מכרז למתן שירות פסיכולוגי למבקשי רשיון כלי ירייה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מכרז למתן שירות פסיכולוגי למבקשי רשיון כלי ירייה
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: מכרז למתן שירות פסיכולוגי למבקשי רשיון כלי ירייה
אמור מעתה:
"עוד 600 ₪ ועוד יום עבודה + נסיעות + דמי חניה בדרך לחידוש הרשיון"
ואמור מעתה גם:
"למילואים עם נשק אוטו' - אני מתאים, לנהיגה עם רכב שמסוגל לדרוס - אני מתאים, לבישול עם סכין ומאכלת - אני מתאים, אך לנשיאת אקדח - רק פסיכולוג (או סטודנט לפסיכולוגיה שיגבו ממני 600 ₪ בהתאם לרוח מכרז) יקבע אם אני מתאים.
ושיהיה ברור:
אני סבור שכל מבקש רשיון חייב להיות כשיר גופנית ונפשית, אך אני סבור שהפרטה וקביעת סף מחיר כה גבוה, נועדו להערים עוד מכשול על האזרח שמבקש להיות חמוש ומהווים עוד זריקת מרץ בדרך לויתור על הרשיון מצד אזרחים חמושים ושומרי חוק שקצה נפשם ב"קנסות" שמטיל עליהם הממסד.
"עוד 600 ₪ ועוד יום עבודה + נסיעות + דמי חניה בדרך לחידוש הרשיון"
ואמור מעתה גם:
"למילואים עם נשק אוטו' - אני מתאים, לנהיגה עם רכב שמסוגל לדרוס - אני מתאים, לבישול עם סכין ומאכלת - אני מתאים, אך לנשיאת אקדח - רק פסיכולוג (או סטודנט לפסיכולוגיה שיגבו ממני 600 ₪ בהתאם לרוח מכרז) יקבע אם אני מתאים.
ושיהיה ברור:
אני סבור שכל מבקש רשיון חייב להיות כשיר גופנית ונפשית, אך אני סבור שהפרטה וקביעת סף מחיר כה גבוה, נועדו להערים עוד מכשול על האזרח שמבקש להיות חמוש ומהווים עוד זריקת מרץ בדרך לויתור על הרשיון מצד אזרחים חמושים ושומרי חוק שקצה נפשם ב"קנסות" שמטיל עליהם הממסד.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברים.
אני לא יודע אם המשפטנים שבנינו רוצים/ מסוגלים להתמודד עם הנושא.
אני מקווה שימצא מי שמעוניין ויכול להתמודד.
המדינה הופכת את כל מחזיקי הנשק ברישיון למשוגעים / פסיכים / רוצחים בפוטנציה .
אני מניח שמי שימצא לא כשיר, המדינה גם תצטרך לשחרר אותו ממילואים, כי הרי הוא לא כשיר להחזיק נשק ברשותו, שלא לדבר על מקלעים, טנקים, מטוסים, וכל כלי המשחית הצבאים למיניהם.
מה שיוצא שהמדינה דוחפת אנשים להשיג נשק ללא רישיון ולהימנע מכל הנושא המסובך וע"י כך למנוע את מקרי הרצח / פשע הבאים , לא כך?
חחח....
אני לא יודע אם המשפטנים שבנינו רוצים/ מסוגלים להתמודד עם הנושא.
אני מקווה שימצא מי שמעוניין ויכול להתמודד.
המדינה הופכת את כל מחזיקי הנשק ברישיון למשוגעים / פסיכים / רוצחים בפוטנציה .
אני מניח שמי שימצא לא כשיר, המדינה גם תצטרך לשחרר אותו ממילואים, כי הרי הוא לא כשיר להחזיק נשק ברשותו, שלא לדבר על מקלעים, טנקים, מטוסים, וכל כלי המשחית הצבאים למיניהם.
מה שיוצא שהמדינה דוחפת אנשים להשיג נשק ללא רישיון ולהימנע מכל הנושא המסובך וע"י כך למנוע את מקרי הרצח / פשע הבאים , לא כך?
חחח....
אני חבר גאה במועדון הפרה המשוגעת.
- סליקאי כסף

עוד פעם חלם, כרגיל.
כמה בעלי מקצוע ישנם במדינה שמסוגלים לעמוד בתנאי הסף? (סגל מקצועי, עמדות מחשב?)
המועד להגשת הצעות - תוך 25 יום. נראה מי מסוגל לעמוד בזה.
שימו לב שהחוק עדיין לא נחקק. זה נראה כמו הרמת בלון ניסוי לבדיקת תגובות.
ואני רוצה לראות את התביעה הראשונה נגד המאבחן שבגלל חוות הדעת שלו לא קיבל ויזה לארה״ב.
וכל זאת כשיש דרך הרבה יותר פשוטה (נקראת בעגה המקצועית ״הודעת מטפל״), ושמענו על כך בפירוש בשולי הדיון בועדת הפנים של הכנסת.
כמה בעלי מקצוע ישנם במדינה שמסוגלים לעמוד בתנאי הסף? (סגל מקצועי, עמדות מחשב?)
המועד להגשת הצעות - תוך 25 יום. נראה מי מסוגל לעמוד בזה.
שימו לב שהחוק עדיין לא נחקק. זה נראה כמו הרמת בלון ניסוי לבדיקת תגובות.
ואני רוצה לראות את התביעה הראשונה נגד המאבחן שבגלל חוות הדעת שלו לא קיבל ויזה לארה״ב.
וכל זאת כשיש דרך הרבה יותר פשוטה (נקראת בעגה המקצועית ״הודעת מטפל״), ושמענו על כך בפירוש בשולי הדיון בועדת הפנים של הכנסת.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ויש עוד עניין שיכול לעניין את המשפטנים:
נניח שמר המנק'ה המדתוביץ' עבר בהצלחה את הבחינה ואחרי שבוע, ירה למוות ברעייתו ועשרת בניו.
האם הפסיכולוג שאישר את כשירותו, יהיה חשוף לתביעת נזיקין בשווי מיליוני שקלים? או שמא מלכתחילה יהיה סעיף שמסיר אחריות ולכן מדובר בעוד מס שאין מאחוריו כלום?
נניח שמר המנק'ה המדתוביץ' עבר בהצלחה את הבחינה ואחרי שבוע, ירה למוות ברעייתו ועשרת בניו.
האם הפסיכולוג שאישר את כשירותו, יהיה חשוף לתביעת נזיקין בשווי מיליוני שקלים? או שמא מלכתחילה יהיה סעיף שמסיר אחריות ולכן מדובר בעוד מס שאין מאחוריו כלום?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
חברת הביטוח לאחריות מקצועית תהיה חייבת לשלם ואז אף אחד לא יעמוד בתעריף של 600 ש"ח.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הזוי לחלוטין, ואם אני נכשל אצל הפסיכולוג אני לא יכול לפוצץ יותר 
- תרמתי למען הסליק

שרקן כתב:אמור מעתה:
ושיהיה ברור:
+1
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
שרקן כתב:ויש עוד עניין שיכול לעניין את המשפטנים:
שים לב שע"פ דרישת המכרז, הפסיכולוג יצטרך לציין אי-כשירות ולא יתחייב לכשירות. באופן הזה, מי ש"ייפסל" וירצה לערער, יצטרך להביא חוות דעת נגדית של מומחה וזה כבר עניין של אלפי שקלים....
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
אני רואה את זה קצת אחרת
אם רשיון לנשק מקבלים רק למטרות הגנה עצמית (כי חייבים) ומדובר על תבחינים אשר מטרתם בעצם לאפשר רשיון נשק רק למי שהמדינה מודה שאין באפשרותה להגן עליו 24X7 להבנתי מדינת ישראל היא היא שצריכה לשאת בעלויות הכרוכות בבדיקת ההתאמה של המועמד.
כולל בחינות רפואיות/פסיכולוגיות והכשרה.
ועכשיו שיתמודדו עם זה
אם רשיון לנשק מקבלים רק למטרות הגנה עצמית (כי חייבים) ומדובר על תבחינים אשר מטרתם בעצם לאפשר רשיון נשק רק למי שהמדינה מודה שאין באפשרותה להגן עליו 24X7 להבנתי מדינת ישראל היא היא שצריכה לשאת בעלויות הכרוכות בבדיקת ההתאמה של המועמד.
כולל בחינות רפואיות/פסיכולוגיות והכשרה.
ועכשיו שיתמודדו עם זה
- סליקאי כסף

קיצר,
אחרי שקראתי את המכרז, נראה לי שזה עוד מקור הכנסה קל על חשבוננו למכוני אבחון כמו פילת, אדם מילוא וכו'.
הם היחידים שלהם יש את התשתית המתאימה (כיתות, מחשבים, מאבחנים, משגיחים וכו').
לפי הניחוש שלי יזכה במרכז אותו מכון שכבר קשור לממשלה ומשתתף באיתור מועמדים למשרות ממשלתיות.
א.
אחרי שקראתי את המכרז, נראה לי שזה עוד מקור הכנסה קל על חשבוננו למכוני אבחון כמו פילת, אדם מילוא וכו'.
הם היחידים שלהם יש את התשתית המתאימה (כיתות, מחשבים, מאבחנים, משגיחים וכו').
לפי הניחוש שלי יזכה במרכז אותו מכון שכבר קשור לממשלה ומשתתף באיתור מועמדים למשרות ממשלתיות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הפניה להערכה בעת הגשת בקשה ראשונה לרשיון, לאור מדיניות הכסת"ח עוד אפשר להבין(אחרי הכל, צריך להראות שהם עושים משהו אחרי כל אירוע כמו הרצח בבאר שבע בבנק), אבל אחת ל-3 שנים? קצת בעייתי.
האם משרתי הקבע גם כן ידרשו להערכה אצל קב"ן כל X זמן? האם שוטרים ידרשו להערכה כל X זמן?(לפני חודש בערך התאבד קצין משטרה בדרגת סגן-ניצב עם נשק).
ומה המשמעות המשפטית של פסילה מקבלת/חידוש רשיון על רקע זה? פטור ממילואים? צו איסור כניסה למטווחים? פיטורים משירות קבע? הרחקה גורפת מכל מקום בו יש פוטנציאל שפלוני יניח ידיו על נשק חם? האם עכשיו המדינה גם תעריך כל ילד בן 17 שהולך לצו ראשון?
האם משרתי הקבע גם כן ידרשו להערכה אצל קב"ן כל X זמן? האם שוטרים ידרשו להערכה כל X זמן?(לפני חודש בערך התאבד קצין משטרה בדרגת סגן-ניצב עם נשק).
ומה המשמעות המשפטית של פסילה מקבלת/חידוש רשיון על רקע זה? פטור ממילואים? צו איסור כניסה למטווחים? פיטורים משירות קבע? הרחקה גורפת מכל מקום בו יש פוטנציאל שפלוני יניח ידיו על נשק חם? האם עכשיו המדינה גם תעריך כל ילד בן 17 שהולך לצו ראשון?
- סליקאי זהב

Everest כתב:הפניה להערכה בעת הגשת בקשה ראשונה לרשיון, לאור מדיניות הכסת"ח עוד אפשר להבין(אחרי הכל, צריך להראות שהם עושים משהו אחרי כל אירוע כמו הרצח בבאר שבע בבנק), אבל אחת ל-3 שנים? קצת בעייתי.
התשובה היא כן לכמעט כל השאלות שלך.
- שוטרים עוברים איבחון בממד"ה ותחקיר בטחוני כחלק מתהליך הגיוס שלהם.
- כל מלש"ב עובר איבחונים ומיונים אישיותיים כחלק מתהליך הגיוס, לפי זה נקבעת מידת התאמתו לשירות ביחידות כאלו או אחרות.
- האם שוטרים וחיילים יצטרכו הערכה תקופתית? לא יודע לענות לשאלה שלך, אבל מצד שני הם נמצאים במסגרת שבוחנת את התפקוד שלהם באופן צמוד כל הזמן והמגמה היום היא להתריע על כל התנהגות חריגה.
- אני חושב שנסחפת. זה לא שכל אדם במדינה יחויב להבדק במבחנים האלה - אלא כל מי שמבקש רשיון נשק. אף אחד לא מחייב אותך במדינה לבקש רשיון נשק!! וכן, כל מי שמבקש לוקח על עצמו את הסיכון שאם המבדקים האלה ימצאו אותו סוציופת ומסוכן לציבור אז יכול להיות שיהיו לזה גם השלכות אחרות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:Everest כתב:הפניה להערכה בעת הגשת בקשה ראשונה לרשיון, לאור מדיניות הכסת"ח עוד אפשר להבין(אחרי הכל, צריך להראות שהם עושים משהו אחרי כל אירוע כמו הרצח בבאר שבע בבנק), אבל אחת ל-3 שנים? קצת בעייתי.
התשובה היא כן לכמעט כל השאלות שלך.
- שוטרים עוברים איבחון בממד"ה ותחקיר בטחוני כחלק מתהליך הגיוס שלהם.
- כל מלש"ב עובר איבחונים ומיונים אישיותיים כחלק מתהליך הגיוס, לפי זה נקבעת מידת התאמתו לשירות ביחידות כאלו או אחרות.
- האם שוטרים וחיילים יצטרכו הערכה תקופתית? לא יודע לענות לשאלה שלך, אבל מצד שני הם נמצאים במסגרת שבוחנת את התפקוד שלהם באופן צמוד כל הזמן והמגמה היום היא להתריע על כל התנהגות חריגה.
- אני חושב שנסחפת. זה לא שכל אדם במדינה יחויב להבדק במבחנים האלה - אלא כל מי שמבקש רשיון נשק. אף אחד לא מחייב אותך במדינה לבקש רשיון נשק!! וכן, כל מי שמבקש לוקח על עצמו את הסיכון שאם המבדקים האלה ימצאו אותו סוציופת ומסוכן לציבור אז יכול להיות שיהיו לזה גם השלכות אחרות.
א.
חבל שהערכת מלש"בים נעשית ע"י מאבחנת מדעי התנהגות סדירניקית שמה שמעניין אותה זה לגמור עם הראיון מהר ולעוף הביתה.
לא זכור לי שבצו ראשון נאלצתי לעבור הערכה מקיפה וממצה אצל קב"ן או מומחה בהערכת אישיות שיקבע אם אני כשיר נפשית להחזיק בנשק אוט'.
לצערי עם כמה שהמערכת "בוחנת" אותך בצבא ובמשטרה אנחנו עדיין עדים להתאבדויות.
רק בצה"ל בשנת 2013 אירעו 17 מקרי התאבדויות אאל"ט(ללא התחייבות), מהם אני מכיר אחד מקרוב מאוד לצערי.
הבעיה אינה בהערכה לצורך קבלת רשיון(אם כי גם על כך ישנן מספר מחלוקות), הבעיה היא הדרישה מכל מחדש רשיון אחת ל-3 שנים לעבור את ההערכה(ובלבד שהוצאות ההערכה יפלו על כתפיו).
לאחר קריאת רוב מסמך המכרז כמו גם את הנספחים למסמך זוהי הבנתי כי יהיה בעתיד על כל מחדש רשיון לעבור את ההערכה כתנאי לחידוש רשיון, אך אשמח אם נפלה טעות בהבנתי.
- סליקאי זהב

חבל שהערכת מלש"בים נעשית ע"י מאבחנת מדעי התנהגות סדירניקית שמה שמעניין אותה זה לגמור עם הראיון מהר ולעוף הביתה.
לא זכור לי שבצו ראשון נאלצתי לעבור הערכה מקיפה וממצה אצל קב"ן או מומחה בהערכת אישיות שיקבע אם אני כשיר נפשית להחזיק בנשק אוט'.
ומה אתה חושב שיקרה פה? אם אתה מצפה לאיבחון מעמיק שבו פסיכולוג יחליט שאתה זכאי/לא זכאי לרשיון נשק כי אמא שלך לא ליטפה אותך מספיק כשהיית ילד אז אתה טועה בהחלט.
תקרא את המכרז - הכסת"ח כתוב בין השורות שחור על גבי לבן!
מדובר במבחן ממוחשב שבו תצטרך לענות על כמה עשרות שאלות - מתערב איתך שאחרי חודש כל התשובות למבחנים עולות לאינטרנט בדיוק כמו במבחני תאוריה לנהיגה.
בהמשך ראיון ע"י פסיכולוגית מתלמדת שהדבר היחידי שמעניין אותה הוא לתקתק כמה שיותר נבחנים ביום כי כל אחד כזה = 600 שח למכון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר