פעילות מבצעית עם "מק פורק"?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: פעילות מבצעית עם "מק פורק"?
באחריות אני אומר לך שמפעילי צמ"ה בקו הראשון נשארו עם הדרק פורק ויש לפחות פצוע אחד + אחד שלם היכולים להעיד שהם ראו במו עיניהם דריכה בה הדרק נשאר בקנה בעת לחימה.
עכשיו בוא נואמר שלוחמי הקו הראשון - קרי חי"ר ושיריון הוציאו אותו בלחימה... אז למה הוא בשגרה? האם אין השגרה אמורה להכיננו ללחימה?
ואח"כ עוד באים בטענות למח"ט גבעתי...
אם טמטום כזה למי כבר נשאר לפנות חוץ מאלוהים?
עכשיו בוא נואמר שלוחמי הקו הראשון - קרי חי"ר ושיריון הוציאו אותו בלחימה... אז למה הוא בשגרה? האם אין השגרה אמורה להכיננו ללחימה?
ואח"כ עוד באים בטענות למח"ט גבעתי...
אם טמטום כזה למי כבר נשאר לפנות חוץ מאלוהים?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
רועי 357 כתב:לא קראתי את ה5 דפים
אבל אני יכול לנחש שהחברים פה לא "מתים על הרעיון"
אני יכול להבטיח שיש מאמץ גדול מאוד להוריד את המוצר הזה מהצבא
אני יודע שכנראה לא נצליח לעשות את זה ב100% כי מסתובבים עשרות אלפים כאלו
אבל לפחות אני מקווה שהדרג הלוחם יתנתק מהעניין
אני מציע שמי שלא לוחם - יתנתק מהמדים בדרך מהבית ואליו.
ומי שלובש מדים שיהא לוחם המוכן למגע כל העת.
חבר isia זכור !
אני מציע, שיקשיבו לאילן. צודק 100% אם אתה לוחם ומוכן לחימה, אין סיבה להגביל את כלי הנשק. אם לא, פשוט מדים לפני היציאה מהבסיס ולבש אותם בעת הגעתך אילו.
בכך תמנע הונאת הציבור כאילו יש חייל שיגן עליהם כמעט בכל מקום, ואולי תיווצר לגיטימציה ציבורית לריבוי נושאי נשק אזרחיים. שכבר הוכיחו לא פעם את יכולתם בהגנת הציבור.
כשאני מדבר עם אנשים על הנושא, כולם באים באותה טענה חסרת כל בסיס "נו באמת צריך אותך חמוש כשיש איתי באוטובוס עוד 4 חיילים"? ברור שכן, במיוחד כשאת נוסעת האוטובוס מלא חיילים בדרך לקריה. בואו נעלים להם את המדים, ככה הם יהיו פחות מטרות שלא יכולות להגן על עצמן ולא יצרו תחושת ביטחון כוזבת ואז נישאת, כמה חיילים יש עכשיו איתך באוטובוס גברת?
בדיוק בגלל זה את צריכה אותי וכמוני, אתה הבנת את זה ברוך???
בכך תמנע הונאת הציבור כאילו יש חייל שיגן עליהם כמעט בכל מקום, ואולי תיווצר לגיטימציה ציבורית לריבוי נושאי נשק אזרחיים. שכבר הוכיחו לא פעם את יכולתם בהגנת הציבור.
כשאני מדבר עם אנשים על הנושא, כולם באים באותה טענה חסרת כל בסיס "נו באמת צריך אותך חמוש כשיש איתי באוטובוס עוד 4 חיילים"? ברור שכן, במיוחד כשאת נוסעת האוטובוס מלא חיילים בדרך לקריה. בואו נעלים להם את המדים, ככה הם יהיו פחות מטרות שלא יכולות להגן על עצמן ולא יצרו תחושת ביטחון כוזבת ואז נישאת, כמה חיילים יש עכשיו איתך באוטובוס גברת?
בדיוק בגלל זה את צריכה אותי וכמוני, אתה הבנת את זה ברוך???
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

רק להזכיר שלפני 15-20 שנים לא היו דרק-פורקים, טירונות 02 הייתה רצינית מספיק בשביל ללמד כל חייל להשתמש ב-4 סוגי נשק ולהכיר 2 נוספים, בקק"צ בסיסי ירו המון מכל דבר שקיים בצבא, חיילים וקצינים שאינם לוחמים היו יכולים להסתובב עם נשק ולאף אחד זה לא היה מוזר (קצינים ואנשי קבע אף היו חייבים) ולא זרמו נהרות של דם ברחובות.
אני מבין היטב שמק פורק הינו ניסיון של צה"ל להתמודד עם מקצועיות לקויה של חיילים, לוחמים ועורפיים כאחד, אבל זאת פשוט לא הדרך. הדרך הנכונה - להעביר את תחום לימוד הנשק בצה"ל לידי אנשי מקצוע. ולא חסר כאלה שאפילו מציעים את עצמם. אבל הצבא שלנו לא מעוניין בטענה שאין פער. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. צבא גדול וטיפש.
אני מבין היטב שמק פורק הינו ניסיון של צה"ל להתמודד עם מקצועיות לקויה של חיילים, לוחמים ועורפיים כאחד, אבל זאת פשוט לא הדרך. הדרך הנכונה - להעביר את תחום לימוד הנשק בצה"ל לידי אנשי מקצוע. ולא חסר כאלה שאפילו מציעים את עצמם. אבל הצבא שלנו לא מעוניין בטענה שאין פער. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. צבא גדול וטיפש.
- סליקאי טיטניום

spy כתב: הדרך הנכונה - להעביר את תחום לימוד הנשק בצה"ל לידי אנשי מקצוע. ולא חסר כאלה שאפילו מציעים את עצמם. אבל הצבא שלנו לא מעוניין בטענה שאין פער. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. צבא גדול וטיפש.
הדרך הנכונה היא להחזיר את המצב ואת ה-MIND SET לזה שהיה לפני 15-20 שנה.
כמו שאמרת, נהרות של דם לא זרמו ברחובות, ג'ובניקים יצאו עם נשק הביתה והצלחנו לנצח בכמה מלחמות שהיום אנחנו לא.
ודרך אגב, מומחים ויועצים מכל הסוגים לא חסר בצבא, ורמת המיומנות והקליעה היא הרבה יותר טובה היום מאשר הייתה אז.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לאחרונה שוחחתי עם כמה חיילים שפגשתי שבנשקם ראיתי את המק פורק. לדבריהם, אכן אמינותו נמוכה, ועל מנת שיפעל כהלכה יש כאלו שקושרים אותו עם גומי שחולץ אותו עם דריכת הנשק (למקרה שהוא לא נחלץ).
בנוסףֿ, פתח ההפלטה הפתוח מביא לחדירת אבק וחול.
מאידך, הנראות שלו מעניקה שקט נפשי למפקדים ואולי תחסוך מספר יריות לא מכוונות.
לי אין ספק שפתרון זה רחוק מלהיות אופטימלי, ומקווה שימצאו משהו יותר טוב.
בנוסףֿ, פתח ההפלטה הפתוח מביא לחדירת אבק וחול.
מאידך, הנראות שלו מעניקה שקט נפשי למפקדים ואולי תחסוך מספר יריות לא מכוונות.
לי אין ספק שפתרון זה רחוק מלהיות אופטימלי, ומקווה שימצאו משהו יותר טוב.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
נכון להיום כל דרעק פורק מגיע כ: ההתקן + חתיכת גומי שמשפצרים אחורה לצרצר ב-M16, לא יודע לגבי תבור.
כפי שרם אמר, הדבר היחידי שהוא עושה זה להעניק שקט נפשי למפקדים, ואולי גם ימנע הרוגים(מקרה אור חדד, חברו שיחק בנשק, כיוון עליו נשק ללא מחסנית שלידיעתו היה פרוק, העביר לבודדת ונקר, כמובן שיצא כדור ואור מת).
לא מצדד במק-פורק, אבל בהחלט במקרה הנ"ל הוא היה מביא להצלת חיים.
צה"ל כמו האגף לרישוי כלי יריה, צריך לכסות לעצמו את התחת מתביעות משפטיות ולכן מתקין תקנות מטופשות.
נכון להיום פרט ללחימה או להוראה מפורשת אחרת, חובה לנוע עם מק-פורק בכל מצב, עם מחסנית או בלי מחסנית, גם בפעילות מבצעית!!
כפי שרם אמר, הדבר היחידי שהוא עושה זה להעניק שקט נפשי למפקדים, ואולי גם ימנע הרוגים(מקרה אור חדד, חברו שיחק בנשק, כיוון עליו נשק ללא מחסנית שלידיעתו היה פרוק, העביר לבודדת ונקר, כמובן שיצא כדור ואור מת).
צה"ל כמו האגף לרישוי כלי יריה, צריך לכסות לעצמו את התחת מתביעות משפטיות ולכן מתקין תקנות מטופשות.
נכון להיום פרט ללחימה או להוראה מפורשת אחרת, חובה לנוע עם מק-פורק בכל מצב, עם מחסנית או בלי מחסנית, גם בפעילות מבצעית!!
- סליקאי זהב

עד כמה שהבנתי מהחיילים- בפעילות מבצעית המק פורק בחוץ, ובמקומו כדור חי בבית הבליעה...
רם
שלילי בזנ"טי.
מק-פורק = כשגרה בנשק עם או בלי מחסנית בנשק גם בפעילות מבצעית(תפיסת קו).
הוצאת מק פורק - בפקודה
הסתובבות עם מחסנית בנשק ללא מק-פורק = רק בזמן לחימה עפ"י פקודה, וללא כדור בבית הבליעה.
הסתובבות עם נשק עם כדור בבית הבליעה = עפ"י פקודה מפורשת, לרוב אך ורק בזמן לחימה בתוך שטח האויב או ביציאה לפעולה בתוך שטח האויב, ולעיתים נדירות בפעילויות מבצעיות מיוחדות(גם כדור חי בבית הבליעה בעת מעצר בג'נין מצריך אישור מיוחד של מג"ד/סמג"ד), אישור שלרוב אין.
כן זה עצוב מאוד.. חיילים שתופסים קו בג'נין או בלבנון, ולעתים גם נכנסים לתוך הכפרים למעצרים ופעילויות מסתובבים מסורסים עם מחסנית בנשק אך עם מק-פורק בפנים גם כן.
הוצאת מק פורק - בפקודה
הסתובבות עם מחסנית בנשק ללא מק-פורק = רק בזמן לחימה עפ"י פקודה, וללא כדור בבית הבליעה.
הסתובבות עם נשק עם כדור בבית הבליעה = עפ"י פקודה מפורשת, לרוב אך ורק בזמן לחימה בתוך שטח האויב או ביציאה לפעולה בתוך שטח האויב, ולעיתים נדירות בפעילויות מבצעיות מיוחדות(גם כדור חי בבית הבליעה בעת מעצר בג'נין מצריך אישור מיוחד של מג"ד/סמג"ד), אישור שלרוב אין.
כן זה עצוב מאוד.. חיילים שתופסים קו בג'נין או בלבנון, ולעתים גם נכנסים לתוך הכפרים למעצרים ופעילויות מסתובבים מסורסים עם מחסנית בנשק אך עם מק-פורק בפנים גם כן.
- סליקאי זהב

Everest כתב:שלילי בזנ"טי.
הוצאת מק פורק - בפקודה
להבדיל אלף הבדלות רמת החיילות שלהם מול רמת החיילות שלנו
לא צריך מק פורק - שימו לב לאצבע...
http://www.ynet.co.il/PicServer2/201220 ... S03_wa.jpg
http://d3d529uskukcrm.cloudfront.net/wp ... /hamas.jpg
http://img.mako.co.il/2012/11/22/53395899_c.jpg
https://www.google.co.il/url?sa=i&rct=j ... 2785674888
http://www.haaretz.co.il/polopoly_fs/1. ... 718546.jpg
קיצר... כשתגיע השעה, אני אהיה האחרון לסגור פה את האור.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, בתמונה האחרונה - האצבע דווקא על ההדק ( של הימני עם הקלאצ׳ ) , בכל מקרה אין שם כנראה מאמץ מיוחד למנוע תאונות נשק ונהרגו שם יותר אזרחים מיריות שמחה בזמן חגיגות הניצחון מאשר אצלנו בכל המלחמה.
לא נראה לי שהפיקוד מודאג מתביעות כספיות בעקבות תאונות , לא יודע אם בכלל יש לזה פתח ובוודאי שזה לא יוצא מכיסו של אף מפקד. לעומת זאת , הרגישות החברתית שפיתחנו כלפי חיילים הרוגים , בהחלט חילחלה חזק ועלולה לסיים קריירה של קצין בכיר ומוכשר ככל שיהיה .
היה לי בסדיר מג״ד , שתחת פיקודו התרחשה מגיפת התאבדויות ונסיונות התאבדות מזעזעים , נפקדויות ועריקות של חיילים ומפקדים , אפילו משדה הקרב עצמו תו״כ פעילות מבצעית, תאונות קשות שאחת מהן הסתיימה במוות. לא ידוע לי שמישהו טרח בכלל לחקור את הקשר שלו לאירועים ולראייה הוא התקדם די מהר, הגיע לדרגת תא״ל והפרק הזה ברזומה שלו כולל הפיקוד על הגדוד , אפילו נשמט מויקיפדיה.
מעט מאד זמן אח״כ - אסון צאלים ב׳ והשלכותיו ,שאולי הוא זה שהביא למפנה ביחס וברגישות לנושא התאונות , הלכנו עם זה כמה צעדים רחוק מדי . במלחמה האחרונה נראה היה שמתחילים לחזור לפרופורציות וסדרי עדיפויות , להבין שהעסק הוא לא סטרילי .
מקווה מאד שההלקאה העצמית לא תשתלט עלינו שוב בדמות וועדות בדיקה ועריפת ראשים כצעד מקדים לגולדסטון 2 ...
לא נראה לי שהפיקוד מודאג מתביעות כספיות בעקבות תאונות , לא יודע אם בכלל יש לזה פתח ובוודאי שזה לא יוצא מכיסו של אף מפקד. לעומת זאת , הרגישות החברתית שפיתחנו כלפי חיילים הרוגים , בהחלט חילחלה חזק ועלולה לסיים קריירה של קצין בכיר ומוכשר ככל שיהיה .
היה לי בסדיר מג״ד , שתחת פיקודו התרחשה מגיפת התאבדויות ונסיונות התאבדות מזעזעים , נפקדויות ועריקות של חיילים ומפקדים , אפילו משדה הקרב עצמו תו״כ פעילות מבצעית, תאונות קשות שאחת מהן הסתיימה במוות. לא ידוע לי שמישהו טרח בכלל לחקור את הקשר שלו לאירועים ולראייה הוא התקדם די מהר, הגיע לדרגת תא״ל והפרק הזה ברזומה שלו כולל הפיקוד על הגדוד , אפילו נשמט מויקיפדיה.
מעט מאד זמן אח״כ - אסון צאלים ב׳ והשלכותיו ,שאולי הוא זה שהביא למפנה ביחס וברגישות לנושא התאונות , הלכנו עם זה כמה צעדים רחוק מדי . במלחמה האחרונה נראה היה שמתחילים לחזור לפרופורציות וסדרי עדיפויות , להבין שהעסק הוא לא סטרילי .
מקווה מאד שההלקאה העצמית לא תשתלט עלינו שוב בדמות וועדות בדיקה ועריפת ראשים כצעד מקדים לגולדסטון 2 ...
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:איתמר, בתמונה האחרונה - האצבע דווקא על ההדק ( של הימני עם הקלאצ׳ ) , בכל מקרה אין שם כנראה מאמץ מיוחד למנוע תאונות נשק ונהרגו שם יותר אזרחים מיריות שמחה בזמן חגיגות הניצחון מאשר אצלנו בכל המלחמה.
כן יש שם אחד עם אצבע על ההדק, נו אז מה.
תעשה חיפוש באינטרנט על תמונות מהחמאס ותראה כמה כאלה של לוחמים יש.
חלק מהתמונות קשות לצפיה.
אף פעם לא טענתי שהצבא שלנו חף מטעויות ושכל המפקדים הם טלית שכולה תכלת.
אני מהדור שבו עוד לא היה קו טלפון של בזק בכל בית, ושההורים שלי לא ידעו מי הם המפקדים שלי. מוסד נציב קבילות חיילים הוקם 4 שנים לפני שהתגייסתי ולא היו לו מי יודע מה שיניים.
אני יכול להגיד לך שבתנאים ומידת הפיקוח שלהיום, כמה מהמפקדים שלי היו יושבים בכלא על דברים שעשו לנו ואני לא מדבר על אחד או שניים.
זה לא שאני חס ושלום מתגעגע לתקופה ההיא של טיוח וכיסוי תחת.
מצד שני הקיצוניות שהלכנו אליה בשמירה על ביטחון החיילים היא גרועה לא פחות.
בטיחות זה דבר טוב, אבל לא כשזה בא על חשבון מיומנות מקצועית.
כשזה בא על חשבון מיומנות מקצועית, אז אולי שומרים על אפס נפגעים ותאונות בזמן אימונים.
מצד שני את המחיר בחיי אדם משלמים בריבית גבוהה בזמן מלחמה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

למעט המשפט הראשון , כל מה שאמרתי היה בתגובה לדברים שנכתבו בתגובות אחרות שקראתי כאן ... סה״כ אני מסכים עם דבריך.
בעבר היה בהחלט טיוח אבל לא בהכרח כיסתו״ח - פשוט כי לא הייתה סיבה לכסת״ח . מפקדי הצבא נחשבו פרה קדושה שלא לאמר אלילים ואף אחד לא היה מעז לצאת נגדם גם שנים רבות אחרי ששת הימים.
מהרגע שלשחוט פרות קדושות נעשה מאד אפנתי, זה היה רק עניין של זמן עד שיגיעו למערכת הצבאית - אז בנסיון לפתור את בעיית הטיוח , יצרנו את בעיית הכיסתו״ח...
בעבר היה בהחלט טיוח אבל לא בהכרח כיסתו״ח - פשוט כי לא הייתה סיבה לכסת״ח . מפקדי הצבא נחשבו פרה קדושה שלא לאמר אלילים ואף אחד לא היה מעז לצאת נגדם גם שנים רבות אחרי ששת הימים.
מהרגע שלשחוט פרות קדושות נעשה מאד אפנתי, זה היה רק עניין של זמן עד שיגיעו למערכת הצבאית - אז בנסיון לפתור את בעיית הטיוח , יצרנו את בעיית הכיסתו״ח...
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:spy כתב: הדרך הנכונה - להעביר את תחום לימוד הנשק בצה"ל לידי אנשי מקצוע. ולא חסר כאלה שאפילו מציעים את עצמם. אבל הצבא שלנו לא מעוניין בטענה שאין פער. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. צבא גדול וטיפש.
הדרך הנכונה היא להחזיר את המצב ואת ה-MIND SET לזה שהיה לפני 15-20 שנה.
כמו שאמרת, נהרות של דם לא זרמו ברחובות, ג'ובניקים יצאו עם נשק הביתה והצלחנו לנצח בכמה מלחמות שהיום אנחנו לא.
ודרך אגב, מומחים ויועצים מכל הסוגים לא חסר בצבא, ורמת המיומנות והקליעה היא הרבה יותר טובה היום מאשר הייתה אז.
א.
איתמר רמת הקליעה ידעה עליות ומורדות. רמת הקליעה כעת טובה עד 70 מ' וזה לא טוב !
חבר isia זכור !
Everest כתב:נכון להיום כל דרעק פורק מגיע כ: ההתקן + חתיכת גומי שמשפצרים אחורה לצרצר ב-M16, לא יודע לגבי תבור.
גישה לדעתי שגויה ! חייל שלא יודע להתנהל בשיגרה ללא דרק פורק... הוא חייל מסוכן במבצעית !!! ללא דרק פורק.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד