רשיון נשק למלווה חמוש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
רשיון נשק למלווה חמוש
אני שואל את השאלה בשביל חבר שרוצה להיות הורה מלווה (חמוש) בכתה של בנו בטיול בשנה הבאה. כיוון שכיום זה לא כמו פעם והוא צריך רשיון שומר, הוא מבקש לדעת את הפרטים הבאים: האם כל אחד יכול להרשם לקורס? כמה זמן הוא נמשך ובאיזו תכיפות הוא נפתח באיזור חיפה (עדיף) או המרכז, או מה שביניהם? האם צריך "להתמחות" בנשק ארוך, ואיך עושים זאת. האם הקורס או קבלת הרשיון מצריכים עבודה בתחום ע"מ לשמור על הרשיון (מדובר באיש הייטק שלא מתכוון לעבוד בשמירה או אבטחה). לבחור יש רשיון על אקדח פרטי, האם באיזשהו אופן זה יכול להקל על ההליכים? לגבי השאלה האחרונה אמרתי לו שמקסימום ייחסך דיון במשטרה או אולי הצהרת רופא, אבל לא נראה לי ששום דבר מעבר לכך. האם אני צודק? תודה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
Re: רשיון נשק למלווה חמוש
צריך לעבור קורס מאבטחי מוס"ח ואח"כ השלמת מלווה טיולים.
לא נראה לי שיהיה רלוונטי לגביו...
שייצטרף לטיול על תקן הורה מלווה ולא מלווה חמוש.
את האקדח שלו שייקח עליו כמו שיכול לקחת כל אזרח.
לא נראה לי שיהיה רלוונטי לגביו...
שייצטרף לטיול על תקן הורה מלווה ולא מלווה חמוש.
את האקדח שלו שייקח עליו כמו שיכול לקחת כל אזרח.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם, תודה על התשובה.
אכן, לא נראה שהקורס המדובר יהיה הפתרון, בעיקר מכיוון שהבנתי שחברות השמירה עצמן מפנות אליו, וכאמור לא מדובר באדם שעובד בשמירה או אבטחה.
לצערי, הוא לא יוכל להצטרף כהורה מלווה ללא נשק בטיול הספציפי בו מדובר.
תודה.
אכן, לא נראה שהקורס המדובר יהיה הפתרון, בעיקר מכיוון שהבנתי שחברות השמירה עצמן מפנות אליו, וכאמור לא מדובר באדם שעובד בשמירה או אבטחה.
לצערי, הוא לא יוכל להצטרף כהורה מלווה ללא נשק בטיול הספציפי בו מדובר.
תודה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
לצערנו בלתי ישים היום...
מעודדים את בצע הכסף.
הפתרון הוא החזרת האחריות לבט"פ + הקמת יחידת פורשי מילואים שזה יהא השירות שלה בהתנדבות.(מדובר על יוצאי קרבי)
היום המצב הוא שטבח צבאי שעושה שבוע שבוע ויש לו אישור עבודה מצה"ל ועבר הכשרת שומר.... יכול לאבטח תלמידים, ואילו אב שעושה מילואים כקרבי כמעט כל שנה קו + אי אלו מערכות - מנוע !
חלם כבר אמרנו נכון ?
בצע כסף אמרנו - נכון?
זה כל הסיפור.
מעודדים את בצע הכסף.
הפתרון הוא החזרת האחריות לבט"פ + הקמת יחידת פורשי מילואים שזה יהא השירות שלה בהתנדבות.(מדובר על יוצאי קרבי)
היום המצב הוא שטבח צבאי שעושה שבוע שבוע ויש לו אישור עבודה מצה"ל ועבר הכשרת שומר.... יכול לאבטח תלמידים, ואילו אב שעושה מילואים כקרבי כמעט כל שנה קו + אי אלו מערכות - מנוע !
חלם כבר אמרנו נכון ?
בצע כסף אמרנו - נכון?
זה כל הסיפור.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אני הייתי הולך על החלק האחרון שאמרת: לקחת את אותו אב שעושה מילואים כקרבי (אם הוא מעוניין כמובן), להעביר אותו קורס של יומיים-שלושה אינטנסיביים, וזהו. ההגיון מאחורי השיטה הנוכחית לא ברור לי.
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
guyweisz כתב:אני הייתי הולך על החלק האחרון שאמרת: לקחת את אותו אב שעושה מילואים כקרבי (אם הוא מעוניין כמובן), להעביר אותו קורס של יומיים-שלושה אינטנסיביים, וזהו. ההגיון מאחורי השיטה הנוכחית לא ברור לי.
הרשה לי להסביר לך את ההגיון שעומד מאחורי כל גחמה שלטונית, ובפרט מדיניות האגף: כיסוי תחת.
- סליקאי זהב

ומה היה שונה עד עכשיו שאפשר היה ללוות ללא קורס אבטחת אישים?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
שום דבר לא שונה.
מאז ומתמיד יכלת ללוות טיול בית-ספר, רק מעולם לא יכלת להגדיר את עצמך כמלווה חמוש על תקן "מאבטח", לא עם נשק פרטי בכל אופן.
מאז ומתמיד יכלת ללוות טיול בית-ספר, רק מעולם לא יכלת להגדיר את עצמך כמלווה חמוש על תקן "מאבטח", לא עם נשק פרטי בכל אופן.
- סליקאי זהב

אילן ב כתב:לצערנו בלתי ישים היום...
מעודדים את בצע הכסף.
חלם כבר אמרנו נכון ?
בצע כסף אמרנו - נכון?
זה כל הסיפור.
מסכים עם כל מילא, למעט הטבח שעושה שבוע שבוע.
לחייל אסור לעבוד באבטחה חמושה. מי שעושה זאת, מבצע עבירה על פקודות.
- סליקאי טיטניום

עובדה
בחור טברייני
משרת בצה"ל בסדיר !!!
קיבל אישור עבודה מהצבא !
בשבוע החופשי הוא מלווה טיולים של ביה"ס.
הוא היה המלווה החמוש ואני החובש.
בדיחה עצובה כן !
מה עוד יותר עצוב - שהאקדח בו היה חמוש הוא לא האקדח שאיתו טווח.
מה עוד יותר עצוב שבצע כסף קודם לבטחון הציבור.
שאמשיך?
בחור טברייני
משרת בצה"ל בסדיר !!!
קיבל אישור עבודה מהצבא !
בדיחה עצובה כן !
שאמשיך?
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:עובדה
בחור טברייני
משרת בצה"ל בסדיר !!!
קיבל אישור עבודה מהצבא !
בדיחה עצובה כן !
שאמשיך?
בתור אחד שהיה לו היתר עבודה בתור חייל אני חייב לציין שעל ההיתר כתוב במפורש שחייל שמועסק בעבודות שמירה אסור לו לבצע שמירה חמושה כלל(והכוונה היא שאסור בכלל לבצע שמירה חמושה, לא שאסור לבצע שמירה חמושה עם הנשק הצבאי)
אני די סבור שידידך והמעסיק מפרים את תנאי ההיתר שלו(אם בכלל יש לו היתר), ובמידת הצורך לשניהם לא יהיה כיסוי.
- סליקאי זהב

א. המלווה לא ידיד שלי אם היה תלוי בי הוא לא היה בא בכלל !!!
ב. חברת השמירה בטח לא חברים שלי. הם דוגמא קלאסית לסיבה שצריך לסגור את כל החברות.
ב. חברת השמירה בטח לא חברים שלי. הם דוגמא קלאסית לסיבה שצריך לסגור את כל החברות.
חבר isia זכור !
האשכול הזה מחזיר אותי לימי עלומי הרחוקים .....
כאשר בית הספר היה מאובטח ע"י נשקים שניפק משרד החינוך לצוותי בית הספר .
כן מורים שרתים אבל בעיקר מורות שבימים ההם רובן היו בוגרות טירונות בנות בת שבועים במקרא הטוב .
את הטיולים אבטחו הורים מתנדבים שקיבלו עוזי עם הדרכה של שעתים ומטווח 10 כדורים בערב שלפני ,כל איש שרות ביטחון לרבות טבח במפקדת בהג"א אוו מתנדב משא"ז שטווח 10 כדורים
ופגע 7 לפני שנה ו11 חודשים יכל לקבל מיחידתו נשק לאבטחת הטיול ולאבטח .
וזה עבד יופי !
לא רק שלא היו יותר פיגועים כלפי בתי ספר (ואולי אפילו פחות) אלא שלא נשכחו נשקים בשרותים, לא נחטפו נשקים , לא היו פליטות של כדורים בחצרות בתי הספר .
כל אלו הגיעו ככל שהמאטחים נהיו יותר "מיקצועים" אוו בלשון העם "קומנדו פילים ".
כן מורים שרתים אבל בעיקר מורות שבימים ההם רובן היו בוגרות טירונות בנות בת שבועים במקרא הטוב .
את הטיולים אבטחו הורים מתנדבים שקיבלו עוזי עם הדרכה של שעתים ומטווח 10 כדורים בערב שלפני ,כל איש שרות ביטחון לרבות טבח במפקדת בהג"א אוו מתנדב משא"ז שטווח 10 כדורים
וזה עבד יופי !
לא רק שלא היו יותר פיגועים כלפי בתי ספר (ואולי אפילו פחות) אלא שלא נשכחו נשקים בשרותים, לא נחטפו נשקים , לא היו פליטות של כדורים בחצרות בתי הספר .
higt-power כתב:האשכול הזה מחזיר אותי לימי עלומי הרחוקים .....
וזה עבד יופי !
1. אתה צודק לגמריי וכך גם ידידנו אילן, מה לעשות שכל איש ביטחון זוכר שיום אחד הוא יצא לפנסיה ויצטרך להמשיך "להתפרנס".
2. היום בארה"ב ישנה מגמה של מוסדות חינוך לאמת את המודל הזה, קראתי כתבה או שתיים בנושא והחלק המצחיק היה שהם לא מבינים שאצלנו המודל לא עטבד והם מהללים ומשבחים את המודל ואת מדיניות אחזקת הנשק בידי הציבור בישראל.
בדיחה
- סליקאי כסף

סתם בשביל הפרוטוקול, אני חייב לקרוא כתבה אמריקאית שמהללת את מדיניות אחזקת הנשק בישראל, אפשר קישור?
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד