חידוש דרך האינטרנט

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חידוש דרך האינטרנט

על ידי Everest » 14 מאי 2014, 13:55

afss כתב:
ירוני כתב:זה נכון,
אך כאמור באשכול אחר הוא ההפסקה רלוונטית למוציאי רשיונות לאחר שהופסק.

לצערי אתה טועה!
אין יותר תבחין "משמר" החל מתאריך 01012014. אם יש לך עילה אחרת, יישאר לך הרישיון, אם לא, תצטרך למכור את הנשק.

צודק, ובמאמר מוסגר יש לי כבר 3 מקרי בוחן ממקור ראשון של אנשים שעברו למשמר לאחר התאריך הנ"ל.
רק אלוהים יודע מה עובר בראש של הפקידים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 15 מאי 2014, 20:49

ולי יש שאלה מעניינת עוד יותר:
אני מחזיק ברישיון כמעט 20 שנים. התחיל מ"כוחות הביטחון", עבר ל"לפני 96", עבר ל"אחר", עבר ל"משמר". היות ורציתי להחליף אקדח ומתוך חשש לגורל העתיד, לפני כשנה ביצעתי החלפת תבחין חזרה ל"כוחות הביטחון". האם לדעתכם אני זכאי ל"משמר" כאשר התבחין הנוכחי לא יהיה תקף? (עדיין, יש לגיבוי את ה"עבר ביטחוני", אבל מפסיקים לעשות מילואים בשלב מסויים והסיכוי שאגיע לדגרת סא"ל תאורטי בלבד.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 15 מאי 2014, 21:35

spy כתב:ולי יש שאלה מעניינת עוד יותר:
אני מחזיק ברישיון כמעט 20 שנים. התחיל מ"כוחות הביטחון", עבר ל"לפני 96", עבר ל"אחר", עבר ל"משמר". היות ורציתי להחליף אקדח ומתוך חשש לגורל העתיד, לפני כשנה ביצעתי החלפת תבחין חזרה ל"כוחות הביטחון". האם לדעתכם אני זכאי ל"משמר" כאשר התבחין הנוכחי לא יהיה תקף? (עדיין, יש לגיבוי את ה"עבר ביטחוני", אבל מפסיקים לעשות מילואים בשלב מסויים והסיכוי שאגיע לדגרת סא"ל תאורטי בלבד.

מקרה מסובך תשובה מקצועית מעורך דין בלבד.
לדעתי האישית, עשו עליך שיטת מצליח כדי לבטל לך את התבחין המשמר ולמנוע ממך אפשרות להגיע אליו אי פעם בעתיד, וכפועל יוצא לאבד את הרשיון ואת הנשק.
יכול להיות שעם עורך דין טוב תצליח איכשהו להחזיר את התבחין למשמר מתוך נקודת הנחה שאתה מחזיק ברשיון למעלה מ-20 שנה ונכון ליום הוצאת הרשיון הוא לא הותנה לך בהמשך קיום עילה.
האם חתמת על הצהרת "תום עילה" שאומרת שאתה מודע לכך שאתה תצטרך למכור או להפקיד את הנשק ושרשיונך יבוטל עם תום העילה כאשר הסבת את הרשיון מתבחין משמר לכוחות הביטחון?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 16 מאי 2014, 13:55

לא חתמתי על שום דבר. רק הגשתי טופס שינוי עילה + מכתב סא"ל + אישור על היותי איש כוחות הביטחון.
האמת, לפי הכיוון והקצב בו הדברים הולכים היום, עד שהעילה הנוכחית לא תהיה רלוונטית עבורי, בטח לא יהיה רישיון לאף אחד.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 16 מאי 2014, 21:29

spy כתב:לא חתמתי על שום דבר. רק הגשתי טופס שינוי עילה + מכתב סא"ל + אישור על היותי איש כוחות הביטחון.
האמת, לפי הכיוון והקצב בו הדברים הולכים היום, עד שהעילה הנוכחית לא תהיה רלוונטית עבורי, בטח לא יהיה רישיון לאף אחד.

אני אשאל אותך שאלה אחרת.
האם כששינית את העילה ממשמר לעילה פעילה מישהו יידע אותך באופן ברור שעם תום העילה תאלץ להיפרד מהנשק ורשיונך יבוטל?
אתה בטוח שלא חתמת על שום דבר?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 19 מאי 2014, 21:41

חד משמעי לא חתמתי על שום דבר.
מצד שני, על הרישיון כתוב במפורש שהוא תקף כל עוד העילה, בגינה ניתן, מתקיימת.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 19 מאי 2014, 22:48

spy כתב:חד משמעי לא חתמתי על שום דבר.
מצד שני, על הרישיון כתוב במפורש שהוא תקף כל עוד העילה, בגינה ניתן, מתקיימת.

אז עצה שלי, תפנה לעו"ד במהירות הבזק כדי לראות איך אתה מחזיר את הרשיון לתבחין משמר.
הרשיון אכן תקף כל עוד העילה בגינה ניתן, מתקיימת.
אך הרשיון שלך ניתן לך בעבר במצב שלא מתנה אותו בקיום העילה, אלא רק בהוכחתה הראשונית, ואתה רק רצית להחליף את הנשק אז ביקשת יפה ואמרו לך להחליף עילה כדי להחליף את הנשק(מה ששכחו להגיד לך זה שהיום התנאי הוא גם קיום פעיל של העילה ולא רק הוכחה שלה לצורך קבלת רשיון).
אני די בטוח שלא הנפיקו לך רשיון חדש(לא שינו מס' רשיון נכון?) אלא רק שינו את הכיתוב על הרשיון לעילה פעילה.
כמה נקודות למחשבה משפטית:
מדוע לא החליפו לך את הנשק למרות שהינך בעל רשיון, אלא דרשו ממך לשנות עילה?
מה היה קורה לו היו מחליפים לך את הנשק ללא שינוי העילה?
יש עוד הרבה נקודות למחשבה ולטיעון בבית המשפט שרק יוכיחו שעשו לך תרגיל מסריח כדי לפגוע בקניין שלך בעתיד.
כמו שאמרתי.. תפנה לעו"ד ותראה איך אתה מחזיר את הרשיון למשמר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד