"חוויות " מהמטווח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

"חוויות " מהמטווח

על ידי jojobins » 27 פברואר 2014, 10:57

אז ככה
לפני מספר שבועות כשקיבלתי את חידוש הרישיון (ועלי לציין שחיכיתי לו מאד כיום אי אפשר לדעת מה יחליטו במשרד לבטחון פנים כדי לקחת נשק מעוד כמה אזרחים) דאגתי לעבור את הבדיקה הרפואית תשלום האגרה ורצתי למטווח (כדי שחס וחלילה אני לא אאחר בהגשת המסמכים ואתן סיבה שיקחו לי את הרישיון )
הגעתי למטווח נרשמתי פרקתי את הנשק (במקום מסודר) הגשתי את הנשק כפי שביקשו ממני והקפדתי למסור אותו כאשר הקנה מופנה למטה והקת לכיווון המדריך בדיוק כפי שאני מאמין ומקווה שכל מחזיק נשק יודע לעשות.
מספר דקות אחרי הגיע אדם ובידו שקית מהסופר דיי שקופה ניתן היה לזהות אקדח בשקית ותחמושת רבה בתפזורת.
כאשר ביקשו ממנו להציג את הנשק הוא הכניס ידו לשקית והגשי את האקדח מכוון למדריך והאצבע בתוך שמורת ההדק ומחסית כמובן בכלי (הרי הוא צריך לשמור על כוננות)
המדריך הסיט את האקדח שכוון אליו והעיר לו בנימוס..
5 דק אחכ אדם שונה אותה סיטואציה בדיוק ההבדל היחידי היה השקית שהיתה של רשת למכירת ספרים ידועה...
ייתכן מאד שזו תוצאה של מדיניות שצריך לתקן (מטווח פעם ב3 שנים)...
ייתכן שזה צרוף מקרים ואלו 2 האנשים היחידים בארץ שמחזיקים את האקדח בשקית...
למה למדריך או מנהל אין מטווח אין אפשרות לדווח על מחזיק נשק כזה או שאולי הוא מפחד להפסיד לקוח (ולקוחות כפי שאנחנו יודעים הולכים ומתמעטים )
אין לי טענות למטווח או למדריכים סתם רציתי לשתף אתכם בחוויה.
אגב
אני בהחלט הולך פחות למטווח -חס וחלילה שהנשק לא יתקלקל...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: "חוויות " מהמטווח

על ידי afss » 27 פברואר 2014, 21:27

בגלל זה אנו מעבירים יום עיון בנושא "בטיחות בנשק".
תפנה את כל נושאי האקדחים בשקיות ניילון שירשמו לכנס :cool:
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 27 פברואר 2014, 23:06

אני עוזר באימונים במטווח ידוע בצפון
30-40 אחוז מהלקוחות בחידוש רשיון מגיעים עם אקדח בשקית נילון מהסופר, 40 אחוז - אקדח על חגורה בנרתיק. 30 אחוז שמגיעים - עם אקדח מלא חלודה\פיח
השאר = אקדח בתיק, אקדח בכיס, אנשים לא נושאים יותר נשק על הגוף ( בנרתיק פנים\חוץ תיקני).
כן רבותי, המדיניות מצמצמת עובדת- כל לקוח שלישי אחרי תדריך בטיחות מצהיר שהוא לא ישתמש באקדח לעולם להגנה עצמית גם בסכנת חיים- " כי אני ילך לכלא אם ישתמש בו".
כל לקוח חמישי מצהיר שהוא יורה פעם בשנה , כל השאר- פעם בשלוש שנים. מכיוון שהקבוצות האלה " חותכות אחד את השניה" יוצא שיש לנו ציבור לא מיומן, שלא נושא נשק על עצמו, שמהווה סכנה ממשית לסובבים אותו. ואני עדיין לא פגשתי אזרח " רגיל" ( לא יורי ירי מעשי או קלעים ) בחידוש רשיון שיורה למרחק 6 מטרים ופוגע את כל ה 50 כדורים בדף A3 . אתה יודע מה? אני במצב רוח טוב- 1 מתוך 300 איש יפגע. ואני אכתוב שוב, כדי שלא תהיה ספקות- ששה מטרים, לא 16 ולא 116 ממטרים- דף A3 ב 6 מטרים , אם יש אחד מתוך 300 - וואלה. אבל גם זה לא.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 27 פברואר 2014, 23:45

הייתי לאחרונה גם כן בחידוש רשיון, ולטעמי גם בארזים נפלה שלהבת.

מדריך הירי לא הפגין בקיאות בתקנות, במהלך ההדגמות האצבע המורה כל הזמן הזדחלה לה לתוך שמורת ההדק, וכן במהלך ההדגמות בעודו עם גב לחומת מפגע השלים נקירה לעבר חומת מפגע (דרך מותן שמאל). לא הוגדר "מטווח חם" ו"מטווח קר", ויצא לסמן מטרות בזמן שהיורים טוענים מחסניות בקו היורים.

בתחרות ירי מעשי אזורית עם 70 יורים התחושה היתה הרבה יותר רגועה ובטוחה מאשר במטווח עם מדריך אחד ושני מחדשי רשיון (!).

כל עוד בחוק כלי היריה אין מכניזם שמעודד למצוינות מיומנות ובטיחות - ימשיכו לצערי הרב להתווסף סיפורי אימים כאלו שישחירו את פני נושאי הנשק כולם. אלא שהנ"ל עולים כסף והרבה - וכדאי שנפנים את זה: הכשרות, מטווחים, תחמושת לא באים בחינם. וכמעט כל מי שלא מכריחים אותו, לא יתאמן מרצונו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 28 פברואר 2014, 06:28

בכדי לקבל פרופורציה כל שהיא
אני רוכב על אופניים בעיר, ומטבע העניין כל נהג ברכב ב360 מעלות סביבי .מהווה איום על חיי,
לכן עירנותי ,ודריכותי מוקצנת.
ולפתע אתה מפנים שהמון נהגים\ות,לא יודעים מה הם בדיוק עושים מאחרי ההגה,ועל הכביש.
רובם אפילו עוברים עברות בטיחות חמורות ביודעין ובכוונה תחילה.
מספר התאונות, הפצועים וההרוגים גלוי לכל, ועדיין לא נראה כי זה מטריד מישהו.
וגם כאן ה"ארזים" [הנהגים המקצועיים ] מככבים בגדול.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי glock34 » 28 פברואר 2014, 07:35

לא צריך להיות מדריך או בעל מטווח או SO בכדי לעזור לאנשים חסרי ידע בבטיחות עם כלי נשק.
לגשת בשקט ולתת הסבר קצר. לכוון לטעות ולהסביר כיצד ניתן לתקן אותה באופן מידי.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 פברואר 2014, 16:40

glock34 כתב:לא צריך להיות מדריך או בעל מטווח או SO בכדי לעזור לאנשים חסרי ידע בבטיחות עם כלי נשק.
לגשת בשקט ולתת הסבר קצר. לכוון לטעות ולהסביר כיצד ניתן לתקן אותה באופן מידי.

אתה יודע בעצמך שגם במדינה שאתה חי בה כרגע וביחוד פה בארץ מפקחי מטווחים/מדריכי ירי ממש לא אוהבים שיורה עוזב את העמדה שלו וניגש ליורה אחר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 28 פברואר 2014, 18:39

לא לא, אני התכוונתי כבר בחניה או בכניסה למטווח. ברור שאם יש מדריך אפשר פשוט להסב את תשומת ליבו לעניין ולתת לו לעשות את העבודה.
העיקר התוצאה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 01 מרץ 2014, 10:24

GUSS כתב:וגם כאן ה"ארזים" [הנהגים המקצועיים ] מככבים בגדול.

את הכביש לא יסגרו, אבל כל נושא נשק שטעות בטיחותית שלו גורמת מסתיימת טראגית עוזר לסגור את הבסטה. אתה יודע זאת הרבה יותר טוב ממני.

דוגמאות למה שסיימון מספר אני רואה גם כן. וטוב מאוד אם אחרי הדרכה אותם נושאי נשק מגיעים למסקנה שהגיע הזמן לסיים את הרומן. אבל עדיין לא יצא לי להתקל באחד שמטווח לא חידש לו את הרשיון כי לא פגע 35 מתוך 50. גם אצל המדריך הנ"ל ראיתי מתמטיקה יצירתית מאוד.

כשנתרגם רמת מיומנות לעלות (ישירה ועקיפה) נגלה כמה מחזיקי נשק מוכנים לקבלה. המספר הזה ידהים אפילו את הבט"פ עד כמה הוא נמוך, אלא שבמכניזם כזה מיומנות היורה תהווה הקריטריון לאחזקת הנשק ולא מגורים ביישוב שהיום הוא ברשימה ומחר לא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 מרץ 2014, 13:49

Neon Golden כתב:
GUSS כתב:וגם כאן ה"ארזים" [הנהגים המקצועיים ] מככבים בגדול.

כשנתרגם רמת מיומנות לעלות (ישירה ועקיפה) נגלה כמה מחזיקי נשק מוכנים לקבלה. המספר הזה ידהים אפילו את הבט"פ עד כמה הוא נמוך, אלא שבמכניזם כזה מיומנות היורה תהווה הקריטריון לאחזקת הנשק ולא מגורים ביישוב שהיום הוא ברשימה ומחר לא.

תסלח לי, אבל היכולת לפגוע במטרה אינה ולא צריכה להיות קריטריון לקבלת רשיון. היא צריכה להיות תנאי לקבלת רשיון אחרי שעמדת בקריטריונים אחרים ואסור לבלבל בין שני הדברים.

הקריטריונים של המשרד לבט"פ מודדים את רמת הסיכון ומידת הצורך של האזרח בנשק להגנה עצמית - ולמען האמת יש בזה די הרבה הגיון.
באף מקום בעולם המערבי אזרח לא מקבל רשיון נשיאה על סמך רמת המיומנות שלו בתפעול נשק. זה פשוט הזוי!! אנשים מקבלים רשיון לפי מידת הצורך והסיכון שבו הם נמצאים.

גם בניו יורק או קליפורניה, אתה יכול NAVY SEAL אלוף העולם בירי מעשי ולא תקבל רשיון נשיאה. לעומת זאת סוחר תכשיטים או בעל עסק שמגלגל הרבה מזומן שלא שירת יום אחד בצבא יקבל רשיון.

עכשיו אם אתה רוצה לדבר על קריטריונים, אז בארץ צריך להיות קריטריון של "SHALL ISSUE" מותאם למציאות הישראלית. משהו כמו, מעל גיל 21, שירות צבאי קרבי, ללא רישום פלילי ונגיד עושה שירות מילואים פעיל. (כן בנוסף אתה צריך להיות מסוגל את 50 הכדורים בנייר).

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Davidavid6 » 01 מרץ 2014, 18:20

חוסר מקצועיות במטווחים, הן ע"י המדריכים, הן ע"י היורים והן ע"י הגופים הממשלתיים האמונים על כלי הירייה כאחד הוא דבר מצער מאוד, ונפוץ מאוד.

לפני מעט יותר מחצי שנה, כאשר סבי ז"ל נסע למטווח החלטתי לבוא איתו לחידוש במטווח מאוד מאוד מוכר, בשביל החוויה. (רציתי לירות יחד, והסתבר שהחוק לא מאפשר לעשות זאת מאז החוזר שהועבר בין המטווחים - כל זה כמובן אלא אם תשלם 500 שקל או 450, לא זוכר בדיוק - עבור הדרכה 1 על 1 - אז זה הופך ל"חוקי" משום מה ופתאום השכרת נשק מותרת.. ישראבלוף). מפה לשם לא יריתי, אבל נכנסתי עם סבא לירי כצופה ועזרתי קצת עם הניירת - תרגום ספרות ואותיות מרוסית וערבית והשוואה לניירות וכו'.
סבי עבר מטווח על כלי אחד בלבד, וולטר .380" שברושותו, שהוא האקדח היחיד שנישא עליו באופן יומיומי. אין כאן הרבה מה להתבלבל - על הרישיון רשום 9 קצר (380), ואת זה אפשר לאמת בקלות היות וכמו על כל כלי ירייה תקני, על האקדח רשום בבירור הקליבר. המדריך מביא תחמושת ומניח בצד, עושים יבשים, מסיימים, סבא טוען מחסניות ומתחיל ירי.
כדור ראשון יוצא. כדור שני יוצא. מעצור. תפעול - והמשך ירי. שוב אין פליטה, ומידי פעם צריך לנקור פעמיים. ככה עפים משהו כמו 15 כדורים, המעצורים ממשיכים כל כדור שני ורק אז המדריך נזכר שאולי יש פה משהו. מיד אח"כ מתחיל לבחון את האקדח ולהסביר שמדובר בשן חולצת דפוקה וצריך לשלוח את האקדח לתיקון, כאשר בבית, כשפירקנו את הכלים לצורך תחזוקה תקופתית (לא יצאו מאז מהכספת למעט נשיאה של אותו האקדח שכמובן לא נדרך) בדקתי שן חולצת, פולטת, קדח קנה ומנגנון חידוש קשר וכולם היו תקינים בכל הכלים.
במקרה בתור חובב נשק עובי התרמילים שנפלטו לא התאים לי בעין, והיה לי חשד שמה שעף שם היה בכלל 7.65. בשביל הקונספט החלטתי שאני מעיר למדריך, שיבדוק. "אל תבלבל את המוח ואל תתקרב לאקדח" בגבול הצעקה.
מרים תרמיל בעצמי כדי להיות בטוח שאני באמת לא מבלבל את המוח ולא מופתע - רשום עליו 7.65.
מרים תרמיל נוסף מהרצפה של 380 שהיה זרוק זה מכבר - ומראה את שניהם למדריך תוך כדי שאני אומר "ה7.65 זה מה שיצא מהאקדח הרגע - תפרקו את זה עכשיו", ושואל אותו (ואת עצמי) ממתי אני בתור צופה מהצד זה שאמון על בדיקה שכלי יורה את הקליבר המתאים ולא המדריך, והאם הוא עדיין ממליץ להחליף שן חולצת... כל זה לאחר שבתדריך הסביר לנו על "חטא היוהרה" שגורם לאנשים להיות שאננים ובטוחים בעצמם, ושרק לפני שבוע וחצי בגלל זלזול כזה נפלט ליורה במטווח כדור ברחבת הקבלה שניתז מהרצפה לתקרה ובנס לא פגע באף אחד (ראינו את התעלה והמכה).
פאק של המשרד לבט"פ+הפנים - כבר השקעתם בהכשרת מדריך. לא רוצים לעבוד איתו שוב על עקרונות ירי נכון? מן הראוי לפחות לדרוש ממנו רענון נהלי בטיחות בסיסיים באופן קבוע (ואולי גם להיות מעט פחות אנטיפת, אבל זה כבר משהו אחר).
בדיוק באותה המידה שהכדורים האלה עפו, הכלי יכול היה להתפוצץ. סיכוי קטן מאוד במקרה של קליבר קטן יותר מהנדרש, אבל קיים - שלא לדבר על תרמילים שחלקם יצאו מהאקדח נפוחים ואין ברור מהסימן הזה לירי קליבר נמוך מהנדרש.

הבעיה בארץ אינה בנושאי הנשק שמגיעים עם שקיות ניילון וכדורים בתפזורת, היא הרבה, הרבה יותר עמוקה ומושרשת למעלה.
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 01 מרץ 2014, 19:58

הזוי היא המילה הנכונה לפשטנות בה הצגת (מחדש) את הפתרון. לא "היכולת לפגוע במטרה" אלא היכולת לסגל אורח חיים בטיחותי של נשיאת נשק ומתן מענה הולם למגוון רחב של תרחישים אליו עלול להקלע אזרח נושא נשק. אחסנה, נשיאה, נצרה בין האוזניים ואצבע מחוץ לשמורת הדק מגיעים הרבה לפני החורים בנייר.

לא המודל האמריקאי ולא המודל האירופי רלוונטים עבורנו. מתאר האיומים שונה, אופי הזירה שונה, והמרקם החברתי שונה. מודל התבחינים כפי שמומש עד כה נכשל. גם האנשים שכביכול זקוקים להגנה על עצמם לא יודעים לתפעל את הנשק שלהם ולא נקפו אצבע (בהכללה גסה) מעבר למינימום של המינימום של הכשרה. מה שכן מודל התבחינים מנע מאנשים נורמטיבים רבים לספק הגנה לעצמם ולסובבים אותם. מצחיק אותי כל פעם שמדברים על אריק קרפ ז"ל ועל איך היה מסתיים האירוע אם היה שם נושא נשק, מי בדיוק היה אמור להציל אותו לפי שיטת התבחינים? תושב יצהר שקפץ לבקר? סא"ל במיל' שבדיוק הוציא את הכלב? כולי תקווה שעם החוק החדש תקבל שיטת התבחינים את קבורת החמור שמגיעה לה.

לא שירות קרבי, ולא שירות מילואים פעיל הם סיבה מיוחדת לאפשר לאדם לשאת נשק. ההיסטוריה הקרבית של לפני 20 שנה לא רלוונטית לתפקוד שלו כנושא נשק, בדיוק כפי שהיא לא הופכת אותו לנהג טוב יותר. כל אדם, נטול עבר פלילי, שמוכן להכנס למסגרת של הכשרה מוקדמת, ואימונים בתדירות גבוהה יהיה נושא נשק טוב בטיחותי ויביא תועלת לסביבתו. כל מודל אחר יהיה עלה נידף בים של אינטרסים ולפי השבשבת של המצב הבטחוני והפנים בטחוני.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Davidavid6 » 02 מרץ 2014, 00:14

מילים כדרבנות - אך הבעיה היחידה היא שלמעלה איפשהו, מישהו, חושב אחרת לגמרי...
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 02 מרץ 2014, 01:19

Neon Golden כתב:הזוי היא המילה הנכונה לפשטנות בה הצגת (מחדש) את הפתרון. לא "היכולת לפגוע במטרה" אלא היכולת לסגל אורח חיים בטיחותי של נשיאת נשק ומתן מענה הולם למגוון רחב של תרחישים אליו עלול להקלע אזרח נושא נשק. אחסנה, נשיאה, נצרה בין האוזניים ואצבע מחוץ לשמורת הדק מגיעים הרבה לפני החורים בנייר.

לא המודל האמריקאי ולא המודל האירופי רלוונטים עבורנו. מתאר האיומים שונה, אופי הזירה שונה, והמרקם החברתי שונה. מודל התבחינים כפי שמומש עד כה נכשל. גם האנשים שכביכול זקוקים להגנה על עצמם לא יודעים לתפעל את הנשק שלהם ולא נקפו אצבע (בהכללה גסה) מעבר למינימום של המינימום של הכשרה. מה שכן מודל התבחינים מנע מאנשים נורמטיבים רבים לספק הגנה לעצמם ולסובבים אותם. מצחיק אותי כל פעם שמדברים על אריק קרפ ז"ל ועל איך היה מסתיים האירוע אם היה שם נושא נשק, מי בדיוק היה אמור להציל אותו לפי שיטת התבחינים? תושב יצהר שקפץ לבקר? סא"ל במיל' שבדיוק הוציא את הכלב? כולי תקווה שעם החוק החדש תקבל שיטת התבחינים את קבורת החמור שמגיעה לה.

לא שירות קרבי, ולא שירות מילואים פעיל הם סיבה מיוחדת לאפשר לאדם לשאת נשק. ההיסטוריה הקרבית של לפני 20 שנה לא רלוונטית לתפקוד שלו כנושא נשק, בדיוק כפי שהיא לא הופכת אותו לנהג טוב יותר. כל אדם, נטול עבר פלילי, שמוכן להכנס למסגרת של הכשרה מוקדמת, ואימונים בתדירות גבוהה יהיה נושא נשק טוב בטיחותי ויביא תועלת לסביבתו. כל מודל אחר יהיה עלה נידף בים של אינטרסים ולפי השבשבת של המצב הבטחוני והפנים בטחוני.

אני אתייחס לנקודות שהעלית אחת לאחת...

1. אין ביננו שום מחלוקת שאדם שנושא נשק צריך להיות מיומן בתפעולו. בדיוק כמו שנהג צריך להיות מיומן בתפעול הרכב שלו, טייס בתפעול המטוס ומדביר חרקים במגוון החומרים והתאמתם לשימוש. חוסר מיומנות = אסון. ואני מקווה שבזה הסרנו את את הנקודה הזו מסדר היום.

2. אין שום סתירה בין שיטת התבחינים למיומנות התפעול בנשק.

3. מדוע אתה חושב שמתארי האיומים שונים מאלה שבאירופה או ארה"ב? אם אתה עדיין חושב כך, אני מוכן תמיד לארגן לך סיור בכמה שכונות שאפילו המשטרה פוחדת להכנס לשם. גם באירופה עם כל הלאומנות המוסלמית לא בדיוק מלקקים דבש. נכון שפה הפיגועים הם על רקע לאומני, אבל בארה"ב לא חסר פסיכים שנכנסים למוסד כזה או אחר וטובחים בלי חשבון.

4. לגבי המקרה המצער של אריק קרפ.
- אזרח נושא נשק הוא לא תחליף למערכת אכיפת חוק יעילה ומרתיעה ובטח שלא תחליף לאוזלת היד של המשטרה.

- ואם כבר אנחנו מעלים את הנושא, כל מה שהיה צריך כדי לסיים את האירוע הזה בצורה שונה ממה שהוא הסתיים זה כמה אזרחים עם רמת איכפתיות מעל הממוצע ואולי גם תרסיס פלפל. לא היה צריך פה שום נשק חם. כל שימוש בנשק חם שלא במתאר של הגנה עצמית קלאסית (אמצעי, כוונה, יכולת ביצוע), היה נגמר רע מאד בשביל אותו בעל נשק ולא חסר דוגמאות כאלו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 02 מרץ 2014, 07:36

לא סתם נאמר, "חברה חמושה, היא חברה מנומסת" כלי נשק כמו אקדח מהווה השוואת כוחות בין תוקף לנתקף או לפחות מעלה את רמת הסיכוי של הנתקף לעומת התוקף.
הבעיה היא (בינתיים) שלתוקפים (שהחוק ממילא לא משחק תפקיד אצלם) יש גישה לכלי נשק (שלא כחוק) ולנתקפים (שומרי החוק) הפוטנציאלים פשוט אין.
אין פה עניין של לקחת את החוק לידיים, משטרה חזקה ככל שתהיה לא יכולה להיות בכל מקום בכל זמן נתון. ולכן מתבקש לאפשר לציבור באם הוא עומד בקריטריונים ובתנאים לשאת כלי נשק שיוכל לתת מענה מידי בשעת מצוקה. והכל בכפוף לחוקים. לא חייבים להיות רופאים מדופלמים בכדי להגיש עזרה ראשונה, על מנת להציל חיי אדם. קורס מגישי עזרה ראשונה יכול לחולל פלאים עד להגעת עזרה מקצועית.
יחידות ה SWAT בארה"ב, הן יחידות משטרה מעולות היכולות לתת מענה בשעת הצורך ללא מעט מצבים. זה לא ממש עזר כאשר החליט אדם לנזה (ימח שמו) לטווח למוות במורים וילדים חסרי ישע בזמן שיעור בביה"ס. אם היה ולא רק חמוש אחד שיכול היה לתת מענה מידי (מיד מהישמע הירייה הראשונה על דלת הזכוכית), מספר ההרוגים כנראה היה פחות או שבכלל היה נמנע ממנו להגיע לכיתות. אין יחידה בעולם כולו שהיה לה זמן תגובה כמו לנושא נשק במקרה הזה.
בנוגע לבלבול בקליבר,
קרה לי לא פעם ולא פעמיים, שניגשו אלי במטווח אנשים עם בעיה דומה, לרוב 9ממ רגיל מאקדח 0.40. הטענות לרוב הן אותן טענות לגבי מעצורים שחוזרים על עצמם וכמובן תרמילים נפוחים ומפויחים שנאספו מהרצפה. מה עוד שאת הנשק והכדורים הם שכרו ורכשו מהמטווח.
זה אמנם לא אמור לקרות, אבל המציאות מראה אחרת. הרי כולם בסופו של עניין בני אדם, ויכולים לבצע טעויות המעמידות אותנו בסכנה. ולכן, גם עלינו, כיורים, נהגים או טייסים יש חובה עצמית לבצע בדיקה. גם טייסים מבצעים בדיקה (על פי נהלים) לפני עליה למטוס גם נהגים מבצעים בדיקות שגרתיות וכך גם בעלי כלי הנשק צריכים לעשות. אני די בטוח שאם לפני הכנסת הכדורים למחסנית היה מצביע היורה עצמו על התקלה, מדריך הירי לא היה מאפשר לו להמשיך ולירות בקליבר לא נכון ולהסתכן. ואם כן? היה צריך היורה לסרב באופן מידי להמשיך באימון. (ואני ממש לא מצדיק את מדריך הירי, שיהיה ברור.)
שבוע טוב לכולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד