מחודש יוני: אבחון פסיכולוגי יהיה תנאי לרישיון נשק, זה נכון?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מחודש יוני: אבחון פסיכולוגי יהיה תנאי לרישיון נשק, זה נכון?
ראיתי בפייסבוק את הכתבה הבאה:
http://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-1.2278738
מישהו יודע אם זה נכון?
http://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-1.2278738
מישהו יודע אם זה נכון?
- סליקאי זהב

Re: מחודש יוני: אבחון פסיכולוגי יהיה תנאי לרישיון נשק, זה נכ
החוק טרם אושר סופית בכנסת, אז הכתבה הזאת היא בגדר Wishfull thinking מצד עיתון הארץ, שלא ידוע כחובב שלנו.
אנו, חברי ועד העמותה, שלחנו מכתבים לכל חברי הכנסת ולעוד כמה אישים ושם הצבענו על פגמים בחוק שיכולים לפעול כבומרנג נגד המדינה. אם זה לא יעשה את העבודה, נצטרך לשקול הגשת עתירה לבג"ץ.
אנו, חברי ועד העמותה, שלחנו מכתבים לכל חברי הכנסת ולעוד כמה אישים ושם הצבענו על פגמים בחוק שיכולים לפעול כבומרנג נגד המדינה. אם זה לא יעשה את העבודה, נצטרך לשקול הגשת עתירה לבג"ץ.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
afss כתב:החוק טרם אושר סופית בכנסת, אז הכתבה הזאת היא בגדר Wishfull thinking מצד עיתון הארץ, שלא ידוע כחובב שלנו.
כבר פורסם מכרז ועובדים על תכנית הכשרה לפסיכולוגים. זה יותר נראה Reality מאשר Wishful thinking. ועוד 600 ש"ח לאדם הם מתכוונים לגבות. לא נורמלים.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
http://www.inn.co.il/wap/Item.aspx?type=0&item=276143
הצעת החוק מוצע שמחדשי רישיון להחזקה ונשיאה של נשק יצטרכו לקבל אישור מפסיכולוג קליני או שיקומי לגבי כשירותם הנפשית להחזיק נשק.
הצעת החוק מוצע שמחדשי רישיון להחזקה ונשיאה של נשק יצטרכו לקבל אישור מפסיכולוג קליני או שיקומי לגבי כשירותם הנפשית להחזיק נשק.
- סליקאי זהב

הדרך עדיין ארוכה. בשלב ראשון מדובר במבקשים חדשים. יותר מאוחר (לא ברור מתי) בכוונת המשרד להחיל גם על מחדשי רישיון. לא ברור באיזו תדירות (כל חידוש, כל שניים או יותר).
בכל מקרה לא מיוני.
בכל מקרה לא מיוני.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
וזה עדיין לא מרגיע אותי.
לא העלות היא הבעיה אלא עצם הרעיון שפסיכולוג כשהו מסוגל לחזות התנהגות של מי שהוא פגש בפעם הראשונה נגיד לשעה ? ( איזה אופטימי אני - אולי לחמש דקות פעם בכמה שנים )
ואז במקרה הבא יאשימו גם את הפסיכולוג ?
ואני רואה לוחמים שלא עברו את הפסיכולוג מסרבים לשאת נשק במילואים !
אבל בכנסת שלנו ( דביר - זה לא פוליטיקה זה נכון לכל חברי הכנסת מקום המדינה ועד היום ) לא חושבים עד הסוף אלא מה שהפקידים והלוביסטים השונים מביעים ומציגים לחברי הכנסת וכך נראים החוקים השונים.
הגישה בחוק הישראלי היא - אנחנו (הנבחרים) יודעים טוב יותר ממך האזרח מה טוב / נכון / מתאים לך.
הפקידים מנסים להגן על עצמם בעיקר בנושאים שעולים לעיתונות ובמיקרה הנשק גם רוח השרים וחברי הכנסת השונים מציגים. וכך אנו מגיעים לרעיון ההזוי שפסיכולוג כלשהו מסוגל לזהות היום מה יקרה עם אדם בעוד שנה ? חודש ? יום ?
די פרקתי את מה שיש לי לומר, מקווה שלא הרגזתי את דביר בדברי על חברי הכנסת.
לא העלות היא הבעיה אלא עצם הרעיון שפסיכולוג כשהו מסוגל לחזות התנהגות של מי שהוא פגש בפעם הראשונה נגיד לשעה ? ( איזה אופטימי אני - אולי לחמש דקות פעם בכמה שנים )
אבל בכנסת שלנו ( דביר - זה לא פוליטיקה זה נכון לכל חברי הכנסת מקום המדינה ועד היום ) לא חושבים עד הסוף אלא מה שהפקידים והלוביסטים השונים מביעים ומציגים לחברי הכנסת וכך נראים החוקים השונים.
הגישה בחוק הישראלי היא - אנחנו (הנבחרים) יודעים טוב יותר ממך האזרח מה טוב / נכון / מתאים לך.
הפקידים מנסים להגן על עצמם בעיקר בנושאים שעולים לעיתונות ובמיקרה הנשק גם רוח השרים וחברי הכנסת השונים מציגים. וכך אנו מגיעים לרעיון ההזוי שפסיכולוג כלשהו מסוגל לזהות היום מה יקרה עם אדם בעוד שנה ? חודש ? יום ?
די פרקתי את מה שיש לי לומר, מקווה שלא הרגזתי את דביר בדברי על חברי הכנסת.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
העמותה פועלת חזק מאד בנושא זה, כולל הופעה בועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, הפצת מכתב ברוח דבריך לכל חברי הכנסת ולצה״ל, עם פירוט הנקודות שלך ואחרות.
בשבוע הבא תתקיים בועדה ישיבה נוספת בנושא, וגם שם נופיע בהרכב גדול ונעלה את טיעונינו. נעלה אותם גם בפני הגוף המשפטי של הועדה.
מקווה שנצליח.
בשבוע הבא תתקיים בועדה ישיבה נוספת בנושא, וגם שם נופיע בהרכב גדול ונעלה את טיעונינו. נעלה אותם גם בפני הגוף המשפטי של הועדה.
מקווה שנצליח.
רם
כל מי שירצה יעבור את הפסיכולוג , בדיוק כפי שכל מכונית עוברת טסט גם אם היא לא קיימת.
מבחן רישוי שנתי לרכב הוא לא בהכרח דבר רע לאנשים נורמטיבים , כי לרובם אין מושג לגבי מצב רכבם ואם הם ניגשים ישירות או דרך מוסך לטסט בלי קומבינות , זה מציף בפניהם ליקויים שהם כן מעוניינים לתקן.
אבל זה לחלוטין לא מונע ולא מנע , אפילו מקרה אחד , של שימוש ברכב שבעליו יודע שאיננו תקין ובכל זאת מעוניין להשתמש בו מלהעלותו לכביש אחרי ״טסט״.
תמיד ימצא הפסיכולוג או הבוחן , שבעד שוחד יחתום על כל מסמך .
מי שמעוניין להשתמט משירות , יכול פשוט ללכת לקב״ן ולדפוק הופעה ....
לגבי כל השאר - הפסיכולוג לא יפסול אנשים נורמלים , זה לא יהיה הגורם שימנע ממישהו נורמלי לקבל רשיון , כמו אישור הרופא הנוכחי ,הוא מאשר רק דברים ספציפיים שהם בתחום המידע שיש לו ונכונים רק לאותו רגע. זה יהיה עוד מס ועוד טרחה וטו לא .
ממילא קיימים מקרים בודדים אם בכלל לאורך השנים שאדם לא שפוי בהגדרה קיבל לידיו או עשה שימוש בנשק.
מבחן רישוי שנתי לרכב הוא לא בהכרח דבר רע לאנשים נורמטיבים , כי לרובם אין מושג לגבי מצב רכבם ואם הם ניגשים ישירות או דרך מוסך לטסט בלי קומבינות , זה מציף בפניהם ליקויים שהם כן מעוניינים לתקן.
אבל זה לחלוטין לא מונע ולא מנע , אפילו מקרה אחד , של שימוש ברכב שבעליו יודע שאיננו תקין ובכל זאת מעוניין להשתמש בו מלהעלותו לכביש אחרי ״טסט״.
תמיד ימצא הפסיכולוג או הבוחן , שבעד שוחד יחתום על כל מסמך .
מי שמעוניין להשתמט משירות , יכול פשוט ללכת לקב״ן ולדפוק הופעה ....
לגבי כל השאר - הפסיכולוג לא יפסול אנשים נורמלים , זה לא יהיה הגורם שימנע ממישהו נורמלי לקבל רשיון , כמו אישור הרופא הנוכחי ,הוא מאשר רק דברים ספציפיים שהם בתחום המידע שיש לו ונכונים רק לאותו רגע. זה יהיה עוד מס ועוד טרחה וטו לא .
ממילא קיימים מקרים בודדים אם בכלל לאורך השנים שאדם לא שפוי בהגדרה קיבל לידיו או עשה שימוש בנשק.
- סליקאי טיטניום

האבסורד הוא , שמי שצריך להסביר למחוקקים שמדובר באיוולת הם אותם פסיכולוגים שעומדים לעשות קופה מהחוק הזה...
- סליקאי טיטניום

אני מכיר מישהו, שלפני כ 10 שנים "יצא" ממעגל המילואים ע"י אבחנה אצל פסיכולוג. זה עלה לו כמה אלפים טובים ולקח כמעט שנה של ביקורים אצל פסיכולוג ממוחה.
עכשיו הוא היה יכול לעשות את זה ב 600 ש"ח בלבד - בסה"כ היה צריך להגיש בקשה ולהיכשל באיבחון.
מאוד נוח.
עכשיו הוא היה יכול לעשות את זה ב 600 ש"ח בלבד - בסה"כ היה צריך להגיש בקשה ולהיכשל באיבחון.
מאוד נוח.
yuval כתב:וזה עדיין לא מרגיע אותי.
.
לעשות סדר בדברים:
1. הפסיכולוג לא ייתן אישור לשאת נשק (כי אז הוא עלול לשאת באחריות) אלא יפסול כאלה שלדעתו לא ראויים לקבל/לשאת נשק!
2. המבדק הוא ממוחשב וע"פ תוצאות התשובות שלו תתקבל ההחלטה. מי בדיוק מתקף את המבדק?
3. אם מישהו חושב ולו לשנייה שיש כאן באמת דאגה לשלום הציבור, אז כדאי שיתעורר. מדובר כאן במכשול נוסף, כספי, בפני מבקשי/אוחזי רישיון לנשק. ומי שיפנה למסלול של ערר, זה יעלה הרבה, הרבה יותר!
4. זהו צעד נוסף בהשלטת מדיניות הצמצום בכל מחיר ואם 150,000 אוחזי הרישיון שעוד נותרו ימשיכו "לשבת על הגדר" ולהתפלל לנס, הדבר היחידי שיקרה הוא שייקחו גם להם את הנשק.
לדעתי, "המשימה" של אגף הרישוי היא לצמצם את מספר כלי הנשק הפרטיים לכ-50,000, שיינתנו לתושבי שטחים וישובים זכאים (לא בגלל שהם רוצים אלא בגלל שהם "חייבים"), לקצינים בכירים ולמקורבים אחרים.
איך אומרים באנגלית? GOD, help us all!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
שום פסיכולוג / שום פסיכיאטר ושום אדם עם מעט שכל בקודקוד , לא יקח על עצמו אחריות .
אם יש מצב עולם משפטי שבעל מקצוע / תפקיד עלול לשאת באחריות למעשה של בעל נשק , עליו הוא יכול להיתבע ע״י מי שנפגע מכך - הוא הרי לא יסכים לאשר בעד שום הון .
עובדה ששום גורם שחתם עד היום על אישור נשיאת נשק , בין אם רופא, בין אם פקיד רישוי ובין אם שופט שחייב את המשטרה להחזיר נשק , לא נתבע ולא הועמד לדין על רשלנות.
כשהתחילו בזמנו עם החתמת רופא המשפחה על המסמך הנוכחי , רבים לא היו מוכנים לחתום בשום אופן , גם אם מדובר בפציינטים שהם מכירים עשרות שנים ברמה האישית. עד שהובהר להם שהם בסה״כ חותמים על עובדות הידועות להם / למערכת ברגע נתון ובוודאי שלא חשופים מבחינה משפטית.
ככה בדיוק יהיה הלאה , רק שזה יהיה יותר יקר ויקח יותר זמן , אני לא רואה מצב שפסיכולוג לא יצטרך לבצע ראיון אישי אלא רק יחליט לפי טופס ממוחשב . אני לא רואה מצב שאדם שפוי לא יקבל אישור , זה חשש מיותר לחלוטין , בכל זאת מדובר בבעלי מקצוע ואין צורך לפקפק ביכולת האבחון שלהם. אני בהחלט רואה מצב שרבים מבעלי הרשיון , שהנשק לא נחוץ להם באופן שוטף או קריטי מבחינתם, פשוט יוותרו עליו בגלל הטרטור והעלויות . לצערי זו כנראה אכן המטרה העיקרית הלא רשמית של הסיפור הזה.
אם יש מצב עולם משפטי שבעל מקצוע / תפקיד עלול לשאת באחריות למעשה של בעל נשק , עליו הוא יכול להיתבע ע״י מי שנפגע מכך - הוא הרי לא יסכים לאשר בעד שום הון .
עובדה ששום גורם שחתם עד היום על אישור נשיאת נשק , בין אם רופא, בין אם פקיד רישוי ובין אם שופט שחייב את המשטרה להחזיר נשק , לא נתבע ולא הועמד לדין על רשלנות.
כשהתחילו בזמנו עם החתמת רופא המשפחה על המסמך הנוכחי , רבים לא היו מוכנים לחתום בשום אופן , גם אם מדובר בפציינטים שהם מכירים עשרות שנים ברמה האישית. עד שהובהר להם שהם בסה״כ חותמים על עובדות הידועות להם / למערכת ברגע נתון ובוודאי שלא חשופים מבחינה משפטית.
ככה בדיוק יהיה הלאה , רק שזה יהיה יותר יקר ויקח יותר זמן , אני לא רואה מצב שפסיכולוג לא יצטרך לבצע ראיון אישי אלא רק יחליט לפי טופס ממוחשב . אני לא רואה מצב שאדם שפוי לא יקבל אישור , זה חשש מיותר לחלוטין , בכל זאת מדובר בבעלי מקצוע ואין צורך לפקפק ביכולת האבחון שלהם. אני בהחלט רואה מצב שרבים מבעלי הרשיון , שהנשק לא נחוץ להם באופן שוטף או קריטי מבחינתם, פשוט יוותרו עליו בגלל הטרטור והעלויות . לצערי זו כנראה אכן המטרה העיקרית הלא רשמית של הסיפור הזה.
- סליקאי טיטניום

סכסכסכסככסכסכככ
- סליקאי טיטניום

זאת תשובה שקיבלתי מצוות עמוד הפייסבוק של המשרד לביטחון פנים
רונן שלום,
העברנו את פנייתך לאגף לרישוי כלי יריה וזוהי תשובתם:
מדובר בכל מבקש או מחזיק ברישיון לנשק .
בשלב זה מדובר רק במבקשי רישיון חדש ולא בבעלי רישיון קיים.
בברכת סוף שבוע טוב
צוות הדף
רונן שלום,
העברנו את פנייתך לאגף לרישוי כלי יריה וזוהי תשובתם:
מדובר בכל מבקש או מחזיק ברישיון לנשק .
בשלב זה מדובר רק במבקשי רישיון חדש ולא בבעלי רישיון קיים.
בברכת סוף שבוע טוב
צוות הדף
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ומה קורה אם אני מבקש רישיון לכלי נוסף על בסיס עילה תקפה? האם אני נבחן מחדש? האם יש סיכוי שאני אאבד את הרישיון הקיים בנוסף לאח מתן רישיון חדש?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד