לאחר רכישת אקדח ראשון, מה צריך לעשות?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: לאחר רכישת אקדח ראשון, מה צריך לעשות?

על ידי ניר ל » 16 אוקטובר 2014, 10:38

ציינתי את הירי המעשי, כי אני לא מכיר מסגרת אחרת שבה יכול אדם פרטי לרכוש מיומנות ולהתאמן .
נכון שמי שרוכש ציוד עזר ואקדח תחרותי כבר יוצא מהתחום הפרקטי כמעט לחלוטין ( ואז מחזיק מן הסתם יותר מאקדח אחד) ,
אבל אפשר גם אחרת - לעבור קורס ב 3000 ₪ , לצאת ממנו עם רמת מיומנות סבירה והיכרות טובה עם האקדח ולא להמשיך הלאה .
אפשר גם להירשם למועדון , לשלם 1200₪ בשנה ולהתאמן בכיף עם הציוד האישי למעט אולי נרתיק פנימי שלא ניתן להתאמן איתו, במחיר מוזל של תחמושת וללא עלויות נוספות . למי שמתאמן לפחות פעם בחודש זה כבר יותר משתלם ולבטח יותר מהנה מלירות על מטרה סטטית מ 7 מ׳.

בראייה אחורה , בתקציב בו קניתי בזמנו אקדח חדש , היה עדיף לי לעבור קורס, להתנסות במהלכו במספר כלים אם יש צורך ואח״כ לרכוש אקדח ״משומש״ .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי jenyap1 » 16 אוקטובר 2014, 19:32

HIGT - אני כרגע ממקד את הרכישה לאקדח נשיאה, ציינתי שאני מתכוון בהמשך לעשות קורס ירי מעשי, לא יודע לאמר כרגע אם זה ימשיך מעבר לכך, אני חושב שאחליט בהמשך.

jluzer1 - תוכל אולי לפרט יותר בבקשה? (מה לפי דעתך טוב שאתה ממליץ עליו, ומה לא)

ניר - האופציה שציינת נשמעת לא רע בכלל.
אך קודם לכן אני מעוניין לרכוש אקדם קודם כל עבור נשיאה.
מבחינתי זה שיהיה אקדח עלי, אבל לא אדע להשתמש בו ולא אתאמן עליו, מבחינתי זה כאילו ללכת בלי כלי עלי.
רציתי רק להדגיש שמבחינתי אימונים והנשק עצמו הם חלק בלתי נפרד, כמו "אם יש לך גיטרה,זה לא הופך אותך למוסיקאי".
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 16 אוקטובר 2014, 19:41

יש גבול לכמה ניתן להתאים לך אקדח בהתכתבות. על כל אדם שמשבח אקדח אחד ככלי אולטימטיבי, תמצא אחד אחר שאותו האקדח שאינו מתאים לו (אני בעלים או בעלים לשעבר של מרבית האקדחים אותם מניתי).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jenyap1 » 16 אוקטובר 2014, 22:11

אני מבין לחלוטין, חיפשתי דגשים, למה כדאי לשם לב %%$0066
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי jluzer1 » 17 אוקטובר 2014, 08:49

אני אסביר למה לדעתי כדאי לך ללכת על הDUTY. אך ורק מניסיון אישי שלי:
1. הוא מכיל כמות כדורים סבירה לחלוטין (16 כדור).
2. הוא לא גדול מידי ולא קטן מידי לנשיאה.
3. הוא קל משקל יחסית לגודלו.
4. הוא אמין ויש לו "בית" (מאיר רוט) למרות שאני נושא אותו 3 שנים ומעולם לא היה לי מעצור איתו.
5. אם כן תחליט לעשות קורס ירי מעשי ולהיכנס לתחום זה אקדח מצויין להתחלה במחלקת פרודקשן.

אני אישית לא צריך יותר.
הכי חשוב - לך תירה בכל אקדח שאתה חושב לקנות, שים אותו על הגוף תרגיש עם הוא מתאים לך, תשווה, אל תפסול אף אקדח כי שייטת מטכ"ל לא משתמשת בו ובקיצור תתאים אותו לעצמך. עצות זה דבר יפה אבל בסוף אתה צריך ללכת עימו עלייך.

בהצלחה
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 17 אוקטובר 2014, 09:19

סתם לצורך השלמת הסיפור, המגרעות שמצאתי בדיוטי:
1. נצרה פלסטית שנשברה אחרי שבוע. בסוף החלפתי למשמיט פטיש (נשאתי את הדיוטי עם כדור בבית הבליעה למעט במשמרות במשטרה).
2. אקדח צר מדי לכף היד שלי - קשה להתמיד באחיזה טובה. ניתן לפתור באמצעות שרוול גומי.
3. מחסניות שלא נופלות בעת ההחלפה (תחילה הקפיצים נוקשים ורק אחרי שבועיים ניתן למלא 16 כדרוים).
4. בדריכה - פסי דריכה אחוריים חדים, היעדר פסים קדמיים, כוונות פלסטיות שבגלל שיפוען לא ניתן לדרוך את האקדח ביד אחת.
5. הכי גרוע - חידוש קשר ארוך באופן בלתי סביר המדמה אקדח DAO. ה-P07 החדש (שלא מכיל CZ75 בשם שלו) בא עם הדק קצת יותר טוב וקיימות גם ערכות לשיפור תפקוד ההדק.

אבל ייתכן שהדיוטי יתאים לך בול.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 17 אוקטובר 2014, 14:07, נערך פעם אחת בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jenyap1 » 17 אוקטובר 2014, 13:02

ליאור אני חושב שזה לא סתם, בדיוק דברים כאלה זה מה שאני צריך.
לגבי הגודל - לי אישית יש כפות ידיים קטנות מהממוצע, זוהי הסיבה הראשונה שהלכתי לכיוון הזה.
ראיתי שהשם של הדגם החדש (נכון ל2014) קוצר לCZ P-07 (אפילו ללא DUTY)
חוץ מההדק ישנם עוד שינויים (כוונת 3 נקודות מברזל, פטיש חדש, רצועות שינוי גודל לקת, פסי דריכה מקדימה, קפיץ מחסניות חזק יותר ועיגול כל הפינות החדות על הצינה)
כמו כן, תכולת מחסנית ירדה ל15.
בכל מקרה עלי להתנסות עם האקדח לפני שאפוץ למסקנות, יכול להיות שאחזיק אותו שניה ובכלל לא יהיה לי נוח.
המון תודה על כל הINPUT בנושא, אני אדאג לעדכן את הפוסט ברגע שיהיה חדשות
וכמובן רשמים מהכלי שארכוש.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 17 אוקטובר 2014, 14:28

ניר ל כתב:ציינתי את הירי המעשי, כי אני לא מכיר מסגרת אחרת שבה יכול אדם פרטי לרכוש מיומנות ולהתאמן .

+1
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 18 אוקטובר 2014, 13:33

ליאור אתה יכול להרחיב לגבי הנצרה שנשברה לאחר שבוע בבקשה?
איך זה קרה, מתי זה קרה, לאחר כמה נצירות וכדומה?
זה כבר בעיה רצינית ואם זה כך אני אלך להחליף אצל מאיר איך שייצא החג. זה ממש חמור ודורש אולי ריקול.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 18 אוקטובר 2014, 14:34

jluzer1 כתב:ליאור אתה יכול להרחיב לגבי הנצרה שנשברה לאחר שבוע בבקשה?
איך זה קרה, מתי זה קרה, לאחר כמה נצירות וכדומה?
זה כבר בעיה רצינית ואם זה כך אני אלך להחליף אצל מאיר איך שייצא החג. זה ממש חמור ודורש אולי ריקול.

החלק שנשבר היה הגל הדק שעובר דרך גוף האקדח ומחבר בין שתי הלחיים של הנצרה. השבר היה בקצה אחד וכתוצאה מכך לחי אחת הסתובבה ללא התנגדות. הדבר קרה אחרי אולי 50 נצירות, בשלהי 2010. למעט המקרה הבודד שלי לא שמעתי על מקרים נוספים בעולם.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 18 אוקטובר 2014, 17:39

תודה רבה
אם כך אין חשש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 18 אוקטובר 2014, 20:09

5 אגורות שלי:
וואלטר P99 ואחיו האמריקאי סמט-ווסון SW99 הם כלים נהדרים, התפעול סביר ולא ראיתי בהם יותר מעצורים מכל כלי מודרני אחר. גם תפס המחסנית הוא משהו שמתרגלים אליו (וברגע שמתרגלים יש לו בעניי יתרון ברור על התפס הקלאסי) אלא מה...
אין להם יותר מדי חלקי חילוף וגם מה שיש בד"כ לא זול. סתם לדוגמא, כשחיפשתי לקנות מחסנית 3שלישית, המקום היחיד בו מצאתי אותה בארץ ביקש עליה מעל 200 ש"ח.

עכשיו, אילו היינו במדינה נורמאלי, בה יש הצע סביר ומלאי זמין אז אין שום סיבה שלא לקנות כלי כמו P99 או SW99 שכל אחד מהם בערך פי 10 יותר ארגונומי מהגלוק המהולל, אלא שאנחנו חיים במדינת המגבלות הבלתי אפשריות וכאן אתה צריך ללכת על מה שחכם ללכת עליו.
שזה אומר אקדח שיש לו "אבא" ומלאי חלקים זמין.
מה שמצמצם את האפשרויות שלך ל: גלוק (כי יש חלקים כמו זבל), בול (כי היצרן בארץ), סיזד (כי זה מארי רוט) ואולי, אוליייי יריחו (כי גם לו, על פניו, יש חלקים בשפע).

עכשיו תראה מה מהם הכי מתאים לך ליד ומה עומד במסגרת התקציב שלך. רמז, במחיר של גלוק יד 2 במצב טוב אתה יכול לקנות ביד 2 CZ75 D COMPACT ועוד 500 כדורים לאימון + לשלם על שעור פרטי של ירי עם מדריך מורשה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jenyap1 » 01 נובמבר 2014, 08:53

רציתי לעדכן בנעשה:
יום חמישי ה30.10.2014 - הגיע האישור בדואר
קיבלתי 2 טפסים: אישור עקרוני, וטופס תשלום אגרה על סך 30 ש"ח.
אני זוכר ששאלתי בנוסע לנושא הזה (כיצד ואיפה משלמים את האגרה) את האגרה עצמה
ניתן לשלם או בדואר או באתר האינטרנט של משרד הפנים.
ביום שישי ניגשתי ל"מאיר רוט" על מנת לרכוש כלי.
מה אוכל לאמר? כל מה שאמרו על השירות ועל המקום - נכון לחלוטין.
ענו על כל שאלה וגחמה שלי, והתייחסו לכל שאלה ברצינות ותשומת לב.
מדדתי את הכלים שהזכרנו, ומתוכם התברר הP07 כהכי נוח לי.
ואז הציעו לי לראות SW99 במצב כמעט חדש, למרות שהייתי סגור על כלי חדש בלבד החלטתי לנסות אותו.
הכלי התברר כפשוט התאמה מושלמת לכף היד שלי! גם מצבו של הכלי נראה שמור מאוד (אפילו השחמה השתמרה)
אחרי שמדדתי אותו, פחות או יותר ירד לי מכל השאר, רכשתי אותו.
וגם פה, יאמר לזכותם של "מאיר רוט" ששאלתי אם בכל זאת, משהו לא יסתדר לי האם יהיה ניתן להחליף? גם כאן לא קיבלתי תשובה שלילית...
קיבלתי עליו אחריות לשנה, ודאגתי לשאול אם יש מלאי חלפים ומחסניות.
אני חייב לאמר שהסיבה היחידה שהלכתי על יד 2 (ודגם שלא נכנס ברשימות המקדימות)
זה רק בגלל המקום עצמו שממנו רכשתי, אם הייה מדובר במקום אחר, אני בספק אם הייתי הולך על זה.
לא הספקתי לעבור אימון ראשוני עם הכלי, ביום ראשון ככל הנראה אסע לטווח איתו, ואז גם אחליט סופית אם אני לוקח את הכלי או לא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 02 נובמבר 2014, 06:06

ממה שהצלחתי להבין ממך, ההעדפה שלך היא רכישת אקדח, קודם לנשיאה ובאופן משני גם לצורכי ספורט.
אם כך הדבר, אתה יכול לקנות אקדח שמקורו הוא הגנה עצמית/לחימה ולהשתמש בו בירי מעשי, מתוך הבנה שאתה עושה זאת על מנת לשפר את יכולות הירי שלך ולהתמקצע מול מספר מטרות ומצבים ולא רק מול אחת כמו במטווח.
אני ממליץ לך לנסות שוב את הגלוק19, תנסה את הדור 4 שמגיע עם אפשרות לשינויי ידית האחיזה, ואולי תצליח להתחבר אליו טוב יותר.
הגלוק הוא אקדח פשוט לתפעול פירוק וניקוי יש לו חלקים להחלפה אחריות קל לשיפור אמין די קל וכולל 15 כדורים במחסנית המקורית. כתבתי לפני פה בפורום שאם היה עלי לבחור באקדח אחד שישאר לי מבין כל האקדחים שלי, הייתי בוחר בגלוק 19.
אני לא יודע אם יש אפשרות להשיג M&P שילד, אבל גם זו אופציה שיכולה לעניין אותך.
CZ עושים אקדחים מעולים, רק זה שאני הייתי ממליץ לך כבד יותר ופחות נוח לנשיאה אבל מתאים הרבה יותר לירי מעשי מאשר הגלוק והוא CZ 75 SP-01 Shadow Target
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 02 נובמבר 2014, 14:28

הייתי במאיר רוט יום לפניך על מנת להשלים את הרכישה של האקדח הרביעי שקניתי משם. הייתי מרוצה כתמיד. מקווה שאני והאקדח נישאר ביחד הרבה זמן.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד