פעילות מבצעית עם "מק פורק"?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: פעילות מבצעית עם "מק פורק"?

על ידי itamar » 03 ספטמבר 2014, 20:10

יודע מה אילן?
בנשקים הקצרים שיש היום לצבא,
70 מ' למטרת דמות עם כוונות ברזל או כוונת הולוגרפית ללא הגדלה - קונה בשתי ידיים!
המצויין הוא אויבו המר של הטוב ביותר. תמיד יש מקום לשיפור ולשאיפה ליותר.
יש היום יותר מודעות לקליעה מאשר הייתה בזמנך או בזמני.
לומדים את זה בטירונות בצורה טובה עם מדריכי ירי, עובדים על יל"מ וגם פוגעים לא רע.

הבעיה נמצאת במקום אחר לגמרי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 04 ספטמבר 2014, 08:07

70 מטר עם כוונת הולוגרפית? ממש לא קונה.
150-200 יותר הגיוני. כמו שנאמר פה קודם, היה טוב אילו אימוני הקליעה היו מתבצעים על ידי אנשי מקצוע עם פז"מ של יותר מכמה חודשים וקורס מדריכי ירי. בכל הנוגע לירי, ניסיון היא לא מילה גסה. הרבה מאיכויות הירי שלי צברתי ממדריכי ירי מנוסים עם הרבה שעות מטווח שאפשרו להם למקסם תוצאות. בסופו של עניין זה יחסוך הרבה מאוד כסף לצבא והתוצר המוגמר יהיה איכותי פי כמה וכמה מהמצב הנוכחי. וכמובן, בטיחות ומשמעת בנשק עדיף ללמוד מאנשים מנוסים שראו דבר או שניים ולא במצגת תמונות בקורס, אלא מניסיון.
כל נושא המק פורק הזה מביש, במיוחד כשמדובר בחיילים שנחשבים לחלק מצבא שעדיין נחשב לבין הטובים שיש. לך תסביר למה הזבל הזה תקוע להם בנשק.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yosi1650 » 05 ספטמבר 2014, 11:48

אני זוכר אליפויות צה"ל שבהן ירינו ל200 ראש....וזה עם כוונות ברזל...ואפילו גם פגעו....
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 06 ספטמבר 2014, 07:06

http://www.youtube.com/watch?v=0N7X0pvhQ4w

דקה 6:00 נשק ישראלי קצר מטרת ראש 300מטר מצב עמידה. אפשרי ביותר.
חייל חייב לדעת לתקוף מטרת גוף מ 100 מטר ללא היסוס עם כוונת הולוגרפית ללא כל בעיה. ואם לא כך המצב אז קיימת בעיה ורצוי לתקנה באופן מידי.
אין כל סיבה שבעולם, שבין זיהוי מטרה ב100 ועד להסרת האיום יעברו יותר ממספר שניות, במיוחד כשמדובר בחיילי חי"ר שהנשק האישי משמש כברירת מחדל.
לפחות ביחידות חי"ר היה כדאי לערב מדריכי ירי מקצועיים ומנוסים שידעו למקסם את יכולת החייל לאורך המסלול.
זה עובד לא רע בכלל בכוחות ביטחון בארה"ב ויכול לעשות פלאים בצה"ל. בסופו של התהליך המוצר המוגמר יהיה איכותי יותר וגם חסכוני יותר. ככל שמדריך הירי מקצועי יותר, המעבר בין השלב ההתחלתי לשלבים המתקדמים יותר מתקצר עקב זיהוי טעויות התלמיד ותיקון מהיר. פחות בזבוז של תחמושת הפחתת בלאי בכלי הנשק ועצירת תהליך הרגלים שגויים, שאותם כבר הרבה יותר קשה לשנות מה שמחזיר אותנו לבזבז תחמושת יקרה.
לא מעט מקרים בהם טיפ קטן מדריך מקצועי חסכו לי הרבה שעות וכסף לפני שהייתי עולה על הבעיה ולומד בעצמי איך לתקן אותה.
בסיס טוב הוא הדרך להצלחה. כישלון התלמיד הוא בהכרח כישלונו של המורה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 06 ספטמבר 2014, 16:35

לפני מספר ימים אני עם עוד מספר חברים מוכרים בפורום קיימנו פגישה עם נציג מבק"א יבשה, בה שטחנו בפניו את מה שאנו חושבים על מק-פורק ועל תהליך ההכנסה שלו לצה"ל.
בין היתר, המחור אמר לנו באופן חד משמעי: מבק"א מעולם לא התכוונו שישתמשו במק-פורק בפעילות מבצעית, זאת כבר "הגדלת" (הקטנת!!) ראש של מקחצ"ר ושל המפקדים בשטח.
לידיעתכם.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 07 ספטמבר 2014, 09:51

spy כתב:לפני מספר ימים אני עם עוד מספר חברים מוכרים בפורום קיימנו פגישה עם נציג מבק"א יבשה, בה שטחנו בפניו את מה שאנו חושבים על מק-פורק ועל תהליך ההכנסה שלו לצה"ל.
בין היתר, המחור אמר לנו באופן חד משמעי: מבק"א מעולם לא התכוונו שישתמשו במק-פורק בפעילות מבצעית, זאת כבר "הגדלת" (הקטנת!!) ראש של מקחצ"ר ושל המפקדים בשטח.
לידיעתכם.

בולשיט.
כשאתה רואה תמונות מצוק איתן של בני גנץ מסתובב בשטח עם נשק מנוטרל במק פורק,
אז כנראה שההוראות מגיעות מלמעלה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 07 ספטמבר 2014, 11:09

spy כתב:לפני מספר ימים אני עם עוד מספר חברים מוכרים בפורום קיימנו פגישה עם נציג מבק"א יבשה, בה שטחנו בפניו את מה שאנו חושבים על מק-פורק ועל תהליך ההכנסה שלו לצה"ל.
לידיעתכם.

על זה נאמר "אבן שטיפש זרק לבאר, יבוא טיפש נוסף וישפוך עליה בוץ"
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 10 ספטמבר 2014, 22:49

סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 11 ספטמבר 2014, 06:24

א. למה חייל יצא מטווחים לפני שמפקד פרק לו את הנשק?
ב. איך בדיוק נפלט כדור ממכה על הנשק?
ג. כנראה שהוראתו הבטיחות לא הוסברו באופן כזה שהטירון הבין שאסור לכוון נשק פרוק או דרוך על כל דבר שאין ברצונו להשמיד.
עם טירונים הסיפור של בטיחות בנשק מקבל אור אחר לגמרי. הוראות הבטיחות עדיין לא מושרשות דיין ורמות העייפות כנראה פוגעות משמעותית בתפקוד השכלי.
כדאי לבדוק עם הנשק בבסיס איך נפלט כדור ממכה על הנשק. למרות שדי ברור שהאצבע הייתה על ההדק והניצרה הייתה פתוחה, והמכה על הנשק או הסטת הקנה גרמה לביצוע הירי.
התשובה היחידה שאני מוצא היא בעיה ברמה הפיקודית וההדרכתית.
אני מקווה שבעקבות האירוע שבעזרת השם נגמר רק בפציעה, הצבא יחדד נהלים ויושם דגש על הדרכה נכונה והוראות בטיחות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 11 ספטמבר 2014, 07:42

ביזיון אטומי, אבל כרגיל מי שיחטוף (ובצדק) הוא החייל שפלט.
במפקדים ובמדריכים לא יגעו, וחבל שכך.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 11 ספטמבר 2014, 10:02

לא הייתי סומך על מה שכתוב בעיתון.
בכל מקרה, נהל הפריקה בצבא, לפיו לא נוקרים בסיום הפריקה שמא, חלילה, יירה כדור לחומת המפגע, מזמין בדיוק מקרים כאלו. צעקו את זה יותר מ700 פעם.
המסקנה לאחר חקירה תהיה לקחת את הנשק מאזרחים שומרי חוק כמובן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 11 ספטמבר 2014, 13:32

ramdishon כתב:ביזיון אטומי, אבל כרגיל מי שיחטוף (ובצדק) הוא החייל שפלט.
במפקדים ובמדריכים לא יגעו, וחבל שכך.

דווקא כאן אני חושב שאתה טועה.
המפקדים יחטפו חזק, וסביר להניח שהסמ"פ יחטוף הכי חזק כי הוא אחראי על בטיחות בפלוגה.
הטירון שיחק בנשק זה ברור, אחרת אין שום סיבה בעולם שיהיה כדור בבית הבליעה, בתוספת נצרה פתוחה + כיוון הקנה לעבר אדם + אצבע בשמורת ההדק + נקירה.
יותר מדי "מנגנוני בטיחות" נכשלו כאן מכדי שיהיה מדובר בתאונה או ב"פליטת כדור".
מדובר בטירונים שכבר למעלה מחודש בצבא, עשו כבר כמה מטווחים ואת הוראות הבטיחות הם מכירים היטב.
לפי הידיעה הם היו בשבוע שדאות.
בשבוע זה אין מטווחים כחלק מתכני השבוע, והכדור היחידי שיכנס לנשק באותו שבוע הוא כדור תחמיש, שבאחד מימי השבוע מכניסים לכולם לנשק תחמיש, על מנת להרגיל את הטירונים ל "mind set" של הסתובבות עם כדור בקנה, וכדי שבמקרה הכי קיצוני כשהאידיוט התורן ישחק בנשק ו"יפלוט" אז אף אחד לא יהרג או יפצע.
הטירונים בידיעה לא ירדו לשטח אלא נשארו בבסיס, מן הסתם מטעמים רפואיים או לצורך תורנות.
כל המפקדים נמצאים בשטח עם החיילים המתרגלים למעט איזה מ"כ שאולי השאירו כדי להשגיח על אלו שבבסיס, או שבטח בנו על הרס"פ או סרס"פ שמתעסק ב-20 אלף דברים מנהליים כשהוא בבסיס שגם ישגיח עליהם.
הם טירונים אז אסור להם טלפונים ולא שק"ם ולא ממתקים, ובערך אסור להם שום דבר שיכול להעביר להם את הזמן הרב שהם שורפים בחוסר מעש.
פה בדיוק מתחיל השיעמום, שתוסיפו לו חייל אידיוט והנה קיבלתם משחק בנשק.
אין שום סיכוי שהיה לו כדור בקנה מאיזה מטווח שהוא אולי עשה בסמוך למועד האירוע מכיוון שבבסיס המדובר, מעבר לפריקה שהמ"מ צריך לבצע לאחר מטווח(שאני אומר לכם באחריות שלא היה בשבוע הזה), גם לפני הכניסה בש"ג של הבסיס צריך לבצע פריקה נוספת בדיוק כדי למנוע אירועים כאלה.
אין שום סיכוי שהחייל הסתובב ללא מק-פורק(עם כדור בקנה) במרחק שבין המטווח הכי קרוב למגורי טירונים לבין המגורים עצמם, מבלי שאף אחד שם לב שהמק-פורק מחוץ לנשק והעיר לו על כך(ואני במקרה מכיר את הבסיס הספציפי הזה ואת מיקום המטווחים ביחס למגורים).
לסיכום, מק-פורק הוא פיתרון לבעיה שלא קיימת, וזה כרגע הוכח.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 11 ספטמבר 2014, 16:06

בגדול אני לא אוהב את רעיון המק פורק. אבל אם כבר הוא בשימוש, אז מטווחים ואימונים זה המקום שיותר מתאים לו להפעיל את קסמו. (במיוחד כשמדובר בטירונים)
אני גם בספק גדול מאוד שהטירון הסתובב לו בבסיס עם כדור בקנה ללא המק פורק מבלי שאיש ישים לב לכך. (נשמע תמוהה משהו)
גם אם היה לביזון מק פורק (וכניראה שהיה) זה לא היה עוזר, כי הוא היה מוציא אותו בכדי לבצע את אותו תעלול שביצע.
הוא צריך לשלם כזה תשלום למען יראו ויראו שמשחק בנשק לא משתלם וגם ממש לא מצחיק. (בצבא נידמה לי ששמעתי משהו כמו "שיטת המקל והגזר" משהו?)
כמה מחזורי גיוס לפני היו די הרבה פליטות/משחקים שנגמרו בירי, בגלל המצב, לאורך כל הטירונות והמסלול הושם דגש חזק מאוד בנושא, דבר שהפחית משמעותית את המשחקים בנשק. (אפילו היו שמות למשחקים/רולטות). זה הכל עניין של חינוך הדרכה וכמובן ענישה מחמירה, שיובילו בסופו של עניין למנגנון בטיחות העובד על ערכים, הבנה מהו ואיך עובד כלי הנשק, וידיעה מה תהיה התוצאה של משחק בו. גם לנו היה אסור שק"מ סיגריות או הדבר שעדיין לא היה קיים אז. אבל גם היה מי שדאג שלא יהיה לנו זמן חופשי לשבת ולגרב"צ.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 12 ספטמבר 2014, 10:44

ככל שהאשכול מתארך נעשה לי עצוב
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 20 ספטמבר 2014, 08:16

חברים,
העסק הרבה יותר פשוט.
היה כאן אירוע של משחק בנשק שנגמר בירי. וכן, החייל שפלט אשם בכך.
המפקדים, עד לראש הפירמידה אשמים גם כן היות ובמקום להשקיע בחינוך והכשרה, השקיעו במיני-ויברטורים כתומים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד