שאלה בקשר ל״חיול״ אקדח פרטי למשטרה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה בקשר ל״חיול״ אקדח פרטי למשטרה
שואל עבור חבר הנמצא כרגע בקורס שוטרים בסיסי ובלי שום קשר עומד לאבד את הרשיון הפרטי כתוצאה ממעבר כתובת.
מדובר בגלוק 19c פרטי , שהרשיון עבורו עומד לפוג,
כשישרת בקרוב כשוטר (רס״ר) ישא נשק משטרתי
האם הוא יכול לחייל את האקדח הפרטי ולשאת אותו כנשק אישי משטרתי ?
אם כן אז מהי הפרוצדורה ?
מדובר בגלוק 19c פרטי , שהרשיון עבורו עומד לפוג,
כשישרת בקרוב כשוטר (רס״ר) ישא נשק משטרתי
האם הוא יכול לחייל את האקדח הפרטי ולשאת אותו כנשק אישי משטרתי ?
אם כן אז מהי הפרוצדורה ?
- סליקאי טיטניום

Re: שאלה בקשר ל״חיול״ אקדח פרטי למשטרה
אין דבר כזה "לחייל" נשק פרטי ולשאת אותו כנשק שירות.
יש בפניו אפשרות לפנות, כשוטר, לראש חטיבת אבטחה שימליץ לתת לו רישיון בעילת תבחין "אחר" ולאחר שנתיים בתפקיד הוא יכול לעבור לתבחין "שירות פעיל".
בינתיים שיבקש להפקיד את הנשק בנשקייה המשטרתית של היחידה שלו.
יש בפניו אפשרות לפנות, כשוטר, לראש חטיבת אבטחה שימליץ לתת לו רישיון בעילת תבחין "אחר" ולאחר שנתיים בתפקיד הוא יכול לעבור לתבחין "שירות פעיל".
בינתיים שיבקש להפקיד את הנשק בנשקייה המשטרתית של היחידה שלו.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
אני מקווה שאני טועה אבל עצם היות האקדח עם קומפנסטור יכול להוות בעיה מלשמש אקדח שרות, יש לי חבר שעובד כחבלן עם גלוק 17 רגיל דור א' , אחד התנאים לשרת עם "פרטי" במשטרת ישראל הוא אקדח ללא שיפורים ופעולה בודדת .
- סליקאי ארד

shay-a כתב:אני מקווה שאני טועה אבל עצם היות האקדח עם קומפנסטור יכול להוות בעיה מלשמש אקדח שרות, יש לי חבר שעובד כחבלן עם גלוק 17 רגיל דור א' , אחד התנאים לשרת עם "פרטי" במשטרת ישראל הוא אקדח ללא שיפורים ופעולה בודדת .
אין חיה כזאת אין אישור לעבוד עם נשק פרטי במהלך משמרת. חבר שלך עבד עליך. בעבר נתנו אישור לנשק פרטי עד שביצעו רכישה של אקדחי יריחו
- תרמתי למען הסליק

חבלני כתב:shay-a כתב:אני מקווה שאני טועה אבל עצם היות האקדח עם קומפנסטור יכול להוות בעיה מלשמש אקדח שרות, יש לי חבר שעובד כחבלן עם גלוק 17 רגיל דור א' , אחד התנאים לשרת עם "פרטי" במשטרת ישראל הוא אקדח ללא שיפורים ופעולה בודדת .
אין חיה כזאת אין אישור לעבוד עם נשק פרטי במהלך משמרת. חבר שלך עבד עליך. בעבר נתנו אישור לנשק פרטי עד שביצעו רכישה של אקדחי יריחו
חבלני, אני יודע שאתה מקור מוסמך אבל...
בתחנה שהתנדבתי בה פעם, שוטרים סדירים יוצאים למשמרת עם כלים פרטיים שלהם. אני לא יודע אם הם עוברים על התקנות או שלא, אבל זו עובדה.
כמו כן, לכל מתנדב של משטרה יש את האפשרות "להלבין" את הכלי הפרטי שלו לשימוש משטרתי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

הבעיה עם אקדחים פרטיים היא בעיקר בעיית כיסוי ביטוחי. כלי הנשק המשטרתיים עוברים (לכאורה) בדיקת תקינות ע"י נשק, לפחות פעמיים בשנה. אם אירעה תקלת בטיחות ובוצע ירי לא מכוון, המקרה "מכוסה" ע"י המשטרה, אבל אם זה יקרה עם נשק פרטי ויתברר לצד נפגע שהוא לא נבדק כהלכה, תתחיל "חגיגה" של ממש, לכן הופסק נוהג זה.
לגבי מתנדבים יש ככל הנראה נוהל אחר וכיסוי ביטוח אחר שכן מאפשר להם לשאת את נשקם הפרטי.
לגבי מתנדבים יש ככל הנראה נוהל אחר וכיסוי ביטוח אחר שכן מאפשר להם לשאת את נשקם הפרטי.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
חבלני
1- האדם שאני מדבר עליו רציני ואחראי מכדי שיעבוד על מישהו קל וחומר על חבריו
2- אם לא הייתי יודע זאת בוודאות , לא הייתי מעלה זאת בסליק
3 - ועדיין ,אקדחו נבדק( גלוק 17 דור א') על ידי גורם כלשהו במשטרה ואושר לו לעבוד איתו כאקדח שרות במקום היריחו
2- אם לא הייתי יודע זאת בוודאות , לא הייתי מעלה זאת בסליק
3 - ועדיין ,אקדחו נבדק( גלוק 17 דור א') על ידי גורם כלשהו במשטרה ואושר לו לעבוד איתו כאקדח שרות במקום היריחו
- סליקאי ארד

שי
יכול להיות שמה שחבר שלך עשה הוא "לגיס" את הנשק .
גם זה התאפשר בעבר עם כמות מינימלית של קומבינה ,וזה עובד ככה השוטר קונה את הנשק ומעביר אותו לחליטה לטובת המדינה בתחנה שלו .
מי שמוסמך לכך חולט את הנשק לטובת המשטרה משאיר אותו בתחנה /יחידה ומחתים את השוטר הקונה על האקדח כאקדח משטרתי .
מדובר בתהליך בלתי הפיך שבו הנשק הופך לרכוש המשטרה ולא יכול לחזור לרשות הבעלים כי המשטרה אינה מוכרת כלים לאזרחים פרטים וגם כאשר היא מוכרת יש חובת מכרז וכ"ו ......
המשמעות היא העכשו אומנם הקונה משתמש בנשק אבל כל זה בכפוף לגמחות הפיקוד בכל יום נתון
מפקד יכול להורות לו להחזיר את הנשק לנשקיה ולחותם על נשק אחר ולשוטר אין שום זכיות על הנשק .
מסוכן ולא ממולץ !
יכול להיות שמה שחבר שלך עשה הוא "לגיס" את הנשק .
גם זה התאפשר בעבר עם כמות מינימלית של קומבינה ,וזה עובד ככה השוטר קונה את הנשק ומעביר אותו לחליטה לטובת המדינה בתחנה שלו .
מי שמוסמך לכך חולט את הנשק לטובת המשטרה משאיר אותו בתחנה /יחידה ומחתים את השוטר הקונה על האקדח כאקדח משטרתי .
מדובר בתהליך בלתי הפיך שבו הנשק הופך לרכוש המשטרה ולא יכול לחזור לרשות הבעלים כי המשטרה אינה מוכרת כלים לאזרחים פרטים וגם כאשר היא מוכרת יש חובת מכרז וכ"ו ......
המשמעות היא העכשו אומנם הקונה משתמש בנשק אבל כל זה בכפוף לגמחות הפיקוד בכל יום נתון
מפקד יכול להורות לו להחזיר את הנשק לנשקיה ולחותם על נשק אחר ולשוטר אין שום זכיות על הנשק .
מסוכן ולא ממולץ !
חברים דיברתי עם שי בפרטי לגבי המקרה זה לא מה שאתם חושבים מדובר בחבר שלנו משותף והוסבר לשי אודות המקרה הספציפי והכל בא על מקומו בשלום
- תרמתי למען הסליק

9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד