עזרה רבותי, אני חייב עיצות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עזרה רבותי, אני חייב עיצות
שלום לכולם,
אני נושא נשק באיזור ה6 שנים תחת תבחין של בעל עסק לזהב ויהלומים, לאחר גזרותיו ההזיות משהו של אהרונוביץ אני עומד לאבד את הרשיון שלי (סוף אוגוסט...) עד לרגע זה ממש אף אחד לא יצר איתי קשר לא שלחו לי שום דבר התקשרתי מספר פעמים לזימון תורים בבקשה לשלוח לי טופס חידוש ואמרו שישלחו....באינטרנט אני לא מצליח לחדש...
אני עדיין בוחן את ההבט המשפטי בכל לא ברור שהם יכולים לבטל תבחין רטרואקטיבית....
מישהו התנסה במלחה הזאת?
מה הסיכויים שלי?
חברים במשטרה יכולים לעזור?
מד"א?
כמוכ' מנצל הזדמות להגיד תודה לכל האנשים שעוזרים ושולחים מכתבים לגורמים הרלוונטיים
הוועדות שקמו כאן כדי לעזור נגד מדיניותו ההזויה של השר לבטחון פנים.
תודה
איתן
אני נושא נשק באיזור ה6 שנים תחת תבחין של בעל עסק לזהב ויהלומים, לאחר גזרותיו ההזיות משהו של אהרונוביץ אני עומד לאבד את הרשיון שלי (סוף אוגוסט...) עד לרגע זה ממש אף אחד לא יצר איתי קשר לא שלחו לי שום דבר התקשרתי מספר פעמים לזימון תורים בבקשה לשלוח לי טופס חידוש ואמרו שישלחו....באינטרנט אני לא מצליח לחדש...
אני עדיין בוחן את ההבט המשפטי בכל לא ברור שהם יכולים לבטל תבחין רטרואקטיבית....
מישהו התנסה במלחה הזאת?
מה הסיכויים שלי?
חברים במשטרה יכולים לעזור?
מד"א?
כמוכ' מנצל הזדמות להגיד תודה לכל האנשים שעוזרים ושולחים מכתבים לגורמים הרלוונטיים
הוועדות שקמו כאן כדי לעזור נגד מדיניותו ההזויה של השר לבטחון פנים.
תודה
איתן
"הבא להורגך השכם להורגו"
"כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים"
- סליקאי ארד

Re: עזרה רבותי, אני חייב עיצות
נסה לשלוח הודעה בפייסבוק לדף של המשרד לבט"פ, תוך שאתה מציין את פרטיך המלאים ומבקש שיצרו איתך קשר דחוף מהאגף.
כמו כן למיטב ידיעתי כל מי שהרשיון שלו פג בסוף אוגוסט קיבל הארכה מנהלית עד ל-30 לנובמבר, זה מופיע באתר שלהם כאן http://mops.gov.il/Fire_Arms/Firearms_N ... .7.14.aspx
תדאג לעשות צילום מסך כדי שתהיה לך אסמכתא אם מישהו חלילה יטען שרשיונך פג.
כמו כן למיטב ידיעתי כל מי שהרשיון שלו פג בסוף אוגוסט קיבל הארכה מנהלית עד ל-30 לנובמבר, זה מופיע באתר שלהם כאן http://mops.gov.il/Fire_Arms/Firearms_N ... .7.14.aspx
תדאג לעשות צילום מסך כדי שתהיה לך אסמכתא אם מישהו חלילה יטען שרשיונך פג.
- סליקאי זהב

ועוד משהו שאני חייב להבין.
פשוט לא קיבלת עדיין הודעת חידוש? או שקיבלת "התראה לעמידה בעילה", בה אומרים לך שלא יחדשו לך את הרשיון הנוכחי אלא אם תעמוד בתבחין מעודכן?
פשוט לא קיבלת עדיין הודעת חידוש? או שקיבלת "התראה לעמידה בעילה", בה אומרים לך שלא יחדשו לך את הרשיון הנוכחי אלא אם תעמוד בתבחין מעודכן?
- סליקאי זהב

לא קיבלתי נכון לרגע זה שום הודעה על שום דבר.
לגבי הארכה יש לי העתק עלי.
אבל השאלה היא מהם סיכויי לשמור על הרשיון (להצליח לחדש....) במעמדי הנוכחי?
האם יש לי סיכוי משפטי?
אני עומד בעילה ויכול להוכיח עיסוק בתחום.
תודה מראש לעונים.
האם יש לי סיכוי משפטי?
תודה מראש לעונים.
"הבא להורגך השכם להורגו"
- סליקאי ארד

eytands כתב:לא קיבלתי נכון לרגע זה שום הודעה על שום דבר.
האם יש לי סיכוי משפטי?
תודה מראש לעונים.
אם יש לך מספיק זהב ויהלומים - אני מאמין שאתה יכול להשיג כל דבר שתרצה.
הכל במדינה עובד בשיטת "מצליח".
המדינה מבטלת תבחינים באופן חד צדדי, בתקווה שיצליחו ולא יערערו.
יש כאלה שמערערים ומצליחים ויש כאלה שמערערים וזה לא.
תיקח עו"ד טוב, תערער ותהיה מוכן להגיע עד ערכאות משפטיות.
יש מצב שבדרך המשרד לבט"פ ירצה להמיר לך את הרשיון לתבחין "אחר" כדי להמנע מיצירת תקדימים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מה שבטוח, אולי.
האם מישהו פה ניסה מכיר מישהו שניסה והצליח / נכשל???
מה הדרך הנכונה לעשות את זה???
האם מישהו פה ניסה מכיר מישהו שניסה והצליח / נכשל???
מה הדרך הנכונה לעשות את זה???
"הבא להורגך השכם להורגו"
- סליקאי ארד

יש לך סיכויים משפטיים גבוהים מאוד לשמור על הרשיון.
ישנם כבר לא מעט תקדימים(ואחד מהם עוד מבג"צ) שקבעו שתבחינים לחידוש רשיון אינם תבחינים לרשיון חדש(כפי שהמשרד מנסה לצייר).
כפי שאני מצטט מבג"צ שללם(בג"צ 799/80 - פנחס שללם נ' פקיד הרישוי לפי חוק כלי היריה)
"אי-מתן רישיון אינו כאי-חידושו, ואין שני אלה כביטולו של רישיון. חשד בלבד די בו כדי להצדיק סירוב, אבל לא כדי לבטל רישיון קיים; מי שקיבל רישיון, רשאי להניח כי הבדיקות המוקדמות נעשו ביסודיות הדרושה. אין זה הוגן ואין זה סביר, כי הרשות המינהלית תפגע באינטרס זה שלו, בלא שיתרחש אירוע חדש. כאשר הרישיון כבר ניתן, הזכות כבר נרכשה, הפעילות כבר החלה, "
להבנתי, קיבלת רשיון ע"ב עילת עיסוק בזהב ויהלומים, והעילה גם לא חדלה מלהתקיים, אלא המשרד לבט"פ החליט שלא להעניק יותר רשיונות חדשים ע"ב עילה זו.
המשרד לא יכול עכשיו להחליט שהוא לא מחדש או מבטל רשיונות למי שכבר ניתן לו רשיון ע"ב עילה זו, כפי שהוא לא יכול להחליט שהוא מבטל רשיונות או לא מחדש לאנשים שהוציאו רשיון לפני 1996.
תקרא גם את הפס"ד הבא:
http://www.ruling.co.il/%D7%90%D7%9C%D7 ... 324e771160
כפי שתראה, בית המשפט מתחבט המון בהבדלים שבין "בקשה לחידוש רשיון" לבין "בקשה לרשיון חדש", והרי שאתה לא מבקש רשיון חדש, אלא חידוש רשיון שכבר ניתן.
ישנם עוד המון פסקי דין בהם ניתן לראות בבירור שבית משפט לא מתייחס לחידוש רשיון כמתן רשיון חדש, ואני בספק מאוד גדול שהמשרד לבט"פ יצליח להסביר לבית המשפט למה אינך זכאי לחידוש רשיון, שכן אתה עומד בכל התנאים שהוצבו לך בעת מתן הרשיון(קרי קיום העילה).
גם עצם העובדה שהמשרד לא פנה אליך לא עומדת לזכותם, אבל לזכותך יעמוד אם תפנה אתה מיוזמתך למשרד, ותראה שאתה "יוצא ידי חובתך" בכל הקשור לחידוש הרשיון.
אם זה היה כ"כ קל למשרד לא לחדש רשיונות ישנים מפאת "אי עמידה בתבחינים", אז היית רואה איך לוקחים לכל בעלי "משמר" שלא עומדים בשום תבחין אחר את הרשיונות.
זה לא קורה בגלל שהמשרד יודע שהוא יוצף בערעורים ובתביעות משפטיות שהוא יפסיד בהן.
אני מאמין שאין הרבה אנשים בעלי תבחין של "בעל עסק זהב ויהלומים" ובגלל זה המשרד פשוט מנסה שיטת מצליח.
אל תיתן להם לפגוע בך, ותבהיר להם שאתה תלך איתם לבית משפט אם צריך.
אם יש לך יכולת ורצון מומלץ גם לערב עו"ד שיחתום על המכתב, זה יכול לשפר פלאים את הסיכויים.
בהצלחה!
ישנם כבר לא מעט תקדימים(ואחד מהם עוד מבג"צ) שקבעו שתבחינים לחידוש רשיון אינם תבחינים לרשיון חדש(כפי שהמשרד מנסה לצייר).
כפי שאני מצטט מבג"צ שללם(בג"צ 799/80 - פנחס שללם נ' פקיד הרישוי לפי חוק כלי היריה)
"אי-מתן רישיון אינו כאי-חידושו, ואין שני אלה כביטולו של רישיון. חשד בלבד די בו כדי להצדיק סירוב, אבל לא כדי לבטל רישיון קיים; מי שקיבל רישיון, רשאי להניח כי הבדיקות המוקדמות נעשו ביסודיות הדרושה. אין זה הוגן ואין זה סביר, כי הרשות המינהלית תפגע באינטרס זה שלו, בלא שיתרחש אירוע חדש. כאשר הרישיון כבר ניתן, הזכות כבר נרכשה, הפעילות כבר החלה, "
להבנתי, קיבלת רשיון ע"ב עילת עיסוק בזהב ויהלומים, והעילה גם לא חדלה מלהתקיים, אלא המשרד לבט"פ החליט שלא להעניק יותר רשיונות חדשים ע"ב עילה זו.
המשרד לא יכול עכשיו להחליט שהוא לא מחדש או מבטל רשיונות למי שכבר ניתן לו רשיון ע"ב עילה זו, כפי שהוא לא יכול להחליט שהוא מבטל רשיונות או לא מחדש לאנשים שהוציאו רשיון לפני 1996.
תקרא גם את הפס"ד הבא:
http://www.ruling.co.il/%D7%90%D7%9C%D7 ... 324e771160
כפי שתראה, בית המשפט מתחבט המון בהבדלים שבין "בקשה לחידוש רשיון" לבין "בקשה לרשיון חדש", והרי שאתה לא מבקש רשיון חדש, אלא חידוש רשיון שכבר ניתן.
ישנם עוד המון פסקי דין בהם ניתן לראות בבירור שבית משפט לא מתייחס לחידוש רשיון כמתן רשיון חדש, ואני בספק מאוד גדול שהמשרד לבט"פ יצליח להסביר לבית המשפט למה אינך זכאי לחידוש רשיון, שכן אתה עומד בכל התנאים שהוצבו לך בעת מתן הרשיון(קרי קיום העילה).
גם עצם העובדה שהמשרד לא פנה אליך לא עומדת לזכותם, אבל לזכותך יעמוד אם תפנה אתה מיוזמתך למשרד, ותראה שאתה "יוצא ידי חובתך" בכל הקשור לחידוש הרשיון.
אם זה היה כ"כ קל למשרד לא לחדש רשיונות ישנים מפאת "אי עמידה בתבחינים", אז היית רואה איך לוקחים לכל בעלי "משמר" שלא עומדים בשום תבחין אחר את הרשיונות.
זה לא קורה בגלל שהמשרד יודע שהוא יוצף בערעורים ובתביעות משפטיות שהוא יפסיד בהן.
אני מאמין שאין הרבה אנשים בעלי תבחין של "בעל עסק זהב ויהלומים" ובגלל זה המשרד פשוט מנסה שיטת מצליח.
אל תיתן להם לפגוע בך, ותבהיר להם שאתה תלך איתם לבית משפט אם צריך.
אם יש לך יכולת ורצון מומלץ גם לערב עו"ד שיחתום על המכתב, זה יכול לשפר פלאים את הסיכויים.
בהצלחה!
- סליקאי זהב

היות ולא קיבלת שום בקשה להפקיד רישיון או להמציא עילה,
ואתה בסטטוס של חידוש "רגיל"
תוקף הרישיון שלך הוארך עד ה-30 בנובמבר,
לדעתי אל תלך בכיוון של להעיר את הדובים מהיער, פשוט תפנה לפקידת הרישוי שלא קיבלת את הטפסים, יש סיכוי שפשוט תקבל טפסי חידוש תבצע חידוש וזהו.
ואתה בסטטוס של חידוש "רגיל"
תוקף הרישיון שלך הוארך עד ה-30 בנובמבר,
לדעתי אל תלך בכיוון של להעיר את הדובים מהיער, פשוט תפנה לפקידת הרישוי שלא קיבלת את הטפסים, יש סיכוי שפשוט תקבל טפסי חידוש תבצע חידוש וזהו.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
תודה רבה לכל העונים.
אני כרגע בשלב להתקשר לקביעת תור ושם אני
מדבר עם נציג ומסביר לו שעוד לפוג לי התוקף ו
ומבקש שישלחו לי דחוף חידוש. וכל פעם מבטיחים
לי מחדש שזה אני בדרך אלי!
שוב תודה לכולם.
מקווה שזה יסתדר.
כמובן אשמח לעוד כיתות....
אני כרגע בשלב להתקשר לקביעת תור ושם אני
מדבר עם נציג ומסביר לו שעוד לפוג לי התוקף ו
ומבקש שישלחו לי דחוף חידוש. וכל פעם מבטיחים
לי מחדש שזה אני בדרך אלי!
שוב תודה לכולם.
מקווה שזה יסתדר.
כמובן אשמח לעוד כיתות....
"הבא להורגך השכם להורגו"
- סליקאי ארד

5427729 - 02
תקשר לכאן, אתה תגיע למזכירה של יעקב עמית או משהו כזה, קוראים לה רותי.
תסביר לה את המצב ואת הדחיפות של הנושא, אני די בטוח שהיא תעזור.
אם היא לא עונה תתקשר מס' פעמים, בד"כ אחרי שהיא רואה שלא מוותרים וממשיכים להתקשר היא עונה.
תקשר לכאן, אתה תגיע למזכירה של יעקב עמית או משהו כזה, קוראים לה רותי.
תסביר לה את המצב ואת הדחיפות של הנושא, אני די בטוח שהיא תעזור.
אם היא לא עונה תתקשר מס' פעמים, בד"כ אחרי שהיא רואה שלא מוותרים וממשיכים להתקשר היא עונה.
- סליקאי זהב

לדעתי הנושא של השרשור מוטעה.
כי לא קיבלת הודעה שאתה עתיד לאבד את הרשיון ומתבקש להפקיד את הנשק, אלא פשוט נפלת בחודשים שבהם מערכת המשב"פ היתה בשדרוג ולא קיבלת מהם דואר (ואף הוארך תוקף הרשיון).
עכשיו אמרו לך שהמסמכים בדרך. זה צעד ראשון. הם קוראים להם מסמכים לחידוש רשיון, אבל הם יכולים לכלול בקשה להוכחת עילה. במידה והחידוש אוטומטי (תשלום+רופא+מטווח), אחלה.
במידה ולא, גם לא נורא - הצעד הבא הוא הוכחת עילה, שבה אתה עומד תאורטית כי כפי שכבר נאמר היא מתאימה לתבחין שהיה תקף כשהוצאת את הרשיון ואתה ממשיך לעמוד בה.
הצעד השלישי יהיה רק אם התשובה תהיה שלילית - אז תאלץ לבצע את כל מה שנאמר כאן.
אישית אני חושב שאם אמרו לך שהמסמכים בדרך, זה אומר אחד מהשניים הראשונים - אחרת היו אומרים לך שאין לך אפשרות לחדש את הרשיון.
כידוע, בזמנו - עם צאת שיטת התבחינים לפועל (לא יודע איך זה היום) מבקש הרשיון חתם שהוא מודע לכך שעליו לוותר עליו אם הוא כבר לא עומד בתבחין. אף אחד לא אמר מה קורה אם הממשלה היא זו שמשנה את התבחין למרות שאתה עדיין עומד בו. כמו שכבר נאמר, על פניו זה נראה כאילו לא ניתן לכפות עליך אי חידוש הרשיון.
מצד שני אנחנו יודעים ש"לא ניתן" לא קיים בלקסיקון של ממשלתנו, ושיטת "מצליח" היא זו שמחלחלת לכל פינה. באתר של המשרד ובלשכות טורחים לחזור ולציין שיש לעמוד ב"תבחין מעודכן" או "תבחין תקף". מה זה אומר? רק הם יודעים.
בכל אופן, תמתין לניירות ושיהיה בהצלחה.
כי לא קיבלת הודעה שאתה עתיד לאבד את הרשיון ומתבקש להפקיד את הנשק, אלא פשוט נפלת בחודשים שבהם מערכת המשב"פ היתה בשדרוג ולא קיבלת מהם דואר (ואף הוארך תוקף הרשיון).
עכשיו אמרו לך שהמסמכים בדרך. זה צעד ראשון. הם קוראים להם מסמכים לחידוש רשיון, אבל הם יכולים לכלול בקשה להוכחת עילה. במידה והחידוש אוטומטי (תשלום+רופא+מטווח), אחלה.
במידה ולא, גם לא נורא - הצעד הבא הוא הוכחת עילה, שבה אתה עומד תאורטית כי כפי שכבר נאמר היא מתאימה לתבחין שהיה תקף כשהוצאת את הרשיון ואתה ממשיך לעמוד בה.
הצעד השלישי יהיה רק אם התשובה תהיה שלילית - אז תאלץ לבצע את כל מה שנאמר כאן.
אישית אני חושב שאם אמרו לך שהמסמכים בדרך, זה אומר אחד מהשניים הראשונים - אחרת היו אומרים לך שאין לך אפשרות לחדש את הרשיון.
כידוע, בזמנו - עם צאת שיטת התבחינים לפועל (לא יודע איך זה היום) מבקש הרשיון חתם שהוא מודע לכך שעליו לוותר עליו אם הוא כבר לא עומד בתבחין. אף אחד לא אמר מה קורה אם הממשלה היא זו שמשנה את התבחין למרות שאתה עדיין עומד בו. כמו שכבר נאמר, על פניו זה נראה כאילו לא ניתן לכפות עליך אי חידוש הרשיון.
מצד שני אנחנו יודעים ש"לא ניתן" לא קיים בלקסיקון של ממשלתנו, ושיטת "מצליח" היא זו שמחלחלת לכל פינה. באתר של המשרד ובלשכות טורחים לחזור ולציין שיש לעמוד ב"תבחין מעודכן" או "תבחין תקף". מה זה אומר? רק הם יודעים.
בכל אופן, תמתין לניירות ושיהיה בהצלחה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
Everest כתב:אם זה היה כ"כ קל למשרד לא לחדש רשיונות ישנים מפאת "אי עמידה בתבחינים", אז היית רואה איך לוקחים לכל בעלי "משמר" שלא עומדים בשום תבחין אחר את הרשיונות.
לגבי משמר, אתה צודק - עובדה שהם ביטלו (לפחות תאורטית) את התבחין הנ"ל, אבל טרחו לציין שמי שכבר יש לו רשיון ע"ב תבחין זה ימשיך להחזיק בו (מה שכן הם מנסים כוחם בתקנות כמו מניעת החלפת נשק וכו', אבל זה כבר סיפור אחר).
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד