שאלה דחופה בעניין קניית גלוק חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלה דחופה בעניין קניית גלוק חדש
GUSS כתב:הכל כשר אבל "פישי"
אם תרצה סיפור גש ליוסף המספר ,
רוצה גלוק? גש ליבואן, הדגשה יבואן רשמי.
ה 1000 שקל יפוררו לך את המוח מדקה אחרי הקניה ועד שתתפטר ממנו,
רוצה חדש קנה חדש.
+1.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
אם האקדח שימש את המטווח לא הייתי קונה. אם נרכש על ידי המטווח למטרת מכירה חוזרת, צריך לבדוק כל אקדח לגופו.
באשר למספרים הלא תואמים, לפעמים חברת גלוק מציעה צינות שלמות במחירים טובים ששווה להרכיב אקדח מחלקים נפרדים. יכול מאוד להיות שהצינות יובאו לארץ בנפרד מהגופים וחוברו בארץ.
בארה"ב זה דבר מקובל לעשות אם אפשר לחסוך במחיר העלות הכוללת של האקדח. אם הבנתי נכון, המספר שעל הגוף הוא החשוב, ואין חובה לתאימות בינו לבין המספר על הצינה. אם כך הדבר, אני לא רואה בעיה ברכישת אקדח חדש בהנחה של 1000 ש"ח. חלקיו של הגלוק אינם מצריכים התאמה ולכן האקדח יעבוד בדיוק כמו כל אקדח חדש אחר.
אולי לא הבנתי נכון בנושא ההקצאות, חשבתי שלכל בעל אקדח בארץ ישנה זכות לרכישה מוגבלת של תחמושת לאימונים. אם כך הדבר, אזי יש אינדיקציה לגבי כמות הכדורים שנורו מהאקדח. הכל בהתבסס על מספר השנים שהיה ברשות הבעלים המקורי.
אולי אפשר לפתוח שרשור חדש העונה לשם "מדריך לקניית גלוק משומש" ממנו יוכלו קונים פוטנציאלים לקבל מושג בנושא, ולא יהיה פחד של קניית חתול בשק. אחרי הכל מדובר בסדרת בדיקות די מהירות המאפשרות אבחון של הנשק המיועד.
באשר למספרים הלא תואמים, לפעמים חברת גלוק מציעה צינות שלמות במחירים טובים ששווה להרכיב אקדח מחלקים נפרדים. יכול מאוד להיות שהצינות יובאו לארץ בנפרד מהגופים וחוברו בארץ.
בארה"ב זה דבר מקובל לעשות אם אפשר לחסוך במחיר העלות הכוללת של האקדח. אם הבנתי נכון, המספר שעל הגוף הוא החשוב, ואין חובה לתאימות בינו לבין המספר על הצינה. אם כך הדבר, אני לא רואה בעיה ברכישת אקדח חדש בהנחה של 1000 ש"ח. חלקיו של הגלוק אינם מצריכים התאמה ולכן האקדח יעבוד בדיוק כמו כל אקדח חדש אחר.
אולי לא הבנתי נכון בנושא ההקצאות, חשבתי שלכל בעל אקדח בארץ ישנה זכות לרכישה מוגבלת של תחמושת לאימונים. אם כך הדבר, אזי יש אינדיקציה לגבי כמות הכדורים שנורו מהאקדח. הכל בהתבסס על מספר השנים שהיה ברשות הבעלים המקורי.
אולי אפשר לפתוח שרשור חדש העונה לשם "מדריך לקניית גלוק משומש" ממנו יוכלו קונים פוטנציאלים לקבל מושג בנושא, ולא יהיה פחד של קניית חתול בשק. אחרי הכל מדובר בסדרת בדיקות די מהירות המאפשרות אבחון של הנשק המיועד.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

glock34 כתב:באשר למספרים הלא תואמים, לפעמים חברת גלוק מציעה צינות שלמות במחירים טובים ששווה להרכיב אקדח מחלקים נפרדים. יכול מאוד להיות שהצינות יובאו לארץ בנפרד מהגופים וחוברו בארץ.
זה לא המקרה.
המקרה הוא גוף עם מסט"ב אחד, וצינה+קנה עם מספרים תואמים.
ז"א שהצינה והקנה היו פעם שייכים לאיזה אקדח שלא בדיוק ברור מה קרה לגוף שלו.
וגם לא בדיוק ברור מה קרה לקנה ולצינה של הגוף של אותו האקדח.
לגבי הקצאות תחמושת,
אין שום קשר בין כמות התחמושת שאתה רשאי להחזיק בבית (ההקצאה) לבין הכמות שאתה יכול לירות במטווח.
אתה יכול להכנס למטווח, לרכוש תחמושת ולירות אותה ככל שחשבון הבנק שלך מאפשר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יש מצב שהצינות נירכשו במחיר סוף עונה ויובאו לארץ. הגופים הוזמנו בנפרד והחיבור נעשה בארץ. אולי קל יותר ליבא צינה מאשר אקדח שלם? או שהצינות היו במחיר ממש טוב.
עכשיו ברור לי נושא ההקצאות, תודה.
- סליקאי זהב

glock34 כתב:יש מצב שהצינות נירכשו במחיר סוף עונה ויובאו לארץ. הגופים הוזמנו בנפרד והחיבור נעשה בארץ. אולי קל יותר ליבא צינה מאשר אקדח שלם? או שהצינות היו במחיר ממש טוב.
קשה לי להאמין שזו הדרך שחברת גלוק עובדת.
גלוק לא מטביעה סתם ככה מספרים על חלקים אלא אם כן הם מייצרים אקדח שלם.
זה יוצר בלגן במערכות המידע שלהם.
קשה לי להאמין שאיזה גוף ממלכתי שקונה בכמויות ירצה להתעסק עם מיש-מש כזה.
קשה לי גם להאמין שבשוק של היום סוחר ירצה להכניס את הראש הבריא שלו למיטה החולה הזו.
נראה לי שהמקרה הוא:
1. כבר קרו מקרים שגלוק התבלבלו ושיווקו אקדח עם מספרים לא תואמים, ולרוע המזל הגיע אקדח כזה לידי אותו הסוחר והוא תקוע איתו.
2. שאותו הסוחר היה צריך "לשחוט" אקדח טוב ותקין כדי להחליף חלקים למישהו אחר במסגרת אחריות, וככה הוא נשאר עם הסלט הזה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הי
אני רואה את השרשור ותמהה...
לא קונים נשק שמורכב מכל מיני שאריות או חלקים בעלי מסת"ב שונה.
במיוחד היום שאיני בטוח שתוכל להחליפו בעתיד.
גש למי שצריך ולדעתי מצא את היבואן או בית עסק שייתן לך מחיר טוב עבור גלוק חדש בתול מקופסה תוסיף מה שתוסיף ורכוש לך כוונות הדק ועצר מחלק. ויהיה לך נשק אמין לכל שארית חייך . על תתפתה לשטויות. נשק שבנוי מורכב מכל מיני חלקים\סדרות לא תמיד יתפקד כראוי .
זאת לפחות דעתי ואני מנסה לחשוב איך אני הייתי בורח ממקום שמציע לי נשק שבנוי מכל מיני מסת"בים.
זו לפחות דעתי
שתהיה שנה טובה לכולם.
יאיר
אני רואה את השרשור ותמהה...
לא קונים נשק שמורכב מכל מיני שאריות או חלקים בעלי מסת"ב שונה.
במיוחד היום שאיני בטוח שתוכל להחליפו בעתיד.
גש למי שצריך ולדעתי מצא את היבואן או בית עסק שייתן לך מחיר טוב עבור גלוק חדש בתול מקופסה תוסיף מה שתוסיף ורכוש לך כוונות הדק ועצר מחלק. ויהיה לך נשק אמין לכל שארית חייך . על תתפתה לשטויות. נשק שבנוי מורכב מכל מיני חלקים\סדרות לא תמיד יתפקד כראוי .
זאת לפחות דעתי ואני מנסה לחשוב איך אני הייתי בורח ממקום שמציע לי נשק שבנוי מכל מיני מסת"בים.
זו לפחות דעתי
שתהיה שנה טובה לכולם.
יאיר
הרבה סוחרים בארץ הם זאבים רעבים לקומבינות, לצערנו זה אופייני לא רק בתחום הנשק אבל כאן מדובר בכלי ירייה.
1000 ש"ח היינם הפרש קצת משמעותי אבל לא ירגיעו לך את הנפש והביטחון, אל תתן לאף אחד לקמבן אותך, בטל העסקה שלם מחיר מלא וקבל כלי חדש בהתאם .
1000 ש"ח היינם הפרש קצת משמעותי אבל לא ירגיעו לך את הנפש והביטחון, אל תתן לאף אחד לקמבן אותך, בטל העסקה שלם מחיר מלא וקבל כלי חדש בהתאם .
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
לא ידוע לי על גורם רשמי שמוכר בארץ כלים חדשים עם מספרים שאינם תואמים (בין הצינה והגוף).
בנוסף, אם האקדח חדש (כל חלקיו) וכשר, מה הסיבה להורדת המחיר?
ועוד משהו, כיום כל תנועת חלקי החילוף מחוייבת רישום ודיווח למ. לבטחון פנים. ניתן בהחלט לפנות אליהם ולבצע בדיקה של היסטוריית הכלי שנרכש וחלקיו.
וטיפ אחרון לסיום: לגלוק חדש יש "קרום בתולין" בדמות גריז מוזהב שמרוח על המסילות באופן שאיננו ניתן לחיקוי במריחת גריז ידנית. הגריז הזה מאבד את מרקמו ומיקומו אחרי הירי. בהחלט ניתן לזהות עליו אם הצינה חדשה או משומשת.
בנוסף, אם האקדח חדש (כל חלקיו) וכשר, מה הסיבה להורדת המחיר?
ועוד משהו, כיום כל תנועת חלקי החילוף מחוייבת רישום ודיווח למ. לבטחון פנים. ניתן בהחלט לפנות אליהם ולבצע בדיקה של היסטוריית הכלי שנרכש וחלקיו.
וטיפ אחרון לסיום: לגלוק חדש יש "קרום בתולין" בדמות גריז מוזהב שמרוח על המסילות באופן שאיננו ניתן לחיקוי במריחת גריז ידנית. הגריז הזה מאבד את מרקמו ומיקומו אחרי הירי. בהחלט ניתן לזהות עליו אם הצינה חדשה או משומשת.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
שרקן
את הגריז הזה אפשר לקנות
לא זוכר את שמו אבל ראיתי פעם את הקופסה המקורית
את הגריז הזה אפשר לקנות
לא זוכר את שמו אבל ראיתי פעם את הקופסה המקורית
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
הרגיז המוזהב יימכר לכל גלוקסמיט שעבר הכשרה של החברה. מגיע בדמויי גלוסטיק ( הדבק) ולא מומלץ לשימוש קבוע. בגריז המדובר יש מעיין אבקה מתכתית שעוזרת להרצת אקדח חדש או החלפת צינה ולכן לא מומלץ לשימוש קבוע.
כיום יש חומר די חדיש בשוק בשם פרוגלוב ללא חומרים כימיים שהופך לפופולרי ונספג לתוך המתכת על ידי חימום. לאחר אפליקציה אחת ניתן לנגב את הפיח מבלי לפגוע בשימון עצמו של האקדח.
http://www.youtube.com/watch?v=ZqQ_GEC6EKE
כיום יש חומר די חדיש בשוק בשם פרוגלוב ללא חומרים כימיים שהופך לפופולרי ונספג לתוך המתכת על ידי חימום. לאחר אפליקציה אחת ניתן לנגב את הפיח מבלי לפגוע בשימון עצמו של האקדח.
http://www.youtube.com/watch?v=ZqQ_GEC6EKE
- סליקאי זהב

רועי
אכן, ניתן להשיג בנקל את הגריז המוזהב. אפילו לי יש אותו בחנות (לא למכירה).
לכן הדגשתי את שיטת המריחה שלו נעשית על ידי מכונה וקשה לחקות אותה ללא ציוד מתאים (והרבה כוונת זיוף או רצון להטעות...)
אם מישהו ינסה לקחת צינה משומשת ולחקות את שיטת המריחה הייחודית של החברה, זה כבר ניסיון הונאה.
כך או כך, מוכרים לך אקדח וצינה עם מספרים טבועים שונים ואומרים לך שמדובר בכלי חדש? בקש את הדברים בכתב עם חתימה וחותמת של המוכר שבשניהם כתובים המספרים הטבועים של כלל חלקי הנשק. זה יעזור לך גם בעתיד להתמודד עם שאלות שונות של לקוח פוטנציאלי (אם תרצה למכור או להחליף אקדח) ושל רשויות החוק (אם חלילה תסתבך במשהו).
בעבר הרחוק הייתה בבעלותי חנות "ריקושט" ומכרתי מצפנים צבאיים שעל כל אחד מהם הוטבעה "צ" ומספר סיריאלי. כל לקוח צוייד בשני מכתבים: ממני ומהספק של הרשת על כך שמדובר בעודפי צה"ל שנמכרים באופן חוקי. על המכתבים צויין גם המיספר הסיריאלי של המצפן.
נ.ב.
למי שלא יודע מה זה מצפן
מצפן זה הוויז של הזקנים...
אכן, ניתן להשיג בנקל את הגריז המוזהב. אפילו לי יש אותו בחנות (לא למכירה).
לכן הדגשתי את שיטת המריחה שלו נעשית על ידי מכונה וקשה לחקות אותה ללא ציוד מתאים (והרבה כוונת זיוף או רצון להטעות...)
אם מישהו ינסה לקחת צינה משומשת ולחקות את שיטת המריחה הייחודית של החברה, זה כבר ניסיון הונאה.
כך או כך, מוכרים לך אקדח וצינה עם מספרים טבועים שונים ואומרים לך שמדובר בכלי חדש? בקש את הדברים בכתב עם חתימה וחותמת של המוכר שבשניהם כתובים המספרים הטבועים של כלל חלקי הנשק. זה יעזור לך גם בעתיד להתמודד עם שאלות שונות של לקוח פוטנציאלי (אם תרצה למכור או להחליף אקדח) ושל רשויות החוק (אם חלילה תסתבך במשהו).
בעבר הרחוק הייתה בבעלותי חנות "ריקושט" ומכרתי מצפנים צבאיים שעל כל אחד מהם הוטבעה "צ" ומספר סיריאלי. כל לקוח צוייד בשני מכתבים: ממני ומהספק של הרשת על כך שמדובר בעודפי צה"ל שנמכרים באופן חוקי. על המכתבים צויין גם המיספר הסיריאלי של המצפן.
נ.ב.
למי שלא יודע מה זה מצפן
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
אמיר,
למיטב ידיעתי , כאשר מבוצעת היום החלפת קנה/ צינה , הסוחר מדווח למשרד לבטחון פנים וזה נרשם אפילו שלא מופיע ברשיון.
אם אדם ממילא ניגש לפקיד רישוי נשק כדי להוציא רשיון , הוא הרי יכול לעדכן ולוודא שרשום שהוחלפו קנה וצינה, אולי אפילו לברר איפה החצי השני של האקדח ... אז הוא מכוסה מכל כיוון ולא צריך לתייק אישורים .
הלא כן ?
חוץ מזה ששוב אני אומר - מדברים על שוק של אקדחים משומשים כאילו קיים כאן דבר כזה ... הביקוש לנשק משומש זניח, אם לא מדובר בספורטאי שיודע בדיוק מה הוא מחפש או מוכר ויש לו זמן לחכות , רוב המוכרים והקונים יעדיפו להתעסק עם סוחר ולא עם אדם פרטי בטח בשביל פער המחיר הזניח שמדובר בו.
למיטב ידיעתי , כאשר מבוצעת היום החלפת קנה/ צינה , הסוחר מדווח למשרד לבטחון פנים וזה נרשם אפילו שלא מופיע ברשיון.
אם אדם ממילא ניגש לפקיד רישוי נשק כדי להוציא רשיון , הוא הרי יכול לעדכן ולוודא שרשום שהוחלפו קנה וצינה, אולי אפילו לברר איפה החצי השני של האקדח ... אז הוא מכוסה מכל כיוון ולא צריך לתייק אישורים .
הלא כן ?
חוץ מזה ששוב אני אומר - מדברים על שוק של אקדחים משומשים כאילו קיים כאן דבר כזה ... הביקוש לנשק משומש זניח, אם לא מדובר בספורטאי שיודע בדיוק מה הוא מחפש או מוכר ויש לו זמן לחכות , רוב המוכרים והקונים יעדיפו להתעסק עם סוחר ולא עם אדם פרטי בטח בשביל פער המחיר הזניח שמדובר בו.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:אמיר,
לעדכן בעל פה = לא לעדכן. מבחינת הרשויות, מה שרשום - נעשה. לא רשום - לא קיים.
הלא כן ?
מבחינת החנויות, השוק היחיד בו קיים איזה שהוא רווח הוא שוק המשומשים. על נשק חדש כמעט ואין רווח.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד