגל אקשן?
לאחר שנים של ירי בגלוק וצבירת ידע בכל הנוגע למנגנון נתבקשתי מחבר לעזור בשיפר ההדק בגלוק 17 שלו. תוך כדי עבודה נקלענו לשיחה בנוגע למנגנון הירי של הגלוק, ולהפתעתי אמר לי החבר (שסיים קורס של גלוקסמיט) שגלוק נחשב לאקדח דאבל אקשן בלבד.
אני כמובן לא מצליח להבין מאיפה הוא מביא את הטענה ומיד מוכיח לו את הטעות. הוא טען שהאובר טראבל לאחר כל כדור מבצע תנועה אחורית של הסטרייקר שהיא מחייבת בכדי לירות את הכדור הבא. מיד אני לוקח קובית ניר טואלט מחלק לארבע מגלגל לכדי גליל בעובי 2ממ ודוחף לחור שבין הבלוק למנוף ההדק. פעולה זו מבטלת לגמרי את האובר טראבל וגם את הסייפטי של ההדק.
אני שולח אותו פנימה למטווח כשבידיו גלוק עם הדק 3-2.5 פאונד ללא כל אובר טראבל (1911 סטייל), הוא חוזר עם חיוך של איבוד בתולין ולא מצליח להסביר לי עכשיו מדוע חברת גלוק מחשיבה את אקדחיה לדאבל אקשן אונלי.
האם יש פה מישהו שיכול לתת הסבר יותר הגיוני ומעשי? כי אולי הוא לא הסביר לי נכון אבל גלוק באמת טוענים שהם דאבל אקשן.
תודה.
אני כמובן לא מצליח להבין מאיפה הוא מביא את הטענה ומיד מוכיח לו את הטעות. הוא טען שהאובר טראבל לאחר כל כדור מבצע תנועה אחורית של הסטרייקר שהיא מחייבת בכדי לירות את הכדור הבא. מיד אני לוקח קובית ניר טואלט מחלק לארבע מגלגל לכדי גליל בעובי 2ממ ודוחף לחור שבין הבלוק למנוף ההדק. פעולה זו מבטלת לגמרי את האובר טראבל וגם את הסייפטי של ההדק.
אני שולח אותו פנימה למטווח כשבידיו גלוק עם הדק 3-2.5 פאונד ללא כל אובר טראבל (1911 סטייל), הוא חוזר עם חיוך של איבוד בתולין ולא מצליח להסביר לי עכשיו מדוע חברת גלוק מחשיבה את אקדחיה לדאבל אקשן אונלי.
האם יש פה מישהו שיכול לתת הסבר יותר הגיוני ומעשי? כי אולי הוא לא הסביר לי נכון אבל גלוק באמת טוענים שהם דאבל אקשן.
תודה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

Re: קצת מביך אבל...האם גלוק הוא דאבל או סינגל אקשן?
גם לפי ה-BATF הגלוק הוא DAO.
העובדה שאתה יכול "לרמות" את המנגנון באמצעים פשוטים ולקצר את המהלך שבו אתה נדרש לדרוך את הנוקר אחורה בעזרת ההדק לא הופכת את התכנון המקורי שלו למשהו אחר.
ולראיה, ככל שאתה מושך את ההדק יותר אחורנית אתה מבטל יותר את אמצעי האבטחה של הנשק.
החל מנצרת ההדק, עבור דרך נצרת הנוקר, וכלה ב-DROP SAFETY מה שהופך את הנשק לאחד מהמסוכנים ביותר לנשיאה.
א.
העובדה שאתה יכול "לרמות" את המנגנון באמצעים פשוטים ולקצר את המהלך שבו אתה נדרש לדרוך את הנוקר אחורה בעזרת ההדק לא הופכת את התכנון המקורי שלו למשהו אחר.
ולראיה, ככל שאתה מושך את ההדק יותר אחורנית אתה מבטל יותר את אמצעי האבטחה של הנשק.
החל מנצרת ההדק, עבור דרך נצרת הנוקר, וכלה ב-DROP SAFETY מה שהופך את הנשק לאחד מהמסוכנים ביותר לנשיאה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ההגדרה של הBATF אינה רלוונטית והיא הכשירה את כניסתו של הגלוק כנשק שירות לכוחות ביטחון
ההגדרה היחידה שבסופו של יום קובעת עם ההדק הוא SA או SA/DA או DAO היא האם לחיצה על ההדק בלבד תגרום לירי ללא מחזור ירי שלם קרי תנועה של המחלק שתגרום לדריכתו המחודשת של ההדק, ובמקרה של הכלוק התשובה החד משמעית היא לא אתה לא יכול לגרום לירי נוסף אלא עם תגרום למחלק לזוז לאחור ולרסט את מנגנון הירי, אני לא מכיר אף גלוק שהצליח לרות כדור עקר בכל שההדק שלו נלחץ פעם נוספת כמו באקדחי SA/DA או DAO, העובדה שהמנגנון דורך את עצמו שני שליש או בכלל א לא משנה ההדק של הגלוק הוא SA
ההגדרה היחידה שבסופו של יום קובעת עם ההדק הוא SA או SA/DA או DAO היא האם לחיצה על ההדק בלבד תגרום לירי ללא מחזור ירי שלם קרי תנועה של המחלק שתגרום לדריכתו המחודשת של ההדק, ובמקרה של הכלוק התשובה החד משמעית היא לא אתה לא יכול לגרום לירי נוסף אלא עם תגרום למחלק לזוז לאחור ולרסט את מנגנון הירי, אני לא מכיר אף גלוק שהצליח לרות כדור עקר בכל שההדק שלו נלחץ פעם נוספת כמו באקדחי SA/DA או DAO, העובדה שהמנגנון דורך את עצמו שני שליש או בכלל א לא משנה ההדק של הגלוק הוא SA
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
דבר אחד בטוח!:
הגלוק הוא אקדח מדהים.
הגלוק הוא אקדח מדהים.
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
- סליקאי כסף

yotamravid
דבר אחד בטוח הגלוק הוא אקדח שעובד
מדהים זאת קביעה קצת מוגזמת לדעתי, ושנית זאת קביעה סוביקטיבית
דבר אחד בטוח הגלוק הוא אקדח שעובד
מדהים זאת קביעה קצת מוגזמת לדעתי, ושנית זאת קביעה סוביקטיבית
"Si Vis Pacem Para bellum"
אתה יכול לפרט יותר עם הנייר טואלט ?
בינתיים אני דוחף אותו לכל מני חורים וזה אמנם מנקה משם את הפיח אבל לא יותר מזה .
בישראל גם מחיר ניר הטואלט שערורייתי אתה יודע...
- סליקאי טיטניום

glockbuster כתב:ההגדרה של הBATF אינה רלוונטית והיא הכשירה את כניסתו של הגלוק כנשק שירות לכוחות ביטחון
הויכוח פה הוא אם אקדח DA ללא אפשרות של נקירה חוזרת עדיין נחשב ל-DA.
כפי שאתה רואה יש מקום לפרשנויות לכאן או לכאן ואין תשובה חד משמעית.
גלוק הצליחו להכשיר את האקדח אצל ה-BATF כ-DAO.
אצל משטרת ישראל הוא מוכשר כאקדח SA לכל דבר אחרת אי אפשר היה לשאת אותו בתפקיד.
וגלוק עצמם קוראים למנגנון ההיברידי הזה SAFE ACTION.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ניר ל כתב:אתה יכול לפרט יותר עם הנייר טואלט ?
לא מציע לך לנסות את הטריק הזה.
אם אתה רוצה הדק טוב יותר, תנסה להשיג מארה"ב מערכת הדק של VANEK, או GLOCKWORX.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

בקיצור, גלוק מקמבנים את עצמם כ-DAO בכדי לחדור לשווקים שדורשים זאת, בין אם פרטיים ובין פדראליים. אחרת הם לא יצליחו לענות לי או לגלוקבאסטר אם פעולתו הראשונה של ההדק היא טעינה מחודשת בכל פעם, איך זה שכדור עקר לא יקבל עוד צ'אנס או מדוע כשמבטלים פעולה זו האקדח עדיין ממשיך לפעול כרגיל. תנסו באקדח DOA קלאסי כמו ריבולבר לא לתת להדר לסיים את המחזוריות שלו עד הסוף ולירות עוד כדור. (זה לא יעבוד הוא חייב לסיים את הסייקל שלו)
בנוגע לשיפור ההדק בעזרת נייר טואלט:
ביטול של מערכות ההגנה: טריגר סייפטי, דרופ סייפטי, וסטרייקר סייפטי. (הדגל של גלוק) לא מומלץ בכלל. עשיתי את זה רק בכדי להעמיד דברים על דיוקם.
אם בכל זאת עושים את זה, אז בבקשה רק למטרות ספורט. לא כדאי להסתובב עם אקדח ללא ניצרות בכלל.
לא חייב להתבצע עם נייר טואלט (עדיף מחומר קשיח)
ניתן להתקנה והסרה בפחות מ 30 שנ'.
ונכון יהיה להגיד של-1911 מודל 70 גם אין דרופ סייפטי או פיירינג פין סייפטי אבל יש לו גרייפ סייפטי/האמר סייפטי וניצרה רגילה כאלטרנטיבה. (במודל 80 הוסיפו את השאר)
לוקחים קוביית נייר באורך 6ס"מ על 6ס"מ מקפלים לחצי 4 פעמים ומקבלים ריבוע קטן יותר אותו שוב מקפלים לחצי (פעמיים לאותו כיוון)(זה קצת דחוס)
דוחסים אפילו יותר על ידי גילגול בין האצבעות ומכניסים לחור הקיים בין מנוף ההדק לבלוק האחורי.
הסבר מיקום חתיכת הנייר:
פירוק בסיסי של הגלוק למחלק וגוף. למטרה זו הגוף הוא החלק אליו תיכנס חתיכת הנייר.
במבט מלמעלה על גוף הגלוק המופרד, בחלק האחורי ניראה מעט מהקפיץ מחזיר ואז מעיין צלב וקדימה ממנו יש חור אליו מכניסים את חתיכת בנייר או...רק צריך לוודא שהחתיכה לא בולטת לגובה ואם כן אז לקצץ.
מחזירים את המחלק, ללא מחסנית!!!!!!!! דורכים והפלא קורה, גלוק ללא אוברטרבל קידמי בכלל.
מי שלא מספיק לו יכול להגדיל את גודל הנייר, עד היעלמות לגמרי של האוברטראבל (וכך עולה גם הסיכון)
שוב אני חוזר. לא מומלץ!!!
מה שכן, את האוברטראבל השני (לאחר הירי עד לנקודת חידוש הקשר) אפשר לצמצם לכמעט אפס מבלי לפגוע בבטיחות האקדח. ושוב אבל, לא כדאי לבטל לגמרי שלא יכנס למצב באמפ-פייר (ירי מכוח התנועה, לרוב לא רצוני)
בנוגע לשיפור ההדק בעזרת נייר טואלט:
ביטול של מערכות ההגנה: טריגר סייפטי, דרופ סייפטי, וסטרייקר סייפטי. (הדגל של גלוק) לא מומלץ בכלל. עשיתי את זה רק בכדי להעמיד דברים על דיוקם.
אם בכל זאת עושים את זה, אז בבקשה רק למטרות ספורט. לא כדאי להסתובב עם אקדח ללא ניצרות בכלל.
לא חייב להתבצע עם נייר טואלט (עדיף מחומר קשיח)
ניתן להתקנה והסרה בפחות מ 30 שנ'.
ונכון יהיה להגיד של-1911 מודל 70 גם אין דרופ סייפטי או פיירינג פין סייפטי אבל יש לו גרייפ סייפטי/האמר סייפטי וניצרה רגילה כאלטרנטיבה. (במודל 80 הוסיפו את השאר)
לוקחים קוביית נייר באורך 6ס"מ על 6ס"מ מקפלים לחצי 4 פעמים ומקבלים ריבוע קטן יותר אותו שוב מקפלים לחצי (פעמיים לאותו כיוון)(זה קצת דחוס)
דוחסים אפילו יותר על ידי גילגול בין האצבעות ומכניסים לחור הקיים בין מנוף ההדק לבלוק האחורי.
הסבר מיקום חתיכת הנייר:
פירוק בסיסי של הגלוק למחלק וגוף. למטרה זו הגוף הוא החלק אליו תיכנס חתיכת הנייר.
במבט מלמעלה על גוף הגלוק המופרד, בחלק האחורי ניראה מעט מהקפיץ מחזיר ואז מעיין צלב וקדימה ממנו יש חור אליו מכניסים את חתיכת בנייר או...רק צריך לוודא שהחתיכה לא בולטת לגובה ואם כן אז לקצץ.
מחזירים את המחלק, ללא מחסנית!!!!!!!! דורכים והפלא קורה, גלוק ללא אוברטרבל קידמי בכלל.
מי שלא מספיק לו יכול להגדיל את גודל הנייר, עד היעלמות לגמרי של האוברטראבל (וכך עולה גם הסיכון)
שוב אני חוזר. לא מומלץ!!!
מה שכן, את האוברטראבל השני (לאחר הירי עד לנקודת חידוש הקשר) אפשר לצמצם לכמעט אפס מבלי לפגוע בבטיחות האקדח. ושוב אבל, לא כדאי לבטל לגמרי שלא יכנס למצב באמפ-פייר (ירי מכוח התנועה, לרוב לא רצוני)
- סליקאי זהב

היכולת לירות כדור "עקר" בלחיצה שניה אינה הגדרה לDA אלא רק אחת התכונות של השיטה.
גם בLDA של PARA לא ניתן לירות כדור נוסף לאחר נפילת הפטיש ללא משיכת הצינה.
בירי מעשי גלוק נחשב לDA, אחרת לא היו מאשרים את השימוש בו בפרודקשן.
המהדרין אכן מתיחסים אליו כDAO, שכן כל לחיצה על ההדק דורכת (חלקית) את הסטרייקר לפני שהוא משתחרר ואין הבדל בלחיצת ההדק בין היריה הראשונה לבאות אחריה.
גם בLDA של PARA לא ניתן לירות כדור נוסף לאחר נפילת הפטיש ללא משיכת הצינה.
בירי מעשי גלוק נחשב לDA, אחרת לא היו מאשרים את השימוש בו בפרודקשן.
המהדרין אכן מתיחסים אליו כDAO, שכן כל לחיצה על ההדק דורכת (חלקית) את הסטרייקר לפני שהוא משתחרר ואין הבדל בלחיצת ההדק בין היריה הראשונה לבאות אחריה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ההסבר מתקבל כהסבר אבל המציאות לא תואמת את ההגדרה המוכרת. גלוק מעוניינים מסיבות ברורות להיחשב כ DAO ומשכתבים או עוזרים לשאר העולם להבין (יותר נכון לקבל אם רוצים או לא) את העובדה שהם קבעו ואינם יכולים להסביר בלי שנקרע להם מצחוק בפנים.
ואפילו על פי ההסבר הם 1.5 אקשן S&HALF
תודה.
ואפילו על פי ההסבר הם 1.5 אקשן S&HALF
תודה.
- סליקאי זהב

סתמתי את החור המדובר - מה שלא איפשר לשן דריכת הנוקר לנוע קדימה בכלל , התוצאה הייתה שגם לא הצלחתי לבצע נקירה וגם לא לפרק את האקדח אלא לאחר הסרת הנוקר מהמחלק ... כנראה שדחפתי לשם יותר מדי נייר טואלט ? אני מניח שחייב להיות איזשהו מהלך לשן , אחרת היא נשארת במצב מונמך ואין מגע בינה לבין הנוקר.
ד״א שלא יהיה ספק - אין לי שום כוונה לבצע את זה עם תחמושת באופן עצמאי , אלא אם אביב יזרום :)
ד״א שלא יהיה ספק - אין לי שום כוונה לבצע את זה עם תחמושת באופן עצמאי , אלא אם אביב יזרום :)
- סליקאי טיטניום

glock34 כתב:ונכון יהיה להגיד של-1911 מודל 70 גם אין דרופ סייפטי או פיירינג פין סייפטי אבל יש לו גרייפ סייפטי/האמר סייפטי וניצרה רגילה כאלטרנטיבה. (במודל 80 הוסיפו את השאר)
ל-1911 מודל 70 ואפילו לפניו יש ועוד איך דרום סייפטי. יש לו בפטיש את אותה דרגה של חצי דריכה שתפקידה לעצור את הפטיש במקרה שהוא השתחרר שלא כתוצאה מלחיצה על ההדק.
כבר ראיתי את זה קורה בעיניים שלי, ביחוד באקדחים שנעשתה בהם עבודת הדק רשלנית.
אם אתה מבטל את הנצרות בגלוק ומגיע למצב של דריכה מלאה של הנוקר, כל מה שעומד בינך לבין פליטת כדור או צרור זה מהלך של בערך 1 ממ של אותה לשונית של גשר ההדק שמחזיקה את הרגל של הנוקר.
אם יש לך קצת חופש בצינה, וטולרנסים קצת יותר נדיבים (מה שקורה המון בגלוק) אתה כבר מהמר על מהלך של חצי מילימטר.
מה שאומר שלגלוק הייתה סיבה מאד לשים את ה-DROP SAFETY...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
אתה צודק בקשר לדרופ סייפטי ב-1911 וגם בקשר לכמה זה לא בטיחותי או עד כמה זה לא מומלץ לבטל את הסייפטי בגלוק. (גם אני כתבתי אזהרה מבאמפ-פייר)
הכוונה שלי הייתה לפלנג'ר שהוסיפו במודל 80 של 1911. (כמו שיש בגלוק) אבל אתה בהחלט צודק בקשר לדרופ סייפטי בפטיש.
ניר,
היה לי די ברור שאחרי שמתגלה "הפלא" מישהו ינסה לבדוק את הגבול ויתקע. הייתי צריך לתת הסבר מראש.
קח אויר, לא קרה כלום. 20 שניות והכל חוזר לקדמותו.
תחזיק את המחלק אחורה בעזרת עצר המחלק, פרק את הפלטה האחורית הקטנה ואז שלוף את הסטרייקר החוצה.
באופן מבוקר שחרר את המחלק ופרק את האקדח. תוציא את הניר החזר את הסטרייקר סגור את הפלטה חבר את המחלק לגוף והכל חזר לקדמותו.
אני באופן אישי, במיוחד בירי מהיר עושה שימוש חיובי באוברטראבל הקידמי. מאחר שאין כל כך ברירה בירי מהיר (לפחות לי) נוצר מצב של ג'רקינג (לחיצה לא מבוקרת וחזקה על ההדק) בעזרת האוברטראבל הקידמי אני עושה פרפינג (סחיטה מהירה של האוברטראבל הקידמי) מה שעוזר לי לשלוט בסחיטת ההדק במהירות. אם אתה מעוניין אני אשמח לכתוב על כך הסבר מפורט יותר.
אני מקווה שיסתדר לך הגלוק והכל חזר לקדמותו. אם לא תכתוב לי בפרטי אני אשחזר את התקלה על הגלוק שלי ואשלח לך וידאו איך לסדר את זה. אני יודע שזה האקדח היחיד שלך לנשיאה ואתה צריך אותו תקין ASAP.
בהצלחה.
אתה צודק בקשר לדרופ סייפטי ב-1911 וגם בקשר לכמה זה לא בטיחותי או עד כמה זה לא מומלץ לבטל את הסייפטי בגלוק. (גם אני כתבתי אזהרה מבאמפ-פייר)
הכוונה שלי הייתה לפלנג'ר שהוסיפו במודל 80 של 1911. (כמו שיש בגלוק) אבל אתה בהחלט צודק בקשר לדרופ סייפטי בפטיש.
ניר,
היה לי די ברור שאחרי שמתגלה "הפלא" מישהו ינסה לבדוק את הגבול ויתקע. הייתי צריך לתת הסבר מראש.
קח אויר, לא קרה כלום. 20 שניות והכל חוזר לקדמותו.
תחזיק את המחלק אחורה בעזרת עצר המחלק, פרק את הפלטה האחורית הקטנה ואז שלוף את הסטרייקר החוצה.
באופן מבוקר שחרר את המחלק ופרק את האקדח. תוציא את הניר החזר את הסטרייקר סגור את הפלטה חבר את המחלק לגוף והכל חזר לקדמותו.
אני באופן אישי, במיוחד בירי מהיר עושה שימוש חיובי באוברטראבל הקידמי. מאחר שאין כל כך ברירה בירי מהיר (לפחות לי) נוצר מצב של ג'רקינג (לחיצה לא מבוקרת וחזקה על ההדק) בעזרת האוברטראבל הקידמי אני עושה פרפינג (סחיטה מהירה של האוברטראבל הקידמי) מה שעוזר לי לשלוט בסחיטת ההדק במהירות. אם אתה מעוניין אני אשמח לכתוב על כך הסבר מפורט יותר.
אני מקווה שיסתדר לך הגלוק והכל חזר לקדמותו. אם לא תכתוב לי בפרטי אני אשחזר את התקלה על הגלוק שלי ואשלח לך וידאו איך לסדר את זה. אני יודע שזה האקדח היחיד שלך לנשיאה ואתה צריך אותו תקין ASAP.
בהצלחה.
- סליקאי זהב

אל דאגה, הכל בשליטה ... כפי שציינתי בתגובה הקודמת , נאלצתי להסיר את הנוקר כדי לפרק את האקדח , אני מכיר את התהליך הייטב.
ככה גם יצא לי לבצע ניקוי יסודי . להשתכנע סופית שלא להשתמש בתחמושת סלייר - בלו ( היא לא נשרפת טוב ומשאירה פירורי אבק שריפה בכל חריץ) ולהבחין בכך שציפוי הכרום ירד מהנוקר בכמה מקומות באיזור פני הנוקר ומגרעת אבטחת הנוקר. הצבע שהופיע מתחת לציפוי הוא צבע נחושת - מה שמעלה תהייה - ממה עשוי הנוקר ? סה״כ נורו באקדח 500-600 כדור מאז שפירקתי את הנוקר לאחרונה , רובם מתוצרת סלייר והשאר מגטק , הוא היה ללא שחיקה נראית לעין לפני כן , למעט שחיקת הציפוי בקצה השן התחתונה .
האם רצוי להחליף אותו ?
ככה גם יצא לי לבצע ניקוי יסודי . להשתכנע סופית שלא להשתמש בתחמושת סלייר - בלו ( היא לא נשרפת טוב ומשאירה פירורי אבק שריפה בכל חריץ) ולהבחין בכך שציפוי הכרום ירד מהנוקר בכמה מקומות באיזור פני הנוקר ומגרעת אבטחת הנוקר. הצבע שהופיע מתחת לציפוי הוא צבע נחושת - מה שמעלה תהייה - ממה עשוי הנוקר ? סה״כ נורו באקדח 500-600 כדור מאז שפירקתי את הנוקר לאחרונה , רובם מתוצרת סלייר והשאר מגטק , הוא היה ללא שחיקה נראית לעין לפני כן , למעט שחיקת הציפוי בקצה השן התחתונה .
האם רצוי להחליף אותו ?
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד