התלבטות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התלבטות

על ידי shay-a » 17 מרץ 2014, 23:05

פורים שמח חברים :
התלבטות בין גלוק 19 לבין שאדו , לכל מי שמרים גבה ושואל מה הקשר ? אלה שני עולמות שונים אני אומר רק שאין בכוונתי לשאת את הנשק בנרתיק אלא בתיק יעודי בכדי למנוע תשומת לב לכך שאני נושא נשק
תודה ופורים שמח לכל חברי הסליק
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: התלבטות

על ידי אקדוחן » 18 מרץ 2014, 00:00

היום נרתיק ייעודי מושך הרבה יותר תשומת לב מאשר נרתיק פנימי איכותי על החגורה, לטעמי האישי דיוק נוחות בירי הנדסה וארגונומיה שאדו, כלי פשוט יעל בתחזוקה מזערי,ת סטייל סובארו DL של פעם שכמעט ולא עוצרות ללא כל ספק גלוק, שלא לדבר על נוחות בנשיאה יום יומית, בהצלחה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 18 מרץ 2014, 04:55

שלום לך שי,
דעתי בנוגע לתיק ייעודי לנשיאת אקדח תואמת לקודמי. אם ברצונך לשאת נשק ולצעוק שאתה נושא אותו, תיק או פאוץ' טאקטיים הם הדרך הנכונה.
אם אתה מעוניין לא למשוך תשומת לב, נרתיק פנימי וחולצה בחוץ בשילוב אקדח מתאים יעשו את העבודה.
בנוגע לאקדח, למטרתך זו הגודל כן קובע. קשה לי להגיד את זה, אבל השאדו דק יותר קטן יותר ולכן גם קל יותר להסתירו.
לדעתי בלבד, הוא מפסיד לגלוק 19 בכל השאר. אני גר במקום המאפשר לי להיות בעלים של יותר מאקדח אחד, ואכן יש לי מספר אקדחים מסוגים, גדלים ופלטפורמות שונות (אין לי שאדו). אם היה נגזר עליי להשאיר רק אקדח אחד, כמעט בלי לחשוב הייתי בוחר בגלוק 19 דור 3 הישן והטוב. ה-19 נותן מענה להרבה מאוד קריטריונים שאני באופן אישי רואה בהם סיכום של האקדח הכולבויניק הטוב ביותר. גודל, משקל, אמינות, זמינות חלפים, קליבר, איזון, פשטות, איכות, בטיחות, כמות תחמושת במחסנית ללא חריגה, אפילו שינויים מהירים שיאפשרו ירי תחרותי. בקיצור, הכל תלויי במה אתה מציב כקריטריונים שיעניקו לאקדח את הכותרת האקדח שהכי מתאים לי.
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 18 מרץ 2014, 05:58

שאלה במקום שי.

בתור אחד שיש לו גלוק 19 ושאדו (ויש לי עוד כמה חברים במצב זה), הייתי ממליץ לנשיאה יומיומית במשך שנים את הגלוק 19, כל אימת שלא תוכל לרכוש את שניהם. לא תהיה צעיר לנצח ולא תמיד קל להתמיד בנשיאת גוש פלדה ששוקל קילו וחצי. ביומיום אני נושא גם וגם, כי הגלוק קל והשאדו סקסי, אבל לפני שנכנסתי לתחום הירי המעשי היה לי רק הגלוק וזה הספיק לי.

עם זאת, לא חסרות אופציות להסליק אקדח על הגוף מבלי למשוך תשומת לב. גם השאדו נעלם באמצעות נרתיק מפשעה (SmartCarry) או נרתיק פנימי (כגון Remora).

אבל אני מאחל לכולנו שהתלבטות לגבי איזה אקדח לרכוש תמשיך להיות מחלה חשוכת מרפא. בהצלחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 18 מרץ 2014, 10:15

אני דווקא אתייחס לנושא הפאוץ' היעודי.
ישנם פאוצ'ים שצועקים "אקדח" וישנם כאלה שלא. אני, אישית, אוהב במיוחד את התיקים של מקספדישן, שחלקם נראים כמו תיק צד לכל דבר, ועדיין יש להם תא עם פתיחה מהירה, יעודי לכלי נשק. תיקי מקספדישן (לפחות המקוריים, לא מה שמזמינים ב DEALEXTREME) הם גם באיכות די טובה - שלי מחזיק כבר יותר מ 6 שנים ועדיין אין בו ולו ריצ'ראצ' אחד שלא עובד חלק או תפר אחד שנפתח.
אם בנשיא מוסלקת על הגוף עסקינן, אז אני מניח שהגלוק יהיה לך יותר נוח (גודל + משקל) אבל אם רוב הזמן הכלי יהיה בפאוצ' אז זה לא ממש משנה גלוק או שאדי, כי אתה לא תרגיש את ההבדל המשקל, שהולך כולו לכתף שלך, אואת ההבדל בגודל, שממילא מוסתר ע"י התיק.

מה שכן, אולי שווה לך לחשוב מה אתה רותה מהכלי או, יותר נכון, מה השימוש שאתה חושב לעשות בו. אם אתה חושב על ירי מעשי, אז כנראה השאדו הוא אופציה טובה יותר, כי הוא מכניס אותך לפרודקשן בלי בלי שתהיה בעמדה נחותה משמעותית ממתחרים אחרים. הוא גם כיפי יותר ומדוייק יותר מעצם המבנה שלו. מצד שני הגלוק הוא מין סובארו DL שכזאת, לא מצטיין בכלום אבל גם לא דורש תחזוקה רצינית מדי ובכל מקרה יש ים חלקי חילוף במחיר זול, אם צריך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 מרץ 2014, 12:00

~Hunter~ כתב:אני דווקא אתייחס לנושא הפאוץ' היעודי.
ישנם פאוצ'ים שצועקים "אקדח" וישנם כאלה שלא.

אני גם רוצה להתייחס לנושא הזה.
פאוץ' תיק צד או כל התקן אחר טוב ככל שיהיה שלא צמוד ממש לגוף זה רק מקור לצרות.
לפני שהיה לי גלוק ולפני שהיה לי הקלר הייתי מסתובב עם פארה P14 0.45 שבנה לי איציק אריאל.
חתיכת משקולת.
בגלל הגודל והמשקל שלו, הייתה תקופה שהחלטתי לשאת אותו בפאוץ.

תאמין לי, לא היה מקום שלא שכחתי אותו ורק בנס לא הסתבכתי.
כשמשהו לא צמוד לך ממש לגוף, הנטיה היא להוריד אותו מעליך כי הוא מפריע.
מכאן זה רק עניין של זמן עד ששוכחים את זה באיזה מקום.

לדעתי אקדח צריך להיות על הגוף בנרתיק כל הזמן. אם יש בעייה לשאת את הנשק, אז:
- בוחרים נשק אחר שנח יותר לנשיאה
- משאירים את הנשק בכספת בבית/מפקידים אצל סוחר נשק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 18 מרץ 2014, 16:31

שי,
בטעות החלפתי בין שאדו ושילד. (שני אקדחים שלא קשורים אחד לשני) ולכן המלצתי על השאדו כאופציה עדיפה על ה-19 לנשיאה על הגוף.
עכשיו הכל ברור, גלוק 19.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 19 מרץ 2014, 10:16

למה אתה שוקל שאדו ? איפה לדעתך יכולים היתרונות שלו לבוא לידי ביטוי בנשיאה יומיומית ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shay-a » 19 מרץ 2014, 18:25

ניר :
יתכן שלא קראת מהתחלה , אבל בכל הקשור לנשיאה יומיומית , אין בכוונתי לשאת בנרתיק מכיוון שאין ברצוני למשוך תשומת לב לכך שאני נושא נשק , אלא בתיק צד "מקספדישן", רק באימוני ירי מעשי אזדקק לנרתיק , (סוף סוף אוכל להצטרף לאימונים השבועיים) מעבר לכך אין שום השוואה בנוחות נשיאה בין שאדו לגלוק , אך שוב , בתיק צד מה זה 1160 גרם על הכתף ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shay-a » 19 מרץ 2014, 18:28

ניר ל כתב:למה אתה שוקל שאדו ? איפה לדעתך יכולים היתרונות שלו לבוא לידי ביטוי בנשיאה יומיומית ?

ניר: SHAY-A זה שי המדריך שהיה איתך בקורס ירי מעשי , ושקלתי רבות לפני ההחלטה , אם אמצא גלוק 19 לא אמריקאי יתכן ואשנה את דעתי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ~Hunter~ » 19 מרץ 2014, 18:57

itamar כתב:לדעתי אקדח צריך להיות על הגוף בנרתיק כל הזמן. אם יש בעייה לשאת את הנשק, אז:
- בוחרים נשק אחר שנח יותר לנשיאה
- משאירים את הנשק בכספת בבית/מפקידים אצל סוחר נשק.
א.

אני בדעה שעדיף אקדח עלך ואקדח בכספת, כי זה כמו ביטוח רכב, אתה אף פעם לא יודע מתי תצתרך אותו וכשתצתרך - עדיך שהיה לך אותו, גם אם זה אומר לשלם את הפרמייות כל החיים ולא לעשות תאונה אף פעם.

ולגבי הפאוצ'ים זה עניין של מודעות. כשאתה מודע אליו כל הזמן וכל הזמן נושא אותו ב"הצלב" הסיכוי שלך לשכוח אותו הוא בערך כמו לשקוח M16 במילואים.
אני את התיק שלי לא מוריד כגם כשאני יושב לאכול.
באמת ישנם מקומות וזמנים בהם נרתיק הסלקה עמוקה יעשה את העבודה, אך ישנם גם מקומות וזמנים בהם הוא לא יעשה אותה, כמו למשל טיול יום שבת קייצי כשאתה בשורטס וחולצה צמודה. מה שלא תעשה כלי בגודל רגיל עד קומקטי עדיין יבלוט מהנרתיק, אבל בפאוץ/תיק צד, בוא אתה ממלא נושא את הארנק, משקפי שמש וכו' הוא לא נראה כלל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shay-a » 19 מרץ 2014, 19:02

תודה על כל התגובות ההארות וההערות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 19 מרץ 2014, 19:39

shay-a כתב:ניר :
יתכן שלא קראת מהתחלה , אבל בכל הקשור לנשיאה יומיומית , אין בכוונתי לשאת בנרתיק מכיוון שאין ברצוני למשוך תשומת לב לכך שאני נושא נשק , אלא בתיק צד "מקספדישן", רק באימוני ירי מעשי אזדקק לנרתיק , (סוף סוף אוכל להצטרף לאימונים השבועיים) מעבר לכך אין שום השוואה בנוחות נשיאה בין שאדו לגלוק , אך שוב , בתיק צד מה זה 1160 גרם על הכתף ?

הי שי , מה חדש ?

א. אני מבין שיש חדשות טובות .
ב. דווקא לא התכוונתי לנשיאה , ראיתי שענית על זה , אבל גם ענית על השאלה שלי בכך שציינת שישמש גם לירי מעשי ...(שכחתי שזה אתה)
אם הייתי צריך לבחור אקדח אחד לאימונים ולנשיאה , כנראה שהייתי הולך על השאדו ומוכן לשלם את המחיר בתוספת המשקל ביומיום.

בלי קשר, יש ביד2 לא מעט גלוק 19 אוסטרי , ד״א עכשיו החבר׳ה קצת מתבאסים שלא קנו TS
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 19 מרץ 2014, 20:48

בעיה אחת קטנה,
אתה מתאמן עם נרתיק על בסיס שבועי, ומתכנן לשאת בנרתיק יעודי?
אם כבר, לא עדיף לך להתאמן מהתיק?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 19 מרץ 2014, 21:21

glock34 כתב:בעיה אחת קטנה,
אתה מתאמן עם נרתיק על בסיס שבועי, ומתכנן לשאת בנרתיק יעודי?
אם כבר, לא עדיף לך להתאמן מהתיק?

אני לפחות , לא קושר את אימוני ה IPSC לנשיאה שוטפת של הנשק . מתייחס לזה לחלוטין כספורט ולמיומנות השליטה והדיוק עם אקדח הנרכשת ממנו כאל בונוס .

במהלך היום האקדח עלי בנרתיק פנימי מתחת לחולצה במצב 3 ,לחלוטין לא מוכן לשליפה מהירה .
כשאני בטיול בשטח - נרתיק חיצוני , מצב 3
כשאני באיזור עויין - נרתיק חיצוני במצב 1 , בנהיגה - לעיתים מחוץ לנרתיק בזמינות מיידית בהתקן קיבוע ברכב.
באימוני ירי מעשי - כמובן שנרתיק חיצוני לשליפה מהירה , חולצה במכנסיים ולרוב במצב 1

אני כבר לא בכוננות טרור ולא מתכוון להתפרץ לחדר מלא מחבלים ובני ערובה (אלא אם מדובר במשפחה שלי) , לא להסתער ולהתערב במקרה של אירוע פח״ע או עברייני, לא צופה להיות המטרה הראשונה אליה יכוון מתנקש כלשהו. בכל מקרה בו אאלץ להשתמש בנשק , אני צופה שיהיה לי מספיק זמן בכדי לקרוא את התמונה ולחשב את צעדיי. אם אתקל דווקא במקרה היוצא דופן , אני מרשה לך להגיד בהספד ״ אמרתי לך״. %3
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד